Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: TF25 december 12.
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 25.
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
A pillanat képe
Harcias manó
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Mielőtt még megsajnálod ezt a pöttöm kis teremtményt, és netán a "Jaj, de cuki" mondat is kibuggyan a szádon, elárulom: az első zóna számtalan kalandozóját késztette már futásra a képen látható átokfajzat. Talán majd, ha megbököd miniatűr kardocskájával, te is belátod, hogy rossz helyre skatulyáztad e lényt.
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 30.
HKK kódok
Beholder Karácsony - Akció! 2017.12.08. - 2017.12.20.
Gemina erdeje lapelemzés (3. rész)
Veszettség

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái verseny - 2017. december 6., Excelsior
Hatalom Kártyái verseny - 2017. december 12., Budapest
Hatalom Kártyái verseny - 2017. november 12., Debrecen 6.

A lista folytatása...
Lapötletek (63423)
Beholder Karácsony - Akció! 2017.12.08. - 2017. 12. 20. (3)
[HKK Piac] Régi lapok (1241)
Kérdezz-felelek 30. (41)
[HKK Piac] Eladó lapok (140045)
Na, mit bontottál? (2839)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
Valaki figyel tged


Utoljára ezt küldték:
Valaki figyel téged
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
A jövőre nézve kérdezem, hogy lehetne-e a következő kieghez (legalább) annyi kódos lapot nyomtatni, ahány kód kerül a csomagokba? A kommentedből úgy veszem ki, hogy a kódos lapokból ugyanannyi van, mint más ritkákból, de egy ritka minden 46. pakliban van, kód meg minden 5.-ben. Ha a 3 kódos lapot egyenlő mértékben váltanák a játékosok, akkor is 46/5*3=3-szor annyi KM kód van, mint KM-es kódos lap egyáltalán?? Lenne valami akadálya, hogy egy nyomdai ivre minden ritkából 1-1, kódos lapokból meg 3-3 kerüljön? Az, hogy ezzel a kódos lap piaci értéke csökkenne, nem értem, miért zavarná a kiadót, hiszen ahhoz, hogy valaki kiváltsa, fixen meg kellett vennie az 5 KM-et+1000 Ft értékű valamit amit egyébként nem nagyon venne. Igy a kódos lap piaci értékétől független, hogy a Behonak mennyi a haszna egy beváltáson. (Éppen emiatt szerintem a piaci értéke se nagyon menne 1500 Ft alá, mert mégiscsak jó lapok, és mindenképp 5 KM ára+1000 Ft a megszerzésének költsége.)Azt se hiszem, hogy kevesebb kódot váltanának be, csak nem egy ember váltana be százat, hogy aztán csak tőle lehessen megvenni, hanem mindenki beváltaná magának a 3*3 kódot. Sőt, hosszú távon talán többet is váltanának be, ha egy kezdőbb játékosnak mondjuk csak év közepén gyűlik össze a kivánt mennyiségű kód, de már csak Tornaduszt kaphat érte meg Ewgbert megszakitását, lehet hogy inkább be se váltja.
Egyébként én bontottam annak idején 9 Vizitündért, és van 6 Szemétdombom is, szóval nem azért irom ezeket, mert nem jutott, csak tényleg jobb lenne a hangulat és talán a vásárlási kedv is az ilyenek nélkül.
 
Nem biztos,hogy az ára az "egekben" lesz. Fel is lehet úgy fogni, hogy a Szemétdomb egy 10pontos spoiler lap, ami ha nagykieges lenne, akkor is 1500-2000 körül mozogna. Annyit pedig "bárki" kifizet pl. egy Gomak-ért vagy A hatalom szaváért,nem igaz?
Szerintem a BDV megjelenése inkább csak felpörgette a kiegészítő vásárlást. Te inkább vennéd 1350/kieg áron Robi vagy örülsz neki,hogy kb. 950/db meg tudod venni? Na ugye
Az pedig,hogy van olyan játékos, aki ebben éli ki magát, hogy berendel több tonna lapot és abból épít házat, az pedig az ő dolga
Ha pedig valaki ebből,hogy kártyával üzletel, meg tud élni, annak elismerésem.
 
így majd az ára az egekben lesz majd. És nem a behó fog profitálni belőle, hanem azok, akik tonnaszámra berendelték. A zéneknél már tapasztalható a hiány egy ideje, meg sietni kell, mert elfogy. Ezzel a hozzáállással majd eljutunk oda, hogy kijön az új kieg valaki x milláért megveszi az összeset, aztán már csak tőle lehet majd venni. A behó mossa kezeit, mert hát neki ez üzlet és hát elfogyott az összes kieg, a játékos meg majd megveszi többért ha kell neki. Jelenleg ez a hozzáállás a behó részéről. ezzel csak a játék jövőjét ássák alá. Egyébként azt is észre kellene venni, hogy ezek a problémák a bdv megjelenése óta van. Egyesek lassan ebből fognak megélni.
 
Pedig pont ennyivel jobb mint a többi majd a paklilistakon kiderül egyböl de örülok hogy legalabb nektek is jo akkor!
 
