Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Elfeledett bűbájok szeptember 22.
A pillanat képe
Alba Regina
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Mint minden fajnál, a galetkik lányai közt is vannak tündöklő szépségűek. De a galetkik lányai - legyenek bármilyen törékenynek és ártalmatlannak tűnők - ugyanolyan halálos harci gépezetek, mint páncélos-tüskés hímjeik. Különösen igaz ez Alba Reginára, a pszionicisták klánjának magasrangú tagjára.
Nézz szét a galériában!
Őszi MondoCon 2018. október 20. szombat Budapest, Hungexpo
HKK a Mondoconon
Tiltott - módosított lapok
A sokszínűség jutalma - 2018. 10. 21.
Playmat rendelés 3.

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Testvéri segítség (411. tudati képesség)
Túlélők Földje - A programban történt változtatások listája

A lista folytatása...
Tiltott - módosított lapok (37)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (111)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (40)
Versenyhirdető (1645)
[HKK Piac] Régi lapok (1323)
Lapötletek (63873)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A bárdversenyekről
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Nem.
 
Megtaláltam: teljes szabálykönyv menü alatt a HKK oldalon, itt a beholder.hu-n. (vak voltam, elnézést kérek mindenkitől, remélem ez tartalmaz, tényleg minden szabályt.)
 
Sajnos így van ahogy János mondja. Nem azért kérdeztem mert nem tudom gépen elolvasni de a 11 éves kislányom szeretne megismerkedni vele és őszintén úgy érzem, hogy elég nehéz lesz összehozni mert nekem kell megszerkesztenem neki az innen-onnan kiollózott anyagból. Ez nagyon meglepő... Nem fogom leültetni a gép elé, hogy itt olvassa el. Ilyen , mostanra összetett játékhoz, illene létezni egy jó leírásnak, egy pdf-nek vagy bárminek ami segít de ezek szerint valljuk be: nincs (vagy tök béna vagyok, amit elfogadok, mert nem találtam eddig)
 
Nem igazan nyomtatobarat verzio...
 
Ha mindenre szükséged van akkor a kódexet nyomtasd ki.Azt itt megtalálod balra.Vaskos erre készülj fel.
 
Abba benne vannak a korábbi kiegészítők szabályai is? Az összes?
 
Beteheted.
 
Az isteni lapokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Ha a paklimban használom a fekete isteni lapokat, akkor a többi szín isteni lapjait sideba se tehetem be?

Előre is köszönöm az infot.
 
Egy alappakliban?... És még a nyomtatás árát is megspórolod!
 
Sziasztok ,hol találok értelmes, kinyomtatható szabálykönyvet a játékhoz?
 
Köszönöm a válaszokat!
 
Cearso válasza pontos. Függetlenül attól, hogy amikor ez nálunk baráti játékban előjött, a fészek tulajdonosa simán kölcsönadta a lopó / másoló játékosnak a sárkányait De versenyen, ahol minden számít, ott abból az 5 sárkányból választhatsz, amit a verseny elején kikészítettél.
Ennek persze az lesz a következménye, hogy minden játékos, aki lopással / másolással játszik, az ki fog készíteni 5 sárkányt és minden kör elején mutogatni fogja az ellenfelének
És igen, a rezisztenciát megkapja (a követő nem azt írja, hogy "sárkány lény", hanem hogy sárkány)
 
Ennek a "minden lap 1 VP-vel többe kerül, kivéve az, aminek a költségét (semmilyen módon) nem lehet módosítani"
mondatnak a 2. fele abszolút redundancia, nem véletlenül nem szerepel már a 10. kiadásos lapon.

Amikor egy lapra azt írjuk, hogy a költségét nem lehet módosítani, akkor az pontosan azt jelenti, hogy azok a lapok, amelyekre az van írva, hogy költséget módosítanak, nem fognak rá hatni, ezt semmi értelme továbbmagyarázni még a lapon.

A mindenképpen / semmiképpen nyomatékosítások néha feleslegesen szerepelnek, főleg régebbi lapokon. Ezeknek ugyanis akkor van csak igazi jelentősége, ha 2 forrás ellentétes dolgot csinálna. Pl. az egyik azt mondja, "a lapok aktívan jönnek játékba" a másik "a lapok passzívan jönnek játékba", akkor el kell dönteni, melyik az erősebb, ott segíthet ez a "nyomatékosítás".

