Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Helyre kis varázsló
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
"Gandalf volt a kedvenc szereplőd a Gyűrűk Urában? Nosza, itt a helyed. A Túlélők Földje csak úgy hemzseg az ehhez hasonló alakoktól, vagy a táborozásod alatt keresnek fel téged, vagy te bukkansz táborhelyeikre egy-egy árnyas bozót menedékében. Indulj hát neki, milliónyi kaland vár." - propaganda szöveg egy Gatinhoz közeli útjelző táblán
Nézz szét a galériában!
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Lapötletek (64964)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
HKK kérdés? (47092)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | ...
Nézet:
Felmerült egy kérdés a dungeonos versenyen, miszerint drágítja-e az álmok mestere a semmi mestere semmizős forrását, ahol helyesen az lett ítélve, hogy narancs lapok képessége nem drágítható, ezért nem drágítja. Viszont Terrgath alatt van egy FAQ, miszerint "Terrgath semmizős képessége forrás, így drágítja Az álmok mestere." Ez egy ősrégi FAQ lehet amit eliminálni kellene mielőtt félreértésre adhat okot, főleg most az új mindentudóval.
 
Jogos, a sima lapkereső is kidobja. Köszi.
Bár mondjuk tényleg mást csinálnak. Nem értem, hogy miért így lett kiadva. Pl az olyan lapok, amik ugyanolyan lapokra hivatkoznak nem működnek úgy, hogyha 1db van az (új) verzióból és 2db a (2020)-as verzióból:
Dércsapás (Leah azonnali)
Kurtz ereklyéje (Elenios tárgy)
Kumulatív szimmetria (Fairlight általános) (régi)

Nem éppen valós probléma, más esetben ez előjöhet még a jövőben.
 
Azt, hogy vmi érvényes ÚN-en vagy sem, könnyen tudod ellenőrizni, ha belépsz a pakliszerkesztőbe, beIxeled az Új nemzedék boxot, és utána rákeresel a lapra. Ha engedi berakni és nincs hibajelzés, akkor legális.

Kipróbáltam neked, engedi a Tűzrakás (új)-t.
 
A "Tűzrakás (új) (Dornodon tárgy)" most már ki van rotálva? Mást csinál, mint a "Tűzrakás (2020) (Dornodon tárgy)". Nincs rajta a [P] ikon.
 
sőt, tekintve hogy a szabálylapokra is ugyanazok vonatkoznak xemonorf mátriárka+korlázotás
 
99.0. Akkor mondjuk, hogy egy forrás hatással van egy lapra vagy jelzőre, ha annak állapotában vagy helyzetében bármilyen változást létrehoz, ha jelzőt rak rá, vagy a használatát, illetve mozgatását bármilyen módon befolyásolja.

DE

44.3. A követők nem tekinthetők játékban levő lapnak, nem tartoznak egyik szín (isten vagy klán) lapjaihoz sem, illetve nem kapcsolódnak közvetlenül a háttérvilágokhoz.
 
ha jól látom kikerült a kódexből az a sor hogy "a követő képessége nem forrás" tehát Kybnek tényleg igaza van.

viszont akkor harangmester+trogg is működik (elolvastam a kódexet!) sőt mi több, pozitív létsík+harangmester is működik, mert "a követő képességére hatunk, nem a követőre" kikerülve ezáltal a 44.1et (most ilyen szempotból ha a gyógyulást megnöveljük kettővel vagy átirányítjuk, ugyanaz)

44.1. Követőkre csak szabálylapok és más követők lehetnek hatással, illetve olyan források, ahol ez kifejezetten említve van.

A kódexben nincs benne, hogy a követő _képességére_ nem lehet hatni. (csak annyi, hogy nem lehet drágítani, vagy counterelni)
ha nem lesz leFAQzva hogy ez így mégse jó, pandora szelencéjét nyitottuk ki ezzel, olyan kombókat nyitunk ki ami eddig sose volt.

pl. garling kristály+alvilág ura ingyen 2 mana
fehérmágia+harangmester létra a végtelenbe
edralian+xenomorf mátriárka
corlan bűbája+rhatt epikus manát ad (vagy kör végén +2 lapot)
 
Hazamat szolgalom... megjegyzem pont az emlitett 3 lap miatt kerult be ez a kiegeszites.
 
