Vissza a Főoldalra

Az idő kereke (könyvsorozat)

Az Idő Kereke forog, jönnek-mennek a korok. Emlékeket hagynak, melyek lassan legendákká halványulnak, majd mítosszá. Végül a mítoszt is régen elfelejtik, mielőtt a kor, melyből eredt, visszatérne. Az egyik korszakban, amelyet egyesek Harmadik Kornak neveznek, egy korban, amely még nem jött el, egy korban, amely rég elmúlt már, a Fény és az Árnyék újra vívja soha véget nem, érő háborúját. Ebben a világban és ebben a korban csak az újjászületett Sárkány mentheti meg a világot az Árnyék uralmától. A próféciák szerint szembeszáll a Sötét Úrral, legyőzi őt, ám a hatalom őrületében a világot is elpusztítja. Sok könyvön és több ezer oldalon keresztül követhetjük végig azt az utat, melyet Rand al'Thor, az az ifjú jár be, akit az újjászültetett Sárkánynak tartanak. Azt az utat, melynek végén hatalmas veszélyek, és kihívások, sok-sok keserűség és bizonytalanság után kiderül, hogy valóban beteljesül-e a prófécia.

Robert Jordan az Idő kereke sorozatban egy tolkieni igényességgel kidolgozott világot teremtett meg, és ehhez méltó a cselekmény szövése is. A regényfolyam a "high fantasy" stílus nagyszerű darabja, abbahagyhatatlan olvasmány a műfaj legjobb hagyományait követi.

Az Idő kereke sorozat eredeti angol nyelvű kiadása már a tizedik könyvnél tart, és a hírek szerint az író még több kötetet tervez. A sorozat népszerűségére jellemző, hogy Amerikában az első könyv 1990-es megjelenés óta tizenöt kiadást élt meg.

 • Az idő kereke - Robert Jordan világa (könyvsorozat ismertető)
 • Az idő kereke - Teljes enciklopédia; nevek és kifejezések
 • Az idő kereke sorozattal kapcsolatos kérdések és teóriák
 • A sorozat könyvei: A világ szeme I., A világ szeme I. (2. kiadás), A világ szeme II., A világ szeme II. (2. kiadás), A nagy hajtóvadászat (I.-II.) 2. kiadás, A nagy hajtóvadászat I. (1. kiadás), A nagy hajtóvadászat II. (1. kiadás), Az újjászületett sárkány (I.-II.) 2. kiadás, Az újjászületett sárkány I. (1. kiadás), Az újjászületett sárkány II. (1. kiadás), Hódít az árnyék I., Hódít az árnyék I. (2. kiadás), Hódít az árnyék II., Hódít az árnyék II. (2. kiadás), Mennyei tűz I., Mennyei tűz II., A káosz ura I., A káosz ura II., A kardok koronája I., A kardok koronája II., A tőrök útja, A tél szíve I., A tél szíve II., Az alkony keresztútján I., Az alkony keresztútján II., Álmok tőre I., Álmok tőre II.
 • A sorozat írója: Robert Jordan

  A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
  A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=4763 címen elérhető.
  Létrehozás: 2003. november 1. 09:12:19Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:10 Küldd el a cikket másoknak