Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa Pakli - Bestiák április 19.
Alfa Pakli - Tűzmágia április 19.
HKK - Zén Legendái: Szólások március 18.
A pillanat képe
Csavar és a sárkány
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
Samuel Verner, árnyvadász nevén Csavar, a Kutya totem sámánja, totemének mágiájával védi meg magát a sárkány pusztító tűzleheletétől. A sárkánynak ezután szembe kell néznie Csavar társainak koncentrált tűzerejével.
Nézz szét a galériában!
Végzet Verme - nyugat
Alanori Olimpia bemutatóverseny - Előnevezés
Páros verseny – 2017. május 20. - Beszámoló
Alanori Olimpia lapelőzetes (2. rész)
XLVII. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2017.06.17.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
Alanori Olimpia új HKK kiegészítő (320)
Végzet Verme - nyugat (22)
Verseny előtt (6823)
[HKK Piac] Eladó lapok (139251)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (2989)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27222)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
Egy beteljesült szerelem


Utoljára ezt küldték:
Egy beteljesült szerelem
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Én kérek elnézést, a "közvetlenül azután játszhatod ki" megtévesztett.
 
Ha nincs rajta akkor nem az.
 
Igaz, hogy a reakció altípus nincs rajta feltüntetve, de szerintem a Szimulákrum annak számít a szövege alapján. Tehát általános reakció.
 
Elsore rad akartam piritani h ejnyebejnye, miert nem tanuljuk meg rendesen azt a franya anti-magia definiciot, aztan kicsit alaposabban atgondoltam. Igen, jogod a felvetesed, es erdemes koruljarni a temat.

Az anti-magia szabalyaban az all, h az ilyen kepessegel rendelkezo lapokra nem lehet azonnali reakcio varazslatokkal reagalni. Az azonnali zarojelben van. Azert van zarojelben mert itt a reakcio a varazslat altipusra utal es regen kijott nehany counter ugy h az sltipusa "azonnali reakcio" volt. Illetve nehany lap igy hivatkozott az altipusra.

Ettol azonban meg a szabaly nem valtozik es erintetlenul hagyja az altalanos es bubaj varazslatokat.

Erdekes lenne a kerdes akkor ha lennenek olyan altalanos vagy bubaj varazslatok, aminek reakcio altipusa lenne. Tudtommal nincs ilyen de elvben lehetne. Ott az lenne a megoldas h a zarojelet el kellene hagynunk a szabalybol. (Majd odafigyelek h ilyen kartya ne jojjon ki.)

A masik kerdes h mi van azokkal az azonnali varazslatokkal, amiknek mas kepessege a kantereles? Lasd Zajos leptek. Nos ez mar zurosebb problema, es koszonom a kerdest (meg akkor is ha valojaban nem ez volt a lenyege). Nos a ket szabalypont osszevetesebol kijohetne az h egy azonnali varazslat reakcio kepessegevel nem lehet reagalni az anti-magias lapokra. Egy a bibi: ezek a varazslatok nem reakcio altipusuak tehat ezek a kepessegek bar reakcio cselekvesek es azonnali varazslatokon szereplo kepessegek megsem azonbali reakcio varazslatok.

Remelem, mindenki tud kovetni....

Ha van olysn azonnali reakcio varazslat aminek mutogatos vagy gyujtobol mukodo kepessege is van es ez is reakcio kepesseg (egyedul a temporalis gat jut eszembe) akkor ezzel a lappal annak semmilyen kepessegevel nem lehet az anti-magias lapra reagalni.

Szep kerdes!
 
vagyis nem ugyanazt, hanem az utóbbi jelenti az elsőt, visszafele nem ekvivalens
 
Várjunk csak.. ezek szerint a "szörnnyel nem lehet rá reagálni" és a "szörny képességével nem lehet rá reagálni" ugyanazt jelentik?

csak mert akkor a Flux nem fogja meg az antimágiás lapokat O.o
 
A familialisnak nincs olyan szovege, ami a kijatszasara vonatkozna. Pl. "nem lehet ra reagalni olyan reakcioval..." stb. De nincs. A kepessege csak akkor kezd el mukodni amikor sikeresen asztalt fogott. Ergo: vigan meg lehet akadalyozni olyan reakcioval is, aminek a neveben vsn 'r' betu.