Eh, bocsi. Ez valahogy elkerülte a figyelmemet. Köszönöm János!
 
21.18. Után:

Ha a lapon szereplő "kijátszásakor" megfogalmazás a lap idézési költségének módosítására vagy helyettesítésére, a lap választható színére, típusára vagy altípusára, esetleg egyéb, a kijátszáskor meghatározható változó paraméterére vonatkozik, akkor ez a szöveg része a lap kijátszásához fűzött magyarázatnak, és az ott lévő döntéseket már a lapkijátszás megkísérlésekor meg kell hozni.
 
Az alfás erőforrás adó triumvirátus: Az inkvizíció küldötte, Az egyensúly őrzője, A sötétség ivadéka tényleg kisüti az epikus követőkön a jelzőt ha kijátszásakor a kedvelt lapnak megfelelő altípust választok?

Azzal indokolnám a kérdést, hogy tudomásom szerint asztalon maradó lapoknál a kijátszás után hozzuk meg a képességekhez kapcsolódó döntéseket (pl. Bűzössel újrahasznosítok-e, ha igen akkor mit). Így az én értelmezésemben (és ezért eddig rendre nem írtam fel rájuk a 2 ÉP gyógyulást) gyakorlatilag nem játszottam ki a fenti lapok egyikével sem kedvelt lapot, csak kijátszás után megkapják a kedvelt lap altípusát.
 
167. Pörgős verseny

167.1. A Pörgős versenyen a játékosok minden ellenfelükkel csak egyetlen játszmát játszanak.

167.2. A játékosok nem használhatnak kiegészítő paklit.
 
Gice, te erre gondolsz:
4.15.1. A lapok képességével létrehozott ún. „előre kikészített lapokat” semmilyen módon nem lehet pakliba visszakeverni, a pakli aljára, vagy tetejére tenni, még átmenetileg sem. Ha egy ilyen lapot pakliba kellene visszakeverni, akkor ehelyett az a Semmibe kerül (de a kapcsolódó hatások szempontjából úgy kell tekinteni, mintha a tulajdonosa sikeresen visszakeverte volna a paklijába).

De ez itt nem áll.
A törpe hős egy létező lapot vesz elő, nem pedig teremt egyet. A sideból keresésé során nem előre kikészített lap kerül játékba, hanem a kiegészítő pakli 1 lapja. Tehát Törpe hőssel, Univval, Familiáris teremtésével elővett lap mehet a dekkbe vagy bárhová. A sideodban lévő lapok ha játékba kerülnek valahogy onnantól normál lapnak számítanak, mehetnek a pakliba is. (Én meg ebben vagyok nagyjából biztos. )

Üdv: Kyb
 
pörgősön nincs side
a pakliszerkesztő nem tudja, hogy te pörgősre fogod beküldeni a paklit, ezért engedi a side-ot
valószínűleg a pörgősre is érdemes lenne egy olyan checkbox, mint az új nemzedékre, és akkor leprogramozni, hogy ne engedjen side-ot

a másikat majd megválaszolja valaki nálam okosabb abban nagyjából biztos vagyok, hogy a paklidba nem kerülhet be
 
nem triviális a dolog számomra...

Pörgős versenyen, ugye egy forduló van, tehát nincs értelme side-olni. De a pörgős verseny pakliszerkesztője hagyja, hogy építsek side-ot.
Tehát pörgős versenyre hozhatok side-ot?
Ez az olyan lapok szempontjából lenne fontos, mint a sárkányporonty, törpe hős, univerzális megoldás...

