Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Baljós jelek január 23.
Hatalom Kártyái - Kreátor műhelye november 26.
HKK - Zén Legendái: Alanori piactér október 24.
A pillanat képe
Vérhörgő Mamulut
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Vérhörgő Mamulut a Túlélők Földjének egyik nagyhatalmú alakváltó kalandozója. Sokak szerint ezt annak köszönheti, hogy pályája kezdetén rengeteg, pénzért felvásárolt, élő rabszolgát mészárolt le, csupán gyakorlásképpen...
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Baljós jelek
Előzetes - Baljós jelek
Hatalom Szövetsége - 41. félév
Hatalom Kártyái versenynaptár - 2017.

A lista folytatása...
Termékismertető - Kártyavédő fólia
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Világégés
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Kreátor műhelye
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
[HKK Piac] UR lapok (9992)
[HKK Piac] Eladó lapok (138567)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27017)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5638)
Verseny előtt (6742)
Újra HKK Védnöki Program (21)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Ajándékot hoztál, orglingocska?
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Pontosan. Ezért jó még mindig Zilak pl. egy izomjelzővel operáló lényes pakli ellen. Ingyen megfogja az "izmot", akármennyi is volt a lényen.
 
nem húz.
 
4 izomjelső kisül. Ellenvelem választ 2 VP-t és 2 laphúzást. A Kódex szerint ez egy forrásnak számít.

Tehát ha Pénznyelővel semlegesítem lapot sem húz? (Mint ahogy a Grobox is semlegesíti a Nullifikálást)
 
Igen, megszűnik a hatás, nem számít, hogy ténylegesen nem lett drágább a lap.
 
Ellenfelem Szirén hercegnőt játszik ki. Én következő lapom ősmágiás gondolom erre nem hat (a következő lapot drágító képessége), de ezzel megszűnik-e ez a hatás tehát drágább-e az ezt követő lapom 2 VP-vel.
 
Nem, ez egy hatás, te csak arról dönthetsz, hogy használod-e.
 
Az Élet Földje kijátszásánál "tehetsz két izom és egy életjelzőt egy célpont lényedre"

azt megtehetem hogy az izmot ráteszem, az életet nem?
 
Mint lentebb írtad még mindig védhető az én álláspontom is.
Én simán benne vagyok, hogy legyen úgy ahogy mondod azaz ha passz után cselekvést vagy lapkijátszást csinál az ellenfél akkor legyen gyógyfázis, kivéve ha mást mond vagy ha más van a lapra írva.
Csak kerüljön be a kódexbe, hogy egyértelmű legyen!!!!
 
Ez nem jóindulat kérdése.
Idéztem a szabályt.

"A kör vége fázis és ezzel együtt a kör ténylegesen akkor ér véget..."

Tehát. Ha az aktív játékos szakaszolni akarja a körét, és azt mondja, hogy:

"A fő fázisomban nem akarok cselekedni semmit. Hát te?" Erre azt mondja az ellenfél, hogy én sem, akkor a (második) fő fázis lezárul, és indul a gyógyulási fázis.

Ha ezt nem mondja, hanem csak annyit mond, hogy passz, azzal az egész körének a végét, azaz a kör vége fázis végét jelenti be.

Ilyenkor az ellenfélnek joga és lehetősége beleszólni, és közölni, hogy melyik, ténylegesen le nem zajlott fázisban szeretne még cselekedni. Ha nem jelöli meg pontosan, hogy melyik fázisban akar cselekedni, akkor az utolsó olyan fázisban cselekszik, amikor ezt megtehette. Ez az utolsó mondat így nincs leírva (még) sehová, de ez a logika hordozza a legkevesebb félreértés lehetőségét.

Ha onnan folytatódna a játék, ahol a legutolsó cselekvés zajlott, akkor semmissé válna az aktív játékos azon döntése, hogy be akarta fejezni a körét.

Ezért vágtam be a szabálypontot:

4.11.8. Ha az aktív játékos bejelentette, hogy az adott fázisban már egyáltalán nem kíván cselekedni, és az ellenfél is ugyanígy nyilatkozott, akkor a fázis véget ér, és az már egyik játékos által sem folytatható.

Tehát ha elpasszolom a fő fázist, és az ellenfelem is, akkor megindul a csere/gyógyulási fázis, és már nincs lehetőség visszalépni.

Ad absurdum, egy teljes elscipelt körbe (elmaradt csere, harci és fő fázisok után) beleszólok a körbe egy: "Várj! még a te körödben: kyorggal", és az ellenfelem erre közli, hogy ja... akkor inkább mégis csak támadok a lényeimmel.

Nonszensz.

Főszabály szerint a "Várj! még a te körödben!" = "Várj! még a gyógyulási fázisodban..."

