Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: TF25 december 12.
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 25.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Rúnapukkasztás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Hohó, ezt az ajtót különleges varázslat védi! Sebaj, a rúnapukkasztás, vagyis a hatékony védelem az ilyenek ellen, az elsők között van, amit megtanítanak a mágusiskolákban.
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 30.
HKK kódok
Beholder Karácsony - Akció! 2017.12.08. - 2017.12.20.
Gemina erdeje lapelemzés (3. rész)
Veszettség

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái verseny - 2017. december 6., Excelsior
Hatalom Kártyái verseny - 2017. december 12., Budapest
Hatalom Kártyái verseny - 2017. november 12., Debrecen 6.

A lista folytatása...
Lapötletek (63423)
Beholder Karácsony - Akció! 2017.12.08. - 2017. 12. 20. (3)
[HKK Piac] Régi lapok (1241)
Kérdezz-felelek 30. (41)
[HKK Piac] Eladó lapok (140045)
Na, mit bontottál? (2839)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
Valaki figyel tged


Utoljára ezt küldték:
Valaki figyel téged
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Pengecsapda második képességénél mi értelme a teppjelnek?
Ha úgy is fel kell áldozni, akkor minek előtte teppelni?
Passzívan úgysem működik a képessége.
Még az első képességénél oké, mert ugye passzív lesz utána, de áldozós képességnél minek?
 
igen
 
Akkor a vihartalizmán húzat lapot, ha Villámformázást mutatok, jól értem?
 
Én ezt úgy csináltam volna,(mivel tudom van a kezemben 2 szökőkút) hogy lefordítom a három lapot képpel lefelé egyikre rábökök, hogy ezt már használtam. Az ellenféllel dobattam volna 6 oldalúval melyik megy ki.
 
A semlegesítésként kijátszott bármilyen típusú lap kijátszása: reakció cselekvés, röviden: reakció. Ilyen esetekben a rakshallion a lap idézési költségét módosítja (a lapot drágítja).

Igen, ha a több permanensre ható forrás hatna akár egyetlen ében íjászodra is, akkor azt a forrást a követővel meg tudod akadályozni. Pl. egy építményedre az ellenfél sárkánymágiát játszik ki, és van lent íjászod. Ilyenkor a sárkánymágia sebezné az íjászt, tehát hatna rá a varázslat, ergo: megakadályozható a követő képességével.
 
Sziasztok!

Lenne egynehány kérdésem.

Az első: Az ellenfelem mérgező rakshalliont használ, így minden mérgező lapjára kijátszott forrás, és reakció +2 vp. Viszont akkor is + 2 vp, ha a lapját semlegesítéssel akarom megszüntetni? Mert a kódex szerint, a semlegesítés ugyan reakció képesség, de egyben a lapnak a kijátszási módja is, A lapot lehet drágítani, de a semlegesítés képességét nem (kiegészítő rész). Melyik hatás érvényesül?

Második része: Alpha centaurus képessége hogy „megakadályoz egy forrást mely hatna ében íjászodra „. Ezalatt egy célpont ében íjászt/ íjászokat kell érteni, vagy megakadályoz olyan forrást is ami több lapomra hatna köztük egy ében íjászra is pl.: az időrabló eljövetele

A választ előre is köszönöm!
 
Én azt csinálnám, (félig megbeszélve édesapámmal), hogy elmennék a bíróhoz, elmondom neki a helyzetet, és vele kidobatni, hogy melyik melyik.

Egyébként meg Gomakozni kell és nincs probléma
 
...és itt nem biztos, hogy megoldás a pénzfeldobás, mivel az ellenfél nem biztos, hogy tudja mi van még a kezemben (nem minden lapdobásnál kell a teljes kezet megmutatni). Szóval ha erőltetem a pénzfeldobást, akkor egyértelművé válik a kezem. (Most vonatkoztassunk el a konkrét példától, elég sok kézből mutatható lap van.)