Ja es ha sokkal tobb lenne belole, mint mas ritkakbol, akkor sokkal kisebb lenne a lap erteke, igy a 'jutalom' a kodert is.
 
Nem irhatom le a szamokat, de siman elment ennyi.

Ahogy mas is irta: ha minden 5. pakliban van kod, es mindenki bevaltja Szemetdombra, az olyan, mintha minden 5. pakliban Szemetdombot bontanal. Mivel ugyanannyi van belole, mint mas ritkakbol, ha ilyesmi tortenik, nyilvan hamar elfogy. (egy atlagos ritkat - ha 92 ritkaval szamolunk a kiegben - csak minden 46. pakliban bontasz!)

Szemelyes velemenyem amugy, hogy bar a Szemetdomb tenyleg eros lett, de nem lesz annyival jobb a tobbi uj kodos lapnal, mint ahogy most hype-olodik.
Mindenesetre a tobbi kodos lap is el tud fogyni, szoval erdemes bevaltani, amit szeretnel.
 
Vajon hány diszplaynek kellett elfogynia ehhez (tehàt egyben 4kod van) kizart hogy ennyi elment...
 
Igen, ez egy nagyon jó észrevétel. Sem ez, sem az értesítés nélküli pontérték változtatás nem tesz jót a vásárlókedvnek.
 
Godzilla-godzilla!!
 
***uram isten, milyen mondatszörnyet alkottam , mea culpa***
 
Nem mondtam mást... Csak szerettem volna eloszlatni azt a tévedést, ami kb. úgy festi le a lapkészítést, mint egy enter megnyomását egy klaviatúrán. Egyetlen lapot nem tud/fog/akar a Kiadó kinyomtatni, és hogy ez a Kiadónak pontosan mennyibe kerül, azt Kft-n kívül csak igen kevesen tudják. Asszem.

De hogy ontopic is legyek: A lapok megjelenésekor látható volt, hogy piszok gyorsan el fog fogyni, ezért - bár én soha életemben nem rendeltem még lapot - muszáj volt, mert a szemétdomb szerintem igen sokáig meta lap lesz, és félő volt, hogy még így is ez a legolcsóbb beszerzési lehetősége.

Ettől függetlenül sajnálom, aki lemaradt, de tényleg. Attól nem félek, hogy nincs elég, csak attól, hogy így már sokkal magasabb lesz az ára (mivel neppertől kell megvenni).
 
" a HKK egy üzlet"

A kieg kevésbé értékes, ha csak 2 lap közül lehet választani. Aki konkrétan a kód miatt vette és pont ez kellett volna neki, az nem fogja venni. Ha tényleg csak pár forint bukó lehet a rajtuk marad kódos lap, akkor megérné többet gyártani, hogy ne apadjon emiatt a vásárlási/kódbeváltási kedv.
 
Így egy lap gyártási költsége saccra 10 Ft-ra jön ki, ehhez jön még a csomagolás, így kb 300Ft lehet egy kieg ELÁBÉ-ja. Persze nem csak ez adja az árát, hiszen a kiadó dolgozóinak is fizetést kell adni, irodát fenntartani, a grafikusoknak fizetni és új ötleteket megvalósítani, hiszen fejleszteni mindig szükséges, stbstb.

Azt akartam kihozni az egészből, hogy a kiadón maradt kódos lapok kevesebb kárt okozhatnak, mint az el nem adott kiegészítők. Ezért érthető azoknak a keserű szájíze, akik nem tudtak venni pl Szemétdombot, de a kiadónak a HKK egy üzlet. (Persze játékfejlesztést, akár digitálisat, akár fizikait nem lehet csinálni lelkesedés nélkül)
 
Nyomdában dolgozok, nagyjából van rálátásom a technológiákra és az árakra. Ha nem ofszet technológiával, hanem digitálisan nyomják, akkor a kártya gyártási ára nem függ a ritkaságtól (nem szükséges nyomólemezt készíteni). 1800 db kártya kb 100 db ív (A3), ez 600 playset, ami valószínűleg az aktív HKK társadalomnak elég lenne. 100 ív kisker áron is 25.000Ft 300-350g-os papírra, ekkora tételben jóval kevesebb.

Ha én lennék a kiadó, mesterségesen generálnám a forgalmat a kiegészítő megjelenését követő pár hónapra, hiszen márciustól már több, mint 35% kedvezmény is elérhető. Ennek egy természetes módja a limitált kiadású kódos lapok.
 
Bár ez nem az én asztalom, arra rámutatnék, hogy tiszta legyen:

A Beholder nem lapokat ad le a nyomdába, hanem íveket, amiken a lapok vegyesen szerepelnek. Ha jól tévedek, ugyanannyi kerül ki a nyomdából, minden egyes ritkából. Csak amíg egy nagykieges ritka minden 40-45. pakliba kell, hogy bekerüljön, és egy Zén-es cca. minden 10. csomagba (átlagosan, és most ki lehet matekozni, hogy pontosan mennyi is az annyi), addig egy BDV-s vagy kódos ritkából összesen ennyi van, és kész.
Természetes, hogy sokkal gyorsabban elfogy, mint a nagykiegbe vegyített bármelyik ritka (és vele a paklik).
 
