Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
Elemi rin
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az elemi rin a hiedelem szerint egy másik létsíkról származik, és ha itt találkozol vele, akkor épp valamilyen síkok közötti átjárót keres, felderítő munkát végez, vagy el akar ragadni egy galetkit." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Végzet Verme - nyugat
Alanori Olimpia bemutatóverseny - Előnevezés
Páros verseny – 2017. május 20. - Beszámoló
Alanori Olimpia lapelőzetes (2. rész)
XLVII. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2017.06.17.

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Végzet Verme - nyugat (15)
Alanori Olimpia új HKK kiegészítő (311)
Alanori Jubileumi Bárdverseny (5)
Alanori Krónika és Ghalla News Archívum (30)
Jégmágus kt. alakulna (8645)
HKK kérdés? (42127)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Tájkép armageddon után
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Ez: "élet: 1"

Ez egy kijátszáskori automatikus képesség. Teljesen mindegy, hogy eleve van a lénynek, vagy valamilyen feltétel esetén van neki. Ha van neki, akkor az ilyen képesség-jelleget kap.
 
A Blokkoló szövegezésében mi utal jobban arra (ellentétben a szipolyozóval) hogy ez egy autómatikusan létrejövő kötelék?
 
Ha a lény létrejön, akkor automatikus kijátszáskori képességeként rákerül az életjelző. Ezt leszedéssel nem lehet megakadályozni. Tehát ha a lény létrejön, akkor életjelzővel jön létre (feltéve, hogy kézből, az idézési költség kifizetésével hoztad játékba, és van köteléke).

Vannak olyan reakciók, amivel meg lehet akadályozni az automatikus képességeket is, de ebben az adott szituációban ennek esélye elenyésző.

Szóval nem, nem lehet leszedni, mielőtt rákerülne az életjelző.

A második kérdés már kicsit más. A Lélekszipolyozó képessége nem hangsúlyozza, hogy annak hatásai "azonnal" létrejönnek, azaz ez egy szimpla kapcsolódó hatás. Ha a kijátszott lap leszedi a vámpírt, akkor az már nem lesz az asztalon, mikor a kapcsolódó hatásokat keressük/vizsgáljuk. Azaz nem, ha leszedik, akkor nem jön az áldás a képességéből.
 
Kijátszok egy Moa blokkolót (kötelék,élet:1). A kijátszáskor van asztalon moám. Mikor kerül rá az élet. Leszedhetik még előtte azonnali hatással?

Lélekszipolyozóval is hasonló kérdésem lenne. Tehát szipolyozó az asztalon teljesül a kötelék olyan lapot játszanak ki ami a szipolyozót gyűjtőbe küldi. Létre jön-e a Lélekszipolyozó kötelék képessége?
 
Ha nem játszottad ki, akkor vissza kell keverned a paklijába a kör végén. Az élet földje nincs hatással a kézben lévő lapokra.

Ha kijátszottad a pegával elcsórt lényt, akkor azt kell nézni, hogy ki annak a tulajdonosa? Akinek a paklijából eredetileg származik. Épp egy másik játékos oldalán van? Igen. Azaz az Élet földje kijátszásakor átkerül az így elvett lény a tulajdonosa tartalékjába.

Viszont a gólemek (általában) nem cserélhetnek gazdát, tehát a gólem marad ott, ahol volt. Ilyen szempontból mindegy, hogy a lény átállását mi okozná, lehet az egy helyszín is, ennek nincs különösebb szerepe.
 
Mi történik akkor,ha az új pegával kiveszek az ellen deckjéből egy gólemet, majd később ráesik az asztalra egy élet földje?
 
De "minden játékos", tehát akkor az a 10 az 2*10. De végülis mindegy tényleg, csak ha már a Sokszínűség módosítva lett, ezzel is megtehették volna...
 
Az Életenergia mindig +10-et ad az egyébként lehetséges maximum Ép-hez?

De tényleg... A Kiadó így döntött.
Így kell játszani ezt a formátumot, és ennyi.
 
János, nekem csak azt vezesd le kérlek, hogy:
Ha 2 Sokszínűség egyenlő 54 Ép, akkor 2 Életenergia miért nem egyenlő 60 ÉP.
 
A paros verseny kulonleges formatum kulonleges szabalyokkal. Nemelyik lap paroson maskent mukodik mint hagyin. Ezeknek a lapoknak a "maskent mukodeset" nyilvan rogziteni kell. Van h magan a lapon megteszi ezt a kiado, es van h csak faq-ban.
Azert azt ne veszitsuk szem elol h paros verseny evente kb egy van az orszagban.
Mitol lenne jobb h az Egy hijan huszra ra lenne irva h "...19 Ep (paros versenyen 39 Ep)..."? Akkor is lenne hoborges?
Ez a lap paroson igy mukodik mostantol azt' annyi.
(Megjegyzem, maskent is mukodhetne, jomagam is egy masik verziot preferaltam volna, de azert azt erezzuk h 1 Vp-ert sebezni meg 21-et isaranytalan lenne. A jatekegyensulyt megbonto lapokat pedig a Kiadonak kutya kotelessege nerfelni vagy tiltani. Meg ha csak egy speci formatumrol is van szo.)
 