Továbbá, ha törpe hőssel keresek side-ból egy elhagyott vizeskulacsot, amit eláramlok. A lapot ilyenkor a paklimba áramlom be, vagy a side-ba vissza?

Köszönöm a válaszokat!

Üdv,
Márk
 
Az előbbi. Pontosan ez a 2 színű lapok hátránya, cserébe gyakran kicsit erősebbek.
 
Sziasztok!
Adott egy kétszínű lap ami egyszerre tartozik Leah istenséghez és Raia istenséghez.


Kérdés:
Ha ezt a lapot egy olyan pakliba teszem amely egy Leah-Fairlight és Rhatt színű (3 szín) pakli, akkor a pakli már 4 színből álló paklinak számít, ergó a 3 szín korlátozás miatt nem használható vagy az említett lap ilyen esetben csupán simán Leah-nak tekintendő, mivel azt a színt is tartalmazza és nem szeg szabályt?

Köszönöm a választ!
 
Azt értem de ez már messzemenőleg túlzás. Nem tudom ki fog ezek után ezzel a lappal játszani de hogy én nem fogom nyomon követni hogy ez a lap mit is tud pontosan az fix mert nem kicsit fárasztó. Az meg hogy elhiggyek bárkinek bármit h ez pedig ezt csinálja a Faq keresgelésével fog eltelni. Ugy hogy aki ezzel játszani fog hát ,sok sikert hozzá. És akkor amatőr játékosok még szoba se kerültek
Jobb lett volna ki offolni azzal a lendülettel ahogy kijott.
 
Nem emlékszem, hogy írtunk volna ilyet, hogy ha egy forrás a Semmibe dobat, akkor Iustitia is oda fog, ez a lap szövegéből nem jön ki. De tény, hogy a Korlátozásra volt már egy FAQ-nk, és az nem tért ki erre külön, hogy a második 2 lap az a gyűjtőbe megy már, ezt odateszem a végére, az egyértelműség kedvéért.
 
Türelmes gyerek vagyok, leírom újra .
Amikor ez a lap készült, azzal voltunk legnagyobbrészt elfoglalva, hogy a lehető legminimálisabb, de mégis powercreep mellett eladható és érdekes lapok készüljenek. Ez számos esetben ellene megy az egyszerűségnek, kompromisszukra volt szükség egyik v másik oldalon. A rota megjelenésével ez a nagyon szűk mezsgyén egyensúlyozás megszűnik (persze helyette más nehézség jön be), így talán nagyobb szerepet kap az egyszerűsítés. De ezt már az új csapat tudja. Ahogy azt is, mennyire egyszerű ill. összetett játék végül a cél.
 
Nagyon sokféleképp tovább lehetne költeni ezt a lapot, hogy vajon még hogyan is működhetne... de álláspontom szerint ez van rajta, ezt lehet belőle levezetni. A "feltétel" tartalma okozhat némi bizonytalanságot, de épp itt kell nagyon határozottan meghúzni a vonalat. Ez a szabálylap egy szimpla húzó/dobó szabálylap. Kb úgy működik, mint a Manafonál a Vp-re. Ott se nézzük, hogy milyen egyéb effektek kapcsolódnak a Vp adásához/kapásához. Csak a puszta növekedést/csökkenést. Tekintsük úgy Iustitiát, mint a kézben lévő lapok számának csökkentését, növelését, a Manafonál mintájára.
 
Köszi a választ.
Röviden összefoglalva, akkor ha jól értem a Iustitia nem "másol" dobatást vagy húzást, hanem kisüt egy újabbat minden egyes fennálló esetnél. Ez így tényleg jobb és egyszerűbb. A feltétel része a lapnak összezavart engem egy kicsit.
 
Ez pont szembemegy azokkal, amik korábban le lettek írva. Nevezetesen, hogyha valamit az ellenfél a semmibe dob, akkor Iustitia is oda dobat. Én logikusnak tartanám, ha mindent másolna. Tehát, ha mondjuk valaki a saját antimágiájának dob a semmibe egy varázslatot, azt a szabálylap vigye át a másik félre is, s dobjon ő is a semmibe. Eddig erről volt szó.

