Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
Luhaine, a varázsló
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
Luhaine, a varázsló a Sziklakürtőnek nevezett mágikus börtön lépcsőjénél. Több hatalmas, gonosz lényt is zártak ide az idők folyamán, pl. a Ködszellem is itt raboskodik.
Nézz szét a galériában!
Végzet Verme - nyugat
Alanori Olimpia bemutatóverseny - Előnevezés
Páros verseny – 2017. május 20. - Beszámoló
Alanori Olimpia lapelőzetes (2. rész)
XLVII. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2017.06.17.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
Alanori Olimpia új HKK kiegészítő (320)
Végzet Verme - nyugat (22)
Verseny előtt (6823)
[HKK Piac] Eladó lapok (139251)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (2989)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27222)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
Egy beteljesült szerelem


Utoljára ezt küldték:
Egy beteljesült szerelem
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
my bad, nem gondoltam hogy a kódex erre is kiterjed
 
Mielőtt valaki itt kérdez (ezt általában mondom, tehát mindenkire vonatkozik), egy icicpici erőfeszítést igazán tehetnétek a válasz megkeresésére...

Kódex 96.2. Ha az "előre kikészített lapot" létrehozó lapon kifejezetten nem szerepel, hogy (új) változatot hoz létre, akkor a lappal a gazdája (döntése szerint) létrehozhatja a lapnak bármely korábbi kiadásban megjelent változatát is.
 
Törzsi sámánnál megtehetem, hogy 2-2 fajta pengevirtuóz és Zarándok lapot tartok magamnál tokenként (1-1 régit és újat) és azt a verziót veszem elő amelyiket akarom?
 
Pont úgy működik, ahogy János írta. Direkt azért lett így fogalmazva a lap, hogy mi le tudjunk szedni vele adott esetben rezisztens lapot, az ellenfél viszont ne.
 
Az ellenfél választ először. Mivel nekem sem kötelező választanom, és neki sem, ezért nem választhat rezisztens lapot. Erre csak akkor lenne lehetősége, ha a forrás egynél több lapot céloz. Ez akkor, mikor ő választ még nem áll fenn. Két lehetősége van: vagy választ egy nem-rezisztens lapot, vagy nem választ célpontot.

Ezután én is választhatok. Ha ez ellenfél választott lapot, akkor én már választhatok rezisztens lapot is (vagy bármilyen másikat), hiszen a forrásnak ekkor már egynél több célpontja van. Vagy dönthetek úgy, hogy nem választok célpontot.

Szerintem. Én bíróként így döntenék.
 
Pontosabban:

Választhat-e az ellenfelem rezisztens permanenst?

Ha igen, mi történik, ha én erre reagálva nem választok permanenst a konfliktus-nak?

(Az ugye logikus, hogy én nem választhatok rezisztens permanenset, ha az ellenfelem nem választott)
 
Konfliktus-sal le lehet szedni rezisztens lapot?
 
Ja és erre amúgy lehet jó lenne FAQ a lapra mert ez eléggé kérdéses.
 
Köszi a választ én is a K2-re szavaztam, de nem tudtam ilyen jó analógiákkal élni.
 
Érdekes kérdés.
Közelítsük meg másként.
Ha a két lény különböző, de ugyanazzal a képességgel rendelkeznek (pl. mindkettő "repül"), akkor a jelző "nagyon repül". Nem, mindkettőtől ugyanazt a képességet örökli.

Ha mindkettőnek van lehelet képessége, akkor a jelzőnek milyen lehelete lesz? Ez esetben mindkét leheletet használhatja, azaz a képességek összeadódnak.

Ha mindkettőnek van egy P-s képessége, akkor csak az egyiket tudom használni passzivizálással. Igen ám, de mi a helyzet pl. Termigen képességével?

És a fő kérdés, mi a helyzet a KX-es SX-es képességekkel?

Ha az egyik lénynek pl. K: az elelnfél sebződik 2-őt, a másik lénynek S: az ellenfél sebződik 3-at képessége van, akkor ezek különböző képességek? Nyilván. Mindkettőt megkapja a jelző, persze... És ha a két krabber ugyanazt a képességet adja a jelzőnek, akkor azok miért nem?

