Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
A labirintusok mélyén
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Hiába haladsz minden lépésed tízszer megfontolva, minden ártó neszre különösképp figyelve, tökéletesre fejlesztett felderítés képességedben bízva, váratlan események akkor is történhetnek. Sose tudhatod, hogy a következő pillanatban csapdába lépsz, vagy egyszerűen az idő vasfogának megadva magát, rádomlik a barlang mennyezete.
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2017.04.22. – Eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2017. április 22. szombat Budapest, Hungexpo
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!
A Végzet Verme
Húsvéti fordulók

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2017. március 5., Miskolci HKK Klub

A lista folytatása...
[HKK Piac] UR lapok (10052)
[HKK Piac] Eladó lapok (139121)
TF help (6310)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27182)
Lapötletek (62880)
Jégmágus kt. alakulna (8512)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Ezek NEM húsvéti tojások
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
pontosítanék, helyszínt nem fog, mert bár fizikailag az is lap, de nem számít annak. tehát például háló mellett 2 lap után még egy (vagy akármennyi) helyszínt ki lehet játszani. Előkeresésnél viszont lapnak számít
 
igen, minden lapot.
(persze kivéve amire nem lehet reagálni)
 
Rosszúl fogalmaztam
Semlegesítés: lap
Ez van ráírva.
Ez mindent fog?
 
Mindnél rá van írva hogy pontosan mit fog
 
Semlegesítés lappal minden lapot meg lehet akadályozni? Varázslatot is? Kódexet úgy értelmeztem, hogy igen!
 
ennek János nem mondott ellen
 
lemaradtam valamiről ? :O
már nem különböztetünk meg"hatást és varázslatot"??

AM : véd azonnali reakció varázslatoktól.
de reakció hatás ellen semmilyen védelmet nem nyújt. (és a semlegesítés ellen se véd)

flux, léptek mind hatás.
a gát képessége a mutogatós, hatás szerintem. hiába van egy varázslat kártyán.

szóval a forgatás, mutogatás, asztalról cunter, mind hatás szerintem.
 
Én kérek elnézést, a "közvetlenül azután játszhatod ki" megtévesztett.
 
Ha nincs rajta akkor nem az.
 
Igaz, hogy a reakció altípus nincs rajta feltüntetve, de szerintem a Szimulákrum annak számít a szövege alapján. Tehát általános reakció.
 
Elsore rad akartam piritani h ejnyebejnye, miert nem tanuljuk meg rendesen azt a franya anti-magia definiciot, aztan kicsit alaposabban atgondoltam. Igen, jogod a felvetesed, es erdemes koruljarni a temat.

Az anti-magia szabalyaban az all, h az ilyen kepessegel rendelkezo lapokra nem lehet azonnali reakcio varazslatokkal reagalni. Az azonnali zarojelben van. Azert van zarojelben mert itt a reakcio a varazslat altipusra utal es regen kijott nehany counter ugy h az sltipusa "azonnali reakcio" volt. Illetve nehany lap igy hivatkozott az altipusra.

Ettol azonban meg a szabaly nem valtozik es erintetlenul hagyja az altalanos es bubaj varazslatokat.

Erdekes lenne a kerdes akkor ha lennenek olyan altalanos vagy bubaj varazslatok, aminek reakcio altipusa lenne. Tudtommal nincs ilyen de elvben lehetne. Ott az lenne a megoldas h a zarojelet el kellene hagynunk a szabalybol. (Majd odafigyelek h ilyen kartya ne jojjon ki.)

A masik kerdes h mi van azokkal az azonnali varazslatokkal, amiknek mas kepessege a kantereles? Lasd Zajos leptek. Nos ez mar zurosebb problema, es koszonom a kerdest (meg akkor is ha valojaban nem ez volt a lenyege). Nos a ket szabalypont osszevetesebol kijohetne az h egy azonnali varazslat reakcio kepessegevel nem lehet reagalni az anti-magias lapokra. Egy a bibi: ezek a varazslatok nem reakcio altipusuak tehat ezek a kepessegek bar reakcio cselekvesek es azonnali varazslatokon szereplo kepessegek megsem azonbali reakcio varazslatok.

Remelem, mindenki tud kovetni....

Ha van olysn azonnali reakcio varazslat aminek mutogatos vagy gyujtobol mukodo kepessege is van es ez is reakcio kepesseg (egyedul a temporalis gat jut eszembe) akkor ezzel a lappal annak semmilyen kepessegevel nem lehet az anti-magias lapra reagalni.

Szep kerdes!
 
vagyis nem ugyanazt, hanem az utóbbi jelenti az elsőt, visszafele nem ekvivalens
 
Várjunk csak.. ezek szerint a "szörnnyel nem lehet rá reagálni" és a "szörny képességével nem lehet rá reagálni" ugyanazt jelentik?

csak mert akkor a Flux nem fogja meg az antimágiás lapokat O.o
 
A familialisnak nincs olyan szovege, ami a kijatszasara vonatkozna. Pl. "nem lehet ra reagalni olyan reakcioval..." stb. De nincs. A kepessege csak akkor kezd el mukodni amikor sikeresen asztalt fogott. Ergo: vigan meg lehet akadalyozni olyan reakcioval is, aminek a neveben vsn 'r' betu.

A koveto kepessege - ha jatekban vagy gyujtobeb levo lapra hat - akkor forras. Mikor + Ep-t ad egy lenynek, akkor hat a lenyre azaz Jagumirra nem fog hatni. A forrasimmunitas nem valogat jo es rossz hatasu forrasok kozott...

