Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 27.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Ra'ronn
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
"Ra'ronn jól fel volt készülve az Ősök Városa legerősebb varázslatainak kivédésére. Arra azonban nem számított, hogy egy parányi energiatüske öli majd meg." - részlet Zoregblum professzor Hegymélyi Ki Kicsoda? c. művéből
Nézz szét a galériában!
Nyugat fejlesztése
Befizetési Akció 2017.11.16. - 2017.11.29.
Playmat előrendelés - 2. kör
Gemina erdeje lapelőzetes (4. rész)
Előrendelhető a Gemina Erdeje HKK kiegészítő!

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati ismétlés (519. tudati képesség)
XLVIII. BEHOLDER TALÁLKOZÓ PROGRAMJA - HKK miniversenyek

A lista folytatása...
Lapötletek (63287)
Új HKK kiegészítő: Gemina erdeje (462)
XLVIII. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2017.11.25. PROGRAMJA (28)
Gemina erdeje bemutatóverseny - előnevezés (47)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27465)
[HKK Piac] Eladó lapok (139914)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Womath
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Pörgős szokott lenni...
 
Talin simha hagyi lesz vagy pörgős hagyi?
 
Én nézném. Tök jó lenne bevágni pár szituációt pl. döntő játszmákból, amit egy egy játékos szépen (kreatívan) oldott meg. Vagy gyakori hibákat megmutatni, amit a nem szoktuk észrevenni játék közben.

Amúgy köszi a válaszokat. Nem mondom, hogy minden világos, de segített.

Üdv,
T-RexX
 
Èn tutti megveszem deveden
 
Egyeztessunk, mi is szeretnenk ilyet.
 
Azt hittem most borult ki a bili
 
Nem-nem. Komolyan fontolgatom. A segito szandek vezet. Mit gondolsz miert supportalom a jatekot tarsadalmi munkaban?
 
Érzem, hogy bosszúságodban mondod, de amúgy nem lenne butaság
 
Formalodik bennem egy oktato-video sorozat otlete....
 
Valoban erzek nemi zavart az eroben....

1. Akivalast kivano hatas (kepesseg es hatrany) = forras. Kiveve szabalylap, koveto es helyszin ilyen hatasa, ha az nem hat jatekban vagy gyujtoben levo permanensre (pl. csak paklira vagy jatekosra hat, ilyenkor nem forras)

2. Allandoan mukodo kepesseg vagy hatrany: dehogynem forras (kiveve az 1. pontban leirt kivetelevel).

3. Attol h egy lap vagy koveto kapcsolodo hataskent ad jelzot vagy lapot attol nem lesz reakcio. A kapcsolodo hatas # reakcio. Es akar reakcio akar nem, lehet forras es nem forras is. A leggyakoribb hogy nem reakcio es nem is forras. Szimplan kapcsolodo hatas.

4. Ha reakciokent egy kovetorol veszed le a jelzot azzal nem hatsz jatekban vagy gyujtoben levo lapra akkor az nem forras. Ugyanez egy jatekban levo lap kepessegekent forras. De cselekves hatas es reakcio.

5. Igen.

6. Igen. Azonban nem minden reakcio cselekves forras. Egy semlegesiteskent kijatazott asztalon marado lap kijatszasa reakcio (cselekves) de nem forras. Kiveve bubaj. Mivel a bubajok varazslatok es a varazslatok kijatszasa mindig forras.

Remelem sikerult jol osszezavarni.
 
Sziasztok!

Van egy kis zűrzavar a fejemben amit szeretnék tisztába tenni. Ebben kérném tapasztalt kollégák segítségét. Mely állításokat tudom jól?

1. aktiválást kívánó hatás = forrás

2. állandóan működő képesség v hatás (pl.:+1/+1 minden lénynek) = hatás, de nem forrás

3. követő vagy más asztalon lévő lap jelzőt ad pl. lap kijátszásért: Ez egy autómatikus reakció és forrás is egyben.

4. leveszek egy jelzőt a követőről vagy lapról és ezzel megakadályozok valamit, ami hat a lényemre:
Ez egy aktiválást kívánó hatás, cselekvés, reakció és forrás is egyben.

5. leveszek egy jelzőt a követőről vagy más asztalon lévő lapomról és ezzel aktivizálok egy lényt = Ez , aktiválást kívánó képesség, cselekvés, forrás, de nem reakció.

6. A reakció források, mindenképpen források is egyben.

Előre is köszönöm.

T-RexX
 
21.19.1. Ha egy lap a lapkijátszáshoz kapcsolódó állandóan működő vagy automatikus képességgel rendelkezik, akkor a saját kijátszását ezen kapcsolódó hatás szempontjából még figyelmen kívül kell hagyni.
 
Nem, mert az egyik kijátszásra sül ki, a másik meg egy képességre, ami értelemszerűen kijátszás után jön létre. A saját maguk kijátszására pedig nem sülnek ki a lapok (lásd. A mogokok szövetsége).
 
ha a Xenomorf mátriárka kijátszáskori dobatására kisül a másik saját képessége.. akkor Merafula eleve 2 izommal jön játékba, igaz?
 
1.
Büntetés: automatikus képesség, hatás és egyben forrás. A sebzése közönséges sebző forrás, azaz minden erősítő hatás működik rá.

(Egyetlen kivétel van: ha az adott lap erősítené az állandóan működő képességével a saját büntetését. Ha ez a lap kikerül a játékból, akkor saját büntetését már nem erősíti. Lásd: 130.2.)

A büntetést természetesen befolyásolják más, rá vonatkozó hatások.

2.
Gondolom valójában a Villámcsarnokra gondoltál...
Természetesen lehet olyan lapot is célozni vele, amin nincsen jelző. Ugyanakkor ez egy villám képesség, azaz a villámra (elektromosságra) immunis lényeket nem célozhatod vele. (132.1.) A Villámcsarnok célozható vele.
 
