Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia június 17.
A pillanat képe
Csapda a javából
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Ismeretlen rendeltetésű csapda volt, pont a főkincs előtt, amit már egy ujjammal meg is érintettem." - Trollpüfölő Helga (ember kalandozónő) első gondolatai, miután a földalatti járat helyett újra a szabadban találta magát.
Nézz szét a galériában!
Hagyományos verseny – 2017. július 22.
Tábor - Előzetes
Hagyományos verseny - 2017. július 22.
HKK Nemzeti Bajnokság 2017 - Bejutottak
Hatalom Szövetsége - 42. félév

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2017. július 5., Excelsior
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Dobókocka (10 oldalú)

A lista folytatása...
Jégmágus kt. alakulna (8828)
HKK kérdés? (42456)
Vén Golod meséi... (10)
Versenyhirdető (1569)
[HKK Piac] Eladó lapok (139512)
LICIT! (4776)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Ha esetleg vetted volna a fáradságot, hogy elolvasd teljesen a posztomat, ez a mondat nem kerülte volna el a figyelmed:

"a kitűző szó a tűz szó toldalékolt változata" <--- én ezt írtam

" a kitűző szó szótöve a tűz szó" <--te ezt értetted (direkt, hogy belémköthess)

a két állítás nem ugyanaz, én nem állítottam azt az állítást, amit megcáfoltam, az én állításom szimplán az volt , hogy a "tűz" szóból toldalékolással a "kitűző" szóhoz juthatunk. Te ezt úgy értelmezted, hogy én azt fel is tételezem, hogy a szógyök a tűz, pedig mindenki tudja, hogy a tű.

Röviden: strawman argument <--nézz utána wikipédián.
 
Ez nem személyeskedés, szimplán leírtam, hogy tévedtél. Szokj hozzá, a felnőttek világában az arcodba mondják, ha hülyeséget állítasz és nincs igazad

Nem vagyok sem szellemileg, sem pedig testileg visszamaradott másokkal ellentétben és nem verem erre a nemi szervemet.

Tudod,a csodás fórummotor jellemzője, hogy nincsen ban. Plusz, mivel a BDV-vel össze van kötve a rendszer, emiatt, ha törölnék az acc-omat, akkor pénzügyileg károsítanának, mert az általam beletett összeg miatt nekem járó kedvezménytől megvonnák a jogom, ami szép kis ügyvédi kalamajkába keverné a Beholder-t. Ezért (is) nincs ban. Meg mert nem szolgáltam rá.

Te egy kérdésre válaszoltál, hibásan. Kijavítottalak, mert valótlant állítottál. Így segítve egy HKK-st abban,hogy a kérdésére releváns választ kapjon.

Ha neked ennyire fáj az igazság, akkor kérlek, ne pötyögj le úgy valamit, hogy nem nézel utána. A tudás hatalom.
 
ja és tű->tűz->kitűz, szóval úgy egyébként értelme sincsen a vitatkozásának
 
ÉN azt nem értem, hogy egyszer meg lett mondva, hogy a személyeskedést kéretik mellőzni a fórumon is, ez a retardált aki arra veri a faszát hogy bennem hibát találjon meg még mindig nincs bannolva.

Sőt, ezért a hszért amiért 2 "csúnya szó" van benne, előbb kapok dádát, mint ő.
 
kösz, ez egy-két dolgot tisztáz. nyitott kérdés marad az olyan lap, mint 'a jövő ködbe burkolózik" és az 'adószedő". előbbi a 'sérül" utóbbi a "veszít ... ÉP-t" kifejezést használja. ezek egyike sem a sebződik ragozott formája. értelem szerint viszont sebzésre utal
 
Katu,kérlek, legalább nézz utána annak,amit mondasz.

A KITŰZŐ nem a TŰZ toldalékolt változata, hanem a TŰ-nek... Tudod,mint pl gombostű. A kitűző, mint kifejezés a francia forradalom idejéről, a épingle szóból származik, ami alapvetően tűt/gombostűt jelent. Azért innen ered, mivel az emberek egy biztosítótűvel "tűzték" ki a mellkasukra a nemzeti színű kokárdát.

