Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
     
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Ünnepek december 10.
Hatalom Kártyái - Elemi erők november 24.
HKK - Zén Legendái: Elfeledett bűbájok szeptember 22.
A pillanat képe
A furfang temploma
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Itt-ott elszórva találni még néhány elhagyatott építményt, melyről nem tudni kik és mikor építették. A furfang temploma pont ilyen, bár vannak rajta ajtók és ablakok, a belsejébe jutni még soha senkinek nem sikerült.
Nézz szét a galériában!
Elemi erők lapelemzés (3. rész)
Kényelmi funkciók az Argum City-ben
Élőholt invázió 6.
Ünnepek - lapelemzés
Letöltés: 2018. december 10. Hétfő

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Pajzshasználat (535. tudati képesség)
Varázslómester (508. tudati képesség)

A lista folytatása...
Elemi erők lapelemzés (1. rész) (52)
Ünnepek – Beharangozó (26)
Lapötletek (63917)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27912)
[HKK Piac] Eladó lapok (141009)
Új játék a Beholdertől (69)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Az aktivalast kicano kepessegek hasznalatara a lapkijatszas szabalyait megfeleloen slkalnazni kell. Tehat a kijatazaskori/hasznalatkori donteseket meg kell hozni. Azaz amikor a kepesseget hasznalom meg kell mondanom hogy mit fogok majd visszavenni a kor vegen.
 
Az rendben, de a Gida nem kerül még azelőtt a gyűjtőbe, mintsem hogy el tudnák venni a képességét?

Épp ezt írtam, hogy a képességét ugyan nem lehet elvenni, mivel már a gyűjtőben lesz, amikor a lap létrejön, de ez nem is probléma, ettől még az ő képességét oda lehet adni a másik lapnak, mert az elvétel és az odaadás 2 külön dolog, amit tudunk, megcsinálunk belőle.

kisfec / Ragnarök: Először is, a kirakás sorrendjéről a képességet használó játékos dönt. Megmondhatja, melyik játékos rakja ki a lényt először, majd amikor az kirakta, jön a másik játékos (mint pl. az anti-mágia dobásnál is). Ezután kérdés, hogy mi fog történni. Az egyszerre több lapot játékba hozó, visszahozó stb. hatásoknál az a szabály, hogy a lapok egyszerre kerülnek a játékba, majd a visszajövő lapok által kiváltott hatások a forrást használó játékos által meghatározott sorrendben történnek meg (ld. pl. Holtak serege).

A képesség használója tehát mondhatja, hogy először az ellenfél rak ki egy lényt (mondjuk Varellt) aztán ő. Ezután az ő Varelljének a képessége jön létre először, és leszedi az ellenfél Varelljét, mielőtt az leszedhetne bármit vagy gyógyíthatna.

Mikor kell megmondani, hogy melyik lapot szeretném visza venni, amikor használom a fóki képességét vagy kör végén?

Bocs ide először rosszat írtam, korrigálom a választ, a Gyászbeszéd FAQ-ja alapján, a képesség használatakor kell dönteni.
 
Ez engem is érdekelne, eddig vagy 5 embert kérdeztem, és szerintem legalább 8-féle választ kaptam...
 
Még 1 kérdés. Akvamarin fókuszkristály.

P: kör végén vegyél vissza 1 lapot a gyűjtődből a kezedbe.

Mikor kell megmondani, hogy melyik lapot szeretném visza venni, amikor használom a fóki képességét vagy kör végén?
 
Sziasztok!

Az alábbi lenne a kérdésem:
Hogyan működik a Ragnarök???
Vicc, hogy erről nincs még állásfoglalás, pedig legalább 5ször kérdeztem eddig rá.
Legyen a Szitu 2 Varell miről dönthetek mi a sorrend mi jön létre és mi nem?

Köszi!
 
