Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Ha csak májusban lehetnek legkorábban versenyek, mikor lenne jó, ha az új HKK kiegészítő, a Kristályláz megjelenne?

1.) Jöhet továbbra is júniusban.
2.) Toljátok el szeptemberre.
3.) Tartózkodom (csak szavazok).

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zsákbamacska február 9.
HKK - Zén Legendái: Labirintus december 11.
A pillanat képe
Lávacsiga
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ez a folyékony lávaként kúszó, képlékeny lény természetesen a legtávolibb rokonságban sincs a békés csigákkal, az elnevezést mindössze alakja miatt kapta. Hihetetlen bár, de időről időre élet születik még a fortyogó lávatavak mélyén - és az esemény nagyságát még az sem csökkenti, hogy ezeknél a szüléseknél bizony mágia bábáskodik. A lávacsiga halálos ellenfél, nyálka helyett szétégetett sziklát hagy maga mögött, és gyilkos tűzcsóvával képes ellenfeleire támadni." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
JUNIOR AKCIÓ 2021.03.08. - 2021.03.14.
Fajok a HKK-ban és minden, ami ehhez kapcsolódik
Ajándéksorsolás Március
Ajándéksorsolás Február – Eredményhirdetés
Ötleteljünk: Alanori lápvidék

A lista folytatása...
Élőholt kísérők (360. tudati képesség)
Termékismertető - Dobókocka ( 8 oldalú)
Termékismertető - Hatalom Kártyái - HKK junior
Könyvismertető - Nagy HKK könyv

A lista folytatása...
Támasszuk fel a közösséget! (187)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28346)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3188)
HKK pakliszerkesztő (51)
Sheran templom épül (294)
Fajok a HKK-ban és minden, ami ehhez kapcsolódik (20)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A káosz kapuja
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Oh. Köszönöm!
 
Nincs ilyen faq. Amivel keverheted, hogy pontositottuk a vonatkozo szabalyt. Eszerint amikor egy lapnak "kijatszasakor" kell altipust valasztani, akkor ezt nem a sikeres kijatszasa utan, hanem meg a koltseg kiszamitasa es levonasa elott kell megtenni.
 
Hirtelen nem találtam meg, de mintha lenne egy ilyen faq, vagy valami, hogy ezeknél a lapoknál, úgy kell tekinteni, hogy olyanok mint a morfok, annyi külömbséggel, hogy nincs két altípusuk. Valaki meg tud ebben erősíteni, esetleg meg tud cáfolni?
 
Nem úgy működik mint a morfok, kézben és máshol altípus nélküli kalandozó.
 
Nem.
 
relatíve evidens a kérdés, de hátha:

Ha az egyensúly őrzője a kezemben, paklimban van, akkor hivatkozhatok rá egy bizonyos altípusú lapként (mint a morfoknál)? pl. kereshetem-e enkalával, mutathatom e kézből köteléknek az enkala szolgájának stb...

Szerintem NEM a válasz, hiszen csak kijátszásakor kapja meg az altípust, de azért rákérdeztem...
 
No offense! Butaságot vagy triviálisat kérdeztem?
Próbáltam utánanézni a dolognak itt: speciális reakciót (Királyi beszolgáltató, Leira, a hangtolvaj, Termetes vízikígyó (új) stb) résznél, ezek alapján most ezt gondolom, kérem valaki jelezzen vissza, hogy helyesek-e.

Elhasznált képesség: Abból kiindulva, hogy a kijátszáskori képesség is "elhasználódott", magamban arra jutottam, hogy nem számít, hogy elhasznált képesség-e az adott körre. És szerintem nem is "használja" el.

E és S esetén: Leira is ellopja, nem kell nézni itt sem

Elhasznált J és elvesztett képességek: az asztalon lévő lapoknak van emlékezetük, szóval ilyen képességet nem választhatok. De akkor választhatom Lairát és használhatom a korábban ellopott vagy lemásolt képességet is.
 
Elnézést, erre van FAQ, közben megtaláltam.
 
Ugyanennél a lapnál számít-e hogy hányszor volt használva? Az ellenfelem E képességes lapját az én körömben vagy az övében lehet?
 
