Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Harcias manó
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Mielőtt még megsajnálod ezt a pöttöm kis teremtményt, és netán a "Jaj, de cuki" mondat is kibuggyan a szádon, elárulom: az első zóna számtalan kalandozóját késztette már futásra a képen látható átokfajzat. Talán majd, ha megbököd miniatűr kardocskájával, te is belátod, hogy rossz helyre skatulyáztad e lényt.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | ...
Nézet:
A versenyeken olyan tokozást lehet (és kell) használni, hogy a képpel lefelé fordított lapokat egymástól ne lehessen megkülönböztetni. A HKK különböző kiadásainál előfordulhatott árnyalatnyi különbség a hátlapok közt, de akár a lap hátulján egy apró sérülés is lehetővé teszi, hogy megismerd. És persze az eltérő méret is. Épp ezért a versenyek többségén nem átlátszó hátuljú kártyatokot kell használni. A bontott formátumok kivételek, ott használhatsz átlátszó tokot is.
 
Nekem jónak tűnik az ítélet.
 
"104. Kényszerített áldozás"

Elég egyértelműen forrás a dzsinni képessége.
 
Vácin felmerült a következő: nálam Jagumir, odaát éppen leesett egy Interdimenzionális dzsinn nyilvánvalóan azzal a célzattal, hogy áldozzam fel Jagut. Bírót és egyéb szakértőket hívtunk, mert én a dzsinn ezen képességét forrásnak ítéltem, hasonlóan a többiekhez. Helyes döntés született?
 
Köszönöm a válaszokat.
Akkor az automatikus reakciókról legyen FAQ vagy a kódexben módosítás.
Versenyen használok a paklimban Kristálylázas kisebb méretű és 11. kiadásos nagyobb méretű lapokat is. Használhatok átlátszó kártyavédőt hátlap nélkül?
 
Jánossal leveleztünk erről (3. kérdés).

A képességet és az általa létrehozott hatást nem tudod szétválasztani.

(P): megakadályoz egy reakciót.
(P): megakadályozza a következő reakciót.

Ez a kettő majdnem ugyanaz, a különbség csak annyi, hogy a 2. a hatást nem azonnal hozza létre, hanem késleltetve. De mindkét esetben ez a képesség hatása, a képességgel reagáltunk a reakcióra.

Tehát a Xenó báb késleltetett reakciója nem tudja megfogni a Tudós teknőst, mivel ez a Xenó báb képessége (és ő 2-ért jön).
 
1) a Palackba zárt kívánság nem tud hatni a Tudós teknősre, mert 1-es költségű lap. Tehát a teki vígan leszedi.
A drágítás azonban hatni próbál a teknősre, (mivel annak egy aktiválást kívánó képességének a költségét módosítja), de nem tud hatni rá, azaz ez a része bírói hiba. Nem kerül +1 Vp-be a leszedés.

99.0. utáni kiegészítés:

Ilyen befolyásolásnak minősül az is, ha egy forrás bármilyen módon beavatkozik egy lény csere fázisban történő mozgatásába, vagy a lény támadásra való kijelölésébe, továbbá ha egy lap vagy jelző aktiválást kívánó képességének használati költségét bármilyen módon módosítja.

2) Nem. A Tűztornádó 1-es (idézéssel 0-ás) költségű lap, tehát nem hat a tekire.

3) A teki szövege szerint 2-es vagy kisebb költségű lappal vagy annak képességével nem lehet rá reagálni.

A "lappal" reagálni valamire az nem csak a lap reakcióként való kijátszását, hanem annak automatikus reakció hatásait is jelenti. A kérdés helyesen feltéve az, hogy a reakció megőrzi-e az őt létrehozó lap jellemzőit, vagy csak annyit, hogy mire vonatkozik a reakció.

Az egyszerűség érdekében valószínűleg én is így döntöttem volna, de tudni kell, hogy ez egy fehér folt a szabályozásban, és a döntés másik irányba való eltolása is legalább annyira logikus, mint emez. Mint írtam a mostani döntést az egyszerűsítés célja támasztja meg, de így ez egy kivételszerűség lesz, az ellentétes döntést épp ezért a konzisztencia támasztja.
 
1. Az ellenfél asztalán van egy Palackba zárt kívánság. Kijátszok egy Tudós teknőst. A Tudós teknős le tudja-e szedni a palackba zárt kívánságot és plusz 1 manába kerül-e? Azt ítéltem, h a palackba zárt kívánság hatással van a Tudós teknősre, ezért a a teknős le tudja szedni a kívánságot. Az 1 mana drágítás viszont nincs hatással a teknősre így 1 manát el kell költeni a leszedésre.
2. A Tudós teknőst le lehet-e szedni egy Tűztornádóval?
3. Rajtam van egy Xenó báb automatikus reakciója, hogy nem jön létre a következő nem varázslat lapom. Kijátszok egy Tudós teknőst, a kérdés, hogy létre jön-e? Az ítélet az volt, hogy nem jön létre, mert ez egy automatikus reakció és ilyenkor nem kell a lap IK-ját nézni, ami létrehozta azt.
 
