Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Namír szántóföldek július 15.
Hatalom Kártyái - 10. kiadás június 16.
HKK - Zén Legendái: Alanor bűnei május 12.
A pillanat képe
Káoszteknőc
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"AHHH, a káoszteknőc! Gigantikus méretű szörny, sebezhetetlen páncélban. Nagyon hatékonyan kell támadnod ahhoz, hogy a néhány, sebezhető részén keresztül komoly kárt tudjál benne tenni. Egy jól irányzott ütés a fejére, amikor kidugja, egy szúrás a lába mellé, vagy egy prezíc vágás a farkára - megteszi mindahány. Ha a káoszteknőcöt fel tudják bosszantani, hatalmasakat harap, de egyébként békés jószág. Pedig sokan vadásznak rá, hiszen páncélja igen hasznos alapanyag." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Lemaradt KT-k fejlesztésének a segítése
Nyári könyv és HKK akció! - 2018.07.19. - 2018.08.01.
2018. évi Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó
Hagyományos verseny – 2018. július 15. Versenybeszámoló
Nyári MondoCon 2018.07.14. – Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Dobókocka (10 oldalú)
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)

A lista folytatása...
TF help (6410)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6192)
Raia templom építés (568)
[HKK Piac] Régi lapok (1294)
[HKK Piac] Eladó lapok (140738)
[HKK Piac] UR lapok (10350)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A bárdversenyekről
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Meg a vízitündér is!
Vagy legalább ne adhasson magának (vízitündérnek) életet a képességével. Korrekt erőforrás lenne, de beteg hogy kirakod az első körben, és mire az ellenfél jön, már 3x kell leszedni.
 
Miklóssal majd beszélek, hátha szeretne írni egy cikket erről ismét, így 10 évvel később

Illetve még a követőkhöz, meg kell nézni, hogy mit eredményezne a nerf levétele.

Nerfre szorul továbbra is:

Thormedor: ne lehessen 1 alá csökkenteni a költséget nekronnal.

Istenek hírnöke, Kyorg: ne engedjen 1 mana alá.

Persze nem érdemes az ALO megjelenése előtt ezekről a dolgokról beszélni, meglátjuk, hogy milyen metát hoznak magukkal az új lapok.

Ja, és ha az ételkiontó nem válik be eléggé, akkor vesszen a krabber is!
 
Hát, igen
 
Valszeg érdemes lehet majd felülvizsgálni a követők második körre tolt drágítását, hátha...
 
BDV-ben is lehet kérni ultrát, azt se hagyd ki! Az egy elég random tétel. (Lásd még nemrég is lehetett kérni Univerzális megoldást)
 
„Azonban egy mikronnyi különbség mindig lesz a lapok erőssége között. Ha viszonyítani akarunk, az Illúziósárkány mondjuk 1000%-kal volt erősebb az Evaporőrnél. Egy mai kiegészítő spoilerje csak 10, esetleg 20%- kal jobb a kiegészítő átlaglapjánál”

Ezzel nem értek egyet, szinte minden kiegészítőben jelenik meg 2-3 olyan lap, amiről előbb-utóbb kiderül, hogy bőven erősebb a többi lapnál. Lásd anno a hatalom torzulását, a megszakítást, kyorg tudást, bufa segítségét (amit igazán csak most fedeztek fel) stb. Szvsz nem baj, hogy vannak spoilerek, csak ne mondjuk, hogy egy kyorg tudás összevethető egy Energizációval, mert nem összevethető.

"Vannak persze 3-4. körös nyerések, sőt, néha még gyorsabbak – de ilyenek már régen is voltak. A lények, varázslatok erősödtek, de az ellenük használt lapok is, így az egyensúly megmaradt."
Ez ma redukálódott a második körre. Igazából ott dől el a játék, hogy a második körös erőforrásod/kontroll lapod létrejön-e, és meg tudod-e védeni? Ennek elvileg nem kellene zavarnia ma sem az egyensúlyt, picit élesebb a húzás szerepe (közvetetten a pakli összerakásáé) illetve hogy kevesebb kör alatt zajlik a dráma. Ennél kevesebb körre a védekezés miatt nem gondolom, hogy rövidülne a játék.

