Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mi a véleményed az Élőholt Invázió kiegészítő sztorijáról és az ahhoz kapcsolódó lapokról, flavorokról, grafikákról?

1.) Nagyon tetszik, és remekül kapcsolódnak a lapok hozzá!
2.) A téma remek, de kicsit kevés lap, flavor és grafika kapcsolódik hozzá.
3.) Hát, ez a téma nekem annyira nem jön be, kicsit uncsi, voltak már jobbak.
4.) Igazság szerint engem annyira nem érdekel egy kiegészítő témája, a lapok erősségét nézem csak.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Látomások május 18.
A pillanat képe
Mocsári láz
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Nemrégiben egy mocsári láz járvány söpört végig a Kalandok Földjén. A kalandozók hetekig rosszul érezték magukat, míg a láz csillapult valamelyest, és ez bizony kihatással volt az életük minden területére. E betegségnek azonban létezik egy kevésbé könnyed lefolyású mutációja is, melynek végső stádiuma a halál. A képen két ebben szenvedő kalandozót láthatunk!
Nézz szét a galériában!
51. Beholder Találkozó – 2019.06.22. - Beszámoló
2019. Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó
Olimpia kategóriaváltás
Szünet az Online táplálásban
Élőholt invázió lapelemzés – 1. rész

A lista folytatása...
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Könyvismertető - 1000 kérdés 1000 válasz az állatokról
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Látomások
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Élőholt invázió

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (141311)
51. Beholder Találkozó – 2019.06.22. - Beszámoló (3)
Kombók a HKK-ban (5927)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28119)
2019. Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó (4)
Olimpia kategóriaváltás (16)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Sziasztok!

Orgling bűzpermetezővel egy a gyűjtőmben lévő helyszínt visszatehetem a játékba, ha ebben a körben küldte a gyüjtőbe az ellenfelem?

Köszi.
 
Akkor nem értem ha az elsővel is tudok trükközni,minek akarnám a többit visszatenni...? mindegy,plátói kérdés volt inkább
 
Nyilván. Ezért írtam, hogy muníció kérdése.
 
2: Az Életadók nem kapják meg az életet.
 
1. Az egyik hatas resze a masiknak. Tkp: elmarad a kovetkezo kore es ezen belul nagyon elmarad az elokeszito fazisa.
Nyilvan arra gondolsz, h halmozodnak-e ezek a hatasok. A valasz: nem.

2. Igen, ha gyozod municioval.

3. Igen. Az ismet te jossz es ellenfeled kore elmarad egy hagyomanyos (egy az egy elleni) partiban ugyanazt jelenti. A kulonbseg tobbszemelyes partiban jon elo (pl. parosversenyen).
 
2. igen, feltéve ha van még egy lényed amin van még életjelző, ugyanis a gyűjtőből visszahozott életadókra nem kerül életjelző
 
Sziasztok!

Összegyűlt bennem pár kérdés, köszönöm, hogyha segítenétek őket megválaszolni:

1. Kijátszok egy Időkiesést (Célpont ellenfeled következő ilyen -pl. előkészítő- fázisa elmarad), majd egy Kronotapírom a gyűjtőbe kerül (Ha az asztalról a gyűjtőbe kerül ellenfeled következő köre elmarad). A kérdésem, hogyha ezután befejezem a köröm mi történik. Az ellenfél részéről mi/mik marad(nak) el. Itt számít-e az események sorrendje?

2. Ha az Életadó-val visszaveszek két életadót, akkor az új életadók képességével a tartalékomba rakhatok-e passzívan így már összesen négy lapot?

3. A Kronotapírom a gyűjtőbe kerülése (Ha az asztalról a gyűjtőbe kerül ellenfeled következő köre elmarad) és a Kronomágikus homokóra (..rakd a Semmibe: ez után a kör után ismét te következel) hatása ekvivalens-e?

Köszönöm
 
csak akkor, amikor életbe lépne az automatikus reakció. (feltéve, hogy az ilyen semlegesítéssel rendelkező lap az adott fázisban kijátszható.)
 
Az alábbi szabályponttal kapcsolatban lenne kérdésem:

94.0.2.1. Azok a lapok, amelyek „Semlegesítés: reakció” kijátszási móddal rendelkeznek semlegesítésként kijátszhatók automatikus reakcióra is, feltéve, hogy az ilyen semlegesítéssel rendelkező lap az adott fázisban kijátszható.

Kérdés: Mikor semlegesíthetem az automatikus reakciót? Azonnal kellene, amikor az a játékba kerül (tehát pl. xenó báb képességét aktiválják), vagy 2 körrel később is azt mondhatom, hogy akkor ezt most semegesítem? Esetleg csak akkor, amikor életbe lépne az automatikus reakció (tehát kijátszom egy olyan lapot, amit megfogna)?
 
95.3. Az automatikus reakciókat nem lehet drágítani.
 
Helló,

Lánggyalulót megtolom varázslatként. Drágítja ezt a képességet az antrakshi?

Ha igen és nincs plusz 3 manám, mi történik?
 
Onnantól,amit Zsolti írt,megvilágosodtam. Mindösszesen annyit írtam,hogy nehezen emésztem meg ezt a dolgot,h először minden bekerül játékba,majd döntök a kijátszásik sorrendjéről. Számomra sokkal logikusabb,h egymás után (habár egy forrástól) kerülnek be és ilyen sorrendben ki is sülnek a kijátszásik. A többi igazából már csak fantáziálgatás volt
 
Arra, hogy a mentor alatt van egy szakajtó faq. Tehát nincs semmilyen bizonytalanság a működésében, le van írva, hogyan működik. Nem kell kitalálni.
 
