Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Baljós jelek január 23.
Hatalom Kártyái - Kreátor műhelye november 26.
A pillanat képe
Csala Csíny-Csilla
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földje talán egyik legbájosabb elf kalandozóhölgye pózol ezen a képen. A festmény még azokból az időkből származik, amikor sokkal vidámabb volt a világ. Az életbenmaradásért folyó mindennapok alaposan elűzték ezeket az idilli perceket.
Nézz szét a galériában!
Jellemek harca – 2017. február 18.
Termékismertető - Mombasa (magyar változat)
Termékismertető - Légy résen!
Könyvajánló
Kecskemét Kupa

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
A hit ereje II. (537. tudati képesség)
Pszi regeneráció II. (524. tudati képesség)

A lista folytatása...
Jellemek harca – 2017. február 18. (45)
[HKK Piac] Eladó lapok (138775)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (2938)
HKK kérdés? (41688)
TF help (6254)
Lapötletek (62750)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Ajándékot hoztál, orglingocska?
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Leirtam a megfejtest. Engedjuk el a kerdest. Ha lesz, idom keresek majd idevago faq-t.
 
Szerintem a krabber-utolsó előadás kérdésre itt a megoldás:
"Az életjelző működésbe lép folyamatosan működő hatások esetén is, de képessége ilyen esetekben nem akadályozza meg a folyamatos hatás" /kódex 120.1 alatti kiegészítés.

A krabber megkapja azt hátrányt, hogy a kör végén fel kell áldozni. Ez egy folyamatosan működő, automatikus hatás. A kör végén kisül, leveszek róla egy életjelzőt. Megmenekült. De ettől a hátrányt még nem veszti el, kör vége van, fel kell áldoznom. Megint leveszek egy életjelzőt. És ezt addig folytatom, amíg a gyűjtőbe nem kerül.

Szerintem ez kb olyan lehet, mint amikor kirakok egy vörös patkányt. Krabber kap -2/-2-t, leesne, megmenti az élet. De folyamatosan kapja a -2/-2-t, így szép sorban leesik róla az összes életjelző, majd a gyűjtőbe kerül.
A nagy dilemma akkor merül fel, ha végtelen életjelző van a krabberen, de egyfelől akkor úgyis nyertem már, tök kindegy fel kell-e áldozni, másfelől ilyen kombó -egyelőre - nincs, a tudomásom szerint.
 
A helyes megfejtés az, hogy a reakciósorból drágítás nem rontja el az ősmágiát. A Mentális kalapács nem fog játékba kerülni, amikor kijátszod, reakciósorba kerül, aztán meg ha létrejön, ha nem, a gyűjtőbe. Mivel a drágítása csak a reakciósorban működik, így nem lesz érvényben levő forrás sem (ez a kitétel az olyasmikre vonatkozik, mint amikor valaki cselvetette az ellenfelét).
 
Vagy ha egyidejűleg történik a költség kifizetése és a lap hatása, akkor sem tud hatni rá, mert ok-okozati viszonyban nem állhat fennt egyidejűség.
 
Itt mi a probléma, nem is értem. Nyilván amikor eldöntöd, hogy működik-e az ősmágiája, és kiszámolod az idézési költségét, nincs még érvényben a saját hatása.
 
A Mentális kalapács (új) miért nem lövi ki a saját ősmágiáját? Feltételezem az ítélet az, hogy nem lövi ki, hiszen ki lett adva a lap, de nem értem hogy ez hogyan működik pontosan.

A kódex ide szóló része:
78.2. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van idézési költséget módosító képességgel rendelkező lapja vagy helyszíne játékban; vagy van idézési költséget módosító egyéb forrása érvényben.


Az ellenfél countereire érvényben van a forrásom, de a lap saját ősmágiájára nem? Nekem ez nem egyeztethető össze.
 
A vélemény lehet vitaindító, a vita pedig jó esetben konstruktív.

