Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
Lidércláng
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A lidércláng nem igazi torzszülött, sokkal inkább egy mágikus manifesztáció, amelyet egy kísérletező kedvű galetki varázsló hozott létre a saját szórakozására, és persze a fiatal galetkik tesztelésére." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Végzet Verme - nyugat
Alanori Olimpia bemutatóverseny - Előnevezés
Páros verseny – 2017. május 20. - Beszámoló
Alanori Olimpia lapelőzetes (2. rész)
XLVII. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2017.06.17.

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Végzet Verme - nyugat (15)
Alanori Olimpia új HKK kiegészítő (311)
Alanori Jubileumi Bárdverseny (5)
Alanori Krónika és Ghalla News Archívum (30)
Jégmágus kt. alakulna (8645)
HKK kérdés? (42127)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Tájkép armageddon után
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy a Főnix születik lapnál a mikor kell eldönteni, hogy mennyi izom illetve életjelzőt kap a fióka. A varázslat sikeres létrejötte után, vagy amikor megkapom a fiókát?
 
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy a Főnix születik lapnál
 
Köszi!
 
Megtaláltam a választ, nem lehet hordaparancsnok mellett másik követő
 
Követőkkel kapcsolatban lenne kérdésem!
Kreátor követői mellett használhatok hordaparancsnokot is? Ugye az egy különleges követőnek számít. A baj csak ott van, hogy kreátor követői ugye 2 lapot engedélyez a játék elejére, a hordaparancsnok pedig szintén megmondja, hogy hány lappal kezdem a játékot.
Melyik érvényesül akkor?
 
1) a semlegesítést nem lehet másolni
Ezt kár is tovább ragozni.

2) A Törzsi sámán trükkös.
Kijátszod, de valójában már nem őt, hanem a négy alakjának valamelyikét játszod ki. Azonban mikor elhagyja a játékot, akkor a pakliba/gyűjtőbe/Semmibe/kézbe már eredeti alakjában tér vissza. Gyűjtőbe kerülésekor még kisül a Holdlátó vérkutya képessége, hiszen azt pusztították el, de a gyűjtőbe már a sámán kerül.

Érdekes lap.

 
Volna ezzel a témával kapcsolatban két kérdésem:

1. Ha pl Alakváltó ősköddel olyan lapot másolok, aminek semlegesítése van, azt azért nem másolja, mert az nem képessége a másolt lapnak, hanem egy kijátszási módja? Vagy másolja azt is és kijátszhatom semlegesítésként?

2. Törzsi sámánt kijátszom, pl Holdlátó vérkutyaként. Ha ezt a lapot az ellenfelem visszaveteti a kezembe, akkor mi kerül oda? A vérkutya, vagy a sámán?
 
Nem lehet. Nem azért, mert az Ősköd alakváltó lap, hanem azért, mert az alakváltást nem sikeres kijátszása után, hanem már a kijátszásakor végre kell hajtani. Ez van ráírva. "Minden tekintetben úgy kell tekinteni, hogy ezt a lényt játszod ki." Tehát az anti-mágiát is másolja, mégpedig teljesen, nem csak a dobatását.

Belátom, hogy az alakváltó/másoló lapok témaköre az egyik leggázosabb témakör a HKK szabályrendszerében. Hiába próbáltuk meg körül bástyázni szabályokkal, annyira sok megfogalmazása van az alakváltó lapoknak, hogy nem lehet egységesíteni a szabályokat.

1) vannak azok az alakváltó lapok, amik kijátszáskor teljes egészében lemásolják a másolt lapot. Ilyen pl. az Alakváltó ősköd és a Törzsi sámán. Ezek kijátszásakor gyakorlatilag a másolt lapot játszod ki, azaz a másolás folyamata a lap kijátszásához, használatához fűződő magyarázat.
Mindkét példában még a neve is ugyanaz lesz a lapnak, tehát Alakváltó ősköd, vagy Törzsi sámán nevű lap nem lesz játékban, csak a másolat.
Itt gyakorlatilag a másolatot játszod ki, tehát nincs külön szabálypont a másolás működésére.

2) vannak olyan alakváltó lapok, amik sikeres kijátszásuk után alakulnak át a másolt lappá. Ilyen pl. a Kisebb Zan, és a Duplikátum, és ide tartoznak azok a másoló lapok is, amelyek varázslatként hoznak létre asztalon maradó másolatot, pl.: Klónozás (új).

Ezek a lapok kijátszáskori képességként / varázslathatásként másolják le a lapot. Ezekre van szabály a Kódex 172.8. pontjának második kiegészítése alatt:

Ha a másolás (alakváltás) a lap kijátszáskori képessége, akkor az így lemásolt lap kijátszáskori képességeit is megkaphatja a másolat. Az így megszerzett kijátszáskori képességeket azonban csakis akkor lehet végrehajtani, ha a másoló lap szövege kifejezetten rendelkezik erről (pl. „tekintsd úgy, mintha a másolt lapot játszottad volna ki”, vagy „kijátszáskori képességei is létrejönnek”).


