Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 10. kiadás június 16.
HKK - Zén Legendái: Alanor bűnei május 12.
HKK - Zén Legendái: Ryuku szigetvilág március 24.
A pillanat képe
Éjszakai árnyvadász akció
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
Vérbeli Shadowrun akció, mágiával és jó sok fegyverrel.
Nézz szét a galériában!
Új foilos ajándéklapok a BDV-ben!
A 10. kiadás bemutatóverseny beszámolója
Befizetési Akció 2018.06.08. - 2018.06.22.
10. Kiadás Alappakli a Lapkeresőben
Előrendelhető a 10. kiadás Alappakli!

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (140641)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6153)
HKK kérdés? (43549)
Postai csere (megbízható arcok listája) (8581)
Lapötletek (63734)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27719)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Igazad van, ugyanaz a Mágia létsíkjás példa, mint a Feces kérdésem. Tehát nem működik a Fec ősmágiája, és 1-ért jön. De Zsolti Jagumiros kérdésével nem analóg ez a példa szerintem. Én arra azt mondanám hogy a tényleges csökkentés meglétét kell nézni.
 
szerintem mindkét példa (Bencéé és Zsoltié) az ősmágiás cikk végén levő 2. ponttal analóg: http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=26003

azaz szerintem magát az olcsóbbító képességet nézi, nem a tényleges költségcsökkenést
 
A 0-s alap IK-jú kalandozókat olcsóbbíthatja 0-ra, akkor is, ha rajta van, hogy nem csökkenhet így 1 alá.
 
Példát épp tudnék rá írni:
Ellenfélnél van egy Mago-shin úszómester ami minden lapomat 1-el drágítja, nálam a kalandozó követő. Kijátszom a Fec-et.
Itt ugye ellenfél drágításával sem nőne 1 fölé a Fec, tehát a követő nem olcsóbbít és a Fec 0 marad.
 
Ezt a példát megtaláltam a Kódexben, de ez szerintem azt akarja példázni, hogy a tényleges olcsóbbítás számít csak, pl. Zsolti Jagumiros példájában a Jagumir ősmágiája megmarad. (Ilyen szituáció, mint ez a példa, nem is lehetséges amúgy.)
 
Jobban végig gondolva valóban nem egyértelmű nekem se.

Az eredeti hírben volt egy ilyen példa:
Ha olyan olcsóbbításom van, ami a lapom költségét nem viheti 1 alá, és az ellenfél drágításával sem nőne a lapom költsége 1 fölé, akkor ez az olcsóbbítás ugye nem tudja csökkenteni a költséget, így az ősmágiát sem rontja el.

Csak itt ugye a járj 2-re növeli a költséget, amit a követő már le tud csökkenteni 1-re, tehát valóban csökkentem (ezt nem gondoltam végig napközben).
 
De a kalandozó követő csak akkor nem csökkenti a költségét, ha a Járj nem drágítja. De miért nem drágítja a Járj? Hát mert ellenfelem nem drágíthatja, mert az én követőm nem csökkenti. Érted a problémát, önmagával indoklod a feltevést. Ugyanilyen logikával, ha abból indulok ki, hogy a Járj drágítja, akkor a követő olcsóbbítja, és ez meg is magyarázza, hogy miért tudja drágítani a Járj az ősmágia ellenére, hiszen a követő olcsóbbítja.
 
Mint ahogyan a szabálylapok működésének sincs köze a kijátszáskori hatásokhoz, amit tévesen egyébként kapcsolódó hatásnak írtam a múltkor(bár bevittek a málnásba ), és most is így hivatkoztam rá, a lényeg, hogy itt lehet analógiát vonni esetleg.
 
Nekem ez valahogy egyértelműnek tűnik.

Ha a játékos az általa kijátszott ősmágiás lap idézési költségét nem csökkenti (Kalandozó követő nem csökkenti a Fec-et), akkor ellenfele ennek a lapnak az idézési költségét semmilyen módon nem növelheti. (Járj nem drágítja)

Így szerintem 0 marad.
 
Hát a kijátszáshoz kapcsolódó hatásoknak semmi köze az idézési költség megállapításához.
 
A gyanúm, hogy a szokásos orvosi lovat, a kijátszáskori kapcsolódó képességeket illik elővenni,

"22.1.1. Arról, hogy a kijátszott laphoz kapcsolódó hatások milyen sorrendben jöjjenek létre, a lap kijátszója dönt, közöttük előírt sorrend nincs."
 