Elnézést a sok kérdés miatt!

A homokszirén átkánál választhatok már elhasznált J képességet? És ezt továbbgondolva máshogyan elvesztett képességet? (pl új A sors fintorával elvett - tudom már nem használják, de ezt ismerem)
 
Köszönöm, bevésem! Ezek szerint nem fogja a Zilak A háború előfutárát, csak a húzást mint hatást tudom megakadályozni, ha azt választja?
 
Igen, annak felel meg, és a B verzió a nyerő.
Az asztalon maradó lapoknál a kijátszáskori képességekhez kapcsolódó döntéseket nem kell meghozni a lap kijátszásakor, hanem csak akkor amikor az ténylegesen sikeresen létrejött.
 
Kijátszáskori aktiválást kívánó képesség a Homokforgatag keresése?

Visszatérve a yetire:
Ez a kijátszásakor kezdetű mondat a régi sikeres kijátszása után-nak felel meg?

A verzió: nem annak felel meg, tehát a lapkijátszás 3. szakaszában eldöntök mindent, és meghatározom mit és mennyit kapok ha sikeresen létrejön.

B verzió: annak felel meg: a reakciók után hajtom végre, így saját maga is beleszámítható, illetve ha reakciókra feláldoztam lapokat, azokat már nem számolhatom, de ha sikeresen létrejött reakcióként beleszámolható lap, azt hozzászámolhatom.

C verzió: amit tényleg csinál lap
 
Majdnem. A kijatszaskori kepesseg automatikus. Attol h a ket opcio kozul vakaszthatsz nem valik aktivalast kivanova a kepesseg, mivel valamelyik opcio aut. bekovetkezik.
 
Sziasztok!

A Yeti mumifikátorral kapcsolatban lenne kérdésem. Ha jól értelmezem a szövegét a kódex alapján:

Az első mondat: Állandóan működő képesség
A második mondat: Kijátszáskori aktiválást kívánó képesség
Harmadik mondat: Kézben működő képesség

Stimmel?
 
Köszi.
 
21.5.1. Azok a többféleképp használható források, amelyeknek a szöveges leírása tartalmazza a "célpont" szót, csak akkor válnak célzássá, és célzó forrássá, ha a lehetséges hatásaik közül a játékos a célzó hatást (is) választotta.
 
Az alábbi lenne a kérdés: A Tarrgeth mellett az Aranymetszés tud-e ingyen jönni, illetve csak akkor van ingyen ha semmizek vele?
 
4.7.9. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „gyűjtőbe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezen a szókapcsolaton asztalról való gyűjtőbe kerülést kell érteni.
 
Ha apró morf úgy kerül gyüjtőbe, hogy:
a, lekánterlik
b, kidobatják a kezemből, vagy pakliból (vagy zsákmányvadásszal elégetem

Húzok rá lapot?

Köszönöm a válaszokat!
 
Kérdéseidre a válaszok:

1) Nincs különbség a régi P és a sárga hátterű P közt, mindössze egy kiemelés.

2) A te drakónod újabb. Mindkettő úgy működik, ahogy rá van írva. A másik különbség, hogy a régit nem lehet majd Új Nemzedék formátumon használni.

3) Jól írtad le. 4 lépésben tudsz 4 VP-ért 4-et sebezni.

4) A képesség célpontjának megjelölhető a játékos függetlenül az őrposztban lévő lényeitől.

5) Minden ellopott lapot abban az állapotban kapsz meg, ahogy elloptad (kivéve, ha a lopást elkövető kártya másképpen rendelkezik). Ha nem rendelkezik a csábító kártya a lopás idejéről, akkor az addig marad, ameddig ki nem kerül játékból, vagy vissza nem lopják.

6) Mivel átkerül az ellenfeledhez az ő lényei kapnak mínusz életpontot. Ha valamelyik lényének ezzel 0-ra, vagy az alá csökken az életpontja, akkor az a gyűjtőbe kerül.