Ott azonban, amikor van egy hatás, ami csinál valamit, és egy lap erre immunis, ott felesleges nyomatékosítani, mert nincs szó paradoxonról.

És hogy ezek alapján válaszoljak a kérdésedre, a Most már eleget semelyik kiadású Bűvös erdő sem drágítja.
 
Nem értem, mi a gond ezzel a most már eléggel. Nem lehet drágítani. Pont. Amit nem lehet drágítani, azt nem lehet drágítani.

Ezzel az állhatna csak szemben, ha az lenne a Bűvös erdő szövege, hogy "lapok költsége MINDENKÉPPEN +1 VP", de nem ez a szövege.
 
Szerintem csak nem volt eléggé letisztázva a dolog annak idején, ezért olyan bonyolult a kvk-s erdő szövegezése.

Magán a lapon tényleg nincs rajta a semmilyen módon kitétel. Tehát mindenképpen egy elég érdekes ellentmondásba ütközünk.

Ha a szabályokat követjük:
(HHK kódex 102. pontja)
102.1: Viszont az erdő szövegében sem szerepel, hogy a lapok mindenképp drágábban jönnek. Ezért ugorjunk a következő pontra.
102.2 egyszeri vs. állandó...
Itt egy kicsit bajban vagyok. Az erdő drágítása egyértelműen állandó hatás. Viszont a drágítás tiltása... tény, hogy csak kijátszáskor kell figyelembe venni, de az szinte biztos, hogy ez nem egy kijátszáskori képesség... Tehát vagy kijátszáshoz fűzött magyarázat, vagy állandó képesség. Amik közül egyik sem egyszeri.
Tovább:
102.3 Az utóbb kijátszott lap hatása felülírja a korábban kijátszott lap hatását. Az önmaguk drágítását tiltó lapokat pedig egyértelműen a drágítás után játszottuk ki.


Ha a logika útján gondolkozunk:
Ha egy önmaga drágítását tiltó lapot drágítana egy állandó hatás/forrás (esetünkben az erdő), akkor ugyan mi ellen tud védeni a drágítás tiltása? Így jogosan feltételezhetjük , hogy az ilyen drágítás tiltásokat az állandó hatású drágítások ellen találták ki, tehát ellenük semmilyen drágítás nem működik.


Szerintem mindkét út oda vezet, hogy a bűvös erdő semelyik kiadása nem drágítja a most már eleget. És ugyanúgy működik, mint a többi kiadású erdő. (Holott mind a három kiadás teljesen máshogy van megfogalmazva.)
 
1. Mutatott neked a játék előtt 5 sárkányt, amit használhat vele? (Pl ha ő is használ sárkányfészket a pakliban) Ha igen, szerintem használhatja, ha nem, akkor szerintem nem, mivel ez a képesség feltétele. Szerintem a lap maga azt engedi meg, hogy a mutatott lapokat te (mint a lap(ok) tulajdonosa) használd, nem pedig a lap gazdájának adja ezt a lehetőséget.

2. Igen.
 
Pár kérdés felmerült nálunk.
1. Ha az ellenfelem ellop egy Sárkányfészket, képes használni a második képességét, vagy csak a Wyvernt tudja vele termelni?
2. Jól gondolom, hogy a fészek megkapja a rezisztanciát a követőtől?
Választ köszönöm előre is.
A fészek linkje, ha szükséges:
http://beholder.hu/php/hkk_lapkep.php?id=8224
 
Kvk-s erdő drágítja a ma-s most már eleget?
Nincs benne a requested semmilyen módon kitétel.
Az utóbbi időben elkurvultunk a semmilyen módon/midnenképpen kitétellel kapcsolatban, ami a szabályban szerepel, helyhiányra panaszkodva.
De ahol ott van a lap szövegében, ott fekete-fehér szajrétekerés üti fel azt az ostoba fejét.
Vagy van, vagy nincs.


Nagyon vigyázzatok a válasszal!
Ha NINCS a válasz, akkor bizony az utóbbi 88 év leggyengébb (angol) válogatottja nyeri meg az utóbbi 44 év legbizarabb vb-jét.

