Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
HKK - Zén Legendái: Baljós jelek január 23.
A pillanat képe
Energiaital
(Ősök Városa varázsital)
Küldd el képeslapként!
"Az energiaital a város széles körben használt doppingszere, a gyorsabb fejlődés eszköze. Az eredmény azonban rendkívül törekény, vigyázz hát az állandó, folyamatos használattal! Könnyen megsínylődheti a szervezeted!" - Encyclopedia Fantasya
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Eldritch Horror (magyar változat)
Termékismertető - A nagy western utazás
Termékismertető - Scythe - Magyar kiadás
Szólások - Lapelemzés
Termékismertető - Super Munchkin

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Hatalom Kártyái - Versenyszabályok
Termékismertető - Kártyavédő fólia - színes, 80 db-os

A lista folytatása...
TF help (6286)
Szólások - Lapelemzés (31)
Szülinapi TF Bónusz (12)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27160)
Jégmágus kt. alakulna (8455)
Szülinapi HKK Akció (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Nagyobb tűzféreg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Ködszitálással meg lehet akadályozni, hogy az Espada kijátszása után izomjelzőt kapjon?
 
Nem vagyok tul nagy oslich szakerto de siman megajanlok ezert a talalatert egy barati vallbaveregetest.
 
Ezek szerint ha kirakok egy ősi békylyót egy körben csak 1 képességét tudja használni egy 3-as szintű. Így a nem lesz túl sok esélye.
 
Az általános varázslatokat mindig kézből kijátszottnak kell tekinteni. Tehát ezeket is.
 
Az első mondat kicsit összekeveredett. Helyesen:

Elvileg az a mondás, hogy ha energizálok, de elmarad a következő előkészítő fázisom, akkor bukom a tápot.
 
Elvileg az a mondás, hogy ha elmarad a energizálók, de elmarad a következő előkészítő fázisom, akkor bukom a tápot. Szóval a kapcsolódó hatások létrejönnek elmaradó előkészítő fázis esetén is.

Ez alapján, ha valamiért elmarad az előkészítő fázisom, de időtorzítottam, akkor lesz egy előkészítő fázisom, vagy mindkettő elmarad, esetleg az időtorzulás hatása áttevődik a következő körre? (ez utóbbit nem hiszem).

Melyik a helyes megoldás?
 
Ezzel nem lettem előrébb.
Zbrincs képességeire lehet reagálni.
Utolsó előtti bekezdés a linkelt szabályban.
A kérdés, hogy mivel. Aktiválást kívánó hatás counterrel vagy varázslat counterrel.
Illetve ugyaúgy ha Maplaa ellen játszok akkor aktiválást kívánó hatásokat használ amire nem lehet reagálni. Ez rendben van.
Viszont ha Zbrincs ellen akkor aktiválást kívánó hatásokat használ amik 3 VP-s színtelen általános varázslatnak számítanak vagy hogy? Ez a 3 VP-s színtelen általános varázslat honnan kijátszott lapnak számít? (gyűjtőből, kézből, pakliból, mert az őslichnek egyik sincs)
 
Gondolom ezt átolvastad...

http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=21317

Ott vannak a válaszok a 4. bekezdésben.
 
Zbrincs, a gúzsbakötő képességeire mivel lehet reagálni?
Azt írja az ősliches szabály, az őslich képességeit úgy kell tekinteni ilyenkor, mintha 3 VP idézési költségű, színtelen általános varázslatokat játszana ki.
Lehet-e erre reagálni Manacsapdával?
Lehet-e erre reagálni Degenerált xenomorffal?
Az Zbrincs képességének a használata kézből kijátszott lapnak minősül?
A lélekszipolyozó képessége kisül ha az őslich használja egy képességét?
 
...viszont az olyan lapok amik eletjelzot is le tudnak venni ez a kitetel mindig szerepel a szoveges leirasban. Szerintem sok kerdest vetne fel ha ezt a megengedo kitetelt el kezdenenk alkalmazni. Es a szabalyok egysegessege is abba az iranyba mutat h nem kene.

Talan ha az eletjelzore vonatkozo szabalypont a "hat" ige helyett a "vonatkozik" iget hasznalna, akkor a kerdes fel se merulne. Es tartok tole h a kiado szandeka ez volt. (De majd nyilvan kapunk megerositest.) Mindenesetre en versenybirokent nem engednem. Indokolast lasd fentebb.
 
