Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
A pillanat képe
Varkaudar "házikedvenc"
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az erdőjáró vadász varkaudarok és varkaudar kószák által Khór bányáiból betelepített házikedvencek gyorsan az erdő rémeivé váltak. Ezek a kutya méretű, iszonyatos darazsak képesek az erdő bármely kisebb állatát egy pillanat alatt megölni, és a nagyobbakra is veszélyesek." - Encyclopedia Fantasia a khór darázsról
Nézz szét a galériában!
HKK védnökölés
ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB ZÉN MINIKIEGÉSZÍTŐ A JÉGVILÁG!
Csapatverseny - 2017. szeptember 23.
Olvasni jó! Könyv Akció! 2017.09.15. - 2017.10.02.
Interjú a XXI. HKK Nemzeti Bajnokkal

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Díjazás a Beholder HKK versenyein
Hatalom Kártyái verseny - 2017. szeptember 23., Wekerlei Boccia Klub
Termékismertető - Kártyavédő fólia

A lista folytatása...
HKK kérdés? (42690)
HKK védnökölés (2)
Verseny előtt (6869)
A HKK Online jövője (1033)
Versenyhirdető (1574)
Csapatverseny - 2017. szeptember 23. (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Techiulan, a Thargodan herceg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Nálam előbb rendben volt (legelőször nem), most megint 126-on van.
 
Köszönjük a türelmet a jutalompontok most már mindenkinél rendben vannak.
 
Elnézést kérünk, a hibát hamarosan orvosoljuk.
 
Lehet csak elakarták terelni a témát
 
Nekem is 126 lett...mi van itt?
 
Lehet egy része hozzám vándorolt nekem meg egyik pillanatról a másikra lett 126, csak nem tudom mire fell kaptam
 
"Eltünt" 442 jutalompontom. Kérem az ellenőrzését és visszavezetését.
 
(Nekem van 1 felesleg abból )

Örökkévalóság? Csillámtündér? Csákányos Blendor? Ez a 3 maradt még a nem említett, már nem bontható zének ritkái közül
 
Suuzy, Kincses sziget nincs sajnos (sőt, nekem is csak 1 db Kincses szigetem van, esetleg cserél valaki? ), de valamennyi Adószedő van még, de azt akkor inkább a KM-es kódhoz rakjuk, ha még vmi elfogy.
 
Nem erre gondoltam, hanem régebbi zéneket pl örökkévalóság, suzzy csillogása, adószedő, kincses sziget ilyesmik. Az elfogyott zének ritkái (jo suuzy még nem volt az, de az volt a legjobb lapja).
 
Új kódos lapot csináltatni a régi kódokhoz igencsak húzós lenne, joggal akadna ki mindenki, aki beváltotta már a kódját, hogyha ezt tudta volna... Ha van valami régi kódod, és minden választható lap megvan már, akkor max. azt tudom javasolni, hogy váltsd be végzetúr relikviára.

Itt a KM-nél, ha elfogy esetleg még egy lap, akkor biztos, hogy valami helyettesítőt be fogunk rakni, hogy legyen választási lehetőség - és nem a régi dolgokat.
 
A Móka és kacagás/Aranyhal teljesen valid választás, nem ér annyit mint az új kódosok, de annyit biztos, mint egy Tornadressz/Creshif.
 
"mindig lehet helyette találni olyan más, vonzó lapot, amire be lehet még váltani a kódokat később"

Én specliel a KM-nél régebbi kódokat már be se váltom, mert nincs vonzó lap. Még a ZV csak-csak (bár oda is elférne egy 3. választható), de az annál régebbieknél már nincs olyan, ami miatt megérné beváltani. Hogy felpörögjön ez és ne maradjanak bent a kódok (ez ugye pénzügyileg is pluszt hoz) nem lehetne valami más választhatókat a KM-nél régebbiekhez betenni?
 
Illetve akkor már leírom ezt is, hogy tudjatok róla: Mágusok Alkonyából már NAGYON kevés van, rövid időn belül el fog fogyni. És mivel pont 2 évig volt elég, utánnyomást nem tervezünk belőle, tehát ha valaki venni akar belőle, célszerű minél előbb, mielőtt a nagyobb vásárlók felvásárolják a maradékot.
 
Először is, elnézést kérünk, amiért a Szemétdomb ilyen gyorsan elfogyott. Erre mi sem számítottunk. Több volt belőle egyébként, mint a korábbi kódos lapokból, de sokkal többet rendeltek belőle, mint a másik kettőből, ezért fogyott el. Azt korlátozni, hogy egy ember mennyit kérhet egy adott lapból, szerintem nem jó megoldás. Az ilyen mesterséges korlátozásokból csak ügyeskedések lesznek, ami kényelmetlen nekünk is, meg nektek is. Mint amikor a tescóban 1 vásárláshoz csak 1 kupon váltható be, és akkor az emberek 4 részletben rakják fel az árut a szalagra és 4x fizetnek...