Szóval nincsen nyelvtani mellétalálat, pusztán a nagy okoskodásod közben baromságot írtál le és jól beégetted magadat
 
A feltételt teljesítheti a szó toldalékolt változata, vagy összetett szóban azonos értelmű előfordulása is


De itt a "szó" a sebződik vagy a célpont, nem pedig a sebez/sebző/stb. Így ezeket az alapszavakat vizsgálva, a "sebző forrás"/ÉP áldozás/sebez kifejezésekre nem sül ki Gida képessége.
 
ez meging nagyon szép nyelvtani mellétalálat.

A kitűző szó ugyanis igenis a "tűz" szó toldalékolt változata.

mondjuk az igei alakjáé de ez nincs a lapon.
 
A 2017 áprilisi Kérdezz-felelekből (aka Logisztikus patch):

6. Ha egy lap valamilyen kulcsszó előfordulását vizsgálja egy lapon „szerepel a lapon az „XXX” szó" akkor az a lap nevét, típusát, altípusát, ikonokat, és a szövegdobozban levő szöveget (a színesítő szöveg kivételével) vizsgálja (pl. Goblin logisztikus). A feltételt teljesítheti a szó toldalékolt változata, vagy összetett szóban azonos értelmű előfordulása is, de egy más jelentésű szó, ami tartalmazza ezt a szót nem. Fontos megjegyezni, hogy ha a kulcsszót a kártya nem a lapon keresi, hanem annak szövegében, vagy leírásában, akkor abba nem értendő bele a név, típus vagy altípus, csak a lap szöveges leírása.
Példák: „Szerepel rajta a tűz szó”
Teljesül a feltétel, ha
* a képességben az szerepel, hogy „tűzsebzést”.
* a lap neve A tűz ura.
* a lapon szerepel egy tűz ikon.
Nem teljesül:
* a lap neve Zöld kiTŰZő.
* a szinesítő szövegben, a védnök az illusztrátor vagy a laptervező nevében szerepel a TŰZ betűcsoport.
 
7.7.2. A kézben, pakliban, gyűjtőben (Semmiben) lévő változó idézési költségű lapok alap idézési költsége mindig a lap bal felső sarkában szereplő konkrét érték. Az alap idézési költség pontos kiszámítását kizárólag a lap kijátszásakor kell elvégezni.

[Kiegészítés]
Ha a kézben, pakliban vagy gyűjtőben (Semmiben) lévő változó idézési költségű lap idézési költségében X illetve ? szerepel, ezek értékét mindig a lehető legkisebbnek kell tekinteni.

Ha a változó idézési költségű lap idézési költsége kézben lévő lapoktól függ, az ilyen lapok kijátszásakor meg kell mutatni az összes kézben lévő lapot.
 
Szerintem a B kérdésedre a válasz:
Az X ilyenkor a lehetséges legkisebb érték lesz.
 
Logisztikus: "keres"...
Szó szerint kell nézni,ha rajta van a célpont vagy a sebződik szó, akkor kell feláldoznod. A sebző forrásnál, sebző és társainál nem. Gondolkozz egy "programozó" agyával
 
Gidához kapcsolódó, további kérdés: a "sebződik" szót szó szerint, vagy értelem szerint kell érteni? Példa: kijátszom egy 'Sötét mágia" lapot, amin a 'sebződsz" szó szerepel, akkor fel kell áldoznom, vagy nem? Ggortnál: 'sebző" szó szerepel, akkor fel kell áldoznom? Gyógyító bába: 'sebző forrás" - ilyenkor vajh áldozni kell? Értelem szerinti áldozás: az'Adószedő" sebez ugyan, viszont a megfogalmazása szerint: 'ellenfeled ... veszít 1 ÉP-t." Ilyenkor áldozni kell?

