Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Villámmágia
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Az Ezüst Kígyók messze földön híresek hatalmas villámaikról, így természetes, hogy megalkották - Fairlight segítségével - a Villámmágiát. A bűbáj létrehozásakor Fairlight dicsősége az elemi villámlás erejével egyesül. Olyan érzés, mintha az elektromosságot az uralmad alatt tartanád...
Nézz szét a galériában!
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 29., Excelsior
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Manaszipoly zén bemutató (1)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | ...
Nézet:
Hát ha gyűjtőgennel tolta és volt 25+lap a gyűjtőbe akkor még legit is lehet
 
Ezzel az a nagy baj, hogy ez egy másik képesség.
Van "a megnézheted a lapjait X-szer" és van a "nyílt lapokkal kell játszania" utóbbi esetben az X gyakorlatilag végtelen. Tehát te játéktechnikát akarsz torzítani, konkrétan nerfelni képességeket csalók miatt. Ezt semmiképp nem támogatnám.

Ennek a gyakorlati megvalósítása az, hogy a kézben lévő lapjaid az asztalon tartod képpel felfelé. Ha sokat olvasgatják, akkor érdemes fejjel lefelé tartani őket, ekkor az ellenfélnek könnyebb elolvasnia, esetleg elvenni sem kell hozzá, képről azonosíthatja őket relatíve könnyen.
Aki emellett még percekig olvasgatja őket, arra nyugodtan lehet bírót hívni.

Üdv: Kyb
 
Ez ugyanaz, mint a gyűjtő vagy a Semmi nézegetése. Aki időt akar húzni, bármivel megteheti. A mai napig emlékszem egy meccsre (az illetőt nem nevezem néven) nem volt lapja a se a kezében, se az asztalon, mégis 10 percet gondolkodott
Ha úgy érzed, az ellenfeled húzza az időt, sürgesd, vagy hívj bírót, mást nem tehetsz.
 
Igen szabályozás nélkül ez sajnos instant legál időhúzás :S Ezért gondoltam, hogy lehetne valami konkrét szabály erre. PL a lap felhúzásakor megmutatásra kerül az adott lap és mondjuk az adott lapot még 1szer elolvashatja ha felmerül benne valami kérdés,de több esetben már nem olvasgathatja az adott lapot. Szerintem ez azért a bőven korrekt kategória és mégis szabályozva van(bár hozzáteszem még ezzel is csak a 10 percről kb 7re csökkentettem a dolgot,de legalább van valami szabály amihez lehet viszonyulni).
 
Ilyesmit akartam irni en is, de aztan rajottem, hogy valoszinu "szumma" gondolta, egy meccsen (pl. hosszabban kint levo POLOSKA) tobb nezegetes alatt johet ossze a 10 perc.
Ugyanaz a tortenet, mint minden "idohuzas-gyanunal": nincs igazan jo megoldas, de birot hivni mindenkepp erdemes, fel szoktak gyorsulni a dolgok vallalhatora.
 
Profi kategóriában a 3., amatőrben a 5. percben nyugodtan bírót lehet szerintem hívni.
 
Sajnos ez a nesze semmi fogd meg jól esete...ez alapján bátran ellehet húzni az időt. Ha hozza az elsőt és 2.ban kiteszi pl az adott lapot +10 percet lazán rátud "indkoltan" pakolni az időre.
 
Tudom, nem nagy segítség, de van rá szabály.
A Kódex 2.6.2. utáni kiegészítés így szól:

"Amennyiben valaki más játékos lapját szeretné tanulmányozni, azt elkérheti. Ilyen esetekben a lap szövegének elolvasása és értelmezése idejére a lapját a játékos köteles átengedni játékostársának. A lapok szövegének tanulmányozása csak a szükséges ideig tarthat."

Van egy ilyenünk is:
Kódex 2.6.5. Az egyes cselekvések megfontolása csak a szükséges ideig tarthat, de döntéseik meghozatalában a játékosok egymást nem befolyásolhatják, egymást nem sürgethetik.

És egy ilyenünk is:
Kódex 2.7.2. A felfedett lapok szövegét az ellenfél bármikor megismerheti, de a lapok szövegének megismerése csak a szükséges ideig tarthat.

Nyilván mindenhol a "szükséges ideig" a kulcs. Hogy vajon mi tekinthető szükséges időnek. Ez iszonyatosan relatív és szubjektív, de ha bírót hívsz, ez a bíró szubjektivitásává válik, nem az ellenfélé lesz. A bírónak pedig joga van a fenti szabályok alapján "szükségtelennek", és ezzel szabálytalannak ítélni a lapok tanulmányozását.

Tehát ha az aránytalanság szembetűnő, akkor bírót lehet és kell is hívni. Ha az ellenfél 1-0-nál az idő lejártára, vagy vesztett állásban a döntetlenre játszik, és ehhez az időt húzza, akkor az odahívott bíró figyelmezteti, ismételt szabálytalanság esetén pedig elveheti a játszmát a "csaló" játékostól. Igen, a szándékos szabálytalanság: csalás, akármilyen szabályt is szeg meg az ellenfél.
 
Természetesen folyamatosan láthatja a lapjaimat továbbra is, de èn a folyamatos olvasgatasra keresnèk szabályozható megoldást.
 