A koveto kepessege - ha jatekban vagy gyujtobeb levo lapra hat - akkor forras. Mikor + Ep-t ad egy lenynek, akkor hat a lenyre azaz Jagumirra nem fog hatni. A forrasimmunitas nem valogat jo es rossz hatasu forrasok kozott...

Es igen. A Jagu forrasimmunitasa nem hat ikyenkor a kovetore. Mindez ugyanigy irva vagyon a Kodex-ben is csak el kene olvasni a vobatkozo szabalypontokat....
 
Nem, a követő az idézési költségét módosítja a vámpíroknak, míg a +1 manát igénylő counterelés a lap képessége kijátszását követően.
 
vilmusz vámpír követő mellet 1 vp ért jön ha használom a képességét ?
 
Ezek szerint Lohd Haven familiálisát sem lehet megakadályozni Zu'lit kísérletével?

Másik kérdés: Amikor a követő ad egy lénynek ÉP-t vagy szintlépést stb, az forrás? például Jagumir kaller követő mellett is 6/6?
 
Igen.
A beidézett szabálypontra azért volt szükség, hogy az egyébként igen tágan értelmezhető "reagálni rá valamivel" megfogalmazású lapszövegek kapjanak egy patent jelentéstartalmat.

Ez egy tipikusan olyan lapszöveg, ami nagyon jól néz ki, és jól is működik, frappáns, rövid, és velős, csak aztán, mikor elkezdjük boncolgatni, kiderül, hogy bakker, mindenki mást ért mögötte.

Nem árt tehát, ha mindenki tisztába kerül a pontos jelentésével.
Köszönöm a kérdést.
 
Magyarul,ha jól veszem ki a Kódex idevonatkozó pontjából, akkor szörny képességével sem lehet reagálni A vadak urára
 
132.15. Nem lehet rá (valamivel) reagálni: ez a képesség azt jelenti, hogy a lap kijátszására, vagy az ilyen képességgel rendelkező permanens képességeire nem lehet (a megadott módon vagy formában) reakció cselekvéssel reagálni.

[Kiegészítés]
Ha az ilyen képességgel rendelkező lap szövege valamely tulajdonsága (idézési költsége, laptípusa, színe, stb.) alapján határozza meg azokat a reakciókat, amelyekkel nem lehet rá reagálni, akkor ezt a csoportosítást az ilyen lapok kijátszására, és az ilyen lapok aktiválást kívánó képességeire egyaránt vonatkoztatni kell. (Pl. nem lehet rá Elenios reakcióval reagálni: sem Elenios lap kijátszásával, sem Elenios permanens képességével nem lehet ennek a lapnak a kijátszására, vagy ennek a lapnak a képességeire reagálni.)
 
Hali,

Ez engem is érdekelne. Tegnap a versenyen úgy állapodtunk meg, hogy igen, mert az egy asztalon lévő lap hatása és nem maga a szörny. Azzal érveltem, hogy a vadak urára szörnnyel nem lehet reagálni, nem pedig szörny képességével, ezt ellenfelem elfogadta és így a játék gyakorlatilag eldőlt az én javamra.
Valaki hozzáértőbb kérem erősítse meg vagy cáfolja.

Üdv: Kyb
 
A vadak urának kijátszására lehet reagálni asztalon levő szörny képességével? Pl.: Zseniális teknős, Anyamotyogó stb.
 
Jól
 
Jól gondolom, ha Ezeréves torony mellett 4 vp-ért Mikkeldorfot akarok kijátszani akkor 3 vp fizetek és Mikkeldorfot 4 izmot kap?
 
de
 
2 zanosat sem csökkenti 1-re?
 
1. kérdés
Az Ezeréves torony nem csökkenti az idézési költséget 1 Vp alá. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy az alap idézési költség hogy néz ki:

1 Vp = 1 Vp (nem csökkent)
1 zanszilánk = 1 zanszilánk (nem csökkenthető egyébként sem)
1 Vp + bármi más = 1 Vp + bármi más (mert a Vp nem csökkenthető 1 alá.