"Ezzel a hozzáállással majd eljutunk oda, hogy kijön az új kieg valaki x milláért megveszi az összeset, aztán már csak tőle lehet majd venni"

Ettől biztos nem kell félni. Egy nagy kiegészítőt nagyjából úgy tervezünk, hogy optimális esetben 2 évig legyen elég. A példányszámokat nehéz belőni, de ha sokkal hamarabb elfogy, akkor ésszerű utánnyomni. Ha kijön egy nagykieg, és vki az egészet megveszi az elején, akkor utánanyomjuk és kész. Természetesen, az utánnyomásnál is van egy minimális példányszám, ha úgy gondoljuk, az a minimum már nem fog elfogyni, akkor nincs értelme utánnyomni, még akkor se, ha a várt 2 év helyett másfél alatt elfogy. És a konkrét példánál maradva: ha a Kreátor NAGYON gyorsan elfogyna, és után kell nyomnunk (ennek mindig van elvi esélye!), akkor természetesen a Kreátor ívre fel fogunk rakni kódos lapot is, és ez esetben lesz újra Szemétdomb. És mielőtt vki megkérdezi, hogy miért nem lehet csak a kódos lapot utánnyomni: komplett ívek vannak és minimális példányszámok, csak a Szemétdombot legyártani ezért horror költség lenne.

"A jövőre nézve kérdezem, hogy lehetne-e a következő kieghez (legalább) annyi kódos lapot nyomtatni, ahány kód kerül a csomagokba?"

Ahogy itt többen leírták, nem 1 lapot nyomunk, hanem íveket. Egy kódos lapból kb. annyi készül, mint egy ritkából. Tehát ez egyszerű matek, több kód van, mint kódos lap, ez mindig is így lesz. Viszont! A kódokat végzeturas relikviákra is váltják, és a kódok egy részét egyáltalán nem váltják be ilyen vagy olyan okból. Illetve, mint ahogy láttátok, ha elfogynak a kódos lapok, mindig lehet helyette találni olyan más, vonzó lapot, amire be lehet még váltani a kódokat később. Ha a ritka lapok korlátlan mennyiségben állnának rendelkezésre, akkor nem lennének ritkák.
 
Lili +1
 
Ez egy gyűjtögetős jàték. A természetéből fakad, hogy nem mindenkinek lesz teljes playset-je, illetve nem tud beszerezni minden kìvànt lapot. Szerintem ez a rendszer velejàrója, mint ahogy a càpàzàs és a spekulàció. A jàték a gyűjtögetéssel kezdődik. Aki pedig ebben nem eredményes és emiatt sír, arról Lili lànyom jut az eszembe, aki mindig hőbörög, ha valami nem úgy sül el a minipoly tàrsasban, ahogy ő azt szeretné.
 
Pont alább le lett írva,hogy TÖBBET NYOMTATTAK, MINT AZ ELŐZŐ KIEGNÉL!!!...
 
Oké, hogy nem nyomnak belőle direkt kevesebbet, de miért nem nyomnak direkt többet belőle? Gondolom a gyakori lapokból is több készül, mint a nemgyakokból, és minden gyakorisághoz tartozik egy adott darabszám, akkor a kódos lapokat miért ne lehetne külön gyakorisággal megbélyegezni?

Nekem már megvan a kellő mennyiségű Szemétdomb, de együttérzek a játékostársakkal, akik már nem tudják kódbeváltással megszerezni (számomra inkább a Vízitündér körülményes beszerzése a nonszensz, de ez egy másik téma). Szóval ahogy én látom itt a kereslet-kínálat nincs egyensúlyban, és erről a Behó tehet. Már korábban is volt róla szó, hogy lehetne több kódos lapot nyomtatni, és nem változtattak semmin, a jövőben el lehetne gondolkodni a rendszer felülvizsgálatán szerintem.
 
Kezd már elég cikibe átcsapni ez a dráma, amit néhányan tolnak.

Azért ne a Beholder legyen már a hibás, mert minden eddiginél durvább ütemben fogy a kiegészítő.

Ahogy Balázs is leírta: a kódos lapok száma mindig egyenesen arányos azzal, hogy éppen mennyit nyomnak az adott kiegből. Nem csak hogy nem áll érdekükben, de nem is tudnak "direkt kevesebbet" nyomni belőle.

