Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
A pillanat képe
A feledés szelleme
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egyetlen galetki sem tudja, hogy létezik-e egyáltalán ez a torzszülött, és ha létezik, hol és hogyan néz ki. No persze nem azért, mintha olyan kevesen találkoznának vele, dehogy! Csupán arról van szó, hogy akik eddig megpillantották, már nem emlékeznek semmire...
Nézz szét a galériában!
HKK nerfek
Letöltések a hosszú hétvégén 2017.10.21.- 2017.10.23.
Veszélyes faj - HKK verseny 2017.10.23.-án HÉTFŐN
Új HKK kiegészítő: Gemina erdeje
Péntek 13. Letöltés - Időpont változás

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Dobókocka (20 oldalú)

A lista folytatása...
HKK nerfek (64)
[HKK Piac] Eladó lapok (139827)
[HKK Piac] UR lapok (10154)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5908)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9140)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27434)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:
Womath
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Köszönöm
 
Megpróbálom kihámozni a kódexből...

94.0.2.1. Azok a lapok, amelyek „Semlegesítés: reakció” kijátszási móddal rendelkeznek semlegesítésként kijátszhatók automatikus reakcióra is, feltéve, hogy az ilyen semlegesítéssel rendelkező lap az adott fázisban kijátszható.

ebből az következik, hogy a Beldian képessége egy reakció (azaz: reakció forrás). A kérdés az, hogy az ellenfél "használja-e", ahogy az a Kasug-din szövegében van?

133.0. Az automatikus képességek közös jellemzője, hogy a játékosok szándékától függetlenül aktiválódnak [...]

ebből az következik szerintem , hogy a Beldian képességét nem "használom" azaz ellenfelem nem mutathat rá kasug-dint
 
Kasug-dint lehet mutatni a Beldian képességére?
 
Igen, kirakhatod 0-ért (mint a legtöbb másik avatárt is, kivéve azokat, amik zanszilánk idézési költségűek, mert a zanszilánk idézési költségű lapok idézési költsége semmilyen módon nem csökkenhet 1 alá).

A Kódex a következőt mondja erről (21.8.3. kiegészítés):
"Ha a lap idézési költségét egy vagy több olyan körülmény csökkenti, amelyek szöveges leírása azt említi, hogy az általuk módosított idézési költség nem csökkenhet így 0-ra (vagy 1 alá), akkor ezt a tilalmat az összes módosító körülmény összegzését követően, a módosítás végeredményénél kell figyelembe venni. Ilyen esetekben a lap idézési költsége csak 1-ig csökkenhet (kivéve, ha eleve 0 volt, illetve, ha az idézési költséget csökkentő körülmények közt található olyan, amely azt nullára is csökkentheti)."

Vagyis ha legalább az egyik követő engedi 1 alá, akkor mehet 1 alá. Mivel a Hírnök és a Kyorg is engedi, ezért lemehet 0-ra. Ha e kettő követőből bármelyiket leszedik, de valamilyen más módon tudod olcsóbbítani a lényt, akkor még mindig mehet 0-ra, mert az egyik fennmaradt követő engedi.
 
Ide kapcsolódóan még egy kérdésem lenne, a Kyorg ősmágus csökkenti 2-vel az idézési költséget, továbbá az istenek hírnöke is, de nem írja egyiken sem azt hogy, nem mehet 1vp alá, csak a Kragoru familiárisaára van ez írva.
Ha ezeket használom akkor kirakhatom morgant 0 vp költséggel (most ellenfél nem drágít)
Ugyebár Morgan alap IK 6, amit mindhárom követő csökkent 6-al. Lemehet 0-ra? Vagy a Kragoru ezt megakadályozza?
 
köszi
 
Csak akkor lép érvénybe,ha a lap játékban van.
 
A büntetés csak akkor lép érvénybe, ha egy már kijátszott lapomat távolítják el vele, vagy akkor is, ha kijátszásakor semlegesítik, vagy megakadályozzák?
 
Köszi
 
Az idézési költséget módosító hatásoknak nincs sorrendje. Az általuk előidézett költségmódosításokat egyszerűen összegezni kell a matematika szabályai szerint, hozzáadni az alap költséghez, majd megnézni, hogy esetlegesen ezáltal 1 alá csökkent-e a költség, és engedi-e ezt valamelyik forrás. Ha valamelyik engedi (vagy eleve 0 volt az alap költség), akkor mehet 1 alá, különben nem.
Morgan alap költsége, ha nincs lent lap, akkor 6. Emiatt a Járj nem drágítja (mert az alap költséget nézi), a Tharr temploma +2, a Hírnök -2, a Kyorg is -2. (Ha valami idézési költségre hivatkozik, akkor ez alatt mindig az alap IK-t kell érteni, kivéve reakcióknál.) Ez alapján a módosított (tényleges) idézési költség 6+2-2-2=4.
 
Köszönöm. Még egy kérdés:
Ha egyszerre több lap, szabálylap, követő drágít akkor az idézési költséget milyen sorrendben kell számolni? Pl: lassan járj, és tharr temploma van az ellenfélnél, nekem az istenek hírnöke és kyorg ősmágus, akkor Morgant mennyiért játszom ki ha nincs lap az asztalomon? A drágításoknak, olcsósításoknak van sorrendje?

Köszönöm
 
Nem kell erte fizetned

Ingyen kijatszhatod = a modositott idezesi koltseget 0-val helyettesited
 
Nem lépéselőny, hanem lassan járj. :-)
 
Sziasztok!

Ha egy lapra az van írva, hogy ingyen kijátszhatod, akkor egy szabálylap vagy valamilyen lap drágítása hat rá? (Pl. Ork lángvetőt ingyen rakom lépéselőny mellett?)
 
