Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia június 17.
A pillanat képe
Wayazamund szirén
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Wayazamund szirénnel Ghalla délkeleti csücskében, a tengerparton sétálva találkozhatsz. Még a nők sem tudják kivonni bűvölő pillantásuk hatása alól magukat, ha viszont férfi vagy: biztosan elvesztél." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XIX. Alanori Mini Olimpia
Kecskemét Kupa
Hagyományos verseny – 2017. július 22.
Tábor - Előzetes
Hagyományos verseny - 2017. július 22.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Gyűjtögető életmód (533. tudati képesség)
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
HKK kérdés? (42477)
THARR templom épites (6)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5884)
Chara-Din templom építés (24)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9096)
[HKK Piac] Eladó lapok (139520)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
János, nekem csak azt vezesd le kérlek, hogy:
Ha 2 Sokszínűség egyenlő 54 Ép, akkor 2 Életenergia miért nem egyenlő 60 ÉP.
 
A paros verseny kulonleges formatum kulonleges szabalyokkal. Nemelyik lap paroson maskent mukodik mint hagyin. Ezeknek a lapoknak a "maskent mukodeset" nyilvan rogziteni kell. Van h magan a lapon megteszi ezt a kiado, es van h csak faq-ban.
Azert azt ne veszitsuk szem elol h paros verseny evente kb egy van az orszagban.
Mitol lenne jobb h az Egy hijan huszra ra lenne irva h "...19 Ep (paros versenyen 39 Ep)..."? Akkor is lenne hoborges?
Ez a lap paroson igy mukodik mostantol azt' annyi.
(Megjegyzem, maskent is mukodhetne, jomagam is egy masik verziot preferaltam volna, de azert azt erezzuk h 1 Vp-ert sebezni meg 21-et isaranytalan lenne. A jatekegyensulyt megbonto lapokat pedig a Kiadonak kutya kotelessege nerfelni vagy tiltani. Meg ha csak egy speci formatumrol is van szo.)
 
Szóval itt nem matematikai meg logikai, hanem nyelvtani probléma van.
Ha a következő kör, az a következő, nem elmaradó kör, akkor a következő előkészítő fázis, az a következő, nem elmaradó előkészítő fázis. Ebbe egyszerűen nincs mit belemagyarázni. Ez nem politika meg vallás.
 
Ez így logikus lenne, és én is erre gondoltam először. Egyetlen probléma, hogy nem ez van a lapra írva.
 
pedig a kockázat ára az pont piros meg kék kövek

a kátrányköpülőnek meg az a "trükkje", hogy nem a következő előkészítő fázist veszi el, hanem a következő körben az előkészítő fázist - ez 1 kátrányköpülő esetén még ugyanazt jelenti, de több esetén már nem
játszd le nagy kövekkel, amik kis köveket foglalnak magukban - a kátrányköpülő a következő nagy kőben levő első kis követ veszi el
 
Nincs ellentétes FAQ Tomi, János megmondta, hogy ami a Kódex előtt volt, az nem érvényes,ha a Kódexben másképpen van... (De akkor innen miért nem törlik?)

Az 1 híján 20 azért 39-re gyógyít,mert CSAK Ne keress benne logikát (mert NINCS). Ha minden játékos, akkor 19+19->38 kellene legyen. De pároson ugye közös az ÉP, tehát...Lesebezhetne 19-re is. A 39 meg úgy jön ki, hogy csak 1-1 célpont játékos sebződik annyit,hogy 19 ÉP-je legyen (ami ugye érdekes, mert ház KÖZÖS az ÉP) Majd Balázs, Miklós vagy valaki aki ebben a döntésben részt vett, levezeti, valószínűleg az ideillő Kódex-pontokkal megtüzdelve. Vagy nem

Ne akarj gondolkodni, csak fogadd el, hogy "CSAK" Ha nem tetszik, el lehet menni innen!
 
Meg egyáltalán mik ezek az értékek egyáltalán? Egyáltalán egyáltalán?
Mi az hogy 47? Meg 50? Ki a pöcsöm találta ezt ki egyáltalán? És egyáltalán miért egyáltalán?
 
Ellentétes értelmű faqok vannak. Egy helyen 54-et írnak sokszínre, máshol 47-et.
Az egy híján 20 miért pont 39-re gyógyít?
És ha krigissel játszik a pár? Akkor nem 37-re kéne
Vagy sokszínnel? És lehetne még sorolni.

