Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Baljós jelek január 23.
Hatalom Kártyái - Kreátor műhelye november 26.
A pillanat képe
Technikus
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A technikus egyfajta dekás, aki nem csupán a Mátrixon képes zsonglőrködni, de mindenfajta elektronikus berendezés nagymestere is.
Nézz szét a galériában!
Jellemek harca – 2017. február 18.
Termékismertető - Mombasa (magyar változat)
Termékismertető - Légy résen!
Könyvajánló
Kecskemét Kupa

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
A hit ereje II. (537. tudati képesség)
Pszi regeneráció II. (524. tudati képesség)

A lista folytatása...
Jellemek harca – 2017. február 18. (45)
[HKK Piac] Eladó lapok (138775)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (2938)
HKK kérdés? (41688)
TF help (6254)
Lapötletek (62750)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Ajándékot hoztál, orglingocska?
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
A patak nem kerül be a gyűjtőbe egyből a semmibe kerül.
 
Kijátszom a patakot. Az bekerül a gyűjtőbe. Ezután a semmibe kerülne, mert ezt tudja a Rhatt pap, de nem kerülhet, mert ezt tudja a Patak. Nekem nem egyértelmű... :S

A faq egy picit más, ez engem még nem győz meg :S
 
Nem a faq-t kell olvasni, hanem a szabályt.

Kódex 78.2. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van idézési költséget módosító képességgel rendelkező lapja vagy helyszíne játékban; vagy van idézési költséget módosító egyéb forrása érvényben.

Kijátszójának... forrása...

Esetleg, ha még további kérdések lennének:

Kódex 97.1. Forrásnak kell tekinteni a kijátszott lapok, és a használt képességek tartós vagy határozott ideig működésben lévő következményeit mindaddig, amíg azok érvényben vannak.

Tehát az általam kijátszott Cselvetés hatása egy idézési költséget módosító határozott ideig működő következmény, ami az ellenfélnél drágít, nálam meg lerontja az ősmágiát.
 
A Cselvetés melyik játékos ősmágiáját rontja el?

(gondolom, az enyémet, ha én játszom ki. a FAQ-ban csak az van hogy elrontja az ősmágiát, az nincs, hogy kiét)
 
A semmibe kerül a patak.
A patak alatt van FAQ.
 
Rhatt papjával, ha kijátszok egy búvópatakot az a kijátszása után a semmibe kerül, vagy sem?
 
thx
 
El, csak asztalról működik ez a képessége
 
Nem, a netes verzió valamiért "1 alá"-t ír, de a valóságban az "1_VP alá"
 
Loh Haven familiálisát el lehet dobni "r" betűs lapok hatására kézből?
 
Kragoru familiárisa követővel a Dzsumbujharcos 1 nekron?
 
Köszönöm a részletes választ!
 
Az utolsó mondta kicsit önellentmondásosnak tűnik, de valójában nem az. A grobox nem hat a familiálisra, pontosabban nem a familiálisra hat, hanem csupán a Vp-kapást tiltja le.
 
A kérdést úgy kell átfogalmazni, hogy hat-e a familiálisra a grobox?

Ahhoz, hogy ezt a kérdést eldöntsük, azt kell megnézni, hogy melyik lapnak pontosan mi a szövege (majd megnézzük, hogy mit ír erről a szituációról a Kódex).

A familiális úgy fogalmaz, hogy az "r"-betűs lap vagy az ilyen lap képessége nem "hat rá". Tehát amennyiben a Grobox képessége hat(na) a familiálisra, úgy nem fog hatni.

Nézzük a grobox szövegét.

Azt mondja, hogy "ha egy forrástól Vp-t kapna, vagy lapot húzna" ... "nem fog Vp-t kapni, ill. lapot húzni". Szó sincs a képesség esetleges többi részéről, jelen esetben az izomjelzőről. Egyébként is kerüli a képesség leírása, hogy ezt a hatást reakcióként tüntesse fel, tehát ez nem reakció.