Hozzáteszem milyen vicces gondolatsor mondjuk Iustitia vs Korlátozás mellett a kezdőkezeket a semmibe dobni.
 
A kódex ismerete amúgy is szükséges a játékhoz, a kódexből pedig következik a lap működése, szóval a probléma ott van, hogy lusta vagy bemagolni a kódexet.

Off: teljesen felesleges letiltanod, így is látom, mit írsz
 
Kihagytam a kivételek közül a költségnek való dobást. (Elvben lehetne költségként való húzás is, de azt még nem találtuk fel. )
 
úgy gondoltuk, ideje megdönteni a zilak-din faq rekordját
vagy leiráét, ha az már megdöntötte
 
A szabálylap két dolgot tud másolni a dobást és a laphúzást (két kivételt tartalmaz a lap maga, a kezdőkéz felhúzását, és a saját dobató vagy húzó hatását nyilván nem fogja ismételni).

A dobás/húzás esetleges feltételeit ugyancsak átviszi a másolt effektre, illetve ha az késleltetve jön létre, akkor a másolt effekt is ugyanúgy késleltetve fog létrejönni.
Minden más csak továbbköltése a versnek.

A Iustitia egyszerűen dobat. Mindenféle további meghatározás nélkül. A dobás definíciója szerint ez kézből gyűjtőbe dobást jelent. Akárhova dobat az eredeti effekt, további instrukciók nélkül a szabálylap csak ennyit tud "lemásolni".

Ugyanez a helyzet a húzással is. Az Iustitia csak húzat. Ez definíció szerint a pakli tetejéről kézbe történik. Akárhonnan, akárhogyan húzatott az eredeti effekt és a felhúzott lapnak akármi lett volna a sorsa, a szabálylap csak arra ad utasítást, hogy mindenki más is húz ugyanennyi lapot. Tehát a szabálylappal felhúzott lap kézbe kerül és ott is marad.

A "feltétel" általában egy "ha"-val kezdődő meghatározást takar. Azaz nem következik be mindenképp a húzás/dobatás, csak ha ez a bizonyos feltétel teljesül.

A dobásnál ilyen feltétel pl. az anti-mágia definíciója szerinti varázslat eldobás. Mivel ez a speciális dobatás csak varázslatot tud eldobatni, ez egy olyan feltétel, amit a Iustitia is megőriz. Tehát a többi játékos is csak varázslatot fog dobni. (Ahogy már írtam, arra nem utasít a szabálylap, hogy a Semmibe dobj.)

Egyébiránt sejthető, hogy lesznek még kérdések, és emiatt szükség lesz egy teljesebb körű faq-ra a laphoz, szóval türelem.
 
Ha már Iustitia, felmerült a kérdés, hogy működik Alanori piaccal. FAQ-ban is benne lesz már, de leirom már most, hátha érdekes valakinek:

Az Alanori piac húzásnak tekintendő, tehát ilyenkor kvázi húzunk 2 lapot a saját paklinkból és az ellenféléből, és azt berakjuk a piac alá.
Ha van kint az Iustitia, ilyen esetben az ellenfél is húzni fog 4-et. (Tehát a piac nem igazán kombózik az Iustitiával, sőt).
 
Ha két képességet választasz neki, akkor az a két képesség lesz a lap szövege. A többi (nem választott) szöveg pedig "törlődik róla". A szövegben szereplő képességeket olyan sorrendben kell végrehajtani, ahogyan a lapon vannak. Tehát előbb leszed, aztán csábít.
 
Az új kérdezz-felelek után hogyan működik a Könyvmoly? Ha pl. a 2 képességnek a leszedést és a csábítást választom akkor kötött a sorrendjük, azaz először leszedek és utána csábítok?

Vagy választhatom 1. képességnek a csábítást és 2.-nak a leszedést?


Erről van véleménye valakinek?
 
  ... | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.