Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Bajnoki menü augusztus 15.
HKK - Zén Legendái: Namír szántóföldek július 15.
Hatalom Kártyái - 10. kiadás június 16.
A pillanat képe
Spekulációk egy témára
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
"A nyomokból ítélve itt vagy egy ősi szertartást hajtottak végre, vagy valaki véres tappancsokkal körbe-körbe járt, majd eltűnt, mint a kámfor. Az előbbi tűnik valószínűbbnek." - a kép kedvéért kicsent, döbbenetes gondolatok az itt látható galetki agyából
Nézz szét a galériában!
Bővült a Menük kínálata!
Hasznos információk
Letöltések a hosszú hétvégén
Kérdezz-felelek 31.
XXIII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 10. kiadás
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Gemina erdeje
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Jégvilág

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (140813)
Őshangya paklik, mit gondoltok róla? (649)
HKK kérdés? (43907)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27809)
Gólem pakli (1152)
Letöltések a hosszú hétvégén (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A bárdversenyekről
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Ez merre van leírva?
 
¯\_(ツ)_/¯
 
A csere fázisban sérül, de nem akkor hal meg, hanem utána. A csere és a harci fázis közt használhatók az életmentő hatások.
 
Karócsapdával csere fázisban nullára sebzett lény életmentő hatásokkal gyógyítható?
 
nem
 
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy az Áramlás képesség használata, ill. a kézben lévő lapok képességeinek használata (pl.: Szent kulacs, ha reakcióként használom, stb.) a HÁLÓ szempontjából lapkijátszásnak számítanak-e?

Üdv!
András
 
Teljesen egyértelműen leírtam, hogy mit kell tudni. A reakciódrágítás, és így a citadella drágítása is, a lapra azaz a lap kijátszására reagáló reakciókat drágítja. A lap képességeinek használata az nem lapkijátszás. Ennél szájbarágósabban nem tudom elmondani.

A második kérdésnél pedig, mint minden reakciónál (aminek a szövege másként nem rendelkezik) a módosított idézési költséget kell nézni. Tehát ha az alapból 4 Vp-s lap olcsóbban jön, mondjuk 3 Vp-ért, akkor már fogja az Anyamotyogó.

Ne haragudj, de most nincs energiám megkeresgetni az ide vágó passzusokat.
 
Bocsánat, de úgy érzem, hogy a korábban megválaszolt kérdés a reakciódrágítással picit pontatlan illetve ellentmondásos.
Jani azt mondja, hogy a "A reakciódrágítás csak a lapkijátszásokra vonatkozik a lapok képességeinek használatára nem", de a drakolder citadella "fairlight lapodra használt reakciót" drágít, így nekem ellentmondásosnak hat az egész.

Erre szeretnék így konkrétan választ kapni, hogy mi történik ebben a szituációban:
Ellenfelemnek van kint játékban új Drakolder Citadellája, és kijátszik egy új Drakolder Porontyot.
Poronty kijátszása létrejön, és aztán használni kívánja a keresés képességét, amire én már viszont szeretnék reagálni kézből az új Motyogó Sámán semlegesítésével kézből, ami megfogna egy laphúzó vagy kereső forrást.
Ellenfelem azt mondja, hogy az ő lapjára reagálok ezzel, így az drágulna a citadellától, én viszont azt mondom, hogy ezzel egy forrásra reagálok, és nem konkrétan a lapjára, így citadella nem drágítaná.
Kinek van igaza?
Egyébként mi számít itt "lapra kijátszott reakciónak"? Az amivel egy lap kijátszására reagálok, vagy az is, amivel egy lap forrására/hatására/képességére reagálok?

