Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Alanor bűnei május 12.
HKK - Zén Legendái: Ryuku szigetvilág március 24.
A pillanat képe
Ra'ronn
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
"Ra'ronn jól fel volt készülve az Ősök Városa legerősebb varázslatainak kivédésére. Arra azonban nem számított, hogy egy parányi energiatüske öli majd meg." - részlet Zoregblum professzor Hegymélyi Ki Kicsoda? c. művéből
Nézz szét a galériában!
XLIX. Alanori Olimpia
Pünkösdi letöltésfieszta
Élőholt invázió 2.
XLIX. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2018.06.16. PROGRAMJA
Alanor bűnei - lapelemzés

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
XLIX. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2018.06.16. PROGRAMJA (4)
Fairlight templom (406)
Lapötletek (63666)
[HKK Piac] Eladó lapok (140599)
Böszörményi Gyula: A bolhedor lovagjai (12)
Excelsior (884)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Szörnyek és szörnyek és szörnyek...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Köszönöm a korrekciót
 
ja, ezt benéztem, teljesen baromságot írtam akkor alább
 
0-t.
 
értem, köszönöm a válaszokat, tehát ez mondjuk egy tűztomboló, vagy káosz goblin esetében egyet jelöl
 
Ha egy cselekvés a változó idézési költségű lapot kézből, pakliból vagy gyűjtőből keresi elő, dobatja el, vagy onnan veteti vissza, akkor az idézési költségben szereplő X, illetve ? szintén a lehető legkisebb érték, és ezt ki kell számolni. A cselekvés ennek megfelelően fejti ki hatását az ilyen lapra.
 
7.7.2. A kézben, pakliban, gyűjtőben (Semmiben) lévő változó idézési költségű lapok alap idézési költsége mindig a lap bal felső sarkában szereplő konkrét érték. Az alap idézési költség pontos kiszámítását kizárólag a lap kijátszásakor kell elvégezni.

Az ősmágia a lap kijátszására vonatkozik, a képességek használatára nem.
 
Azon olyan lapoknál amelyet idézési költség megkötése mellett dobatnak pl albínó varkaudar, az olyan lapok amelyeknek nincs fix idézési költsége pl jégkornis, káoszgoblin milyen idézési költségűeknek számítanak?

Az ősmágiás lapoknál ha ez egy asztalon maradó lap , és van valamilyen célzó ,vagy reakció képessége akkor ezen képességekre szintén nem hatnak az ellenfél drágító forrásai, vagy az ősmágia csak a kijátszáskori idézési költségre vonatkozik ?
 
A Trogg mellett kijátszott/használt gyógyító forrás sosem gyógyít.
Engedjük el ezt a max Ép-s dolgot!
A forrás még azelőtt változik sebző forrássá, hogy eljutna a gyógyításig.
Kiszámítjuk, hogy mennyit tudna gyógyítani (és ezért idéztem a szabálypontot). A Felfrissülés 9-et próbálna gyógyítani, ami miatt ez egy 9-et gyógyító forrás. A max feletti rész azonnal elvész, tehát a tényleges gyógyítása nyilván kevesebb is lehet ennél, de mint hangsúlyoztam el se jutunk odáig, hogy ezzel számolnunk kéne.

Trogg mellett sosem gyógyítana a gyógyító forrás, ehelyett annyit sebez, amennyit gyógyítani tudott volna. Azaz jelen esetben 9-et.

Fordítva is igaz a dolog.

GGort mellett a sebző források gyógyítanak. Itt sem számít, hogy pl. egy Mer-gah mennyit venne le a forrás sebzéséből, mert a forrás sosem próbált ténylegesen sebzést okozni. Sebző forrás? Igen. Megnézzük, mennyit tudna sebezni, és amennyit sebezne, ehelyett annyit fog gyógyítani.

"A max Ép feletti rész azonnal elvész" - csak akkor lép érvénybe ha ténylegesen megtörtént a gyógyítás. Itt erről szó sincs.
 
En ugy gondolom, elter a 2 lap. A Gyogyitas fajdalmana 'gyogyulsz' es 'amennyit gyogyultal' van - itt max.-ban a 'gyogyultal' mar 0.

