Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
A pillanat képe
Óriások Földje?
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Nincs még egy olyan földteke, ahol annyi óriás mászkálna, mint Ghalla (tűz)viharos múltú tájain. Ez a kép is jól mutatja, milyen látvánnyal kell a kalandozóknak nap mint nap szembesülniük kóborlásaik során...
Nézz szét a galériában!
HKK nerfek
Letöltések a hosszú hétvégén 2017.10.21.- 2017.10.23.
Veszélyes faj - HKK verseny 2017.10.23.-án HÉTFŐN
Új HKK kiegészítő: Gemina erdeje
Péntek 13. Letöltés - Időpont változás

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Dobókocka (20 oldalú)

A lista folytatása...
HKK nerfek (64)
[HKK Piac] Eladó lapok (139827)
[HKK Piac] UR lapok (10154)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5908)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9140)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27434)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Womath
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Nem. Ilyenkor a kigyo kepessegere reagalhatsz mivel az hozna jatekba lenyt.
 
Az erős gyengéjével megakadályozhatok olyan forrást, aminek hatására egy lény a játékba kerülne, de nem közvetlenül? Pl. ha le akarják szedni a Kifejlett sárkánykigyómat egy varázslattal.
 
egyrészt valóban a kezdők segítése, másrészt "hátha egyszer lesz olyan lap, ami engedi, hogy a tárgyak képessége passzívan is használható" (nagyjából szó szerinti idézése a válasznak, amit akkor kaptam, amikor egyszer megemlítettem, hogy felesleges a kettő együtt)
 
thx!
 
A felvetésed jogos. Szerintem a lapkészítés során ebbe senki nem gondolt bele.
Ennek a lapnak a képesség-evolúciója fordított lehetett, mint elsőre látszik. Ha azt szeretnénk, hogy egy lap egyszer tudja azt, amit, akkor vagy az S: vagy a K: jelölést használjuk. A P: annyiban más ennél, hogy ha sikerül valahogy aktivizálni a lapot, akkor elvben nincs akadálya az ismétlésnek. Hogy ezek egyikére miért van szükség? Miért nem lehet simán azt ráírni, hogy "áldozd fel:", felteszem azért, mert először nem kellett, csak passzivizálni. Aztán a lap tesztelése során rákerült az áldozás mint feltétel/költség, de "ott maradt" a P betű is. De való igaz, hogy ennek a jelölésnek kizárólag lényeknél van jelentősége.
Plusz a P: jelölés használata egyértelművé teszi, hogy aktivizálást kívánó képességről van szó, és azt is, hogy passzívan nem tudja ezt a lap. Míg ha ez lemarad, akkor mindkettő megállapításig el kell jutni egy gondolatmenet mentén. Gondolom, a készítők ezzel is segítik a szabályokban nem annyira jártas játékosokat.

Nem, Katu, az előkészítő fázisban általánosságban semmilyen aktivizálást kívánó képesség nem használható (a kivételektől eltekintve).
 
csak tipp, de szerintem simán áldozni előkészítőben is lehet, míg teppelni nem
 
Pengecsapda második képességénél mi értelme a teppjelnek?
Ha úgy is fel kell áldozni, akkor minek előtte teppelni?
Passzívan úgysem működik a képessége.
Még az első képességénél oké, mert ugye passzív lesz utána, de áldozós képességnél minek?
 
igen
 
Akkor a vihartalizmán húzat lapot, ha Villámformázást mutatok, jól értem?
 
Én ezt úgy csináltam volna,(mivel tudom van a kezemben 2 szökőkút) hogy lefordítom a három lapot képpel lefelé egyikre rábökök, hogy ezt már használtam. Az ellenféllel dobattam volna 6 oldalúval melyik megy ki.
 
A semlegesítésként kijátszott bármilyen típusú lap kijátszása: reakció cselekvés, röviden: reakció. Ilyen esetekben a rakshallion a lap idézési költségét módosítja (a lapot drágítja).

