Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 27.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Egy sárkány barlangjában
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Nem hazudtak a krónikák, ilyen hát a tipikus életkép egy kincseire vigyázó sárkány barlangjában" - sóhajtott a kalandozó, aki először lépett be a Folrang által belakott földalatti csarnokba. Csakhogy a sóhajtás túl hangosnak bizonyult, és ennek következményeként az utolsónak is hősünk életében...
Nézz szét a galériában!
Nyugat fejlesztése
Befizetési Akció 2017.11.16. - 2017.11.29.
Playmat előrendelés - 2. kör
Gemina erdeje lapelőzetes (4. rész)
Előrendelhető a Gemina Erdeje HKK kiegészítő!

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati ismétlés (519. tudati képesség)

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Gemina erdeje (468)
[HKK Piac] Eladó lapok (139917)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27466)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9150)
HKK kérdés? (42820)
Nyugat fejlesztése (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Womath
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Tehát Ovgun -végtelen ÉP-vel vigyorogva alszik a tartalékban. Kéne rá egy élőholt ikon.
 
Pontosítom: az a két dolog, amit meg kell tenni, ha a gyűjtőbe kerülne, független egymástól.
 
Ezt benézted. Ovgun képességének nem feltétele az izomjelző levétele, hanem következménye. Tehát Ovgun nem kerül a gyűjtőbe akkor sem, ha nincs rajta izomjelző.
 
tök egyszerű:
Ha Ovgun ÉP-je 0 lesz a gyengülésjelzők miatt, akkor passzívan a tartalékba megy és lekerülnek róla az izomjelzők, ezt követően ÉP-je legfeljebb -1 marad. Használhatsz életmentő hatásokat, majd ha nem tudod ÉP-jét 0 fölé tornászni, akkor megy a gyűjtőbe.
Jöhetsz azzal, hogy "de 0 izomjelzőt is levehetek róla, és akkor nem kerül a gyűjtőbe", de inkább ne erőlködj, inkább nézd meg a Halálóriás alatti gyik-et. Zéro Lájn...
 
És Ovgun-Rubintos aura?
 
Zomar marad, mert a képessége nem immunitás és nem is célozhatatlan. A képességeit "semmiképp" nem veszítheti el tehát ANTI nem hat rá.
 
Nos, mint újrakezdő laikus, az a véleményem, hogy ha a végtelen sebzés találkozik a végtelen gyógyítással, akkor minden valószínűség szerint elpusztul az univerzum, és csak Chuck Norris és Sir Lonil Zomar fogja túlélni.
Viccet félre téve, szerintem lesebződhetsz a Kiegyensúlyozással 5-re, mert ha egyszer volt egy hatás, ami végtelenbe gyógyított, akkor lehet egy olyan hatás is, ami ezt a végtelent lesebzi rólad. Mellesleg a faq-ban szereplő, sebződéstől nem halhatsz meg szerintem a lényekkel való ütögetésre, meg varikkal párat beléd sebzek szituációkra vonatkoztak. A Kiegyensúlyozás pedig nem konkrét számot ad meg, hanem egy x összeget : x=végtelen.
Egyébként meg valahol olvastam vagy láttam vagy hallottam vagy valaki eltáncolta (nem tudnám már megmondani, ha ütnek sem), hogy a végtelen tulajdonképpen a végén 1 (de lehet keverem a pi-vel), vagy valami ilyesmi, úgyhogy ilyen alapon végtelenbe gyógyulva egy Gonyolék is le tudna ütni.

Ui: Ha ellenfelem játszma közben elhalálozik, rosszul lesz, elviszik a terroristák akkor oda adom neki a meccset, legalább ennyi öröme legyen.
 
biztos nem, mert a gyengülésjelző nem közvetlenül sebez
 
Ggort - Rubintos aura kombó működik? (Nem találtam kódexben olyat, hogy sebző forrás.)
 
