Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 27.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Lávacsiga
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ez a folyékony lávaként kúszó, képlékeny lény természetesen a legtávolibb rokonságban sincs a békés csigákkal, az elnevezést mindössze alakja miatt kapta. Hihetetlen bár, de időről időre élet születik még a fortyogó lávatavak mélyén - és az esemény nagyságát még az sem csökkenti, hogy ezeknél a szüléseknél bizony mágia bábáskodik. A lávacsiga halálos ellenfél, nyálka helyett szétégetett sziklát hagy maga mögött, és gyilkos tűzcsóvával képes ellenfeleire támadni." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Nyugat fejlesztése
Befizetési Akció 2017.11.16. - 2017.11.29.
Playmat előrendelés - 2. kör
Gemina erdeje lapelőzetes (4. rész)
Előrendelhető a Gemina Erdeje HKK kiegészítő!

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati ismétlés (519. tudati képesség)

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Gemina erdeje (468)
[HKK Piac] Eladó lapok (139917)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27466)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9150)
HKK kérdés? (42820)
Nyugat fejlesztése (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Womath
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Olvasd el a Kreátor követői teljes szövegét, ott van a válasz.
 
Ha én Kreátor követői+Átkozott követő+XY követővel játszom, ellenfelem pedig Átkozott követővel, akkor nekem működik a Kreátor és az XY követőm?
 
Szerintem a Szabad áramlásnál azért viszonylag világos, hogy mit tud.

A hangsúly sajnos a "viszonylagon" van... Nem arról van szó, hogy mindenbe bele akarok kötni, és a kákán is csomót keresek, hanem arról, hogy ez tipikus példája a pongyola megfogalmazású lapoknak, amiket megszokásból játsszunk, azért, mert azt hisszük, hogy tudjuk mi van ráírva. Közbe meg nem...
 
Köszi szépen!
 
Szerintem a Szabad áramlásnál azért viszonylag világos, hogy mit tud.
A Közös képesség része az egyértelmű, mind a kettőt körönként egyszer-egyszer lehet használni.
Az első képessége pedig, hogy bárki bármikor szabadon áldozhat ill. költhet, szerintem azt jelenti, hogy bármikor elkölthetek/feláldozhatok 1 és 3 között bármennyi VP-t/ÉP-t "csak úgy", azonnali cselekvésként. A "de egy körben max. 3-at" erre a képességre vonatkozik, tehát a "szabadon" áldozásra, nem pedig általában az ÉP/VP áldozásra/költésre. (Ahogy írtad, az úgy nyilván teljesen értelmetlen lenne, de a szabálylap szövegéből se ez következik.)
 
A Kiadó nem tartotta fontosnak az áldozást külön kiemelni, mivel a metában nagyon kevés szimplán áldozós költségű lap van. Tán az egyetlen igazi ilyen versenylap a batyu. Szóval úgy van, ahogy írtad. Ha ez a sajnálatos konstelláció összejön a játékban, akkor az így járás esete van.
 
Kedves János, érdekelne a véleményed arról, hogy ha az ellenfelem Quwarg orákulummal Tirranda batyuját akar kijátszani a kezemből, akkor az áldozás idézési költséget fizetheti-e az én lapom feláldozásával vagy nem. A Quwarg orákulum szövegéből az következne, hogy zanszilánk áldozási költségén kívül mindent lehet az ellenfél erőforrásából fizetni. Üdv.: Marci
 
Nem egészen. A papnő csábítás képessége egy aktiválást kívánó képesség, ugyanis dönteni kell a használatáról. A szipolyozó képessége viszont automatikus képesség.

A kettő közül az automatikus lép működésbe először, csak ezután következik az aktiválást kívánó. Azaz, mikor kijátssza az ellenfél a papnőt, akkor elszenvedi a szipolyozó képességének hatását, majd ezután ellophatja (ha akarja) azt.

