Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
Egy sárkány barlangjában
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Nem hazudtak a krónikák, ilyen hát a tipikus életkép egy kincseire vigyázó sárkány barlangjában" - sóhajtott a kalandozó, aki először lépett be a Folrang által belakott földalatti csarnokba. Csakhogy a sóhajtás túl hangosnak bizonyult, és ennek következményeként az utolsónak is hősünk életében...
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2017. április 22. szombat Budapest, Hungexpo
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!
A Végzet Verme
Húsvéti fordulók
HKK Liga

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Dobókocka (12 oldalú)
Termékismertető - Alfa Pakli - Tűzmágia

A lista folytatása...
TF help (6308)
[HKK Piac] Eladó lapok (139118)
Lapötletek (62880)
Jégmágus kt. alakulna (8512)
Versenyhirdető (1562)
Kombók a HKK-ban (5678)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Ezek NEM húsvéti tojások
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Passz.

Szerintem onnantól kezdve, hogy a visszahozott lap visszakerül kézbe/pakliba (semmib kerül) az illúzió hatása érvényét veszti. (Hisz ő csak a játékteret és a gyűjtőt nézi)

De ez csak az én véleményem.
 
direkt azért írtam olyan lényt ami nem tud feltámadni, de kijátszása után már igen.

és ha kézbe veszem vissza, és kijátszok egy másik ugyan olyan lényt mert kettő van a kezemben, akkor azt is fel kell áldoznom ?
 
Félreértés:
a fel kell áldoznod nem a lap képessége lesz, hanem az élet illuziója hatása, tehát akármit csinálsz a lényt fel kell áldoznod a köröd végén.
(Az már más kérdés miért hoznál illuzioval vissza egy feltámadó lényt)
 
Az élet illúziója (új) + Quwarg rekonstruktor (új)

mi van akkor ha a lény, meghal és feltámad ?
gyűjtőből vissza hozza magával ezt a képességet ? vagy sem ? ( szerintem nem)
 
Nem. A Kristálypalota képességének van költsége. Ez nem idézési költség. Idézési költség kifizetéséről (általában) csak kézből kijátszott lapok esetében beszélünk. Tehát nem drágítja.
 
Kristálypalota képességét drágítja a Mágusiskola 3. szint?
 
Mindenre IS
 
my bad, nem gondoltam hogy a kódex erre is kiterjed
 
Mielőtt valaki itt kérdez (ezt általában mondom, tehát mindenkire vonatkozik), egy icicpici erőfeszítést igazán tehetnétek a válasz megkeresésére...

Kódex 96.2. Ha az "előre kikészített lapot" létrehozó lapon kifejezetten nem szerepel, hogy (új) változatot hoz létre, akkor a lappal a gazdája (döntése szerint) létrehozhatja a lapnak bármely korábbi kiadásban megjelent változatát is.
 
Törzsi sámánnál megtehetem, hogy 2-2 fajta pengevirtuóz és Zarándok lapot tartok magamnál tokenként (1-1 régit és újat) és azt a verziót veszem elő amelyiket akarom?
 
Pont úgy működik, ahogy János írta. Direkt azért lett így fogalmazva a lap, hogy mi le tudjunk szedni vele adott esetben rezisztens lapot, az ellenfél viszont ne.
 
Az ellenfél választ először. Mivel nekem sem kötelező választanom, és neki sem, ezért nem választhat rezisztens lapot. Erre csak akkor lenne lehetősége, ha a forrás egynél több lapot céloz. Ez akkor, mikor ő választ még nem áll fenn. Két lehetősége van: vagy választ egy nem-rezisztens lapot, vagy nem választ célpontot.

Ezután én is választhatok. Ha ez ellenfél választott lapot, akkor én már választhatok rezisztens lapot is (vagy bármilyen másikat), hiszen a forrásnak ekkor már egynél több célpontja van. Vagy dönthetek úgy, hogy nem választok célpontot.

Szerintem. Én bíróként így döntenék.
 
Pontosabban:

Választhat-e az ellenfelem rezisztens permanenst?

Ha igen, mi történik, ha én erre reagálva nem választok permanenst a konfliktus-nak?

