Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Szükség van-e szerinted olyan szabálylapra, ami mellett nem lehet lapot közvetlenül a pakli tetejéről a gyűjtőbe dobni, vagyis gyűjtőt generálni?

1.) Igen.
2.) Nem.
3.) Nincs véleményem.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
HKK - Zén Legendái: Látomások május 18.
HKK - Zén Legendái: A múlt hangjai március 23.
A pillanat képe
Agytaposás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Az agytaposás egy briliáns, és egyben rendkívül undorító varázslat is, mellyel alaposan meggyengíthető az áldozat mágikus potenciálja. A varázslat megítélése (briliáns vagy undorító) minden bizonnyal attól változik, hogy éppen a varázslat melyik oldalán állsz.
Nézz szét a galériában!
A Nagytanács ítélete
Befizetési Akció 2019.06.17.- 2019.06.28.
Argum City kvíz eredmények
A nyomdában jártam...
Élőholt invázió - bemutató verseny

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Látomások

A lista folytatása...
Atombombák a HKK-ban (59)
Élőholt invázió - bemutató verseny (21)
Lapötletek (64123)
Libertan HKK webáruház (12)
HKK kérdés? (44628)
Élőholt invázió bemutató – 1. rész (439)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Dúvadom sebzéstől pusztulna életmentő hatás lesz-e ha a Nelevyn, az özvegycsinálóm képességével sebzem az ellenfelemet?
 
A saját szövege szerinti idézési költség csökkentés az alap idézési költség csökkentés.

21.12. Ha egy lap a saját idézési költségét módosítja, akkor ez alatt a lap alap idézési költségének módosítását kell érteni. Az ilyen lapok változó idézési költségű lapok.

Az alap idézési költség nem csökkenhet 0 alá. De 0-ig igen.
Tehát, ha 4-nél több kalandozó van, akkor is 0-lesz az alap idézési költsége.

Ezután jöhetnek az egyéb módosítások.
 
Ha kijátszok egy Felnövekvő nemzedéket (új), aminek ugye 4-X a költsége, X pedig annyi, ahány kalandozót "mutatok" neki a játékból és a kezemből.
Ha valami miatt drágulna a kijátszása, akkor először olcsóbb lesz és utána kell a drágulást "hozzáadni" vagy pedig a drágított költségből jön le az X ?
Illetve mi történik, ha 4nél több az X ? Nyilván a mínuszos költségnek alapból nincs értelme, jelentősége, de a drágulásnál mi a helyzet?
 
Szerintem nem. A "megengedettnél eggyel többet" azt jelenti, hogy egy olyan lapból, amivel egyébként is játszhatnál (tehát a lap amúgy "megengedett"), használhatsz eggyel többet, mint egyébként.
A bölcs tehát kizárólag a darabszámot növeli, nem teszi legálissá az egyébként tiltott, vagy nem megengedett lapok használatát.
Például nem használhatsz 5. színű lapot sem azzal a felkiáltással, hogy bár csak négy szín a megengedett, de a bölcs "megengedi", hogy a 0-nál eggyel többet, azaz 1-et használjak. Nonszensz is lenne.

Ezzel az erővel akkor betehetek 1 Nekrofun máglyát, vagy 1 Bufa segítségét is, hiszen bár tiltott, azaz 0 db-ot használhatok, akkor használhatok eggyel többet, azaz 1-et... na ne!
 
Berakhatok-e Mardakor bölccsel Megsemmisítő csapást, ha más színű isteni szettel játszom, de egyébként van piros szín a paklimban?
 
Ha KF tárgyként játszod ki egy hordozóra, akkor a lap egy KF tárgy lesz, és így viselkedik, azaz a kovács fixen 1 Vp-ért hozza.
E tekintetben teljesen mindegy, hogy üresben raktad ki, vagy semlegesítettél is.
 
Ha tárgyként játszok ki egy Fakabátot (ugye ekkor KF-s tárgyként rakom egy lényemre) akkor Zarknod kovácsa 1vp-re módosítja a költségét? Illetve ezt befolyásolja, hogy semlegesítésként vagy csak "simán tárgyként" rakom e ki?
 
Tobben kerdeztek tolem h paroson hogy mukodnek az E: kepessegek. Ma dontes szuletett ebben a kerdesben es paroson az EX: = barmely ellenfel koreben, koronkent max. X-szer jelentest kap. Igy kell jatszani paroson.
(Keszul a Kodex korrekcio.)
 
