Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen versenyeket látnál szívesebben 2018-ban? (Kérjük, csak akkor szavazz, ha jársz beholderes versenyekre!)

1.) Beszűkült látókör versenyek.
2.) Istenek viadala, pörgős, jellemek harca, sokszínűség.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: TF25 december 12.
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 25.
A pillanat képe
A kalmárfejedelem titka
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Raymond E. Feist A kalmárfejedelem titka című könyvének borítóképe.
Nézz szét a galériában!
Téli MondoCon 2018.01.13. - Eredményhirdetés
Hatalom Szövetsége pontszámítás
HKK Kiadói tervek - 2018
Téli MondoCon 2018. január 13. szombat Budapest, Hungexpo
XXI. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Gemina erdeje

A lista folytatása...
Jégmágus kt. alakulna (9047)
[HKK Piac] UR lapok (10249)
[HKK Piac] Eladó lapok (140271)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27523)
Eladó nagyon olcsón! (11)
Excelsior (840)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Valaki figyel téged
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Kutatóosztag Parancsnokkal kereshetek tozszülöttet?
 
Nem tesz, mert ez egy automatikus képesség.

Kódex 21.19.1. Ha egy lap a lapkijátszáshoz kapcsolódó állandóan működő vagy automatikus képességgel rendelkezik, akkor a saját kijátszását ezen kapcsolódó hatás szempontjából még figyelmen kívül kell hagyni.
 
Hello,

Az új Krabber csontozat kijátszásakor tesz-e magára életet és izmot? Ha nem, akkor miért?

Üdv: Kyb
 
Ezeréves alkotás (régi): nem (csak ik kifizetése); Ezeréves alkotás (új): igen, "minden egyes nekron kifizetése" itt ugye nem csak ik, hanem használati költség...
A Semmi mestere: igen, ugyancsak nekron költség kifizetését említi.
Örök telihold völgye: igen, megint csak nem nevesíti, hogy miért fizetsz nekront.
 
A követő és szabálylap hatása csak akkor forrás, ha játékban vagy gyűjtőben lévő permanensre hat. De akkor viszont mindig forrás. Tehát a követő/szabálylap által adott +/+ is forrás, amit Jagumir nem kaphat meg, hiszen források nem hatnak rá.
 
Múltkor volt róla szó, hogy a követő meg a szabálylap hatásai nem számítanak forrásnak. B. Jagumir a kalandozó követőtől kap +1/+1-et?

Másik kérdésem: Ezeréves alkotás, Semmi mestere, Örök telihold völgye, amik csökkentik a nekronért dobandó lapok számát, azok a Sötét nagyúr (új) dobatás képességéhez kapcsolódó, Semmibe dobandó lapok számát?

Előre is köszi a válaszokat.
 
le = lap
 
Gondolkodtam a kérdésen, és megvilágosodtam.
A Manasűrítés a kijátszása után (reakciódrágítást kérve rá) valóban forrás, egészen a következő lapom kijátszásáig. Ugyanakkor ő maga nem drágít semmit, azaz nincs érvényben drágító hatás. Egy olyan hatás van érvényben, ami majd reakciódrágítást fog adni a kijátszott lapnak.
Azaz NEM kapcsolja ki a Manasűrítés az ősmágiát.

Ha egy le azt mondja, hogy a következő lényem repül, akkor ez a lap létrehoz egy repülés képességet? Nem. Majd a lény fog repülni. (Szándékosan sarkított a példa.)
 
A lapok reakciodragitasa nem kepesseg. Ezt a magyarazatot kapja a kovetkezo lapod. Valoban forras a manasurites "lebego" kepessege es dragito hatasu is. Ugyanakkor az a faramuci helyzet all elo hogy a forras kikapcsolna az osmagiat maga az igy kijatszott lap meg nem. Szerintem itt tavolabb kell lepni a szabalyszovegtol kicsit es a logikajat kell vizsgalni.
A szabalypont szo szerinti ertelmezese szerint kikapcsolja. A logikus azonban az lenne h nem.
Kene ra kiadoi szandeknyilatkozat/faq/szabaly pontositas.
 
"+1-es reakciódrágítás ikon" egész pontosan
 
Ha kijátszom a Manasűrítést, és egy "+1-es drágítás ikon"-t kérek a következő lapomra, akkor a Manasűrítés sikeres kijátszása és a következő lapom kijátszása között működik az ősmágiám, vagy nem?
 
Tudsz róla önálló jelző másolatot készíteni?
 
Kumulatív szimmetriával lehet-e másolni a gyűjtőből általános varázslatot? (pl a kaszás érintése)
 
Jah, ez mára lehet így megy, én ahhoz vagyok szokva, hogy (ő lesz a sofőr), illetve hogy "akkor ez ezentúl így lesz" - ami azt jelenti, hogy kissé be is vagyok rozsdásodva
Meg hát az útmutató nélkül ezt én egyértelműen úgy oldottam volna meg, alapulva azon, hogy a legutolsó reakcó jön létre legelőször, hogy mivel az létrejött már ebben a körben,a szingularitást nem játszhatom ki, így visszaveszem a kezembe és visszakapom a költséget. De életemben eddig asszem két szingularitást játszottam ki.
 
Vannak olyan mechanizmusok a HKK-ban, mint amilyen pl. az autóvezetés, vagy a labdavezetés a kosárlabdában... reflexszerűen bevésődnek, és onnantól vér logikus az egész, és ha valami nem úgy van, azonnal kiszúrod hogy kilóg. A bírós se számolja a lépéseket a meccsen, egyszerűen a reflexek rámutatnak, hogy a játékos elvétette.