Én azt a salamoni döntést hoznám, hogy amennyiben halmozható a képesség (tehát van értelme a többszöri megkapásának), akkor azok összeadódnak. Az öntörvényű krabber esetében K2 lesz a K-ból.

Szerintem.
 
Sziasztok!

Versenyen felmerült egy bírozandó kérdés új kieg Kreátor műhelye lappal kapcsolatban:

ellenfél és saját öntörvényű krabbere a kreátor műhely célpontja, ennek eredménye képp az a kérdés merül föl hogy az új jelzőnek lesz 2db különálló "ök" képessége amit külön külön lehet aktiválni körönként vagy csak 1 db képessége lesz amit körönként szintén csak 1x lehet használni.

A helyben megbírozott döntés a 2.ik lehetőségre esett, de kiváncsi vagyok itt mi a vélemény erről az esetről.
 
Felépít = építő idézési költséget fizet ki.
Zanszilánk => idézési költsége részben vagy egészében fizethető építéssel is. Azaz a zanszilánkokat "felépíthetjük" lényeinkkel.
Ha a zanszilánk egy építmény akkor azt felépíthetjük. Megjegyzem az építmények esetében ez az alapértelmezés. Elég hülyén nézne ki, hogy kijátszok építő lények segítségével egy zanszilánk építményt, és az nem számítana építésnek. Nonszensz.
 
Az építőbrigádon sehol sincs írva, hogy az épület IK-ját nézné. (a zanszilánk csak akkor számít vp-nek, ha egy lap direktbe az IK-t nézi.)

Ha csak építőt használsz rá, akkor igényel legalább egy építőt. (lévén zanszilánk, aminek nem mehet egy alá az IK-ja)

Az a korlátozás a 0-s épületeket érinti.

Véleményem szerint.
(nyugodtan ki lehet javítani, ha tévedek.)
 
Az tiszta sor hogy fel lehet építeni. Viszont alapból vp a költsége, és nem igényel építőt.
 
Ha csak lényekkel építed, akkor szerintem nincs akadálya.
 
Egy ide kapcsolódó kérdés. Túlbuzgó építőbrigáddal reagálhatok Dungeon-re?
 
Az addig tiszta, hogy az építőbrigád jöhet, mert a háló csak sikeres kijátszást néz. Az itt a nagy kérdés, hogy az ilyen módon kijátszott építmény az vajon kézből kijátszott-e?

De nézzük alaposabban.

Kódex 4.22.0. Kézből kijátszás az a lapkijátszás, amikor a játékos ténylegesen kézből hozza játékba a lapot, illetve minden szempontból kézből kijátszásnak számít az a lapkijátszás is, amit egy szabály vagy lap szövege kifejezetten annak minősít.

1) Ugye ténylegesen kézből tesszük ki, mivel erre utasít a lap.

2) Ellenkező értelmű faq nincs a reakció alatt. (Mondjuk ettől még lehet mindkettő.)

Nézzük, segít-e még a Kódex nekünk?

Kódex 4.22.2. A nem önálló cselekvésként kijátszott lap csak akkor minősül kézből kijátszottnak, ha azt az eredeti cselekvés leírása kifejezetten annak minősíti.

[Kiegészítés]

Egyes cselekvések lehetővé teszik, hogy közvetlenül a sikeres megtörténtük után a játékos kézből (gyűjtőből vagy pakliból) egy vagy több lapot játsszon ki (esetleg előre kikészített lapot hozzon létre). Az ilyen cselekvéssel kijátszott lapok kijátszása nem önálló cselekvés, ezért az így kijátszott lapok sem minősülnek kézből kijátszott lapoknak még akkor sem, ha ténylegesen kézből kerülnek játékba. (Pl.: Térsűrítés, Kárhozott bájolás.)

Na most itt a zsinórmérték a "közvetlenül ezután kitétel" lenne. Ilyen nincs a lapon. Az építőbrigád csak azt teszi lehetővé, hogy kijátsszak egy építményt ingyen a kezemből. Azt nem mondja meg, hogy mikor.

