Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A sötétség párduca
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
Arithon, az Árnyékmester sötétséget idéz ellenfele, Lysaer, a Fény Ura flottájára. A varázslat hatására a sötétségből álló párduc átmenetileg elnyeli a napot.
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 |
Nézet:
*Belép egy nagydarab barbár, s körbevizslatja szemeit a berendezésen, és a bent tartózkodókon. Morod valami köszönésfélét, majd a pulthoz lép.*
Egy korsó sert... *Mondja dörmögő hangon. Mikor kiteszik elé az italt, nekilát szép lassan elkortyolni...*
 
Éppen visszaülne az italához, amikor elkerekedett szemekkel visszarohan a pergamenhez, és gyorsan ráfirkantja az aljára:

"A mulcság szombati napon lesz!"
 
A vértje alól előhúz egy pergament, majd hevessen jeleket kezd rá karcolni, kisvártatva diadalittasan a magasba emeli a gyűrött papírt, elvesz egy evőezköznek használt kést a pult mögül, majd odafordul az oldalfalhoz és kitűzi jól látható helyre. Ez áll a tekercsen:

"Közhirré tétetik! A Nyuhvatt Fekette Sárkán fogadóban mulaccság készül! A rendeszkeddésben már a regeli órákban lehhet segédkedni, de az igazi tolongás a déluttán négy és öt ora közőtt kezdöddik meg. Amikora mán minden tisztelt egybegyültnek jelen kéne jelennie itten, az a nyolc óra tájában levő időpont! És a gatyát felkötni, mer lessz minden jo csak legyünk minnél töben!"

Aki az ezután következő percekben csak olvasta a törp alkotását, jót mosolygott magában, de nem szólt egy rosz szót sem, hisz már az is dicséretszámbamegy, hogyha egy harcos tud írni-olvasni, azt senki nem várja el, hogy a helyesírást, vagy a szövegalkotást is elsajátítsa..
 
-Benne vagyok! -szól a törp, majd csörrenéssel ér talajt a bárszékről.
-Szerintem barbár barátunk is velünk tart, de kicsit később mennyünk, miután azok ott fönn péppé verték egymást. //később=szombatot egy jó kis kocsmai bunyóval kezdjük//
-Hmm.. a barbárok hárman vannak, és mi is.. csakhogy neked elf nincs fegyvered -madj előveszi ővéből kopott csatacsákányát és így szól:
-Bár ez nem varázsfegyver, de megmentette már párszor az életem. -majd átnyújtja.

//a harc szabályai a topicon belül: 1.senkit nem csaphatnak szét együtésre, itt a szórakozás a lényeg, és nem az erőfitoktatás. 2.egy varifegyvernek sem lehet csatákat eldöntő/hatalmas/pusztító ereje jelzem:az én harci kalapácsomnak sincs ilyen hatalmas tulajdonsága 3.senki nem hal meg, max elájul egy kiadós küzdelem után, de külön figyelem az 1es pontra!! bocsi a közjátékért, de ezeket a szabályokat közzé kellett tennem, kérem a szórakozás végett tartsa is be mindenki//
 
Az elf nagyot nyekkenve érkezik földet. Szerencsére semmi komolyabb baja nem esett. Leporolja magát majd visszamegy a kocsmába. Odamegy az italozó törpéhez és barbárhoz.
-Segítségre lenne szükségem, hogy visszaszerezzem a kardomat. Némi fizetség fejében segítenétek-e?
 
Hány órakor?
 
-Még szép! -kiált a törp, majd rendel kettőjüknek valami garatkaparót.
-A nevem Lord Raptor! Neked mi a neved és mijáratba vagy erre?
 
A barbárok meg sem várják, hogy az elf befejezze mondandóját. Kicsavarják a kezéből a kardot, kezét -lábát összekötik a száját betömik, és nemes egyszerűséggel kidobják az elfet az ablakon.
-Akár egy csomó pénzt is kaphattál volna, de most már mindegy.
Mondják magukba. Az egyik barbár fölkötni készül a kardot, de ez a többieknek nem tetszik.
-Má' mé' a tied lenne, mikor én szedtem el tőle!?
-Igen de én kötöztem össze a lábát!
A földszinten is hallani lehet a kitörő verekedést...
 
Titusz a kocsmaros jelenik meg. Nyoma sincs már a tegnapi züllötségnek, normalisan néz ki. Arcán méteres vigyor. Nemtudni minekörülhet ennyire...

// kicsit away leszek most (par nap csak néha fogok irogatni) de hétvégére egy IGAZI meglepi készül.. legyetek minél többen szombat este forumközelben!!!//
 
Belép a fogadóba, halkan köszön az illendőség kedvéért, majd egy mézsör megrendelése után helyet foglal egy csendes sarokban, innen figyeli a körülötte zajló eseményeket és a helyi szokásokat.
 
