Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Elfeledett bűbájok szeptember 22.
A pillanat képe
A Sikátorok Fényessége bérgyilkosai...
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A Zangrozban székelő rettegett társaság tagjai mind-mind ilyen kétes külsővel megáldott, gonoszságban felülmúlhatatlan gazemberek. Lopnak, csalnak, ölnek, hol a saját megélhetésükért, hol szórakozásból, hol pedig azért mert megbízójuk szép summát fizet azért, hogy tegyenek meg valamit.
Nézz szét a galériában!
Őszi MondoCon 2018. október 20. szombat Budapest, Hungexpo
HKK a Mondoconon
Tiltott - módosított lapok
A sokszínűség jutalma - 2018. 10. 21.
Playmat rendelés 3.

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Testvéri segítség (411. tudati képesség)
Túlélők Földje - A programban történt változtatások listája

A lista folytatása...
Tiltott - módosított lapok (37)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (111)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (40)
Versenyhirdető (1645)
[HKK Piac] Régi lapok (1323)
Lapötletek (63873)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A bárdversenyekről
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
A véleményed tükrözi a valóságot. Vilmusz reakciót semlegesít. Ebbe beletartozik a semlegesítésként kijátszott lap is! De olyan lap is, amire nem semlegesítés van írva, hanem az, hogy kijátszhatod reakcióként is (Pl. Zinthurg börtönőr, amit azonnali varázslatként kijátszhatsz és megakadályoz egy lapot), vagy olyan reakció forrás ami pl. az asztalról működik (pl. Techiánaflux, Gida...)
 
Aha, most már világos! Itt a kérdés tehát Vilmusz semlegesítős képességének működése.

semlegesítés: (hatáskör) Ezt a lapot reakcióként is kijátszhatod a kezedbôl, ekkor megakadályozza (hatáskör)-ben megadott lapokat/hatásokat. A lap ilyenkor is megôrzi eredeti típusát, tehát pl. egy lény ilyenkor reakció lényként kerül kijátszásra, ez nem varázslat vagy hatás.


A fentiek alapján Vilmusz fogja a lapot szerintem is, mivel reakciót semlegesít.

Továbbá Mechanic talált egy ilyent a Baljós jelek lapelemzésénél:

"Nyilván semlegesítések ellen a legjobb, hiszen ott nemcsak lap-, hanem tempóelőnyt is hozhat..."
 
Vilmusznál a bajom az, hogy túl tág a megfogalmazás egyéb semlegesítésekhez képest.

Nem véletlenül lett ő zénes ritka.

Ha viszont reakció cselekvést fog, akkor nem tudja megfogni az automatikus reakciókat, aminek a nagy többségét így meg tudja fogni definíció szerint. Szerintem van különbség mind a reakció altípus, reakció forrás, reakció hatás, automatikus reakció és reakció cselekvés közt is. Bár ezek mindegyike egy-egy részcsoportot jelöl, szerintem mind reakciónak számítanak.
 
Nem.
A semlegesítés bármelyik [hatáskör]-ben behatárolt hatást/lapot meg tudja fogni. (Legyen az kijátszáskori, kézből, asztalról, gyűjtőből, pakliból működő képesség, vagy lapkijátszás.)
A probléma ott van, hogy a semlegesítés nem képesség, hanem kijátszási mód, ergo nem hatás. Így ha egy másik semlegesítés megfogja (vagy meg tudja fogni) a semlegesítést, akkor az ellentmondás felmondása végett ezzel együtt a lapot is meg kell, hogy fogja.
 
Csak nekem ezzel az a bajom, hogy a többi semlegesítésnél legalább odaírják azt, hogy forrás (Pl. Gyógyító motyogó semlegesít egy sebző vagy gyógyító forrást).
A szabályzatban gondolom azért írták "lapot/hatást", mert a semlegesítéstől függően tudja egyiket, vagy másikat megfogni.
Vilmusznál a bajom az, hogy túl tág a megfogalmazás egyéb semlegesítésekhez képest.
Én ebből arra következtetek, hogy csak azt fogja meg amin rá van írva, mint altípus, hogy reakció (ami megtalálható sok azonnali varázslaton, illetve pár lényen is, amik kijátszhatók reakcióként is, de nincsen semlegesítés képességük).
Akkor egyértelmű lenne, hogyha Vilmusz úgy írná, hogy "reakció cselekvést", akkor nem vitatkozom, de így szerintem nekem is lehet igazam akár (ismét, az alapján ahogyan más semlegesítések vannak megfogalmazva).
 
