Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
A pillanat képe
Nektoraf
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Sárgás, viaszos testű, szőrnélküli óriásmajmok - rettenetesen agresszívek és sunyik. A bozótosban lapítva várják, hogy arra járjon valami, ami náluk jóval gyengébb, és aztán lesből támadnak." - Encyclopedia Fantasia a nektorafokról
Nézz szét a galériában!
XX. Alanori Mini Olimpia
HKK védnökölés
ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB ZÉN MINIKIEGÉSZÍTŐ A JÉGVILÁG!
Csapatverseny - 2017. szeptember 23.
Olvasni jó! Könyv Akció! 2017.09.15. - 2017.10.02.

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Varázslómester v. (557. tudati képesség)
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (139714)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3034)
ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB ZÉN MINIKIEGÉSZÍTŐ A JÉGVILÁG! (11)
[HKK Piac] Régi lapok (1232)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27399)
[HKK Piac] UR lapok (10139)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Techiulan, a Thargodan herceg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Amikor az Atkozott koveto megjelent kb azonnal megszuletett ez a dilemma is a Legfobb kovetovel. Nem fogom a teljes logikai okfejtest levezetni, akit erdekel kukazza ki a forumbol. A lenyeg h az a konszenzus szuletett h ha mindket jatekos atkozottat hasznal akkor egyikuknek se mukidik egyik kovetoje sem. Ez a konszenzus jelent meg aztan faq formajaban az Atkozott alatt. Az analogia teljesen vilagos a Kreator kovetoivel. Igy kell jatszani azt is. Teljesen mindegy h milyen verzioban vannak az asztalon a narancs lapok, ha mindket terfelen van atkozott akkor semmilyen koveto nem mukodik. Ezen kar is torpolni tovabb.
 
Én ezt tudom, csak ugyebár utána itt hőzöngtek a többiek, te pedig kommentben leírtad, hogy max 4 szín. De akkor így számolunk a paklikkal. Köszünjük!
 
Igen, lehet.

Bocs a kavargatasert! (mentsegemre szolgaljon, hogy a kiiras viszont egyertelmuen leirja ezt kezdettol fogva).
 
Akkor most utoljára véglegesen megkérdezném, hogy lehet akkor 9 színű a paklim? Hozzunk már végre egy döntést!
 
Arról lesz szavazás, hogy a követős nerfeket levegyük a Rox és Raia követő kivételével, ill h egyik követő se csökkenthesse 1 VP/SZK alá az idézési költséget?
 
Nem az volt a minta, hanem ezt kitalaltam januarban, kiirtuk a versenyt, es a D atvette (csak nem tokeletesen ).
Ugyhogy marad az, amit irtam.
 
Ezért is írtam, hogy 2 féle megközelítése van a dolognak Vagy kikapcsolnak mindent vagy egymást. Úgy néz ki a kollegának több profi játékos az utóbbit mondta.
 
Az átkozott követőnél van egy ilyen megfogalmazás: "Ha mindketten Átkozott követővel játszunk, akkor egyikünknek sincs követője." Ezt én úgy értelmezem, hogy kikapcsolja a kreátort is, és 4 lappal kezdünk.
Persze nem vagyok biztos benne, ezért is kérdeztem..
 
Hát, szerintem mind a két álláspont (kioltják egymást vs egyik követő se működik) védhető.

Én úgy képzelem el, hogy a 2 Legfőbb/Kreátor követője egyszerre működik, és kissé paradox módon, a két Átkozott egyszerre kapcsolja ki a másik játékos Legfőbb/Kreátor követőjét. Mint amikor egyszerre üti ki egymást 2 boxoló és döntetlen lesz. Így megszűnne minden követő.

Ugyanakkor, ha két azonos energiájú,de ellentétes töltésű részecske ütközik egymásnak és "semlegesítik" egymást. Itt a két ellentétes részecske a két Átkozott.

Tehát a kérdés, hogy a két Átkozott egymást semlegesíti-e VAGY kikapcsolják mindkét oldalon a Legfőbb/Kreátor követőket és 4 lappal kezd mindkét fél.

Sajnos se a Kódexben, se a FAQ-k közt nem találtam erre megoldást, csak a Mélytengeri teknősnél láttam hasonló "mindent kikapcsoló" FAQ-t, de annak a lapnak kicsit más a működése, mint az Átkozott követőnek
 
Igen. Nekem ezt mondták. (Eddig mindenki, akinél rákérdeztem.) Bár gyakorlatban sose láttam rá példát.
 
Tehát, elmondásod szerint, ha 2 Legfőbb követő játszik és mindkettőnél van Átkozott követő, akkor a maradék 3 követő mindkét játékos oldalán működik?
 
Megnéztem.
Se az átkozott követő, se a legfőbb követő alatti faq-ban nincs benne, amit az előbb leírtam.
 
Nem vagyok benne 100% biztos, de szerintem ködszitálással megakadályozod a lap képességét, ami miatt már nem vagy köteles reagálni a lapra.

Mivel a lebuj kijátszása önmagában még nem számít forrásnak, ezért a ködszitálással nem vagy köteles rá reagálni (amennyiben nincs másik legális reakciód). A lebuj csak arra kötelez, hogy magára a lapra reagálj, arra nem, hogy az általa kifejtett hatásra is.

(Ismétlem, nem vagyok benne teljesen biztos.)

Ui.: honnan jött az idő-visszatekerés? Ha nincs ez külön feltüntetve a reakción, akkor az csak megszünteti a forrást/lapot mintha az létre se jött volna. (A fenti esetben, nem jön létre a lebuj képessége)
 
Ez detto ugyanaz, mikor a legfőbb követővel történik ugyanez.