7) Szirént egyszer használhatod (s csak lényre), a bűbáj az pedig vízió, tehát minden körben kijátszhatod. Ha elloptál valamit annak használhatod a képességeit és/vagy feláldozhatod zanszilánknak például, s ilyenkor nem kerül vissza az ellenfélhez.

A sólyomfőnix azonnali lapot fog, Leira pedig egy szörny. Szóval a Sólyomfőnix nem semlegesíti. Csak olyan lapok semlegesítik, amelyek olyan halmazt semlegesítenek, amelyikbe Leira belefér. (lény, lap, stb.)

9) Nem. Bármikor.

10) Nem igazán számít ez a lap erősnek. A lapok erejét sok minden befolyásolja. Az idézési költségétől fogva egészen az esetleges védelmekig minden. Ennél azért vannak sokkal erősebb képességek is a játékban.

11) Zarándoknál hasonlót tudok írni, mint az előző lapnál. Nem rossz egy frissen bontott versenyen, de alapból nem nagyon fog pakliba kerülni. Amúgy ennek a lénynek nem lesz több ép-je. Arról van szó, hogy 5-ször kell gyűjtőbe kerüljön sebzéstől, vagy leszedéstől, mire ez valóban megtörténik. (Kivéve, ha életkioltós leszedést használnak rá, mert az ellen nem számít az élet)

12) Ami az asztalon a tartalékban és az őrposztban van az számít játékban lévőnek. A gyűjtőben lévő lapok "kikerültek a játékból".

13) Amit kapsz - az függetlenül a pakliban lévő lapok számától - játékba kerül, hacsak az azt adó kártya másképpen nem rendelkezik. Szóval még csak nem is a kezedbe kapod. Kezeld úgy, hogy kívülről beraksz egy ilyen lapot a játékba, mintha a másik lap azt tudná, hogy egy ilyet kijátszottál ingyen.

14) A jégdiszkoszt passzivizálni kell ahhoz, hogy használd. Ezt megteheted az ellenfél körében is. Azzal nem vitatkozom, hogy egy erősebb gyakoriról van szó, de azért ez sem a világ közepe. Tenni ellene? Megakadályozod, vagy leszeded, azaz semlegesítéssel rendelkező lap megakadályozza, hogy játékba kerüljön, vagy a gyűjtőbe küldő lap leszedi.

15) Nincs jelentősége. A fokhagymakoszorú egy tárgy, ezért van rajta csont ikon az IK-nál.

16) Igen, ahogy leírtad. Az erejéről ne vitatkozzunk, tapasztald ki. Hidd el van ennél sokkal-sokkal jobb lap is.

17) Nem lesz több ép-je, csak ha gyűjtőbe kerülne, akkor az élet jelző megmenti. [Kivéve, ha életkioltós leszedés (eltölt szív ikon) veszi le, mert az átlövi az összes életet.] Ha 5 élet rákerül a krabberra, akkor az ellenfélnek már nem nagyon lesz életpontja, hogy azon aggódjon, hogy miképpen szedi le.

18 ) Igen. a leheletek és az ütések kivételével kb minden, ami sebzést okoz egy lénynek, vagy egy játékosnak.
 
Válaszoltam mindre pmben
 
Bocs a spamért, egy üzenetbe szerettem volna foglalni, de friss regisztrációval nem enged hosszú kommentet írni
 
17) Öntörvényű krabber http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29072, ha pl a tartalékomban tartom, minden egyes körömben és az ellenfél körében is tehetek rá egy életjelzőt 1 VP-ért? Tehát körönként plusz egy életet kap, 5 kör elteltével már 5 életjelző van rajta, tehát 10 életpontja lesz? (alapból 2 ÉPje van)

1 "Ellenfeled minden sebző forrása" - ez alá nem tartoznak a lények ütései és harci képességei (pl Tűzlehelet), igaz? Akkor mik a sebző források? Képességek, varázslatok, azonnali hatások?
 
