Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 27.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Ghalla kalandozónői
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Íme egy a szebbik nem harcos amazonjai közül, kik mindennapjaikat a bátornak nevezett férfiak sorsához hasonló stílusban és életvitelben tengetik.
Nézz szét a galériában!
Nyugat fejlesztése
Befizetési Akció 2017.11.16. - 2017.11.29.
Playmat előrendelés - 2. kör
Gemina erdeje lapelőzetes (4. rész)
Előrendelhető a Gemina Erdeje HKK kiegészítő!

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati ismétlés (519. tudati képesség)

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Gemina erdeje (468)
[HKK Piac] Eladó lapok (139917)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27466)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9150)
HKK kérdés? (42820)
Nyugat fejlesztése (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Womath
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
97. Hatás

97.0. Hatásnak kell tekinteni a képességek és hátrányok tartós vagy határozott ideig működésben lévő következményeit mindaddig, amíg azok érvényben vannak.

97.1. A helyszínek, követők, szabálylapok és őslichek képességei és hátrányai csakis akkor minősülnek hatásnak, ha azok játékban vagy gyűjtőben lévő permanensre hatnak.

97.2. Ha valamely játékelemet nem tekintünk forrásnak, akkor azt e Kódex, illetve az adott játékelemre vonatkozó részletszabály vagy lap szövege kifejezetten említi.

97.3. Hatás a lapok és jelzők, a helyszínek, a szabálylapok, követők, őslichek minden képessége és hátránya.
 
De igen. Így, ebben a relációban működik. Természetesen.
 
Én úgy gondoltam, hogy kijátszom a horgonyos lényre. Az nem kerülhet vissza a kezembe de húzhatok lapot vagy kaphatok VP-ot.
Célozni se lehet visszavetető lappal?
 
A Sötét mágia egy sebző varázslat. Trogg képessége a sötét mágia szempontjából közömbös. Tehát őt nyugodtan ki is filézhetjük a képletből.

(Nem működik az az anomália, hogy ha Trogg és Ggort is játékban van, akkor egy sebző/gyógyító forrás végtelen ciklusba kezd, és folyamatosan vált át egyikből a másikba... A sebző forrásokra Ggort képessége vonatkozik, és esetükben Troggé közömbös; míg a gyógyító forrásoknál pont fordítva van.)

A Tábor házirend lényege, hogy a játékosok nem sebződhetnek forrásoktól.

A Sötét mágiát, mint sebző forrás sebzését Ggort gyógyítássá alakítja, tehát egyik játékos sem sebződne tőle. Ezért a Tábori házirend is közömbös tehát a vázolt szituációban.

Annyit történik tehát, hogy a kijátszója kap 7 Vp-t, és gyógyul 2-őt.
 
73. "Horgony" ikon: azt a lapot, amin ez az ikon szerepel, semmilyen módon nem lehet az asztalról kézbe visszavenni.
73.1. A "Horgony" ikon egy állandóan működő képesség, ami akkor is működik, ha a lap passzív.

Mégis hogyan működhetne?
 
Működik a Végső mentsvár-Horgonyos lény kombó?
 
Van 10 életpontom. Az asztalomon egy Ggort, egy Trogg és egy Tábori házirend. Mennyi életpontom lesz ha kijátszok egy Sötét mágiát?
 
"...ellenfeled EGY lénye..."

A képesség egyszer jön létre, egy és csak egy lény sérülésekor. Ebből a szempontból közömbös, hogy hány lény sérült egyszerre.
Ez egy kapcsolódó hatás, amely a sárkánymágia sebzéséhez kötődik. Ha egynél több lény sérül egyszerre, ezek közül egy (és csak egy) átkerül a tűzreinkarnátor gazdájához.

A kérdés helyesen: melyik lény kerül át ilyenkor?

Nos, ez egy automatikus képesség, és nem céloz.
A képesség tehát automatikus, nem függ a játékosok akaratától, ha van tűztől sérült lény, akkor az megy.

Ha célozna a képesség, akkor nem volna dilemma, mert a célpontot a tűzreinkarnátor gazdája választhatná ki. Ha egyetlen lény sérül, akkor sincs gubanc, mert az a lény fog átkerülni, amelyik sérült. Viszont, ha több lény sérül egyszerre, akkor ezt a döntést (mármint, hogy melyikük kerüljön át) meg kell hozni. Erre nincs szabálypont.

