Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
Vikócmajom
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Egy törpe áll előtted, arca elborult, övéből hatalmas harci kalapácsot húz elő. Miközben riadtan menekülsz, érzed, ahogy zsebeidből sorra potyognak az apró tárgyak, de nem mersz lassítani. Egy gyökérben esel hasra, jól beverve fejedet. Mikor kinyitod szemedet, egy vikócmajom néz le rád a fáról, és újabb makkot hajít kobakodra." - egy rémálomból történő ébredés pillanatai
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 29.
Túlélők Földje - Köszöntés
Beholderes egyszínű HKK verseny ápr. 29-én
Tavaszi MondoCon 2017.04.22. – Eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2017. április 22. szombat Budapest, Hungexpo

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái verseny - 2017. október 21., BarCraft 2
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (139134)
Jégmágus kt. alakulna (8526)
A HKK végnapjai? - avagy, egy kis szösszenet külsős szemmel (18)
[HKK Piac] UR lapok (10055)
Kérdezz-felelek 29. (22)
Túlélők Földje - Köszöntés (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Tájkép armageddon után
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
A megoldas sokkal egyszerubb. Olvasd el a bilincs szoveget alaposabban.
 
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de próba:szerencse.

Az Ősi bölcsességről kérdeznék.

Juhász Ferenc úr HKK blogos cikkében azt írta, Nerub csendvarázst használ alapból is, hogy azt kikeresvén a játék elején, legyen megoldása bilincsre.

A kérdésem tehát: Figyelembe véve, hogy az Ősi bölcsesség a kezdés eldöntése után keres, (és mivel kereshetek ekkor, ebből az következik, hogy az ellenfél szabálylapjának hatása ekkor még nem érvényesül), úgy az Ősi rúna/Semleges csatamező is csak a keresés után fogja kikapcsolni a szabálylapomat?

Jancsár János úr, kódex idézetét megelőzve, nem voltam rest elolvasni, de a fenti példát figyelembe véve továbbra sem értem
 
Mint lentebb írtam, a varázslatok kijátszása forrás, a többi laptípus kijátszása nem. Tehát egy tárgy kijátszása sem forrás, ezért azok a reakciók, amelyekkel forrásokra lehet reagálni, nem használhatók a tárgyak kijátszására.

Más a helyzet a lap képességével. Az asztalon lévő lapok képessége forrás, ezért azokra lehet reagálni ilyen forrásokra.

Egy a baj, hogy az állandóan működő képességekre nem lehet reagálni.

Kódex 130.4. Az állandóan működő képességekre nem lehet reagálni.

Az erszény lopása folyamatosan fejti ki a hatását, tehát állandóan működő képesség, így nem lehet rá reagálni.
 
A rughar erszényére lehet e reagálni olyan lappal ami forrást akadályoz meg?
Illetve ha játékba kerül az lopás képességére lehet-e emódon reagálni?
 
A helyszín képessége csak akkor forrás, ha játékban lévő permanensre, vagy gyűjtőben lévő lapra hat. Amikor erőforrást ad a helyszín, az nem forrás.
 
helyszín képessége is forrás, ezáltal le tudja tiltani.
 
akkor a grobox letiltja-e a Kincses szigettől való húzást vagy nem?
 
Köszönöm Urak!
 
Helyesebben:
Forrás minden asztalon lévő (nem helyszín) lap és jelző minden képessége és hátránya.

A helyszínek képességei pedig szintén források, a már említett kivételekkel.
 
a tárgyak és épületek (mint minden asztalon maradó lap) képessége forrás.
 
Köszönöm Uram!

Akkor a tárgyak, épületek képességei nem források?
 
Tévedtem (öregszem).

A helyszínekre is azok a szabályok vonatkoznak, amik a szabálylapokra, és követőkre.
 
Minden varázslat és hatás = forrás (néhány kivétellel).

Ebben a mondatban a "varázslat" szövegrész a varázslatok kijátszását jelenti. Az egyéb lapok kijátszása nem forrás.

A hatás minden lap (helyszín, követő és szabálylap) valamennyi képessége és hátránya (na és itt jönnek majd a kivételek).

A helyszínek csak azért kerültek itt külön kiemelésre, mert alapból nem számítanak játékban lévő lapnak, de egyébként a forrás/nem forrás kérdésének szempontjából tökéletesen ugyanúgy viselkednek mint a többi lap.

A szabálylapok és követők (őslich-ek) képessége és hátránya csakis akkor forrás, ha az játékban vagy gyűjtőben lévő lapra (permanensre) hat. Egyéb esetben nem. Tehát a szabálylap játékosokra, paklira, kézben lévő lapokra, stb. vonatkozó hatása nem forrás.

