Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Bajnoki menü augusztus 15.
HKK - Zén Legendái: Namír szántóföldek július 15.
Hatalom Kártyái - 10. kiadás június 16.
A pillanat képe
Bunthar
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A buntharok a sivatag gyapjas kérődzői, hosszú, rugalmas ormányukkal állandóan a homokot szimatolják nedvesség és növényi élet után. Növényevő létükre, igen könnyű felbosszantani őket - már az is elég, ha a közelükbe mész." Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Bővült a Menük kínálata!
Hasznos információk
Letöltések a hosszú hétvégén
Kérdezz-felelek 31.
XXIII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 10. kiadás
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Gemina erdeje
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Jégvilág

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (140813)
Őshangya paklik, mit gondoltok róla? (649)
HKK kérdés? (43907)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27809)
Gólem pakli (1152)
Letöltések a hosszú hétvégén (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A bárdversenyekről
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Ahogy a lapkijátszás, úgy a cselekvés is azzal indul, hogy bejelented, mit szeretnél csinálni. Ezt egészen addig lehet visszavonni, amíg ki nem fizeted a költségét. Mivel ebben az esetben a bejelentett cselekvés költségét nem fizetted ki (és nem is tudod), ezért szerintem vissza lehet vonni. Én legalábbis ezt ítélném bíróként.
 
Nálam ez egész pontosan úgy történt, hogy ellenfelem körében reakcióként kiraktam egy pengecsapdát, majd mikor passzolt volna, a gyógyfázisban passzivizáltam a pengecsapdát, hogy lövök belé 4-et. Igen, de ehhez a képességhez egy mana is kell, ami nem volt. Erre ellenfelem azonnal felhívta a figyelmemet, bocsánatot kértem a figyelmetlenségért, aktivizáltam a csapdát, és jeleztem hogy nem cselekszem, de erre ő közölte, hogy a csapdának van egy másik képessége is, amihez nem kell mana, csak tepp, meg áldozás, és hogy akkor azt kell használnom.
Az előző, célpontválasztós analógia alapján pedig fel is áldoztam a semmire a csapdát.
 
(Egyébként meg azért írta az AK, hogy olyan lapokat használjunk, amit nem drágít a járj, mert feltételezte, hogy egy 4 VP-s lap erősebb, mint egy 3 VP-s. (Tehát 3 VP-s lapnak túl erős lett volna az adott lap, azért lett 4 VP.))
 
(Az AK cikkek többsége mára biztos, hogy elavultnak számítanak.)
Erre azért válaszolok. (ez sztem 10 éve is így lehetett, és ezt nem fogod megtalálni a szabálykönyvben.)
A lassan járj-t azért érdemesebb olyan lapokkal telepakolni, amit nem drágít a járj, hogy téged ne zavarjon a szabálylap hátránya, az ellenfelet meg igen. Különben nincs értelme ezt a szabálylapot használnod.
(Azóta változtak egy kicsit a lapok, és manapság inkább a vegyes idézési költségű lapok társulnak a lassan járj-hoz, amit szintén nem drágít a szabálylap)
Ez amúgy minden más korlátozó szabálylappal is így van. Úgy próbálod felépíteni a paklit, hogy téged ne zavarjon a hátrány, és próbálod elérni, hogy az ellenfeledet az minél jobban zavarja.
 
Hosszu es nehez ut lesz visszarazodni. Ez mar gyakorlatilag egy masik jatek mint amit 10 eve jatszottal. Folosleges regi AK-s cikkeket alapul venni mert azok ugyanugy hasznalhatatlanok ma mint az akkori lapjaid.
Mielott nekiugrasz a pakliepitesnek olvasgasd a 10. kiadas szabalykonyvet es/vagy a Kodex-et.
Enelkul varhatoan olyan sok kerdesed lesz/lenne h masrol se szolna ez a topic mint h Teged HKK-ra tanitunk ujra.
 
Ha cselekvest barmely okbol nem lehetseges vegrehajtani (pl. 3. lapkijatszas lenne kezbol halo mellett), akkor a kiserletet vissza kell vonni. Ugy kell tekinteni mintha a jatekos nem cselekedett volna.
Semmilyen szabaly nem kotelez arra h ilyenkor ugyanannak a lapnak mas kepesseget kell hasznalnod...
Barmilyen cselekvessel folytathatod.
Ellenem iteltek mar be versenyen h a kijatszott leszedesnek mas celpontot kell valasztanom ha az eredeti celpontot nem lehet azzal celozni. Szerintem meg ez is vitathato de elfogadom h ha van mas legit celpont akkor a cselekves maga nem vonhato vissza hiszen vegrehajthato....
 
