Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Alanor bűnei május 12.
HKK - Zén Legendái: Ryuku szigetvilág március 24.
A pillanat képe
Szárnyas bolhedor
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A bolhedorok minden valószínűség szerint az egykori, letűnt világban élő óriási repülő lények leszármazottai. Ez ma már elképzelhetetlennek tűnik, ahogy az is, hogy ezek a szörnyek elbirják egy kifejlett galetki súlyát a hátukon, így hát a hátasállatként való hasznosításuk helyett jó áron megszámított szárnyukért vadásszák őket.
Nézz szét a galériában!
XLIX. Alanori Olimpia
Pünkösdi letöltésfieszta
Élőholt invázió 2.
XLIX. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2018.06.16. PROGRAMJA
Alanor bűnei - lapelemzés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis

A lista folytatása...
XLIX. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2018.06.16. PROGRAMJA (4)
Fairlight templom (406)
Lapötletek (63666)
[HKK Piac] Eladó lapok (140599)
Böszörményi Gyula: A bolhedor lovagjai (12)
Excelsior (884)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Szörnyek és szörnyek és szörnyek...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Vagy ha a kiadó be szeretne vezetni egy általános definíciót egy új, nem önálló jelzőre, akkor ki lehet vezetni a lapról a megfogalmazást, és betenni a szabálykönyvbe. Ezzel mérhetetlenül sok helyet spórolunk.
 
Abban igaza van D.K-nak, hogy a hasonló jelzők helyes megfogalmazása valahogy így lenne:

"A prédajelző a lénynek az alábbi képességet/hátrányt/jutalmat/kárpótlást/büntetést adja:"

Értem én, hogy véges a hely a lapon, de ez nem lehet indoka annak, hogy egy lap pongyola megfogalmazásúvá váljon.

Ez a "képesség" egyértelműen jutalom (azaz hátrány) jellegű.

Csak ennyit szerettem volna.
 
Ha jól emlékszem egyik sem, a jelző képessége.
 
A prèda jelző hàtranynak vagy jutalomnak számit e??
 
A megfelelő helyzettől függ. Ha a megfelelő helyzet azt jelenti, hogy az olcsóbbító körülmény engedi 0 Vp-re vinni a lap ik-ét, akkor igen, ha nem engedi ("nem csökkenhet így 0-ra/1 Vp alá", akkor nem.

Különleges eset, ha a csökkentés nem nevesíti hogy melyik idézési költség típust olcsóbbítja. Pl. quwarg követő. Ilyenkor szintén csökkenhet addig, amíg az a bizonyos csökkentés engedi. ha engedi 1-ig, akkor mehet 0 Vp 1 akármi-re, ha engedi 0-ra, akkor értelemszerűen mehet nullára is.

Szóval példa nélkül nehéz eldönteni. Ahány csökkentés, annyi verzió.
 
Ráakadtam az alábbi cikkre a blogon:
https://hkkblog.wordpress.com/2015/10/20/vegyes-idezesi-koltsegu-kombozas/

Err e jött ki az elmúlt két évben FAQ, vagy jöhet 0 VP 1 egyéb IK-ért az adott lap a megfelelő helyzetben?
 
Nem értem a felvetést.
Ha van egy 0 idézési költségű lap, amit 0-ért játszunk ki, annak a költsége nem csökkent semmivel, sem egy alá, sem sehogy.

A Vadászkutya 0 költségű lapot 0 zanszilánkért fog. Kijátszásakor az idézési költsége 0 volt, és annyi is maradt, sosem volt több, azaz nem csökkent.

Az idézett szabálypont nem azt mondja, hogy a zanszilánkokat nem lehet 0-ért kijátszani, hanem azt, hogy nem csökkenhet a költségük 1 alá.
 
Természetesen értem a kérdést, de vajon ha 0-ának van alapból meghatározva, akkor ott csökkenésről beszélünk?


/és azt hiszem millió ilyen bele magyarázás, értelmezési hiba, pongyola fogalmazás jellemzi az egész játékot, amiért egyértelmüen jogos a kérdés és nehezen elfogadható ez az ellenérv, mert ha ezt így szó szerint vesszük akkor milió másik esetnél is értelmezzük már azt ami le van írva /
 
Az Éber vadászkutya (új) lapon ugyan nincs feltüntetve az idézési költség minimuma, de gondolom vonatkozik rá a 7.2.2 kódex fejezet, azaz nem csökkenhet az idézési költsége 1 alá?
És ez esetben ha jól sejtem, értelemszerűen egy 0 idézési költségű lény semlegesítése esetén is minimum 1 zsz lesz az idézési költség.
 
Ha jól emlékszem, bár az elmém már megkopott,hogy Gobó...
Valami TF-es kari okán...
 
Bocsi a rendhagyó kérdésért,de valaki megmondaná,hogy Káré Istvánnak mi a behós nickje?
 
Először mindig a reakciók jönnek létre, majd ha létrejön a lap, akkor a kijátszott lap képességei, (automatikus majd a kijátszáskori aktiválást kívánó képesség), majd a kapcsolódó automatikus képességek, majd az aktiválást igénylőek.

Mivel a veremmester képessége nem reakció, hanem aktiválást igénylő (kapcsolódó) képesség, ezért nem tudod visszavenni a kezedbe.
 
Amire rá van írva, hogy hogyan helyettesítheted a költségét, az nyilván helyettesítés. A védekezés szabály szerint a lapot ingyen játszhatod ki. Az "ingyen" nullával való helyettesítésnek számít, tehát a védekezés helyettesítés. A zanszilánk nem helyettesítés, mert a szabály külön kimondja, hogy nem számít annak. (Ezek a Kódexben a zanszilánk, idézési költség helyettesítése és védekezés pontokban megtalálhatók.)
 