Szerintem azt nézi, hogy ténylegesen csökkenti-e, de ez a Fec esetében nem egyértelmű válasz, ugyanis ha "működik" az ősmágia, akkor nem olcsóbbítom, emiatt működik az ősmágia. Ha nem "működik" az ősmágia, akkor a Járj drágítja, így a követő olcsóbbítja, emiatt tényleg nem működik az ősmágia Tehát mindkét eset önmagát magyarázza. Erre valamiféle sorrendiség lehet a megoldás, hogy előbb az ősmágia figyelembe vétele nélkül meghatározzuk a módosított kölséget, aztán, hogy érvényesül-e az ősmágia, aztán (ha szükséges) újraszámítjuk a módosított költséget az ősmágia figyelembevételével. Ebből ugye az jönne ki, hogy követővel 1-ért jön, követő nélkül meg 0-ért.
 
A blogos versenyen is felmerült egy hasonló kérdés: működik-e a B. Jagumir ősmágiája A kalandozók védőszentje mellett? Vagyis az új szabály magát az olcsóbbító képességet nézi, vagy azt, hogy ténylegesen csökkent-e a költsége?
 
- Ha olyan olcsóbbításom van, ami a lapom költségét nem viheti 1 alá, és az ellenfél drágításával sem nőne a lapom költsége 1 fölé, akkor ez az olcsóbbítás ugye nem tudja csökkenteni a költséget, így az ősmágiát sem rontja el.
Ennek mi értelme van? Szerintem ilyen helyzet nem lehetséges, mert ha egy lapom költsége az ellenfél drágításával is 1, akkor alapból 0 volt, ekkor pedig az olcsóbbítás viheti 0-ra.
 
Én kalandozó követővel játszom, az ellenfelem Lassan járjjal. Mennyiért játszhatok ki egy Fecet?
 
köszönöm, az uccsó segített!
 
Az a zanszilánkot jelenti. (A zanszilánk szabálykönyve: http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=18113 )
(illetve a HKK kódex http://kodex.hkk.hu/onl/#7.2.0 )
Itt mindent megtalálsz remélhetőleg.
 
a lap bal felső sarkában van az idézési költség (varázspont). Mit jelent ha ez narancssárga színű?
 
A szopókő egy tárgy a TF-en. Ugyanezen a néven volt a tesztlistán is, de a nyomdába már Átokkő néven került.

A Shinai gömb is TF-es tárgy és biztosan nem jelent meg semmilyen kiadásban. A tárgy amúgy a restoráció varázslatot tudja, ami az elvesztett szintlépéseket állítja vissza. Szerintem lekerült a tesztlistáról, de a cikkben bent maradt.

A Kovácscéh szerintem is kijött fehér szegéllyel, nem csak Hőskorszakosként, de ezt csak emlékezetből mondom, lehet hogy tévedek. Lehetséges, hogy ez csak terv maradt.

A Temető nagyon népszerű lap volt a maga korában. Sok versenyt megnyert. Lehet, hogy kiadták újra, de én nem találkoztam az újranyomott eredetivel, csak a felújítottal (meg az első kiadásúval oc.) Szóval ezt nem tudom megmondani.
 
Sziasztok!
A régi AK-kat bogarásztam és megakadt a szemem néhány lapon, amivel kapcsolatban lenne kérdésem.

Az 1. számban szerepel egy Szopókő nevű Leah lap. Ez létező lap? Csak ebben a számban találtam rá hivatkozást.

Az 5. számban az látható, hogy a 2. alapkiadásban kijött egy Shinai gömb nevű lap. Később AKs listán is szerepel. Ez lap létezik?

A 33. számban az szerepel, hogy a Kovácscéh Hőskorszakos lap újra lett nyomva a 4. alap kiadásban. Későbbi listákon csak HKs ként szerepel. Ki lett adva a 4-ben?

Végül a 13. számban az szerepel, hogy a Temető újra lett nyomva de nem kerül kiadásra csak versenyeken. Került végül ilyen újranyomott Temető forgalomba?
 