Sziasztok!

A lenti sok HSZ-t azért kellett így írnom, mert nem régóta vagyok regisztrálva és csak így engedte a HSZ-emet megjeleníteni Szóval a lenti 5-6 HSZ-t kéretik visszafelé olvasni. Köszönöm
 
PL:
egy 4vp-s varázslat helyett Chosuga kedvesét játszanám ki azonnali varázslatként 2 helyett 3 VP-ért, ez nem jobb?
Nem kiröhögni, nem értem még a lényeget miért írták, hogy 4 vp -s magasabb költségü lapok kellenek a pakliba....


mai utolsó kérdésem: PL: Mi az a zanszilánk?
Hol olvashatok az új szabályokról, jelekről, amit 2008-ban még nem használtunk?
 
Más:

lassan járj.
Még nem raktam össze rá dekket, de játszottam ellene és nem szerettem.
Gondolkodtam azon, hogy összerakok egyet, régi AK cikk alapján próbáltam felmérni milyen lapok kellhetnek bele..... (nem konkrét lapok, hanem a koncepoció érdekelt)

Egyet nem értek, miért fontos a lassan járjt összetenni 4 VP vagy drágább lapokból? (cikk ezt írta)
Miért nem használhatok mondjuk 2 vp-s lapot, amikor 1 vpvel kell csak többet ráköltenem és nem 4 vp-t? Van itt valami íratlan szabály erre? VBagy csak megszokás volt ez akkoriban.
 
Ha Akmalt a Nekromanta pálca passzivizálási képességével veszem vissza, majd elhullik, akkor gyűjtőbe vagy a semmibe kerül?
Akmal képessége, hogy gyűjtőböl még egyszer kijátszhatom, majd a semmibe kerül.....
Szóval nekonmata pálca visszavételével ki tudom-e használni Akmal újra használatát, hogy ne kerüljön semmibe és még egy harmadik esetben is visszavehessem saját képességének köszönhetően?


Tudom bonyolult ahogy megfogalmaztam, de biztos értitek.
 
Khirr a barbár:
Képessége, hogy mindenkinek annyi sebzést ad pluszban, amennyi a sebzése.
Ezt használhatom -e bénulásjelző alatt is? 2 izommal 4 plussz sebzést adna a harci fázisomban. Ellenfél kötében pedig 5 plusz sebzést?
 
Vagy Akmal:
megkapja a 2 izmot, így 6 ÉP-je van..... raknák rá mondjuk - 5 ÉP jelzőt, hogy kapjak 5 VP-t. Ez bénulás jelzővel lehetséges-e?

Ha Gakkal lehet bénulásjelző alatt is visszavenni lapot megtehetem-e Akmallal, hogy 6 gyengülésjelzőt rátéve (kinyírva) 6 vp-t kapjak, majd Gakkal visszavetethetem-e kezembe, megmentve attól, hogy gyűjtőbe kerüljön?
Majd újra kirakva megint VP-t terneljen nekem?
 
Sziasztok!

Hosszú kihagyás után tértem vissza. Kérdeznék pár dolgot egy pakli elképzelésemhez.
Nem kinevetni, 2008-ig vannak lapjaim, így amit elavultnak vagy nem használatos papírnak vesztek, nekem az az akkori használatos lapokat jelenti.
 
Szóval:

Sziturena képessége (régi) alapján ha kihozok egy repülő lényt (csak arra lehet bénulásjelzőt és izmot tennem) akkor az mindenképpen tartalékba passzívan kerül. Ez oké.
De ha pl: Gakk képességei használhatóak-e, ha bénulás jelző van rajta?
PL: izom visszavételével vp-t kapok-e? Lapot húzhatok-e kör végén izomra? Lapot vehetek-e vissza? Akár Önmagát is, ha mondjuk valaki ki szeretné szedni a tartalékomból mondjuk sebzéssel?
Passzív lapokra rakhatok-e lapot, ami mondjuk plusz izmot adna?
 
Ha egy lapnak egy spec képességét akarom használni, de kiderül, hogy nincs rá erőforrásom, akkor köteles vagyok egy másik képességét használni, amire lehetőségem van?
 
Legközelebb olvass egy kicsit vissza. (Nemrég hasonló kérdés volt, ahol ugyanez volt a válasz)

132.15. Nem lehet rá (valamivel) reagálni: ez a képesség azt jelenti, hogy a lap kijátszására, vagy az ilyen képességgel rendelkező permanens képességeire nem lehet (a megadott módon vagy formában) reakció cselekvéssel reagálni.

tehát sem magára a kijátszására, sem a képességeire nem lehet reakciót használni.
 