Helyszínek esetében, konkrétan a Tűz síkja esetén mire lehet számítani?
 
Semmi sem fekete vagy fehér. Minden kiadásban óriási különbség van egyes lapok erőssége között. Vannak nagyon erős, közel bróken lapok, amiket nyilván nem lehet visszahozni, ha akarunk pár lépést hátrafelé tenni. És vannak olyan örökzöldek, amelyek sok éven át megállják a helyüket anélkül, hogy borítanának bármit. Nem véletlen, hogy a 10. és 11. kiadásban is simán ki lehetett úgy adni egész régi lapokat, hogy azok még mindig használhatók voltak.
 
Ezek kapcsolódó hatások. A lény kijátszása aktiválja őket, és ezek egyetemlegesek (azaz nem konkurálnak egymással). Magyarra fordítva: mindegyik szopógödörnek dobsz, meghatározod, hogy mi fog történni a dobások eredményeként, majd a lapot kijátszó játékos eldönti, hogy ezek a hatások milyen sorrendben jönnek létre. De mindegyik hatás létrejön, mégpedig - elvben - egyszerre.
 
Azt szeretném megkérdezni, hogy több szopógödör esetén addig tudok csak dobni a képességre ameddig nem öli meg az épület a lényt, vagy pedig minden esetben dobnom kell?
Például van 3 gödör kint. Az ellenfél kirak egy lényt, majd 1. dobás gyüjtőbe kerül
2. dobás veszít 1 vp-t
3. dobás veszít 1 vp-t.
Ilyenkor mi történne?

Előre is köszi a választ!
 
Köszönöm a választ.
 
Lehetséges, hogy lesznek lapok újrakiadva, vagy csak minimális módosítással, de azért ezekkel óvatosak leszünk, megnézzük, mire van szüksége a metának. És igen, elképzelhető olyan is, hogy valami foil promóciós lapként kijön, hogy benntarthassuk a metában, de ez nyilván csak pár lapot jelent. Lapok tömeges újrakiadására egy új alapkiadás adna lehetőséget, de ez egyelőre még eléggé vitatott kérdés:
A kezdők bevezetésére, szabályok megismertetésére már régóta az alfa pakli sokkal alkalmasabb, a szabálykönyvet pedig bárki letöltheti a netről. A 10. és 11. kiadás célja már teljesen más volt, a korábbi elfogyott, már nem beszerezhető, de fontos lapokat akarta összegyűjteni. Viszont az Új Nemzedékkel ez a cél okafogyottá vált.

A konkrét lapokról:

De 0-s lapkánterek, isteni erősségű lapok, mint pl. az Erdőtűz már biztos nem lesznek.

Erőforrás lapok (húzás, vp termelés) lesznek. Mondjuk itt a kyorg tudás eléggé topnak számít, őt jó eséllyel nem látjuk viszont, de sok hozzá hasonló lap van, amivel helyettesíteni lehet most is (pl Hendiala trükkje). Egy Sötét mágia jellegű lapot inkább elképzelhetőnek tartok.

Plazmacsóva, Száll a pernye, Csuszpit, Hajnalperzselő ezekkel a lapokkal nem volt semmi gond, hasonló funkciójú lapok fognak megjelenni.

Amiről lehet szó még, hogy nem alapkiadásban, hanem a kiegészítőben kerülnek újrakiadásra "high demand" lapok változatlan formában, a ti kéréseitek alapján.
 
A FAQ a 25. Kérdezz-felelek-ben jelent meg 2015. júniusában.
 
Rotával kapcsolatban:
olyan lapokat, mint az

Erdőtűz,
Plazmacsóva,
Száll a pernye,
Hajnalperzselő,
Csuszpit,
Kyorg tudás,
Sötét mágia...

kész végük?
Január 1-el kirotálnak és kész? Számíthatok esetleg új kiegben történő megjelenésére? Foilra?
Vagy kész, ennyi volt?
 
A Fájdalom szépsége alatti FAQ:
Páros versenyen pár két tagjának szabálylapja mindenkire hat, de nem adódik össze, így pl. A fájdalom szépsége csak egyszer fog kisülni. Az ellenfél a célpont ellenfelet jelenti, vagyis a sebződő határozza meg, hogy ki kapja a VP-t.

Ez nem tudom, most került-e oda, de elég egyértelműen szabályozza a kérdést.
 
János, ezzel azért vitába szállnék!