(Az ugye logikus, hogy én nem választhatok rezisztens permanenset, ha az ellenfelem nem választott)
 
Konfliktus-sal le lehet szedni rezisztens lapot?
 
Ja és erre amúgy lehet jó lenne FAQ a lapra mert ez eléggé kérdéses.
 
Köszi a választ én is a K2-re szavaztam, de nem tudtam ilyen jó analógiákkal élni.
 
Érdekes kérdés.
Közelítsük meg másként.
Ha a két lény különböző, de ugyanazzal a képességgel rendelkeznek (pl. mindkettő "repül"), akkor a jelző "nagyon repül". Nem, mindkettőtől ugyanazt a képességet örökli.

Ha mindkettőnek van lehelet képessége, akkor a jelzőnek milyen lehelete lesz? Ez esetben mindkét leheletet használhatja, azaz a képességek összeadódnak.

Ha mindkettőnek van egy P-s képessége, akkor csak az egyiket tudom használni passzivizálással. Igen ám, de mi a helyzet pl. Termigen képességével?

És a fő kérdés, mi a helyzet a KX-es SX-es képességekkel?

Ha az egyik lénynek pl. K: az elelnfél sebződik 2-őt, a másik lénynek S: az ellenfél sebződik 3-at képessége van, akkor ezek különböző képességek? Nyilván. Mindkettőt megkapja a jelző, persze... És ha a két krabber ugyanazt a képességet adja a jelzőnek, akkor azok miért nem?

Én azt a salamoni döntést hoznám, hogy amennyiben halmozható a képesség (tehát van értelme a többszöri megkapásának), akkor azok összeadódnak. Az öntörvényű krabber esetében K2 lesz a K-ból.

Szerintem.
 
Sziasztok!

Versenyen felmerült egy bírozandó kérdés új kieg Kreátor műhelye lappal kapcsolatban:

ellenfél és saját öntörvényű krabbere a kreátor műhely célpontja, ennek eredménye képp az a kérdés merül föl hogy az új jelzőnek lesz 2db különálló "ök" képessége amit külön külön lehet aktiválni körönként vagy csak 1 db képessége lesz amit körönként szintén csak 1x lehet használni.

A helyben megbírozott döntés a 2.ik lehetőségre esett, de kiváncsi vagyok itt mi a vélemény erről az esetről.
 
Felépít = építő idézési költséget fizet ki.
Zanszilánk => idézési költsége részben vagy egészében fizethető építéssel is. Azaz a zanszilánkokat "felépíthetjük" lényeinkkel.
Ha a zanszilánk egy építmény akkor azt felépíthetjük. Megjegyzem az építmények esetében ez az alapértelmezés. Elég hülyén nézne ki, hogy kijátszok építő lények segítségével egy zanszilánk építményt, és az nem számítana építésnek. Nonszensz.
 
Az építőbrigádon sehol sincs írva, hogy az épület IK-ját nézné. (a zanszilánk csak akkor számít vp-nek, ha egy lap direktbe az IK-t nézi.)

Ha csak építőt használsz rá, akkor igényel legalább egy építőt. (lévén zanszilánk, aminek nem mehet egy alá az IK-ja)

Az a korlátozás a 0-s épületeket érinti.

Véleményem szerint.
(nyugodtan ki lehet javítani, ha tévedek.)
 
Az tiszta sor hogy fel lehet építeni. Viszont alapból vp a költsége, és nem igényel építőt.
 
Ha csak lényekkel építed, akkor szerintem nincs akadálya.
 
Egy ide kapcsolódó kérdés. Túlbuzgó építőbrigáddal reagálhatok Dungeon-re?
 
Az addig tiszta, hogy az építőbrigád jöhet, mert a háló csak sikeres kijátszást néz. Az itt a nagy kérdés, hogy az ilyen módon kijátszott építmény az vajon kézből kijátszott-e?

De nézzük alaposabban.

Kódex 4.22.0. Kézből kijátszás az a lapkijátszás, amikor a játékos ténylegesen kézből hozza játékba a lapot, illetve minden szempontból kézből kijátszásnak számít az a lapkijátszás is, amit egy szabály vagy lap szövege kifejezetten annak minősít.