A királyi beszolgaltato elviszi az idolassito húzását? A lapra nem lehet reagálni, vagy a kijátszására (lètrejovetelère).
 
Erre senki?
 
Ok. Ezt told keresztul egy versenybiron... en csak leirom a velemenyem. Magyarazom a szabalyokat. Nem kell se eldogadni se keszpenznek venni amit ide leirok.
(De azert pakli ne epits az enyemmel ellentetes velemenyre mert konnyen koppanhatsz.)
Am megertem es elfogadom az erveidet (h felreertes ne essek).
 
A Bomtar haragja lehetove teszi hogy celozzunk olyan lapot amit massal nem lehet megcelozni.


Én ezzel nem értek egyet. A bomtar haragja azt engedi meg, hogy rezisztens lapot céloz meg. A rezisztens lapok pedig csupán a célozhatatlan lapok egy részhalmaza. Amik egyébként is csak az esetek bizonyos részében célozhatatlanok, tehát nagy különbség, hogy valami 'csak' rezisztens vagy egyáltalán nem lehet célpont(-ja valaminek).

A tölgy nem rezisztens, tehát szerintem a haragnak nem kéne érvényesülni ebből a szempontból. Ha nem ez lenne a helyzet, akkor szerintem hasonló lenne ráírva, mint az NTI-re (aka: semmilyen célozhatatlanság nem működik ellene/célozhatatlan lapot is célozhatsz stb...) Az NTI ugyanabban a kiegben jelent meg, tehát szerintem releváns az, hogy máshogy van megfogalmazva a két lap.

Illetve szerintem a célozhatatlanság maga nem ad forrásimmunitást. (Más dolog célozni egy lapot, és más dolog hatni egy lapra.) Különben mind az NTI-n és a Bomtar haragján is csak annyi lenne feltüntetve, hogy forrásimmunis lapok ellen is működik.
 
Most kepzeld el h micsoda faq es szabaly + szabalymagyarazat rengetegen kellett atragnom magam mire elkeszult az amit ma Kodex-kent ismersz...
 
Végül is csak az alpontokat kéne elolvasni. Majd egyszer biztos hozzászokom, hogy attól, hogy valami definiálva van az alappontban, még nem biztos, hogy egyébként azt jelenti, amit
Lassan rádöbbenek, hogy igazából a kódex nem más, mint a hkk eddig kialakult kusza szabályainak "papírra vetése" és nem egy olyan dolog, ami magához igazítja a dolgokat. Ha ezt sikerül elfogadnom, biztos mindenkinek (de legalábbis nekem és Janinak biztos ) könnyebb lesz az élete...
 
"Ha akar forrasimmunis lapot is valaszthatok akkor ez azt jelenti h barmilyen vedelemmel ellatott lapot valaszthatok."

Akkor miért van rajta a Bomtar haragján, hogy hat rezisztens lapra is? Meg ez alapján a "csak úgy kerülhet ki a játékból, hogy..." szövegű lapokra is kellene hasson a Bomtar haragja, nem? Vagy ezeket most csak úgy leírtad, hogy tisztázd, hogy a forrásimmunitás mindenféle immunitást magában foglal?

"Mas megkozelitesben a rezisztencia azt mondja hogy nem lehet celozni a lapot [olyan hatassal blablabla]... a szent tolgy szovege meg pont ugyanez. "Nem lehet celpontja"."

Ez volt az eredeti kérdésem amúgy "élőben", hogy a haragon szereplő rezisztencia ikont meg lehet-e feleltetni az olyan szövegezésű lapoknak, amikre az van írva, hogy nem lehet célpontja xy-nak. (és nem kaptam rá egyértelmű választ, de még ha kaptam volna is, valszeg akkor is beírok ide, mert nehéz természetű vagyok ) És akkor ezek szerint igen, holott a rezisztencia fogalma pontosan tisztázva van a kódexben. Szerintem ez nem egyértelmű, de ez engem minősít.
Amúgy elfogadom, hogy a Bomtar haragja hat mindenre, csak akkor hagyjuk már ezt a hülye szabályokkal dobálózást.
 
Akkor reagalgatsz a terszaggatasra a beszolgaltatoval ha a dobatas pillanataban van lehetoseged ezt megtenni.

Tehat ha olyan fazisban dobatsz, amikor ki tudod jatszani a beszolgaltatot. A terszaggatasbol adodo gratis lapot pedig akkor huzod fel, amikor az ellenfel huzna fel azt (tehat a kovetkezo huzasi fazisaban).

