Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia június 17.
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
A pillanat képe
A belső pszi
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A pszi egy speciális mentális képesség. A pszi használója nem külső mágikus energiákat, nem istenétől kapott varázserőt használ, hanem a belső, mentális energiáit használja fel. Ennek legavatottabb művelői a mutánsok, akik már születésük óta bírják az efféle belső energiákat irányítani.
Nézz szét a galériában!
Alanori Olimpia lapelemzés (2. rész)
TP bónusz
Alanori Olimpia lapelemzés (1. rész)
XXI. HKK Nemzeti Bajnokság - szabályok
XLVII. Beholder Találkozó – 2017.06.17. - Beszámoló

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - A programban történt változtatások listája
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Közös ima (509. tudati képesség)

A lista folytatása...
Alanori Olimpia lapelemzés (1. rész) (34)
HKK kérdés? (42290)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27257)
[HKK Piac] Eladó lapok (139403)
[HKK Piac] UR lapok (10089)
Verseny előtt (6836)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Igencsak kezdő vagyok, így lehet nem látom azokat a dolgokat, mint aki évek óta játékban van. De ha egy koncepciót megosztasz velem, szívesen elolvasom, értelmezem, hiszen a célom az, hogy megtanuljam a játékot!
 
Pontosan. A Lélekgyűjtő képessége a gyűjtőben is működik
 
mivel vissza vetted és kézből játszod ki a lapot, ezért mindenképp "új" lapnak számít, aminek még semmi képessége nem volt használva.

félre értetted, csak akkor számít ez ha gyűjtőből raknak vissza egyből asztalra lapot(pl életadó képessége), és ott is csak akkor ha a képesség gyűjtőből is használható.
 
Hát nem tudom... én most Fehérváron csináltam olyat, hogy használtam a Dungeon képességét, azt kiraktam egy lapot, Unaloműzővel beteppeltem a Dungeon-t, feláldozta, zanszilánknak, aztán visszavettem a gyűjtőből a kezembe már nem is tudom mivel, talán kalózok kincsével, megint kiraktam, és megint használtam a képességét...
Ellenfelem nem szólt érte, és jóval magasabban jegyzett játékos nálam....
 
"Módosított szövegű lapok" oldalon, minden ott van ? vagy van olyan ami még nincs ott és ott kéne lennie ?
 
A memória kérdéskör, Lélekgyűjtő alatti FAQ:

A szabály szerint egy lapnak nincs "memóriája", vagyis ha a gyűjtőbe kerül majd újra vissza a játékba, használhatja a körönként egyszer használható képességét. Ha azonban egy lapnak gyűjtőből is használható a képessége, akkor ez nem így működik. Egy lap emlékszik a gyűjtőben, illetve a újból játékba kerüléskor azokra a képességekre amiket a gyűjtőben, vagy a gyűjtőből is használhatóak. Így pl. egy Lélekgyűjtőt egy körben egyszer használhatok, függetlenül attól, hogy hányszor áldoztam fel, és hoztam vissza a gyűjtőből abban a körben.
 
Jól gondolom, hogy a lapoknak csak az asztalon van "memóriája"? Pl: ha dobattam a Xenomorf nyálkával, de visszaveszem, hogy az Átokpulzáns átkerüljön az ellenfélhez, majd újra kijátszom, használhatom újra az S-es képességét?

Átokpulzáns #2: van az én oldalamon játékban egy Tleikan áruló (ellenféltől került át) és egy Átokpulzáns. Ha az árulót visszaveszem, hogy átkerüljön a pulzáns az ellenfélhez, akkor az áruló a tulajdonosának kezébe kerül vissza (kódex 4.14.1) vagy nem választhatom a visszavételhez?
 
Végül is csak hosszú ideig tier1 koncepció épület rá,de oda se neki! Van aki nem látja benne az értelmet...
 
Igen, ezt elnéztem
Nem sok értelmét látom ennek a követőnek..
Köszi szépen!
 
Te nem játszhatsz ki lapot. Sajnos az ellenfél kontárkodhat a körödben, viszont az ő körében nyugodtan cselekedhetsz.
 
Köszi a választ!
Majd menet közbe kiderül, hogy megéri e

Még egy kérdésem lenne, Edralian követővel kapcsolatban!
Ha használom a képességét, 1 jelzőt eldobok, akkor ugye abban a körben már nem játszhat ki lapot az ellenfél. Ez az én körömet jelenti, tehát amikor Ő jön már nem él ez a képesség, vagy a kört jelenti, tehát ha én kezdtem a játékot, akkor ez az Ő körére is érvényes?
 
Igen, ez egy speciális "életmentő hatás". Egy beépített d.e.m. (ti. deus ex machina), ha úgy tetszik.