Szóval itt a másoló lapot játszod ki, és a másolás egy kijátszáskori képesség. Tehát anti-mágia esetében csak a dobatást fogja másolni a lap, kivéve ha a szövege másként rendelkezik. Ilyen pl. a krabber filéző, ami kifejezetten említi, hogy a kijátszáskori képességeket is megkapja. Nyilván mivel neki nincs anti-mágiája, ezért lehet rá reagálni azonnali varázslattal is, de az am-1 es lap megakadályozásakor ugyanúgy dobatni fog, mntha neki lenne am: 1 képessége.

Például a Molakulabitorló is lemásolja a kijátszáskori képességeket, de azokat nem kell végrehajtani, mivel a lap erről nem rendelkezik. Tehát, ha egy repülő lény képességeit veszi el, nem lesz aktív, am-nél nem dobat varázslatot, stb.

3) vannak olyan lapok, amelyek már játékban vannak, mikor átalakulnak egy másik lappá, vagy felveszik annak valamely tulajdonságát, esetleg minden tekintetben lemásolják azt. Ezekre alapokra az általános szabályok vonatkoznak.

Még egyszer: tudom, hogy gyakran okoz nehézséget, hogy a másolás/alakváltás vajon az 1-es vagy 2-es csoportba tartozik-e... de ebben nem tudok segíteni. Ha nem egyértelmű, akkor csak a Kiadó iránymutatására tudunk hagyatkozni.
 
Akkor most tulajdonképpen lehet varázslattal reagálni a teknősként jövő Ősködre, vagy sem? A Kódex először azt írja, hogy a másoló lapok minden képességet másolnak, aztán a kiegészítésben azt, hogy az anti-mágiának csak a dobatás részét, aztán meg azt, hogy ha a lap kifejezetten rendelkezik erről (mint az Ősköd), akkor minden kijátszáskori képességet másol. (Az anti-mágia reagálhatatlansága az képesség?) De számít ez egyáltalán, ha külön rajta van az Ősködön, hogy minden tekintetben a másolt lapnak (tehát anti-mágiás teknősnek) számít, amikor kijátszom?
 
A Duplikátum alakváltó lap. Az alakváltó lapok a másoló lapoknak egy speciális fajtája.
 
Milyen szerencse, hogy a Kódex erről a részletről is rendelkezik.

172.8. A másoló lapok a másolt lapon lévő esetleges rátett lapokat és jelzőket, illetve a blokkolás képességet nem másolják. Nem másolják továbbá azokat a képességeket sem, amelyeket a másolt lap állandóan működő, külső forrástól folyamatosan kap.


[Kiegészítés]

Ha a másolt lap rendelkezik anti-mágiával, akkor a másolat az anti-mágia képességnek csak a sikeres kijátszáskor létrejövő részét, azaz a varázslat dobatását másolja.

Ha a másolás (alakváltás) a lap kijátszáskori képessége, akkor az így lemásolt lap kijátszáskori képességeit is megkaphatja a másolat. Az így megszerzett kijátszáskori képességeket azonban csakis akkor lehet végrehajtani, ha a másoló lap szövege kifejezetten rendelkezik erről (pl. „tekintsd úgy, mintha a másolt lapot játszottad volna ki”, vagy „kijátszáskori képességei is létrejönnek”).

A Duplikátum szövege nem mondja, hogy úgy kell tekinteni, mintha a másolt lapot játszottad volna ki, csak annyit mond, hogy "mintha most jött volna játékba". Ez a kettő nem teljesen ugyanaz. A Duplikátum tehát csak a sikeres kijátszása után veszi fel a másolt lap alakját. (Erre utal az idézett faq is.) Viszont a szövegéből egyértelműen következik, hogy a kijátszáskori képességeket is lemásolja, és azokat végre kell hajtani. (Ez utóbbi megállapításommal lehet vitatkozni, de a faq nem mond ellent a Kódex-nek, ezért az irányadó a lap működésére.)

Ez esetben tehát az első kiegészítés egészen egyértelműen rámutat, hogy a Duplikátumra lehet reagálni azonnali reakcióval is, viszont ha a másolt tárgynak van legalább 1-es anti-mágiája, akkor a varázslatdobatását már végre kell hajtani.

Szerintem.
 
Sztem igen lehet.
 
nem lehet, mert erre külön rá van írva hogy minden tekintetben az a lap lesz. és nem lemásol egy lapot
mint a Duplikátum.

ha jobban megnézzük ennek a lapnak nincs saját költsége sem, se adatai, mindet akkor határozunk meg mikor kijátszásra kerül. nem is hasonlít a Duplikátumra.
 