A kapcsolódó hatásoknál csak annyi szerepel, hogy a kapcsolódó hatások sorrendjéről az a játékos dönt, aki az őket aktiváló lapkijátszást (cselekvést) végrehajtotta. Jelen esetben a Sárkánymágia kijátszója.

Álláspontom szerint a képesség a célzáshoz hasonlóan működik. Tehát a tűzreinkarnátor gazdája kiválaszthatja, hogy a sok lehetséges áldozat közül melyiket lopja el, és az fog átállni hozzá.
 
sárkánymágia+tűzreinkarnátor.

Ellenfélnek van 390 lénye. Melyik kerül át hozzám? Vagy mindegyik?
 
Meg kell lennie mindkét szabálylapnak fizikailag is az utóbbi időben már.
 
mindkét játékos ugyanazal a szablappal játszik.

emlékeim szerint volt vmi oylan könnyítés, hogy elég csak egyiknek felmutatnia, de ebben nem vagyok biztos.

lényeg, hogy mindkét játékos ennek megfelelően húz lapot.
 
"169.2.5. A páros mindkét tagjának ugyanazt a szabálylapot kell használnia, amennyiben használnak szabálylapot. Ha a használt szabálylap kifejezetten csak a használójára hat, akkor annak képessége (és esetleges hátránya) szempontjából úgy kell tekinteni, mintha mindkét játékos külön-külön használná az adott szabálylapot. Ha a használt szabálylap nem kifejezetten csak a használójára hat, minden egyéb szempontból úgy kell tekinteni, mintha a páros egyetlen szabálylapot használna."

Ez most azt jelenti, hogy ténylegesen a pár mindkét tagjának ki kell raknia ugyanazt a szabálylapot, vagy azt jelenti, hogy ha az egyik kirakja, akkor az a másikra is vonatkozik?

Ha a második, akkor csak az egyik játékos húz kevesebb lapot az elején a szabálylap miatt?

A szabálylap az ellenfél mindkét játékosára is vonatkozik?
 
Ok akk azt ott benéztem
 
Nem gyógyulhatsz korlátlanul 3 Vp-onként mert "Utóbbi képességeket minden játékos egy körben csak egyszer használhatja."
 
Sztem meg korlátlanul lehet Vp-t költeni, simán annyi h a szabály szerint nem dobhatod csak ugy kukába az ÉP-t/VP-t az első mondat szerint viszont ez íródik felül, és meg teheted, de max3-as határig... viszont pl. 3vp-énként korlátlanul gyogyulhatsz, ha birod VP-vel
 
Nemtom elolvasva a lap szövegét én neked adnék igazat Dénes.

Sőt, ha nagyon szigorúan vesszük, ami oda van írva, akkor azt tudja, hogy egy körben egy játékos maximum 3 vp-t költhet el ÖSSZESEN BÁRMIRE.

A lapra szerintem az első mondat egyáltalán nem hiányzik.
 
És egy zénben jelent meg a szerencsés számmal.

Mint lentebb írtam -és te is emlitetted most a vérsolymot- nézegettem pont ilyen lapokkal, de nekem anno nem állt őssze ilyen életképes pakli -ránézésre is azt mondtam h ez még nem érett meg majd kiderül mi jőn ki még- így a kérdést se erőltettem. De sztem is így találták ki, de vhogy s szokásos "nem erre gondoltunk" tipusú válaszok...

Zorall: neked lentebb válaszoltam miért kerülhetett rá ez, amiért nem érv h a szabály szerint...
 
A lapötletek topicban alkottam egy új verziót.
 
Nincs faq, és semmilyen magyarázó szövegről nem tudok. Ezt a szabálylapot már a megjelenésekor sem használta senki. Megjegyzem, lenne benne erő, csak egy icipicit kellene buffolni rajta
 
Igazat kell adjak,ezekben anno lehet volt potenciál. De neked rémlik ezekkel kapcsolatban bármi? Létezett ilyen koncepció? Lehet anno ezt tisztázták a készítők. Érdemes lenne őket megkérdezni.
 
A szabálylap 2001-es. Abban az évben jelent meg a Kétségbeesett lépés és az előző hozzászólásomban leírt lapok közül mindegyik az elementál trió kivételével.