Stimm. A feltetel teljesulesekor azonnal. Mi a feltetel? Hogy valaki kijatszik egy lapot. Mikor minosul egy lap kijatszottnak? Ha levontak a koltseget. Ezt viszont megelozi a celpontvalasztas es az egyeb dontesek meghozatala.
Mikor a donteseket meghozzuk azok kesobbi (ertsd: sikeres kijatszaskori) hatasat is elore meghatarozzuk. Ezek kesobb mar nem valtoznak. Ezutan minosul kijatszottnak a lelekrezso es aldozzuk fel Gidat. Ekkor a rezso hatasa mar eldolt, mghatarozasra kerult, nmar em kell hozza Gida.
 
Kódex 133.2. Azonnal létrejövő automatikus képességek: Ha egy automatikus képesség szövegében hangsúlyozottan szerepel, hogy azonnal létrejön valamely feltétel teljesülésekor, akkor az ilyen képesség nem vár sem az őt kiváltó cselekvés befejezésére, sem az esetleges többi kapcsolódó hatásra, sem a cselekvésre vonatkozó esetleges reakciókra. Mindezeket megelőzve a feltétel teljesülésekor azonnal végrehajtódik. Amíg az azonnal létrejövő automatikus képesség hatását végrehajtják, a játékosoknak az összes folyamatban lévő cselekvést, reakciót és kapcsolódó hatást fel kell függeszteniük.
 
A hátrányában az szerepel, hogy "azonnal áldozd fel". Ez logikusan azt sugallná, hogy a két dolog között (ti. a megfelelő szövegezésű lap kijátszása és Gida feláldozása között) nem történhet semmi.
 
Az rendben, de a Gida nem kerül még azelőtt a gyűjtőbe, mintsem hogy el tudnák venni a képességét?
 
A Vak Végzethez hasonlóan, a cserének nem feltétele, hogy a létrejöttekor is mindkét célpont még játékban legyen, vagy hogy a képességet el is veszítsék. Pl. ha van egy olyan lapom, ami képességeit semmilyen módon nem veszítheti el, attól még simán lélekrezonanciázhatom a te lapoddal. A lap kijátszásakor feljegyezzük, mi az a 2 képesség, amit a lapok meg fognak kapni, és ha közben a lapok eltűnnek, a képességet akkor is megkapják.

Másképp magyarázva, ez a lap kvázi 2 dolgot csinál, elveszi 2 célpont lap képességét, és utána felruházza ezt a 2 lapot a másik korábbi képességével. Ha egy forrást nem lehet teljesen végrehajtani, akkor annyit végrehajtunk belőle, amennyit csak lehet.
 
Még mindig nem értek egyet.

Kijátszod a lélekrezonanciát, megjelölöd egyik célpontként a gidát.

Kifizeted az idézési költséget (o vp-t)

Ezt követően a Gida leesik a hátránya miatt.

Ezt követően a lélekrezonanvia nem tudja aGida képességét ellopni, mert az már nincs az asztalon.

Trebor kalodájánál meg az van amit Miklós írt. A reakció jön létre először. Olyan nincs, hogy reagélok valamire, aztán létrejön a lap, és csak aztán műküdik a reakcio lap képessége.
 
Valóban, ha így van megfogalmazva akkor ezt elfogadom.
 
Köszi!
 
Erzem h ennek kene lenni a szabalynak es teljes mellszelesseggel tamogatom h igy legyen de jelenleg ez nem olvashato ki a szabalyokbol. Az ami a lommentedben ban konkretan sehol nincs leirva (legalabbis en nem talaltam). Amint bekerul a Kodex-be, azonnal elismerem az igazad.
 
Ezt úgy lehet könnyen megjegyezni, hogy ha dönthetsz arról, hogy HASZNÁLOD-E a képességet vagy sem, akkor aktiválást igénylő. Ha a képesség mindenképpen kisül, csak arról dönthetsz, hogyan, akkor az automatikus.

Ha az albinón lenne ilyesmi: "Ha akarod, ..." vagy "... megnézheted" akkor a dolog opcionális lenne, és így aktiválást igénylő, de a jelenlegi formájában egyértelműen automatikus.
 
