Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Polgara, a varázslónő
Küldd el képeslapként!
A varázsló játszmája című könyvből lopott jelenet: Polgara, a varázslónő épp Rak Cthol sötét városát kémleli.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Kockatartó zsák (bársony)
Termékismertető - Dobókocka 20 oldalú (D20 Gem)
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Zén Legendái: Rémháború

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Stephen Kenson: Bukott angyalok (részlet)

Tir Tairngire sötét erdeitől még a tündék is tartottak, és nem is alaptalanul. Az a hír járta, hogy a vidék hegyei között rémületes lények tanyáznak. 2011-ben, az Ébredés idején veszedelmes, zabolázhatatlan mágikus erők szabadultak el, és a barátságos ligetek helyén ősi legendák elfeledettnek hitt világa elevenedett meg. Ettől kezdve aki csak tehette, elkerülte a vadont.

Az Ígéret Földjének lakói mindenkinél jobban tisztában voltak vele, milyen szeszélyes és kiszámíthatatlan tud lenni a mágia, úgyhogy inkább békén hagyták a mélységes völgyeket és a ködbe burkolózó hegycsúcsokat. Ezért is esett a választás aznap éjszaka éppen erre a helyre: a mindentől távol eső vad erdőség a lehető legjobban megfelelt a feladat végrehajtására. Ez azonban Mustangot távolról sem nyugtatta meg. A nő egy sziklás lejtőn várakozott a hegyoldalon, a minden irányban messze elnyúló vadont és a fogyó hold előtt kavargó rongyos szélű felhőket kémlelte, és igyekezett nem gondolni arra, mi történik éppen a közelében fekvő barlang mélyén.

A bömbölő szél elszabadult hajtincseket fújt az arcába. Borzongva hajtotta fel gallérját. A ballisztikus pánzélzatot fedő szintibőr általában tökéletesen megfelelő öltözék volt, de ebben a helyzetben jól jött volna valami melegebb holmi. Felhúzta a cipzárt, amennyire tudta, és még jobban megszorította kis automata pisztolyát.

Ekkor hirtelen apró neszre lett figyelmes, és mintha szeme sarkából moccanni látott volna valamit. Villámgyors mozdulattal előrelendítette fegyverét. A lézer célzófény halovány vöröse egy darabig a sötétséget pásztázta, aztán megállapodott egy meglepő közelségben felbukkanó homályos alakon.

- Csak nyugi! - szólalt meg ekkor az árnyék. Mustang leeresztette a fegyvert, de azért úgy tartotta, hogy bármikor újra előkaphassa.

- Muszáj neked mindig így sompolyognod? - fakadt ki, miközben hunyorogva nézett a sötétségbe.

- Bocs, a megszokás. - A férfi már közvetlenül Mustang háta mögül beszélt. - Amikor már képtelen leszek észrevétlen maradni, akkor tudni fogom, hogy itt az ideje a visszavonulásnak.

Mustang a fejét ingatta.

- Nem tudom, nincs-e már most itt az ideje - mondta halkan. - Nem tetszik ez nekem, Silk.

A férfi Mustang vállára tette a kezét.

- Nem lesz semmi baj - nyugtatgatta. - Már nincs sok hátra. Ha Marc végzett, azonnal elhúzzuk innen a csíkot. Bárcsak már a hátam mögött tudhatnám ezt a rohadt helyet!

- Én... nem is tudom. - Mustang mélyet lélegzett, és lassan engedte ki a levegőt. - Az biztos, hogy nem az a mesebeli tündérország, de mégis valahogy... varázslatos hely.

- Már annak, aki hegyes füllel született - szögezte le Silk. - Én legalábbis valahogy nem éreztem a portlandi nyomornegyedek megkapó varázsát, vagy te igen?

A nő a fejét rázta.

- Persze, de mégis... valami van itt a levegőben.

- Nem vagy te egy kicsit elfogult a tündékkel szemben? - incselkedett Silk.

Mustang elmosolyodott. Az biztos, hogy ezentúl már mindig más szemmel fogja nézni Tir Tairngire-t és a tündéket. Egyáltalán, az egész élete meg fog változni - már persze ha egyáltalán túlélik ezt a kis kalandot.

Silk, a lány aggódó arckifejezését látva, gyengéden megszorította a vállát.

- Ne félj, nem lesz semmi baja. Tudja, mit csinál.

Legalábbis azt hiszi, gondolta Mustang, miközben Silk felé fordult.

- Nem is ez aggaszt.

A férfi komoran bólintott.

- Tudom én. Ne aggódj, már a nő is alig várja, hogy elhúzhasson innét.

- Gondolod? Én ebben nem lennék olyan biztos.

- Tudod, hogy szükségünk volt rá.

- Nem. Csak megkönnyítette a dolgunkat - ellenkezett Mustang.

- Jó, akkor megkönnyítette a dolgunkat. Mióta okoz az neked problémát, ha a könnyebbik megoldást választjuk?

- Amióta olyanokkal is lepaktálunk, akikben nem bízom.