2 vagy több Vp (+esetleg bármi más) = 1-el kevesebb Vp (+bármi más).

***

2. kérdés
Ljerpin játékba rakja a lapot, tehát annak az idézési költségét nem kell kifizetni. Így az idézési költség kiszámítására sem kerül sor. Ergo = Ljerpin az alap idézési költséget nézi. Ez pedig Mikkeldorfnál 0 (mivel ez a kijátszás nem kézből kijátszás).
 
Ne keverjük össze a szezont a fazonnal.
Egy lény sokféle altípust megkaphat, ahogyan más lapok is. Simán lehet egy tárgy vagy épület is ork, vagy teknős (mint tudjuk), ettől sem az ork sem a teknős nem válik tárgy- illetve építmény altípussá, ugye?

Visszafelé akkor miért lenne másként?

És igen, a tűz/villám/jég ikonnal rendelkező lények megkapják ezt a (varázslat) altípust IS a sajátjuk mellé, ha eredetileg volt nekik saját altípusuk, de ettől még nem lesz sem a tűz, sem a villám, sem a jég LÉNY altípus.

A morfok csak LÉNY altípust kaphatnak.
Ezeket a Kódex taxatíve felsorolja.

Lehet vitatkozni, meg elmélkedni ezen, csak nem sok értelme van. Így van és kész.

Most látom, hogy kicsit arrogánsra sikerült ez a hsz. Senki ne vegye sértésnek. Elnézést a hangnemért, de most már nem fogom visszatörölni.
 
1. Ezeréves torony mellett mennyiért jön Kutató Fred?
2. Ljerpinnel Mikkeldorfot fordítok, eldönthetem mennyiért jön? Módosít-e a helyzeten, ha lent van egy Ezeréves torony?
 
Kodex 56. (Kiegészités)
ha jól tudom az osszes lény altipus fel van sorolva. Ami nincs ott az nem lény altipus. Szerintem.
 
Csak a pontosság kedvéért.
Világégés szabálykönyv:

"* lény altípus az, amely elsősorban lény lapokon szerepel és jelentésben valamilyen lényt jelöl. Nem lény altípus pl. a reakció, a fókuszkristály és a vízió, akkor sem, ha előfordul 1-1 lényen is."
 
Erre volt anno egy fókuszkristályos analóg. (Asszem IV vagy MA idején)

Attól, hogy egy lényen szerepel egy altípus, attól az az altípus még nem lesz automatikusan lény altípus, tehát a morfok nem kaphatják meg ezt az altípust.

Gondolom ugyanez a helyzet a villámnál is.
(a dérfarkason is van jég ikon, és egy csomó lényen van tűz ikon, de ettől még se a tűz, se a jég sem lesz lény altípus.)
 
És mi a helyzet a viharmadárral és a viharidézővel? Nemcsak hogy villlám altipusúak, de varázslatként ki sem lehet őket játszani.

Szerintem ezen az alapon működhet amit Katu mond.
 
Igen es nem. A szoveges leiras elso mondata hatrany, amit nem erint s dermesztesjelzo. A masodik mondat magyarazat, amit megint nem erint. Gormaff-ot nem erdemes dermeszteni.
 
Ha a Gormaffi gormaff-ra dermesztésjelzőt rakom, akkor nem hal meg, mivel az hogy az ÉPje egyenló a gazdájával nem a lap képessége, hanem magyarázat (pl. Dungeon). Tehát ebben az esetben a dermesztett Gormaff nem hal meg, és sebzése lehet nem 0 is, igaz?
 
A villám nem lény-, hanem varázslat altípus.

62.2. Ha egy szabály vagy lap szövege pakliban, gyűjtőben vagy kézben levő lények színére vagy altípusára hivatkozik, akkor a játékos meghatározhatja, hogy az itt lévő morfjainak milyen színe, illetve másodlagos altípusa legyen.

Csak lény altípusra működik a köteléke is a morfoknak, és az ilyen mutogatós képesség is.

Van faq, és analógia az alakváltó ősköd alatt.
 
Villámformázásnak mutathatok morfot is (mert az lehet villám altípus) vagy csak villám ikonos lapot?
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.