Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli – Káoszhorda március 12.
Alfa pakli – Varázslények március 12.
A pillanat képe
Az Úr világa
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A sci-fi misztériumaiba avat be Ian Watson Az Úr világa című könyve. A képen a magyar kiadás borítója látható.
Nézz szét a galériában!
Résföld
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő: Kisértetjárás
11. kiadás vágási hibák
HKK gyorshírek
Követő változások, nerfek és újrakeverés (mulligan) szabály

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Páncélzúzás (569. tudati képesség)
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Kristályláz

A lista folytatása...
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő: Kisértetjárás (4)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7514)
HKK kiadói tervek 2022 május (33)
HKK gyorshírek (18)
Résföld (1)
Kísértetjárás Zén bemutató 1. rész (56)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Az alakváltás mesterfokán...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Egy kérdés, amire az Alakváltás Egyszeregy nem tudott választ adni:
A lény képességet nem-lény lapnak adó források hogyan működnek? Pl a Csúfolódás és a Sárkánykő le tudja másolni egy lény képességét és azt egy nem-lény lapnak is oda tudja adni.
Mi történik hogyha Womath képességét egy tárgynak adom a Csúfolódással? És mi történik akkor, hogyha azt a Sárkánykőnek adom? Hogyan működnek akkor a -1ÉP-t jelentő jelzők? Rájuk kerülhetnek egyáltalán azok a jelzők? Az építmény SP-je ilyenkor megszenvedi azokat a jelzőket?
 
A #goblinkapás opcionális?
 
Köszi!
 
ugyanazt jelenti az X
szóval ha többért játszod ki, többért használod a képességét
 
Az új Alex Vampirsson-on a S képességénél az X ugyanaz az X mint amennyiért kijátszottam?
Vagy ez két egymástól független X és ha kijátszottam 1-ert akkor is használhatom a képességet 0-zanért?
 
Igen. Ez lesz a feltétele annak, hogy a Goblint megkapja. Ha nem áldozza fel a katapultőrt, akkor nem kapja meg a Goblint, de ezt a feltételt nem kötelező teljesítenie.
 
közben rájöttem. a cselekvés a kulcsszó sry
 
Van az asztalomon egy riknatikus röfögés, és az ellenfélnek nincs lénye. Kijátszik egy goblin katapultőrt. Ahhoz hogy a termelt goblint megkapja fel kell-e áldoznia a katapultőrt?
 
Ehhez lehet kérni egy kis magyarázatot? A kodexben ezt találtam: "37.0. Ha egy lény bármikor sebződik (beleértve a harci képességek használata, illetve ütés részfázisban történő sebződést is), vagy bármikor csökken a maximális életpontja, akkor közvetlenül ezután bármilyen azonnali cselekvés használható életmentő cselekvésként, aminek a hatására, akár közvetve is, megnő a lény aktuális életpontja."

-Számít hogy kinek a köre van?
-Ha jól értem akkor a kapcsolódó hatás hamarabb történik meg minthogy azonnali cselekvést használhatna a megütött lény gazdája?
 
A gyűjtőbe küldés egy kapcsolódó hatás, akkor jön létre, amikor sebzést okozott, még az életmentő hatások előtt megöli a lényt.
 
Immunis Krakoch:

Amennyiben megsebez 1 lényt, arra a lényre van még lehet életmentő hatást alkalmazni? Mikor jön létre pontosan a gyűjtőbe küldő hatás?

Fec
 
Ha ez felmerül kérdésként, akkor tényleg érdemes rendbetenni.

Bizonyos speciálisabb szabályok kivételként felülírhatnak más, általános szabályokat.

Itt az általános szabály az, hogy lényeket csak a saját fő fázisodban játszhatsz ki.
A speciális szabály pedig, hogy semlegesítésként lényeket bármikor kijátszhatsz, amikor azonnalit is.

A feltámadás ugyanolyan lénykijátszás, mint a kézből történő kijátszás, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, és a kivételek, mint a semlegesítés (vagy pl. Villámháború) ugyanúgy felülírhatják.

A Temetőn nem szerepel az, hogy saját körödben, ezért ott is ugyanezek a dolgok érvényesek, nyugodtan játszhatsz ki semlegesítésként lényt az ellenfél körében.

A feltámadásnál szerepel, hogy ez minden szempontból kézből kijátszásnak számít, de lehet a definíciót pontosítani, hogy még egyértelműbb legyen, hogy ugyanazok a szabályok is vonatkoznak rá.
 