- Hát, ilyen az élet az árnyak világában - kedélyeskedett Silk. - Bízhatunk egyáltalán valakiben?

Mustang átnézett a férfi válla fölött. A barlang bejárata mellett, a hegy mindkét oldalán komor sziklák őrködtek.

- Valamelyikünknek ott kellene lennie.

Silk elgondolkodva rázta a fejét.

- Én is így érzem. De az biztos, hogy csak elvonnánk Marc figyelmét. Jobb, ha nem zavarunk egy varázslót munka közben.

- Miért nem inkább én vagyok mellette? - tette fel a kérdést Mustang. - Vagy te?

- Mert nem akar veszélybe sodorni téged. Bennem meg nem bízik. Persze, végül is nem vagyok tünde, ráadásul... - Silk látta, hogy Mustang szúrósan néz rá, és inkább így folytatta: - Azt hiszem, féltékeny rám... a konkurenciát látja bennem. Tudom, tudom - tette hozzá, mielőtt a lány közbeszólhatott volna -, ez hülyeség; de ő nem így látja. Egyszerűen jók vagyunk együtt, és ezt könnyű félreérteni.

Mustang már oda se figyelt. Álmodozó tekintettel nézett a barlang bejárata felé.

- Szereted őt, ugye? - zökkentette ki Silk a gondolataiból. Mustangot ez az egyszerű mondat úgy érte, mintha egy vödör hideg vizet zúdítottak volna a nyakába.

- Igen... szeretem.

Most először ismerte be egy másik ember előtt, hogy ez a küldetés számára mást jelent, mint a többi. Ezután már semmi nem mehet úgy, mint azelőtt.

Mustang újra a barlang felé nézett.

- Silk... - suttogta, mire a férfi hátrafordult. Lüktető vörös-arany fény áradt a barlangból. A sugárzás egyre erősödött, mintha a nap ma tévedésből a barlangban kelt volna fel. A világosság kiömlött a hegyoldalra is, és a környező hegyek az egyre hangosabban zengő varázsszavakat visszhangozták, amelyek mintha a fénnyel együtt áradtak volna ki a barlangból.

Silknek még éppen sikerült Mustangot elkapnia, aki elkezdett a fény és hang irányába rohanni. A lány dühösen rángatta a karját.

- Nem avatkozhatunk közbe! - kiáltotta rekedten Silk. - Megmondta, hogy maradjunk itt, bármi is történik!

Mustang abbahagyta a küzdelmet, és dermedten állt. A kántálás elhallgatott, de a fény még az eddiginél is erősebben ragyogott, most már egyenletes sugárzással.

- De hát ezt a fényt mérföldekről látni!

- Mérföldekre nincs senki - vetette ellen Silk.

- És a járőrök? - makacskodott Mustang.

- Mire ideérnek, mi már messze járunk. Higgadj már le!

Mustang felsóhajtott. Egyszerre mintha minden ereje elszállt volna.

- Persze, igazad van. Csak szeretnék már túl lenni ezen.

- Mit fogsz tenni, ha vége lesz?

A lány elgondolkozott.

- Még nem tudom. Először is attól függ, mik a tervei a cégnek. - Silk bólintott. Elsősorban mindig a cég akarata számított.

- Ha bármiben segíthetek... - A férfi elharapta a mondatot, és mindketten a hirtelen felcsapó lobbanás felé kapták a fejüket. Ugyanekkor egy sötét alak rajzolódott ki a barlang bejáratánál, és rohanvást elindult az erdő vonala felé.

- Aerwin! - üvöltött fel Silk, de a karcsú alak megállás nélkül futott tovább.

- Marc! - sikoltotta Mustang, és a barlang irányába vetette magát. Silk egy pillanatra megtorpant: féltette a lányt a rá váró látványtól. De a következő másodpercben már rohant is a lejtőn lefelé menekülő nő után.

Aerwinnek jókora előnye volt, de a sziklás hegyoldalon még neki is lassítania kellett. Silk most hálát adott a beültetett optikáért, amely megsokszorozta előtte a felhő mögé bújt hold halvány fényét. Így könnyedén ki tudta kerülni az akadályokat, és világosan látta a távoli fekete sziluettet is, amint fut előtte az éjszakában.

Silk, miközben tovább fokozta a tempót, átvágott bal felé egy alacsonyabb hegygerincen, és átvetette magát az ormon. Esés közben kapta el a nőt. Összegabalyodva, elszabadult kövek záporában gurultak le a lejtőn.

Aerwin nagy nehezen talpra állt, de Silknek sikerült újra elgáncsolnia. A nő arrébb gördült, és Silk is hagyta, hogy a lendülete néhány lépésre a másik irányba vigye. Egyszerre kaptak a fegyverükhöz, de a férfi - a gerincoszlopába épített optikai processzornak köszönhetően - egy másodperccel gyorsabb volt. Előrántotta a fegyvert; a nő sápadt arcán élénkpiros pötty jelent meg. A tünde sima bőre szinte gyöngyházfényben ragyogott a holdsugárban.