További speciális kivétel: a lények ütéséhez és harci képességéhez közvetlenül kapcsolódó hatásokat nem tekintjük forrásnak. Pl. ha egy harci képesség gyűjtőbe küldi a lény ellenfelét, az nem forrás, és nem forrás a mérgezés sem, mivel az meg az ütéshez kapcsolódó képesség.

Van még pár nagyon speciális játékelem, ezeket most nem fogom felsorolni.
 
Sziasztok!

Kérnék segítséget:

Kövezzetek meg, de a Kódex alapján nekem nem egyértelmű, mely lapok számítanak forrásnak.

Kérem a nagyérdeműt megértenem.

Köszönöm.
 
A Játékvezetés pillanatnyilag két lehetséges megoldást mérlegel.

1) Az Unaloműző képessége kapcsolódó hatás, ami ugyan aktiválást igényel, és ez megbontja meg "a játékosok felváltva cselekedhetnek" - főszabályt. Azaz az Unaloműző használata megelőz minden más cselekvést (kivéve a reakciókat).

Emellett a verzió mellett a képesség kapcsolódó hatás jellege szól. Nem lehet akármikor használni ezt a képességet, csak azután, hogy valaki kijátszott egy lapot.

2) Az Unaloműző képessége aktiválást igénylő képesség, ami önálló cselekvés, így attól függetlenül, hogy nem lehet akármikor használni, ez a körülmény nem bontja meg a főszabályt. Azaz a képesség használatával be kell várni a cselekvési sorrendet.

Emellett a megoldás mellett az szól, hogy egyrészt nincs a lapon az a kitétel, hogy "azonnal", azaz a képesség használata nem élvez soronkívüliséget, másrészt igazodik az önálló cselekvésekre vonatkozó főszabályhoz.

A döntést nehezíti, hogy több asztalon lévő Unaloműző esetén a képességek konkurálnak egymással. Tehát igen nehéz eldönteni, hogy melyik Unaloműző használata "következhet".

Én azt gondolom, hogy a lap faq-zásával egyértelműsíteni lehet ezt a problémát. Ha a Kiadó úgy dönt, hogy a cselekvések sorrendjét nem szükséges megbontani, és a 2) verziót preferálja, akkor ki kell jelenteni, hogy a képesség nem minősül kapcsolódó hatásnak, DE amikor az Unaloműző gazdája cselekvéshez jut, akkor elsőként ezt a képességet kell használnia, különben ennek lehetőségétől elesik.

Amennyiben a Kiadó az 1) megoldást preferálja, akkor pedig a faq-ban egyrészt a lap szövegét kell módosítani azzal, hogy ez a képességet "azonnal" kell használni, azaz nem vár a reakciókra, sem a lapok sikeres létrejöttére, másrészt le kell szögezni, hogy ez egy kapcsolódó hatás. Ez utóbbi azért fontos, mert a kapcsolódó hatások sorrendjéről az a játékos dönt, aki az őket kiváltó elsődleges cselekvésért felel.

Mindkét megoldás egyértelművé teszi a képességet, és azt a szitut, amikor több Unaloműző is van az asztalon. Addig, amíg a Kiadó nem dönt, a versenybírókra van bízva, hogy következetesen vagy egyik vagy másik lehetőséget alkalmazzák a versenyeiken.
 
Ja, bocs, megtaláltam, csak fölötte van. Én csak lefelé olvastam valamiért. Már késő volt.

De hogy ne csak offoljak:
Mi a helyzet most az Unaloműzővel?
Több fronton is hallottam vitákat a Behóson, és nekem is volt egy ilyen szituációm. Cselekvésnek számít a vele való passzivizálás?
Egy vidéki versenyen nekem azt ítélték egyszer, hogy egy counter csata után annyi lapot passzivizálhatok, ahány lap létrejött a reakciósorban, és az ellennek nincs beleszólása.
Most a Behóson kiélezett szituációban ellenfelem kijátszott egy lapot, megcountereltem, és közvetlenül ezután lepasszivizálhattam az egyetlen játékban lévő lényét, még mielőtt építkezhetett volna vele, és elég sok múlt azon, hogy ezt ítélte a Spori.
 
El kell olvasni az egesz szabalyt az osszes ide vonatkozo szabalypontot. Ott a valasz. Segitek: a szabalylapokra /kovetokre van egy specialis kulon pont.
 