Hát lehet, hogy félreértem, nem vagyok túl okos, de ha tényleg előfordul majd, akkor a tanult versenybíró jól megvakargatja a feje búbját, és ad hoc eldönti a szitut.

Mivel ez egy merőben elméleti kérdés, ami azért olyan nagyon "simán" szerintem nem fog előfordulni versenyszituációban, ezért nem látom szükségesnek külön szabályozni.

Amúgy a régebbi faq-k csak akkor érvényesek, ha nem ellentétesek a Kódex-ben lefektetettekkel.
 
Szerintem félreérted.
Az tiszta sor, hogy végtelen kombó nem gyógyít végtelenbe, hanem közlöm, hogy 6*10^24-szer végzem el a kombót, és ennyi ép-m lesz. Ez egyértelmű. Ilyenkor a fixbe sebző forrásokról is meg lehet mondani, hogy mennyit sebeznek, és bekerül a verseny érdekességei közé, hogy 2 manáért 59999999999...-t lőttem magamba kiegyensúlyozással.
Az, hogy a végtelen fogalma nem használható, az erre a szituációta, a végtelen hokira vonatkozik.

Itt a konkrétan végtelenbe gyógyító, egyszeri forrásokról megy a vita, mint pl isteni közbeavatkozás+bajnok akarata.
Ez egyébként le is van korrektül faqzva, hogy ilyenkor végtelenben leszek, és nem halhatok meg. De ha nullába nem sebződhetek egy forrástól, akkor 1-be, meg 5-be igen?
Itt matematikai ellentmondás van, és józan ésszel is illogikus a dolog.

De ha ezt el is engedjük, akkor még mindig azzal van a problémám, hogy ha végtelen sebzés találkozik végtelen gyógyítással (ahol a végtelen alatt egy tetszőlegesen nagy számot kell érteni, nem a fogalmat), akkor az adott körnek a lentebb leírtak miatt soha nem lesz vége.
És szerintem ez a szituáció simán előfordulhat a versenyasztalokon is.
 
Akkor igazamvolt? Juhé!...
 
A végtelen fogalma a HKK-ban nem használható. Ahelyett mindig egy konkrét értéket kell mondani. És igen, ez az általad vázolt elméleti szituációban okozhat némi hátrányt valamelyik játékosnak, azonban összességében éppen azért létezik ez a szabály, hogy a játék lehetőleg ne ragadjon végtelen ciklusba.

És igen, a vázolt másik szituációban is a végtelen ciklus szabályát kell alkalmazni. Meg kell mondani, hogy az elvben bármennyiszer bekövetkező esemény hányszor következik be, majd onnan folytatódik a játék. Ez igaz akkor is, ha több végtelen ciklus következne egymás után - elvben - végtelenszer.

Amúgy ez a szituáció játékasztalon sosem állhat be. Ha meg mégis, akkor a bíró majd eldönti mi legyen, azt' ennyi.
 
...és akkor ha már itt tartunk:
Mi az eredménye annak a mérkőzésnek, amit az egyik játékos önhibáján kívül nem tud befejezni?(pl meghal, rosszul lesz és elviszi a mentő, elrabolják a terroristák stb)

Azért kérdezem, mert a kódexben nem találtam ilyen pontot, pedig pl a sakk versenyszabályokban benne van, hogy ilyen esetben (KONTUMÁLT, bár ennek a hkk-ban nincs jelentősége) döntetlen lesz az adott parti.
 
...és jobban belegondolva nem vagyok teljesen kibékülve a rubintos aurás kombóval sem.
Tfh az ellenfél egy végtelen ciklusban lévő azonnali hatássorozattal sebezget engem. Utána passzol. Én még az ő körében gyógyulok az aurával, erre ő megint sebez, és így tovább.

Ezzel maga a játékmenet kerül végtelen ciklusba, hiszen az ellenfelem nem fogja úgy átadni a kört, hogy életben vagyok, én meg nem akarok meghalni. Így nemhogy a meccsnek, de még az adott körnek sem lesz soha vége, még az idő lejártával sem, mert ugye olyankor is be kell még fejezni az adott kört, és arra meg nincs külön időkorlát.