15) Ha egy lapnak az idézési költsége 0 SZK, akkor... annak mi értelme? Miért 0? Ha már 0, akkor miért SZK, miért nem VP, nem teljesen mindegy, ha 0? Pl Fokhagymakoszorú http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8782

16) Szintén csak remélem, hogy jól értelmezem a lapot; Mindig teli kulacs http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9442, megint csak gyakori, olcsó is, és mégis 6 ÉP-t gyógyít, amikor kijátszom, és az ellenség minden egyes körében használhatom egyszer, és akkor 4-et gyógyít? Tehát lényekkel pl megsebez 5-el, de felhasználom a kulacsot, és simán csak gyógyulok 4-et? Ez is nagyon erősnek tűnik.
 
13) Ha "kapok" egy lap által egy másik lapot, pl Dobótőrt, de csak 1 Dobótőröm van a pakliban, és az az egy már alapból a kezemben van, akkor semmi nem történik?

14) A Jégdiszkoszt http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27771 mindegyik körömben használhatom egyszer? A köröm elején aktívvá válik a lap, és a fő fázisomban passzivizálom, és az ellenséges játékos sebződik 3-at? A következő körömben ugyanez, és így tovább akármeddig? Mit lehet tenni egy ilyen lap ellen? Erősnek tűnik nagyon gyakori lap ellenére, hiszen magát a játékost tudom vele támadni minden egyes körömben, és nem is sebez keveset annyira.
 
11) Jól értelmezen az "Élet: X" képességet?: A Zarándok http://www.beholder.hu/?cikk=20349 4 élettel kezd, tehát gyakorlatilag 8 életponttal? Alapból 2 van neki, de 4 élete van, tehát négyszer kell "legyőzni". Semmizni is tud, gyógyítani is, és még VP-t is kaphatunk áltata, mégis egy gyakori lapról van szó, mindössze 2 VP-ért kijátszható. Ez is nagyon erős lapnak tűnik, mégis olcsó és gyakori.

12) "Játékban van" - ezt láttam pár helyen, ez mit jelent? Mely lapok vannak játékban? Úgy értelmezem, hogy ami a gyűjtőben, őrposztban vagy tartalékban van, mindegy, hogy aktív vagy passzív.
 
9) Azok a tárgyak, amelyeken az szerep, hogy "Áldozd fel", ezeket csak az előkészítő fázis 4. szakaszában tehetem meg? (pl Dobótőr https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=19329)

10) Az Esszenciavámpír http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27731 nem iszonyatos erős lap, annak ellenére, hogy csak nem gyakori? Ha az ellenfelem kezében van 5 lap, akkor maga a játékos azonnal sebződik 7-et én pedig gyógyulok 7-et. Akár rögtön a legelső körömben szinte a fél életét levehetem az ellenfelemnek. Nem teljesen tiszta számomra, hogy az erőegyensúly hogy lett kialakítva ennél a lapnál.
 
Ha Leira, a hangtolvaj http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8867 lappal szeretnék semlegesíteni egy kijátszáskori képességet, pl ki szeretném játszani a Zafír drakónt, amiért kapnék 3 ÉP-t, kör végén egy VP-t és egy lapot is húzhatok, viszont mindezt semlegesíti Leira, és Leira gazdája kapja meg mindezt. A Zafír drakón gazdája pedig a gyűjtőbe teszi a sárkányt, és ki is kell fizetnie az idézési költségét. Na de, Leira semlegesítése azonnali hatásnak minősül? Megtehetem azt, hogy kijátszom a Zafír drakónt, az ellenfél reagál Leirával, én viszont semlegesítem Leirát egy Sólyomfőnix-szel? http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29105
 
7) A Szirén lányka http://beholder.hu/?m=hkk&cikk=26416 gyakori lap. A Tűnékeny csábítás http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=16923 ritka. A Szirénnel igaz, hogy csak egy 1-es költségű lapot kapok, de azt "örökre" megkapom, és ÉP-t sem kell áldoznom érte. A Tűnékeny bűbáj 2 ÉP-mbe kerül, és igaz, hogy nem lényt, hanem lapot választhatok, de csak a kör végéig marad nálam, ez így mégis hogyan éri meg? A tartalékomba kerül a célpont lény, tehát használni nem tudom, mert nem aktív, és a kör végén vissza is kell adnom. Nem teljesen értem, hogy ez miért számít jó lapnak, miben jobb, mint a Szirén lányka.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.