Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: TF25 december 12.
Hatalom Kártyái - Gemina erdeje november 25.
A pillanat képe
Kalmárok itala
(Ősök Városa varázsital)
Küldd el képeslapként!
Aki a szint boltosával előnyös üzletet akar kötni, annak igencsak fel kell kötnie a felkötnivalóját! A legtöbben persze inkább mágikus segítséghez folyamodnak, és megisznak egy adagot ebből a csodás varázsitalból...
Nézz szét a galériában!
Vadászat - Lapelemzés
ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB ZÉN MINIKIEGÉSZÍTŐ A VADÁSZAT!
Hagyományos verseny - 2018. január 27.
Pörgős verseny - Tiltott lapok
Téli MondoCon 2018.01.13. - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Hatalom Kártyái verseny - 2018. február 11., Kecskemét 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2018. január 19., Dungeon
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
Lapötletek (63479)
Vadászat - Lapelemzés (5)
ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB ZÉN MINIKIEGÉSZÍTŐ A VADÁSZAT! (6)
HKK kérdés? (43002)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5946)
[HKK Piac] Eladó lapok (140275)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Valaki figyel téged
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
>Jut eszembe (csak hogy releváns legyen a topikhoz a hsz-em), a Katulin nevű srácról tudtok valamit?
Hogy lehet, hogy most már egy hete nem spameli tele az összes létező, HKK-val kapcsolatos fórumot?
Csak nem beteg? :O

sry off.

Mostanában nem érzem hogy hozzá kéne szólnom akármihez is. Közösségi oldal helyett inkább mint hirdetőújság használom a fórumot karácsony óta.
 
Uj HSZ lap nem lesz (1 felevet osztottuk meg csak)
A BDV-s lapok febr. 1.-tol hasznalhatoak (hacsak a versenyszervezo mast nem ir a kiirasba)
 
Az a szomorú, hogy ti már akkor kezdtetek el játszani, amikor minden versenyről van beszámoló, decklistekkel, illetve a megjelenést követően már 2 nappal be vannak árazva a kiegek lapjai, plusz van róluk kismillió elemzés.

Így tényleg nagyon nehéz elvonatkoztatni, és ténylegesen belegondolni, hogy melyik lap mire képes, van-e benne rejtett potenciál. Régen elő-előfordult, hogy valaki lehozott egy teljesen új koncepciót egy versenyre, senki sem tudta, hogy miről szól, mit csinál, és úgy bedarált, hogy csak ámultál.

Le lehet gittezni ritkákat, meg mondani, hogy semmire nem jó, de:

1) próbáld ki először, ne csak úgy hajigáld a megjegyzéseket
2) ne befolyásoljon az, hogy mások mit mondanak róla

Amúgy ez a téma minden hónapban elő fog kerülni? Annyiszor meg lett válaszolva, de valahogyan mindig visszatérünk ide.
 
De pont, hogy emiatt kéne elfogynia akkor a nagy kiegeknek is és ilyen logika mentél régen kellett volna, hogy megmaradjon. Amúgy a zének azért fogynak el mert van 1 használható lap fixen (néha több) köztük, ami ugye a ritka és nehezebb kibontani a 3-at.
 
Szerintem nem nyomtattak kevesebbet, egyszerűen csak a BDV óta 2x annyian vesznek boostereket és zéneket, és fejenként is jóval többet, mint azelőtt.
 
Ez amúgy jó ötlet, bár elképzelhető, hogy szimplján csak kevesebbet nyomtattak az ÖV-ZSZ-IV hármasból. (egyébként erre kíváncsi lennék, hogy így van-e) És talán pont ezek sikerét látva emelték meg a darabszámot.
 


még 400-at se adnék érte ^^

Amúgy sztem kifejezetten jó volt a hozzászólás, DE

-nem tartanak fegyvert a fejedhez, hogy displayt vegyél;
-meglepődnél, de rengetegszer kaptam ki (mostanság nem, mivel nem játszok) olyan lapoktól, hogy néztem, hogy WTF, ilyen lap is van és vki játszik is vele?
-nincs azzal semmi gond, ha gittes ritka is van, nem lehet minden lap Kyorg.