Másik kérdés, továbbra is reakció téma:
Van egy új Anyamotyogóm játékban, és ellenfelem kijátszana egy lapot, aminek alapból 4-es a költsége, de egy hatás/forrás miatt az olcsóbban jönne, 3-ért.
Anyamotyogó képes reagálni egy "max. 3-as költségű" lapra. A kérdés, hogy amikor egy lap nem tér ki külön arra, hogy alap vagy módosított költséget néz, akkor ez esetben megtudja-e fogni az Anyamotyogó azt a lapot, ami alap költsége miatt nem kerülne a hatókörébe, viszont ténylegesen, a ráköltött erőforrások alapján igen, mert olcsósítva lett?

Kérem szájbarágósan a választ, köszönöm!
 
Erre mondtam már régen azt, hogy az ilyen másoló lapok (kisebb zannal az élen) kapnak egy nerfet, hogy nem másolhatja azt, amit beáldozol neki....
 
Mint mondottam volt a Kisebb Zan es ugy altalaban az alakvaltas es rendhagyo kepesseg. Ha ugy tetszik, kivetel. A tobbi kepesseg, ami "kijatszaskor" azaz sikeres kijatszas utan lep mukodesbe azok pont ugy mukodnek, amint lentebb irtad.
 
De ha ez így működik, akkor hogy van az, hogy Daes Morannal visszarakhatom azt a lényt, akit semlegesítek?
Hiszen amikor kijátszom, akkor az a lény még nincs a gyűjtőben!

Eddig úgy játszották sokan (én is), hogy csak a varázslatok kijátszásánál kell minden döntést a kijátszáskor meghozni, egyéb lapoknál csak a sikeres kijátszás után. Pl Ragnor a pusztító leszedhet egy olyan lapot, ami a kijátszása utáni reakció sorban esetlegesen létrejött, ha maga Ragnor is létrejött.
Akkor ez nem igaz?

Én magam nyertem már azért meccset, mert Daes Morannal azt a lényt raktam vissza, akit semlegesítettem. Ez volt a bírói döntés, hogy vissza lehet rakni.
 
Köszönöm!
 
Jól látod. Erre a szabályozásra pontosan azért volt szükség, hogy érvényesüljön játékosok felváltva cselekszenek - alapelv, illetve, hogy a saját cselekvésre reagálva, és megelőzve ezt - jellegű trükközéseknek elébe menjünk.
Amúgy nem sok ilyen reakció képesség van. Csak néhány. Ilyen például a már említett birka mellett a Homályúr, a Bénító gyűrű, Rhatt papja képessége is.
Fontos megjegyezni, hogy kizárólag azokban az esetekben van ez a szabály, ha a lap nem rendelkezik arról, hogy mire lehet reagálni a lappal/képességgel. Ha a lap szövegéből kijön, hogy mire lehet reagálni vele, akkor ez a szabálypont nem játszik.

A birka a reakciósorban is pontosan úgy viselkedik, mint fentebb írtam. Az ellenfél reakciójára reagálhatsz a feláldozásával, a saját reakciódra nem.
 
A reakciódrágítás csak a lapkijátszásokra vonatkozik a lapok képességeinek használatára nem.

Van ugyan egy olyan szabályunk, hogy a "nem lehet rá reagálni" - képesség nem csak az ilyen lap kijátszására, hanem a képességeinek használatára is vonatkozik, ez azonban két különböző dolog. (mmint a nem lehet rá reagálni és a reakciódrágítás)

Belátom, hogy érdemes lenne egységesíteni valamelyik irányba, de jelenleg ez az egységesítés még nem valósult meg.
 
Drakolder citadella (új) drágítja az asztalon levő fairlight lapjaimra kijátszott semlegesítős lap kijátszási költségét?

Pl. Drakolder esszencia húzási képességét akarja ellenfelem a Motyogó sámánnal(új) semlegesíteni. +1-be kerül rá reagálni?
 
sorry, nem láttam, hogy közben már te válaszoltál.

Ilyen esetben mindig a János-ra kell hallgatni. (Ha éppen nem vele áll le valaki vitatkozni, de az esetek többségében neki van igaza.)

