Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
HKK - Zén Legendái: Baljós jelek január 23.
A pillanat képe
Urgod haragja
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Urgodról, a hajdan élt nagyhatalmú mágusról nem sokat tud a mai emberfia. Talán épp csak annyit, hogy mágikus kesztyűjét és fétisét becses relikviaként tartják számon. A jobban értesülteknek talán az is beugrik, Urgod arról volt híres, hogy rettenetesen gyűlölte a kalandozókat. Nos, mint a képen látszik, a köznép sem kerülhette el haragja beteljesedését, ha egy kísérlete nem épp úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Ilyenkor tomboló dühvel rombolt, nem nézve, mit tapos el...
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Eldritch Horror (magyar változat)
Termékismertető - A nagy western utazás
Termékismertető - Scythe - Magyar kiadás
Szólások - Lapelemzés
Termékismertető - Super Munchkin

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (139014)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5795)
Postai csere (megbízható arcok listája) (8541)
Lapötletek (62811)
Szerver karbantartás (1)
Verseny előtt (6797)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Nagyobb tűzféreg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Tegyuk fel ugy a kerdest h miert is evidens szetinted h valaszthatsz uj celpontot/hordozot?

Ha ellopsz egy szimpla asztalon levo lapot, pl. egy lenyt, letrejonnek a kijatszaskori kepessegei? Nem. Azert nincs leirva sehova amit keresel mert fel sem merul ez a lehetoseg.

Igen, tudom h vannak olyan lopasok amik ezt megengedik. De fiszabaly szerint lopaskor semmi mas/tobb nem tortenik mint h megvaltozik a permanens gazdaja. Ratett lapot is el lehet lopni, es onnantol pl. az uj gazdi aldozhatja zanszilanknak. De ennyi.

Erdekesebb a helyzet ha az ellopott ratett lap maga is lopo lap. Errol lehetne egy hosszabb fejtegetest irni, de most nem ez volt a kerdes.
 
Harangmester?
 
Visszafogott fejlődés. Anti-mágiás + 5 körig forrásra immunis
 
igen, a Genrath vérmedve.

Ezenkívül Hendiala szivárványköpenye, ami egy hálós KF tárgy forrásimmunitást ad
 
Ja, és lehetőleg counterelhetetlen és/vagy önerőből kereshető!
Van ilyen lap?
 
Létezik forrásra immunis hálós lap?
 
Miért nem?
(Sehol sem találtam ideillő szabályt)
 
Van ra valami szabaly is valahol ?
 
Nem lehet sajnos.
 
Trukkos szirennel ratet lap lopasnal valszthatsz uj celpontot ?
 
Valóban, kicsit zavaró, belátom, de ez a lényege. Nyilván lehetne pontosítani....
 
Hát engem az illetve szó kicsit megzavart amire van is egy példa: http://www.e-nyelv.hu/2011-05-03/illetve-a-jogszabalyokban/

Mert ha "és" kapcsolatban vesszülk akkor ez egy eredeti típus de más hatás ban játszodik kis amire vonatkozik az említett feltétel.

Viszont ha "vagy" -al vesszük akkor érthető a levezetés hogy mivel nem változik a típusa így az altípusa is megmarad.
 
Ha a kétféleképp használható lapnak van altípusa, akkor az altípusa kizárólag eredeti típusa, illetve hatása szerint történő kijátszásakor vehető figyelembe.

Mivel eredeti típusa szerint kerül kijátszásra, a többi nem vonatkozik rá.
 
Nem-nem... Értelmező olvasás, fiúk... A kiegészítés arra vonatkozik, amikor az eredeti laptípustól eltérő módon kerül kijátszásra a lap. A szkritteres példa jó, de számos egyéb lény is van, amit ki lehet játszani varázslatként, (ilyenkor értelemszerűen változik a laptípus).

A goblin semlegesítés ide vagy oda, lény marad, tehát a laptípus nem változik, ezért a kiegészítés eleve nem is vonatkozik rá.
 
a semlegesítéses lap és a kétféleképpen működő lap nem ugyanaz. Itt a kódex pl. a szkritterekre gondol amik közül sok varázslatként is kijátszható.
 
Ezt jó tudni, de a kódexből nem ezt olvastam ki:
A semlegesítés alatt ez van:
1.2.12. A semlegesítésként kijátszott lap megőrzi eredeti típusát.


[Kiegészítés]
A semlegesítésként kijátszott lapra is lehet reagálni, ill. az így kijátszott lapot is lehet drágítani. Mivel azonban a semlegesítés nem képesség, ezért magát a semlegesítést nem lehet elvenni, másolni, drágítani vagy arra külön reagálni.

A semlegesítésre a kétféleképp kijátszható lapokra vonatkozó szabályokat is megfelelően alkalmazni kell. (50.)

innen jutottam az 50. ik pontra ahol pedig:
[Kiegészítés]
Ha a kétféleképp használható lapnak van altípusa, akkor az altípusa kizárólag eredeti típusa, illetve hatása szerint történő kijátszásakor vehető figyelembe.

A félre értést az okozza hogy az 50.2 ik pontban kijelenti hogy altípusát elveszíti. A semlegesítés alatt viszont csak a típusáról nyilatkozik, az altípusáról nem. (szerintem ha ez így van akkor bele kellene írni a semlegesítéshez hogy altípusát is megörzi)
 
A semlegesítésként történő kijátszás nem érinti a lény típusát, altípusát. Tehát a semlegesítésként kijátszott lény ezeket megőrzi, ergo: ugyanúgy vonatkoznak rá azok a hatások, amik az "üresben" kijátszásra vonatkoznának.
 