Persze. Kivéve ha azt írja,h az csak kézből kijátszáskor sül ki.
 
Ha a Nekromanta pálca (új) lappal a tartalékomba teszek egy lényt, annak kisülnek a kijátszáskori képességei? Kösz
 
Ha egy leny a gyujtobe/Semmibe kerul az ellenfel kinyerheti belole a benne levo szk-t. Teljesen mindegy h ki felelos a leny gyujtobe keruleseert.

Ebben az esetben a dobotor gazdaja bunhodik mivel a forras ami miatt a leny a gyujtobe kerult az ove. Itt meg az kozombos vajon miert hasznalta a dobotort.
 
Srácok, a Blizzard a Behotól lop!!!


Knights of the Frozen Throne-ban lesz "Életkioltó" ikon

https://www.youtube.com/watch?v=wPPHIzRZLCo
 
Bérmunkával kényszerítem az ellenfél dobótőrét hogy ölje meg a saját lényét. Ki kapja az szk-t, valamint a büntetés ha van a lényen.
 
Hajlok rá, hogy igazad van a Gidával kapcsolatban, csak azért próbálom ennyire körbejárni a dolgot, hogy ne versenyen, éles szituációban derüljön ki a 'kiadói szándék", vagy hogy épp egy bíró másképp látja a kérdést stb. Egy sikeres counterelésen v gyűjtőbe kerülő Gidán könnyen múlhat meccs, és ez a kérdés sok lapnál elő fog kerülni. Amúgy én is az idézőjel miatt a két fix szót gondolom irányadónak, csak ez meg ellentmond a kódexnek. (lásd alább a citációt)
 
Geci unalmasak vagyok, igazán ignorálhatnátok egymást, de az a minimum hogy privátban megbeszélni. Most azt hiszitek hogy érdekel minket ez vagy mért nyilvánosan kell?

A gidához meg annyit hogy nekem elég egyértelműnek tűnik a szövege: asztalról counterel, szóval gyujtobol nem lehet egyből counterként visszahozni és csak ezt a 2 szót nézi, direkt idézőjelbe lett téve (aztán ha tévedek később kiderül).
 
Honnan tudod te,hogy minek nézek utána? Ne okoskodj kérlek,mert ismersz egy darab angol kifejezést. Nagyon okos vagy,köszönjük.
 
és? Ennek ellentétét én nem állítottam.

Strawman-nak még mindig nem néztél utána.
 
Erre csak ezt tudom írni és értelmezd kedves Péter:

A feltételt teljesítheti a szó toldalékolt változata, vagy összetett szóban azonos értelmű előfordulása is, de egy más jelentésű szó, ami tartalmazza ezt a szót nem.


Már pedig, a kitűzőben lévő szótő egy IGE, a tűz maga egy FŐNÉV. Tehát a két szó jelentése NEM AZONOS. Így a kitűző nyelvtanilag tökéletes pèldája a fent vázolt szabálynak

De nyugodtan magyarázd még, biztosan lesz aki neked ad igazat.
 
Ezt írtam én is. Csak Katulin Péter belerondított az egészbe
 
Elnézést, hogy megszakítom e gigászi szópárbajt egy on-topic hozzászólással.

Szerintem a Gida konkrétan a "sebződik" és "célpont" szavakat nézi, ezért az Adószedő pl. nem küldi a gyűjtőbe. Ha az lenne a szövege, hogy sebző vagy célzó lap, akkor így lenne talán. Ahogy a Logisztikus sem keresi az Italkeverést, pedig annak ugye semmi kereső értelmű képessége nincs.
 
a személyeskedés a stílusodra irányult egyébként.
 
Ha esetleg vetted volna a fáradságot, hogy elolvasd teljesen a posztomat, ez a mondat nem kerülte volna el a figyelmed:

"a kitűző szó a tűz szó toldalékolt változata" <--- én ezt írtam

" a kitűző szó szótöve a tűz szó" <--te ezt értetted (direkt, hogy belémköthess)

a két állítás nem ugyanaz, én nem állítottam azt az állítást, amit megcáfoltam, az én állításom szimplán az volt , hogy a "tűz" szóból toldalékolással a "kitűző" szóhoz juthatunk. Te ezt úgy értelmezted, hogy én azt fel is tételezem, hogy a szógyök a tűz, pedig mindenki tudja, hogy a tű.

Röviden: strawman argument <--nézz utána wikipédián.
 
Ez nem személyeskedés, szimplán leírtam, hogy tévedtél. Szokj hozzá, a felnőttek világában az arcodba mondják, ha hülyeséget állítasz és nincs igazad

Nem vagyok sem szellemileg, sem pedig testileg visszamaradott másokkal ellentétben és nem verem erre a nemi szervemet.

Tudod,a csodás fórummotor jellemzője, hogy nincsen ban. Plusz, mivel a BDV-vel össze van kötve a rendszer, emiatt, ha törölnék az acc-omat, akkor pénzügyileg károsítanának, mert az általam beletett összeg miatt nekem járó kedvezménytől megvonnák a jogom, ami szép kis ügyvédi kalamajkába keverné a Beholder-t. Ezért (is) nincs ban. Meg mert nem szolgáltam rá.

Te egy kérdésre válaszoltál, hibásan. Kijavítottalak, mert valótlant állítottál. Így segítve egy HKK-st abban,hogy a kérdésére releváns választ kapjon.

Ha neked ennyire fáj az igazság, akkor kérlek, ne pötyögj le úgy valamit, hogy nem nézel utána. A tudás hatalom.
 
ja és tű->tűz->kitűz, szóval úgy egyébként értelme sincsen a vitatkozásának
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.