Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia június 17.
A pillanat képe
A Rókakirály
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A Rókakirály című könyv borítóképe.
Nézz szét a galériában!
XIX. Alanori Mini Olimpia
Kecskemét Kupa
Hagyományos verseny – 2017. július 22.
Tábor - Előzetes
Hagyományos verseny - 2017. július 22.

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2017. július 29., Nyíregyháza 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2017. július 29., Nyíregyháza 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2017. július 23., Polgár 2.
Hatalom Kártyái verseny - 2017. július 23., Polgár 2.

A lista folytatása...
HKK kérdés? (42482)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5885)
THARR templom épites (6)
Chara-Din templom építés (24)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9096)
[HKK Piac] Eladó lapok (139520)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Lili +1
 
Ez egy gyűjtögetős jàték. A természetéből fakad, hogy nem mindenkinek lesz teljes playset-je, illetve nem tud beszerezni minden kìvànt lapot. Szerintem ez a rendszer velejàrója, mint ahogy a càpàzàs és a spekulàció. A jàték a gyűjtögetéssel kezdődik. Aki pedig ebben nem eredményes és emiatt sír, arról Lili lànyom jut az eszembe, aki mindig hőbörög, ha valami nem úgy sül el a minipoly tàrsasban, ahogy ő azt szeretné.
 
Pont alább le lett írva,hogy TÖBBET NYOMTATTAK, MINT AZ ELŐZŐ KIEGNÉL!!!...
 
Oké, hogy nem nyomnak belőle direkt kevesebbet, de miért nem nyomnak direkt többet belőle? Gondolom a gyakori lapokból is több készül, mint a nemgyakokból, és minden gyakorisághoz tartozik egy adott darabszám, akkor a kódos lapokat miért ne lehetne külön gyakorisággal megbélyegezni?

Nekem már megvan a kellő mennyiségű Szemétdomb, de együttérzek a játékostársakkal, akik már nem tudják kódbeváltással megszerezni (számomra inkább a Vízitündér körülményes beszerzése a nonszensz, de ez egy másik téma). Szóval ahogy én látom itt a kereslet-kínálat nincs egyensúlyban, és erről a Behó tehet. Már korábban is volt róla szó, hogy lehetne több kódos lapot nyomtatni, és nem változtattak semmin, a jövőben el lehetne gondolkodni a rendszer felülvizsgálatán szerintem.
 
Kezd már elég cikibe átcsapni ez a dráma, amit néhányan tolnak.

Azért ne a Beholder legyen már a hibás, mert minden eddiginél durvább ütemben fogy a kiegészítő.

Ahogy Balázs is leírta: a kódos lapok száma mindig egyenesen arányos azzal, hogy éppen mennyit nyomnak az adott kiegből. Nem csak hogy nem áll érdekükben, de nem is tudnak "direkt kevesebbet" nyomni belőle.

Vagyis nem lett elszámolva semmi, egyszerűen csak többet vásárolnak ---> gyorsabban fogy. Nem lettek (stílszerűen) a kukába öntve a Szemétdombok, akinek még nincs, de szeretne, annak lesz lehetősége beszerezni.
 
nem még nincs egy se. van 16 kód, csak még nem kerültek beváltásra.
Nekem nem azzal van bajom, hogy elfogy valami, csak ne 1 hónap után. Már lassan lóverseny iramban kell az új dolgokra rárepülni, mert két hét és nincs belőle.
 
Persze ezt írtam én is, DE azért 33 kamu név azonos címmel nem lesz feltünő? és ez esetben szerződés szegést szeg elvileg az aki kamuzik

(ugye cirka 300 lap amit ha 3 ember vesz meg, az koponyánként 100 tehát 33 kamu kell fejenként)
 
Nektek van mindenből Robi?
 
Akkor használnak majd multi-accot és kérik a nagymama/nagypapa nevére,stb.
 
Sötét mágia idején még nem volt BDV.
 