Ha nem így van, akkor azt az ellenfélnek külön közölnie kell (lásd Unaloműzős példa).
 
Persze, az a legtisztább, ha mondja, hogy a gyógyulásiban játssza ki, akkor nem lehet kérdés. De ilyen esetben lehet sztem a jóindulat elvét alkalmazni, mert egyértelmű, hogy ha én nem akarok lapot kijátszani, akkor ő a sajátját a lehető legkésőbb akarja kijátszani, hogy az én válaszlehetőségeim a legszűkebbek legyenek. (Itt nem az ellenfél jóindulatára gondolok, hanem a szabályalkotóéra a játékosokkal szemben.)
 
Én passzolok.
Az ellenfelem azt mondja, hogy gyógyulási fázis ki szeretne játszani egy Kyorg tudást.
Vagy Támadó kijelölés után jön egy kyorg tudás.
Ilyenkor egyértelmű, hogy milyen fázisban vagyunk.
A kérdés arra irányult amikor a következő történik:
Én passzolok.
Az ellenfelem viszont kijátszik egy kyorg tudást.
A logikám szerint, mivel passz előtt az első fő fázisban voltunk és az ellenfél nem mondta, hogy melyik fázisban vagyunk, ezért maradunk az első fő fázisban.
 
Én ebben Jánossal értek egyet, legyen a legutolsó fázisa a körnek, amikor a lap kijátszható, tehát a gyógyulási.
Mert ha az ellenfél passzol, akkor azzal azt jelzi, hogy számára vége a körnek. Ha azt szeretné, hogy az 1. fő fázisa érjen véget, akkor mondja ezt. Vagy szerinted ha én a gyógyfázisban szeretném kijátszani a kyorgomat, és ő azt mondja, hogy passz, akkor vissza kéne kérdeznem, hogy: 'És az 1. fő fázisodnak is vége? És a csere fázisodnak is vége? És a harci fázisodnak is vége? És a 2. fő fázisodnak is vége?" Még a végén rájönne, hogy milyen lapom van, és csak kitenné a 2. fő fázisában az anti-mágiáját
 
Egyáltalán nem értek egyet ezzel.
Azzal értek egyet ha valaki passzol és az ellenfele kijátszik egy lapot vagy cselekszik akkor ne ugorjunk automatikusan a gyógyfázisra, hanem maradjunk az első fő fázisban.
Egyrészt ezt többen bejátszottak ellenem is és régebben is így játszottuk.
Másrészt szerintem meg az lenne a biztos, hogy az első fő fázis van.
Mivel ha kijátszik az ellenfelem egy Techiánafluxot nem lehet eldönteni, hogy az első vagy második fő fázisban akarta kitenni. Illetve egy azonnaliról se lehet eldönteni, hogy melyik fázisban akarta kijátszani az ellenfél.
Szóval ha az én javaslatomat követjük akkor fixen abban a fázisban maradunk ahol passzolni akart az ember, kivéve ha abban a fázisban nem lehet kijátszani azt a a lapot, de ilyenkor a fázis a lap szövegéből egyértelmű.
Viszont ha a te módszeredet követjük akkor le kell vizsgálni, hogy a melyik az a legkésőbbi fázis amikor a lapot ki lehet játszani és akk úgy kell értelmezni, hogy ekkor játszották ki. Ez félreértésekre adhat okot.
Most azokra a kétes verseny szituációkra gondolok amikor bírót hívnak és el kell dönteni, hogy akkor melyik fázisban játszotta ki a lapot.
Viszont ha azt mondanánk, hogy az a fázis van amiben a passz előtt jártak akk nem lenne probléma.
 
Igen,nyilván a gyógyulásiban szeretnék lapot kijátszani,pont amiatt,hogy leszűkítsem ezzel is az ellenfelem beleszólási jogát a körbe. A probléma abból adódik,hogy a sebzett kijátszásra kerül,de a dolog olyan gyorsan lezajlik,hogy se szó,se beszéd,hanem csak a sebzett megérkezik az asztalra és senki nem tudja h még a kör vége előtt melyik fázisba ugrunk vissza.
 
Igen,ez egy egyszerűbb szituáció lett volna így,viszont ugye Villámháború van,azaz én nyomhatom a sebzettet a gyógyulásiban is.
 
Jogos, a Gyógyító motyit kihagytam Átsiklottam felette. A Nekronsárkányt csak azért nem írtam bele,mert anno az "elemzésben" is ez volt neki "megelőlegezve",így szerintem ő a "teljesítette ami meg volt neki írva" kategória
 
Szerintem nagyjából jól összefoglaltad a lapokat. A felemelkedettekhez sorolnám még a Gyógyító motyogót (elég sok koncepcióba bekerült az év során, főleg a megerősödött zarknodos deckekbe)
Illetve a Nekronsárkányt, ami a járjas deckekbe és a mezőbe szépen bekerülgetett, bár főleg az utóbbiban szólt nagyot.
 
