Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Roxat céhei január 22.
A pillanat képe
Solisar aurája
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Solisar druida nagyhatalmú varázslata egy szikrázó aurát von elmondója teste köré. Ez a mágikus képződmény még a legvédtelenebb mágustanoncokat is képes megvédeni bárkitől.
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei bemutató verseny - beszámoló
Roxat bemutató verseny előnevezés lezárult
Adatbázis bővítés - Új bónuszok
Roxat Céhei lapelemzés - 1 rész
Roxat céhei bemutató verseny friss információk

A lista folytatása...
Legendás cél
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2022. január 30., Vác

A lista folytatása...
Roxat Céhei lapelemzés - 1 rész (4)
HKK kérdés? (46012)
HKK pakliszerkesztő (233)
Falvak a Csatornától nyugatra (7)
Előregisztráció a Roxat céhei frissen bontott versenyre (132)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28384)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Csatakiáltás
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Kivéve, ha két célpontot választ neki.
 
womathra nem fogsz tudni kijátszani csúfolódást, mert rezisztens
 
Kisüti-e a Búvópatak a Rhatt epikust, ha nulláért tolom meg?

"Kedvelt lap: blokkolással rendelkező lap".

Szerintem igen, mert a lap ugye rendelkezik a blokkolással, csak nem blokkol. Pont úgy, ahogy a védekezésből megtolt Rhatt robajló dühe is kisüti.

Ha csak a ténylegesen blokkoló lapok sütnék csak ki, úgy lenne írve, hogy "Kedvelt lap: blokkoló lap"
 
Köszi a választ, így már érthető a dolog.
 
Kódex 5.6.1. Egy lap tulajdonosa az a játékos, akinek paklijából (kiegészítő paklijából) származik.

Előre kikészített lap esetén az a tulajdonos, akinek a paklijából a lapot létrehozó lap származik. A követő esetén akinek a követője létrehozta azt.
 
Erre a kérdésre már született döntés korábban. Azokat a képességeket tudják a másoló lapok eltérő típusú lapra átmásolni, amelyek azon a lapon is értelmezhetők. A jelzőkre pedig van konkrét szabály is:

Kódex 117.0. A játékban lévő permanensekre csak olyan nem önálló jelző kerülhet, amely az adott permanenshez kapcsolódóan értelmezhető.

[Kiegészítés]
Csak lényekre kerülhet méregjelző, álomjelző, erősödés- vagy gyengülésjelző, izomjelző, életjelző.
 
Alapvetően nem opcionális. De ha egy lap kijátszásának feltétele van, azt teljesíteni kell, különben a lapot nem játszhatod ki. Itt egy speciális feltételt támaszt a röfögés, de a lap úgy van megfogalmazva, hogy dönthetsz a feltétel teljesítéséről, így ebben a speciális esetben igen, opcionálissá válik.
 
Tessék?
 
Mivel a te forrásod hatására jött létre, a lap tulajdonosa te vagy, a gazdája az ellenfél.
 
Hali.
A motyogók alkuja kapcsán jutott az eszembe a következő kérdés:
Megakadályozok egy egy VP-s varázslatot,ellenfelem kap egy kölyköt. Ennek a kölyöknek az ellenfél lesz a gazdája,de ki a tulajdonosa? Ha leszedtem az én gyűjtőmbe kerül,hisz én játszottam ki?
Jól gondolom,h én hozzám kerül!?
Köszönöm szépen
 
Egy kérdés, amire az Alakváltás Egyszeregy nem tudott választ adni:
A lény képességet nem-lény lapnak adó források hogyan működnek? Pl a Csúfolódás és a Sárkánykő le tudja másolni egy lény képességét és azt egy nem-lény lapnak is oda tudja adni.
Mi történik hogyha Womath képességét egy tárgynak adom a Csúfolódással? És mi történik akkor, hogyha azt a Sárkánykőnek adom? Hogyan működnek akkor a -1ÉP-t jelentő jelzők? Rájuk kerülhetnek egyáltalán azok a jelzők? Az építmény SP-je ilyenkor megszenvedi azokat a jelzőket?
 
A #goblinkapás opcionális?
 
Köszi!
 
ugyanazt jelenti az X
szóval ha többért játszod ki, többért használod a képességét
 
Az új Alex Vampirsson-on a S képességénél az X ugyanaz az X mint amennyiért kijátszottam?
Vagy ez két egymástól független X és ha kijátszottam 1-ert akkor is használhatom a képességet 0-zanért?
 
Igen. Ez lesz a feltétele annak, hogy a Goblint megkapja. Ha nem áldozza fel a katapultőrt, akkor nem kapja meg a Goblint, de ezt a feltételt nem kötelező teljesítenie.
 
közben rájöttem. a cselekvés a kulcsszó sry
 
Van az asztalomon egy riknatikus röfögés, és az ellenfélnek nincs lénye. Kijátszik egy goblin katapultőrt. Ahhoz hogy a termelt goblint megkapja fel kell-e áldoznia a katapultőrt?
 
Ehhez lehet kérni egy kis magyarázatot? A kodexben ezt találtam: "37.0. Ha egy lény bármikor sebződik (beleértve a harci képességek használata, illetve ütés részfázisban történő sebződést is), vagy bármikor csökken a maximális életpontja, akkor közvetlenül ezután bármilyen azonnali cselekvés használható életmentő cselekvésként, aminek a hatására, akár közvetve is, megnő a lény aktuális életpontja."

-Számít hogy kinek a köre van?
-Ha jól értem akkor a kapcsolódó hatás hamarabb történik meg minthogy azonnali cselekvést használhatna a megütött lény gazdája?
 