Ott a hiba, hogy nem ez a szándék, és a szabályok csűrése-csavarása sem cél. De hogy mindenki megnyugodjon, kaphat egy pontosítást a feltámadás képesség. Mondjuk ha megnézzük, hogy hány feltámadás képességgel rendelkező lény tud semlegesíteni és ezeknek mi a szövege, akkor a szándék egyértelműen kiolvasható a lapszövegekből, de tényleg többet beszéltünk róla, mint amennyit érdemes.
Mivel feltámadás képességet kaphatnak a lények más lapoktól is, a kérdés valóban felmerülhet, és ennek így elébe lehet menni.
 
A lényekre vonatkozó szabály is pont ugyanez. A saját fő fázisodban játszhatod ki őket, sőt, a bűbájokat, építményeket, stb... az azonnali kivételével mindent.

Épp ezért fölösleges a feltámadás szabályba. Mint ahogy a feltámadás szabályban nem szerepel az se, hogy a lény költségét ki kell fizetni, a kijátszási feltételét teljesíteni kell, és hogy a tartalékba kerül kijátszásakor, mert a lények alapból ezt tudják. Nem értem, hogy ha "a saját fő fázisában" rész kikerülne a feltámadás szabályból, abból miért következne, hogy bármelyik lény bármikor fel tudna támadni.

A jelen szabályok mellett én a következőt látom: akkor játszhatok ki egy lényt, ha (egyebek mellett) az adott pillanatban ÉS az adott módon (kézből/gyűjtőből) ki lehet azt játszani. Ez alaphelyzetben: ha a saját fő fázisom van ÉS kézből játszom ki.
A semlegesítés szabály engedményt tesz arra, hogy a lap mikor játszható ki: ha a saját fő fázisom van VAGY reagálok.
A feltámadás szabály engedményt tesz arra, hogy a lap honnan játszható ki: ha kézből játszom ki VAGY (a saját fő fázisom van ÉS a gyűjtőből játszom ki).

A kettőt összerakva, akkor játszhatom ki a feltámadó, semlegesítéses lényt, ha: (a saját fő fázisom van VAGY reagálok) ÉS (kézből játszom ki VAGY (a saját fő fázisom van ÉS a gyűjtőből játszom ki)).

Ez alapján nem támadhatna fel az ellenfél körében a lény semlegesíteni. Hol a hiba a gondolatmenetemben?
 
Kerhetunk majd egy "pontosan mikor lehet lenyeket kijatszani a Temetovel" FAQ-t? Bevallom, picit elvesztettem a fonalat meg jo az, ha latszik a lap alatt egybol.
 
A lényekre vonatkozó szabály is pont ugyanez. A saját fő fázisodban játszhatod ki őket, sőt, a bűbájokat, építményeket, stb... az azonnali kivételével mindent.
Ha kivesszük a főszabályból a saját fő fázisodban kitételt, akkor az azt fogja jelenteni, hogy bármelyik lény bármikor fel tud támadni.

Nem lesz kiszedve. A semlegesítés, mint opcionális kijátszási mód felülírja a főszabályokat, és így a feltámadás szabályt is.
 
Tian-krist tudnám példának hozni, ahol szerepel az S, habár reakció. Az ő képességét sem tudod használni az ellenfél körében. Jelenleg a feltámadás leírásában szintén szerepel ez az S, csak szavakkal leírva, ezért furcsa, hogy semlegesítéssel működik az ellenfél körében.

Kissé tényleg ellentmondásos.
 
Ha tényleg ez a szándék, javaslom a feltámadás szabályból kivenni a "saját fő fázisában" részt, mert jelenleg a szabályokból nem ez következik.
 
A semlegesítés a lap egy alternatív módon történő kijátszása. Bármilyen típusú lap kijátszható reakcióként, ha van semlegesítése. Ha a feltámadó lénynek van, ez a megengedő szabály erre is vonatkozik.
 
Temetővel feltámadhat-e semlegesítéses lény az ellen körében? A feltámadás kiemeli, h a csak a saját fő fázisodban. A semlegesítés meg ugye bármikor kijátszható. A veszett vérfarkassal bátran counterelgetnek az ellen körében feltámadva. Lehet csak saját körben tud semlegesíteni?
 
Tényleg, az egyszerre meghalást elfelejtettem. Köszi.

És elnézést kérek, hogy nem pontosítottam: Én a Quwarg orákulum (2015)-ről beszéltem. Nem is vettem észre, hogy fel lett újítva most.
Az a fajta reakciódrágítás másmilyen volt, mint az ikonos reakciódrágítás és a szövegezés azon a lapon egyedi. Az a reakciódrágítás konkrétan az aktiválást igénylő képességeit is meg kellene, hogy védje szerintem.
De végül akkor ez mindegy is, mert a cselekvéstől független "esemény" fogalomról volt szó. Meg kell még ezt szoknom.
 