Amúgy az "egyszerre" működésbe lépő automatikus kapcsolódó hatások végrehajtásának sorrendjéről az dönt, aki az azokat kiváltó önálló cselekvést végrehajtotta (pl. a lapot kijátszotta), de ezek hatása elvben megint "egyszerre" következik be.
 
Köszi a választ!
És akkor mi a helyzet, ha mondjuk egy csábító papnőt játszanak ki rá, akinek a csábítása szintén a lap sikeres kijátszása után következik?
Akkor a 2 hatás egyszerre lép életbe?
Tehát kisül a lélekszipolyozó képessége, és utána átkerül az ellenfélhez?
 
Vicces ez a szabálylap, máskor már én is töprengtem a szövegén...

Ugyanis értelmezhető úgy is, hogy a szabálylap korlátozza az egy adott körben feláldozható Ép-k és elkölthető Vp-k számát.

Namost azért ez így elég érdekes.

Az első fele azért, mert így kb. leszedhetetlenné válik a Szabad áramlás mellé használt (törhető) követő, hiszen a szabálylap megtiltja 3-nál több Ép áldozását.

A második felét nem is magyarázom. Egy körben nem költhető el 3-nál több Vp. Na ez elég vicces.

Nyilván nem ez volt a kiadó szándéka, de a lap szövege így szól, és nem kapott faq-t, vagy magyarázatot. Egyetlen érv szól a fentiek ellen, amiből a kiadó szándékára lehet következtetni. Az utolsó mondat. Ha valóban abszolút korlátot tartalmazna a szabálylap az áldozható Ép-re vonatkozóan, akkor az utolsó mondatra nem lenne szükség (megjegyzem: akkor is felesleges az utolsó mondat, ha nem így van).

Summa summarum: ez a lap úgy sz@r, ahogy van.
 
Az ősmágiás lapot csak akkor nem tudja drágítani, ha az ellenfélnek nincs érvényben IK-t módosító hatása/forrása
 
A lélekszipolyozó képessége egy kapcsolódó hatás, ami azt jelenti, hogy az adott lap kijátszása után közvetlenül lép hatályba. Tehát ez esetben a Purifikációra nem sül ki, mivel a Purifikáció létrejötte után a lélekszipolyozó már a gyűjtőben van.

Igen, a mithril gólem sehogy nem drágítja az ősmágiás lapokat. Reagálni és leszedni is eredeti költségen lehet ősmágiás lappal.
 
Ha játékban van egy lélekszipolyozóm, Kijátszanak rá mondjuk egy purifikációt, ami a gyűjtőbe küldi.
A kijátszott lapra, kisül még a képessége, hogy az ellenfél vp-t veszt, és sebzödik?

Ha ugyanerre a lapra egy nagytanácsot játszanak ki, ami ugye azt is csinálja, hogy a képességei nem működnek, akkor gondolom nem sül ki!

Ha játékban van 1 Mithril gólemem, amire minden forrás +2-be kerül, és kijátszanak rá egy ősmágiás lapot, annak a lapnak a költségét nem tudja drágítani?
 
Szerintem csak magyarázó. Ok nélkül nem lehet csak úgy költeni erőforrást. Vagy másik példa,egy Nyerő stratot sem áldozhatsz fel csak úgy,hiába kezdett el zavarni a hátránya.
 
Lenne egy kérdésem a Szabad áramlással kapcsolatban: Az első mondat magyarázó szöveg vagy képesség?!
Vagyis dönthetek-e úgy, hogy csak úgy feláldozok 1 VP-t vagy csak hármat tudok 1 ÉP-ért?!
 
Megfelelő anyagi ráfordítással, a megfelelő "neppereket" felkeresve biztos találni elfekvőben
 
Tleikan áruló(új), és A föld síkja(új) lapok hiánycikkek? nem nagyon lehet beszerezni őket?
 