A kerdes azon resze h a kapcsolodo hatasokra lehet-e reagalni... Nos kizarolag specialis reakciokkal lehet de azokkal lehet.

Az altalanos reakciok (megakadalyoz egy lapot/lenyt/varazslatot) nem hasznalhatok kapcsolodo hatasokra. Mivel ezekkel csak kezbol kijatszott lapot/lenyt/ nem-lenyt/varazslatot/azonnalit/bubajt/asztalon marado lapot/ stb lehet megakadalyozni.

A specialis reakciokkal azonban automatikusan letrejovo jatekelemekre is lehet reagalni. Sot vannak olyan reakciok amelyekkel kizarolag ilyen elemekre lehet reagalni. Pl. Hullarablas (asszem az a neve): "ha egy leny a gyujtobe kerulne, akkor..."

Nyilvan lehetne csinalni egy taxative felsorolast h mik az altalanos reakciok, es minden mas specialis. Talan meg is csinalom. De asszem erezheto a kulonbseg. Amikkel lapkijatszasra (es csak arra) lehet reagalni azok altalanos reakciok. Minden mas meg specialis.
 
Szent tolgy: "nem lehet forras celpontja"
Bomtar haragja: "forrasimmunis vagy rezisztens lapot is"

A forrasimmunitas a legmagasabb szintu vedelem. Ha akar forrasimmunis lapot is valaszthatok akkor ez azt jelenti h barmilyen vedelemmel ellatott lapot valaszthatok.
Kapasbol fel tudnek sorolni vagy hatfele vedelmet, ami mind "gyengebb" a forrasimmunitasnal. Komolyan az lenne az elvaras hogy mindegyik ilyen vedelmet megnevezzuk egy tamado lapon? Oda lehetne irni a Kodex-ben a forrasimmunitashoz h "a forrasimmunis lap immunis a varazskatok es hatasok minden formajara" de hat ezt jelenti a forras szo...

Mas megkozelitesben a rezisztencia azt mondja hogy nem lehet celozni a lapot [olyan hatassal blablabla]... a szent tolfy szovege meg pont ugyanez. "Nem lehet celpontja".
A Bomtar haragja lehetove teszi hogy celozzunk olyan lapot amit massal nem lehet megcelozni.
Nem hiszem hogy kulon hasznalati utasitas kene a haraghoz. A lap szovege teljesen egyertelmu. Hatassal lesz minden olyan lapra amire egyebkent nem hatna es celozhato vele minden olyan lap amit egyebkent nem lehetne megcelozni vele.
 
1) nem kapja meg az eletjelzot mert az "elett:x" kepesseg kijatszaskori kepesseg es az sem mukodik.

2) nana hogy kisulnek az ilyen kepessegek. Teli orposzt es 4 ep-s ellenfel eseten egy nagykigyo -> lelovi onmagat -> kapsz ket kizepeset amik belesebeznek 3-at sajat magukba -> kapsz jet kicsit akik kijatszaskor sebeznek 2x2-ot... Voila!
 
A Kisebb Zan (es minden hasonlo lap) ugy masolja a lapot amilyen a masolt lap. Ha a masolt rajzo morf 3 Vp-ert jott, es ennek megfeleloen kapta a kis morfokat akkor a masolat is ugyanilyen lesz. Erre speciel van faq a Kisebb Zan alatt (Furmanyos pegazusos pelda).

A morf szabaly nem csak kezbol kijatszasra vonatkozik. Ezert a jatekba kerulo kis morfoknak is lehet mas-mas szinuk es altipusuk.
Mivel azonban a morfoknak a szinet es altipusat mar a kijatszas megkiserlesekor meg kell mondani, tehat meg azelott hogy a koltseget kifizetned es a reakciosor elindulna, ekkor pedig a Kisebb Zan meg egy piros targy, ezert a Kisebb Zan maga olyan altipusu es szinu lesz mint a masolt rajzo morf.
 
A Ködfal “kivédi” a Tábori adót?
 
Szerintem is ugyanaz, és ez alapján a Perzselő homokra sem lehetne reagálni (Ráadásul ott még az "azonnal" is ott van.)

@Dani79

Na de egy részhalmazra vonatkoztatás mióta számít a magában foglaló halmazra vonatkoztatásnak?
 
Értem a felvetésed...talán a rezisztancia egy részhalmaza a "nem lehet forrás célpontjának" - ezért kaphatja el a Bomtar.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.