Eddig a behó azt hangoztatta, hogy nem lapokat árul, hanem kiegeket. Akkor nem értem, hogy a behót miért érdekli, hogy mennyi az adott lap piaci értéke. A sötét mágia is nagy szám volt, mégse 1 hónap alatt fogyott el, itt ez a nevetséges. Miért nem lehet csak külön íven kódos lapokat nyomtatni, hogy azokból lehessen elegendő raktáron. Ha meg megmarad, akkor meg úgyis van évente két találkozó, ahol van zsákbamacsek, és abba nyugodtan lehetne tolni az ilyen fennmaradó lapokból. Így legalább nőne a behós zsákbamacska szinvonala is. Zénekből is simán lehetne többet gyártani.
 
Úgy se érdekel senkit,de azért 1-2 ötlet a témában... (nyilván a számokkal való játszadozás a behó belügye, így inkább csak irányadó amit ebben írok)

mivel a kódos lapok elsődlegesen a versenyzőket érinti, ők élnek az akció adta lehetőséggel stb, így nyilván azok mennyiségét az ő számukhoz érdemes lenne igazítani.

azaz ha van kb 100 aktív versenyző (erről azért már lehet egy jól közelítő statisztikája a cégnek), akkor 300-300 lap kinyomtatásával mindenki jól laktatható. (azaz nem lesz morgás, de ettől a behó akciós üzlet politikája is célt ér túl költekezés minimalizálásával)

Ami a probléma másik felét -a nepperek felvásárlását- illeti.
Rövid távon nyilván nem érdekli a behót, hisz a célját elérte az akció és nagy tételes felvásárlások megtörténtek. de hosszú távon nem biztos h szerencsés, ha sokan morognak. Erre a vásárlási korlát öngól lenne, de mi van ha maga az akció fejenkénti igénybevétele korlátozódna, de nem egy "teljes" tiltással, mint arra utaltak lentebb (tehát h 3 azonos lap után többet nem kérhet), hanem ha mondjuk havonta 3 azonos kérhető... így nem tudja pár ember elhappolni ilyen gyorsan
 
1 tartalék kódos az mért lenne rossz ötlet? Amit csak akkor vetnétek be, ha elfogy az egyik. Mind3 sose szokott elfogyni, de egy mindig, sőt leginkább kettő és pl ZV kódnál tök ciki, hogy egy maradt meg egy zén....azért 2 féle lehetőség (az egy fentmaradó+1 új kódos) +1 zénes máris kecsegtetőbb.

És igen, ma már a KM-nél régebbi kódok értéktelenek kb.
 
Zenekhez: a Zenek peldanyszamat (kis mertekben) noveljuk, koszonjuk, hogy ilyen szepen vettetek! Es persze tovabbra is igyekszunk eros es hangulatos Zeneket osszerakni! Stay tuned, hamarosan jon a januari!

Kodos lapokhoz komment (mind a 3 elfogy temaban):
- 'csak ugy' nem tudunk tobbet nyomtatni beloluk, mivel a ritka iven vannak. Mas kerdes, hogy nem is feltetlen lenne jo, lemenne az ara, kisebb a 'jutalom' a kieghez.

- valamivel azert tobb van, mint irtam, mert a ritka lapokbol is van 'maradek', a kodos lapok eseteben ezt gyakorlatilag mind kiosztjuk.

- azert nem minden kodot valtanak be, van amelyik csak ugy 'uldogel valahol' ill. Vegzeturba is kerul HJT.

- ha mind3 kod elfogy (ill. gyakran mar hamarabb is), raknak be regebbi kodos lapot v. Zenes ritkat, ilyesmiket.

- azert meg gondolkodom, van-e jo megoldas (tobbfele kodos lapot 1 kieghez nemigen szeretnenk csinalni)
 
Örülj,hogy bontottál annyit...
 