Ugyanaz a helyzet, mint pl. Szűk esztendőknél. A familiális ott is megkapja az izomjelzőt, de a gazdija nem kap Vp-t, mert ezt egy külső tényező letiltja.

Nézzük mit mond a Kódex?

Kódex 99.0. Akkor mondjuk, hogy egy képesség vagy hátrány hatással van egy lapra vagy jelzőre, ha annak állapotában vagy helyzetében bármilyen változást létrehoz, ha jelzőt rak rá, vagy a használatát, illetve mozgatását bármilyen módon befolyásolja.

Itt ugye a "használatát bármilyen módon befolyásolja" - szövegrész vonatkozik a szituációra.

Kifejtettem, hogy a képesség használatát nem befolyásolja grobox, azt ugyanolyan költségért (ennek nincs költsége, mivel automatikus képesség), ugyanolyan feltételekkel, ugyanolyan szituációkban, szabadon használhatja a lény gazdája. Az pedig, hogy a kapott Vp-t nem kaphatja meg, a permanens használatát nem befolyásolja.

Ha ez így nem volna meggyőző, fordítsuk meg: tételezzük fel, hogy igen, a familiális Vp-adását nem tudja ellopni Grobox, azaz a familiális védekező képessége megvédi őt ettől. Ez esetben a familiális képessége megakadályozná a groboxét, azaz hatna arra.

Pont erre vonatkozik a következő pont:

Kódex 99.1. A mágikus védelem, a rezisztencia, az immunitás és az ezekkel egy tekintet alá eső egyéb védekező képességek hatásai; továbbá a lapkijátszást vagy aktiválást kívánó képesség használatát megtiltó; a lapot megakadályozó; illetve a lapkijátszás folyamatába egyéb módon beavatkozó képességek és hátrányok nem tekinthetők ilyen jellegű befolyásolásnak.

A familiális képessége egy klasszikus védekező képesség, tehát eleve - fogalmilag - kizárt, hogy hasson más lapokra. A familiális képessége tehát biztosan nem befolyásolhatja a grobox képességét, azaz az működni fog ebben az esetben is.

Összegezve:

Szerintem a Grobox fluxustörő nem hat a familiálisra, ezért a familiális adta Vp-t a gazdája nem kapja meg, és a Grobox hízni fog tőle.
 
Korrekt, köszönöm!
 
A válasz az, hogy az agyatlan hokidekk irányból valószínűleg megpróbálják eltolni a dekket egy kontrollosabb verzió felé. Pláne, hogy a követő a nerf óta nem véd az első körben. A játék hosszabb és élvezetesebb lesz, továbbá lesz esélyed bilincs és börtön ellen is.

Üdv: Kyb
 
Grobox mellett kaphatok vp-t Haven famra?
 
Kedves Mindenki! Egyre többet nézegetem az újonnan kijött mérgező deckbe szánt lapokat és egyre inkább nem értem a koncepciót. A deck egyetlen életképes formája amit játszottam az az önmérgező kombó deck volt, ami pont arról szólt, hogy lerakom a rengetek lényt (minnél többet a sheran oltár mellé annál jobb), majd Őshangya herét izmozgatok mérgezgetek, méregjelzőt leveszek lapot húzok viszzaveszem, manát kérek, lapot kérek lerakom stb. Erre most jönnek az új kieges mérgezős lapok amik bár nagyon jók, ám egy képességük számomra érthetetlen. Vagy alapból hálós, vagy hálót lő, stb., ami a legnagyobb ellensége a paklinknak.

Nem abszolútizálom a véleményemet, ezért ahelyett, hogy azt mondanám "ez így gáz", inkább azt kérdezném pozitívan, ismer -e valaki olyan ősszeállítását a decknek amivel (természetesen az új hálós lapokat beépítve) versenyt lehet nyerni?
 
