Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Ryuku szigetvilág március 24.
HKK - Zén Legendái: Vadászat január 27.
A pillanat képe
Előre, Tharr parancsára!
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Tharr harcos papjai előtt, ha vérontásról van szó, nem létezik akadály.
Nézz szét a galériában!
Letöltések a hétvégén
HKK Novellapályázat
Véget ért a Tavaszköszöntő Újjászületés HKK akció!
Élőholt invázió
Bezárult a Végzet Verme

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
Élőholt invázió (10)
HKK kérdés? (43381)
[HKK Piac] Eladó lapok (140541)
[HKK Piac] Régi lapok (1271)
Lapötletek (63575)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27642)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Szörnyek és szörnyek és szörnyek...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
7.7.2. A kézben, pakliban, gyűjtőben (Semmiben) lévő változó idézési költségű lapok alap idézési költsége mindig a lap bal felső sarkában szereplő konkrét érték. Az alap idézési költség pontos kiszámítását kizárólag a lap kijátszásakor kell elvégezni.

Az ősmágia a lap kijátszására vonatkozik, a képességek használatára nem.
 
Azon olyan lapoknál amelyet idézési költség megkötése mellett dobatnak pl albínó varkaudar, az olyan lapok amelyeknek nincs fix idézési költsége pl jégkornis, káoszgoblin milyen idézési költségűeknek számítanak?

Az ősmágiás lapoknál ha ez egy asztalon maradó lap , és van valamilyen célzó ,vagy reakció képessége akkor ezen képességekre szintén nem hatnak az ellenfél drágító forrásai, vagy az ősmágia csak a kijátszáskori idézési költségre vonatkozik ?
 
A Trogg mellett kijátszott/használt gyógyító forrás sosem gyógyít.
Engedjük el ezt a max Ép-s dolgot!
A forrás még azelőtt változik sebző forrássá, hogy eljutna a gyógyításig.
Kiszámítjuk, hogy mennyit tudna gyógyítani (és ezért idéztem a szabálypontot). A Felfrissülés 9-et próbálna gyógyítani, ami miatt ez egy 9-et gyógyító forrás. A max feletti rész azonnal elvész, tehát a tényleges gyógyítása nyilván kevesebb is lehet ennél, de mint hangsúlyoztam el se jutunk odáig, hogy ezzel számolnunk kéne.

Trogg mellett sosem gyógyítana a gyógyító forrás, ehelyett annyit sebez, amennyit gyógyítani tudott volna. Azaz jelen esetben 9-et.

Fordítva is igaz a dolog.

GGort mellett a sebző források gyógyítanak. Itt sem számít, hogy pl. egy Mer-gah mennyit venne le a forrás sebzéséből, mert a forrás sosem próbált ténylegesen sebzést okozni. Sebző forrás? Igen. Megnézzük, mennyit tudna sebezni, és amennyit sebezne, ehelyett annyit fog gyógyítani.

"A max Ép feletti rész azonnal elvész" - csak akkor lép érvénybe ha ténylegesen megtörtént a gyógyítás. Itt erről szó sincs.
 
En ugy gondolom, elter a 2 lap. A Gyogyitas fajdalmana 'gyogyulsz' es 'amennyit gyogyultal' van - itt max.-ban a 'gyogyultal' mar 0.

Azonban a 'gyogyito forras gyogyitas helyett sebez' (Trogg), az mar a konkret gyogyulas megtortente _elott_ megvaltoztatja a lap mukodeset, igy nem szamit, mennyiben vagy.

Ez utobbi olyannyira igaz, hogy '96-ban a HKK 1. komboja, a Zoldello fa - Azonnali gyogyitas - Negacio (16 VP a Zoldello fan kivul! HJE, de nyerte a versenyeket!) is igy mukodott.
 
Ezt én sem teljesen értem. A gyógyulós paklimba azért kell fehérmágiát használnom, hogy a max ép ne akadályozza a sebzést gyógyítás fájdalmával.

De ezek szerint, ha gyógyítás fájdalma mellett kijátszom egy felfrissülést akkor sérül 9-et az ellenfél akkor is, ha én nem tudok gyógyulni, mert maxban vagyok?
 
szóval ha 19-ben van, akkor a Felfrissülés egyet gyógyítana, amit a trogg 1-re fordít, de ha 20-ban van akkor kilencet sebződik? elég fura egy interakció lenne így.

Voltam troggos deckkel versenyen, és ott azt itélték, hogy a gyógyulás mértékének megállapítása után fordít a trogg. azaz ha maxban van a trogg se sebez.

Lásd pl. trogg+ felfrissülés kombó
 
Az hogy valaki "max-ban van" az nem jelenti azt, hogy nem "gyógyulhat".

3.18. Mind az Ép-nek, mind a Vp-nek 20 a maximum értéke. A játék során egyik érték sem növekedhet a maximum fölé. A maximum feletti érték azonnal elvész.

