Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
Zén Legendái: Hordázás szeptember 15.
A pillanat képe
Szépséges Chloe
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Chloe szépsége csodálatosan lenyűgöző, nincs férfiszív, mely ne dobbanna meg látványától. Számára azonban átok is egyben, hisz külseje egyben magányosságra is kárhoztatja őt.
Nézz szét a galériában!
Többszemélyes Kalandok
Hódítások lapbemutató 4. hét
Látogatás a Cartamundinál
Hódítások előrendelés: 2022.11.25-től
Yaurri testépítő verseny

A lista folytatása...
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Zén Legendái: A fény gyermekei
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Kristályláz

A lista folytatása...
Yaurri testépítő verseny (8)
Lapötletek (64672)
Hódítások lapbemutató 1. hét (92)
Látogatás a Cartamundinál (7)
HKK kérdés? (46444)
Hódítások előrendelés: 2022.11.25-től (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Teljes magány
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | ...
Nézet:
Páros versenyen jelenleg hogyan működik a védekezés szabály? Csak a ténylegesen elkezdett legeslegelső körben lehet védekezni, vagy mindenki első körében, kivéve az utolsó játékoséban?
Úgy rémlik, hogy volt ezzel kapcsolatban valamilyen kavarás még a kódex előtt.
 
Köszi szépen! Kezd összeállni.
 
Az aktiválást kívánó képességek önálló cselekvések. Az ilyen képességek használatára a lapkijátszás lépéseit kell megfelelően alkalmazni. Azaz célpontot is választhatsz. Páros versenyen az ellenfél=célpont ellenfél. Azaz ha a képesség aktiválást igényel, akkor minden használatnál te határozod meg, hogy kire hat.

Az állandó és automatikus képességek működése a játékos döntésétől független. Itt nincs lehetőség újra és újra meghatározni, hogy kire hat, vagy kit figyeljen. Ezeknél tehát egyszer, a lap kijátszásakor kell eldönteni, hogy ki lesz a "célpont", ha azt írja a lap, hogy "ellenfeled" vagy "az ellenfél". Ha a képesség azt írja, hogy "valaki", illetve hasonló módon általánosít, akkor természetesen bármelyik (mindegyik) ellenfelet figyelheti az ilyen képesség.

Remélem, tudtam segíteni.
 
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a páros verseny szabályaival kapcsolatban, mert hiába kerestem a kódexben is egyenlőre nem találtam meggyőző választ.

1. Ha kijátszom egy olyan K-s képességű lapot, aminek a használata az ellenfelem helyzetétől függ (pl.:Sza-ti), akkor kijátszásakor kell eldöntenem, hogy melyik ellenfelem figyelje, vagy amikor használom akkor dönthetek körönként.

2. Ha olyan lapot használok, aminek a K képessége automatikusan egy ellenfelem lapkijátszásának hatására működik, akkor ki kell választanom, hogy melyik ellenfelem lapkijátszását figyelje vagy mindkettőt figyeli vagy körönként akár többször is dönthetek? (Ha esetleg K2-3 a képesség?)

3. Veremmesternél el kell döntenem, hogy melyik ellenfelem lapkijátszását figyelje?

Ha esetleg a mögötte húzódó logikával valaki meg tudná ezeket válaszolni azért hálás lennék.
 
A versenyeken olyan tokozást lehet (és kell) használni, hogy a képpel lefelé fordított lapokat egymástól ne lehessen megkülönböztetni. A HKK különböző kiadásainál előfordulhatott árnyalatnyi különbség a hátlapok közt, de akár a lap hátulján egy apró sérülés is lehetővé teszi, hogy megismerd. És persze az eltérő méret is. Épp ezért a versenyek többségén nem átlátszó hátuljú kártyatokot kell használni. A bontott formátumok kivételek, ott használhatsz átlátszó tokot is.
 
Nekem jónak tűnik az ítélet.
 
"104. Kényszerített áldozás"

Elég egyértelműen forrás a dzsinni képessége.
 
Vácin felmerült a következő: nálam Jagumir, odaát éppen leesett egy Interdimenzionális dzsinn nyilvánvalóan azzal a célzattal, hogy áldozzam fel Jagut. Bírót és egyéb szakértőket hívtunk, mert én a dzsinn ezen képességét forrásnak ítéltem, hasonlóan a többiekhez. Helyes döntés született?
 