Tehát, ha az ellenfelem játssza ki a változások korát, akkor reagálhatok rá birkával, ha én (vagy a partnerem), akkor nem? Ez csak nekem tűnik ellentmondásosnak, vagy azért van ez a szabály, nehogy megtörjük, az "egyszer az egyik fél, aztán a másik fél cselekszik" elvet?

reakciósorban hogyan működik a birka? (a változások korától eltekintve)
kijátszok egy lapot. Az ellenfelem reagál. (definició szerint ez önálló cselekvésnek számít, mivel nem automatikus?) erre reagálhatok-e birkával? Aztán a birka feláldozása után egy olyan reakciómmal, ami szintén az ellenfél lapjára reagál?
 
Idéztem a Kódex szabálypontját. Talán ez üti a "szerintem"-et...
 
Akkor KiNyerMa a Honvéd már nem. Nem tom kinek higgyek?
 
Illetve, abban az esetben, ha mindkét kérdésre IGEN a válasz, és a változás korát átadom a partneremnek, akkor ő választhat új ellenfelet a változás korának?
 
ebből jön az én kérdésem:
Páros versenyen hogyan működik a változás kora?
-kötelezően ugyanazt az ellenfelet kell választanom minden körben?
-adhatom-e a saját lapomat a partneremnek?
 
mivel a birka képessége reakcióként is használható, szerintem feláldozhatod a kijelölt lényt.

A változások kora sehol sem említi, hogy ha az egyik nem cserél, akkor a másik sem. (viszont mivel a robbant lény nem cserélt gazdát, nem húzhatsz lapot.)
 
Megnevezheted de reakciokent nem aldozhatod fel.

94.0.2. Azok a reakció cselekvések, amelyek szövegezése nem határozza meg pontosan, hogy mikor használhatók, kizárólag az ellenfél önálló cselekvésére reagálva használhatók.

A birka barmikor hasznalhato, de reakciokent csak igy.
 
jó volt tetszett.
Robbanó birkák az asztalomon. Kijátszom egy "A változások korát". A robbanó birkákat nevezem meg a saját lapjaim közül. Feláldozhatom-e a csere előtt a birkákat ezzel sebezve az ellenfelet és ha igen átkerül-e hozzám az ő lapja.
 
Felmerült egy kérdés a napokban, amit szeretnék kifejteni, mivel lehet, hogy többeket érdekel. (Hosszú!)

A kérdés a következő:
Hogy van az, hogy a Kisebb Zan le tudja másolni azt a lapot, aminek feláldozásából kifizetem a költségét? A szövege szerint lemásol egy "játékban lévő" lapot... Mikor létrejön a Zan, a másolt lap már nincs játékban.

Nos, szép kérdés, igazi csemege a szabályértelmezésben jártas, és eziránt érdeklődő játékosoknak.

A kérdés alapját ez a faq képezi:

(AK56) (AK74) A Kisebb Zannal lemásolhatom azt a lapot is, amit feláldozok hozzá kihozási költségként. A kijátszás pontos sorrendje a következő: Először megállapítom, hogy teljesíthető-e a kijátszási feltétel. Ezután meghatározom a kijátszandó lap célpontját. A Kisebb Zannál itt a másolandó lapot nevezem meg. Ezek után megnézem mennyi a módosított idézési költség, majd kifizetem, és a lap kijátszásra került, amennyiben reakció varázslatok és hatások nem befolyásolják ezt.


Néhány alapvetés:
A Kisebb Zan másoló lap, ezen a kategórián belül is egy alakváltó lap (mivel saját maga válik a másolattá).

Az alakváltó képessége kijátszáskori automatikus képesség.

A Zan saját szövege szerint: "Tekintsd úgy, mintha a másolt lapot játszottad volna ki."

Na most.
Főszabály szerint:

Kódex 21.6. Kijátszáskori döntések. A lap kijátszásával kapcsolatos minden lehetséges döntést még az idézési költség kifizetése és az esetleges reakciók használata előtt meg kell hozni, függetlenül attól, hogy a döntéseket mely játékosnak kell meghoznia.