Igen, ha a több permanensre ható forrás hatna akár egyetlen ében íjászodra is, akkor azt a forrást a követővel meg tudod akadályozni. Pl. egy építményedre az ellenfél sárkánymágiát játszik ki, és van lent íjászod. Ilyenkor a sárkánymágia sebezné az íjászt, tehát hatna rá a varázslat, ergo: megakadályozható a követő képességével.
 
Sziasztok!

Lenne egynehány kérdésem.

Az első: Az ellenfelem mérgező rakshalliont használ, így minden mérgező lapjára kijátszott forrás, és reakció +2 vp. Viszont akkor is + 2 vp, ha a lapját semlegesítéssel akarom megszüntetni? Mert a kódex szerint, a semlegesítés ugyan reakció képesség, de egyben a lapnak a kijátszási módja is, A lapot lehet drágítani, de a semlegesítés képességét nem (kiegészítő rész). Melyik hatás érvényesül?

Második része: Alpha centaurus képessége hogy „megakadályoz egy forrást mely hatna ében íjászodra „. Ezalatt egy célpont ében íjászt/ íjászokat kell érteni, vagy megakadályoz olyan forrást is ami több lapomra hatna köztük egy ében íjászra is pl.: az időrabló eljövetele

A választ előre is köszönöm!
 
Én azt csinálnám, (félig megbeszélve édesapámmal), hogy elmennék a bíróhoz, elmondom neki a helyzetet, és vele kidobatni, hogy melyik melyik.

Egyébként meg Gomakozni kell és nincs probléma
 
...és itt nem biztos, hogy megoldás a pénzfeldobás, mivel az ellenfél nem biztos, hogy tudja mi van még a kezemben (nem minden lapdobásnál kell a teljes kezet megmutatni). Szóval ha erőltetem a pénzfeldobást, akkor egyértelművé válik a kezem. (Most vonatkoztassunk el a konkrét példától, elég sok kézből mutatható lap van.)

Bevallom, nem tudom a minden szempontból jó megoldást. Talán bírót kell hívni, és a bíró segítségével biztosítani a véletlenszerűséget. A bíró a játékos kérésére bármikor megnézheti a kezet, gyűjtőt, kivételes esetben (óvás) még a paklit is. Ezt a lehetőséget lehetne használni valahogy.
 
Nem Korlátozás mellett. Úgy egyértelmű, mert én választok.
Nekem így volt a szitu:
Volt 3 lap a kezemben, ebből 2 szökőkút. Ellenfelem cselekedett egyet a körében, erre semmiztem egyet. Ezután dobatott egy véletlent. Összekevertem a kezem, leraktam az asztalra, rábökött egy lapra: Szökőkút. Ebből nem tudom, hogy az ment-e ki, amit használtam, vagy nem.
 
Meryx példájában 2 db Szökőkút van Korlátozás mellett. Szerintem ebben a szituban igenis elvàrható,h tudd, melyiket használtad.
Nem 6 lapról volt szó. Minek definiáljam,szerintem evidens
 
Talán megbocsátható nekem, hogy alkalmi játékosként, amikor van két szökőkút a kezemben nem azt figyelem, hogy a bal oldalit használtam-e vagy a jobb oldalit, hanem csak azt, hogy a két mutogatós semmizésemből egyet lőttem el. Amikor a kezemben lévő hat lapból pont a két szökőkutamból egyet véletlenszerűen eldobatnak, jogomban áll azt mondani, hogy fogalmam sincs, azt dobatta-e amit használtam, vagy azt amelyiket még nem. A pénzfeldobás egy semleges megoldás, itt nem kell (teljesen indokolatlanul) korrektségre apellálni. Egyébként definiáld már nekem, mi is az a "korrektség". Lehetőleg priviben, semmi kedvem szétoffolni a topicot. Köszi.
 