Tehát Sivador úgy marad, ahogy volt, rajta maradnak a jelzők (izom, élet és akármi volt még rajta), plusz a rajta lévő rátett lapok, annyi történik csupán, hogy hanyatt esik a tartalékba, és megúszta. Elég jó képesség egy gyakori laptól. Kérdés csak az, hogy megéri-e megmenteni, azaz megéri-e azt a 3 Ép-t?
 
Sivador-nak a képessége, hogy ha a gyűjtőbe kerülne, feláldozhatok 3 ÉP-t, és teljesen felgyógyulva a tartalékomba kerül helyette.
Kérdésem az, hogy ilyenkor a rajta lévő jelzők, élet, izom, stb.. rajt maradnak e, vagy nem. Nem teljesen tiszta nekem, mivel játékból nem kerül ki, tehát akár rajt is maradhat!
 
Köszi!
 
A tuzelemental kepessege a kor vegeig noveli a sebzeset.
(Ha nem igy lenne, akkor jelzot kene hasznalni.)
A Bosszuallo kijatszasi feltetele vizsglatakor egyarant az elozo ket kort kell vizsgalni.
 
Igen.
Kru-Bla nem tud osszefogni.
 
Még két kérdés a régi lapokhoz
A tűzelementál sebzése a kör végéig növelhető vagy ha növeled az végig megmarad?
Illetve a Bosszúálló (Árnyékhold)kijátszsái feltétele között a 3 gyűjtőbe küldött lény is az előző két körre vonatkozik vagy az már az elmúlt összes körre?
Előre is köszi a választ!
Biztos fogok még kérdezni ~15 év után most játszok újra a kártyákkal
 
Sziasztok!
2 ork/varkaudar csak akkor foghat össze ha mindkettőre rá van írva, hogy összefogás orkokkal/varkaudarral?
És ha nem és Kru-Bla összefog egy orkkal akkor az összefogott csoportot kalandozónak vagy szörnynek kell tekinteni?
 
A lapkeresőben a Változó környezet alatti FAQ-kban megtalálod a választ. Röviden, "ha a Változó környezettel kezdésként Ősi rúnát kérek, az nem tudja letiltani azokat a szabálylapokat, amik a játék elején csinálnak valamit". Tehát a Börtön miatt ugyanúgy 2-vel kevesebb lapot húzol a játék elején, viszont az első körben nyilván nem érvényesül a Börtön húzást tiltó hatása.
A legfőbb követőt be lehet áldozni A béke megőrzésének, mint bármelyik másik követőt, ha nincs kikapcsolva. Ilyenkor nem kell a megszüntetés szerinti ÉP-t áldozni. A feláldozott követő később sehogy nem kapcsolható vissza, bár A legfőbb követő esetében ez nem túl lényeges, mert a többi követő nem kapcsolódik ki ettől.
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a változó környezet pontosan, hogy is működik. Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy a kezdő lapok felhúzása után választok játék eleji szabálylapot, illetve börtön és lépéselőny ellen, hogy működik ha rúnát választok játék elejinek? A másik kérdésem pedig a követő feláldozásához kapcsolódik, tehát a béke megőrzésének betudom-e áldozni a legfőbb követőmet illetve a követő áldozás esetén a megszüntetés szerint kell ép-t és max ép-t áldozni?
Előre is köszönöm
 
Nem, a semlegesites nem (csak) side-kepessegkent van kezelve a laptervezesnel, tesztelesnel.
Termeszetesen vannak gyengebb, marginalisabb semlegesitesek, amik kicsit dobnak egy lap erejen.
Vannak azonban olyan lapok is szep szammal, amelyeknek tudottan a semlegesites adja a fo erejet, maga a lap a jatekban mar igen gyenge ( Fec es sok tarsa).
 
hm! Köszi szépen!
 
Az nem reakcio. Es igen. Azt a lapot pont erre talaltak ki.
 
a 4. pontnál arra gondoltam, hogy ami sebzést okozok azt vissza lehet e fordítani rám egy 0 alapköltségű varázslattal (Csábítás az árulásra - Charadin, azonnali)?
 
Király, köszönöm a korrekt válaszadást! a Semlegesítés kalandozót nem tudom honnan vettem. )
 
1.- az aktivitást kívánó képességet az ellenfél körében, addig amíg ő nem cselekedet használhatok-e?

Az első cselekvési lehetőség minden körben és minden fázisban az aktív játékosé, azaz azé a játékosé, akinek a köre van. De ha nem kíván cselekedni akkor igen, a passzivitásával nem akadályozza meg, hogy ellenfele cselekedjen.
Ha azonban cselekedni kíván, akkor nem lehet "beelőzni".

2.- a Semlegesítés annak a lapnak számít kijátszáskor ami rá van írva, és forrás. Ha jól mlékszem. Tudok-e mondjuk egy épp Semlegesítő kalandozó lapot, egy Semlegesítés: kalandozó lappal semlegesíteni?