Szemétdombnál mit takar pontosan a helyettesített idézési költség? Zanszilánknál, ha nem vp-t költök, hanem csontot, áldozást, vagy építőt, az már helyettesítésnek számít. Vagy mondjuk védekezésből ingyen kijátszott lap?
Vagy csak azok a lapok, amiknél a szövege tartalmazza, hogy hány vp-t mivel lehet helyettesíteni?
 
Ha van játékban veremmester, és kijátszanak egy lapot, ami gyüjtőbe küldené, akkor mi történik? A lap sikeres kijátszása után a gyüjtőbe küldés lép elöbb érvénybe, vagy még vissza tudom venni a kezembe a veremmestert?
 
Nem.
 
Ezt minden lap esetében külön vizsgálni kell. Melyik lapra gondolsz?
 
így van, hiszen nem cselekedett
 
Szerepcsere után az ellenfél homokgólemét akarom pl leszedni saját magával pl.
 
Előbb mutass nekem kérlek egy olyan lapot, ami forrásimmúnis ÉS van aktiválást igénylő képessége, amivel célozhatna magát.

Mondjuk asszem ez Augur kombónál merült föl néhány éve. A tárgy, ami forrásimmunitást adott neki, megakadályozta, hogy magát célozza a képességével. (A pontos tárgyra nem emlékszem)

Erre a példára visszatérve szerintem magukra nem működik az ilyen lapok aktiválást kivánó képessége.
 
Mivel technikailag nem csinált semmit. (Vagyis nem volt szabályos, amit csinálni akart, tehát vissza kellett vonnia)
Igen, még mindig annak van lehetősége cselekedni, aki ki akarta játszani a lapot.
 
Forrás immunis lapok aktiválást kívánó képeeségeik hatnak saját magukra?
Az automatikus tudom hogy igen, Furmányos pega.
 
"..mintha meg se próbálta volna kijátszani." ez azt jelenti hogy újra Ő következik?
 
A rezisztens lap nem lehet célpontja olyan lapnak, ami célpont lapra hat. Mivel nem lehet célpontja, nem játszhatja ki rá. Ilyenkor vissza kell vonni a lapkijátszás kísérletét. Tehát igen, vonatkozik ez a pont erre a szitura, de nem az van, hogy kijátszotta a lapot, és nem történik semmi, hanem úgy kell tekinteni, mintha meg se próbálta volna kijátszani.
 
23.3. Amennyiben a játékos valamely körülmény folytán a kijátszani próbált lapot nem játszhatja ki, vagy nem tudja azt kijátszani, akkor a lapot vissza kell vennie a kezébe, és ekkor a lapkijátszás kísérlete nem minősül cselekvésnek.

A fentiek alá esik ha egy rezisztens lapomra Korhadást játszik az ellenfelem és el is költi az árát, vagy ilyenkor kijátszódik a Korhadás csak mivel nem hat a rezisztens lapra nem történik semmi?
 
szikráció (és úgy általában az opcionális képességű lapok képességei), célpontválasztás, az idézési költség meghatározása (X-es költségű lapnál), illetve az IK esetleges helyettesítése, vagy olcsóbbítása a lap saját szövege szerint, repül/nem repül, anti-mágia 0 v 1 (megfelelő lényeknél), morfoknál a szín és az altípus meghatározása, stb. Ezerféle ilyen döntés van.
 
21.6. Kijátszáskori döntések. A lap kijátszásával kapcsolatos minden lehetséges döntést még az idézési költség kifizetése és az esetleges reakciók használata előtt meg kell hozni, függetlenül attól, hogy a döntéseket mely játékosnak kell meghoznia.

Néhány példát mondana erre valaki. Mik lehetnek a kijátszáskori döntések?
 
"Kijátszásakor" = "kijátszása után", nincs különbség a kettő között (az újabb lapokon kizárólag az előbbi verzió szerepel pont ezért).

A kijátszáskori képességek sorrendjénél azt kell nézni, hogy melyik hova sorolható. Először jönnek az automatikus, majd az aktiválást kívánó képességek. Vagyis a Nax előbb leszed mindent, majd használhatnád a csábítást... de ekkor már nincs mit csábítani.

Bővebben
 
Kicsit zavaros az eleje, tehát én arra gondoltam, hogy ellopja az asztaltakarítás előtt.
 
Egy kérdés merült fel a mai versenyen:
Az ellenfélnek van játékban egy Anyamotyogója, amit ellopnék. Én 2 ÉP-ért megmutatom Csala-csíny Csillát és kiteszem Nax'rahnt. Ekkor az Anyamotyogót ellopom vele, vagy a sárkány gyűjtőbe küldi? Én úgy gondolkodtam, hogy igen, mivel a Kódex szerint "137.1. Csábítás: X: A Csábítás képességgel rendelkező lény kijátszásakor, a játékos egy max. X idézési költségű célpont lényt a tartalékjába tehet, ő lesz a gazdája", míg a sárkányon az van, hogy "Sikeres kijátszása után célpont ellenfél <képesség>". Tehát a csábítás a szöveg szerint KIJÁTSZÁSAKOR jön létre, míg a sárkány leszedése KIJÁTSZÁSA UTÁN. Jól gondoltam a fentit?
A sárkányhoz link: http://beholder.hu/php/hkk_lapkep.php?id=6678
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.