Az albinó varka képessége aktiválást kíváni hatás? Ugye fixen csinálja, nem opcionálisan, viszont lehetőség van A vagy B opció választására.
 
Bocs János, de én sem értek egyet azzal, amit a Trebor kalodájára írtál. Épp a módosító reakciókról volt itt előtte egy 1 oldalnyi vita.

A Trebor kalodája egy reakció, ami a reagált lap működését módosítja. Hogy szemléletesek legyünk, reagált lap még létre sem jön, amikor a kaloda már"leradírozta" róla a szöveget, egész addig, amíg a kaloda játékban van, vagy el nem veszti a képességét.

Az utolsó előadás is ilyen lap, tudsz vele forrásimmunis lapnak olyan hátrányt adni, hogy a kör végén fel kell áldozni (csak az immunis bűbájoknak AM0-juk is van, így azok ellen nem jó).

Sommerthaug a legtrükkösebb, mert ő nem egyszerűen elveszi a lap képességeit, hanem tesz rá egy átokjelzőt, ami ezt csinálja, és itt felmerül a kérdés, hogy a lap képessége kezd előbb működni, vagy a rajta levő jelző. Hihetetlen nekem, hogy erről még nem volt FAQ (Sommerthaug alatt legalábbis nem találtam). De én azt mondanám, hogy mivel a lap külön kiemeli, hogy a jelző még a kijátszáskori képességeket is megelőzve kerül a lapra, bizony ez ki fogja iktatni még a forrásimmunis képességet is.
 
Miert ne jonnenek? A kaloda hatni probal a bubajra de az forrasokra immunis. E tekintetben teljesen kozombos h a kaloda mikor (a bubaj elott) es milyen modon (reakciokent) kerult jatekba.
 
Azért a lekalodázott UR bűbáj kijátszáskori képességei nem jönnek létre, ugye?
 
Gida. A lelekrezonancianak lehet celpontja es a rezso letre fog jonni. A kijatszaskori dontesek meghozatalakor meg jatekban van Gida. De amint ki van fizetve a rezso idezesi koltsege (ez esetben ugye ez altalaban szimbolikus, hiszen az alakoltsege 0) a lap kijatszottnak minosul. Ekkor esik le Gida. De ettol meg a rezso sikeresen letrejon tehat Gida kepessegei atkerulnek a masik celpontra. A masik celpont kepessegei viszont nem kerulnek at Gidara hiszen az ekkor mar nincs jatekban. Mivel a rezso a hatranyokat nem teszi at, a masik celpontot nem kell felaldozni.

Trebor kalodaja kijatszhato es sikeresen letrejon, ez vitan felul all. Mikor tovabb lepunk a reakciosorban es jon az UR akkor eloszor az UR jon letre minden kepessegevel. Ekkor megprobalja a kaloda passzovizalni es elvenni a kepessegeit.
Nem azt mondja a kaloda h passzovan es/vagy kepesseg nelkul erkezik a lap jatekba...

A csabitas pedig aktivalast igenylo kepesseg, akkor is ha nem ertesz ezzel egyet.
 
"küldhetsz"-> választhatsz->igen
 
Tehát a Csábítás képességet vagy használod, vagy nem, ez a te döntésed. Amennyiben nem, egy játékszabály lehetőséget ad, hogy a lényre erőjelzőt tegyél. Még ezt se muszálly rátenned., csak tehetsz, ha akarsz.
 
137.1. Csábítás: X: A Csábítás képességgel rendelkező lény kijátszásakor, a játékos egy max. X idézési költségű célpont lényt a tartalékjába tehet, ő lesz a gazdája. A Csábítással ellopott lényeken lévő rátett lapok gazdája nem változik. Ha a lény Csábítás képességét a játékos nem használja, akkor a kijátszása után tehet a lényre egy +1 sebzést és +1 Ép-t jelentő erőjelzőt.
 
Ében thargodan gyűjtőbe küldő hatása aktiválást kívánó képesség vagy nem?
 
Igazándiból személy szerint egyik dologgal sem értek egyet.