A jövőre nézve kérdezem, hogy lehetne-e a következő kieghez (legalább) annyi kódos lapot nyomtatni, ahány kód kerül a csomagokba? A kommentedből úgy veszem ki, hogy a kódos lapokból ugyanannyi van, mint más ritkákból, de egy ritka minden 46. pakliban van, kód meg minden 5.-ben. Ha a 3 kódos lapot egyenlő mértékben váltanák a játékosok, akkor is 46/5*3=3-szor annyi KM kód van, mint KM-es kódos lap egyáltalán?? Lenne valami akadálya, hogy egy nyomdai ivre minden ritkából 1-1, kódos lapokból meg 3-3 kerüljön? Az, hogy ezzel a kódos lap piaci értéke csökkenne, nem értem, miért zavarná a kiadót, hiszen ahhoz, hogy valaki kiváltsa, fixen meg kellett vennie az 5 KM-et+1000 Ft értékű valamit amit egyébként nem nagyon venne. Igy a kódos lap piaci értékétől független, hogy a Behonak mennyi a haszna egy beváltáson. (Éppen emiatt szerintem a piaci értéke se nagyon menne 1500 Ft alá, mert mégiscsak jó lapok, és mindenképp 5 KM ára+1000 Ft a megszerzésének költsége.)Azt se hiszem, hogy kevesebb kódot váltanának be, csak nem egy ember váltana be százat, hogy aztán csak tőle lehessen megvenni, hanem mindenki beváltaná magának a 3*3 kódot. Sőt, hosszú távon talán többet is váltanának be, ha egy kezdőbb játékosnak mondjuk csak év közepén gyűlik össze a kivánt mennyiségű kód, de már csak Tornaduszt kaphat érte meg Ewgbert megszakitását, lehet hogy inkább be se váltja.
Egyébként én bontottam annak idején 9 Vizitündért, és van 6 Szemétdombom is, szóval nem azért irom ezeket, mert nem jutott, csak tényleg jobb lenne a hangulat és talán a vásárlási kedv is az ilyenek nélkül.
 
Nem biztos,hogy az ára az "egekben" lesz. Fel is lehet úgy fogni, hogy a Szemétdomb egy 10pontos spoiler lap, ami ha nagykieges lenne, akkor is 1500-2000 körül mozogna. Annyit pedig "bárki" kifizet pl. egy Gomak-ért vagy A hatalom szaváért,nem igaz?
Szerintem a BDV megjelenése inkább csak felpörgette a kiegészítő vásárlást. Te inkább vennéd 1350/kieg áron Robi vagy örülsz neki,hogy kb. 950/db meg tudod venni? Na ugye
Az pedig,hogy van olyan játékos, aki ebben éli ki magát, hogy berendel több tonna lapot és abból épít házat, az pedig az ő dolga
Ha pedig valaki ebből,hogy kártyával üzletel, meg tud élni, annak elismerésem.
 
így majd az ára az egekben lesz majd. És nem a behó fog profitálni belőle, hanem azok, akik tonnaszámra berendelték. A zéneknél már tapasztalható a hiány egy ideje, meg sietni kell, mert elfogy. Ezzel a hozzáállással majd eljutunk oda, hogy kijön az új kieg valaki x milláért megveszi az összeset, aztán már csak tőle lehet majd venni. A behó mossa kezeit, mert hát neki ez üzlet és hát elfogyott az összes kieg, a játékos meg majd megveszi többért ha kell neki. Jelenleg ez a hozzáállás a behó részéről. ezzel csak a játék jövőjét ássák alá. Egyébként azt is észre kellene venni, hogy ezek a problémák a bdv megjelenése óta van. Egyesek lassan ebből fognak megélni.
 
Pedig pont ennyivel jobb mint a többi majd a paklilistakon kiderül egyböl de örülok hogy legalabb nektek is jo akkor!
 
Ja es ha sokkal tobb lenne belole, mint mas ritkakbol, akkor sokkal kisebb lenne a lap erteke, igy a 'jutalom' a kodert is.
 
Nem irhatom le a szamokat, de siman elment ennyi.

Ahogy mas is irta: ha minden 5. pakliban van kod, es mindenki bevaltja Szemetdombra, az olyan, mintha minden 5. pakliban Szemetdombot bontanal. Mivel ugyanannyi van belole, mint mas ritkakbol, ha ilyesmi tortenik, nyilvan hamar elfogy. (egy atlagos ritkat - ha 92 ritkaval szamolunk a kiegben - csak minden 46. pakliban bontasz!)

Szemelyes velemenyem amugy, hogy bar a Szemetdomb tenyleg eros lett, de nem lesz annyival jobb a tobbi uj kodos lapnal, mint ahogy most hype-olodik.
Mindenesetre a tobbi kodos lap is el tud fogyni, szoval erdemes bevaltani, amit szeretnel.
 
