Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia június 17.
A pillanat képe
A rablótanya belsejéből
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
"Ki ez az eszét vesztett kalandozó, aki háborgatni merészel minket? Haramia harcosaim, végezzetek vele, majd zsebeljétek ki! Gyerünk!" - a rablófőnök utasításai krízishelyzetben
Nézz szét a galériában!
Hagyományos verseny – 2017. július 22.
Tábor - Előzetes
Hagyományos verseny - 2017. július 22.
HKK Nemzeti Bajnokság 2017 - Bejutottak
Hatalom Szövetsége - 42. félév

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2017. július 5., Excelsior
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Dobókocka (10 oldalú)

A lista folytatása...
Jégmágus kt. alakulna (8828)
HKK kérdés? (42456)
Vén Golod meséi... (10)
Versenyhirdető (1569)
[HKK Piac] Eladó lapok (139512)
LICIT! (4776)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
a Driosz szövegében ez van: "különböző színű permanensek száma"

nem jön olcsóbban ha csak egy morf van kint, mert attól még hogy kétszínű (ha kétszínű), attól még 1 morfról van szó.
 
62.1. Ha valaki kijátszik egy morfot a kezéből, megnevezhet egy színt és egy lény altípust: a morf ilyen színű és altípusú is lesz. Az így megnevezett altípus a morf másodlagos altípusa.

Tehát egy Harcias morf ha lila xenó is lesz,akkor Driosz 2-vel olcsóbban érkezik,mert a morf egyszerre Színtelen és Chara-din is?

Ha nem,akkor pontosítani kéne a definíciót.(?)
 
Amúgy ha Lebuj és Szemétdomb van nálam, kirakom a Lebujt, az ellenfél Diánával counterel rá, én meg semmivel a Diánára, akkor a Lebujra kell reagálnom Szemétdombbal utána? Szerintem nem.

Amikor kirakom a Lebujt, kifizetem a költségét (0), akkor az bekerül a reakciósorba. Ezután kell az ellenfélnek counterelni rá, amit meg is tesz a Diánával. Ha én erre nem akarok reagálni, akkor a reakciósor lezárul, több reakciót már nem lehet használni. Márpedig a reakciósor lezárulta előtt a Diána képessége biztos nem működhet, mert ugye elvben még bármi megfoghatja azt. Ha viszont a reakciósor lezárult, akkor több counter nem lesz, először létrejön a Diána, majd a Lebuj az ellenfél oldalán. Mivel nem akadályozták meg a Lebujt, laphúzásról nincs szó.

A Diána azt írja, hogy a sikeres kijátszáskor létrejövő hatások szempontjából is úgy kell tekinteni, mintha te játszottad volna ki. Szerintem viszont az, hogy a Lebujra muszáj counterelni, az a lap használatához fűzött magyarázat, ami nyilván addig értelmezhető, amíg a reakciósorban van. Ezért a Diána hatására ez a mechanizmus szerintem nem tud "átfordulni" a Lebuj tulajdonosa ellen.

Emiatt nincs is értelme a Szemétdombbal megfogni a saját Lebujomat. Viszont jó kérdés, hogy mi történik, ha mégis megteszem. Szerintem ekkor az ellenfél ténylegesen húz rá lapot, mert a Diána miatt úgy kell tekinteni, mintha az ellenfél Lebuját fogná meg az én Szemétdombom.
 
Jó lap a lebuj, de azért ha egy szemétdombbal fogom meg akkor nem jött el a világ vége. Manát nem öltem bele, lapot igen, de az kint marad az asztalon és termel nekem tőrt.

A meta lapok közül a legjobb megoldás rá valszeg.

Persze a lebuj tulajának is wurf, ez ilyen deal-deal szitu szvsz.
 
Amúgy az ellenfélnek sincs túl sok választási lehetősége, ha pl csak a diána az egyetlen reakció a kezében. Akkor bizony ki kell röhögnöd. De a lebujnak ez a lényege. Ez is lehetne a szövege: ellenfeled eldob egy általa választott reakciót, te meg kiröhögheted. Kör végén húzz egy lapot.
 
Szerintem a diána kívánsága egy kifejezetten jó, sőt, talán a legjobb megoldás a lebujra (a 3 manát leszámítva). Muszáj megcounterelnem a lebujt, ha csak szemétdomb van a kezemben, mert ha létrejön a kívánság, kirakja a lebujt, akkor úgy is ki kell raknom a szemétdombot, csak még húz is rá az ellenfél.