A HKK-ban az egyik ilyen mechanizmus a reakciósor. Sajnos ezt csak éles játékkal, és működés közben lehet jól megtanulni, bevésni, mint ahogy nem nagyon lehet internetről a szobában úszni tanulni... (Bár Sheldon Cooper-nek sikerült, állítólag).
 
A reakció sor kezelését (meg a lapkijátszást) úgy értelmezem, hogyha valaki kijátszik egy lapot, az a lapkijátszás menetében eljut egészen az idézési költség kifizetéséig, itt mindig megtorpanunk, és várunk a lehetséges reakcióra.
Ha nincs, értelemszerűen megyünk tovább, és létrejönnek a laphoz kapcsolódó hatások.
Ha van, akkor létrejön egy reakciósor és a reakciósor lezárásakor (amikor már senki sem akar többet reagálni) az utolsó reakcióval kezdve elkez... áh f@szom, elnézést, elég deprivált vagyok mostanság, a kijátszási feltételt már rég vizsgáltuk
 
Sokszor elolvastam a kérdést, és nem vagyok kifejezetten nehéz felfogású... de nem igazán értem.

A szinguláris lapok kijátszási feltétele, hogy nem játszottál még ki lapot a kezedből abban a körben. Ha ezt teljesítetted, és így játszottál ki lapot akkor ezt a részét el is felejtheted. Kijátszottad, csókolom.

Ezután szinguláris lapok sorsa elágazik.
Vagy sikeres volt a kijátszásuk, vagy nem volt sikeres. Ide kapcsolódik a hátrányuk, hogy ha sikeresen kijátszottál egy ilyen lapot, akkor már nem játszhatsz ki lapot a kezedből az adott körben.

Ha a szinguláris lap nem jött létre, akkor az olyan, mintha mi sem történt volna, megy tovább a kör, és vidáman játszhatsz ki lapot a kezedből.

Itt egyetlen fontos dolog van még. Ha a szinguláris lapot nem a kezedből játszottad ki, a hátránya akkor is él. Tehát a kör hátralévő részében ekkor sem játszhatsz már ki lapot a kezedből.

A dilemma a reakció sorral van. Értem ezt a részét (remélem). A kijátszási feltétel teljesítése után és a sikeres kijátszás megtörténte előtt a szinguláris lap közönséges lapként viselkedik. Semmilyen extra kitüntetett figyelme nem kap. Tehát amíg a reakciósor le nem zárul, addig oda se hederítünk arra, hogy szinguláris a lap, vagy sem.

És a hátránynak nincs visszaható ereje. Tehát ha a szinguláris lap egy reakciósor végén jön létre sikeresen, akkor a hátránya nem nyúlik vissza a reakciósorba, hogy na akkor ez meg az nem jöhetett létre (ezt a gondolatmenetet egyébként nem is értem).

Szóval összefoglalva (és remélem értem a kérdést): ha a vázolt szituációban létrejött a lapod, akkor annak a hatásai is létrejönnek.
 
Hello, gondolom ezerszer ki lett már tárgyalva, de ha megakadályozzák egy szingularitásomat, és én megakadályozom a megakadályozást egy lap kézből kijátszásával, akkor az történik, hogy a szingularitás kijátszásához kapcsolódó hatások nem jönnek létre, de ettől az idézési költséget még nem kapom vissza?
 
A Fairlight kovetojenek kepessege automatikus a Toborzoe aktivalast kivano. Az elozo mindig megelozi az utobbit.

Az elore kikeszitett lapokra vonatkozo igen pontos szabaly: 96.0.
 
Fairlight követő+Toborzó (kreátor-ral, vagy legfőbb-bel)
+Rambó bogár

Kijátszom a Rambó bogarat kézből. Megtehetem-e azt, hogy a Fairlight követőtől kapott VP-t a Toborzó képességére használom?

Toborzó+reanimáció:

Ha az ellenfél gyüjtőjéből egy előre kikészített lapot játszok ki, kisül-e a Toborzó? Illetve megkapják-e a Toborzó által nyújtott bónuszokat?
 
Én tettem fel. Az volt a válasz, h egyértelmű, ezért gondoltam csak èn gondolom másképp, ezért toröltem a posztot fbon
 
helyett
 
Mar valahol feltettek ezt a kerdest de nem talalom..

Tirik-hun gladiator kotelekre moa torpedot is ad, vagy torpedot ad dobotor helyett?
Az 'ehelyett' es az 'is' egy mondatban nem igazan egyertelmu
 
Igen. Mint ahogy a goblin mágiának is mutathatsz reakciót.
 
lehet.
 
A tűztombolónak lehet mutatni tűz ikonos lapot kötelékre?

A kódex altípusként hivatkozik a tűzre, a kötelék pedig azonos altípust kér.

Előre is köszi a választ.
 
lehet = nem lehet. Kimaradt a "nem", a második sorból
 
1. Nem. Ez nem lény-, hanem varázslatkijátszás. A varázslat eredményét (hatását) csak úgy lehet megakadályozni, hogy magát a varázslatot akadályozod meg.

2. Átkerül hozzád a tartalékba, aktívan. Lesz egy 0/1-es jelző lényed, ami kb. semmire sem jó, de nem foglal helyet az őrposztban, lehet másolni, vagy feláldozni. És ha beküldöd az őrposztba, a csere fázisban nem húzhatod hátra többé.
 
1./ Mentál ketreccel megakadályozhatók a Farkastestvérek?

2./ Ha Arochos jelzőt csábítok mitörténik?
 
Én úgy értelmezem, hogy csak a sima sebzése 0.
Képességgel tud ütni szerintem!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.