Valamint azon gondolkodj el, hogy az utóbbi kiegek tényleg jók voltak, főleg a Világégés "fényében" (árnyékában inkább), ami meglátásom szerint irgalmatlan bukás és gyenge lett 1-2 lapot leszámítva.

Illetve azt is meg lehet nézni, hogy a Zének főként pár hónap alatt (vagy talán hét) teljesen kifogynak, ami azért a tesztelők és a lapok minőségét is jelzi.

Bízom benne, hogy a fentebbi elfogyott jelző minél több nagykiegre is ráaggatható majd, mint pl. a legendás ÖV, VÉ, IV hármasra. Behonak tipp, hogy ezeket a kiegeket kielemezném, mert gondolom nem véletlen, hogy ezek a kiegek irgalmatlan gyorsan elfogytak.
 
Úgy áraztam be,hogy el tudjam adni. Ha ez valakinek nem tetszik,sajnàlom. Biztos sokakat zavart,hogy az autentikus kreáció nem 1000/db volt kint,hanem 400 Ftért....
 
Nem támadás,de nagyon átgondolatlan és maga a kérdés is "vicces" attól az embertől aki már az első héten a béka segge alá árazza be a lapokat az előtt még, hogy a piac magától belőné, hogy minek mi legyen az ára(kereslet kínálat alapján).

Kb az a szitu ugrott be mikor a kisgyerek elkezd toporzékolni , hogy fagyizni szeretne ,de fél perce dobta le a földre az előzőt, mert akkor azt hitte az jó gondolat...
 
Csak felvetettem valamit,nem "támadàsnak szántam". Ha bárkit megbántottam ezzel,akkor ne haragudjatok.
Peace
 
B. Jagumir - tudomásom szerint - a háttértörténetben (gyengébbeknek: Túlélők Földje) nem szerepel. Szerepel ellenben egy P. Vlagyimír nevű ellenfél, szembejövő "szörny"-ként. Az ő enciklopédiájában annyi áll, hogy Tráki Vlagyimír névrokona.

Tráki Vlagyimírról pedig csak annyit, hogy sokkal több ő mint egy a TF-en létező nemjátékos karakterek közül. Ő egy, a Játékvezető által irányított valódi karakter, aki nem csak részese a TF történelmének, hanem alakítója, kulcsfigurája is. Számos helyen megszólalt már, és - tudtommal - még sosem tett említést az unokaöccséről.

Megjegyzem van párhuzam. Talán emlékszik még valaki a Lord Kovács nevű lapra. Ő is egy létező figura a TF-en, és neki is van egy rokona a HKK-ban, nevezetesen a fia, ifjabb Lord Kovács. Na a TF-en neki sincs nyoma.
 
Hát 10+ évvel ezelőtt amikor hobbi szinten rövid ideig gyűjtöttem és haverokkal játszottam, akkor ugye már az "új" verzió volt, az ősrégit csak lapkeresőben láttam még (:

"A Boosterekről meg annyit, hogy kilora kell őket venni, nem darabra, aztán a felesleges spoilereket meg 100-200 Ft-ért a pórnép közé szórni, és ezzel jól kipukkasztani a Polgár Jenő mester urakat.
"

"
De hát az már kétszer fel lett újítva.
Először úgy hívták hogy T. Vlagyimir (új), utána meg hogy B. Jagumir. (Gondolom férjhez ment, és nevet változtatott).


A Boosterekről meg annyit, hogy kilora kell őket venni, nem darabra, aztán a felesleges spoilereket meg 100-200 Ft-ért a pórnép közé szórni, és ezzel jól kipukkasztani a Polgár Jenő mester urakat.

Ja, és valaki most már nyugodtan adjon el nekem Sokszínt (2db), éd Végső összecsapást(3db). Nem haragszom meg érte. A pénz mellé még egy gumicsirkét, egy 30 éves marokerősítőt, egy burago rendőrautót, vagy egy döglött pontyot is tudok mellé ajánlani.
Jááj, ez a 4 sör a 4 csillagos hotelben. Tiszta szerencse, hogy nem Dubaiban vagyok a 7 csillagosban. Akkor fejre állnék, mint a Kränome.