Erre voltam kíváncsi, hogy a kompenzáció csak az ellenfél által lecounterelt lapra sül-e ki. Így akkor minden világos, nincs több kérdésem ezzel kapcsolatban.
 
Utolsó kívánság alatt van faq (reakció lap, és csak a halálakor lehet kijátszani)

Kompenzáció: a kompenzáció mindig egy kézben levõ lap automatikus hatása, ami akkor jön létre, ha az adott lapot az ellenfél reakciója megakadályozza. A kompenzációra reagálni nem lehet. (<---KM szabálykönyv) tehát nem éri meg counterelni a saját lebujod.

ui: ha valaki elkölt 3 manát egy diána kívánságára, amit egy lebujra tolt meg, akkor kiröhögöm. Sőt, ha diána kívánságát használ, már akkor kiröhögöm.
 
Hogy szól a kompenzáció szabály pontosan?
Kódexben nem találtam meg.

Ehhez kapcsolódik:
Ha kijátszom egy rozoga lebujt, amire ellenfelem diána kívánságával reagál, akkor szarban vagyok, de én egy szemétdombbal reagálhatok elvileg a lebujra, még MIELŐTT a kívánság létrejön. Kérdésem, hogy ilyenkor én húzom a lapot a kör végén?

És mi van akkor, ha ellenfelem a szemétdomra is megtol egy kívánságot?
Ilyenkor elvileg létrejön az első kívánság, amire az ellenfélnél létrejön a szemétdomb, ami megakadályozza a lebujt, így az elsőként kijátszott kívánságnak nincs hatása, de mivel ellenfelem akadályozta meg a lebujt, ezért húzhatok lapot a kör végén. Ez történik?

És ha már a kívánságoknál tartunk:
Utolsó kívánságot akkor tolhatom meg, amikor a lényem a gyűjtőbe kerül, kvázi reakcióként, vagy üresbe megtolhatom, ott lebeg a hatása, és majd ha gyűjtőbe kerül a lény, akkor automatikus reakcióként ki is sül?
 
Szia!
1. Ha mutatsz neki köteléket,akkor kap Élet:1-et.
A többi kötelék függetelen!
2. Ezek után ez a kérdés nem kérdés...
 
A hódítás lovasa kijátszáskori képessége hogy ha kötelékben van kap életet, csábít és semmilyen módon nem lehet megsebezni.
1. Ezek a képességek mind-mind a kötelékhez vannak kötve, vagy csupán az élet tartozik bele? a kötelék után csak az élet van viszont alatta fel van sorolva a többi is.

2.Morf-nak altípusként lovast választok. Majd a hódítás lovasa játékba kerül. a morf kikerül a játékból, ily módon még mindig működik a kötelék?

Köszönöm a válaszokat!
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Specializáció olcsóbbítja-e a Láncvillámot?
Üdv: Bimbadil
 
Nem, és igen.

A reakció drágítás nem képesség, hanem magyarázat, ergo: nem hatás, és nem forrás. Lásd lentebb idézett szabálypont. Nem rontja el az ősmágiát.

A Krigish más tészta.

78.1. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van működő, idézési költséget módosító szabálylapja vagy követője. (42.) (43.) (44.)


[Kiegészítés]

Ha a működő szabálylap vagy követő idézési költséget módosít – akár képessége a módosítás, akár hátránya –, az ilyen szabálylapot vagy követőt használó játékos lapjainak ősmágiája nem működik. Ebből a szempontból közömbös, hogy a szabálylap vagy követő az adott lap kijátszásának pillanatában épp képes-e idézési költséget módosítani, és közömbös az is, hogy ha ez a módosítás valamely további feltételhez kötött. Ha egy működő szabálylap vagy követő szövegében szerepel a módosítás, a játékos lapjainak ősmágiája nem működik.
 
köszönöm!
 
S ha olyan lapom van játékban, amire drágább volt reagálni, az elrontja az ősmágiát? Pl krabber filézőművész.

Csak mert a Krigisre azt ítélték, hogy elrontja az ősmágiát, és a krabber ugyanúgy 0-val módosítja az ellenfél lapjainak költségét, mint ahogy a Krigis 0-val módosítja az én lapjaim idézési költségét.
 