A páncél sztem gyenge pontszámmal indult anno is és sose volt drága lap, úgyhogy az nálam nem bukott

Mágiazabáló egyértelműen, én is többet vártam tőle, hihetetlen hogy még sideba se fért be nálam egyszer sem. Ettől függetlenül lehet olyan meta amiben előjön, de tényleg a legnagyobb bukott

Tűzszarv: 9-es tényleg sok volt neki, de 8-ast megérdemel azért. Szerintem inkább a lila gyengélkedése miatt nem láttuk, mert amúgy amiket visz: kristálybarlang, építés/áldozásból jövő zulit kincse, villámhorgony, és sok első körben eltolt lapcounter. Börtönt kivéve ettől függetlenül se tudom elképzelni, mert kb az van ráírva hogy "semlegesítés: bizonyos reakciók", a csábítás képessége miatt azért oda nem rossz.

Csend tornya mega erős lap, nem is értettem anno a pontszámot...többi tényleg meglepő volt.

Kiegészítés:

Felemelkedett: ide talán troggot tudnám mondani, de ő is csak egy paklis, abban mondjuk sztár és átokeltávolító akiről úgy rémlik elég sokszor kerül be sideba ilyen-olyan versenyeken


Bukott
: isteni érzés, elején sokat próbálgatták, meryx még most is imádja, de a 9 pontot nem szolgálta meg.

Drigra (látta valaki valaha?) szintén bukott nálam.

Viszont a legelső helyen a bukottak közt nálam a torz kriptod áll. Nem a pontszáma miatt, hanem amilyen áron ment (volt 2000 is de 1500 sokáig).....túl gyors sztem a meta ahhoz hogy az ember visszaveszegesse és kihasználja azt, hogy szkritter...
 
VH miatt megteheti.
 
ez lemaradt:

4.11.8. Ha az aktív játékos bejelentette, hogy az adott fázisban már egyáltalán nem kíván cselekedni, és az ellenfél is ugyanígy nyilatkozott, akkor a fázis véget ér, és az már egyik játékos által sem folytatható.

[Kiegészítés]
Ha az aktív játékos bejelentése után az ellenfél még cselekszik a fázisban, akkor a fázis tovább folytatódik mindaddig, amíg az aktív játékos ismét be nem jelenti, hogy a fázis véget ért.

Ha az adott fázisban az aktív játékos átadja ellenfelének az első cselekvés jogát, és az ellenfél ezzel nem él, azaz lemond a felkínált első cselekvés jogáról, akkor a fázis az aktív játékos által tovább folytatható.
 
Még szerencse, hogy a Kódex ezt a kérdést is szabályozza, és kevéssé szerencsés, hogy erre megint külön rá kell mutatni.

Mikor felmerül egy kérdés, talán érdemes lenne utánanézni előbb...

41.5. A kör vége fázis és ezzel együtt a kör ténylegesen akkor ér véget, amikor az aktív játékos bejelenti, hogy átadta a körét. Ezután közvetlenül a következő játékos köre kezdődik.

Tehát, mikor a játékos passzol, azzal azt jelzi, hogy nem kíván cselekedni, azaz a köre véget ért.

A kör vége a kör vége fázissal fejeződik be, amikor az ellenfél nem cselekedhet. Azaz, ha az ellenfél szeretne cselekedni, akkor vagy külön jelzi, hogy még a második fő fázisban akar cselekedni, vagy - ha ezt nem jelzi, akkor az utolsó olyan fázisban cselekszik, amiben még cselekedhet - azaz az aktív játékos gyógyulási fázisában.

Egyetértek a zorall-al. Ha a játékos elpasszolta a körét, akkor ezzel azt jelezte, hogy lezajlott az összes fázisa anélkül, hogy cselekedett volna.

Alapértelmezés szerint külön kell jeleznem ilyenkor, hogy melyik - valójában cselekvés nélkül lezajlott - fázisba szeretnénk beleszólni. Pl. ha van lenn egy Unaloműzőm, akkor a fenti szituációban mondhatom, hogy várj, a csere és a harci fázisod között még használom a bűbájomat...

Ilyenkor az aktív játékos is cselekedhet, de egyébként onnan megy tovább a játék, ahol beleszóltam...