És ha ehhez még hozzáveszem, hogy nálam játékban van valami, ami amkör végén megölné az ellenfelet (pl a tisztesség manifesztációja), akkor még a bíró sem tud semmilyen végeredményt ítélni a mérkőzésen (meg egyébként sem 1900-as évekbeli levelező sakkjátszmáról beszélünk, hogy csak úgy értékelésre hagyjuk a dolgot).
Ilyenkor az idők végezetéig, de minimum valamelyik játékos életének a végéig menni fog az adott mérkőzés (és az adott kör).
 
Köszi a választ. Ezek nagyjából rendben vannak, én is hasonló konklúziókra jutottam, reméltem hogy valaki ilyen korrektül le is vezeti. Köszönöm még egyszer.
A legnagyobb dilemmát pont az a kérdés okozza, ami fölött te is elsiklottál.

Végtelen (nem tetszőlegesen sok)+ nagyobb halálvarázs.
A halálvarázs a szövege szerint ugyanis nem 1-be sebez, hanem úgy fogalmaz, hogy eggyel kevesebbet sebződök, mint amennyi ép-m van.
Ez végtelen ép esetében szerintem problémás.

És igazából a kiegyensúlyozás is valamilyen szinten.
Nem halhatok meg bármekkora sebződéstől (0-ba nem sebződhetek), de 5-be igen? A 0 és az 5 között pont 5 a különbség. 5-be miért sebződhetek?
És pláne mi van akkor, ha valamilyen kapcsolódó hatást kivált a sebzés? Egy sarkos példa, ami konkrétan nem létezik a hkk-ban, de mivel szintaktikailag, és szemantikailag is lehetséges, akár létezhetne is.

Van egy lapom az asztalon, amit ezt tudja:
Az ellenfél köre végén értékelődik ki: ha az ép-d páratlan számmal változott ebben a körben, akkor megnyerted a játékot, ha párossal (kivéve 0), akkor elvesztetted a játékot, ha 0-val, akkor nem történik semmi.
A körben megnyomok egy kiegyensúlyozást.
Ekkor mi történik? És ellenfelem még megspékelheti akár egy illúziószurkával is még.
 
Mi történik akkor, ha végtelen ép-m van(pl isteni közbeavatkozás+jövő alakítása), és:

- az ellenfél elbukatja az ép-m felét(pl fele királyság)?

Nyilvánvalóan az ÉP-d marad végtelen. végtelen/2= végtelen

- Egy hatástól fix ép-be sebződnék (pl nagyobb halálvarázs, kiegyensúlyozás)?

Mi ebben a kérdés? Az ÉP-d annyi lesz, amennyit a forrás meghatároz. Kiegyensúlyozásnál pl. 5.

- Az ellenfél végtelent sebez rajtam? (Az erre alkalmas millió egy kombó bármelyikével)

Na ez már érdekesebb. Végtelen és végtelen között természetesen lehet különbséget tenni, érdemes megnézni erről az alábbi videót:
https://www.youtube.com/watch?v=SrU9YDoXE88
Ha az ÉP-d nem úgy végtelen, hogy mondjuk 4 ÉP-nként akárhányszor megnövelted az előző körben, hanem úgy, ahogy azt az említett isteni közbeavatkozás + jövő alakítása kombó teszi, akkor az ellenfeled nem tud megölni egy klasszikus, robbanóbirkás "végtelennel".

Továbbá mi van akkor, ha az életpontom csak megszámlálhatóan végtelen (végtelen gyógyulás, pl. troglodita+rubintos aura+fehérmágia), és az ellenfél így sebez rajtam végtelent?
Akkor az nyer, aki ismeri a googolplex fogalmát, és nagyobb számot tud mondani?