Egyetlen lap van jelenleg a játékban, ami a gyűjtőben lévő lap képességét elveszi, és ez pedig A sors fintora...

A Kódex szabálypontjait együttesen kell értelmezni, és a szabálypontok sorrendje egyben viszonylagos prioritási sorrendet is jelent.

Tehát a 93.6. az egy speciális szabály az általánoshoz képest.

Kódex 91.4.1. Ahol egy szabály vagy lap szövege képességet említ, ezen a játékban lévő lapok képességét kell érteni. A kézben, gyűjtőben (Semmiben) illetve a pakliban lévő lapoknak nincsenek képességeik, kivéve azokat, amelyek kifejezetten ott vagy onnan működtethetők.

Kódex 93.1. A játékból kikerülő lapoknak nincs „emlékezetük”, tehát a lapok a gyűjtőbe (Semmibe), kézbe vagy pakliba mindig az eredeti állapotukban kerülnek.


Ez ugye az általános. Ehhez képest többlet szabály az, hogy azok a képességek amelyek a gyűjtőből működnek, hogyan, meg miképp teszik azt.

Az idézett többlet szabályra a Lélekgyűjtő miatt volt szükség. A feltámadásra ez nem vonatkozik, mert az az asztalról egyáltalán nem működik, csak a gyűjtőből.
 
A gyűjtőben lévő lapoknak nincs memóriájuk, tehát fel fognak tudni támadni.
 
93.6. A gyűjtőben működő képességek

93.6.0. Ha egy lapon az szerepel, hogy a gyűjtőből is működik, illetve a lap szövegéből az következik, hogy a képesség a gyűjtőből használható, akkor gyűjtőben működő speciális képességről beszélünk.

93.6.1. A gyűjtőben működő képességét a lap megőrzi a gyűjtőbe kerülését követően is.

93.6.2. Ha egy képesség a gyűjtőből és asztalról is egyaránt használható, akkor a lap e képességének használatára vonatkozó esetleges korlátait megőrzi a gyűjtőbe, vagy a gyűjtőből a játékba való kerülésekor.Ha egy játékban levő feltámadó lény képességét elveszem Extázissal, akkor a fentiek alapján az a lény a későbbiekben fel fog tudni támadni a gyűjtőből vagy sem?
 
igen, annak idején a méreg volt az egyetlen "ellenszer" az Uwallára
 
A meregjelzo hatasa jelen pillanatban nem forras. Szoval meg lehet mergezni es le is esik a meregtol a forrasimmunis leny. Nekm veletlenul kerult ra ez a kitetel a Reprora.
 
A harc ütés fázisában meg lehet mérgezni forrásimmunis lényt?
Úgy tudom, hogy a mérgezés ugyanúgy nem forrás, ahogy a harci képességek sem.

Tehát a forrásimmunis lényre rákerül a méregjelző, de nem lesz semmi hatása, jól gondolom?
 
Lapkeresőben mint kaller szerepel
 
Nem, és testrészek sem.
 
A régi kalandozó, az új meg torzszülött.
Szerintem ez teljesen egyértelmű. Van úgy, hogy alapok típusa, altípusa megváltozik a felújításkor. Például szinte már általános, hogy a felújított torzszülöttek szörnyekké változnak, galetkik meg kalandozókká.
 
Vezetőkészség mellé helyszín se rakható?
 
Sötét elf úrnő (új) akkor most kalandozó vagy torzszülött?
 
Csak a side-ra vonatkozó szabályok.

Kódex 144.4. A csere után a paklinak továbbra is szabályosnak kell maradnia, és sem a pakli, sem a kiegészítő pakli mérete nem változhat.

Mivel a kiegészítő pakliban lévő követő 10 helyet foglal ott, így nem tehetsz oda öt követőt, mivel a kiegészítő mérete 30.

Lehet ezen rugózni, srácok, de ebből nem lesz legit kombó az tuti.
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.