Szerintem alapértelmezés a vázolt szituációban, hogy a gyógyulási fázisba szólok bele. Ha ez nem így lenne, akkor ezt külön jeleznem kell. Pl.: várj, még a második fő fázisodban szeretnék cselekedni... Ha ezt nem mondom, akkor a gyógyulásiban cselekedtem. Azaz az aktív játékos gyógyulási fázisára ugrottunk. Ő már nem játszhat ki lényt, építményt, stb, mert azt csak a fő fázisban lehet...

Természetesen védhető az az álláspont is, hogy mivel nem mondta az ellenfél, hogy melyik fázisra akar visszaugrani, ezért nyilván a fő fázisra akar... de ez így túl bizonytalan, és szabályozatlan lenne.

Szerintem.
 
A sebzett verfarkast a gyógy fázisban nem tolhatod meg, mert nem azonnali hiaba védekezik.
Ha jol emlékszem egy kérdezz felelekben van szó az ilyesfajta kivedekezesekrol.

Szoval kikereshette es ki is játszhatta a veszettseget.
 
Én speciel úgy emlegetem, hogy Önt, vagy "a csodálatos rákember".
 
nem úgy van hogy ha passzolt te meg cselekszel automatikusan a legutolsó (gyógy) fázis van még?
 
Nem lesz nehéz nem egyetérteni veled a krabberrel kapcsolatban. Már csak az a tény hogy mindenki úgy emlegeti hogy "a krabber" és mindenki tudja miről van szó jelzi...
 
Sziasztok!

Hogy ne csak "értelmetlen vitát" gerjesszek, lenne itt a közösséghez egy kérdésem,így az új kieghez közeledve:
Szerintetek melyik lapok a "bukottak" és melyek a "felemelkedettek" a Zarknod visszatérből? Melyik lapokban lehet még később potenciál?

Az én véleményem:

Bukottak:
Ősi mágiazabáló: anno 9es lapnak gondolták sokan, azonban nem futotta be a várt karriert. Manapság a kezdeti árának (1000-1200) töredékét éri (200-400). Valószínűleg nem kedvezett neki a meta.
A legszegényebb lovag: sajnos a "szegénylegény" koncepció nem lett valami sikeres,legalábbis nekem nem rémlik top3as vagy akörüli helyezés vele.
Tűzszarv: Hát,ez lehet csak magánvélemény,de én már a kieg elemzésekor is sokalltam a 9 pontot. Szerintem ez a lap se váltotta be a hozzáfűzött reményeket, talán Chara-din esetleges megerősödésével még újra erőre kaphat az új kieggel.
Vlagyimir páncélja: Ezt a lapot hagyományos környezetben használta valaki? Szerintem idén a klasszikus KF vonalnak nem kedvezett a meta,így ez a lap se futott be nagy karriert.

Felemelkedettek:
Alpha Centaurus: Anno óvatosan 7esre pontozták ezt a lapot,de többen is szép eredményeket értek el a paklival (köztük Jancsár János és Dolák Viktor is,ha jól rémlik). Mindenképp pozitívum szerintem ez a lap.
Furmányos pegazus: Szerintem ez abszolút "alulértékelnek" indult,aztán szépen lassan bekúszott a Rhattot használó paklikba.
Öntörvényű krabber: Szerintem a kiegészítő "meglepetés lapja", sokat elmond róla szerintem, hogy egyes versenyeken már tiltásra került, annyira "imba" 1-1 környezetben. A Szkupien testvérek szeretett lapja,szép kis dekket húztak fel rá Ősi bölcsességgel karöltve. Grat az ötlethez srácok!
A csend tornya: Szerintem ez is elég stabil sidelap lett, ez a lap is talán mondható felemelkedettnek,de talán a legkevésbé.


Köszi ha végigolvastad! Véleményeket írni ér!

Üdv. Nika
 
Véleményt kérek:


Villámháborúval játszok,ellenfelem Keltetővel,ősmágiát kérek.
Ellenfelem kezd,1 VP-ből passzol. Én még szólok,hogy ne fejezze be a körét,mert még szeretnék kitenni védekezésből egy sebzett vérfarkast. Ez megtörténik. Majd erre ellenfelem azt mondja,hogy keres egy Veszettséget(lévén van lenn ősmágiás lapom). Mi történik? Egyértelmű,hogy a gyógyulási fázisban tettem le a Sebzettet,de ezt nem jelentettem be. Kereshet az ellenfelem Veszettséget? Hova kell visszavezetni a játékot,ha egyik játékos sem jelentette be,hogy melyik fázisban tartunk?
 
Jobban jársz, ha az Eladó lapok topicban átnézed és összeveted a hosszabb listákat.
 
Üdv!
Friss listát hol kell keresni a kártyák értékéről? Egy 2014-eset találtam a dungeon.hu-n, az vajon megállja a helyét?
 
Köszi, azt hittem volt valami apropója.
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.