Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: TF25 december 12.
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 25.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Rúnapukkasztás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Hohó, ezt az ajtót különleges varázslat védi! Sebaj, a rúnapukkasztás, vagyis a hatékony védelem az ilyenek ellen, az elsők között van, amit megtanítanak a mágusiskolákban.
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 30.
HKK kódok
Beholder Karácsony - Akció! 2017.12.08. - 2017.12.20.
Gemina erdeje lapelemzés (3. rész)
Veszettség

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái verseny - 2017. december 6., Excelsior
Hatalom Kártyái verseny - 2017. december 12., Budapest
Hatalom Kártyái verseny - 2017. november 12., Debrecen 6.

A lista folytatása...
Lapötletek (63423)
Beholder Karácsony - Akció! 2017.12.08. - 2017. 12. 20. (3)
[HKK Piac] Régi lapok (1241)
Kérdezz-felelek 30. (41)
[HKK Piac] Eladó lapok (140045)
Na, mit bontottál? (2839)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
Valaki figyel tged


Utoljára ezt küldték:
Valaki figyel téged
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
A kísérlet rossz példa volt, de értitek.
 
1. Mindenféle játékba hozás kijátszásnak számít. Ha a lap, amit használsz nem köti ki, hogy a kijátszáskori képességek nem jönnek létre, illetve a lény, amit kijátszol nem köti kézből kijátszáshoz a képességét, akkor igen, létrejönnek a képességek.

2. Ha magadat célzod, és nem raksz a pakli aljára lapot, akkor csak egy lap jár.

3. Biztosan tudsz lapot dobni, hacsaknem egy Zu'lit kísérletét (vagy hasonló, nem eldobható lapot) keresel elő, és nincs más lapod a kezedben. Ha ez az extrém helyzet áll elő, akkor nem dobsz lapot, és igen, ilyenkor is leszedhetsz egy célpont lapot, ha akarsz.
 
Sziasztok! Három kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. Az első, hogy Rémálommal vagy Nagyobb kineporttal játékba hozott lény ill. asztalon maradó lap kijátszáskori képessége létrejön-e? A második, hogy Kreatív affinitással ha magamat célzom, és nem rakok lapot a paklim aljára, akkor is két lap jár-e a kör végén, vagy ilyenkor csak egy? A harmadik pedig, hogy ha az Időviharnak nem tudok lapot dobni, akkor is gyűjtőbe küldhetek-e egy célpont permanenst? Üdv! András
 
Megkapod - homokgólem is kificcen ilyenkor
 
Ha az ellenfél kicselezését eldobom az ellenfél Korlátozás szabálylapjának a játék elején, a lapok felhúzása után, amikor még senkinek nincs köre, és a szabályok szerint ugye még azt sem tudjuk, hogy kié lesz a kezdés joga, akkor megkapom a 2 manát?
Vagy első körnek számít?
 
Kapcsolódó hatásnál, helyettesítésnél és reakciónál módosítottat, máskor alapot kell nézni, ha simán idézési költséget ír.
 
mármint.. most akkor melyik

21.9.0. Ha egy szabály vagy lap szövege egy játékban, kézben, gyűjtőben vagy pakliban lévő lap idézési költségére vonatkozik, és röviden idézési költséget említ, ott ezen az alap idézési költséget kell érteni.21.9.2. Ha egy kapcsolódó hatás leírása röviden idézési költségre, idézési költség elköltésére, vagy bizonyos idézési költségű lapok kijátszására vonatkozik, ott idézési költségen a kijátszott lap módosított idézési költségét kell érteni.
 
A Feneketlen hátizsák alap vagy módosított idézési költséget néz? (nullás tárgy)
 
Egy jobb kérdés:

Ha egy egy VP-s lényt , mondjuk egy Adószedőt játszok ki Illúzióval, és azt mondom hogy ez a lény igazából egy Próbababa, mennyi VP-t fizetek? (Tekintve hogy a kijátszott lényt próbababának kell tekinteni, de pontosan mikor kerül rá az illúzió? Egy vagy 2 vp lesz az összköltség?
 
Tábori adó ellen véd Folrang?

(szerintem nem de gondolom megkérdezem)
 
Az előző hsz-t még úgy írtam, hogy János utcsó hsz-ét még nem láttam. De így elolvasva kiderült, hogy még ráadásul igazam is van...
Peace.
 
Én azt vettem ki János szavaiból, hogy lehet. Mert bár hiába van benne az anti-mágia szövegében, hogy nem lehet rá reakció varázslattal reagálni, a nem lehet rá xy-al reagálni képesség szövegében pedig az, hogy ilyenkor a képességre sem lehet, ennek ellenére lehet, mert az anti-mágia képesség leírásában ez csak egy fordulat, míg a képesség neve tulajdonképpen nagybötűvel írandó, mert a képesség tulajdonneve a "Nem lehet rá xy-al reagálni", és csak arra vonatkozik, hogy a képességre sem lehet.