Nem, nem forrás. Az azonnali és általános varázslatokon nincs ilyen szöveg. Egyedül a bűbáj az a laptípus tehát, amin lehet ilyen szöveg, és a kijátszása is forrás, mivel varázslat, és a varázslatok kijátszása mindig forrás.
Maga a Semlegesítés azonban nem forrás. A lap egyik kijátszási módja. Nem tudok róla, hogy lenne olyan lap, ami kalandozót semlegesít, de olyan van több is, ami lényt. Olyannal simán meg lehet akadályozni a kalandozókat, mindegy, hogy milyen módon játszották ki azt.

3.-ha kijátszik az egyik játékos egy lapot majd egy másikkal gyűjtőbe küld egy aktivitást kívánó képességgel bíró lapot, dönthet-e úgy a másik játékos, ha még nem cselekedett, hogy úgymond 'előtte használja' azt, illetve mennyire 'sportszerű' ez, alkalmazható-e?

A játékosok felváltva cselekedhetnek. A cselekvés jogáról le lehet mondani. Ha az ellenfél erre rákérdez, és a játékos nem akar közbeszólni, cselekedni, akkor folytathatja, és ez a döntés nem vonható vissza. tehát a fenti szituációban, ha az egymás után kétszer cselekvő játékos hagyott lehetőséget a közbeavatkozásra, de azzal nem éltél, akkor így jártál. Más kérdés, ha egymás után úgy akar többször is cselekedni, hogy nem hagy lehetőséget a közbevetésre. Ezt nem lehet. A cselekvés jogától az ellenfelet nem lehet megfosztani.

4.-A kalandozók védőszentje ("Kalandozóidra nem lehet 0 alap idézési költségű lap kijátszásával reagálni.") - használatakor ha kalandozókkal támadok lehet e nulláért jövő varázslattal reagálni a sebzésükre?

A sebzésre nem lehet "reagálni". Egyrészt az nem cselekvés, másrészt nem is forrás, harmadrészt nem is tudok olyan reakcióról, ami erre lehetőséget adna. A sebző forrásra reagáló lapok, itt nem használhatók.

5:- A hét törpe lap "elfogadja-e" a kalandozó törpéket "törpé"-nek?

Naná. A törpe az egyik kalandozó altípus.

6.-Áramlást lehet e semlegesíteni?

Igen, olyan semlegesítéssel, ami forrást semlegesít, vagy olyannal, ami aktiválást kívánó hatást.

7:-Amikor lényt lop egy játékos az izom illetve egyéb jelzők leesnek-e róla, ha igen lehet e lapot húzni vagy varázs pontot-t kapni értük?

Nem esnek le az izom- és egyéb jelzők, ellenben ha a tulajdonosuktól állnak át máshová, kisülnek (de rajta maradnak). Ha mástól áll vissza egy ilyen lény a tulajdonosához, akkor nem sülnek ki az izomjelzők.

Az életjelző kicsit trükkösebb. Ha azonnali hatás lopná el a lényt, akkor az életjelző ettől megvédi. Leesik, és a lény marad, ahol volt. Teljesen mindegy, hogy kié volt a lény eredetileg, és kinél van.
Ha viszont egy állandó hatás lopja el a lényt (pl. egy rátett lap), akkor az összes életjelző lepotyog róla, és a lény átáll.

Szívesen
 
-akarom mondani: Köszönöm szépen a válaszokat, választ előre is.
 
Sziasztok! Régebben játszottam hkk-val, illetve manapság megint, felmerült bennem még sok kódex olvasgatás után is, meg ugye nem egyedül játszom, így kapom az infot. pici dolgok:
1.- az aktivitást kívánó képességet az ellenfél körében, addig amíg ő nem cselekedet használhatok-e?
2.- a Semlegesítés annak a lapnak számít kijátszáskor ami rá van írva, és forrás. Ha jól mlékszem. Tudok-e mondjuk egy épp Semlegesítő kalandozó lapot, egy Semlegesítés: kalandozó lappal semlegesíteni?
3.-ha kijátszik az egyik játékos egy lapot majd egy másikkal gyűjtőbe küld egy aktivitást kívánó képességgel bíró lapot, dönthet-e úgy a másik játékos, ha még nem cselekedett, hogy úgymond 'előtte használja' azt, illetve mennyire 'sportszerű' ez, alkalmazható-e?
4.-A kalandozók védőszentje ("Kalandozóidra nem lehet 0 alap idézési költségű lap kijátszásával reagálni.") - használatakor ha kalandozókkal támadok lehet e nulláért jövő varázslattal reagálni a sebzésükre?
5:- A hét törpe lap "elfogadja-e" a kalandozó törpéket "törpé"-nek?
6.-Áramlást lehet e semlegesíteni?
7:-Amikor lényt lop egy játékos az izom illetve egyéb jelzők leesnek-e róla, ha igen lehet e lapot húzni vagy varázs pontot-t kapni értük?
8.-...most nem jut eszembe több.
Köszönöm a válaszokat, választ.
 
Köszönöm a választ
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Poe%27s_law
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.