Ez egybecseng a faq-val, és ebből a szabálypontból leginkább csak a kiemelt "lehetséges" szó a lényeges.

Mikor bejelentem, hogy megpróbálom kijátszani a Kisebb Zan-t, akkor az összes lehetséges döntést meg kell hoznom ezzel kapcsolatban. Az egyik ilyen döntés, hogy mit fogok másolni. Ez egy teljességgel lehetséges döntés, hiszen ott figyel az asztalon a másolni kívánt lap.
Ez a döntés azt is jelenti, hogy a lapkijátszás későbbi lépései során ezt a döntést már nem lehet megváltoztatni.

Ezután jönnek a további lépések, a költség kiszámítása, és végül annak kifizetése. Ekkor már közömbös, hogy a másolni kívánt lap játékban van-e még, vagy sem, a Kisebb Zan már úgy fog asztalt érni, mintha a másolt lapot játszottam volna ki.

Erre is van faq:

(AK35) Ha a Kisebb Zannal olyan lapot másolok, aminek kijátszási költsége van, akkor azt nem kell teljesíteni, mivel ilyenkor csak egy Kisebb Zant játszok ki, aminek nincs kijátszási feltétele. A Kisebb Zanon szereplő szöveg ("Tekintsd úgy, mintha a lemásolt lapot játszottad volna ki!"), csak a lap játékba kerülésének pillanatától érvényes. Arra vonatkozik, hogy a lap pontosan úgy viselkedik a játékba kerüléskor, mint az a lap, amit másol. Azaz, ha lény, akkor passzívan a tartalékba kerül, ha repülő lény, akkor aktívan jön le, ha bűbáj, akkor szintén aktív lesz stb.

Tehát az alakváltás menet közben, a lapkijátszás folyamata során valósul meg. Még a Kisebb Zan kijátszását kíséreltem meg, és egészen az esetleges reakciósor lezárultáig így is fog viselkedni. Ha azonban nincs több reakció, és nem akadályozták meg, akkor a sikeres kijátszásakor már a másolt lapként ér asztalt.

Ezzel a mechanizmussal egybecseng az összes rá vonatkozó faq. Ezért van az, hogy egy anti-mágia:1-es lényt másolva vele, lehet rá reagálni azonnali reakcióval (mivel ekkor még egy piros tárgy), amikor azonban asztalt ér, már rendelkezik az am: 1-el, és dobatja a varázslatokat.

Az alakváltás ennyiben különbözik az összes többi kijátszáskori automatikus képességtől.

Ha nagyon akarnánk, létrehozhatnánk egy külön kategóriát, valami ilyesmi névvel, hogy: a lapkijátszás során érvényesülő képességek... De épp elég galibát okozott a lapkijátszáshoz fűzött magyarázatok köre. nem gondolnám, hogy egy újabb kategória üdvözítő lenne.
 
lényeknek működnök passzívan is?
ezt nem is tudtam kösz(ez tényleg nem irónia)
 
Passzív lapoknak (kivéve lényeknek) nem működnek a spec. képességeik. (Tehát az a szöveg sem érvényes, hogy "amíg a játékban van".)
 
Trebor kalodája passzívan működik?
"amíg Trebor kalodája játékban van..."
 
Igen. És ha jól tévedek, perpill az egyetlen olyan lap a játékban a bilincsmester, amit ha leszedsz vele, akkor mindhárom opció működik. Szóval érdemes.
 
Hallo!

Ha Inkvizíciós tisztogatásnak vetem alá a Xenó bilincsmestert, akkor az Inkvizíciós tisztogatás minden képessége kisül? (Értsd: ha egy lap több feltételnek is megfelel a tisztogatás szempontjából, akkor mindegyik kisül?)

Előre is köszi a válaszokat!
 
Igen. Ilyenkor az dont a sorrendrol, akinek a kore van.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.