Azonban a 'gyogyito forras gyogyitas helyett sebez' (Trogg), az mar a konkret gyogyulas megtortente _elott_ megvaltoztatja a lap mukodeset, igy nem szamit, mennyiben vagy.

Ez utobbi olyannyira igaz, hogy '96-ban a HKK 1. komboja, a Zoldello fa - Azonnali gyogyitas - Negacio (16 VP a Zoldello fan kivul! HJE, de nyerte a versenyeket!) is igy mukodott.
 
Ezt én sem teljesen értem. A gyógyulós paklimba azért kell fehérmágiát használnom, hogy a max ép ne akadályozza a sebzést gyógyítás fájdalmával.

De ezek szerint, ha gyógyítás fájdalma mellett kijátszom egy felfrissülést akkor sérül 9-et az ellenfél akkor is, ha én nem tudok gyógyulni, mert maxban vagyok?
 
szóval ha 19-ben van, akkor a Felfrissülés egyet gyógyítana, amit a trogg 1-re fordít, de ha 20-ban van akkor kilencet sebződik? elég fura egy interakció lenne így.

Voltam troggos deckkel versenyen, és ott azt itélték, hogy a gyógyulás mértékének megállapítása után fordít a trogg. azaz ha maxban van a trogg se sebez.

Lásd pl. trogg+ felfrissülés kombó
 
Az hogy valaki "max-ban van" az nem jelenti azt, hogy nem "gyógyulhat".

3.18. Mind az Ép-nek, mind a Vp-nek 20 a maximum értéke. A játék során egyik érték sem növekedhet a maximum fölé. A maximum feletti érték azonnal elvész.

Természetesen ha egy kapcsolódó hatás ahhoz fűződik, hogy egy játékos mennyit "gyógyult", mivel ilyenkor ténylegesen nem történik gyógyulás (az aktuális Ép nem nő).

Tehát a gyógyulás mértéke ilyenkor is kiszámítható. Attól, hogy valaki "max-ban van", még ugyanúgy hatnak rá a gyógyító források.

Tehát teljesen függetlenül attól, hogy mennyiben van valaki, a Felfrissülés "mértékét" ki kell számítani. Ez pedig egy gyógyító forrás, ami igyekszik 9-et gyógyítani. Ezt Trogg sebző forrássá változtatja, azaz a Trogg + Felfrissülés együttes hatása => 9 sebzés.
 
Trogg+Felfrissülés hogy működik, ha az ellenfélbe lőném, de max ÉP-ben van?
Nem sérül egyáltalán, ugye?

Gyógyulna 9-et, amit a trogg átfordítana, de mivel maxban van, ezért nem gyógyul, így nem történik semmi, ugye?
 
67*92 volt eddig (most talán egy fél mm-vel keskenyebb)

A probléma, hogy van olyan fólia, amire ez a méret van ráírva, és elég erősen hajlik benne (pl legion).
 
Ha még jól emlékszem akkor 67mm-nél szélesebb legyen a fólia.
 
Tudja valaki fejből hányszor hány mm egy lap?
Fóliákat nézegetek a neten, és lusta vagyok felkelni megmérni.
 
Egyszerre egyet, de körönként ezt bárhányszor megteheted (csak közben cselekedhet az ellenfél is).
 
A szirének éneke (új)-nak hány lapot lehet egyszerre maximum dobni?
 
Pontosan így van. Mikor az Ében íjász nevű lap megszületett, ő volt az első a későbbi csapatból. Épp ezért került a képességébe nagybetűvel a lap neve. Emlékeztetnék, hogy az eredeti Ében íjásznak nincs altípusa...
A lap felújításakor elkövette azt a hibát a Kiadó, hogy a régi verzió szövegét gyakorlatilag csak kiegészítette, nem írta át. Így maradhatott le az altípus (pedig akkor az altípus már jócskán létezett), és maradt a szövegben nagy kezdőbetűvel az etnikum elnevezése.
A Kiadó aztán korrigálta a hibát, és egyrészt egy faq-val pótolta az altípust, másrészt korrigálta a hibát: gyak. kijavította a lapszövegben az etnikum elnevezését kis betűvel kezdődőre.
 