Termetéhez képest, hírtelen mozdulattal pattan fel a barbár. És döngő léptekkel megindul Lord Raptor felé.
Sokan dörzsölik a kezüket, az előrelátható harc örömére. Ám nem ez történik! Hatalmas tenyerét a törpe vállára teszi, és öblös hangon megszólal.
-Szeretem a szókimondó figurákat. Alig érsz a derekamig, de mégis egyenrangú vagy velem. Ez igen!
Asszondom, jobb a békesség! Iszol velem aprósság?!
 
-Ha nem tetszik uraságodnak, akkor nem kell ide járni -horkan fel a törp- és legalább addig is történik valami. Ahhoz meg nekünk semmi közünk, hogy mit csinálnak odafönt, amíg nekünk nincs belőle bajunk. Amúgy sem egy túlbecsült dolog varázstárgyakat adni-venni, dicsőbb dolog csatában megszerezni őket!

Majd visszafordul a bárpulthoz, és kér még egy pofa ork sört.
 
Mi ez a zavaró vakító fény?!
Ja, már megint kereskednek az emeleten. Én mondom, ennek egyszer rossz vége lessz! Még az is megeshet, hogy bor helyett vér fog folyni! Azt meg én nem iszom!
Itt van ez a törpe is, ki tudja hányadszor bucskázik le a lépcsőn? Talán ha kevesebb cumó lenne rajta, lépést tudna tartani magával. Aludni sem lehet tőle, felveri a barbárt legmélyebb álmából! No de ha már fenn vagyok, akkor iszom is.
-Egy kupa bórt, de izibe! Hogy csapna beléd az a kénköves barbár ménkű!
 
Az elf kihuzza a kardját, mely fehér fénnyel világítani kezd.
-Ez a kard valaha Augur egyik testőrének a kardja volt, nem eladó.
 
Nekünk csak a kardod kell mondta a legnagyobb barbár! Nem ingyen, hanem kapsz 1000 aranyat.
 
A lépcső irányából egyre hangossabban lehet csörgő-zörgő ütemes dörrrenéseket hallani, majd egy pillanattal később törpünk bucskázik le és elterül a söntés és egy bárszék közt átkozódva.
-YVORL REDVES FARKÁRAA! -ordítja magából kikelve.
Úgy látszik bal lábbal kelhetett, majd feltápászkodik, és odavakkantja a csaposnak:
-Ork sört, és nézesse meg azt a kiálló deszkát a lépcsőfeljárónál!
Majd leül az asztalához és hörpölget.
 
Az elf átveszi a barbárok üzenetét, és fölmegy a szóbájukba.
-Itt vagyok, mit akartok tőlem?
 
A barbárok megszóllítják Tituszt:
Ha a mágikuskardos gyerek visszajön, küldd fel a szobánkba!
3 súlyos aranyat tesznek le a pultra.
 
A még mindíg a sarokban ülő barbárt, senki nem vette észre! De nem is csoda! Vegyes érzelmek kavarogtak benne, egész este. Testét utazóköpenyébe burkolta, és magában mosolygott. Milyen szép is volt, emlékek melyeket már rég elfeledett. Újra élte őket! Hogy is magyarázhatná el, nem értenék. És különben is, csak őrá tartozik! Sokáig figyelte a Lord és Helena között folyó párbeszédet. Még ők sem tudják, azért reméli sikerül nekik! Mindegy! Elmult, és most folytatódjon a küzdelmes élet! Kupályára néz, majd feláll!
Az ajtóból még visszanéz, és arcán békés mosoly terül el.
 
// Hupsz... Bocsi... Nem esett le elsőre, hogy a Tituszt helyettesítő törpe te vagy... O: ) A pénzt azért adtam neki, hogy nyomatékosítsam valamivel a kérésemet... O: ) //
 
-Jól idul a nap -böki maga elé a törpe, miközben megcsörrenti a tarsolyát- bár nem is tudtam hogy ilyen kapzsi vagyok? -mondja meglepődött képpel.
-Egy üzenet átadásáért mióta szokás egyáltalán fizetni? -nemhogy 20 aranyat? Hmm.. a kisasszony nyílván nincs tisztába az itteni szokásokkal, azért adta. Ha visszatér visszaadom neki és fölvilágosítom.

A bor -általános beszélgetőpartnere- egyetértően lötyög a kupában, majd tűnik el a torokban.

Hé te ott! -kiált mostmár az előzőnél nyúzottabban Tituszra- Legközelebb talán úgy rendezzük a bulit, hogy egyeztetjük mindenkivel az időpontját! Mégsem járja, hogy csak egy ismerős arcot láttam egész este!