Ha kivéve hátrány, akkor az egérút és a krigis miért rontja el mégis az ősmágiát?
 
Kódex Ősmágia:

78.2. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van idézési költséget módosító képességgel rendelkező lapja vagy helyszíne játékban; vagy van idézési költséget módosító egyéb hatása érvényben (kivéve hátrány).

Amikor kijátszunk egy lapot, akkor az nincs az asztalon, mindaddig, amíg sikeresen létre nem jött. Addig az a reakciósorban van. Mivel a definíció azt írja, hogy van játékban olyan lapod... ez a fordulat eleve kilőve.
Mi maradt: egyéb hatása érvényben...

No, ezért kellett a faq, ami kimondja, hogy a lap saját szövegével drágítja a rá kijátszott reakciókat, az nem képesség => ergo nem hatás, tehát a második fordulat is kilőve.

Mindebből az következik, hogy az ilyen lapszöveg nem rontja le az ősmágiát.
 
welcome to hkk.

Lásd Lélekgyűjtő vs Soro-shar "konzisztencia"
 
ez mind szép és jó, de akkor azokat a lapokat amelyek egyszer módosítottak és már nyilván "kisült" ez aképességük miért nem fackúzzák? (Krigish, Egérút).

számomra ez következetlen.
 
eh, nem.

Nemrég volt lefaqzva hogy Sivara nem rontja el az ősmágiát. (mert amikor kint van már nem drágítja a countert, csak kijátszása közben)
 
na így már minden érthető. köszi!
 
Kreátor Műhelye szabálykönyv: "Ez nem a lap képessége, hanem a kijátszásához, költsége kiszámításához fûzött magyarázat. Ez vonatkozik a régebben kiadott lapokra is, ahol ikon helyett szöveggel volt kiírva, hogy drágább rá reagálni."

nem rontják el az ősmágiát ezek a lapok
 
amennyiben egy jatekosnak olyan lapja van lenn, amely IK-t módoswít, úgy egyszerűen az ŐM ugrik neki.

Tehát ha te drágítod a countereket az ellenfeled számára, úgy a saját ŐM lapjaid drágíthatatlansága nem működik. Az ellenfél viszont ha nincs IK-t módosító lapja, abban az esetben az ŐM-je működik, így drágítást kikerülve tudja counterleni az adott lapod.

Az egész problematika legjobb tanulólapja a Veszettség. Ha érted, miért jó az a lap, akkor a fenti problematika is világos lesz.
 
Koszi!

Azt valaki meg tudna mondani hogy azok a lapok amik dragitjak a cunterlest, pl eruol, vagy aminek a szovege azt irja hogy "+xy reagalni ra".

Elveszik az osmagiat ha jatekban vannak ? (es miert)
 
(AK102) Ellophatok-e a Bűvös tigrissel rátett lapot, és átrakhatom-e azt másik lapra? Nyilván el lehet lopni rátett lapot is. Nyilván, ha elloptam, én leszek a gazdája, vagyis pl.: ha ellopom a testrészt, akkor azt az ellenfelem már nem áldozhatja be, hogy megvédje a gatlekijét, nem használhatja a képességét stb. A probléma ott merül fel, hogy átrakhatom-e másik lapra. Végül arra a megegyezésre jutottunk, hogy a HKK-ban nincs olyan szabály, hogy rátett lap lopásánál választhatok neki új célpontot. Vannak olyan lapok, amikre ez rá van írva (pl. a Bűbájlopás), az egész dolog innen indult ki. Amikre rá van írva, azoknál át lehet rakni, amikre nincs ráírva (pl. Bűvös tigris), azoknál nem lehet.
 
Tegyuk fel ugy a kerdest h miert is evidens szetinted h valaszthatsz uj celpontot/hordozot?

Ha ellopsz egy szimpla asztalon levo lapot, pl. egy lenyt, letrejonnek a kijatszaskori kepessegei? Nem. Azert nincs leirva sehova amit keresel mert fel sem merul ez a lehetoseg.

Igen, tudom h vannak olyan lopasok amik ezt megengedik. De fiszabaly szerint lopaskor semmi mas/tobb nem tortenik mint h megvaltozik a permanens gazdaja. Ratett lapot is el lehet lopni, es onnantol pl. az uj gazdi aldozhatja zanszilanknak. De ennyi.

Erdekesebb a helyzet ha az ellopott ratett lap maga is lopo lap. Errol lehetne egy hosszabb fejtegetest irni, de most nem ez volt a kerdes.
 
Harangmester?
 
Visszafogott fejlődés. Anti-mágiás + 5 körig forrásra immunis
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.