Egy kicsit utánajártam a dolgoknak:

semlegesítés: (hatáskör) Ezt a lapot reakcióként is kijátszhatod a kezedbôl, ekkor megakadályozza (hatáskör)-ben megadott lapokat/hatásokat. A lap ilyenkor is megôrzi eredeti típusát, tehát pl. egy lény ilyenkor reakció lényként kerül kijátszásra, ez nem varázslat vagy hatás. A semlegesítés nem képesség, hanem a lap kijátszásának módja. Csak magára a lapra lehet reagálni ill. azt lehet drágítani, külön a semlegesítést nem lehet elvenni, másolni, drágítani vagy reagálni rá.

(hkk kódex: 91.2.11. A semlegesítésként kijátszott lap sikeres kijátszása megakadályozza a [hatáskör]-ben szereplő cselekvést, és reakció cselekvésnek számít.)

Ezek alapján a következőkre jutottam:

1. Vilmusz semlegesítése minden reagálható reakcióra vonatkozik. (Máskülönben reakció forrás vagy reakció lap lenne a hatásköre)
2. a semlegesítés nem képesség, ergo nem lehet forrás. Ráadásul a semlegesítés plusz reakció altípust se ad a lapoknak, viszont a semlegesítés reakció cselekvés. (a reakció cselekvésnek nem feltétlenül kell reakció altípussal társulnia)
1+2 Ha semlegesítésként játszanak ki egy lapot, akkor az reakció cselekvésnek számít, ami reakció, tehát Vilmusz megfoghatja.

Ismétlem, ez az én véleményem, ami nem feltétlenül tükrözi a valóságot.
 
Összesítve tehát a semlegesítés: hatáskör a hátáskörben szereplő lapot, illetve lap kijátszáskori képességét akadályozza meg? Tehát csak lapkijátszást, illetve a hatáskörnek megfelelő kijátszáskori képességet lehet vele megakadályozni?
 
Vilmusznak a képessége "Semlegesítés: reakció".
Na most, ez a reakció hatásra/forrásra gondol, vagy a lap altípusra?
A semlegesítés képesség ad ideiglenesen egy reakció altípust, vagy csak reakció forrásnak számít?
 
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséged, részletes magyarázataidat!
 
Nem, mivel ez a követő képessége, és a követő képessége csak akkor számít forrásnak, ha asztalon maradó lapra hat. (Mivel téged gyógyít, és te nem vagy asztalon maradó lap, ezért az első vámpír képessége nem gyógyító forrás), és a követő forrására egyébként sem lehet reagálni, csak olyan lappal amin ez külön le van írva.
Ha viszont valami simán gyógyítást akadályoz meg/vesz figyelembe, akkor viszont a követő gyógyítása is figyelembe vehető (mert ilyenkor nem a követőre, mint forrásra koncentrál a lap, hanem a gyógyítás célpontjára) példa, hogy ilyen is létezik, tehát megkülönböztető a két csoport: gyógyítás fájdalma.
 