Egy névelő kérdése az egész.
Nem szabad a Balatonban fosni. Ez azt jelenti, hogy a tóba nem szabad beleüríteni.

Nem szabad Balatonban fosni. Ez pedig azt jelenti, hogy a Bélapátfalva melletti, Borsod megyei községben tilos fekália-ügyileg szajrét tekerni.

Ez amúgy nyelvtannáci mocsadékos undorító faszság, de logikus, ha mélyebben belegondol az ember.

És igen, szükség van az ilyen kiskapunak tűnő, de nem kiskapu szabályokra, mert a játék túl egyszerű lenne ezek nélkül.
 
Igen. A kijátszáskori automatikus képességére, mint forrásra reagálhatsz a Ködszitálással. Az Am: 0 csak annyit tilt meg, hogy az ilyen lap kijátszására nem reagálhatsz, ha sikeresen létrejött, akkor a kijátszáskori képességére (kár automatikus, akár aktiválást igénylő) már igen. Megjegyzem, hogy az említett két lény kijátszása nem forrás, tehát a lényre, magára egyébként a Ködszitálással nem is lehetne reagálni.
 
BÍÍÍÍÍÍÍRÓÓÓÓÓÓÓÓ!

Akkor most lehet ködszitálással reagálni az albínó varkaudarra meg a káoszgoblinra?
 
Nem!
Pont hogy nem azonos. És nem csak a kapcsolódó hatások szempontjából nem az, hanem semmilyen szempontból.
 
Tehát,amire nem lehet varázslattal reagálni, az AM:0-nak számít, így teszem azt a Szunnyadó kullancs "kisül rá"?
 
Igen, szerintem ez a sok összekapcsolódó szabályelágazás csak így összegezhető.
 
Tehát akkor a "nem lehet rá reakció varázslattal reagálni" != "anti-mágia:0", és nem csak a kapcsolódó hatások szempontjából.
Minden nap tanul valamit az ember....
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
 
Valóban nem teljes az összhang, de ne csüggedj, van még ilyen látszólagos ellentmondás jócskán!

Az anti-mágia képességre vonatkozó tiltó szabály konkrétan a lapkijátszásra vonatkozik a képességekre nem. Erre számos faq rámutat. Ez a szabálypont tehát egy szűkebb értelmezését használja a "reagálni rá" (eddig nem is létező) definíciónak. Míg ha egy lapra van írva, hogy nem lehet rá reagálni (valamivel), az már a lap képességeire is vonatkozik, nem csak a kijátszására.

Nincs könnyű dolga a Kódexmásoló szerzeteseknek, mikor a számos módosítás és faq közt próbálnak rendet tenni.
 
Értem, köszönöm!

Viszont ez felvet egy másik kérdést is!
Ez elkerülte eddig a figyelmemet, hogy a kijátszáskori képességre használt reakció, az azonosnak minősül a lapra való reakcióval.

De akkor hogy lehet az, hogy káoszgoblinnak, meg albino varkánaka dobatását meg lehet szitálni??

A két alábbi kódex pontból én azt olvasom ki, hogy elvileg nem lehet...

134.10. Anti-mágia: X: ha egy lapnak anti-mágia képessége van, ez azt jelenti, hogy a lapra nem lehet (azonnali) reakció varázslattal reagálni, és a lap sikeres kijátszása után minden játékosnak el kell dobnia a kezéből X varázslatot. A lap kijátszójának az anti-mágia miatt dobandó varázslatot a Semmibe, a többi játékosnak a gyűjtőbe kell dobnia.


132.15. Nem lehet rá (valamivel) reagálni: ez a képesség azt jelenti, hogy a lap kijátszására, vagy az ilyen képességgel rendelkező permanens képességeire nem lehet (a megadott módon vagy formában) reakció cselekvéssel reagálni.
 
Mit jelent az: "reagálni rá"?

Erre a kérdésre az a válasz, hogy akkor reagálsz egy lapra, ha magára a lapra, vagy annak (kijátszáskori) képességére reagálsz.

Ez innen olvasható ki:

Kódex 94.0.2.2. (Kiegészítés

Az asztalon maradó lapok kijátszáskori automatikus képességeire csak akkor lehet külön reagálni, ha a reakció cselekvés leírása ezt megengedi, vagy kifejezetten erre utal. Ilyen esetekben magára a lapkijátszásra, és az ilyen lap kijátszáskori automatikus képességére használt valamennyi reakció cselekvés minden tekintetben egyenértékű.

illetve:

132.15. Nem lehet rá (valamivel) reagálni: ez a képesség azt jelenti, hogy a lap kijátszására, vagy az ilyen képességgel rendelkező permanens képességeire nem lehet (a megadott módon vagy formában) reakció cselekvéssel reagálni.