Ebben az esetben, ha megengedtük neked, hogy Graham's Number-szer megcsináld a gyógyulós kombódat 12 sec. alatt, akkor az ellenfél is megteheti 15 sec. alatt, hogy a saját sebző kombóját megcsinálja TREE(3)-szor. Ilyen esetben természetesen a "végtelen ÉP" nem végtelen, csak tetszőlegesen sok, amire kioszthatsz tetszőlegesen sok sebzést, ha úgy tartja kedved és van rá módod.

Az szabályos ilyen esetben, hogy azt mondja az ellenfél a sebzésnél, hogy 2x annyiszor csinálja meg a kombóciklust, mint amennyi ép-m van, vagy minden ilyen esetben explicit meg kell adni, hogy hányszor csinálja meg (a kódex erre a lehetőségre nem tér ki).

Ha megállapítható, hogy mennyi ÉP-d van (tetszőlegesen nagy szám a googolplexediken), akkor szabályos. Ha nem állapítható meg, mert egy forrás miatt szó szerint végtelenbe gyógyultál, akkor ellenfeled értelmetlenül próbálkozik a sebezgetéssel, az ÉP-d mindig kereken végtelennel lesz több, mint az, amit ő sebzett beléd. De ezt nem tudom hogy lehet egy olyan játékosnak/bírónak elmagyarázni, aki mondjuk irodalomtörténész, és baromira nem érdekli a matek.
 
Az a megszámlálhatóan végtelen.
De van megszámlálhatatlanul végtelen, amikor maxba gyógyít egy forrás úgy, hogy nincs max ép.
Pl isteni közbeavatkozás.
Ott van alatta a faq, hogy sebződéstől nem halhatok meg.

De ha meg nem halhatok végtelenről, akkor 1-be, meg 5-be sem kéne tudnom sebződni. Meg a fél életpontomat sem kéne tudnom elveszíteni.
 
Sir Lonil Zomar vs. Nagytanács ítélete/Apokalipszis?
 
Szerintem nincs olyan,hogy végtelen ÉP, kell egy konkrét számot mondani.
 
Mi történik akkor, ha végtelen ép-m van(pl isteni közbeavatkozás+jövő alakítása), és:

- az ellenfél elbukatja az ép-m felét(pl fele királyság)?

- Egy hatástól fix ép-be sebződnék (pl nagyobb halálvarázs, kiegyensúlyozás)?

- Az ellenfél végtelent sebez rajtam? (Az erre alkalmas millió egy kombó bármelyikével)

Továbbá mi van akkor, ha az életpontom csak megszámlálhatóan végtelen (végtelen gyógyulás, pl. troglodita+rubintos aura+fehérmágia), és az ellenfél így sebez rajtam végtelent?
Akkor az nyer, aki ismeri a googolplex fogalmát, és nagyobb számot tud mondani?

Az szabályos ilyen esetben, hogy azt mondja az ellenfél a sebzésnél, hogy 2x annyiszor csinálja meg a kombóciklust, mint amennyi ép-m van, vagy minden ilyen esetben explicit meg kell adni, hogy hányszor csinálja meg (a kódex erre a lehetőségre nem tér ki).
 
nem , mert még a nagytanács létrejötte előtt fel kell áldoznod őt
 
A nagytanács ítéletével le lehet szedni Gidát?
 
 
Illúziómester
 
ha azonnali vízió (vagy van semlegesítése, de ilyen vízió még nincs), akkor igen. Általános varázslatokat , lényeket bűbájokat stb. csak saját körben.
 
Köszi!
Akkor a víziók is kijátszhatok 1 nagy kör alatt 2x?
Saját+ellenfél körében 1x, 1x?
Arra is az van írva, hogy körönként egyszer lehet.
 
Nem
 
A paklinak a játék megkezdése előtt kell legálisnak lennie. Elméletileg a mező miatt kiszedett lapok is a "pakliban" vannak, de technikailag attól külön kezeljük.
 
Bent kell. Ha gondod van, a meccs után (még a side-olás előtt) bírót hívsz, aki megnézi.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.