Természetesen ha egy kapcsolódó hatás ahhoz fűződik, hogy egy játékos mennyit "gyógyult", mivel ilyenkor ténylegesen nem történik gyógyulás (az aktuális Ép nem nő).

Tehát a gyógyulás mértéke ilyenkor is kiszámítható. Attól, hogy valaki "max-ban van", még ugyanúgy hatnak rá a gyógyító források.

Tehát teljesen függetlenül attól, hogy mennyiben van valaki, a Felfrissülés "mértékét" ki kell számítani. Ez pedig egy gyógyító forrás, ami igyekszik 9-et gyógyítani. Ezt Trogg sebző forrássá változtatja, azaz a Trogg + Felfrissülés együttes hatása => 9 sebzés.
 
Trogg+Felfrissülés hogy működik, ha az ellenfélbe lőném, de max ÉP-ben van?
Nem sérül egyáltalán, ugye?

Gyógyulna 9-et, amit a trogg átfordítana, de mivel maxban van, ezért nem gyógyul, így nem történik semmi, ugye?
 
67*92 volt eddig (most talán egy fél mm-vel keskenyebb)

A probléma, hogy van olyan fólia, amire ez a méret van ráírva, és elég erősen hajlik benne (pl legion).
 
Ha még jól emlékszem akkor 67mm-nél szélesebb legyen a fólia.
 
Tudja valaki fejből hányszor hány mm egy lap?
Fóliákat nézegetek a neten, és lusta vagyok felkelni megmérni.
 
Egyszerre egyet, de körönként ezt bárhányszor megteheted (csak közben cselekedhet az ellenfél is).
 
A szirének éneke (új)-nak hány lapot lehet egyszerre maximum dobni?
 
Pontosan így van. Mikor az Ében íjász nevű lap megszületett, ő volt az első a későbbi csapatból. Épp ezért került a képességébe nagybetűvel a lap neve. Emlékeztetnék, hogy az eredeti Ében íjásznak nincs altípusa...
A lap felújításakor elkövette azt a hibát a Kiadó, hogy a régi verzió szövegét gyakorlatilag csak kiegészítette, nem írta át. Így maradhatott le az altípus (pedig akkor az altípus már jócskán létezett), és maradt a szövegben nagy kezdőbetűvel az etnikum elnevezése.
A Kiadó aztán korrigálta a hibát, és egyrészt egy faq-val pótolta az altípust, másrészt korrigálta a hibát: gyak. kijavította a lapszövegben az etnikum elnevezését kis betűvel kezdődőre.
 
21.19.1. Ha egy lap a lapkijátszáshoz kapcsolódó állandóan működő vagy automatikus képességgel rendelkezik, akkor a saját kijátszását ezen kapcsolódó hatás szempontjából még figyelmen kívül kell hagyni.
 
Sziasztok!
Így már értem. Köszönöm a választ mindkettőtöknek! :-)

Üdv!
András
 
Hali!

Mindkettő kapcsolódó automatikus képesség, ami mindenképp létrejön, a fonix esetében körönként 1-szer a krabber esetében 2-szer, ha teljesülnek a feltételek.
Fonix feltétele: Ellenfel lény szenvedjen el tűz sebzést. Létrejön a fonix és lő 3 tűzsebet az ellenfél lényébe. Megvizsgaljuk a kapcsolódó hatásokat: teljesul a feltétel a lény átkerül hozzánk.
Csontozat feltétele: lényt kell kijatszanom h aktivaljam a képességet. Létrejön a krabber, kijatszaskori képessége nincsen. Lent van az asztalon és "várja" h kisüljon. Azert nem működik önmagara mert amikor kijatszod még nincsen érvényben a képessége és mikor aktív már ez a képesség a krabber már létrejött és nincs éppen olyan lény ami kijatszasra kerül. Továbbá a jatektérnek nincsen memóriája ezért visszamenőleg nem sül ki képesség (kivéve ha ez vab feltüntetve a lapon).

Remélem érthető volt és megvalaszolta a kerdesedet.
 
Az a különbség a két lap között, hogy a Főnix tűzreinkarnátor sebzős képessége egy kijátszáskori képesség. Tehát miután sikeresen létrejött a lap, érvénybe lép a képessége, és sebez 3-at tűzsebzéssel. Erre ki lehet sütni a k-s képességét, mivel a lap már játékban van. A krabber csontozat k-s képességét akkor tudod használni, amikor már létre jött a lap. Tehát a saját kijátszására még nem.
 