Bevallom, nem tudom a minden szempontból jó megoldást. Talán bírót kell hívni, és a bíró segítségével biztosítani a véletlenszerűséget. A bíró a játékos kérésére bármikor megnézheti a kezet, gyűjtőt, kivételes esetben (óvás) még a paklit is. Ezt a lehetőséget lehetne használni valahogy.
 
Nem Korlátozás mellett. Úgy egyértelmű, mert én választok.
Nekem így volt a szitu:
Volt 3 lap a kezemben, ebből 2 szökőkút. Ellenfelem cselekedett egyet a körében, erre semmiztem egyet. Ezután dobatott egy véletlent. Összekevertem a kezem, leraktam az asztalra, rábökött egy lapra: Szökőkút. Ebből nem tudom, hogy az ment-e ki, amit használtam, vagy nem.
 
Meryx példájában 2 db Szökőkút van Korlátozás mellett. Szerintem ebben a szituban igenis elvàrható,h tudd, melyiket használtad.
Nem 6 lapról volt szó. Minek definiáljam,szerintem evidens
 
Talán megbocsátható nekem, hogy alkalmi játékosként, amikor van két szökőkút a kezemben nem azt figyelem, hogy a bal oldalit használtam-e vagy a jobb oldalit, hanem csak azt, hogy a két mutogatós semmizésemből egyet lőttem el. Amikor a kezemben lévő hat lapból pont a két szökőkutamból egyet véletlenszerűen eldobatnak, jogomban áll azt mondani, hogy fogalmam sincs, azt dobatta-e amit használtam, vagy azt amelyiket még nem. A pénzfeldobás egy semleges megoldás, itt nem kell (teljesen indokolatlanul) korrektségre apellálni. Egyébként definiáld már nekem, mi is az a "korrektség". Lehetőleg priviben, semmi kedvem szétoffolni a topicot. Köszi.
 
Szerintem meg 2 lapból PONTOSAN TUDOD,hogy melyiket használtad. Ha dobat,akkor lerakod a 2 lapod az asztalra fejjel lefele v kezdben van. Ez a saját korrektségétől függ az embernek. Nem kell itt semmi pénzfeldobás. Csak bizalom, ennyi
 
Mivel a te érdeked az, hogy semmizz, az ellenfél érdeke pedig ellentétes, a dobatás pedig egyébként is véletlenszerű volt, szerintem pénzfeldobással eldönthető a kérdés.
 
a szökőkút szövege egyértelmű: (mutasd meg EZT a lapot) ha azt dobatja amivel semmiztél akkor a másikkal dobathatsz. Kérdés, hogy miután megmutattad az egyiket hogy azonosítod be miután visszarakod a kezedbe. Ez inkább etikai kérdés mint szabály szerintem, de egy szabály kitétel (mondjuk a kódexben egy új cikkely a kézben lévő "megmutatható" lapokról) segítene.
 
Ennél sokkal érdekesebb az, hogy mi van akkor, ha van 2 szökőkút a kezemben. Az egyikkel semmizek, aztán az ellenfelem egy véletlenszerű lapot kidobat a kezemből, ami pont az egyik szökőkút lesz.
Hogy döntjük el, hogy semmizhetek-e még egyet a körben, vagy nem?
(True story)
 
Ha az ellenfél Korlátozásának a játék elején Homokgólemet dobok, akkor az a játékba kerül, és ha utána én kezdek, akkor rögtön aktivizálódik is, ugye?
 
3. Ez ugyanaz az szitu, mint amikor egy lap a gyűjtőbe kerül, majd visszateszem a játékba. Játéktechnikailag ez már nem ugyanaz a lap. Tehát a képességét ismét használhatod. Szerintem.
 
Hali
1. Igen, drágítja, mintha csak 2 VP-s lenne
2. Forrásnak számít
A harmadikra sajnos nem tudok biztosat mondani, de szerintem nem lehet mégegyszer megmutatni
 
-az 1 VP + 1 Zsz költségü lapokat drágítja a Lassan Járj?

-forrásnak/hatásnak számít-e egy lap kézből mutatása?

-Ha egy kézből egyszer (kétszer, stb.) mutatható lapot megmutatok, kijátszok, majd visszakerül a kezembe megmutathatom még egyszer?
 