(AK147) Reagálhatok reakció varázslattal akkor, ha az ellenfelem Duplikátummal másol egy anti-mágiás lapot. Az anti-mágiának két hatása van: egyrészt nem lehet rájuk reakció varázslattal reagálni, másrészt sikeres létrejötte után varázslatot kell dobni. Amikor a lapot kijátszom, akkor az még Duplikátum, tehát lehet rá reagálni. Viszont, amikor létrejön a lap, akkor az már a másolt lap, tehát el kell dobni egy varázslatot.


Ez alapján, akkor az Idéző teknősként kijátszott Alakváltó ősködre is lehet varázslattal reagálni?
 
Nem.

Az előkészítő fázis 4 részből áll:

1. Vp-adás (ezt nevezik néha kör elejének)
2. Egyéb előkészítő fázisban történő hatások (pl. mreg, elmúlás, időleges jelzők, elők. fázisban elsülő képességek)
3. Aktivizálódás
4. Áldozás (csontért)

Ez egy sorrend is az előkészítő fázison belül.

Ezek közül az Achát gólem a kör eleji manát "szívatja".

A húzás fázis az egy, ha az elmarad, vagy nem húzol benne lapot, akkor semmit nem húzol.
 
Más a kör eleje mint az előkészítő fázis. A húzás fázis meg húzás fázis.
 
hány darab különböző nagy képes token lap van ?
én 15 db ot számoltam.
de sajnos keresőben erre nem lehet rá keresni.
 
Az új faq-ból:
"1. Kaphatok az Örökkévalóságra 2 VP-t az előkészítő fázisomban, ha az Achát gólemet (új) az előző körben az olcsóbbítós képességével játszottam ki? Az Achát gólemmnél (új) a kör eleji varázspont a szabályok szerint kapott varázspontot jelenti. Egyéb, az előkészítő fázisban varázspontot adó hatásokra nem vonatkozik."

Ez alapján az analógia alapján, ha valami miatt a húzási fázisomban egynél több lapot húznék (Sziklavár, térszagi, dimszöv stb), de rám áramlanak egy valformát, akkor csak eggyel húzok kevesebbet, mint húznék?
 
akármennyit lehet rajta gyógyítani, amíg pozitív az ÉP-d
 
Vámpírsárkánynál a következő képesség van írva: Áldozz fel 1 ép-t, gyógyul 1 ép-t. Itt csak egyet lehet gyógyítani rajta, vagy ha mondjuk 5 ÉP-t áldozok, akkor 5-öt is?
 
igen, az is reakció, amit drágít az antiraksi
 
Vén arfma képessége, hogy megakadályoz egy lapot szintén reakció? Akkor az se 1, hanem 4 manába kerül ilyenkor?
 
tehát egy példával illusztrálva, ha nem semmizik és nem drágítják , akkor az Illúziószurkálás akár teljesen ki tudja kapcsolni az Istenek rokkáját örökre?
 
Mindazok a hatások, amik az előkészítő fázisban jönnek létre, azok az előkészítő fázis 2. szakaszában zajlanak. Kivéve, ha a leírásuk másként rendelkezik.
 
Magyarul nyilván ha passzív a lap, nem kell levenni róla a jelzőket.

De ha valaki passzivizálta egy nem-lény lapomat, aminek ilyen módon nem működik a késleltetett hatása, akkor gyakorlatilag nyer egy kört minden ilyen passzivizálás, mert olyat nem lehet csinálni hogy "oké, akkor aktivizálódik a rokkám, aztán leesik róla egy késletlettett hatás jelző"...?
 
127.0.1. Ha egy lapon késleltetett- vagy időleges hatás jelző van, akkor a gazdájának minden előkészítő fázisában le kell róla venni egyet. Ezeknek a jelzőknek nincs önálló képességük.

127.0.2. Ha a permanens képességei bármely okból nem működnek, akkor az előkészítő fázisban ezeket a jelzőket nem kell (nem lehet) levenni róluk, azaz a számuk nem csökken. Ha a permanens képességei ismét működésbe lépnek, a jelzők száma az előkészítő fázisban ismét csökkenni fog.

kérdés, hogy még az aktivizálódás (előkészítő fázis 3. fázisa) előtt kell levenni őket, vagy utána?
 
Pontosan.
 
Tiszteletem Urak!

A következő lappal kapcsolatos a kérdésem:
Antimágikus rakshallion

Az vagyon ráírva, hogy Reakció +3vp

A kódexben pedig ez áll:
94.0. Azokat az azonnali cselekvéseket, amelyekkel a játékosok cselekvéseire lehet reagálni, reakció cselekvésnek, vagy röviden reakciónak nevezzük.

91.2.11. A semlegesítésként kijátszott lap sikeres kijátszása megakadályozza a [hatáskör]-ben szereplő cselekvést, és reakció cselekvésnek számít.

Ergó a követő miatt minden semlegesítés +3vp?

Előre is köszönöm a válaszokat!
 
Köszi a válaszokat!
 
gyk:

az X helyére mindig rakj egy számot képzeletben, és az annyi. Annyiból csökkent a követő stb. de X értéke nem változik
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.