Szóval itt nem matematikai meg logikai, hanem nyelvtani probléma van.
Ha a következő kör, az a következő, nem elmaradó kör, akkor a következő előkészítő fázis, az a következő, nem elmaradó előkészítő fázis. Ebbe egyszerűen nincs mit belemagyarázni. Ez nem politika meg vallás.
 
Ez így logikus lenne, és én is erre gondoltam először. Egyetlen probléma, hogy nem ez van a lapra írva.
 
pedig a kockázat ára az pont piros meg kék kövek

a kátrányköpülőnek meg az a "trükkje", hogy nem a következő előkészítő fázist veszi el, hanem a következő körben az előkészítő fázist - ez 1 kátrányköpülő esetén még ugyanazt jelenti, de több esetén már nem
játszd le nagy kövekkel, amik kis köveket foglalnak magukban - a kátrányköpülő a következő nagy kőben levő első kis követ veszi el
 
Nincs ellentétes FAQ Tomi, János megmondta, hogy ami a Kódex előtt volt, az nem érvényes,ha a Kódexben másképpen van... (De akkor innen miért nem törlik?)

Az 1 híján 20 azért 39-re gyógyít,mert CSAK Ne keress benne logikát (mert NINCS). Ha minden játékos, akkor 19+19->38 kellene legyen. De pároson ugye közös az ÉP, tehát...Lesebezhetne 19-re is. A 39 meg úgy jön ki, hogy csak 1-1 célpont játékos sebződik annyit,hogy 19 ÉP-je legyen (ami ugye érdekes, mert ház KÖZÖS az ÉP) Majd Balázs, Miklós vagy valaki aki ebben a döntésben részt vett, levezeti, valószínűleg az ideillő Kódex-pontokkal megtüzdelve. Vagy nem

Ne akarj gondolkodni, csak fogadd el, hogy "CSAK" Ha nem tetszik, el lehet menni innen!
 
Meg egyáltalán mik ezek az értékek egyáltalán? Egyáltalán egyáltalán?
Mi az hogy 47? Meg 50? Ki a pöcsöm találta ezt ki egyáltalán? És egyáltalán miért egyáltalán?
 
Ellentétes értelmű faqok vannak. Egy helyen 54-et írnak sokszínre, máshol 47-et.
Az egy híján 20 miért pont 39-re gyógyít?
És ha krigissel játszik a pár? Akkor nem 37-re kéne
Vagy sokszínnel? És lehetne még sorolni.

De itt van még egy keresztkérdés:
Ha az ork kátrányköpülő többszöri kijátszása csak a következő előkészítő fázist veszi el "többször", akkor a kockázat ára miért veszi el többször a kört?
És kérlek ne jöjjön senki a piros meg kék kövekkel, mert nem csak a köröket, hanem bizony azon belül a fázisokat is lehet kövekkel jelölni, és akkor máris nem működik az analógia.
 
szerintem az a FAq ami kimondja hogy életenergia 50 (életenergia alatti faq) az azt is mondja hogy sokszínnel 47. Ez nyilván téves, mert sokszínnel 54 ahogy te is írtad. Tehát én nem tudok válaszolni ugyan a kérdésedre, de abban azért nem lennék biztos hogy életenergiával 50-ről kezdünk
 
Egy kérdés:
169.2.7. A párok életpontja közös. Maximális közös életpontjuk a játék kezdetén: 40. Ha a páros bármely tagja sebződik vagy életpontot áldoz, a közös életpont csökken. Ha a kör végén a páros életpontja 0 vagy kevesebb, a páros vesztett.

[Kiegészítés]
Ha a páros Sokszínűség szabálylapot használ, akkor mindketten 27 Ép-vel kezdik a játékot, azaz a közös életpontjuk a játék kezdetén 40 helyett 54.


HA ez így van, akkor 2 Életenergia mellett miért csak 50 ÉP van és miért nem 60? Mert hát, az Életenergia minden játékosnak ad 30 ÉP-t és 2*30 az 60, nem pedig 50. Viszont, a Sokszín alatti FAQ-n kívül nem találtam erre utaló "nyomot", hogy a dupla Életenergia 50 helyett 60 ÉP-vel járna

Vagy tévedek?

Kérlek, kompetens személy válaszoljon
 
Kösz, nélküled nem találta volna meg !
 
Jött is a FAQ János:

Az Egy híján húsz páros versenyen 39 ÉP-re sebez/gyógyít.
 
19-re, de jön majd róla hivatalos faq.
 