A polipjelzőre gondolsz.

Nem, nem rontja el.

78.2. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van idézési költséget módosító képességgel rendelkező lapja vagy helyszíne játékban; vagy van idézési költséget módosító egyéb hatása érvényben (kivéve hátrány).

Mivel a jelző drágítása hátrány, ezért az ősmágia működik.

78. Ősmágia, 'N' ikon: ha egy lapon ez az ikon szerepel, akkor annak idézési költsége semmilyen módon nem növelhető.

Tehát polipjelző ide vagy oda, az ősmágiás lapok nem drágulnak.
 
mármin.. az ellenfélét
 
ha már itt járunk

Tarimász elrontja az ősmágiát?
 
Homokgólem még ilyen
 
A kérdés jó.

4.21.2. A megakadályozott lapok a gyűjtőbe kerülnek. Amennyiben a megakadályozott lap további lapokat hozott volna játékba, ezek a további, kijátszani kívánt lapok a reakció sorból visszakerülnek oda, ahonnan kijátszották volna őket (pakliba, gyűjtőbe, kézbe).

Ennél pontosabb megfogalmazás nincs. Szerintem a vázolt szituációban nem Sheirra-t akadályozza meg a teki, hanem a képességének használatát.

(Megjegyzem alapesetben - szimpla counterekkel - Sheirra kijátszására ilyenkor nem is lehet reagálni, mivel hiába kézből került a játékba, ez mégsem kézből kijátszás. Ugyanis egy képesség hozza játékba a lapot, és nem a lapot játszom ki.)

A vizsgált szempontból mellékes, hogy Sheirra saját magát, vagy egy másik lapot hozott volna játékba. A képesség hozott volna játékba egy lapot, ami a reakció sorba került. Mivel a képességet megakadályozták, ezért a lap visszakerül oda, ahonnan megpróbálták kijátszani. (Lásd fentebb, az idézett szabálypontot.)

Ez egy nagyon speciális játékszituáció, ezért nincs rá (még) konkrét szabálypont-kiegészítés. De a fenti levezetés szerintem védhető, versenybíróként én is ezt ítélném.

Azaz: ilyen esetben Sheirra visszakerül kézbe.
(szerintem)
 
Ha Sheirra képességét megfogják pl víztisztítóval, akkor kézbe kerül vissza, vagy a gyűjtőbe?
 
Csak addig van ez a képességük az aktív lényeknek, amíg Sziturena játékban van.
 
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a Sziturenával adott képesség megmarad-e a lényeken akkor is, ha Sziturena kikerül a játékból?
Üdv!
András
 
upsz. my bad
 
Az életkioltó leszedi az életjelzőket.
 
1. leesik róla 1 életjelző és nem kerül át (kivéve az életkioltós lapoknál, mint a csábító papnő, ott az életjelzővel együtt átkerül az életkioltó képesség miatt)

2. nem, az életjelző csak kézből kijátszáskor kerül a lényre, vagy ha egy lap külön említi pl. az élet földje

3. a gyűjtődbe, Semmidbe és a paklidba nem kerülhet más játékos lapja. az ilyen lapok az tulajdonosuk gyűjtőjébe stb. kerülnek.
 
Csábítás képességű lényemmel életes lényt csábítok el.
1. A lény élettel együtt kerül át hozzám eredeti formájában?
2. Ha az életét idővel lelövik és úgy átkerül hozzám, kap megint egy életet?
3. Feltámadás/vízió/szkritter altípusú lényt csábítok el.
Az ilyen lények ha kikerülnek a játékból visszakerülnek a tulajdonosukhoz vagy maradnak a csábító játékos gyűjtőjében?

Köszönöm a válaszokat!
 
Köszi szépen!
 
nem , csak olyan asztalon maradó lapra hat, aminek van kijátszáskori képessége (lény, bűbáj, tárgy, vagy épület)
 
Köszi a választ!
És az azonnalikra is hat? Vagy csak lények képességeire?
Pl azonnali hatása célpont permanens gyűjtőbe kerül.
Az ellen is fel lehet használni?
 
a szövegének végén ott van hogy reakció képesség, ez azt jelenti, hogy csak közvetlen az adott forrásra reagálva használhatod, vagyis ha egy asztalon lévő lapról beszélünk, akkor már nem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.