Analógia: A Délibáb ugyanezt tesz, de ott egyértelmű a készítő szándéka, hiszen a kör végéig lehetővé teszi az építmény kijátszását. A Kódex-ben lévő kiegészítés is rámutat két lapra, a térsűrítésre (ami azért nem segít nekünk, mert a kiadó erratazta a lap szövegét, erre később visszatérek), illetve a kárhozott bájolásra. Ez utóbbit is úgy helyesbítette a kiadó, hogy rögtön ki kell játszani.

A Térsűrítés szövegét a Kiadó úgy módosította, hogy egyértelműen kapcsolódó hatássá alakította a vele való lapkijátszást.

Az összes hivatkozott lap, beleértve az építőbrigádot is ingyen rakja játékba a lapot.

A fentiek alapján, mivel működési elvük ugyanaz, ezért az analógia szerint az építőbrigád által ingyen kitett építmény kijátszása nem önálló cselekvés, hanem kapcsolódó hatás. Így igen, a hálót véleményem szerint kikerüli.
 
Igazatok van. Akkor marad a dermesztés.

Kicsit ráflasheltem most az épületes kombókra, így van most még egy hasonló kérdésem:

Ha háló van lent, és kijátszom egy Templomszolgát, ami kikeres, majd felépít egy Dungeon-t, akkor megvolt a két lapom, viszont reagálni elvileg még lehet. A kérdésem, hogy reagálhatok-e a Dungeon-re Túlbuzgó építőbrigáddal, és ha igen, akkor kirakhatom-e a kezemből még a Magányos tornyot kapcsolódó hatásként?
 
Hm. Valóban. Azonban más butítással, pl. dermesztés-jelzővel, képességelvétellel, stb. működik. Nem egyszerű összehozni, de meg lehet csinálni.
 
Az a baj vele, hogy aktiv épületet kell áldozni.

(Ha az unalomüzőt használod előbb, akkor nár nem jön létre a diszkoszvetés feltétele.
Aktivan ugye meg nem áldozhatod a Dungeon-t)
 
Megfelelő körülmények esetén igen, Hozd össze és megénekeljük.
 
Ezek szerint Unaloműző+Dungeon+Ongóliant diszkoszvetés=win?
 
Kérdezz-felelek 27.

Hátrány-e, ha egy lapot nem lehet feláldozni?

Ha a hátrányok közt szerepel, akkor igen, egyéb esetben nem. A 2001 után megjelent lapokon mindig külön szerepel, ha egy képesség hátrány. (Ez ráadásul nem is egyértelműen hátrányos, minden esetben, hiszen a kényszerített áldozástól is véd.) Lásd Még: HKK Kódex, 91.3.
 
Igen. Pont a morfok miatt kellett a szabály. Tehát egy élőholtakra hivatkozó lap vonatkozik/vonatkozhat a gyűjtőben, kézben lévő morfra (mert csontváznak, vagy motyogónak, esetleg vámpírnak tekintjük.)
 
Ez speciel nem így van. Csak akkor hátrány egy lapszöveg, ha ott áll, hogy "Hátrány:" vagy egy szabály az ilyen lapszöveget hátránynak minősíti.

Mindezért a Dungeon egyik képessége, hogy nem lehet feláldozni, és igen, ha dermesztésjelző van rajta, vagy passzív, akkor simán fel lehet áldozni.
 
a morfok is? O.o
 
Kódex 63. Élőholt. Minden motyogó, vámpír és csontváz élőholt.
 
Ha nincs rajta koponya ikon, nem élőholt, ennyi. Van más ilyen lap is: a Csontváz lord.

Lábjegyzet: ha a csontváz altípusra keresel rá a szárnyaló halál nem jön ki.. Hm...
 
Sziasztok!

A szárnyaló halál (új) csontváz altípusú lap élőholtnak számít vagy nem? Ez többször vita tárgyát okozta a játék során. Szerintem evidens hogy az, de mivel nincsen halálfejes ikon rajta, így az ellenfelem nem fogadta el annak. Ez esetleg nyomtatási hiányosság lehet vagy tényleg nem élőhalott? Köszönöm a választ/válaszokat.
 
Nem áldozható fel, mert a feláldozhatatlanság nem képesség, hanem hátrány.
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.