Majd nagy duzzogva betol még egy kupa bort, és így szól Tituszhoz:
-Nah, ha valakinek valami gondja volna a tegnap esével, küld csak hozzám, de szólj neki: aki kopogni mer estéig, azt néhány baráti pofonnal fogadom. Ha bárki más keresne, akkor vagy hagyjon üzenetet, vagy a baráti pofonok terhe mellett jöjjön fel hozzám.

Majd felcammog az emeletre -ügyelve föl ne lökje valaki- és bemegy szobájába. Igen fárasztó volt az előző nap, ajtó zár, csizma ledob és -csak úgy ruhástól- zumm az ágyba.
 
Frissen és üdén siet le a szobájából. Még mindig mezítláb van, és csak egy vékony, majdhogynem áttetsző, hófehér pallát és egy ezüstszínű övet hord magán, valamint egy malachit láncon lógó vörös ékkövet a nyakában. A haját reggel még befonta, hogy a kinti szél ne nagyon kócolja össze. Amikor a fogadórészbe ér, a "kézbesítő" megállítja és kezébe nyomja a levelet. A törpe kíváncsian fürkészi a lány tekintetét, remélve, hogy jó hírt tartalmaz a levél, és így az ő markát is üti némi jutalom...

...a lány arcáról azonban nem sok mindent lehet leolvasni. Visszateszi a levelet a borítékba és a törpe kezébe nyomja.

- Szeretném, ha legközelebb nem adna át nekem semmiféle üzenetet, kivéve, ha az a Sheran Nagytanácsból érkezett, vagy Cornelius Rufustól jött. Remélem, érthető voltam.

A törpe csak áll egy helyben, és még mindig a lány arcát fürkészi. Helena rosszallóan megcsóválja a fejét, és húsz aranypénzt számol le a törpének.

- Ó, hogyne, kisasszony, amit csak óhajt... - kezd heves bólogatásba a törpe és gyorsan odébbáll, mielőtt a lány meggondolná magát. Helena komor tekintettel az arcán lép ki a szikrázó napsütésbe...
 
Titusz is megérkezik. Még mindig a tegnapi ruhája van rajta. Több helyen szakadt és véres. Ám arca nem fáradtságot tükröz! Sőtolyan vidámnak tűnik mint még soha.
Kicsit felhuzza a szemöldökét a romokon, ám int a klónnak és aglólemmnek hogy nyalják föl a troll harmonikust és mostmar küldjék el a részeg RockinTarkadia tagjait.
- Üdvözlök mindenkit. Látom jó volt a pary. Sajnálom, hogy nem lehettem itt ... de igen fontos dolgom volt. És.. már majdnem kiböki, hogy mi is az a fontos dolog ám csak elmosolyodik. - majd úgyis megismeritek... majd legurít egy korsó sert és leül apja hintaszékébe. LÁtszik rajta hogy ideges még csak át sem öltözik. Láthatóan vár valamit. Vagy valakit?
 
Az elf után négy barbár jön fogadóba kötésekkel és sebhelyekkel. Leülnek az asztalhoz és a legerősebb pálinkából rendelnek egy korsóval.
 
Ebben a pillanatban érkezik a mágikus kardos elf. Odamegy a Tituszt helyetesítő törpéhez és ezt mondja:
-Ha lejön a Sheran hívő lányka add át neki ezt az üzenetet:
A rózsa piros, az ibolya meg kék, leszel e a kedvesem te szépség?
Majd egy aranypénzt nyom a törpe kezébe, és ahogy jött úgy kiment.
 
-A fene!- toppan be a törp - látom tegnap buli volt, és én lemaradtam róla.
 
Hajnalban zárja a kocsmát, a gólem segítségével kitessékeli az ittassabb egyéneket. Eltörölgeti a pultot, és összeszedi a poharakat, kupicákat.

Huhh, nehéz napja lesz holnap.. és valószínűleg az átlagnál zsörtölődőssebb is lesz.. nah, de ez már nem az ő baja...
 
Legyen jó éjszakája! -szól utánna, de csak a jószerencse szele viszi el a zűrzavarban a hangot a távozó lányhoz.
 
-És hogymegy ennek a templomnak az alapítása?

//kérdezz teis, kezdek kifogyni //
 
- De ha megbocsát, én most visszavonulnék a szobámba... További kellemes mulatozást az éjszaka hátralevő részében... de azért ne legyenek túl zajosak, egy kis nyugalom nekem is kijár... Minden jót, Lord Raptor! - mosolyogja, majd leugrik a pultról és eltűnik a lépcsőfordulóban.

// Bocsi, csak közben a szemem mindjárt beleragad a billentyűk közé... Csöppet kifáradtam ma... O: ) Jó éjt! : ) //
 
  ... | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 |
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.