"Összefoglalva tehát, én nem érzem, hogy a lapok erősödése bármilyen problémát jelentene a játéknak, főleg mert korántsem olyan jelentős mértékű, mint azt sokan hiszik."
Ez egy 2008-as cikk. A Múltidéző és társai kb ugyanakkor intervallumot ölelnek fel, mint az azóta eltelt idő. Ez borzasztóan sok, gondoljunk csak bele, a házasságok fele ennyi idő alatt 2x felbomlik, pedig az nem egy hobbi játék. A HKK mégis megmaradt. 19 éves játéktapasztalatomra alapozva mondom, hogy szerintem a készítők nem fogytak ki a kreativitásból, az adott meta tombolása jellemzően fél-egy évig tart. Korábban is volt Mentor pakli, Sárkány kincse tárgy pakli, gólem pakli stb., így vagy úgy, de mindegyiket kezelte a kiadó.

„Ami szerintem inkább ártott a játéknak, az a szabályok elbonyolódása és a lapok komplexitása volt, illetve a versenykörnyezet kiszámíthatatlansága a rengeteg követő és szabálylap miatt.”
Szerintem ezt a kérdést kifejezetten jól kezeli a kiadó, nem véletlen, hogy szabálylap az elmúlt 7 évben összesen 7! új szabálylap jelent meg, ezek közül a Bűvös erdő „csak” újrakiadás.
A szabályok bonyolultsága jóval régebben is jelen volt, ezt szoktuk meg, aki HKK-zni akar, előbb-utóbb úgyis belejön, akinek nem tetszik, irány a Heartstone, ez eddig is így volt.
„A követők és szabálylapok is fokozatosan gyengülnek, kiegyensúlyozottá válnak, nem pecsételi meg a meccset már előre a követőválasztás.”
Mondanám, hogy ezzel nem értek egyet, de 2017-ben nem egyetérteni egy 2008-ban született véleménnyel olyan, mintha most elkezdeném hibáztatni az akkori miniszterelnököt, hogy nem látta előre a válságot.
Mára ez változott, és a narancs lap megkockáztatom, legalább 40%-ban eldönti a meccs végeredményét (másik 40% a pakli összerakása, maradék 15% játéktudás, 5% szerencse, 100% indok, hogy emlékezzünk a névre;)
Ez viszont inkább csak átalakulás, még (d)evolúciónak sem mondanám. Ugyanannyi, vagy még több döntési helyzet van egy-egy játékban, mint korábban. Az, hogy ez most nem 10, hanem 2 játékbeli kör, nem von le semmit a játékélményből.
Most jön ki az új kiegészítő, én bízom benne, hogy a kiadó megoldást kínál a jelenlegi meta jelentette problémára is – mivel minden fórumon ezt kommunikálják, nincs okom kételkedni.
 
A követõk és szabálylapok is fokozatosan gyengülnek, kiegyensúlyozottá válnak, nem pecsételi meg a meccset már elõre a követõválasztás.


Hát,a követőválasztás nem is pecsételi meg, mivel óriási szabálylap dominancia alakult ki (Sokszín, Életenergia). A követők (szinten) teljesen kihaltak a profi mezőny éléről (hagyományos környezetben,nem tekintve a most "megjelent" Új nemzedék formátumot).
 
148-as AK cikk a HKK erősödése.

Érdemes elolvasni, főként a végkövetkeztetést.

kíváncsi lennék, hogy mennyire van ez így még ma is?
 
A 20-as nagyságrendet kicsit kevésnek érzem. Én 1000 körülre saccolnám a féléves ultrákat. Osztjuk 12-vel, 83, kb reális. Minden urből ugyanannyit nyomnak a félévben. Egyébként meg mondjuk az előző félévi ur támogatott versenyeket összeszámoljuk, elosztjuk 4-el, hozzáadunk epszilont (tesztelők, hsz győztesek kapnak plusz ureket), és akkor kijön a pontos szám +-5.
 