Jut eszembe (csak hogy releváns legyen a topikhoz a hsz-em), a Katulin nevű srácról tudtok valamit?"

Valamit kitett fácséra, hogy "ilyen friss felhasználóval nem lehet ennyi hozzászólást írni" szerinte bug volt, szerintem megérdemelte
 
Nem egészen, de van közük egymáshoz. Jagu történetesen T.Vlagyimir unokaöccse.

http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=8824
 
De hát az már kétszer fel lett újítva.
Először úgy hívták hogy T. Vlagyimir (új), utána meg hogy B. Jagumir. (Gondolom férjhez ment, és nevet változtatott).


A Boosterekről meg annyit, hogy kilora kell őket venni, nem darabra, aztán a felesleges spoilereket meg 100-200 Ft-ért a pórnép közé szórni, és ezzel jól kipukkasztani a Polgár Jenő mester urakat.

Ja, és valaki most már nyugodtan adjon el nekem Sokszínt (2db), éd Végső összecsapást(3db). Nem haragszom meg érte. A pénz mellé még egy gumicsirkét, egy 30 éves marokerősítőt, egy burago rendőrautót, vagy egy döglött pontyot is tudok mellé ajánlani.
Jááj, ez a 4 sör a 4 csillagos hotelben. Tiszta szerencse, hogy nem Dubaiban vagyok a 7 csillagosban. Akkor fejre állnék, mint a Kränome.

Jut eszembe (csak hogy releváns legyen a topikhoz a hsz-em), a Katulin nevű srácról tudtok valamit?
Hogy lehet, hogy most már egy hete nem spameli tele az összes létező, HKK-val kapcsolatos fórumot?
Csak nem beteg? :O
 
Mármint harmadjára?
 
Srácok, nonszensz, amit írtok.
Soha nem volt olyan, hogy egy HKK kiegben csak univerzális lapok jöttek ki. Sőt, mondjuk tíz évvel ezelőtt ótvar gittes ritkák is voltak a kiegekben, amik a saját deckjükbe sem voltak jók. És akkor nem volt 30-40 jó koncepció, sőt, még a fele sem.
Ha megvalósulna az, amit ti mondtok, akkor nagyjából két év alatt a kukába löknénk a játékot, olyan ütemű lenne a fejlődés.
Ha, és még egy dolog: régen egy év alatt ~110 ritka jött ki a nagykiegekben, hiszen évente kettő jött. Most ~90.
Miről is beszélünk akkor?
 
Más téma: nem tudom hol kéne tippet adni, hogy melyik lapokat szeretnénk felújítva látni (az a blogos cikk amiben szó volt erről már régi), de én magam részéről T.Vlagyimirt szívesen forgatnám (újra).
 
Először is, ez egy teljesen jó vitaindító gondolat, függetlenül attól, hogy egyetértek-e vele, de remélem az alatta levő kérdésem nem fog elveszni az éterben.

Én úgy gondolom, hogy a hagyományos verseny csak egy kis szelete a HKK-nak. Ugyan ez a legmeghatározóbb, és ebből van a legtöbb, de szerintem sokan vannak még úgy, hogy a hagyik a versenyeik kevesebb, mint felét teszik ki. És akkor még nem beszéltünk azokról, akik hagyin is szeretnek mindig más paklival játszani.

Szerintem a HKK-ban az a legszebb, hogy milyen sok különböző formátum van, ami újra és újra a pakliépítési stratégia és a meta újragondolására sarkallja az embert. Az viszont nyilván nem optimális a behónak, és talán a csere-gazdaságnak se tenne jót, ha korlátozott formátumokra fillérekért össze lehetne rakni bármilyen koncepciót.