Sziasztok!
Kicsit belezavarodtam a "K" képességek használatába. Először egy Krabber csontozat esetén kérdeztem rá, hogy "K" képességét játékba kerülésekor használhatja-e már önmagára is, a válasz pedig az volt, hogy ilyenkor még nem. Egy másik versenyen a Főnix tűzreinkarnátor esetén merült fel ez a kérdés újra, ezúttal viszont azt a választ kaptam, hogy igen, a Főnix bizony a kijátszásakor elkövetett tűzsebzésére már használhatja a "K" képességét. Számomra nem világos a két eset közötti különbség :-( Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Üdv!
András
 
Ha egy lap szövegében nagy kezdőbetűvel szerepel ez a megnevezés, akkor az adott lapra, ha kis kezdőbetűvel, akkor az adott altípusra utal a szövegezés. Az egyszerűsítés kedvéért, ha a mondat ezzel a megnevezéssel kezdődik, és ezért nagybetűvel szedett, illetve a Közös Tudat, Thargodan megnevezés esetében a szövegezés mindig az altípusra, és nem csupán az adott lapra vonatkozik.


Ez alapján az Ében íjász nevű lap csak annyit lő, ahány Ében íjász nevű lapom van játékban, és nem annyit, ahány ében íjász altípusú lapom van játékban?

A lap alatt van egy ezzel ellentétes értelmű faq.
 
Mindegyik kérdésre igen a válasz.
 
1. Robbanó Birkával beáldozhatom-e (a) egy másik lényem a Birka képességével, hogyha az ellenfél egy Szirénnel elcsábítaná; (b) azonos helyzetben a Birkát magát.

2. Élő bűbáj: (a) "Húzz 1 lapot!" Ez csak kijátszásakor jön létre? ; (b) illetve az "áldozd fel egy bűbájodat" képesség használata esetén önmagát is feláldozhatja?

Köszönöm!
 
7.2.1. Kiegeszites.
8.9.2.
Tudom h kenyelmesebb, de kezdem unni a ket kattintassal megnezheto kerdeseket...
 
Bufa kódexe mellett lehet helyettesíteni helyszínben a csontot? Zanszilánk idézési költségű lapot csak VP-ből lehet kijátszani?
 
nem csodálom
 
Egyszínű versenyen melyik a legerősebb szín jelenleg, ha semleges csatamezőt használok?


Ez volt a kérdés. Hartner Geri erre válaszolt. Nem arra, hogy szerinted melyik erősebb Életenergiával. Merényi Tomi azt kérdezte, melyik a legerősebb mező mellett. Nem is értem,h minek kell beleokoskodnod, hogy szerinted mi a jobb...
 
azért azt hozzátenném hogy ezek csak mező mellett igazak. Egyszínűre erősebb deck az életenergia. (Rhattból vagy Raiából)
 
A kék.

A fókuszálás must have, van benne elég counter, a Vízitündér + Elme hatalma + Alanori piac teljesen jó erőforrás szekció, a Főnix születik + Szirének hívása + NTI bőven sok leszedés.

Színtelenből biztos tolnám a Bufa segítségét, 3 helyszínt (2 Kincses sziget, 1 Füstös késdobáló) alapból, side-ból 2-t.

Meg alapból 2 Italkeverés + 1 Kurtz.

Ami még nagyon paraszt bele, az a Lélekrezonancia.
Kiürült Alanori piacot, főnix fiókát, tűztombolót, 1 db dobótőr képességet elcserélni iszonyat erős.

Ha kicsit kontrollosabbra akarod venni a figurát, 2 db Dungeon erőtere + 1 db Dungeon + 1 Dungeon szelleme + Vízitündér ad annyi hálót, hogy az erőforrás szekció kidolgozza magát, de ezt csak side-ból tenném be, alapból kiveszik a síkokat.
 
Egyszínű versenyen melyik a legerősebb szín jelenleg, ha semleges csatamezőt használok?
 
A "nem lehet rá reagálni" és a "nem lehet drágítani" lapszövegek nem egyformán működnek.

Az előbbi valóban azt eredményezi, hogy az automatikus reakció "ugrik" a következő reagálható lapra, az utóbbi viszont nem. A drágítás drágítani próbálja az első olyan lapot, ami megfelel a "mit drágít" feltételnek, és ha ez egy ősmágiás, vagy más okból nem drágítható lap, akkor a drágítás nem érvényesül.

Egyetlen kivétel van, ez pedig a helyszínek kijátszása. Mivel a helyszínek kijátszása nem számít lapkijátszásnak, így ezekre a drágító hatások emiatt a szabály miatt nem vonatkoznak (az más kérdés, hogy egyébként sem lehet őket drágítani). Tehát esetükben is "ugrik" a drágítás a következő megfelelő lapra.

Hogy ez miért van így? Ez egy nagyon jó kérdés.

Volt egy kollégiumi tanárom, aki mikor megkérdeztük, hogy milyen jogon veszi el a szilencium alatt bömböltetett magnónkat, ezt válaszolta: "Ez történelmileg így alakult ki." Ezt tudom mondai én is.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.