Sziasztok!
Két dolgot szeretnék megkérdezni. Az egyik, hogy ha a Yaurri vihartalizmán kikerül a játékból, és kisül a 3 ÉP büntetés, azt is erősítik-e az olyan lapok, mint pl. Villámhárító, vagy Ysmon? Vagy a büntetést nem befolyásolhatják egyéb hatások? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a Viharcsarnok olyan lapot is célozhat-e, amin nincs jelző (pl. saját magát)? Így a sebzése 0 lenne, ami mondjuk Villáhárítóval 2 ? Vagy csak olyan lapra lehet a képességét használni, amin van is jelző?
Üdv!
András
 
A lények max. Ép csökkentését mindig valamilyen jelzővel tartjuk nyilván. Lásd gyengülés-jelző, öregítés jelző. Szóval a vércápa képessége a játékos max Ép-jére vonatkozik. Megjegyzem, h nem sok olyan lény van, amit a nagyobb vércápa nem tud egy harapással megenni a maga 7-es ütésével...
 
Ha egy Nagyobb vércápa (új) megüt egy lényt minek a max. ép-je csökken? A lénynek vagy az ellenfélnek?
 
Ok, köszönöm a választ! :-)
Üdv!
András
 
Az ellenfél paklijában lévő lapoknak az ellenfél sosem volt a "gazdája". A lap gazdája az a játékos, akinek az oldalán játékban van a lap (kivéve az ellenfél lapjára rátett lapok esetét, de ezt most ne kavarjuk ide).

Szóval a "gazdát cserél" (vagy "ellop") fogalma nem alkalmazható a pakliból kivett lapokra. Ha pakliból (gyűjtőből, kézből, a "semmiből" -> tokenek) játékba kerülő lapok esetében az az "első" gazdája a lapnak, akinél az játékba kerül. (Megint csak a rátett lapok kivételével).

A kijátszáskor "átálló" lapok (pl. tleikan áruló) egy másik sztori, megint csak nem kell idekeverni.

Szóval a kérdésre válaszolva: az Élet földje ellenére is játékba lehet hozni az ellenfél paklijából lényt, mert itt fogalmilag kizárt (fel sem merül), hogy a lény gazdát cserélne.
 
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha Az élet földje játékban van, akkor Nagyobb kineporttal, Rémálommal, Ysdrullal, stb.. sem hozhatok játékba lényt az ellenfelem paklijából, vagy a tiltás csak a már játékban lévő lényekre vonatkozik?
Üdv!
András
 
Ez nem releváns. Nem kézből játszod ki, ilyenkor nem a kijátszására vonatkozó szabályokat kell alkalmazni, hanem a képességre vonatkozóakat, amik játékba teszik.
 
Én is igy gondoltam, mert a szabálypontokból nem következik, hogy ne lehetne, csak furcsának tűnt, hogy helyszinnel lehet ilyet.
8.9.0. Helyszín. A helyszíneket a játékosok csak a saját körük fő fázisában játszhatják ki. A helyszín kijátszása után aktívan az asztalra kerül.
Ez az egyetlen, ami releváns lehet a vérkutyánál. Ez alapján csak akkor lehetne, ha a vérkutya a saját fő fázisomban hal meg, egyébként nem.
 
(AK130) Nem számít lapkijátszásnak számít egy helyszín kijátszása. Ráadásul, a helyszín nem számít játékban levő lapnak, csak olyan lapok és hatások vonatkoznak rá, amik ezt külön említik. Viszont ha egy helyszín a kézben vagy a gyűjtőben van, akkor az csak egy sima lap. Ugyanúgy el lehet dobatni, mint bármely más lapot, ki lehet semmizni, vagy akár Estariol (új) is visszahozhatja a gyűjtőből.

Ha Estariol visszahozhatja, akkor a vérkutya is játékba teheti. Amúgy nem mond ellent ennek egyik szabálypont sem.
 
A Holdlátó vérkutya képességével rakhatok játékba helyszint?
 
Szamtalanszor kifejtettem h az idezett szabalypontokat hogyan kell ertelmezni. Gyak. minden jatekelem hatas, de a kovetok, szablapok es helyszinek kepessegei csak akkor ha jatekban vagy gyujtoben levo lapra hatnak.

Tehat a fagyfold kijatszaskori automatikus kepessege nem forras akkor ha nincs leny amire hatassal lenne. De forras akkor ha van ilyen.

Most majd jon a kerdes h de lehet-e reagalni ra mert a szabalypontban az van h az aktivalast kivano kepessegeire nem lehet. Nos erre sem. (Javitva pontositva lesz.)
 
Amennyiben a 97.1 az igazság, a kérdésem az, hogy a Fagyföld K-s képessége csak akkor forrás, ha az ellenfélnek van lapja, vagy ettől függetlenül mindig forrás?
 
Ez még mindig benne van a kódexben.
 
97. Hatás

97.0. Hatásnak kell tekinteni a képességek és hátrányok tartós vagy határozott ideig működésben lévő következményeit mindaddig, amíg azok érvényben vannak.

97.1. A helyszínek, követők, szabálylapok és őslichek képességei és hátrányai csakis akkor minősülnek hatásnak, ha azok játékban vagy gyűjtőben lévő permanensre hatnak.

97.2. Ha valamely játékelemet nem tekintünk forrásnak, akkor azt e Kódex, illetve az adott játékelemre vonatkozó részletszabály vagy lap szövege kifejezetten említi.

97.3. Hatás a lapok és jelzők, a helyszínek, a szabálylapok, követők, őslichek minden képessége és hátránya.
 
De igen. Így, ebben a relációban működik. Természetesen.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.