B kérdés: Ha a Dornodon Kineport (új) varázslattal NEM fix idézési költségű, asztalon maradó lapot fordítok fel, akkor meghatározhatom X v ? értékét?
 
1 Gidát csak saját körben egyszer tudsz feltámasztani. A lapoknak csak olyan képességekre van memóriája amik gyűjtőből is működnek. Ezt a lélekgyűjtőnél vezették be annó. Nem akkor mikor a lélekgyűjtő kijött hanem kb. 10 évvel utána.

Gida counterelős, leszedős képessége aktiválást kívánó képesség a K utáni kettőspont miatt. Ezt egy körben max 1x tudod használni. Viszont erre a képességre nincs memóriája, mivel gyűjtőből nem működik.

Illetve Gidát még reakciók előtt fel kell áldozni a hátránya miatt.

Pl. megcsinálhatod a következőt:
1. Kiteszed kézből a Gidát.
2. Leszedsz vele 1 lapot.
3. Kijátszod kézből a nagytanácsot, még a reakciók előtt feláldozod Gidát.
4. Leszedsz a nagytanáccsal 1 Kozmikus kapcsolat.
5. Feltámasztod Gidát.
6. Leszedsz a Gidával valamit.
 
Szerintem is. Mellesleg azért nem semlegesítésből kánterel,mert akkor semmi értelme nem lenne ennek a szövegezésnek. (S-ra támad fel,tehát elvileg K-ra semlegesít ellen körében,de hogy tudna feltámadásból ellen körében kánterelni,ha csak S-ra támad fel?)

Kijátszod,majd döntesz h ebben a K-ban megfog vmit,v lő. Ezt jelzed egy jelzővel,h használtad. Ha leesik,beáldozod,fel tud támadni egyszer. Ekkor viszont már tényleg nincs memória,mert ez nem gyűjtős képesség,hanem asztali. Azaz megint lőhet vagy kánterelhet.
 
Feltámadni biztos csak 1-szer tud. De szerintem ka a saját körödben kánterelsz vele, aztán feláldozod, és feltámasztod, akkor megint kánerelhetsz.
 
Igazad lehet.
 
én nem hinném hogy Gida kijátsásakor counterel, akkor semlegesítés lenne ráírva, és eszméletlen durva lenne.

szerintem úgy van az, hogy kirakod az asztalra, és körönként egyszer ingyen megcounterel egy lapot. Így van értelme a hátrányának is.
 
S: feltámad = Feltámad (csak a saját körödben, körönként egyszer).

K: blablabla = Kijátszásakor megakadályoz vagy gyűjtőbe küld blablabla (körönként egyszer).

Mivel nincs kizárva az, hogy feltámadáskor működne a K-s képessége, ezért feltámadva is tudja azt. A feltámadás egyébként is minden szempontból kézből kijátszásnak számít.

Az meg, hogy a gyűjtőben nincs memóriája a lapoknak akkor igaz, ha nincs korlát a képességük használatára. Az "S" megfogalmazás viszont pont egy ilyen korlát.
 
Gida S: feltámad képességét akkor hogyan is kell érteni?
Bármennyiszer feltámadhat a saját körödben (hiszen nincs memóriája a gyűjtőben), de a K-s képessége az ellenfél körében csak kézből kijátszva műxik?
 
Értem, köszönöm.
 
"Bevedheted".
Szoval nem esik le azonnal. Csak azutan vizsgaljuk a kikatszott lenyek ep-jet miutan az osszes, egyazon reakciosorban kijatszott lap letrejott/nrm jott letre.
 
Ha az első körben lerakok egy Csodatevő Fenyő Zoárdot, amit ellenfelem megfog, én meg bevédem egy Solisarral, akkor a Solit megmenthetem a Zoárd izmával, vagy ahogy a reakciósort kiértékeljük, létrejön, majd azonnal leesik?
 