Ez az utolsó mondat magára a kiegészitőre nyilván igaz, nem akarják, hogy rajtuk maradjon, de a kódos lapokból +500-at nyomtatni nem hinném hogy túl nagy többletköltség, hiszen itt csak a nettó nyomtatási költséget kell kifizetniük. A kódos lap piaci értéke sokszorosa a kiadás költségének (mig egy kiegészitőnél azért pénzbe kerül a lapok, csomagolás, stb. fizikai megvalósitása). Megtehetnék, hogy mindhárom fajta kódos lapból nyomtatnak kétharmadannyit, mint az összes forgalomba kerülő kód. Igy összesen kétszer annyi lap lenne, mint beváltható kód, de legalább majdnem mindenkinek jutna olyan, amit szeretne. A megmaradókon meg ilyen-olyan akciók keretében túladhatnának, még jól is járnának vele, mert ugye a BDV-s vagy kódos lap nyomtatása az a hkk-ban a pénznyomtatásnak felel meg kb, szinte 0 kinyomtatni, és piaci értékkel rendelkezik (amit a kinálaton kivül inkább a lap erőssége határoz meg - lásd Tornádusz-Villámhorgony). Az egyetlen szereplő, aki igy rosszul járna, az aki azért vesz több 100.000 Ft-ért hkk-t, hogy drágábban továbbadja. Ez viszont nem hiszem hogy a követendő irány, hogy bármelyik kiegből vagy Zénből a megjelenés előtti napon rendelned kell, mert aztán elfogy, és már csak a dilerektől tudod megvenni, drágábban.
 
Akkor nem koppant a szarkazmus
 
nem gondolnám.

de őszintén szólva pontos becslés kellene ahhoz, hogy meg tudják határozni, hogy akkor mennyi is kell. Illetve azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a lap mennyire lesz jó, ergo milyen kereslet lesz iránta.

Eladói szempontból inkább készítek annyit, amennyit biztosan eladok, mint sem, hogy hazardírozzak, hogy rajtam rohad.
 
Pedig már azt hittem visszatértek a szocializmus hiánygazdasági gazdaságpolitikájához
 
Nem érem ezt a nagy felháborodást.

Gondolkodtatok már az eladó szempontjából?

Neki az a jó, ha minél több és gyorsabban fogy el, mivel az megrendeléseket jelent.

Szóval, aki lekésett így járt.

Még én is beszereztem, ami kellett, pedig tartom még mindig magam a régi fogadalmamhoz.
 
Ne kiabáld el szerintem... Az ára hirtelen 1200-1300-ról felugrott 2000-re. Képzeld el majd, hogy egy kezdő-amatőrebb játékos mennyire fog örülni,ha min. 6.000/3db szerzi be a Szemétdombot
 
Igazság szerint nem érint a probléma, mert beszereztem ez idő alatt a szükséges mennyiséget.
Szerintem a trió legértékesebb és leghasználhatóbb lapja, ezért szétkapkodták.
Nem hinném azt, hogy ebből a Beholder kevesebbet nyomatott volna mint a másik kettőből...

Ráadásul a lapüzérek a fórumon sem adják túl kiemelkedő áron.
 
Én is így gondoltam. Bár én még mindig a tartalék kódos lapra szavaznék
 
És mindegyiknek ugyan az lesz a postai címe? persze megoldható h anyu apu tesó sógor stb...
 
Engem az sem érdekel, ha valaki egy teljes gyűjtőt rak tele szemétdombbal, de ha én februárban, vagy esetleg márciusban (mert a három fajta kódos lapból mondjuk számomra ez a legkevésbé érdekes) jutok oda, hogy beváltsak rá kódot, akkor legyen lehetőségem.

De feltehetően ekkor már jóval reális értékén felül lesz lehetőség beszerezni, vagy majd 2-3 év múlva belebotlunk pár száz forintért.

Nem a neppereket akarom ezzel bántani, mert természetesen én is szerzek be lapokat mindenkitől, de azt látni kell hogy itt is fellángolt a kapitalizmus és sajnos lassan elemészti a játékkedvet és a gyűjtőszenvedélyt.
 
Akkor csinál az ember több acc-ot, és mindegyikről rendel 17 kód értékben (ami 20.000 és kiváltasz vele 2 bdv lapot is).
 
Akkor is nagyon kevés. Ez most rekord gondolom. Valami korlát kéne, hogy egy accrol január közepéig (mondtam egy számot) X darab kódot lehet beváltani.

Ennél jobb lenne persze ha lenne egy tartalék kódos lap amit ilyenkor dobnának a mélyvízbe

No mindegy, engem nem érint, de azért ez a 6 hét elég kemény.
 
Jolvan akkor ügyes vagy. Sokat számit tényleg látom nem érted a lényeget.
 
Én is így gondolom, de ha ebbe belemegyek, akkor több mélyenszántó gondolatomat is megosztanám, amit egyébként mindenki tud, de senkinek sem hiányzik...
 
Valószínűleg nem a kevés nyomtatással van a baj...
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.