Vagyis nem lett elszámolva semmi, egyszerűen csak többet vásárolnak ---> gyorsabban fogy. Nem lettek (stílszerűen) a kukába öntve a Szemétdombok, akinek még nincs, de szeretne, annak lesz lehetősége beszerezni.
 
nem még nincs egy se. van 16 kód, csak még nem kerültek beváltásra.
Nekem nem azzal van bajom, hogy elfogy valami, csak ne 1 hónap után. Már lassan lóverseny iramban kell az új dolgokra rárepülni, mert két hét és nincs belőle.
 
Persze ezt írtam én is, DE azért 33 kamu név azonos címmel nem lesz feltünő? és ez esetben szerződés szegést szeg elvileg az aki kamuzik

(ugye cirka 300 lap amit ha 3 ember vesz meg, az koponyánként 100 tehát 33 kamu kell fejenként)
 
Nektek van mindenből Robi?
 
Akkor használnak majd multi-accot és kérik a nagymama/nagypapa nevére,stb.
 
Sötét mágia idején még nem volt BDV.
 
Eddig a behó azt hangoztatta, hogy nem lapokat árul, hanem kiegeket. Akkor nem értem, hogy a behót miért érdekli, hogy mennyi az adott lap piaci értéke. A sötét mágia is nagy szám volt, mégse 1 hónap alatt fogyott el, itt ez a nevetséges. Miért nem lehet csak külön íven kódos lapokat nyomtatni, hogy azokból lehessen elegendő raktáron. Ha meg megmarad, akkor meg úgyis van évente két találkozó, ahol van zsákbamacsek, és abba nyugodtan lehetne tolni az ilyen fennmaradó lapokból. Így legalább nőne a behós zsákbamacska szinvonala is. Zénekből is simán lehetne többet gyártani.
 
Úgy se érdekel senkit,de azért 1-2 ötlet a témában... (nyilván a számokkal való játszadozás a behó belügye, így inkább csak irányadó amit ebben írok)

mivel a kódos lapok elsődlegesen a versenyzőket érinti, ők élnek az akció adta lehetőséggel stb, így nyilván azok mennyiségét az ő számukhoz érdemes lenne igazítani.

azaz ha van kb 100 aktív versenyző (erről azért már lehet egy jól közelítő statisztikája a cégnek), akkor 300-300 lap kinyomtatásával mindenki jól laktatható. (azaz nem lesz morgás, de ettől a behó akciós üzlet politikája is célt ér túl költekezés minimalizálásával)

Ami a probléma másik felét -a nepperek felvásárlását- illeti.
Rövid távon nyilván nem érdekli a behót, hisz a célját elérte az akció és nagy tételes felvásárlások megtörténtek. de hosszú távon nem biztos h szerencsés, ha sokan morognak. Erre a vásárlási korlát öngól lenne, de mi van ha maga az akció fejenkénti igénybevétele korlátozódna, de nem egy "teljes" tiltással, mint arra utaltak lentebb (tehát h 3 azonos lap után többet nem kérhet), hanem ha mondjuk havonta 3 azonos kérhető... így nem tudja pár ember elhappolni ilyen gyorsan
 
1 tartalék kódos az mért lenne rossz ötlet? Amit csak akkor vetnétek be, ha elfogy az egyik. Mind3 sose szokott elfogyni, de egy mindig, sőt leginkább kettő és pl ZV kódnál tök ciki, hogy egy maradt meg egy zén....azért 2 féle lehetőség (az egy fentmaradó+1 új kódos) +1 zénes máris kecsegtetőbb.

És igen, ma már a KM-nél régebbi kódok értéktelenek kb.
 
Zenekhez: a Zenek peldanyszamat (kis mertekben) noveljuk, koszonjuk, hogy ilyen szepen vettetek! Es persze tovabbra is igyekszunk eros es hangulatos Zeneket osszerakni! Stay tuned, hamarosan jon a januari!

Kodos lapokhoz komment (mind a 3 elfogy temaban):
- 'csak ugy' nem tudunk tobbet nyomtatni beloluk, mivel a ritka iven vannak. Mas kerdes, hogy nem is feltetlen lenne jo, lemenne az ara, kisebb a 'jutalom' a kieghez.

- valamivel azert tobb van, mint irtam, mert a ritka lapokbol is van 'maradek', a kodos lapok eseteben ezt gyakorlatilag mind kiosztjuk.

- azert nem minden kodot valtanak be, van amelyik csak ugy 'uldogel valahol' ill. Vegzeturba is kerul HJT.

- ha mind3 kod elfogy (ill. gyakran mar hamarabb is), raknak be regebbi kodos lapot v. Zenes ritkat, ilyesmiket.

- azert meg gondolkodom, van-e jo megoldas (tobbfele kodos lapot 1 kieghez nemigen szeretnenk csinalni)
 
Örülj,hogy bontottál annyit...
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.