A gyakorlatban ilyenkor az átkozott követők kioltják egymás hatását. (Tudom, hogy ez így van, rengeteg játékos/bíró ezt mondja, de sosem láttam még gyakorlatban. )
Tehát: működik a Kreátor+a másik követő, de az átkozott nem.

Mivel a kreátort semmi se kapcsolta ki, ezért mindenki két lappal kezd, és a kreátor megkapja a jelzőket.

Ugyanez levezethető, ha valaki legfőbb-bel játszik kreátor ellen, és mindkettőnél van átkozott.

Viszont ha valaki, "csak" átkozottal játszik, az mindenképpen letiltja a kreátort/legfőbb követőt.

(Krisztián nagyon szépen le tudja vezetni neked a Dungeonben, hogy melyik miért, bár szerintem bármelyik nálam tapasztaltabb játékos is)
 
Az átkozott követő játék elején kikapcsolásnak számít? Mert akkor 4 lappal lehet kezdeni elvileg.
 
És ugye elolvastad az összes Átkozott követős faq-t mielőtt feltetted a kérdést?
 
Nem tudom, mennyire az volt a minta, de a Dungeonben nem lehetett 4-nél több színnel tolni.
 
+ arra gondoltam még, hogy a "2017 szept.1. után szerzett profi pontok ennél a versenynél az amatőr státusznál már nem számítanak", hogy ne kelljen attól rettegni, hogy az amatőr játékos szerez +1-2 pontot, és illegálissá válik a csapat
 
Vissza az egész a kiírás jó, egyszer rendesen kitaláltam, csak időnként hülyeségeket beszélek, bocsi (a nemzetin pl. hirtelen fogalmam se volt ).

Szóval:
"Egy játékos 0 és 9 között bármennyi színt használhat, azonban semelyik szint nem használhatja egynél több játékos."
Ez egyértelműen azt jelenti, hogy jöhettek nyugodtan 7-1-1 színnel is, ha akartok.
A Soxin/Mardakor meg csak azért van tiltva, mert (az előbbiek miatt) pont semmi értelmük nincsen.
"Szintelen és Bufa lapokat mindenki használhat." ez is ott van.

Még annyit tennék hozzá, hogy az "1.-2.-3. táblán ki játszik"-ot a profi pont alapján (csökkenő sorrendben) kell eldönteni, és az elején feltüntetni a paklilistán. (egyenlőség esetén az elején válasszatok)
Ezt beleírjuk majd a kiírásba is.
 
Minden követőt megszűnik.

Az univerzumban.

Fekete lyuk keletkezik, beszippantja az összes mesekártyást a mesekártyájával együtt és az idők végezetéig keringenek majd egy másik univerzumban, ahol még Mofe is jó játékosnak számít.
 
Ha a lebuj képességére ködszitálással reagálok, ami aztán nem jön létre, akkor visszatekerjük az időt, és megint a lebujra, mint lapra kell reagálnom?
 
Ha én is, és ellenfelem is kreátor követőit használunk, és az egyik követőnk mindegyikünknél az Átkozott követő akkor mi történik?
 
zsír kösz az infót
 
(AK11 Birtoklással visszavehetek életjelzős lénytis, mivel ez nem egy hatás, hanem egy hatás idézési költsége. Pont olyan mint pl. az áldozásos költség. Ha költségként áldozok, vagy visszaveszek lapot, attól nem véd az életjelző.


(AK143) Kisülnek az izomjelzők hatásai akkor, ha egy izomjelzős lényemet Birtoklással visszaveszek a kezembe. Az izom szabálya szerint csak akkor nem sül ki, ha a lény nem kényszerített áldozástól kerül ki a játékból. A költségként való visszavétel nem tartozik a nem kényszerített áldozás kategóriába, így kisül az izom.


Csak, hogy itt is szerepeljen
 
Kerdezed ezt igy h az osszes idevago Birtoklasos faq-t elolvastad. Ugye?
 
Van egy sejtésem, de valaki tisztázza legyen szíves.

Szerintem a Birtoklás szabálylap által adott képesség leírásában a kettőspont szerepel, mégpedig a "gyógyulsz 1 ép-t" előtt. Ez számomra a követketőket jelenti:

- ez egy aktiválást igénylő képesség

- a kettőspont előtti szöveg a költség, tehát a visszavétel a költsége a képességnek, nem a hatása.

- A fentiek és a kódex 120.7 alapján, a Birtoklás képesség "ellen" nem véd az életjelző (mert költségként vettem a kezembe), azaz ha egy lényen életjelző van, és használom rá eme képességet az simán visszakerül a kezembe.

- kódex 124.6 alapján, mivel nem "nem kényszerített áldozásról" hanem visszavételről, az izomjelző viszont működik a Birtoklás használatakor.

jól értelmezek?
 
Annyian írtak a csapatversenyes ajánlatomra, hogy győzök válaszolni. Ne haragudjon senki,ha még nem válaszoltam, a beholder üzenetrendszere nem az igazi Meglepődtem, hogy ennyien nyitottak lennének egy hozzám hasonló amatőr játékosra!
 
Persze, hogy leesik, csak a saját körödben működik a képessége... :P
 
Én igazából azért járok versenyekre, hogy jól érezzem magam. Mondanám, hogy mindegy kikkel megyek, de azért nem akarok egy olyan embert a csapatban tudni, aki azt hiszi, hogy a Goblin berzerker az ellenfél körében leesik.
 
Ennyire nehéz amatőr havert találni?
Mert hát, ha azért kell haverokkal menni,mert "fun" a formátum, akkor nem mindegy az eredmény?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.