De itt van még egy keresztkérdés:
Ha az ork kátrányköpülő többszöri kijátszása csak a következő előkészítő fázist veszi el "többször", akkor a kockázat ára miért veszi el többször a kört?
És kérlek ne jöjjön senki a piros meg kék kövekkel, mert nem csak a köröket, hanem bizony azon belül a fázisokat is lehet kövekkel jelölni, és akkor máris nem működik az analógia.
 
szerintem az a FAq ami kimondja hogy életenergia 50 (életenergia alatti faq) az azt is mondja hogy sokszínnel 47. Ez nyilván téves, mert sokszínnel 54 ahogy te is írtad. Tehát én nem tudok válaszolni ugyan a kérdésedre, de abban azért nem lennék biztos hogy életenergiával 50-ről kezdünk
 
Egy kérdés:
169.2.7. A párok életpontja közös. Maximális közös életpontjuk a játék kezdetén: 40. Ha a páros bármely tagja sebződik vagy életpontot áldoz, a közös életpont csökken. Ha a kör végén a páros életpontja 0 vagy kevesebb, a páros vesztett.

[Kiegészítés]
Ha a páros Sokszínűség szabálylapot használ, akkor mindketten 27 Ép-vel kezdik a játékot, azaz a közös életpontjuk a játék kezdetén 40 helyett 54.


HA ez így van, akkor 2 Életenergia mellett miért csak 50 ÉP van és miért nem 60? Mert hát, az Életenergia minden játékosnak ad 30 ÉP-t és 2*30 az 60, nem pedig 50. Viszont, a Sokszín alatti FAQ-n kívül nem találtam erre utaló "nyomot", hogy a dupla Életenergia 50 helyett 60 ÉP-vel járna

Vagy tévedek?

Kérlek, kompetens személy válaszoljon
 
Kösz, nélküled nem találta volna meg !
 
Jött is a FAQ János:

Az Egy híján húsz páros versenyen 39 ÉP-re sebez/gyógyít.
 
19-re, de jön majd róla hivatalos faq.
 
Pároson hogyan működik az Egy híján húsz, hányra sebez/gyógyít bennünket?
 
Én nem is vitattam, hogy igy játsszák, csak a 2 teljesen hasonló stituációban ellentétes a végkifejlet, erre mutattam rá. Vitainditóként megkérdeztem, hogy vajon miért?
 
Nos, megtaláltam a Beldian reakció felhasználódik-e vagy sem kérdésre az "idevágó" FAQ-t:

Ha Sportszerűséget játszottam ki, akkor az ellenfelem következő két lapjára az automatikus reakciók (pl. Csár apó, Felszabadító lélektánc, Mérges puffancs, Xenó báb stb.) sem hatnak, sőt nem is használódnak fel. Az ellenfél harmadik lapjára fognak ezek az automatikus reakciók kisülni.


Tehát, az automatikus reakció nem sül ki olyan lapra, amelyikre nem lehet reagálni, ÍGY a Beldian a másodikra lapra fog reagálni,HA az elsőre nem lehet.

Elismerem tévedtem, de legalább utána néztem és tudtam "bizonyítani" a működését

Legalábbis remélem.

Mit gondoltok?
 
És az én logikámat érti Mr. Krabberúr?
 
Hiába csűröd-csavarod a szavakat, a nem lehet drágitani és a nem lehet rá reagálni az teljesen ugyanúgy van megfogalmazva.

"Ha úgy lenne megfogalmazva, hogy az ellenfél következő _drágítható_ lapja x Vp-vel drágább, nah akkor valóban nem sülne ki az (aktív)ősmágiás lapokra."
A Beldian se úgy van megfogalmazva, hogy az első lap, amire lehet reagálni, hanem az első lap.

"Nem számít, hogy a lap amire reagál drágítja a reakciókat, viszont az már igen, hogy ha egyáltalán nem lehet rá reagálni."
Az ősmágia is pont azt tudja (ha működik), hogy egyáltalán nem lehet drágitani.

Úgyhogy nem értem a logikádat.
 
Ahogy 2szer marad el ugyan az a következő előkészitő is...
 
Szerintem tévedsz.
A lapon nem az van,hogy a "következő lapja nem jön létre", hanem "az ELSŐ asztalon maradó lapja".
Na már most, ha az ELSŐ létrejött, mert pl reagálhatatlan, akkor a MÁSODIK asztalon maradó lapra a követő már nem érvényes, mivel az nem az ELSŐ.
Ilyen logika mentén a Beldian "elveszíti" a reakciót, mivel csak az első asztalon maradót tudja megfogni.
A visszakapcsolása megint más, mert ott a visszakapcsolástól számolt első lapot megfogatja, mivel a működése szempontjából az az ELSŐ!