A háló a lapok kijátszását korlátozza, nem a lapok létrejöttét. Tehát a példában: háló mellett megindul a "reakciócsata", majd fordított sorrendben létrejönnek a lapok. Amelyik játékosnak 2 vagy több kézből kijátszott lapja jött létre, az ebben a körben már nem játszhat ki több lapot. Ennyi.
 
Valaki el tudná nekem magyarázni a háló és a reakciósor kapcsolatát?

---71.1. A háló képesség azt jelenti, hogy ha egy játékos egy adott körben már két lapot sikeresen kijátszott a kezéből, akkor nem játszhat ki több lapot a kezéből.

--- "A háló csak azt korlátozza, hogy a játékos megpróbálhat-e kijátszani lapot, vagy sem,"

pl. harangmester követő van, és megindul a reakció csata. A reakciósorban lévő lapok még nem minősülnek sikeres kijátszásnak... Akkor reagálhatok akármennyi lappal és fordított sorrendben 2 jön létre? vagy nem értem .... valaki világosítson fel
 
Nem, mert a vízió lapok kijátszási FELTÉTELE, hogy nem játszottál ki azonos nevű lapot ebben a körben. Hogy a kijátszásakor az még nem volt vízió, az mindegy, a neve ugyanaz volt.
 
Sziasztok,

Ha adott körömben kijátszok 2-3 varázslatot majd a Végső illúziót utána megtolhatom még egyszer az illúzió előtt kijátszott lapokat?
 
Nem hiszem el, h ez mar hetente elokerul...
4.7.9. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „gyűjtőbe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezen a szókapcsolaton asztalról való gyűjtőbe kerülést kell érteni.

Tessek hasznalni a szabalykonyvet!
Persze tudom h sokkal kenyelmesebb ide felirni a kerdest...
 
A Szárnyaszegett kérdésre miért nem? Nincsen kikötve, hogy asztalról kell gyűjtőbe kerülni, csak annyi, hogy gyűjtőbe kerüljön, és ne áldozástól.
 
1:Igen
2:Nem
 
Kettő kérdés:

1. Védekezésnél, a szabály szerint úgy vagy, hogy max annyi védekező lapot játszhatok ki ellenfél első körében, amennyi lapot kijátszott, de min. 1-et. Ez most azt jelenti, hogyha lapkijátszás nélkül, csak felszámolja manáját és passzol, attól én még kijátszhatok 1 védekező lapot?

2. Szárnyaszegett akkor is ad nekem szerencsetollat, hogyha pakliból vagy kézből kerül gyűjtőbe, illetve akkor is, hogyha kijátszását megfogják?
 
Igazából a kérdés volt rosszul feltéve
 
Értem. Akkor ma is okosabb lettem. ;)
 
Mindkettotoknek igaza van.
A jatek elejen kapott ocskasag nem lapkijatszas, ahogyan a hordaparancsnokok +/- ep-vel valo jatek kezdese se gyogyulas/sebzes.
A masik szempont, ahogy azt tanult kollegam is kifejtette, mindez meg az ellenfel kore elott tortenik, tehat a vedekezes szabalynak azon resze, hogy ahany lapot az ellenfel az ELSO KOREBEN kijatszott, nem teljesul.
Amikor azonban a molluszkkal atalakitja az ellenfel az ocskasagot az mar kijatszas, tehat ez a cselekves elvileg mar erdekes lehet a vedekezes szempontjabol.
 
Én viszont úgy tudom, hogy igen.
Ha szabályt kellene mondanom miért, akkor ezt mondanám: 21.3.0. A lapok bármilyen módon történő játékba hozatala lapkijátszásnak számít.

E szerint, mindegy, hogy a játék elején adja-e, attól az még lapkijátszás.

Persze, ha csak elpasszolja a körét, akkor az ugyanúgy 1 védekezés marad.
 
Negatív. Azt a játék elején kapja,nem az első körben.
 
Sziasztok!

Molluszk, az ócskás ellen, az ócskaság miatt +1 lapot védekezhetek ki az alap 1 helyett?

Köszi
 
Helló,

Ha az ellenfél reakciója miatt az adott körben nem jött létre lapom, keresi-e az Idéző teknős a paklimban lévő Megtorlómat?
 
Valóban csak célirányosan szoktam bele keresni a kódexbe. De így mással szemléltetve rögtön leesik.

De

ha egy másik lap csak annyit ír, hogy "ellenfeled minden lapja +1VP"
Akkor az miért nem drágítja? Vagy drágítja? Vagy most akkor mi?
 