Ez, hogy a Quwarg orákulumon van egy reakciódrágítás, csak annyit jelent, hogy amikor a kezedből játszod ki a Quwarg orákulumot, +1 VP reagálni a kijátszására. Az, hogy egy lap a gyűjtőbe kerül, nem a kézből való kijátszása, igy a gyűjtőbe kerülő hatásokat módosító reakciónál nem is csinál semmit.

Amikor egy cselekvéstől 3 lény a gyűjtőbe kerül, ezt a hatást módosíthatod, hogy ebből 1 vagy 2, általad választott lény a kripta alá kerüljön. A lények egyébként ilyenkor egyszerre halnak meg, a sorrendnek nincs jelentősége.
 
Érdekes. Tehát akkor a Quwarg orákulum halálára is lehet reagálni drágítás nélkül? Az nem egy ő rá kijátszott reakció? Ilyenre nem emlékszek, hogy lett volna eddig a játékban.

Valamint meg tudnád erősíteni a válaszodat a 45970. HSZ-ben, mert még mindig nem értem. Három vagy több lény halála egy forrás által. A halálok sorrendjétől függetlenül lehet újabb reakciósorokat indítani minden egyes döntésre, hogy A Dungeon kriptáit aktiváljam-e vagy sem? Tök mindegy, hogy milyen sorrendben halnak meg a lények, a kripta nem azt nézi, ugye?
 
Igen, ez egy aktiválást igénylő képesség, és reakció, így bizonyos, a reakciókat drágító dolgok tudják drágítani. Pl. az Antimágikus rakshallion azt mondja, hogy "minden reakció +3 VP" így az drágítani fogja. De egy szimpla reakciódrágítással bíró lénynél ez nem jelent semmit, mivel a lapokon levő reakciódrágítás csak a lap kijátszására vonatkozó reakciókat drágítja. itt azonban egy eseményre, a lény gyűjtőbe kerülésére reagálunk.
 
Ez egy módosított reakcióként használt aktiválást kívánó képesség.
 
Erre is tudnál választ adni, kérlek?
45971. p1rat3n1nj4 (előzmény: Miklós 45970.) 2022.01.06. 22:10

Újabb kérdések.
1) Hogyha A Dungeon kriptái reakciónak számít, akkor a reakciókat drágító követők/források tudják drágítani? A kettőspont miatt szerintem ez nem automatikus képesség.
2) Az olyan reakciókat drágító lapok, mint a Quwarg orákulum (Dornodon szörny) drágítják az olyan dolgokat is, amik nem a kézből/gyűjtőből/kriptából kijátszására reagálnak, hanem a képességeire vagy a játékból kikerülésére? Azok is elvileg ő rá reagálnak valamilyen módon.
 
Ha a büntetés/halálsikoly mögötti szabályt nézzük, és azt állapítjuk meg, hogy ezek a következmények csak azután következnek be, miután a lap ténylegesen gyűjtőbe/Semmibe került, akkor úgy lenne következetes a halálsikoly, hogyha akkor működne, amikor a lap ténylegesen gazdát cserél.
A mostani szabályszöveg szerint akkor működik, amikor "kikerül a tulajdonosa irányítása alól", tehát egy stádiummal korábban, mint kellene. Nem "érkezéskor", hanem "távozáskor". Ez kicsit zavaró.
Amúgy, mikor megérkezik a kripta alá a lény, akkor a kripta gazdája válik a lény "gazdájává" is, hiszen ő játszhatja ki azt a kriptából... Szóval, igen, így megközelítve a halálsikolynak működnie kellene.

Más megközelítésben... egy lény eltűnik a pástról, és a kriptába kerül. Hogy lehetne ezt másként értékelni, mint hogy elpusztult? Szóval igen, tévedtem lentebb.
 
Jogos a felvetés. A játékban különböző zónák vannak, a pakli, a gyűjtő, az asztal, a kéz, a Semmi. És van két "homályzóna" is, amikor a lapok a reakciósorban vannak, ill. amikor valamilyen célból félrerakjuk őket. Az így félrerakott lapok, bár a kripta alá rakod őket, valójában nincsenek játékban, azaz bár nem kerültek a gyűjtőbe, viszont a játékot elhagyták, ezért kisül a büntetés és a halálsikoly is. Köszönjük a korrekciót! Rakok a kripta alá FAQ-t erről.
 
"135.7. Halálsikoly: Ha az ilyen képességgel bíró permanens forrás hatására kikerül a játékból vagy kikerül tulajdonosa irányítása alól, akkor megtörténik a Halálsikoly után leírt hatás."

A "kikerül a tulajdonosa irányítása alól" nem teljesül amikor leszedi a lényt és ehelyett a kripta alá kerül?
 
A halálsikoly azért nem sül ki, mert ténylegesen nem kerül a lény a gyűjtőbe. Mindegy, hogy ki a gazdája a lénynek és a kriptának, és hogy ki szedi le a lényt.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.