Remélem így világos.

Nika
 
iiiigen és akkor miért nincs ugyanígy a Krigis-Móka és kacagás szituban?
 
Ezen a ponton meg kell védenem Jánost, méghozzá azzal, hogy azt mondom, szerintem nincs teljesen igaza. Ez nem egyszerű szokásjog vagy szabály. Levezethető.

Kezdjük az ősmágiás kérdéssel. Matilda a Cselvetéshez hasonló "lebegő" hatást tesz a játékba. Ez kicsit olyasmi, mint a HS-ben a secretek. Azzal a különbséggel, hogy itt a lebegő hatás nem feltétlenül csak 1 lapra sül ki, hanem néha folyamatos effekt. (Pl. Cselvetés).
Tehát fogjuk a "az ellenfél köv. lapja X vp-vel drágább" lebegő hatást és elhelyezzük a te oldaladon.
Ha az ellenfél kijátszana egy lapot akkor ez a hatás azonnal aktivizálódik. Az, hogy az a lap ősmágiás/drágíthatatlan az nem számít, mert magára a lapkijátszásra triggerel a lebegő hatásod. Ha úgy lenne megfogalmazva, hogy az ellenfél következő _drágítható_ lapja x Vp-vel drágább, nah akkor valóban nem sülne ki az (aktív)ősmágiás lapokra.

Ha a lebegő hatásod az, hogy "ellenfeled következő lapja nem jön létre", akkor a lebegő hatásod egy reakcióként fog triggerelni. Tehát, kb. mint egy "ingyen" kijátszott reakció. Nem számít, hogy a lap amire reagál drágítja a reakciókat, viszont az már igen, hogy ha egyáltalán nem lehet rá reagálni.
Kb. mintha előre kijátszhatnál egy Solisar auráját, az ellenfél következő lapjára. Nem számít, hogy az ellenfél lapjára drágább reagálni, mert már létrejött a te oldaladon a reakció. 1 dolog számít, képes-e az ellenfél lapjára reagálni? Ebben a példában ha az ellenfél lapja kék/fehér/antimágiás akkor nem, a "lebegő-soli" ül és vár tovább.

Remélem tisztább így.

Üdv: Kyb
 
Értem Akkor majd egyszer ezeket is szépen "keretek közé kell szorítani", mert úgyis fognak felmerülni hasonló kérdések még a jövőben. Hajrá és kitartást hozzá
 
Mondtam, hogy van egy rövidebb, és egy hosszabb válasz. Most már le van írva mindkettő.

Amúgy nem szokásjog, hanem szabály, csak nem teljesen következetes. A reakciókra, és a drágításokra vonatkozó szabályok nincsenek teljesen összhangban.
De ettől még mindkettő szabály...
 
Akkor ez kvázi "szokásjog", ha nem lehet logikusan levezetni a szabályokból.

Nem támadásként írtam, de akkor ezt le lehetett volna írni, nem csak annyit,hogy "csak" és elégedj meg ezzel

Peace
 
Sajnálom. Vannak dolgok a HKK-ban, amiket nem nagyon lehet logikusan, a szabályokból levezetni.

Igyekeztem ezek számát minimalizálni, és kigyomlálni őket a rendszerből, de vannak ilyen és hasonló következetlenségek. Ezek azért vannak így, mert így vannak. Ez a szabály és kész.

Én kérek elnézést.
 
Hát ez kb. annyit ér, mint ha a levegőnek adnánk egy pofont. Beírjuk, hogy meg tudom magyarázni, de fogadd el, hogy "csak"...
 
Van hosszabb válasz, és van a rövidebb.
Egyelőre a rövidebbet írom le: csak.
 
Ha az ellenfelem Matildával bedrágitja a következő lapomat, de én ősmágiás lapot teszek ki következőnek (pl. Jagumir) (ősmágia=ik-ja nem növelhető), akkor a drágitás elveszik.
Ha az ellenfelem Beldiannal játszik, ezért az első asztalon maradó lapom nem jön létre, de én reagálhatatlan lapot teszek ki elsőnek (pl. Jagumir), akkor a következő asztalon maradó lapom még mindig nem fog létrejönni.
Miért?
 
Beszűkült látókörön (versenyen) ha egy lap a tiltólistára kerül, akkor ebből a régi verzióját sem lehet használni? (ami jóval gyengébb,illetve lehet,hogy teljesen mást tud)
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.