A gyűjtőbe küldés egy kapcsolódó hatás, akkor jön létre, amikor sebzést okozott, még az életmentő hatások előtt megöli a lényt.
 
Immunis Krakoch:

Amennyiben megsebez 1 lényt, arra a lényre van még lehet életmentő hatást alkalmazni? Mikor jön létre pontosan a gyűjtőbe küldő hatás?

Fec
 
Ha ez felmerül kérdésként, akkor tényleg érdemes rendbetenni.

Bizonyos speciálisabb szabályok kivételként felülírhatnak más, általános szabályokat.

Itt az általános szabály az, hogy lényeket csak a saját fő fázisodban játszhatsz ki.
A speciális szabály pedig, hogy semlegesítésként lényeket bármikor kijátszhatsz, amikor azonnalit is.

A feltámadás ugyanolyan lénykijátszás, mint a kézből történő kijátszás, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, és a kivételek, mint a semlegesítés (vagy pl. Villámháború) ugyanúgy felülírhatják.

A Temetőn nem szerepel az, hogy saját körödben, ezért ott is ugyanezek a dolgok érvényesek, nyugodtan játszhatsz ki semlegesítésként lényt az ellenfél körében.

A feltámadásnál szerepel, hogy ez minden szempontból kézből kijátszásnak számít, de lehet a definíciót pontosítani, hogy még egyértelműbb legyen, hogy ugyanazok a szabályok is vonatkoznak rá.
 
Ott a hiba, hogy nem ez a szándék, és a szabályok csűrése-csavarása sem cél. De hogy mindenki megnyugodjon, kaphat egy pontosítást a feltámadás képesség. Mondjuk ha megnézzük, hogy hány feltámadás képességgel rendelkező lény tud semlegesíteni és ezeknek mi a szövege, akkor a szándék egyértelműen kiolvasható a lapszövegekből, de tényleg többet beszéltünk róla, mint amennyit érdemes.
Mivel feltámadás képességet kaphatnak a lények más lapoktól is, a kérdés valóban felmerülhet, és ennek így elébe lehet menni.
 
A lényekre vonatkozó szabály is pont ugyanez. A saját fő fázisodban játszhatod ki őket, sőt, a bűbájokat, építményeket, stb... az azonnali kivételével mindent.

Épp ezért fölösleges a feltámadás szabályba. Mint ahogy a feltámadás szabályban nem szerepel az se, hogy a lény költségét ki kell fizetni, a kijátszási feltételét teljesíteni kell, és hogy a tartalékba kerül kijátszásakor, mert a lények alapból ezt tudják. Nem értem, hogy ha "a saját fő fázisában" rész kikerülne a feltámadás szabályból, abból miért következne, hogy bármelyik lény bármikor fel tudna támadni.

A jelen szabályok mellett én a következőt látom: akkor játszhatok ki egy lényt, ha (egyebek mellett) az adott pillanatban ÉS az adott módon (kézből/gyűjtőből) ki lehet azt játszani. Ez alaphelyzetben: ha a saját fő fázisom van ÉS kézből játszom ki.
A semlegesítés szabály engedményt tesz arra, hogy a lap mikor játszható ki: ha a saját fő fázisom van VAGY reagálok.
A feltámadás szabály engedményt tesz arra, hogy a lap honnan játszható ki: ha kézből játszom ki VAGY (a saját fő fázisom van ÉS a gyűjtőből játszom ki).

A kettőt összerakva, akkor játszhatom ki a feltámadó, semlegesítéses lényt, ha: (a saját fő fázisom van VAGY reagálok) ÉS (kézből játszom ki VAGY (a saját fő fázisom van ÉS a gyűjtőből játszom ki)).

Ez alapján nem támadhatna fel az ellenfél körében a lény semlegesíteni. Hol a hiba a gondolatmenetemben?
 
Kerhetunk majd egy "pontosan mikor lehet lenyeket kijatszani a Temetovel" FAQ-t? Bevallom, picit elvesztettem a fonalat meg jo az, ha latszik a lap alatt egybol.
 
A lényekre vonatkozó szabály is pont ugyanez. A saját fő fázisodban játszhatod ki őket, sőt, a bűbájokat, építményeket, stb... az azonnali kivételével mindent.
Ha kivesszük a főszabályból a saját fő fázisodban kitételt, akkor az azt fogja jelenteni, hogy bármelyik lény bármikor fel tud támadni.

Nem lesz kiszedve. A semlegesítés, mint opcionális kijátszási mód felülírja a főszabályokat, és így a feltámadás szabályt is.
 
Tian-krist tudnám példának hozni, ahol szerepel az S, habár reakció. Az ő képességét sem tudod használni az ellenfél körében. Jelenleg a feltámadás leírásában szintén szerepel ez az S, csak szavakkal leírva, ezért furcsa, hogy semlegesítéssel működik az ellenfél körében.

Kissé tényleg ellentmondásos.
 
Ha tényleg ez a szándék, javaslom a feltámadás szabályból kivenni a "saját fő fázisában" részt, mert jelenleg a szabályokból nem ez következik.
 
A semlegesítés a lap egy alternatív módon történő kijátszása. Bármilyen típusú lap kijátszható reakcióként, ha van semlegesítése. Ha a feltámadó lénynek van, ez a megengedő szabály erre is vonatkozik.
 
Temetővel feltámadhat-e semlegesítéses lény az ellen körében? A feltámadás kiemeli, h a csak a saját fő fázisodban. A semlegesítés meg ugye bármikor kijátszható. A veszett vérfarkassal bátran counterelgetnek az ellen körében feltámadva. Lehet csak saját körben tud semlegesíteni?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.