Nos igen, de azért jobb lenne az adott pontot is pontosítani...
 
132.15. Nem lehet rá (valamivel) reagálni: ez a képesség azt jelenti, hogy a lap kijátszására, vagy az ilyen képességgel rendelkező permanens képességeire nem lehet (a megadott módon vagy formában) reakció cselekvéssel reagálni.
 
És akkor a kérdés:

A helyszínek automatikus képességeire lehet reagálni?

Mert ugye,magára a helyszínre nem lehet reagálni és az aktiválást kívánó képességeire sem.

8.9.1. A helyszínek játékba hozatala a kapcsolódó hatások szempontjából nem számít lapkijátszásnak, nem lehet rájuk reagálni, és az idézési költségüket sem lehet módosítani.

8.9.5.1. A helyszínek aktiválást kívánó képességeire nem lehet reagálni, és ezeket nem lehet drágítani sem.

Vélemény?
 
Jogos, ott a kiegészítésben, hogy nem teszi aktiválást kívánóvá
 
A vagy miatt még nem lesz egy képesség aktiválást igénylő.
Mivel kötelező választani, ezért ez egy automatikus képesség továbbra is.
 
136. Aktiválást kívánó képességek

136.0. Aktiválást kívánó képességek azok a képességek, amelyek használata a játékos döntésétől függ. Azok a képességek, amelyeknek bármilyen költsége van, mindig aktiválást kívánó képességek.

Ez viszont ellentmond ennek. Mert ugye,ott a VAGY.

Akkor most mi a szitu?
 
Jogos a két pont.
Ezt a szabálypontot módosítani kellene.
 
De a sebzése automatikus képesség, nem aktiválást kívánó...

133.0. Az automatikus képességek közös jellemzője, hogy a játékosok szándékától függetlenül aktiválódnak az őket kiváltó feltétel teljesülésekor. Az automatikus képességek aktiválódása mindig kapcsolódó hatás. A kapcsolódó hatásokra vonatkozó szabályokat lásd itt: (22.)

[Kiegészítés]
Ha egy automatikus képesség célzást (is) igényel, vagy egyéb döntést kell meghozni a pontos hatásával kapcsolatban, akkor a célpont kiválasztása illetve a döntés meghozatala a képességet nem teszi aktiválást kívánó képességgé.
 
8.9.5.1. A helyszínek aktiválást kívánó képességeire nem lehet reagálni, és ezeket nem lehet drágítani sem.

Forrás, nem forrás, teljesen mindegy. Ahogy a Jagura sem tudsz mit tenni, úgy a helyszín képességeire sem.
 
Tehát,a Fagyföld sebzését,ha van permanens játékban amit sebezhet, mivel forrás, Gyógyító motyogóval/Vérgólemmel/Termigennel és társaival meg lehet fogni?
 
Ezt a kérdés helyesen feltéve így hangzik: forrás-e a Fagyföld sebző képessége?

97.1. A helyszínek, követők, szabálylapok és őslichek képességei és hátrányai csakis akkor minősülnek hatásnak, ha azok játékban vagy gyűjtőben lévő permanensre hatnak.

Ha hatásnak minősül, akkor egyúttal forrásnak is. De csak akkor minősül hatásnak, ha hatással van legalább egy permanensre. Ergo: ha az ellenfélnek nincs játékban lénye, akkor nincs hatással játékban lévő permamensre (csakis az ellenfélre), tehát nem hatás, azaz nem is forrás. A talizmán pedig csak forrásokra aktiválódik.
 
Fagyföldre kisül-e a yaurri jégtalizmán? (természetesen, ha sebzek vele)
 
Sajnos a lap szövegéből nem lehet mást kiolvasni. (Kimaradt az, hogy: "kivéve, ha...")
Szerintem a Halálóriás szövegéből sem lehet mást kiolvasni, amúgy.
Tehát a faq és az analógia is mindenképp problémás.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.