Egyébként az eddig felmerült lehetőségek, hogy mi határozza meg, hogy ki játssza ki a lapot: kinek az asztalára, kinek a kezéből ill. kinek az akaratából. Szerintem ezeket lehet analóg példákkal vizsgálni más szituációkból:

- Kinek az asztalára: ha egy lap képességével lapot rakok az ellenfél asztalára, mondjuk Haldokló quwargot, akkor azt én játszom ki, nem az ellenfél. Tehát az, hogy kinek az asztalára kerül, nem számít annak a kérdésben, hogy ki a kijátszó.
- Kinek a kezéből: ha egy forrással bárhonnan máshonnan (pakliból, gyűjtőből, kézből, ellenfél paklijából, ellenfél gyűjtőjéből) kijátszok egy lapot, akkor azt én játszottam ki egyértelműen (pl. Ysdrull). Az ellenfél keze csak annyiban más, hogy "szabályosan" az ellenfél onnan játszhat ki lapot; nem hiszem, hogy ez ezt a kérdést befolyásolná. Tehát úgy tűnik, nem is ez határozza meg a lapot kijátszó személyét.

Maradt az, hogy kinek az akaratából/forrásából. Ezért szerintem is a Hübrisz kijátszója a lap kijátszója.
 
A véleményem kérted, megkaptad. Most tényleg vitatkozni fogunk? Szerintem a lap szövegében a "rakj" felszólító módú ige, egyértelműen utal arra, hogy ki hozza játékba a lapot. Ha a kiadó szándéka nem ez lett volna, akkor a "játékba kerül" fordulatot használja, és akkor tényleg felmerülhetne a dilemma, amiről beszélünk.

Az előző hsz-emben azért soroltam fel az ismérveket, mert általában ezek mentén haladva lehet eldönteni, hogy mi volt a költő szándéka, mikor megírta a verset. Itt a lap szövegezése egyértelműsít.

Szerintem. (De nem szeretném ismételni magam.)
 
Szerintem ez korántsem ilyen egyértelmű, lásd Gömbvillám vs. büntetés. Teljesen mindegy, hogy kinek a döntése alapján hal meg a lény, a Gömbvillám kijátszója szenvedi el az esetleges büntetést. Bár szoros kapcsolat nincs a 2 példa között, csak azt akartam szemléltetni, hogy a döntéshozó személye nem feltétlen releváns ilyesmi kérdéseknél.

A Hübrisznél senki nem fizet a játékba kerülő lapért. Nem az én kezemből kerül játékba, és nem az én asztalomra. Én csak egy forrásért vagyok felelős, ami lapkijátszásra kényszeríti az ellenfelet. Szerintem ez is egy legit nézőpont.
 
Nem. Ilyenkor te játszod ki a lapot, az teljesen közömbös, hogy honnan. (A te döntésed eredményeként, a te akaratodból történik, a lap szövege is erre utal, és a költséget is te fizetted.)
Szerintem. (Bár simán elképzelhető, hogy az elmúlt 20 évben ezzel ellentétes döntések is születtek.)
 
Sorry, rosszul emlékeztem.

A Hübriszes kérdésemre esetleg van megfejtésed?
 
Köszi!
 
Köszönöm, én is erre gondoltam!
 
A gyakori kérdések "Reakció forrás" címszava alatt talált szöveget értelmezve mindenki tisztán láthatja, hogy minden reakció cselekvést drágít. Így válik ez a lap analóggá az összes többi, hasonló lappal.
 
A legnagyobb baj, mikor az emlékezetére hagyatkozva hivatkozik valaki egy szabályra... Javaslom, utánajárni:
(Kódex 120. szabálypont)

Az életjelző működésére vonatkozó szabályokban sehol még csak utalás sincs a forrás/hátrány fogalompárra.

Szóval hátrány esetén is kisül.

Az áldozás ez esetben biztosan kényszerített, hiszen a lény gazdája nem önszántából, saját elhatározásából áldozza fel az előadással sújtott lényt. Szóval ez a kitétel sem vonatkozik erre a szituációra.

Egyszerűbb a megoldás: Az utolsó előadástól azért nem véd az életjelző, mert a "mindenképpen" kitétel felülírja az életjelző képességét.
 
Az Edharati bűbájmester egészen pontosan milyen reakcióktól védi a bűbájaimat?

Úgy írja, hogy "A bűbájaidra kijátszott reakció varázslatok és hatások +2 VP-be kerülnek."