Akkor jöhet a faq.
 
Gondolkodtam a szitun, és nem jó.
Igaz, hogy a semlegesítés nem képesség, de ahhoz, hogy megakadályozzon bármit, a lapnak sikeresen létre kell jönnie. Asztalon maradó lapnál ez azt jelenti, hogy az asztalra kell kerülnie.
A penge nem kerül játékba, és így - noha nem akadályozták meg - nem jön létre sikeresen.

Tehát odáig jó a gondolatmenet, hogy a kijátszási feltétele (legyen legális hordozó) teljesül, de a penge nem jön létre, azaz nem fog megakadályozni semmit, és sebezni sem fog, csak a gyűjtőbe kerül.

Szerintem.

Bármilyen rátett lapnál ez a helyzet, ha még a reakciósorban van a rátett lap, és a reakciók kijátszása során (pl. mert zanszilánk költségű reakciónak beáldozzuk a hordozót) a kiszemelt "hordozó" kikerül a játékból. A rátett lapok nem lóghatnak az asztal fölött a levegőben. Ha a "hordozó permanens" nincs játékban, akkor a rátett lap "nem ér asztalt"...

Nagyon speciális szitu, és színtisztán elméleti, de szerintem ez a megoldása. Eddig nem nagyon volt olyan lap, amivel ez így előjött volna, ezért nincs rá faq.
 
Látod már megérte róla beszélni mert a versenyen sérültem. Egyébként ez a legjobb leglogikusabb levezetés.
 
Szimpi megoldás. Nekem tetszik.
 
Ez amúgy nem kb ugyanaz a szitu, mint amit én kérdeztem, hogy nti-vel megcélzom azt a lapot, amit aztán az ik-jának feláldozok?!

Én azt mondanám, hogy a semlegesítés a lap kijátszásának módja. Amikor kijátszom, akkor van kire rakni. Aztán Gidát azonnal, még a lap létrejötte előtt fel kell áldozni, így már mint tárgy, nem jön létre, de mint semlegesítés, igen. Szerintem.
Tehát megfogja a lapot, de nem sérülök rá. Gida meg nyilván megy a levesbe, de ez egyértelmű. Én ezt mondanám.
 
Csapatversenyem merült fel ez a szitu Várnai Peti ellen. Akkor a bíró döntés az volt, h kijön a penge megfonja a lapot majd minden leesik. Érdekes szitu azért írtam be, h megnézzük ki h látja.
 
Érdekes kérdés.
Mikor a pengét kiteszed, akkor kiválasztod a hordozóját. Ekkor a penge még nem kerül rá, a reakciósorba kerül, mint egyébként is. Mivel Gidát azonnal fel kell áldozni, nem várjuk be ezzel a penge sikeres kijátszását, reakciókat, stb, ezért a penge még a reakciósorban van, mikor a kiszemelt hordozója kikerül a játékból. Ergo a penge nem tud asztalt érni, és így sikeresen létrejönni. Hiába nem akadályozták meg, a hatás ugyanaz. Nem jön létre.

Szerintem. De meggyőzhető vagyok más megoldásról is, megfelelő érvekkel alátámasztva.
 
Bejelented a kijátszási szándékot, megnézzük hogy ki lehet-e játszani a pengét-->igen mert van kint KFes lény

Aztán létrejön a penge, gidát fel kell áldozni , így a penge a gyűjtődbe kerül.
 
Az ellenfélnek van egy gidája. A kijátszott lapját megfogom egy kétélű pengével amit a saját gidájára rakok. Mi történik?
 
Bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű....
 
En eddig azt hittem, hogy
- a foszabalyt arrol ismerni meg, hogy az van elobb
ill.
- arrol, hogy a szamozasa pl. 92, mig a kivetele 92.1

Mindenkepp hasznos lenne, ha valamilyen egyertelmu, elso pillantasra felismerheto megkulonboztetes lenne erre (altalaban, mindenhol a Kodexben), mert a versenyen gyorsan kell donteni (neha tobb, parhuzamos birozasban is). Koszi!
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.