Ezt most mire fel írtad?
 
És persze a mentor alatt lévő faq-kat már megnézted...
 
Inkább a mentorral kapcsolatban kezdtem gondolkodni. Mondjuk visszahoz nekem 3 lényt,és ezekből 2 dobat ,a harmadik meg mondjuk annyit sebez,amennyivel kevesebb lap van ellen kezében,mint 5 VAGY ahány lényed van játékban. Nyilván ilyenkor ha először játékba kerül minden kártya,akkor ez a lény elsőként kisütve sebez 3-at vagy a kéztől függően sebez max 5-t. De ha úgy működne,ahogy gondoltam(először bejön a lény és kisül az effektje),akkor ugye ez a sebződés sokkal kevesebb,mindegy melyik opciót választom. Megjegyzem,én ezt még mindig logikusabbnak találom,mint a ragnarökös dolgot,de ez már csak egyéni probléma.
 
Amikor 1 lapot játszik ki valaki, mindegy, hogy azt hogyan csinálja, akkor a homok a képessége szövegének első fordulata miatt sebez.
Amikor egyszerre több lapot játszik ki valaki, akkor meg a második fordulata miatt.

Szerintem teljesen egyértelmű.
 
Most akkor az eredeti kérdésre mi a válasz?
 
Nem egészen.
Ha kapcsolódó hatásként termelsz tokent/előre készített lapot (raia követő/bogaras clerebald blabla) akkor elöször létrejön a lap minden hatásával együtt és utána jönnek létre a kapcsolódó hatások (kivéve ha valamelyik kapcsolódó hatás azonnal kitétellel van megfogalmazva.)
Ez bizonyos helyzetekben igen is fontos.
 
Jaja,persze! Rosszul fogalmaztam,nyilván nem hordok magammal 50 féle sárkányt,hogy hátha lopok egy fészket
 
nem egészen. Azokat a tokeneket vagy csak köteles hozni amiket azok a lapok termelnek, amik a paklidban vannak.

pl. ha semmilyen token termelő lappal nem játszol és kikeresel az ellenféltől egy Johannt smaragdsörényű pegazussal, megtolod a johannt és kérnél egy nullás tárgyat rá, az ellen nem óvhat, hogy hát nincs nullás tárgyad tokennek.
 
Eszembe sem jutott,látszik h nincs

Na mondjuk azt eleve nehezen emésztem meg,amit az a lap tud FAQ óta...
 
Vö. Ragnarök.
 
Hm,értem. Ezt eddig nem így tudtam,köszi. Nyilván nincs cselekvési lehetőség vagy "szünet" a játékba kerülésük között,de el tudok képzelni szitukat,amikor számíthat,h először melyik kijátszáskorit sütöm ki,de nem mindegy h ekkor a lap még "egyedül" van játékba rakva vagy már mindenki más is ott van mellette(és ezáltal mondjuk erősödik az effekt). De ezek szerint csak az utóbbiként működik.
 
A hkk-koznyelv tokenkent emlegeti:

- a valodi token lapokat (nagy illusztracios lapok)
- minden "elore kikeszitett" lapot, amit mas lap termel
- az onalllo jelzoket (a legtobb esetben).

Az utobbi kivetelevel a "token" termeles is lapkijatszas. Ilyenkor elvaras h a termelt lapot (tokent) tegye az asztalra a jatekos. Az csak egy konnyites h az igy kitett lapot lehet helyettesiteni valamivel. Konnyu belatni h ha az osszes barmilyen modon termelheto lapot vinni kene versenyre, akkor ehhez egy kisebb hatizsak se lenne eleg.
Ettol ez meg lapkijatszas.
A harmadik eset termeszetesen nem lapkijatszas akkor sem ha szorgalmas / igenyes jatekosok keszitenek a jelzok helyett lap-szeru "token"-eket.
 
"Az "egyszerre több lapot" játéktechnikailag lehetetlen,mert ezeknek is van sorrendje,amiket te határozol meg"

Ez így, ebben a formában nem igaz. Ha egy forrástól több lap kerül a játékba (pl. Ördögi mentor), akkor ezek valóban egyszerre kerülnek a játékba. Te csak a kijátszáskori képességek sorrendjét határozhatod meg ilyenkor.

A kérdésre válaszolva: minden játékba hozatal kijátszás, ezért ha létrehozol egy tókent, arra is sebez 2-t a homok.
 
Áh értem ravasz kérdés... Maga a kijátszás vonatkozik egyszeri tókentermelésre is. Ha létrejön egy Orkling és kérsz rá egy kártevőt,akkor 2 lapot játszottál ki,csak egyiket a kezedből,egyiket meg az Orkling képességére(4 seb). Ezeket nem különbözteti meg a homok,mert nem a kijátszás mikéntjét nézi,csak a tényét,így 4-et sebez. Az "egyszerre több lapot" játéktechnikailag lehetetlen,mert ezeknek is van sorrendje,amiket te határozol meg,csak ezt egyként akarja kezelni a homok,h ne legyen OP (pl ősanya ad 3-at,ne sebezzen 8-at).
 
Tényleg nem fogalmaztam meg a legjobban a kérdést.
A Perzselő homok (új) (a lapok kézből kijátszásán kívül) kisül 1db token termelésére is, vagy csak olyan forrásokra amik egyszerre legalább 2db tokent termelnek?
 
A húszfilléres jelölés arra vonatkozik,hogy ha felmutattál egy Kismasszát,akkor nem kell nálad lennie még 15-nek,azokat már jelölheted mással. De 1 Kismasszának nálad kell(ene),hogy legyen,úgy a szabályos.
 
Milyenkor?
 
  ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.