Ezzel én is meg voltam lőve, sosem tudom mikor fogjak meg csak a lapot, vagy a kijátszáskori képességet.. (a kódexben nem találtam meg az ideillő szabályt.) Amíg a kezem ügyébe nem került a 10. Alapkiadás szabálykönyve. (A legújabb kiegészítő, tehát amit benne írnak az nagy eséllyel úgy is van.)
A semlegesítés kifejtése végén az alábbi mondat van leírva:
Csak magára a lapra lehet reagálni [...] külön a semlegesítést nem lehet [elvenni/másolni/drágítan] reagálni

Tehát nem marad a quwarg az asztalon. A Vilmusz megfogja a lapot is definició szerint. (Vagy egyáltalán nem lehet Vilmusz-szal semlegesítésre reagálni, amit viszont kétlek)
 
Az első vámpírral játszom. Szövege alapján "Ha egy vámpírod sebzést okoz, gyógyulsz feleannyit, mint amennyit sebzett." Az ilyen módon történő gyógyulásra lehet olyan semlegesítéssel reagálni, ami gyógyító forrást akadályoz meg(pl. Hibrid)? Ha igen és több vámpírom is sebzést okoz, akkor a teljes gyógyulást akadályozza meg vagy csak egy az ellenfél által kijelölt vámpír által okozott gyógyítást?
 
Egy újabb kérdésem lenne:

Vilmusz-t semlegesítésként kijátszom egy szintén semlegesítésként kijátszott quwarg inspirátorra. Ekkor annyi történik, hogy vilmusz megakadályozza az inspirátor semlegesítős képességét, de maga a quwarg attól játékba kerül igaz?
 
provokátor: nem, (ha igen, azt ráírják, lásd pl a purifikátoron)

varázslat: ha mindháromhoz járna, akkor az és kötőszó nagybetűkkel lenne szedve a lapon.

kódex:
92.7. A szöveges leírásban szereplő, végig nagybetűvel szedett „VAGY” kötőszó arra utal, hogy az általa elválasztott szövegrészek közül kizárólag csak az egyik szövegrész választható.

92.8. A szöveges leírásban szereplő, végig nagybetűvel szedett „ÉS” kötőszó arra utal, hogy az általa összekapcsolt szövegrészeket együttesen kell értelmezni, és azok tartalmát együttesen kell alkalmazni, azok egymástól nem különíthetők el.
 
Drakolder provokátor idézési költségének helyettesítésére vehetek le életjelzőt is?

Drakolder varázslat (új) mindhárom képességéhez jár a 2 lap semmizés vagy csak a lap visszavételhez?

Köszönöm a válaszokat!
 
sajnálatos ha ez a lehetőség nem tűnik szabályosnak...
 
Az szép lesz, mert én nyertem úgy döntőt versenyen, hogy Ködszitálással megfogtam az Albínó varkaudar dobatását.
 
Szerintem a jelenlegi leírások alapján az anti-mágia és az ősmágia működése között van egy analógia, ami mesterségesen el van tüntetve.
Az ősmágiának az asztalon maradó permanens képességeire is vonatkoznia kellene.
 
Az anti-mágia szabály hamarosan pontosítva lesz.
 
Igen. Szerintem is az anti-mágia egy szabály, a 132.15 pontban leírt kitétel pedig immunitásra/képességre vonatkozik.

Csak hogy alátámasszam, hogy egykor a Beholder szándéka is ez volt:
http://beholder.hu/?m=hkk&cikk=19398
Anti-mágia (Esthar Császárság, Rhatt Fénykora) [...] Az Anti-mágia egy kijátszáskor érvényesülő hatás, semmilyen más szerepe nincs.


Az hogy ez mennyire releváns és helytálló per pillanat, az már más kérdés. (pl a kódex teljesen ellentétesen fogalmaz az anti-mágia szempontjából a kijátszáskori képesség sorrendjével kapcsolatban is...)
 
A "nem lehet rá (valamivel) reagálni" rész a vége felé van, 132.15, és még mindig benne van, hogy "az ilyen képességgel rendelkező permanens" képességeire sem lehet reagálni.
Az anti-mágia ugye úgy szól, hogy "a lapra nem lehet (azonnali) reakció varázslattal reagálni". Ebből, ha jól tudom, az azonnali rész el fog tűnni, hogy a bűbájokra is vonatkozzon, így: "a lapra nem lehet varázslat kijátszásával reagálni".
Logikus, hogy akkor az anti-mágiás lap képességére sem lehet varázslattal reagálni. De ezt szerintem lehet úgy is értelmezni, hogy a reagálhatatlan lapoknál az "ilyen képességgel rendelkező permanens" az olyan lap, amire konkrétan az van írva, hogy "nem lehet rá XY-nal reagálni", és akkor ez az anti-mágiára nem vonatkozik, és az anti-mágia "csak" annyit tud, ami a megfelelő szabálypontban le van írva.
Hogy ez ténylegesen hogy működik, azt nem tudom.
 