Nos. Ha antimágikus rakshallion mellett kint van egy Mágia létsíkja nálam, és kijátszok egy reakciódrágítással bíró lapot, akkor ezek a drágítások minden gond nélkül összeadódnak.
Tehát a reakciódrágítások összeadódhatnak.
Ha egy lényem csábítással rendelkezik, és rámutatok egy Csala-csíny Csillát, akkor nő a csábítása, bár ez nincs rajta a lapon így, a hozzá kiadott faq ezt tartalmazza.
Szerintem ha jönne ki faq erre a kérdésre, az ugyanígy hangozna, tehát azt mondaná, hogy a különböző reakciódrágítások összeadódnak.
Nem látom okát, hogy ez ne így legyen, én ezt ítélném versenyen.
Ettől függetlenül valóban kellene egy magyarázó faq, ami ezt ki is mondja, vagy egy szabálypont kiegészítés a Kódex-be.
 
Nagyon jo kerdes. Meditalni fogok rajta.
 
Üdv!

Azt szeretném kérdezni, ha kijátszom egy Manasűrítés lapot, és a következő lapomra reakció drágítást választok, de a következő, kijátszott lapom (pl Ovgun) alapból rendelkezik ilyen képességgel, akkor a kettő összeadódik?

Előre is kösz a válaszokat.
 
Köszönöm a választ! Például ez se volt teljesen egyértelmű számomra.
 
A semlegesitos lapok reakciokent barmikor kijatszhatok, amikor reakcio varazslat is kijatszhato lenne. Ez a feltamadasra is igaz. Lasd meg Illuziomester.
Az Osi magiazabalo az ellenfel osmagiara allitott VH-ja eseten gyakorlatilag barmennyiszer barmikor semlegesit feltamadva.
 
Ha az ellenfél VH-zik, akkor az Ősi mágiazabáló a gyűjtőből feltámadva csak az én fő fázisomban semlegesíthet? Ennek így nem sok értelme lenne a konkrét lapnál, de a feltámadás szabályból ez jön ki:
"131.8. Feltámadás: a feltámadás képességgel rendelkező lényeit a játékos a saját fő fázisában a gyűjtőjéből is kijátszhatja. A feltámadás minden szempontból kézből kijátszásnak számít."
Vagy a semlegesítés ezt felülírja?
91.2.10. Semlegesítés: [hatáskör] Ha egy lapon ez a szöveg szerepel, akkor a lap kézből kijátszható a [hatáskör]-ben szereplő cselekvésre való reakcióként is. Ezt semlegesítésként történő kijátszásnak (vagy röviden: semlegesítésnek) nevezzük.
 
Persze, ez a főszabály, és ezért is került rá (kivételként) több feltámadó, semlegesítő lényre (pl. Hibrid) hogy feltámadáskor nem semlegesít.
 
Természetesen a fő fázisomban, ahogy azt a feltámadás engedi.
 
Ehhez kapcsolódóan akartam már én is kérdezni.
A feltámadás az ugye minden szempontból kézből kijátszásnak számít. Tehát a feltámadó lények kijátszhatóak semlegesítésként a gyüjtőből?
Gondolok itt a Múmia, Ősi mágiazabáló lapra, vagy bármely semlegesítő élőhalottra Lich élete mellett.
 
4.22.2. A nem önálló cselekvésként kijátszott lap csak akkor minősül kézből kijátszottnak, ha azt az eredeti cselekvés leírása kifejezetten annak minősíti.

[Kiegészítés]
Egyes cselekvések lehetővé teszik, hogy közvetlenül a sikeres megtörténtük után a játékos kézből (gyűjtőből vagy pakliból) egy vagy több lapot játsszon ki (esetleg előre kikészített lapot hozzon létre). Az ilyen cselekvéssel kijátszott lapok kijátszása nem önálló cselekvés, ezért az így kijátszott lapok sem minősülnek kézből kijátszott lapoknak még akkor sem, ha ténylegesen kézből kerülnek játékba. (Pl.: Térsűrítés, Kárhozott bájolás.)

Bimbadil szövege nem azt írja, hogy "mintha kézből játszottad volna ki", hanem azt, hogy "mintha kijátszottad volna".

Tehát ez a kijátszás nem kézből kijátszás hiába kerül kézből játékba a lap.

91.2.10. Semlegesítés: [hatáskör] Ha egy lapon ez a szöveg szerepel, akkor a lap kézből kijátszható a [hatáskör]-ben szereplő cselekvésre való reakcióként is. Ezt semlegesítésként történő kijátszásnak (vagy röviden: semlegesítésnek) nevezzük.

Tehát nem, a Bimbadillal kijátszott lap, nem semlegesít.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.