1.-es eset. Becélozza a lélekrezonanciával, de a Gida azonnal leesik, így amikor a lap létrejön már nem tud mit elloni.

2.-es eset. A lap megfogalmazásával lehet a baj, mert a kijátszáskori képességet megakadájozza, aztán passzivizálódik és nem működnek a képességei. Nyilván ezt nem egymás után csinálja, hanem egyszerre és nyilván a reakció lap működik először. Ez eddig is így volt, most találta ki valaki, hogy mégsem.

3. eset. Szerintem meg kötelező használni, mert mindenképpen történik valami. Vagy csábítasz vagy jelzőt kapsz. Tehát azt nem döntheted el, hogy akarod-e használni a csábítás képességet vagy nem. Ezzel az indoklással az irtóztató nekromanta képessége is aktivizálást igénylő... Ami automatikus azt meg nem lehet drágitani tudtommal.
 
Szerintem ki lehet, csak nincs sok értelme, azonkívül, hogy nehezebb rá reagálni. És többet is buksz, ha sikerül megcounterelni.

1 vp-ért ugyanazt a lapelőnyt kapod ugyanazért az árért, de az 1 vp-s keresés minőségi lapelőny biztosít számodra a 3 vps-s húzás véletlenszerűsége helyet.

Kivéve persze, ha legalább 2 VP-vel olcsóbbítod a lapot.
 
1. Igen. A Gida gyujtobe kerulese a lap kijatszasa utan tortenik (de a sikeres kijatszasa elott), tehat a koltseg levonasa utan. Szoval ekkor mar boven a kijatszaskori dontesek meghozatala utan vagyunk.

2. A Trebor kalodaja passzivizalni probalja a sikeresen kijatszott forrasra immunis bubajt. Ezt nyilvan nem tudja megtenni. Tehat nem. A Trebor kalodajat ki lehet jatszani UR bubajra de semmi haszna.

3. A Kodex 137. Pontja: kijatszaskori AKTIVALAST KIVANO KEPESSEGEK.
137.1. Csabitas... szerinted? De abbol is levezetheto h nem kotelezo hasznalni. Tehat a jatekos dontesen mulik.
 
3 kérdés merült fel amire nem kaptam 100%-os választ:

1. lélekrezonanciával el lehet-e lopni Gida képességét? (becélzod, de egyből leesik a Gida)

2. trebor kalodája vs. UR bűbáj. Passzív lesz-e az UR bűbáj?

3. csábítő papnő vs. kragoru. Drágább-e lopni mágikus védelmű lényt? (aktivizálást igénylő-e a csábítás?)
 
Az Új élet sarjad lapot ki lehet játszani 3 Vp-ért ha nincs Sheran lapom a gyűjtőben?
 
"Ezzel csak az a problema h ha a megakadalyozott lapra kirabban mas (nem megakadalyozo hatasu) reakciot is kiraktak. Fura hogy ezek a kesobb kiertekelendo realciok ugy konnek letre sikeresen h az altaluk lereagalt lap mar a gyujtoben van ilyenkor."

Igen, ennek fontosabb része a reakciók kijátszási/használati feltétele, miszerint közvetlenül valami után játszhatod ki/használhatod, ennek a levizsgálása már teljesült a kijátszás/használat (megpróbálása)kor. Az, hogy módosítana a működésén az adott lapnak, de már nincs min, hát igen. Fogjuk fel egy forrásra immúnis lapra tárgyat való kijátszásként (oké, nem ugyanaz :P) Vagy szimplán csak úgy, hogy lefut a semmibe.
De ha akarjuk felfoghatjuk úgy is, hogy ilyenkor nem lehet végrehajtani az adott reakciót, és a reakciósor megáll. Vicces lenne.

Azért írtam egyébként, hogy nem várakoznak, mert pont ezt kifogásoltad, hogy nem egységes a működésük. De egységes, a probléma legfeljebb a már fentebb leírtak kapcsán van.

És egyébként NEKEM is számít a véleményed! (és a többieké is).
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.