Ha jól emlékszem amikor az Alvilág ura megjelent, összesen 8 lap szövegében volt dobótőr. Utána jelent meg Gara-kish és a többi lap ami koncepcióssá tette a követőt.
 
Holnap kezdetét veszi az új kieg lapjainak bemutatása?
 
A szabálylapok elméletileg koncepcióteremtőek.Erre a lapra is rakhatnak össze paklit a játékosok színesítve a játékot.
(Vannak lapok ami akkor jó ha kevés életpontod van. Fanatikus harcos, Az erdő bosszúja, Vérsólyom, Elementál trió, Visszavágás stb.)
 
El lehet,pl. anno az Előny szabály bevezetésekor. Csak akkor az még nem létezett. Mikor máskor jön jól? Ellenfél ellopná a manámat,de inkább feláldozom? Szinte esélytelen,hogy erre alapozva bárki is használta volna ezt a szabálylapot. Ha még rajta lenne,hogy lapot is áldozhatsz(pl gondolok a Nyerő strat hátrányára v mondjuk az ellenfél ne juthasson csonthoz,ha leütné a lényem),akkor is az egyik leggitebb képességű szabálylap lenne.
 
Én bevallom, nem igazán értem, hogy ezt a lapot hogy lehetne nem úgy értelmezni, ahogy írtad (kivéve esetleg azt, hogy 0 ÉP-t áldozol – ez talán értelmezés kérdése, hogy ilyet lehet-e).
Hogy mi volt az elképzelés a szabálylappal (legalábbis a szabadon áldozós részével), azt nem tudom, de azért el lehet képzelni olyan helyzetet, ahol jól jön, ha épp kevesebb az ÉP-d vagy a manád, még ha nem is gyakori az ilyen.
 
Dénes,lehet így is értelmezni,de milyen szándékból adta volna ki a Behó ezt a lapot,ha így működne?
 
Én olvasatomban a Szabad áramlás:
Első mondat: Bármikor áldozhatok ÉP-t VP-t de max 3-at egy körben (csak úgy heccből) Van 1VP-om és 20 ÉP-om. Úgy döntök áldozok 1 ÉP-t Marad 19ÉP, kis gondolkozás után úgy döntök áldozok még kettőt. Marad 17 ÉP. Többet nem áldozhatok mert egy körben összesen hármat tudok. Ja... azt is mondhatom áldozok 0 ÉP-t.

Második közös képességek: -3 Ép+1 VP és/vagy -3 VP+1 ÉP. Ezt magyarázza az utolsó mondat, hogy nem költhetek 9 Vp-ot 3 ÉP-ért egy körben.
Példánál maradva a maradék 17 Ép-ből áldozok 3-at: Így marad 14 ÉP-om és 2 VP-om. ( Vérsólyomra elég is)

A Nyerő stratégiát nem lehet csak úgy feláldozni.A Szabad áramlásra viszont(nekem) egyértelműen rá van írva, hogy szabadon áldozhatok az Varázspontomból és az Életpontomból.
 
Anno ez a kérdés bennem is többször felmerült, de mivel a választól függetlenül nem használtam volna -nem éreztem a kívánt válasz esetén se elégségesnek- mellőztem.

Én pont nem értek veled egyet, mert igen nem lehet csak úgy áldozni mint szabály, de ez pont egy szabály lap, ami meg pont ezen általános szabályt írhatja felül, és azt mondja h akkor mégis lehet csak úgy áldozni, illetve van egy másik képessége, ami viszont korlátozottan konvertál át...

Pont azért lehet így is értelmezni, mert amúgy az a szabály amit mondasz, és ezért kell rá írni (amugy akkoriban is már meg volt az h rá írják körönként hányszor... pl. ezen is amugy ott van egy maximalizálás, tehát értelmetlen ez a kitétel ha csak nem mint szabály lap a szabályt definiálná újra...)

és pl. régen pár lap (jó 10 éves viszonylatba nézve) volt ami értelmet adott volna a spontán áldozásnak, pl. a régi fanatikus harcos
 
A Kiadó másként döntött.
 
Hát ha ebben tényleg benne van a válasz, akkor az elég implicit.
Azért játszom átkozott követővel, hogy megvédjem a másikat. Ha az ellenfél is átkozottazik, azoknak ki kellene oltania egymást, és a maradék követőimnek működnie kellene.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.