Sziasztok,

Az lenne a kérdés, hogy a kódex 50.2 pont alatti kiegészítés alapján, ha én kijátszok egy daes morent semlegesítésként akkor az már nem is lesz goblin? Így nem sülne ki a goblinokra vonatkozó hatások?
 
Értem, köszönöm a ponotosítást. Kár. Pedig már vizesedett a gatyám az elsőkörös Magh-goth párduc gondolatára - keltető mellett. Így az 3 mana lesz
 
Bocsi a dupláért. Nem tudom javítani.
 
A problémát egyetlen - talán nem tökéletesen átgondolt - egyszerűsítés okozza.

Van ugye egy közismert szabálykiegészítés a 21.18. alatt.

"Asztalon maradó lap esetében a szövegében szereplő „kijátszásakor” megfogalmazáson azt kell érteni, hogy „sikeres kijátszása után”. "

Ennek az "egyszerűsítésnek" azonban van egy sebezhető pontja. Mégpedig, ha már a lap kijátszásának megkísérlésekor tenni kell valamit, vagy önteni kell valamiről, akkor a lapot nem tudod másként szövegezni, csak úgy, hogy "kijátszásakor". Ezt pedig definiáltuk, hogy mit jelent.

Ennek a problémának a feloldására kerültek be a Kódexbe az alábbi kiegészítések:

"Asztalon maradó lap esetében a szövegében szereplő „kijátszásakor” megfogalmazáson azt kell érteni, hogy „sikeres kijátszása után”.

Ha a lapon szereplő "kijátszásakor" megfogalmazás a lap idézési költségének módosítására vagy helyettesítésére, a lap választható színére, típusára vagy altípusára, esetleg egyéb, a kijátszáskor meghatározható változó paraméterére vonatkozik, akkor ez a szöveg része a lap kijátszásához fűzött magyarázatnak, és az ott lévő döntéseket már a lapkijátszás megkísérlésekor meg kell hozni.

Ha a lapon szereplő "kijátszásakor" megfogalmazás a lap idézési költségének módosítására vagy helyettesítésére, a lap választható színére, típusára vagy altípusára, esetleg egyéb, a kijátszáskor meghatározható változó paraméterére vonatkozik, akkor ez a szöveg része a lap kijátszásához fűzött magyarázatnak, és az ott lévő döntéseket már a lapkijátszás megkísérlésekor meg kell hozni."

Tehát a Sámán szövegében a "kijátszásakor" szövegrészt így kell értelmezni. Azaz már a kijátszása megkísérlésekor az átváltozott alakjában van.
 
172.0. Másoló lap. A másoló lapok egy játékban lévő (esetleg gyűjtőben, Semmiben, kézben, pakliban vagy kiegészítő pakliban lévő, kivételes esetben pusztán a neve alapján meghatározott) lapról vagy jelzőről készítenek (hoznak létre) másolatot.

itt a "pusztán neve alapján meghatározott" esetről beszélünk
 
Röviden: szerintem a Sámán egy alakváltó lap.

Indoklás:

- Kódex 173.2. Ha az alakváltó lap teljes egészében lemásolja a másolt permanenst, akkor a nevét, színét, ikonjait (illusztrátorát és illusztrációját, színesítő szövegét, és kiadási dátumát) is lemásolja. Egyetlen kivétel az idézési költség, amit csakis akkor másol le a másolat, ha ezt a szövege külön említi, illetve a lap működéséből ez egyértelműen következik.

A fentiekből pedig az következne, hogy mivel a Sámán szövege külön nem rendelkezik az idézési költségről, ÉS a lap működéséből nem következik egyértelműen, ezért a Kódex 173.2 szerint 1 manáért jön kaller követő mellett a Sámán, akár első körben is, majd szépen felveszi párduc alakját és megy ütni.
 
viszont úgy kezdődik a Sámán képessége, hogy "kijátszásakor válassz" azaz csak a lap sikeres létrejötte után. Magyarán-elvileg- az idézési költség megállapítása után.
 
A gyogyitas sebzesse alakitasa illetve a sebzes gyogyitassa alakitasa egyfele semlegesitese a parbaj hatasanak. Pont erre vonatkozik a szabalypont "semmilyen modon" - kitetele.
 
93.4.12. A párbaj sebzését, ill. gyógyítását semmilyen módon nem lehet erősíteni, gyengíteni vagy semlegesíteni.

de troggal sebezhetek 4-et?
 
Értem, köszönöm. Tényleg érdekes egy szituáció (pláne ha mindkét játékosnak van 1-1 homokgóleme mondjuk )
 
Sajnos ez nem igy van. A kezdesrol akkor dontotok mikor mar felhuztatok a lapokat felfedtetek a szabalylapokat/kovetoket es azok mukodni kezdtek.
 
Talán olyan sorrend van, hogy aki dönthet a kezdésről, az ha elkezdi, akkor ő dönt a szabálylapok működésbelépésének sorrendjéről is. Bár ezt inkább kérdésként tenném fel. ?
 
szabálylapok nem egyszerre fejtik ki hatásukat?

mert akkor a felvetés továbbra is amrad, mivel a játék elején sztem nem nagyon van sorrend.

János: nekem kissé fura megoldás a játék eleji dobásnál. Madjhogynem mindkét döntés védhető amúgy.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.