Drakolder provokátor költségének helyettesítéseként levehetek a lényeimről életjelzőt?

A Kódex szerint az életjelzőkre az olyan források nem hatnak, amiknél nincs külön feltüntetve, hogy életjelzőre is hat. Ez elvileg nem forrás, hanem költség, szóval úgy gondolom működik, de erősítsétek/cáfoljátok meg.
 
(és a másik két kommentelőnek is címezve)
Az Egérút (új) alatti FAQ zavart össze. De így jobban belegondolva a reakciósor, mint elválasztó vonal tényleg működik. Az Egérút már érvényben van az ŐM-es lapom kijátszása előtt, azért lövi ki az ŐM-et, de a Mentális kalapács (új)-nak előbb ahhoz még létre kell jönnie hogy kilőhesse saját maga alól az ŐM-et, ami meg lehetetlen mert azonnali.
Nem új dolog ez a játékban amúgy, de most kijött 3 ilyen lap is egyszerre, úgyhogy összezavart a dolog egy kicsit. Köszönöm a segítséget.
 
Kódex 101. Mindenképp

101.0. Ha egy szabály vagy lap szövegében az szerepel, hogy valami „mindenképpen” megtörténik, akkor az ott lévő kitételt még más szabályok, szabálylapok vagy követők sem akadályozhatják meg.

Tehát az életjelzőre vonatkozó szabály sem akadályozhatja meg, ami az utolsó előadáson áll. Ennyi.
 
Az utsó előadás is hátrányt ad a lapnak, ahogyavizió is egy hátrányt ad...
 
Az más. A vízió egy szabály. Attól nem véd az életjelző. A kényszerített áldozás viszont forrás. A lényeg, hogy leesik a krabber. Hogy pontosan miért, az mindegy. Valószínűleg mindkettőtől külön-külön is leesne. A mindenképpentől, és az állandóan működő hátránytól is.
 
Lusta vok utána nézni, de nekem reflexből az életjelzős vizíó lények jutottak az eszembe...
 
Leirtam a megfejtest. Engedjuk el a kerdest. Ha lesz, idom keresek majd idevago faq-t.
 
Szerintem a krabber-utolsó előadás kérdésre itt a megoldás:
"Az életjelző működésbe lép folyamatosan működő hatások esetén is, de képessége ilyen esetekben nem akadályozza meg a folyamatos hatás" /kódex 120.1 alatti kiegészítés.

A krabber megkapja azt hátrányt, hogy a kör végén fel kell áldozni. Ez egy folyamatosan működő, automatikus hatás. A kör végén kisül, leveszek róla egy életjelzőt. Megmenekült. De ettől a hátrányt még nem veszti el, kör vége van, fel kell áldoznom. Megint leveszek egy életjelzőt. És ezt addig folytatom, amíg a gyűjtőbe nem kerül.

Szerintem ez kb olyan lehet, mint amikor kirakok egy vörös patkányt. Krabber kap -2/-2-t, leesne, megmenti az élet. De folyamatosan kapja a -2/-2-t, így szép sorban leesik róla az összes életjelző, majd a gyűjtőbe kerül.
A nagy dilemma akkor merül fel, ha végtelen életjelző van a krabberen, de egyfelől akkor úgyis nyertem már, tök kindegy fel kell-e áldozni, másfelől ilyen kombó -egyelőre - nincs, a tudomásom szerint.
 
A helyes megfejtés az, hogy a reakciósorból drágítás nem rontja el az ősmágiát. A Mentális kalapács nem fog játékba kerülni, amikor kijátszod, reakciósorba kerül, aztán meg ha létrejön, ha nem, a gyűjtőbe. Mivel a drágítása csak a reakciósorban működik, így nem lesz érvényben levő forrás sem (ez a kitétel az olyasmikre vonatkozik, mint amikor valaki cselvetette az ellenfelét).
 
Vagy ha egyidejűleg történik a költség kifizetése és a lap hatása, akkor sem tud hatni rá, mert ok-okozati viszonyban nem állhat fennt egyidejűség.
 