[Kiegészítés]
Ha az ilyen képességgel rendelkező lap szövege valamely tulajdonsága (idézési költsége, laptípusa, színe, stb.) alapján határozza meg azokat a reakciókat, amelyekkel nem lehet rá reagálni, akkor ezt a csoportosítást az ilyen lapok kijátszására, és az ilyen lapok aktiválást kívánó képességeire egyaránt vonatkoztatni kell. (Pl. nem lehet rá Elenios reakcióval reagálni: sem Elenios lap kijátszásával, sem Elenios permanens képességével nem lehet ennek a lapnak a kijátszására, vagy ennek a lapnak a képességeire reagálni.)

Ez utóbbi hivatkozás (bár nem jelenti ki a fentieket kategorikusan), azért egyértelműsíti, hogy reagálni valamire az nem csak a lap kijátszására való reagálást, hanem a lap képességének használatára való reagálást is jelenti.

A Lebujnak tehát ez egy képessége, mármint az, hogy kötelező rá reagálni (hiszen egy képesség az is, hogy ha egy lapra nem lehet reagálni). Ez egy kicsit faramuci, és lényegében ellentmond annak, hogy a reakciódrágítás meg egy a lap használatához fűzött magyarázat...

Ha azonban ezen a dilemmán túllendülünk, és elfogadjuk, hogy a Lebujnak ez egy képessége, akkor reagálhatunk rá a Ködszitálással, és nem számít, hogy létrejön a Ködszitálás vagy sem, a kötelezettségnek eleget tettünk, a Lebujra reagáltunk.
 
Igazából az egész lebuj inkorrektül van megfogalmazva.
Kijátszod a lapot. Létre kell jöjjön ahhoz, hogy a kijátszáskori képessége létrejöjjön. És mivel épület, nem varázslat, ha már létrejön a képessége, akkor mint lapra, már nem is lehet reagálni.
Az a lap egyszerűen kilóg a hkk struktúrájából.
És mivel elvileg úgy működik, hogy hiába épület, még a lap létrejötte előtt kisül a képessége (különben nem lenne értelme), ezért nyilvánvaló, hogy a képességére lehet ködszitálással reagálni. Tehát itt a fő kérdés az, hogy mi van akkor, ha nem jön létre a ködszitálás? Akkor létrejön a lebuj képessége, és a képesség helyett vissza kell reagálni a lapra magára?
 
Ezen okból írtam az alábbit:

Én úgy képzelem el, hogy a 2 Legfőbb/Kreátor követője egyszerre működik, és kissé paradox módon, a két Átkozott egyszerre kapcsolja ki a másik játékos Legfőbb/Kreátor követőjét. Mint amikor egyszerre üti ki egymást 2 boxoló és döntetlen lesz. Így megszűnne minden követő.


Pedig se profi, se bíró nem vagyok
 
Legkozelebb ilyen van akkor nevezze meg az illeto profikat es birokat es majd veluk lefocizzuk.
Amugy igaz lehet. Tehat a tobb profi es biro valszeg tenyleg ezt mondhatta. A kollega csak azt felejtette ki az ervelesbol h az atkozottak kioltjak egymast IS (meg mellesleg az osszes egyeb kovetot is.)
 
Én nem is törpöltem volna, ha az illető nem állítja,hogy "több profi és bíró szerint" működnek a követők,mert a 2 Átkozott kioltja egymást
 
Amikor az Atkozott koveto megjelent kb azonnal megszuletett ez a dilemma is a Legfobb kovetovel. Nem fogom a teljes logikai okfejtest levezetni, akit erdekel kukazza ki a forumbol. A lenyeg h az a konszenzus szuletett h ha mindket jatekos atkozottat hasznal akkor egyikuknek se mukidik egyik kovetoje sem. Ez a konszenzus jelent meg aztan faq formajaban az Atkozott alatt. Az analogia teljesen vilagos a Kreator kovetoivel. Igy kell jatszani azt is. Teljesen mindegy h milyen verzioban vannak az asztalon a narancs lapok, ha mindket terfelen van atkozott akkor semmilyen koveto nem mukodik. Ezen kar is torpolni tovabb.
 
Én ezt tudom, csak ugyebár utána itt hőzöngtek a többiek, te pedig kommentben leírtad, hogy max 4 szín. De akkor így számolunk a paklikkal. Köszünjük!
 
Igen, lehet.

Bocs a kavargatasert! (mentsegemre szolgaljon, hogy a kiiras viszont egyertelmuen leirja ezt kezdettol fogva).
 
Akkor most utoljára véglegesen megkérdezném, hogy lehet akkor 9 színű a paklim? Hozzunk már végre egy döntést!
 
Arról lesz szavazás, hogy a követős nerfeket levegyük a Rox és Raia követő kivételével, ill h egyik követő se csökkenthesse 1 VP/SZK alá az idézési költséget?
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.