Most egyébként ez már eltűnt a kódexből, vagy legalábbis én most nem találtam meg, de régen volt egy olyan pont, hogy "nem lehet valamivel reagálni rá". Pl nem lehet hatással reagálni valamire képesség azt tudta definíció szerint, hogy sem a lap kijátszására, sem a képességeire nem lehet reagálni hatássa.

És az anti-mágia meg definíció szerint azt tudja, hogy a lapra nem lehet varázslattal reagálni.
Tehát eből következik, hogy a képességeire sem lehet.
Ez biztos, hogy nagyon sokáig így működött.

De ennek ellenére az anti-mágia nem állandóan működő képességnek van titulálva, az ősmágia meg igen, pedig ezek alapján pont fordítva kellene lennie szerintem.
 
Ez egy jó kérdés.
Gondolom azért, hogy az ősmágia képességet el lehessen venni, ha valami az állandóan működő képességeket veszi el. (pl a blokkolást/anti-mágiát nem lehet elvenni sehogy se, ha sikeresen kijátszották már a lapot.)

Amúgy tudtommal az anti-mágia is csak a kijátszáskor számít, honnan jött, hogy a képességeire sem lehet varázslattal reagálni?
 
78.1. Az ősmágia egy állandóan működő képesség. (130.2)


Miért?

Nem inkább a lap kijátszásához fűzött magyarázat?

Az anti-mágia azt tolja, hogy a lap kijátszására, és képességeire nem lehet varázslattal reagálni.

Viszont az ősmágiában már nincs ilyen, az csak kijátszáskor számít.
Ha állandóan működő képesség lenne, akkor a lent lévő fluxszal elvileg meg kellene tudnom fogni 2 manából a mithril gólemet.
De mivel ez a képesség sokkal inkább a kijátszáshoz fűzött magyarázat, semmint állandóan működő képesség, ezért 4 manából, vagy 2 mana+áldozásból fogja csak a zöld taknyot.

Hmm?
 
Csak egy ellenpélda (a szabályt már bemásolták előttem): A xenó agyférgen is rajta van az életkioltó jelző, és kijátszáskor nem tud lapot leszedni, csak az asztalról. Tehát az életkioltó nem vonatkozhat csak a kijátszáskori képességekre.
 
Az életkioltó forrásoktól nem véd az életjelzõ. Ha egy permanens forrás hatására kikerül a játékból vagy gazdát cserél, az életjelzõk előtte leesnek róla. Életkioltó forrás az olyan varázslat, amin ez az ikon szerepel, vagy az olyan hatás, amit egy ikonnal ellátott lap hoz létre.

Tehát az áldozós képessége is életkioltó.
 
Életkioltás:
Arról folyik kedves barátommal a vita, hogy az életkioltás az csak kijátszáskori képesség, vagy a lap minden további leszedő képessége is életkioltással rendelkezik-e?
Van a Csábító Papnő szirén, aki rendelkezik az életkioltó ikonnal, és egyszer tud bájolni, másodszor önmaga feláldozásával tud lapot lopni nekem ismét.
Ismerősöm azt mondja, hogy csak csábítása kap kioltást, az utóbbi képessége már nem.
 
Az automatikus reakciok mindig megelozik a reakcio cselekveseket. Szoval reagalhatsz ra de ennek nem sok teteje van (altalaban), mivel ettol meg a beldian effectje elvesz.
 
ha a beldiannal játszok, és az ellenfél kijátsza az első asztalon maradó lapját, és én reagálok rá egy lappal, akkor a követő képessége is kisül egyúttal, vagy pedig az csak a következő kijátszott lapjánál fog érvényesülni?
 
Köszi!
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.