Pároson hogyan működik az Egy híján húsz, hányra sebez/gyógyít bennünket?
 
Én nem is vitattam, hogy igy játsszák, csak a 2 teljesen hasonló stituációban ellentétes a végkifejlet, erre mutattam rá. Vitainditóként megkérdeztem, hogy vajon miért?
 
Nos, megtaláltam a Beldian reakció felhasználódik-e vagy sem kérdésre az "idevágó" FAQ-t:

Ha Sportszerűséget játszottam ki, akkor az ellenfelem következő két lapjára az automatikus reakciók (pl. Csár apó, Felszabadító lélektánc, Mérges puffancs, Xenó báb stb.) sem hatnak, sőt nem is használódnak fel. Az ellenfél harmadik lapjára fognak ezek az automatikus reakciók kisülni.


Tehát, az automatikus reakció nem sül ki olyan lapra, amelyikre nem lehet reagálni, ÍGY a Beldian a másodikra lapra fog reagálni,HA az elsőre nem lehet.

Elismerem tévedtem, de legalább utána néztem és tudtam "bizonyítani" a működését

Legalábbis remélem.

Mit gondoltok?
 
És az én logikámat érti Mr. Krabberúr?
 
Hiába csűröd-csavarod a szavakat, a nem lehet drágitani és a nem lehet rá reagálni az teljesen ugyanúgy van megfogalmazva.

"Ha úgy lenne megfogalmazva, hogy az ellenfél következő _drágítható_ lapja x Vp-vel drágább, nah akkor valóban nem sülne ki az (aktív)ősmágiás lapokra."
A Beldian se úgy van megfogalmazva, hogy az első lap, amire lehet reagálni, hanem az első lap.

"Nem számít, hogy a lap amire reagál drágítja a reakciókat, viszont az már igen, hogy ha egyáltalán nem lehet rá reagálni."
Az ősmágia is pont azt tudja (ha működik), hogy egyáltalán nem lehet drágitani.

Úgyhogy nem értem a logikádat.
 
Ahogy 2szer marad el ugyan az a következő előkészitő is...
 
Szerintem tévedsz.
A lapon nem az van,hogy a "következő lapja nem jön létre", hanem "az ELSŐ asztalon maradó lapja".
Na már most, ha az ELSŐ létrejött, mert pl reagálhatatlan, akkor a MÁSODIK asztalon maradó lapra a követő már nem érvényes, mivel az nem az ELSŐ.
Ilyen logika mentén a Beldian "elveszíti" a reakciót, mivel csak az első asztalon maradót tudja megfogni.
A visszakapcsolása megint más, mert ott a visszakapcsolástól számolt első lapot megfogatja, mivel a működése szempontjából az az ELSŐ!

Remélem így világos.

Nika
 
iiiigen és akkor miért nincs ugyanígy a Krigis-Móka és kacagás szituban?
 
Ezen a ponton meg kell védenem Jánost, méghozzá azzal, hogy azt mondom, szerintem nincs teljesen igaza. Ez nem egyszerű szokásjog vagy szabály. Levezethető.

Kezdjük az ősmágiás kérdéssel. Matilda a Cselvetéshez hasonló "lebegő" hatást tesz a játékba. Ez kicsit olyasmi, mint a HS-ben a secretek. Azzal a különbséggel, hogy itt a lebegő hatás nem feltétlenül csak 1 lapra sül ki, hanem néha folyamatos effekt. (Pl. Cselvetés).
Tehát fogjuk a "az ellenfél köv. lapja X vp-vel drágább" lebegő hatást és elhelyezzük a te oldaladon.
Ha az ellenfél kijátszana egy lapot akkor ez a hatás azonnal aktivizálódik. Az, hogy az a lap ősmágiás/drágíthatatlan az nem számít, mert magára a lapkijátszásra triggerel a lebegő hatásod. Ha úgy lenne megfogalmazva, hogy az ellenfél következő _drágítható_ lapja x Vp-vel drágább, nah akkor valóban nem sülne ki az (aktív)ősmágiás lapokra.

Ha a lebegő hatásod az, hogy "ellenfeled következő lapja nem jön létre", akkor a lebegő hatásod egy reakcióként fog triggerelni. Tehát, kb. mint egy "ingyen" kijátszott reakció. Nem számít, hogy a lap amire reagál drágítja a reakciókat, viszont az már igen, hogy ha egyáltalán nem lehet rá reagálni.
Kb. mintha előre kijátszhatnál egy Solisar auráját, az ellenfél következő lapjára. Nem számít, hogy az ellenfél lapjára drágább reagálni, mert már létrejött a te oldaladon a reakció. 1 dolog számít, képes-e az ellenfél lapjára reagálni? Ebben a példában ha az ellenfél lapja kék/fehér/antimágiás akkor nem, a "lebegő-soli" ül és vár tovább.

Remélem tisztább így.

Üdv: Kyb
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.