Egyreszt nem minden reakcioval lehet a lebujra reagalni, tehat vigan maradhat specialis counter a kezedben a lebuj kijatszasa ellenere is
. Azt is eros csusztatasnak latom h ha nincs counterunk kikaptunk. Eznem igy van. Szamos mas beleszolas is akad a counreken kivul amiket nem tud kikrnyszeriteni a lebuj. Es akkor meg nem szoltam az opti megoldasokrol: azok a counterek, amik nem akadalyozzak meg a lapot.

Szoval egyetertunk, a lebuj ketseg kivul nr 1 versenylap de nem csodafegyver es egyaltalan nem biztos h megnyeri a jatekot. Am opti meg ra a szinyogirtas is.
 
El lett rontva a lebuj szövege.
Ezt kellett volna ráírni:

Sikeres kijátszásakor megnyered a játékot.
Hátrány: Ellenfeled erre a lapra használt reakciójára nem lehet reagálni.

Nem 1:1-be ugyanazt tudja ez a lap mint az eredeti, -bár azért 99%-ban igen, hiszen ha nincs beleszólásod az ellenfél játékába, meg még a kezed is megmutatod, akkor kb amúgy is kikaptál,- de így talán könnyebben érthető mindenkinek, hogy mit tud a lap.
 
Az, hogy a Lebuj szövege azért van így fogalmazva, hogy magában foglalja az asztalról, gyűjtőből, kézből való reakciót is, könnyen lehet, de a lap működése szempontjából teljesen lényegtelen, hogy miért lett így írva, a lényeg az, hogy így van. "Ha bármilyen módon képes rá" reagálni.

Ha kirakom az Achát gólemet következő körben bukott manával, akkor reagáltam rá? Igen. Képes vagyok megtenni? Igen. Tehát van módom rá, hogy reagáljak, ezért kell is.

És valóban, a Lebuj nem mondja meg, hogy ha egy lapod áldozásával helyettesítheted egy másik lap idézési költségét, akkor azt fel is kell áldoznod. Csak annyit mond, hogy ha tudsz rá reagálni, akkor muszáj. Ha már itt tartunk: gondolom az azért kb. mindenki számára elfogadható, hogy ha ZSZ a semlegesítés költsége, azt ki kell fizetni áldozásból, ha csak abból tudjuk. Még akkor is, ha egy Zanüid van a kezünkben, és az asztalunkon 3 passzív Jagumir. (Tudom, ez elméletileg nem számít helyettesítésnek, de az analógia ugyanaz: van módunk reagálni, ami azon kívül, hogy kimegy a semmire a counterünk, még külön is óriási szívás.)

Ha nem így lenne, az kicsit visszás lenne, gondolj bele: nem kánterelsz a gólemmel, mert "erre nem lehet téged kényszeríteni", tehát a Lebuj szerint "nincs lehetőséged" reagálni (különben ugye muszáj lenne). Aztán az ellenfél kirak egy valamit, amivel nyerne, te meg nyilván megfogod, és hopp, mégiscsak tudsz hirtelen reagálni?
 
hát, ha van mondjuk 2 vp-je és egy achát a kezében, akkor tud reagálni, szóval köteles.
 
szerintem a lebuj arra kötelez ha bármilyen módon tudok reagálni reagáljak (ezek miatt igy kellet fogalmazni ->asztal, gyűjtő, semlegesítés)
arra nem kötelez hogy teremtsük meg a feltételeket egy reakció kijátszásához.
csak kizárólag akkor kell reagálni ha épp tudsz.
csak a reakció kijátszására kötelez, arra nem hogy használd a lapod egyéb képességét (pl.:gólem, könny)

tételezzük fel hogy:
asztalon van egy lap, azt tudja bármikor feláldozhatod egy lapod idézési költsége kifizetése helyett, fel kéne áldoznom ? (lebuj nem kötelez erre hogy azt használjam)
 
Kódex cikkely van hozzá?
 
A többi, hasonlóan spéci manát adó lap spéci Vp-je elvész a kör végén. De ez a kérdés szempontjából mindegy.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.