Am-nél is megmutatom adott esetben a kezem és utána nem vagyok köteles újra megmutatni, hogy bocsi mi is volt a kezedbe felszólításra...


Pont ez a lényege a nyitott lapoknak, hogy köteles vagy újra megmutatni, különben csak minden lapot megmutatnál egyszer, és ennyi.
Nyilván, mint minden mással, ezzel is vissza lehet élni, de nem hiszem hogy ez érdemben szabályozható azon túl, ami bármilyen más esetben is irányadó, hogy "ha már pofátlan mértékű, akkor az időhúzás".
 
Egy ingoványos talajt érintő kérdésem lenne.
Kinek mi a véleménye azon lapokról amik azt tudják, hogy nyílt lapokkal kell játszania az ellenfélnek(pl POLOSKA)? Tolerálható itt az a szituáció ha ellenfelem "gyakorta" forgatja a lapjaimat és olvasgatja azokat vagy ez egy inkorrekt viselkedés és pl egy olvasat után legyen kedves megjegyezni mit tud az adott lap és legyen kedves emlékezni rá a kép alapján(ha már láthatja). Nem teljesen jó analógia tudom,de pl Am-nél is megmutatom adott esetben a kezem és utána nem vagyok köteles újra megmutatni, hogy bocsi mi is volt a kezedbe felszólításra... Elég komoly időhúzó spirálba lehet ezzel belefutni és elég nehéz kezelni bírói szempontból hisz akár még jogosnak is tekinthető a cselekvése ha nincs érdemben ez leszabályozva.
1 szín 1 lapon ilyen barna dömping mellett gondolom gyakori szituáció lehet és ezen a formaton nyilván nagyobb esélyel vannak kevésbé ismert kártyák amik bizony elismerem akár még okot is adhatnnak arra, hogy gyakran nézegesse az ellenfelem,de vajh egy profi versenyző(nemzeti bajnokságon résztvevő) esetében elvárható-e, hogy legyen kedves emlékezni az adott lapra(ugyanúgy akár mint az AM-re mutatott kézre)? Ki, hogy gondolja? Lehet-e/kell-e ezzel foglakozni?
 
Hopp, párdon! My bad!

Viszont Sarkanykon van Lassan jarj! 80 ft-ert.
 
Miért vezeted félre? Vérfarkas alfában NINCS lassan járj. Követő van benne.
 
A Lassan járj!-t? Vegyél egy Vérfarkas alfát, abban van 100%-ban a szabálylapból. Vagy nézz körbe a webshopokban, 80-100 Ft-ért már hozzád vágják
 
Köszi
 
Igen, Jarj-jal szoktak tolni. Ha Bögös Dánielre rakeresel (+ Tharr kovetoje) jo esellyel talalsz listat is, persze a KL-ben is jottek ki hozza pluszban lapok szepen.
 
Hát azt énis láttam hogy nemérimeg. Énis szivesebbne használnék lassan járj-t. Csak gyorsan elkapkodták mert jólap és kinyitnisem olyan könnyű.
 
Hát én nem látom benne, hogy hogy tudná ez neked megérni (Tegyük hozzá teljesen amatőr vagyok úgyhogy lehet működik.). Ha drágítani akarsz én inkább a lassan járj-t ajánlanám. Ahhoz nagyon jó kis tárgyak vannak.
 
Ésha tharr követője mellé berakok kettő bűvöserdőt a lapok drágítására az működhet vagy tul nagylessz a laphátrány?
 
Köszi
 
Tharr követője (nyilván ha jatszod a színt ) hasznos tud lenni tárgyak mellett.
 
Heló.
Azlenne a kérdésem hogy tárgypaklihoz mien követőt lenne érdemes használnom a Teremtő rakshallionon kívül.
A Teremtő rakshallionnal az a gond hogy a tükördimenziós fajtálya epikus a zarkond visszatéreset betiltották és az ébredésest pedig nemtudom beszerezni.
 
Köszönöm a választ
 
Csak az egyik sül ki, a másik megmarad, méghozzá emiatt:

Kódex 95.1. Az automatikus reakciók egymás után lépnek működésbe. Érvényben lévő több azonos hatású automatikus reakció közül egyazon cselekvésre mindig csak egy lép működésbe.
 
Szeth , a sivatag ősatya j2-s következő lapja nem jön létre képességét használom.
Az ellenfél nem játszik ki a körében lapot .
Az én körömben ismét használom a j-s képességét következő lapja(stackelem mint a xeno bábnál)
Az ellenfél kijátszik egy lapot kisül mind a 2 képesség vagy csak az egyik és a másik j-s képesség még az asztalon marad?
 
Igen.
 
Sziasztok

Az Árnylord (új) képessége "köröd végén minden játékos sebződik 1 ÉP-t.", minden köröm végén működik amíg az Árnylord játékban van?
 
Ilyesmi volt a sejtés. Köszi!
 
hát ez az ötlet több sebből is vérzik... egyrészt a húzás fázisban nem lehet aktiválást kívánó képességeket használni, másrészt az Iustitia húzatása nem forrás, harmadrészt a szabálylapok képességeit nem lehet megakadályozni.
 
Ugyan sejtem a választ, de azért megkérdezem.
Iustitia mellett Húzás fázisban húzok, húz az ellenfél is. Kézből Semmibe dobással ezt meg tudom-e akadályozni egy Rúnabárddal?
 
  ... | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.