Az általad említett 2 lapból én az Autentikus kreációt használtam már baráti játékban good stuff járjban, ahol a pakli kb. harmada volt Rhatt, és egész jól működött, de az volt a benyomásom, hogy egy egyszínűbb deckben sokkal jobb is lehetne. Szóval gittnek nem nevezném, ellenben a Martalóccal, akit még egy tőr-deckbe se tennék be, de ha belegondolsz, pároson lehet, hogy nem is olyan trágya a K-s képessége, bár a Lávaóriástól, ami nemgyakori, elmarad, így a ritkaságát én sem tartom korrektnek.

Tehát most is becsúszott 1-2 gitt, de szerintem kevesebb, mint az előző kiegekben, és ne legyen minden ritka hagyományos versenyes kontroll-lap, mert ettől sokkal sokrétűbb a játék.
 
Ellenlapokat először, mint a tárgynál a KM-ben, majd 1 kieggel később újra lapokat a kissé meggyengült kártyái helyett (pl én drak esszenciát már nem használok tárgyban, mert zarknod ellen csak kisideolom, counterként a legritkább esetben teszi ki az ember, mert húzni akar, de arra meg vannak jobbak. jelenleg ez még abszolút a befér kategória, nálam ez egyéni preferencia is lehet, de az tuti, hogy az alsóbb kategóriás lapjai közt van.)

Ha a példámmal nem ért egyet valaki, nem ez a lényeg, hanem az, hogy ezen a módon lehetne csinálni. Felemelni egy paklit, aztán mindig tápolni, ha túl erős akkor meg ellenlapokat adni ki.
 
Sracok, ti amugy honnan tudjatok, hogy mi lesz a top 5 koncepcio a kieg utan? Mi lesz az az X lap, ami beszivarog, es ott marad a jatekban? Ugy, hogy teszteltem a kieget egy evig nem tudom megmondani egy par laprol, hogy mennyire fog dominalni (ez lehet engem minosit btw). Sztem nehanyan ugy gondoljatok, hogy a teszt-fohadiszallason direkt gyartanak gyengebb ritkakat, azt meg hadd ne kelljen magyarazni, hogy egy lap mitol lesz eros.

Zorall kommentjeben eleg jo dolgok hangzottak el amugy.
 
Úgy hogy egy kiegben kap 4-5 versenyerős lapot és nem 1-2-t, mert ha évente kap valami pakli ennyit, akkor abból sose lesz pakli, mivel a 2-3 évvel ezelőtti lapok már csak meh kategória lesznek. Szóval vagy 4-5 vagy 0, de a köztes az csak erre jó, hogy mire végre beérne, addigra a régebbi lapjai kikopnak.
 
Tök mindegy. Én,aki forgatok ezer féle koncepciót,kibontottam 4 DP-t,cserélgetéssel megvan minden. Ha kevesebb,de értékesebb ritkák lennének,akkor meg a várható haszon miatt bontanék ugyanennyit.Aki meg csak a kontrollt nyomja vagy van 1 deckje,az ugyanúgy nem vásárol,hanem a neki kellő 1-2 lapot beszerzi. Én is jobban örülnék a kevesebb ritkának,de ez tavaly is téma volt és idén sem lett kevesebb lap. Gyanítom azért is jó a több gitt ritka,mert lassítja az evolúciót,"meg lehet még fejelni". Ha kijönnének olyan éjfattyak,amik isteni magaslatba emelnék a paklit(rendszeres hagyi dobogó),utána mit adnának ki mellé megint?
 
És ez új lapok kiadása nélkül hogy valósul meg? Illetve most nem igazán látok olyan fajt, amit erőltetnének, de nem lenne semmi versenyereje. Az is jó ötlet, hogy az elég lutri yeti-lovas párost csak Zénben kapjuk meg, azt nem veszel, ha nem tetszik.

Volt már róla szó, kellenek "rossz" ritkák is, hogy legyen mihez viszonyítani a spoilereket. A Hearthstoneban pl. egy kieg 70% használhatatlan, ami csak más lapok képessége folytán kerül néha játékba.
 