Ha együtt vagyunk, és mindketten a fájdalom szépségével játszunk, te megnevezted az egyiket, én a másik játékost, és egyikünk elsüt egy plazmacsóvát (vagy bármit ami mindkét ellenfelet sebzi) akkor miért nem kapunk mindketten vpt?
Lehet én gondolom túl, de nekem evidens, hogy pároson (ha már a régi ellenfeled címszó alatt nem minden ellenfeledet értjük) akit megnevezek, és ha ő elszenvedi a dolgokat, akkor megkapom rá a jussom.

Vagy rosszul gondolom?
 
Pontosan.
 
Sajnos nem találtam semmit. A Kódex-ben általánosított szabályok szerepelnek. Olyan esetekből levezetett következtetések, amelyek többször, hasonlóképp előforduló szituációkban jelentek meg, és épp a hasonlóságuk miatt lehet általános szabályt alkotni rájuk. Ez azonban egy annyira speciális eset, hogy szerintem még nem is fordult elő a történelemben, szóval szabály sincsen rá.
A szabálylapok hatása itt konkurál egymással, de az erre vonatkozó szabályok egyike sem oldja fel ezt az ellentmondást. Szóval valamiféle salamoni döntésre lesz szükség, ha ez a szitu mégis előkerül. Pl. kockadobás. Nem tudom.
 
Biro gyorsan megkerdezi (hogy ne versenyen kelljen bogaraszni): Kodex mond errol ("Az is vicces...") valamit?
 
Koszonom.
Ehhez kapcsolodoan: ha pl a Tuzrakas kap egy tintajelzot, az "Aldozd fel: kapsz 1 Szikra lapot" kepessege sem mukodik (gondolom), mert a "felaldozas" is aktivalast kivano kepesseg?
 
Ok, akkor a páros verseny szempontjából tiszta a dolog, köszi.
Körjátékra meg jobb, hogyha nem viszek ilyet.
 
Ehhez nem kell se szabalykonyv se Kodex se faq. Ra van irva a lapra. Az egyszerre kiosztott sebzesek utan csak 1 Vp jar. Ha egy forrassal sebzel tobb jatekost az bizony egyszerre kiosztott sebzes. Itt az lesz a vicces, hogy ki kapja meg a Vp-t. Mert a megsebzett jatekos ellenfele (tobbszemelyes jatekban celpont ellenfele) kapja. Ehhez mar ott a faq. A megsebzett jatekos donti el. Namost ha tobb megsebzett jatekos van, akkor vicces lesz hogy hogyan dontik el, hogy ki kapja a Vp-t.

Az is vicces, ha tobb fajdalom szepsege van kint. Ezek ugyan nem adodnak ossze, de hogy melyiknek a hatasa ervenyesul az megint erdekes a "celpont ellenfel" kivalasztasanal.

Hivjatok birot...
 
nem
 
A tintajelzorol nem talalok a kodexben semmit. Ez is csokken az elokeszito fazisban (hasonloan az alom es dermesztes jelzohoz)?
 
Páros játék 169.2.5. #4 kiegészítés:
Az azonos szabálylapok hatása nem adódik össze, ezért A fájdalom szépsége egyazon sebzésnél akkor is csak egyszer fog VP-t adni, ha több játékos használja ezt a szabálylapot. Az ellenfél a célpont ellenfelet jelenti, vagyis az a játékos határozza meg, hogy melyik ellenfél kapja a VP-t, aki sebződött.

Ez mind szép és jó, de A fájdalom szépsége mellett hogyan működnek azok a források, amik 2 különböző játékost is meg tudnak sebezni? Tudok a Plazmacsóva (10.) lappal VP-t adni a páromnak és saját magamnak is? Az már elvileg nem "egyazon" sebzés. Mind a két ellenfélbe belepörkölök. Vagy ez nem működik a közös életpont miatt? Vagy azért nem működik, mert ugyanaz a forrás csinálja?

És ha már itt tartunk, tudom, hogy ilyen versenyt nem szokott tartani senki, de egy körjátékban (a Harc a végső hatalomért formátum az nem igazi körjáték a 169.3.5. szabály miatt) hogyan működik A fájdalom szépsége és a Plazmacsóva (10.)? Pl nyolcan játszunk, egy játékos használja A fájdalom szépségét és három különböző játékosba pörkölök bele 2-2-2-t. Ilyenkor kik kapják a VP-t?
 
csak hogy tisztában legyünk , az új isteni érzés is tiltva van csak elfelejtették felírni ugye?


Az Isteni érzés (új) is tiltott a páros versenyen.
 
Pedig már leporoltam Egyszerűen nem akarják, hogy példát statuáljak vele egy jó 6/2- vel
 
R.I.P. régi mágia sík.
 
  ... | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.