Itt mi a probléma, nem is értem. Nyilván amikor eldöntöd, hogy működik-e az ősmágiája, és kiszámolod az idézési költségét, nincs még érvényben a saját hatása.
 
A Mentális kalapács (új) miért nem lövi ki a saját ősmágiáját? Feltételezem az ítélet az, hogy nem lövi ki, hiszen ki lett adva a lap, de nem értem hogy ez hogyan működik pontosan.

A kódex ide szóló része:
78.2. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van idézési költséget módosító képességgel rendelkező lapja vagy helyszíne játékban; vagy van idézési költséget módosító egyéb forrása érvényben.


Az ellenfél countereire érvényben van a forrásom, de a lap saját ősmágiájára nem? Nekem ez nem egyeztethető össze.
 
A vélemény lehet vitaindító, a vita pedig jó esetben konstruktív.

Egyébként az eddig felmerült lehetőségek, hogy mi határozza meg, hogy ki játssza ki a lapot: kinek az asztalára, kinek a kezéből ill. kinek az akaratából. Szerintem ezeket lehet analóg példákkal vizsgálni más szituációkból:

- Kinek az asztalára: ha egy lap képességével lapot rakok az ellenfél asztalára, mondjuk Haldokló quwargot, akkor azt én játszom ki, nem az ellenfél. Tehát az, hogy kinek az asztalára kerül, nem számít annak a kérdésben, hogy ki a kijátszó.
- Kinek a kezéből: ha egy forrással bárhonnan máshonnan (pakliból, gyűjtőből, kézből, ellenfél paklijából, ellenfél gyűjtőjéből) kijátszok egy lapot, akkor azt én játszottam ki egyértelműen (pl. Ysdrull). Az ellenfél keze csak annyiban más, hogy "szabályosan" az ellenfél onnan játszhat ki lapot; nem hiszem, hogy ez ezt a kérdést befolyásolná. Tehát úgy tűnik, nem is ez határozza meg a lapot kijátszó személyét.

Maradt az, hogy kinek az akaratából/forrásából. Ezért szerintem is a Hübrisz kijátszója a lap kijátszója.
 
A véleményem kérted, megkaptad. Most tényleg vitatkozni fogunk? Szerintem a lap szövegében a "rakj" felszólító módú ige, egyértelműen utal arra, hogy ki hozza játékba a lapot. Ha a kiadó szándéka nem ez lett volna, akkor a "játékba kerül" fordulatot használja, és akkor tényleg felmerülhetne a dilemma, amiről beszélünk.

Az előző hsz-emben azért soroltam fel az ismérveket, mert általában ezek mentén haladva lehet eldönteni, hogy mi volt a költő szándéka, mikor megírta a verset. Itt a lap szövegezése egyértelműsít.

Szerintem. (De nem szeretném ismételni magam.)
 
Szerintem ez korántsem ilyen egyértelmű, lásd Gömbvillám vs. büntetés. Teljesen mindegy, hogy kinek a döntése alapján hal meg a lény, a Gömbvillám kijátszója szenvedi el az esetleges büntetést. Bár szoros kapcsolat nincs a 2 példa között, csak azt akartam szemléltetni, hogy a döntéshozó személye nem feltétlen releváns ilyesmi kérdéseknél.

A Hübrisznél senki nem fizet a játékba kerülő lapért. Nem az én kezemből kerül játékba, és nem az én asztalomra. Én csak egy forrásért vagyok felelős, ami lapkijátszásra kényszeríti az ellenfelet. Szerintem ez is egy legit nézőpont.
 
Nem. Ilyenkor te játszod ki a lapot, az teljesen közömbös, hogy honnan. (A te döntésed eredményeként, a te akaratodból történik, a lap szövege is erre utal, és a költséget is te fizetted.)
Szerintem. (Bár simán elképzelhető, hogy az elmúlt 20 évben ezzel ellentétes döntések is születtek.)
 
Sorry, rosszul emlékeztem.

A Hübriszes kérdésemre esetleg van megfejtésed?
 
Köszi!
 
Köszönöm, én is erre gondoltam!
 
A gyakori kérdések "Reakció forrás" címszava alatt talált szöveget értelmezve mindenki tisztán láthatja, hogy minden reakció cselekvést drágít. Így válik ez a lap analóggá az összes többi, hasonló lappal.
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.