Bizony.
 
Nekem azt mondja már meg valaki, hogy miért ennyire semmilyen az epikus Motyogó Kultivátor pl. az epikus Első Vámpírhoz képest?
Amíg az epikus vámpír és drakolder követő körönként olcsósítani tudja egy fajtársát, addig a motyinak miért kell külön köröket futnia, és beszenvedni lényeket a gyűjtőbe, hogy némi tempót (és abból is gyengét) generáljon az epikusuk?
Sok staple motyi így nem tud kijönni első körben (és továbbiak teljesen fölöslegessé váltak), amik pedig úgy lettek tervezve, hogy első körökben ki kell jönniük, különben a potenciáljukból veszítenek rengeteget. (pl. Suttogó végzet, Energiamotyogó).
Mi volt a döntés, amiért azt mondták, hogy "igen, ez az epikus így lesz jó"?
Fáj a szívem a motyikért.
 
Nem
 
És egyébként is a ZSZ idézési költség volt, ami miatt leginkább fogtam a fejem (a repülő épületek mellett), mikor ránéztem a játék mai állapotára.
 
De ma már 1 körül van a lapok idézési költségének átlaga, míg akkoriban ez 3 körül volt.
 
Mért nem? Ma már 1Zsz=1VP és a Zsz áldozás is lehet.
 
és valami különös ok folytán az 1 áldozás=3 VP-nak számított.

Nem volt abban semmi különös.
 
Szerintem ezek a lapok mind drágábbak, mint két VP. (A beholder mágus és Ryma mindenképp)
A kívánság nem azt írja, hogy "egy olyan lapot, aminek az idézési költsége maximum két vp-t tartalmaz", hanem "egy legfeljebb 2 VP költségű lapot" ami két különböző jelentéssel bír, ezért szerintem, ha bármilyen más idézési költséget tartalmaz a lap VP-n/Zsz-en kívül, azt mind Vp-on felüli/VP-n túli IK-nak vizsgálja, így az IK-ja több lesz, mint két VP.

zárójeles megjegyzés:
Már nagyon régen kikopott az idézési költség átkonvertálása a játékból, de a nekronsárkány még aszerint is drágább lenne 2 vp-nél, mivel anno a nekront, szk-t és építőt mind 1 IK=1 VP alapján számították ki, és valami különös ok folytán az 1 áldozás=3 VP-nak számított. Persze csak akkor, ha egy lap szövege csak VP IK-ra utalt.
 
továbbmegyek: és Beholder mágust? Rymát?
 
Apró kívánsággal elővehetek a 2. körben egy Nekronsárkányt?
 
Regen volt egy kiegeszito szabaly (faq) a viziohoz hogy amikor a vizio leny a gyujtobe kerul akkor nyerheto ki belole szk. Ezt az ido tulhaladta. A vizio szabaly sokat valtozott mar nem "mindenkepp a gyujtobe kerul" hanem mindenkepp fel kell aldoznod" amibol jon h nem nyerheto ki belole szk.
A versenyen meggyozodessel allitottam h csak a fo- es harci fazisban megolt lenybol nyerheto ki szk. Ez regen igy is volt. Most sokkal egyszerubb a szabaly. Csak az elokeszito fazisban megolt leny a kivetel. Amigy barmikor kinyerheto az szk.
 
Szia! Nekem mondtad, de a kérdés inkább arra vonatkozott, higy mikor lesik a vizió lény a kör végén abból nyerhető-e ki szk. A kódex szerint nem, míg a telefonos alkalmazás szeint (amit nem tudom ki csinál) igen. Gondolom a kódex szövege a valós, csak megzavart a másik, azt lehet nem ártana az illetékesnek javítani.
 
Vampir kovetos kerdesre: a gyogyulas a koveto kepessege a kovetok kepessegeire pedig nem lehet reagalni.

Amugy a tobbire jo megfejtesek erkeztek.

Mas. Tegnap tevesen azt talaltam mondani h a gyogyulasi fazisban megolt lenybol nem nyerheto ki komponens. Tevedtem. Kizarolag az elokeszito fazis van kizarva ebbol a korbol.
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.