Es igen. A Jagu forrasimmunitasa nem hat ikyenkor a kovetore. Mindez ugyanigy irva vagyon a Kodex-ben is csak el kene olvasni a vobatkozo szabalypontokat....
 
Nem, a követő az idézési költségét módosítja a vámpíroknak, míg a +1 manát igénylő counterelés a lap képessége kijátszását követően.
 
vilmusz vámpír követő mellet 1 vp ért jön ha használom a képességét ?
 
Ezek szerint Lohd Haven familiálisát sem lehet megakadályozni Zu'lit kísérletével?

Másik kérdés: Amikor a követő ad egy lénynek ÉP-t vagy szintlépést stb, az forrás? például Jagumir kaller követő mellett is 6/6?
 
Igen.
A beidézett szabálypontra azért volt szükség, hogy az egyébként igen tágan értelmezhető "reagálni rá valamivel" megfogalmazású lapszövegek kapjanak egy patent jelentéstartalmat.

Ez egy tipikusan olyan lapszöveg, ami nagyon jól néz ki, és jól is működik, frappáns, rövid, és velős, csak aztán, mikor elkezdjük boncolgatni, kiderül, hogy bakker, mindenki mást ért mögötte.

Nem árt tehát, ha mindenki tisztába kerül a pontos jelentésével.
Köszönöm a kérdést.
 
Magyarul,ha jól veszem ki a Kódex idevonatkozó pontjából, akkor szörny képességével sem lehet reagálni A vadak urára
 
132.15. Nem lehet rá (valamivel) reagálni: ez a képesség azt jelenti, hogy a lap kijátszására, vagy az ilyen képességgel rendelkező permanens képességeire nem lehet (a megadott módon vagy formában) reakció cselekvéssel reagálni.

[Kiegészítés]
Ha az ilyen képességgel rendelkező lap szövege valamely tulajdonsága (idézési költsége, laptípusa, színe, stb.) alapján határozza meg azokat a reakciókat, amelyekkel nem lehet rá reagálni, akkor ezt a csoportosítást az ilyen lapok kijátszására, és az ilyen lapok aktiválást kívánó képességeire egyaránt vonatkoztatni kell. (Pl. nem lehet rá Elenios reakcióval reagálni: sem Elenios lap kijátszásával, sem Elenios permanens képességével nem lehet ennek a lapnak a kijátszására, vagy ennek a lapnak a képességeire reagálni.)
 
Hali,

Ez engem is érdekelne. Tegnap a versenyen úgy állapodtunk meg, hogy igen, mert az egy asztalon lévő lap hatása és nem maga a szörny. Azzal érveltem, hogy a vadak urára szörnnyel nem lehet reagálni, nem pedig szörny képességével, ezt ellenfelem elfogadta és így a játék gyakorlatilag eldőlt az én javamra.
Valaki hozzáértőbb kérem erősítse meg vagy cáfolja.

Üdv: Kyb
 
A vadak urának kijátszására lehet reagálni asztalon levő szörny képességével? Pl.: Zseniális teknős, Anyamotyogó stb.
 
Jól
 
Jól gondolom, ha Ezeréves torony mellett 4 vp-ért Mikkeldorfot akarok kijátszani akkor 3 vp fizetek és Mikkeldorfot 4 izmot kap?
 
de
 
2 zanosat sem csökkenti 1-re?
 
1. kérdés
Az Ezeréves torony nem csökkenti az idézési költséget 1 Vp alá. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy az alap idézési költség hogy néz ki:

1 Vp = 1 Vp (nem csökkent)
1 zanszilánk = 1 zanszilánk (nem csökkenthető egyébként sem)
1 Vp + bármi más = 1 Vp + bármi más (mert a Vp nem csökkenthető 1 alá.

2 vagy több Vp (+esetleg bármi más) = 1-el kevesebb Vp (+bármi más).

***

2. kérdés
Ljerpin játékba rakja a lapot, tehát annak az idézési költségét nem kell kifizetni. Így az idézési költség kiszámítására sem kerül sor. Ergo = Ljerpin az alap idézési költséget nézi. Ez pedig Mikkeldorfnál 0 (mivel ez a kijátszás nem kézből kijátszás).
 
Ne keverjük össze a szezont a fazonnal.
Egy lény sokféle altípust megkaphat, ahogyan más lapok is. Simán lehet egy tárgy vagy épület is ork, vagy teknős (mint tudjuk), ettől sem az ork sem a teknős nem válik tárgy- illetve építmény altípussá, ugye?

Visszafelé akkor miért lenne másként?

És igen, a tűz/villám/jég ikonnal rendelkező lények megkapják ezt a (varázslat) altípust IS a sajátjuk mellé, ha eredetileg volt nekik saját altípusuk, de ettől még nem lesz sem a tűz, sem a villám, sem a jég LÉNY altípus.

A morfok csak LÉNY altípust kaphatnak.
Ezeket a Kódex taxatíve felsorolja.

Lehet vitatkozni, meg elmélkedni ezen, csak nem sok értelme van. Így van és kész.

Most látom, hogy kicsit arrogánsra sikerült ez a hsz. Senki ne vegye sértésnek. Elnézést a hangnemért, de most már nem fogom visszatörölni.
 
1. Ezeréves torony mellett mennyiért jön Kutató Fred?
2. Ljerpinnel Mikkeldorfot fordítok, eldönthetem mennyiért jön? Módosít-e a helyzeten, ha lent van egy Ezeréves torony?
 
Kodex 56. (Kiegészités)
ha jól tudom az osszes lény altipus fel van sorolva. Ami nincs ott az nem lény altipus. Szerintem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.