Fura, pont ezen gondolkodtam én is kb. 5 perce. Engem is érdekelne a válasz.
 
Sziasztok!

Lehet, hogy valaki megkérdezte már.
(Ez esetben bocsi, hogy ismét előkerült.)

Tudja-e valaki, hogy az ultra ritka lapokból, hány darabot készített a Beholder csapat?

Tehát pl.: Az Achát gólemből 20-at, a Mahomi gólemből 23-at. -ez csak példa-

A válaszokért előre is köszönet!

Üdv:
Sawalock
 
Egyszer én is bontottam egy ilyet, volt a behós drafton, a pécsi drafton is, és asszem öcsémnek ismvan egy ilyen lapja.

Szóval akkor nagykiegenként minimum 5db.

De a pécsi drafton volt egy booster, amiben eggyel kevesebb lap volt, volt egy olyan booster, amiben 21 lap volt, de 3 ritka, és volt egy olyan lap, hogy 3 lapot nyomtattak egy papírra. És ez az egyik booster egyik ritka lapja helyett volt bent. Szóval van baj.
 
Kedves Beholder bácsi!


Mennyire fordul elő gyakran, hogy egy kiadott kártyának a hátulja teljesen fehér? Nem zavar mert gyakori, csak kíváncsi vagyok
 
Köszi
 
Nem lesz most Zén. Júliusban lesz legközelebb.
 
Lesz májusi zén vagy az olimpia miatt elmarad?
 
Mar kint van a kieg. beharangozoja Zsoltitol, es hetfotol tovabbi lapok varhatok!
 
Igen.
 
Pároson kell hogy meglegyen fizikailag a két szabálylap?
 
Be kell lépni a csoportba! Nem szekta az kérem Amúgy nincs info.
 
Engem is az érdekelne, hogy mi van már az új kieggel? A júniusi verseny bontott lesz, de info semmi azon kívül, amit az egyszín versenyen láttam. Kezdek aggódni... Lehet, hogy FB-on lett a csoportba "valami" írva, de nem vagyok benne (mint ahogy sokan mások), és jó volna valami információmorzsa... VALAKI?

Köszöntem!
 
Udv!

Ugye tegnap be lett jelentve, hogy lesz nyaron uj kieg.
Elso kerdes: akkor a juniusi meglepetes verseny bontott lesz?
Masodik: nem tudom regen hogy volt a kvalif, de akkor ha bontott lesz, az elso hany ember fog tovabb jutni igy vegyes mezonyben?
Harmadik: nem lenne ilyen esetben jobb kitolni a kvalifikacios versenyt a juliusi hagyira? Annyira nem kiraly a szerencsejatek faktor...
Negyedik: ha tok mas lesz a juniusi verseny akkor targytalan
 
Nem arra gondoltam...

http://i.imgur.com/IZ3ZyZB.png?1
 
Azért, mert "_etnikum"-ra adja ki.

Egyéb trükkök.
 
csak jelezném, hogy a lapkeresőben az "etnikum" keresési opció nem működik (semmit nem ad ki)
 
Valaki magyarázza el neki.
https://prohardver.hu/dl/upc/2015-10/198669_fb_img_1445492905607.jpg
 
"hirtelen más lapot nem találtam" ezen csak Tudjukki érti azt, hogy "egyáltalán nem találtam más lapot".
 
http://bdv.beholder.hu/index.php?m=segitseg

Itt megtalálod. Jól el van dugva, ez tény.
 
Szia!

Ez komoly kérdés volt. Mivel ezt írtad, idézem:
(...)Hirtelen más lapot nem találtam, ami nem stimmel(...)
, feltételezem, minden lapot megnéztél, ami azért a mai HKK-poolban elég nagy elemszámú minta
Szóval ez nem trollkodás, csak tényleg érdekelt, hogy biztosan nincs-e másik hibás lap vagy még lehetnek "fehér foltok" És nem, nem ez a legnagyobb örömöm, bár nem értem, ennek miért kellene örömnek lenni.

További szép napot!
 
teljes szívemből kívánom, hogy a legnagyobb örömöd az legyen az életben, hogy itt trollkodsz nekem.
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.