21.19.1. Ha egy lap a lapkijátszáshoz kapcsolódó állandóan működő vagy automatikus képességgel rendelkezik, akkor a saját kijátszását ezen kapcsolódó hatás szempontjából még figyelmen kívül kell hagyni.
 
Sziasztok!
Így már értem. Köszönöm a választ mindkettőtöknek! :-)

Üdv!
András
 
Hali!

Mindkettő kapcsolódó automatikus képesség, ami mindenképp létrejön, a fonix esetében körönként 1-szer a krabber esetében 2-szer, ha teljesülnek a feltételek.
Fonix feltétele: Ellenfel lény szenvedjen el tűz sebzést. Létrejön a fonix és lő 3 tűzsebet az ellenfél lényébe. Megvizsgaljuk a kapcsolódó hatásokat: teljesul a feltétel a lény átkerül hozzánk.
Csontozat feltétele: lényt kell kijatszanom h aktivaljam a képességet. Létrejön a krabber, kijatszaskori képessége nincsen. Lent van az asztalon és "várja" h kisüljon. Azert nem működik önmagara mert amikor kijatszod még nincsen érvényben a képessége és mikor aktív már ez a képesség a krabber már létrejött és nincs éppen olyan lény ami kijatszasra kerül. Továbbá a jatektérnek nincsen memóriája ezért visszamenőleg nem sül ki képesség (kivéve ha ez vab feltüntetve a lapon).

Remélem érthető volt és megvalaszolta a kerdesedet.
 
Az a különbség a két lap között, hogy a Főnix tűzreinkarnátor sebzős képessége egy kijátszáskori képesség. Tehát miután sikeresen létrejött a lap, érvénybe lép a képessége, és sebez 3-at tűzsebzéssel. Erre ki lehet sütni a k-s képességét, mivel a lap már játékban van. A krabber csontozat k-s képességét akkor tudod használni, amikor már létre jött a lap. Tehát a saját kijátszására még nem.
 
Sziasztok!
Kicsit belezavarodtam a "K" képességek használatába. Először egy Krabber csontozat esetén kérdeztem rá, hogy "K" képességét játékba kerülésekor használhatja-e már önmagára is, a válasz pedig az volt, hogy ilyenkor még nem. Egy másik versenyen a Főnix tűzreinkarnátor esetén merült fel ez a kérdés újra, ezúttal viszont azt a választ kaptam, hogy igen, a Főnix bizony a kijátszásakor elkövetett tűzsebzésére már használhatja a "K" képességét. Számomra nem világos a két eset közötti különbség :-( Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Üdv!
András
 
Ha egy lap szövegében nagy kezdőbetűvel szerepel ez a megnevezés, akkor az adott lapra, ha kis kezdőbetűvel, akkor az adott altípusra utal a szövegezés. Az egyszerűsítés kedvéért, ha a mondat ezzel a megnevezéssel kezdődik, és ezért nagybetűvel szedett, illetve a Közös Tudat, Thargodan megnevezés esetében a szövegezés mindig az altípusra, és nem csupán az adott lapra vonatkozik.


Ez alapján az Ében íjász nevű lap csak annyit lő, ahány Ében íjász nevű lapom van játékban, és nem annyit, ahány ében íjász altípusú lapom van játékban?

A lap alatt van egy ezzel ellentétes értelmű faq.
 
Mindegyik kérdésre igen a válasz.
 
1. Robbanó Birkával beáldozhatom-e (a) egy másik lényem a Birka képességével, hogyha az ellenfél egy Szirénnel elcsábítaná; (b) azonos helyzetben a Birkát magát.

2. Élő bűbáj: (a) "Húzz 1 lapot!" Ez csak kijátszásakor jön létre? ; (b) illetve az "áldozd fel egy bűbájodat" képesség használata esetén önmagát is feláldozhatja?

Köszönöm!
 
7.2.1. Kiegeszites.
8.9.2.
Tudom h kenyelmesebb, de kezdem unni a ket kattintassal megnezheto kerdeseket...
 
Bufa kódexe mellett lehet helyettesíteni helyszínben a csontot? Zanszilánk idézési költségű lapot csak VP-ből lehet kijátszani?
 
nem csodálom
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.