Szerintem meg 2 lapból PONTOSAN TUDOD,hogy melyiket használtad. Ha dobat,akkor lerakod a 2 lapod az asztalra fejjel lefele v kezdben van. Ez a saját korrektségétől függ az embernek. Nem kell itt semmi pénzfeldobás. Csak bizalom, ennyi
 
Mivel a te érdeked az, hogy semmizz, az ellenfél érdeke pedig ellentétes, a dobatás pedig egyébként is véletlenszerű volt, szerintem pénzfeldobással eldönthető a kérdés.
 
a szökőkút szövege egyértelmű: (mutasd meg EZT a lapot) ha azt dobatja amivel semmiztél akkor a másikkal dobathatsz. Kérdés, hogy miután megmutattad az egyiket hogy azonosítod be miután visszarakod a kezedbe. Ez inkább etikai kérdés mint szabály szerintem, de egy szabály kitétel (mondjuk a kódexben egy új cikkely a kézben lévő "megmutatható" lapokról) segítene.
 
Ennél sokkal érdekesebb az, hogy mi van akkor, ha van 2 szökőkút a kezemben. Az egyikkel semmizek, aztán az ellenfelem egy véletlenszerű lapot kidobat a kezemből, ami pont az egyik szökőkút lesz.
Hogy döntjük el, hogy semmizhetek-e még egyet a körben, vagy nem?
(True story)
 
Ha az ellenfél Korlátozásának a játék elején Homokgólemet dobok, akkor az a játékba kerül, és ha utána én kezdek, akkor rögtön aktivizálódik is, ugye?
 
3. Ez ugyanaz az szitu, mint amikor egy lap a gyűjtőbe kerül, majd visszateszem a játékba. Játéktechnikailag ez már nem ugyanaz a lap. Tehát a képességét ismét használhatod. Szerintem.
 
Hali
1. Igen, drágítja, mintha csak 2 VP-s lenne
2. Forrásnak számít
A harmadikra sajnos nem tudok biztosat mondani, de szerintem nem lehet mégegyszer megmutatni
 
-az 1 VP + 1 Zsz költségü lapokat drágítja a Lassan Járj?

-forrásnak/hatásnak számít-e egy lap kézből mutatása?

-Ha egy kézből egyszer (kétszer, stb.) mutatható lapot megmutatok, kijátszok, majd visszakerül a kezembe megmutathatom még egyszer?
 
Akkor jöhet a faq.
 
Gondolkodtam a szitun, és nem jó.
Igaz, hogy a semlegesítés nem képesség, de ahhoz, hogy megakadályozzon bármit, a lapnak sikeresen létre kell jönnie. Asztalon maradó lapnál ez azt jelenti, hogy az asztalra kell kerülnie.
A penge nem kerül játékba, és így - noha nem akadályozták meg - nem jön létre sikeresen.

Tehát odáig jó a gondolatmenet, hogy a kijátszási feltétele (legyen legális hordozó) teljesül, de a penge nem jön létre, azaz nem fog megakadályozni semmit, és sebezni sem fog, csak a gyűjtőbe kerül.

Szerintem.

Bármilyen rátett lapnál ez a helyzet, ha még a reakciósorban van a rátett lap, és a reakciók kijátszása során (pl. mert zanszilánk költségű reakciónak beáldozzuk a hordozót) a kiszemelt "hordozó" kikerül a játékból. A rátett lapok nem lóghatnak az asztal fölött a levegőben. Ha a "hordozó permanens" nincs játékban, akkor a rátett lap "nem ér asztalt"...

Nagyon speciális szitu, és színtisztán elméleti, de szerintem ez a megoldása. Eddig nem nagyon volt olyan lap, amivel ez így előjött volna, ezért nincs rá faq.
 
Látod már megérte róla beszélni mert a versenyen sérültem. Egyébként ez a legjobb leglogikusabb levezetés.
 
Szimpi megoldás. Nekem tetszik.
 
Ez amúgy nem kb ugyanaz a szitu, mint amit én kérdeztem, hogy nti-vel megcélzom azt a lapot, amit aztán az ik-jának feláldozok?!

Én azt mondanám, hogy a semlegesítés a lap kijátszásának módja. Amikor kijátszom, akkor van kire rakni. Aztán Gidát azonnal, még a lap létrejötte előtt fel kell áldozni, így már mint tárgy, nem jön létre, de mint semlegesítés, igen. Szerintem.
Tehát megfogja a lapot, de nem sérülök rá. Gida meg nyilván megy a levesbe, de ez egyértelmű. Én ezt mondanám.
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.