Nálam ez plusz 1, tényleg jó lenne jobban törekedni erre. 20adrangú paklik tápolása és előhozása nálam csak akkor elfogadható, ha az a pakli tényleg mint a tárgy feltör hamvaiból és nem csak korlátozott formátumon jön elő.
 
Sziasztok!

Ez most lehet egy picit hosszú lesz,szóval aki nem szeret 2-3 sornál többet olvasni,vagy nem bírja a fejem, az most kattintson el innen

Így,az új kieg után több,mint 1 hónappal felmerült bennem az a kérdés, hogy... Miért is van szükség 90 ritkára egy kiegészítőben? Hiába érdekesek a ritkák (már akinek,nem hinném, hogy olyan sokan próbálnak ki egy évben 15-20 koncepciót - ugyanakkor aki mégis így tesz,annak minden becsülésem),de szerintem jó 1/3aduk bőven olyan kategória, hogy egy nemgyakori szintet megütnének simán, de nem szívesen bontanám őket boosterből. A metát úgyis a különböző goodstuff kontrollok határozzák meg "ezer éve".

Hiába ad ki a beholder "érdekes" éjfattyakat, meg teknősöket, vagy akármilyen "csodás" etnikum lapot, szerintem ezek max a fajversenyen és a beszűkült látókör formátum 4-5. körében fognak majd előkerülni. A gyűjtőknek persze okés, mert hát "összegyűjtik a playsetet,mert jól mutat". Azt is értem-megértem, miért kellett ez a számemelés (legalábbis gondolom azért, hogy a kieg vásárlási láz megmaradjon fél év után is, mert hát 60-90el több ritka kell így a playsethez!). De így a "kispénzűek" meg sok felesleges lapot bontanak ki,ha vesznek a kiadótól, amiket elcserélni se tudnak,mert telített a piac.

Ebben mondjuk nagy szerepe van a BDV-nek,ami egy szempontból szuper találmány, hiszen sokkal szívesebben vesz az ember sok kiegészítőt, ha olcsóbb, mint volt ezelőtt 2-3 éve és még ajándék is jár mellé. Másrészt viszont a cserélési kedvet-lehetőségeket szvsz eléggé megcsapolta (legalábbis, ahogy látom, mindenkinek a kiegből adott 10 lap kell,a többit nem is keresi, max eladni akarja).

De biztos ez a jó irány? Szerintem már most vannak,akik inkább a fórumon beszerzik majd laponként ami kell és nem vesznek DP-t,mert nem akarnak sok "felesleges gittet" kibontani. Szerintem a játékosok elég kis hányada képes egy évben akár több DP-vel is venni, inkább az "1-2 DP-nyit rászánok,de akkor legyen meg minden kellő lapom" lehet az "átlagos" hozzáállás.

Igazából csak arra akartam kilyukadni, hogy nem lehetne inkább kevesebb, de minőségibb ritka? Amiknek az értéke nem egyenlő a nullával a játékosok nagyobb hányadának? Mert pl. ha lenne egy Martalóc-Autentikus kreáció bontásom, hát én úgy érezném, hogy "kidobtam az ablakon a booster árát".

Elnézést, ha valakit zavar ez a hsz, vagy szimplán nem ide való,csak gondoltam leírom a gondolataimat.

Üdv. Nika
 
Két kérdés a januári behós versennyel kapcsolatban: lesz-e új HSZ lap, illetve lehet-e már használni az új BDV-s lapokat?
 
Hamarosan felkerül.
 
Mi lett a 23-ai Ligák eredménye? Érdekelne, hogy a nagy matekozás után,végül ki nyert
 
Jó lenne egy versenynaptár 2017-re...

Vagyunk páran - asszem - akinek 3-4 hétre előre kell terveznie a programját... Legalább januári - felteszem hagyi formátumú - verseny időpontját közölhetné valaki...

(Tudom, hogy általában a hónap utolsó vagy utolsó előtti szombatja szokott lenni, így nyilván 2017. január 21. vagy 28. jön számításba. Sajnos azonban nekem nagyon nem mindegy, hogy ezek közül melyik.)

Köszi.
 
Akkor nem veszek
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.