Vajon hány diszplaynek kellett elfogynia ehhez (tehàt egyben 4kod van) kizart hogy ennyi elment...
 
Igen, ez egy nagyon jó észrevétel. Sem ez, sem az értesítés nélküli pontérték változtatás nem tesz jót a vásárlókedvnek.
 
Godzilla-godzilla!!
 
***uram isten, milyen mondatszörnyet alkottam , mea culpa***
 
Nem mondtam mást... Csak szerettem volna eloszlatni azt a tévedést, ami kb. úgy festi le a lapkészítést, mint egy enter megnyomását egy klaviatúrán. Egyetlen lapot nem tud/fog/akar a Kiadó kinyomtatni, és hogy ez a Kiadónak pontosan mennyibe kerül, azt Kft-n kívül csak igen kevesen tudják. Asszem.

De hogy ontopic is legyek: A lapok megjelenésekor látható volt, hogy piszok gyorsan el fog fogyni, ezért - bár én soha életemben nem rendeltem még lapot - muszáj volt, mert a szemétdomb szerintem igen sokáig meta lap lesz, és félő volt, hogy még így is ez a legolcsóbb beszerzési lehetősége.

Ettől függetlenül sajnálom, aki lemaradt, de tényleg. Attól nem félek, hogy nincs elég, csak attól, hogy így már sokkal magasabb lesz az ára (mivel neppertől kell megvenni).
 
" a HKK egy üzlet"

A kieg kevésbé értékes, ha csak 2 lap közül lehet választani. Aki konkrétan a kód miatt vette és pont ez kellett volna neki, az nem fogja venni. Ha tényleg csak pár forint bukó lehet a rajtuk marad kódos lap, akkor megérné többet gyártani, hogy ne apadjon emiatt a vásárlási/kódbeváltási kedv.
 
Így egy lap gyártási költsége saccra 10 Ft-ra jön ki, ehhez jön még a csomagolás, így kb 300Ft lehet egy kieg ELÁBÉ-ja. Persze nem csak ez adja az árát, hiszen a kiadó dolgozóinak is fizetést kell adni, irodát fenntartani, a grafikusoknak fizetni és új ötleteket megvalósítani, hiszen fejleszteni mindig szükséges, stbstb.

Azt akartam kihozni az egészből, hogy a kiadón maradt kódos lapok kevesebb kárt okozhatnak, mint az el nem adott kiegészítők. Ezért érthető azoknak a keserű szájíze, akik nem tudtak venni pl Szemétdombot, de a kiadónak a HKK egy üzlet. (Persze játékfejlesztést, akár digitálisat, akár fizikait nem lehet csinálni lelkesedés nélkül)
 
Nyomdában dolgozok, nagyjából van rálátásom a technológiákra és az árakra. Ha nem ofszet technológiával, hanem digitálisan nyomják, akkor a kártya gyártási ára nem függ a ritkaságtól (nem szükséges nyomólemezt készíteni). 1800 db kártya kb 100 db ív (A3), ez 600 playset, ami valószínűleg az aktív HKK társadalomnak elég lenne. 100 ív kisker áron is 25.000Ft 300-350g-os papírra, ekkora tételben jóval kevesebb.

Ha én lennék a kiadó, mesterségesen generálnám a forgalmat a kiegészítő megjelenését követő pár hónapra, hiszen márciustól már több, mint 35% kedvezmény is elérhető. Ennek egy természetes módja a limitált kiadású kódos lapok.
 
Bár ez nem az én asztalom, arra rámutatnék, hogy tiszta legyen:

A Beholder nem lapokat ad le a nyomdába, hanem íveket, amiken a lapok vegyesen szerepelnek. Ha jól tévedek, ugyanannyi kerül ki a nyomdából, minden egyes ritkából. Csak amíg egy nagykieges ritka minden 40-45. pakliba kell, hogy bekerüljön, és egy Zén-es cca. minden 10. csomagba (átlagosan, és most ki lehet matekozni, hogy pontosan mennyi is az annyi), addig egy BDV-s vagy kódos ritkából összesen ennyi van, és kész.
Természetes, hogy sokkal gyorsabban elfogy, mint a nagykiegbe vegyített bármelyik ritka (és vele a paklik).
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.