- Inkább ne - mordult rá Silk, mire Aerwin lassan felemelte a kezét a pisztolyról. - Ott maradsz! - tette még hozzá, miközben feltápászkodott, persze ügyelve arra, hogy a piros pont semmiképp ne mozduljon el. A nő farkasszemet nézett vele; akkor sem hunyorgott, amikor a lézer egyenesen a szemébe világított.

- Mi a franc folyik itt? - kérdezte Silk, bár sajnos nagyon is tudta a választ. - Átvágtál minket, mi? Csapda volt az egész. De miért?

- Kössünk alkut - szólalt meg a nő, mire Silk ujja megrándult a ravaszon. De visszafogta magát; először ki kell derítenie, mi történt.

- Fogd be! - mordult rá a tündére -, nincs több alku. Óriási hiba volt megbízni benned, de ne félj, még egyszer nem fordul elő. Megint megkérdezem: miért?

Aerwin némán és mozdulatlanul állt. Ekkor azonban Silk - mesterségesen élesített látásának köszönhetően - észrevette, hogy valami megcsillan a szűk fekete nadrág egyik zsebében. Egy sebtében összecsavart aranylánc kis darabkája volt az, amely a küzdelem hevében kicsúszott a helyéről. A tünde azonnal követte Silk pillantását, de akkorra a férfi már előreugrott, hogy megragadja a szabadon fityegő láncszemeket, és a pillanat töredéke alatt kirántotta a láncot Aerwin zsebéből. A lánc végén egy jádéből faragott, sárkányt formázó amulett lógott.

- Ez Marcé - állapította meg Silk, miközben jeges tekintetét a tündére szegezte. - Hát ezért vertél át minket?

- És még csak most jön a java - suttogta Aerwin gyilkos mosollyal.

Ekkor hirtelen vakító fény árasztotta el az éjszakai égboltot. Szerencsére Silk optikája azonnal alkalmazkodott a változáshoz, de még így is káprázott a szeme, miközben a fény forrását kereste.

Egy rúgás - és a pisztoly kirepült a férfi kezéből. Az amulettet szerencsére sikerült időben megszorítania. Miközben a tünde előrántotta a pisztolyát, Silk oldalra vetette magát. Nem tudott hova menekülni, a kopár hegyoldal nem nyújtott fedezéket. A sötét ruhás nő felemelte a fegyvert, és Silk tudta, hogy ebből a távolságból nagyon is könnyű préda neki. Volt már alkalma megfigyelni, hogy Aerwin ennél sokkal távolabbi célpontot is képes eltalálni.

A lövés, amely eldördült, mégsem a tünde pisztolyából származott, hanem valahonnan fentről. Aerwin hátrahőkölt. Silk a hang irányába fordult, és meglátta Mustangot, aki tőlük vagy tizenöt méterre állt. A lány arcán pokoli elszántság tükröződött, miközben elindult feléjük a lejtőn. Silk most már látta azt is, hogy a fény a fölöttük köröző helikopterből jön, amely a hegyoldalt pásztázza.

- Dobják el a fegyvert! - dübörgött az angol nyelvű felszólítás.

- Dobják el a fegyvert! Kezeket a tarkóra!

A következő pillanatfoszlányban Aerwin felmérte a terepet: Silk a földön, Mustang egyre közelebb, a helikopter nemsokára újra erre fordul. A tünde tétovázás nélkül a fák irányába lendült. Silk látta, hogy bal karját mereven tartja, de ez alig lassította a mozgását.

Mustang abban a pillanatban ért Silk mellé, amikor annak végre sikerült feltornásznia magát.

- Jól vagy?

- Megvagyok - válaszolt a férfi. - Tűnjünk innen!

- Megőrültél? Még elkaphatjuk! - Mustang el is indult Aerwin után, de Silk elkapta a karját.

- Nem lehet - mondta. - Csapdába csalt minket. Itt néhány perc múlva nyüzsögni fognak a tiri járőrök. El kell tűnnünk innen!

- De hát ez a nő... - Mustang hangja elcsuklott.

- Tudom! - szakította félbe a férfi. - Hidd el, Stang, semmit sem tehetünk! Azonnal el kell tűnnünk innen!

Mustang arcán végigcsorogtak a könnyek. Ránézett Silkre, és vett egy nagy levegőt. Egy pillanatra a férfi azt hitte, hogy neki fog esni, vagy kiabálni kezd, hogy azonnal menjenek Aerwin után. De Mustang csak reszketeg hangon sóhajtott egyet.

- Igen - mondta. - Menjünk.

Amikor a helikopter újra átpásztázta a területet, a sötét alakokat már elnyelte a föld. Nem maradt ott más, csak magasan a hegy ormán a barlang mélyén pislákoló narancsvörös fény, a vadon és a rémalakokkal teli éjszaka.

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Stephen Kenson: Mérgek könyve (részlet).

Létrehozás: 2007. június 11. 14:41:27
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:20
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.