Nem annyira értem, mit drágít.
A varázslat alapú countereket nyílván, illetve a jáde fókuszkristályhoz hasonlóan működő lapokat is. De vajon reakció hatásnak nyilvánul -e egy lény alapú counter?
 
Nem menti meg az élet, mert hátrányt kap, és az ellen nem véd az életjelző.
 
Ha krabberre reagálok utolsó előadással, de az közben kap egy életet ugye saját magától, attól még fel kell áldozni kör végén és ezáltal megy a gyűjtőbe, ugye? Mivel rá van az utolsóra írva, hogy kör végén mindenképp áldozd fel.
 
Ha Hübrisszel játékba rakatok az ellenféltől egy asztalon maradó lapot, akkor az olyan, mintha az ellenfél játszotta volna ki? (pl. Veremmester szempontjából)
 
Nekem az all-time kedvenc gyngy zöld lapom a régi Szilmill spórák. Emlékszem, anno sokan kiröhögtek, hogy miért használom a lapot, egészen addig, amíg le nem ültünk játszani és ezzel kezdtem az első körömet. Az árát gyorsan visszaadta, onnantól meg termelték a manát, áldozhattam őket, bementek az őrposztba blokkolni, és még az Élettelenség megcsúfolását is olcsóbbították.
 
Már nem használják de fehérből inkább a manacsapdát mondanám.Elég sokáig a körforgásban volt,és kb minden deck ami fehéret használt az tolta vele
 
Gyaknemgyak raia szerintem egyértelműen a Fény oltára (ha nem számoljuk a követőt vagy Kisebb angyalt).

Sheran? Őshangya here, szintén egyértelműen
 
Egy kérdés:

szerintetek mi a legjobb gyak-nemgyak sheran és raia lap (ever?). Ami talán leguniverzálisabb, sok verseny deck-be befé/fért....

Csak ötletelek, volt egy kis vitánk erről.

Kösz!
 
Szep megfejtes! Kapsz egy fruttit...
Hamarosan jon errol a hivatalos faq is, es ugyanez lesz benne.
 
"a kiegészítő paklidban lehet 1 követő [...] Cseréléskor kicserélheted egy követődet erre (a paklinak legálisnak kell maradnia)."

Tehát a kiegészítő paklidban lévő követődet rakhatod be, úgy, hogy kiveszel egy követőt, ami alapból bent volt. Vagyis ha a side-odban van Harangmester, akkor csak a Harangmestert cserélheted ki az egyik aktuálisan használt követővel, és nyilván Legfőbbel vagy Kreátor követőivel nem, mert akkor nem maradna legális a pakli.
 
Volt már itt ilyesmiről diskurzus, és arra jutottunk, hogy a legfőbbet nem cserélheted le, mert így nem lenne, ami megengedné a többi követődet és a státuszukat nem lehetne értelmezni.
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésel álnék elő, hogy Mardakor Taktikust használók az 5 követös deckbe és a side-ba van egy harangmester. Tegyük fel az ellenfelem játszik egy billincsel kicserélhetem a legföbb követöt a harangmesterle? A másik, hogy a 3 mecsben vagy esetleg már a 2dikban mivel taktikusal játszom és sideba van egy követöm (ugyan úgy billincs ellen) megcsinálhatom azt ,hogy nem a sideba lévő követöre cserélem ki a legföbb követöt hanem pl: amit használók az 5 követönél? pl: Főparancsnok
 
és ugye ezt a gyűjtőbe kerülést változtatja meg Semmibe kerülésre a Ratth papja
 
A kijátszott azonnali és/vagy általános varázslatok:

8.5.3. Az azonnali és általános varázslatok hatása a kijátszásuk után azonnal megtörténik, ezután ezek a lapok a gyűjtőbe kerülnek.
 
Kódex 4.16.2. Nem minősül kisemmizésnek, ha egy lap az asztalról, kézből vagy pakliból kerül a Semmibe. Az asztalról a Semmibe kerülő lapok a kapcsolódó hatások szempontjából gyűjtőbe kerülő lapoknak kell tekinteni, de ténylegesen nem kerülnek a gyűjtőbe, még átmenetileg sem.

Használni kéne a szabálykönyvet srácok.
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.