1) Ugye ténylegesen kézből tesszük ki, mivel erre utasít a lap.

2) Ellenkező értelmű faq nincs a reakció alatt. (Mondjuk ettől még lehet mindkettő.)

Nézzük, segít-e még a Kódex nekünk?

Kódex 4.22.2. A nem önálló cselekvésként kijátszott lap csak akkor minősül kézből kijátszottnak, ha azt az eredeti cselekvés leírása kifejezetten annak minősíti.

[Kiegészítés]

Egyes cselekvések lehetővé teszik, hogy közvetlenül a sikeres megtörténtük után a játékos kézből (gyűjtőből vagy pakliból) egy vagy több lapot játsszon ki (esetleg előre kikészített lapot hozzon létre). Az ilyen cselekvéssel kijátszott lapok kijátszása nem önálló cselekvés, ezért az így kijátszott lapok sem minősülnek kézből kijátszott lapoknak még akkor sem, ha ténylegesen kézből kerülnek játékba. (Pl.: Térsűrítés, Kárhozott bájolás.)

Na most itt a zsinórmérték a "közvetlenül ezután kitétel" lenne. Ilyen nincs a lapon. Az építőbrigád csak azt teszi lehetővé, hogy kijátsszak egy építményt ingyen a kezemből. Azt nem mondja meg, hogy mikor.

Analógia: A Délibáb ugyanezt tesz, de ott egyértelmű a készítő szándéka, hiszen a kör végéig lehetővé teszi az építmény kijátszását. A Kódex-ben lévő kiegészítés is rámutat két lapra, a térsűrítésre (ami azért nem segít nekünk, mert a kiadó erratazta a lap szövegét, erre később visszatérek), illetve a kárhozott bájolásra. Ez utóbbit is úgy helyesbítette a kiadó, hogy rögtön ki kell játszani.

A Térsűrítés szövegét a Kiadó úgy módosította, hogy egyértelműen kapcsolódó hatássá alakította a vele való lapkijátszást.

Az összes hivatkozott lap, beleértve az építőbrigádot is ingyen rakja játékba a lapot.

A fentiek alapján, mivel működési elvük ugyanaz, ezért az analógia szerint az építőbrigád által ingyen kitett építmény kijátszása nem önálló cselekvés, hanem kapcsolódó hatás. Így igen, a hálót véleményem szerint kikerüli.
 
Igazatok van. Akkor marad a dermesztés.

Kicsit ráflasheltem most az épületes kombókra, így van most még egy hasonló kérdésem:

Ha háló van lent, és kijátszom egy Templomszolgát, ami kikeres, majd felépít egy Dungeon-t, akkor megvolt a két lapom, viszont reagálni elvileg még lehet. A kérdésem, hogy reagálhatok-e a Dungeon-re Túlbuzgó építőbrigáddal, és ha igen, akkor kirakhatom-e a kezemből még a Magányos tornyot kapcsolódó hatásként?
 
Hm. Valóban. Azonban más butítással, pl. dermesztés-jelzővel, képességelvétellel, stb. működik. Nem egyszerű összehozni, de meg lehet csinálni.
 
Az a baj vele, hogy aktiv épületet kell áldozni.

(Ha az unalomüzőt használod előbb, akkor nár nem jön létre a diszkoszvetés feltétele.
Aktivan ugye meg nem áldozhatod a Dungeon-t)
 
Megfelelő körülmények esetén igen, Hozd össze és megénekeljük.
 
Ezek szerint Unaloműző+Dungeon+Ongóliant diszkoszvetés=win?
 
Kérdezz-felelek 27.

Hátrány-e, ha egy lapot nem lehet feláldozni?

Ha a hátrányok közt szerepel, akkor igen, egyéb esetben nem. A 2001 után megjelent lapokon mindig külön szerepel, ha egy képesség hátrány. (Ez ráadásul nem is egyértelműen hátrányos, minden esetben, hiszen a kényszerített áldozástól is véd.) Lásd Még: HKK Kódex, 91.3.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.