Az egyes lapok képességei mindig felülírják a szabályokat, ha azokkal ellentétesek. Más szóval a lapok szövege a legnagyobb prioritású. Ez a Kódex legelején ott is van valahol, amit senki nem olvas el szerintem.
Más példát nézve ez egyértelmű is, hogy így kell lennie: ha pl. egy lap azt mondja, hogy az előkészítő fázisban nem kapsz VP-t, az ellentétes a szabályokkal, mert a szabály egyértelműen megmondja, hogy hányadik körben hány manát kapsz. Mégse kapsz manát, értelemszerűen, ha ezt a lapot lerakod. Ugyanez a helyzet itt is, tehát a lap bedrágítja a helyszínt.
 
Sziasztok,

Kódex

8.9.1. A helyszínek játékba hozatala a kapcsolódó hatások szempontjából nem számít lapkijátszásnak, nem lehet rájuk reagálni, és az idézési költségüket sem lehet módosítani.

Ellenben Ősi tűz nevű lap ezt írja:
"Célpont lény vagy játékos sebződik 3-at, egy gyűjtőből max. 3 lapot a Semmibe rakhatsz, és ha akarod, tégy egy helyszínre egy ősi jelzőt. Egy ilyen jelző 3_VP-vel növeli a helyszínek idézési költségét.


Most kinek lehet hinni?"
 
Érdekes dolgokat tudnak visszamenően lapok. A szabályok változásával némelyik nagyon erős lappá avanzsál, lévén nyilvánvaló, hogy a lap készítésénél olyan lapokat vitt, mint a szúnyogírtás, solisar aura, stb. Akkor ezek az ik-k nem is nagyon léteztek. Vicces, hogy egy avatár dekket simán megszivat egy ngy lap. (Dobd el a kezed most!). Ugye bíborholdon más a megfogalmazás, ott fel se merül ugyanez.
 
Jogos.
Felületesen olvastam el a manót. Tehát igen, eldobatja az X-es és ?-es lapokat is
 
21.9. Idézési költség, alap idézési költség. Alap idézési költségnek nevezzük a lapok bal felső sarkában szereplő számot.

21.9.0. Ha egy szabály vagy lap szövege egy játékban, kézben, gyűjtőben vagy pakliban lévő lap idézési költségére vonatkozik, és röviden idézési költséget említ, ott ezen az alap idézési költséget kell érteni.

A Ragyogó manó szövege: "[...] 0 és 1 idézési költségű lapot." Azaz 0 és 1 alap idézési költségű lapot kell neki dobni.

7.7.2. A kézben, pakliban, gyűjtőben (Semmiben) lévő változó idézési költségű lapok alap idézési költsége mindig a lap bal felső sarkában szereplő konkrét érték. Az alap idézési költség pontos kiszámítását kizárólag a lap kijátszásakor kell elvégezni.

[Kiegészítés]
Ha a kézben, pakliban vagy gyűjtőben (Semmiben) lévő változó idézési költségű lap idézési költségében X illetve ? szerepel, ezek értékét mindig a lehető legkisebbnek kell tekinteni.

Azaz a konkrét példákban: Varell alap ik-e 9, mivel X a lehető legkisebb érték, azaz 0; Ozmogroth alap ik-e 6, ugyanezért.

Következésképp a Ragyogó manó nem tudja őket eldobatni.

A második kérdésre:
Nem.

7.7.4. A változó idézési költségű asztalon maradó lap alap idézési költségét mindaddig a kijátszásakor megállapítottnak kell tekinteni, amíg a lap ki nem kerül a játékból.

Tehát ha Varell 5-ért jött (X=4 volt a kijátszásakor), akkor mindaddig, amíg játékban van egy 5 alap ik-ű lénynek kell tekinteni (és ezt még jelezni is kell valahogy, praktikusan egy kockával az ik-e helyén).
 
Szerintem egyértelmű. Nem azt írja a Ragyogó manó, hogy "amelynek idézési költsége X vagy ?", hanem azt, hogy "amelynek idézési költségében SZEREPEL X vagy ?". Mivel Varell-nek és SF-nak is szerepel az X az IK-ben, így azokat is eldobatja (még ha nem is ez volt anno a cél, mert ezek a lapok még nem léteztek, hanem pl. a Solisar auráját is viszi így).

A kolosszusosra talán ezt a szabályt lehetne ráhúzni, de nem vagyok benne 100%-ig biztos, majd az okosabbak megmondják:

"21.9.2. Ha egy kapcsolódó hatás leírása röviden idézési költségre, idézési költség elköltésére, vagy bizonyos idézési költségű lapok kijátszására vonatkozik, ott idézési költségen a kijátszott lap módosított idézési költségét kell érteni."
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.