Köszönöm a válaszokat.
Akkor az automatikus reakciókról legyen FAQ vagy a kódexben módosítás.
Versenyen használok a paklimban Kristálylázas kisebb méretű és 11. kiadásos nagyobb méretű lapokat is. Használhatok átlátszó kártyavédőt hátlap nélkül?
 
Jánossal leveleztünk erről (3. kérdés).

A képességet és az általa létrehozott hatást nem tudod szétválasztani.

(P): megakadályoz egy reakciót.
(P): megakadályozza a következő reakciót.

Ez a kettő majdnem ugyanaz, a különbség csak annyi, hogy a 2. a hatást nem azonnal hozza létre, hanem késleltetve. De mindkét esetben ez a képesség hatása, a képességgel reagáltunk a reakcióra.

Tehát a Xenó báb késleltetett reakciója nem tudja megfogni a Tudós teknőst, mivel ez a Xenó báb képessége (és ő 2-ért jön).
 
1) a Palackba zárt kívánság nem tud hatni a Tudós teknősre, mert 1-es költségű lap. Tehát a teki vígan leszedi.
A drágítás azonban hatni próbál a teknősre, (mivel annak egy aktiválást kívánó képességének a költségét módosítja), de nem tud hatni rá, azaz ez a része bírói hiba. Nem kerül +1 Vp-be a leszedés.

99.0. utáni kiegészítés:

Ilyen befolyásolásnak minősül az is, ha egy forrás bármilyen módon beavatkozik egy lény csere fázisban történő mozgatásába, vagy a lény támadásra való kijelölésébe, továbbá ha egy lap vagy jelző aktiválást kívánó képességének használati költségét bármilyen módon módosítja.

2) Nem. A Tűztornádó 1-es (idézéssel 0-ás) költségű lap, tehát nem hat a tekire.

3) A teki szövege szerint 2-es vagy kisebb költségű lappal vagy annak képességével nem lehet rá reagálni.

A "lappal" reagálni valamire az nem csak a lap reakcióként való kijátszását, hanem annak automatikus reakció hatásait is jelenti. A kérdés helyesen feltéve az, hogy a reakció megőrzi-e az őt létrehozó lap jellemzőit, vagy csak annyit, hogy mire vonatkozik a reakció.

Az egyszerűség érdekében valószínűleg én is így döntöttem volna, de tudni kell, hogy ez egy fehér folt a szabályozásban, és a döntés másik irányba való eltolása is legalább annyira logikus, mint emez. Mint írtam a mostani döntést az egyszerűsítés célja támasztja meg, de így ez egy kivételszerűség lesz, az ellentétes döntést épp ezért a konzisztencia támasztja.
 
1. Az ellenfél asztalán van egy Palackba zárt kívánság. Kijátszok egy Tudós teknőst. A Tudós teknős le tudja-e szedni a palackba zárt kívánságot és plusz 1 manába kerül-e? Azt ítéltem, h a palackba zárt kívánság hatással van a Tudós teknősre, ezért a a teknős le tudja szedni a kívánságot. Az 1 mana drágítás viszont nincs hatással a teknősre így 1 manát el kell költeni a leszedésre.
2. A Tudós teknőst le lehet-e szedni egy Tűztornádóval?
3. Rajtam van egy Xenó báb automatikus reakciója, hogy nem jön létre a következő nem varázslat lapom. Kijátszok egy Tudós teknőst, a kérdés, hogy létre jön-e? Az ítélet az volt, hogy nem jön létre, mert ez egy automatikus reakció és ilyenkor nem kell a lap IK-ját nézni, ami létrehozta azt.
 
Helyszínek esetében, konkrétan a Tűz síkja esetén mire lehet számítani?
 
Semmi sem fekete vagy fehér. Minden kiadásban óriási különbség van egyes lapok erőssége között. Vannak nagyon erős, közel bróken lapok, amiket nyilván nem lehet visszahozni, ha akarunk pár lépést hátrafelé tenni. És vannak olyan örökzöldek, amelyek sok éven át megállják a helyüket anélkül, hogy borítanának bármit. Nem véletlen, hogy a 10. és 11. kiadásban is simán ki lehetett úgy adni egész régi lapokat, hogy azok még mindig használhatók voltak.
 
Amiről lehet szó még, hogy nem alapkiadásban, hanem a kiegészítőben kerülnek újrakiadásra "high demand" lapok változatlan formában, a ti kéréseitek alapján.

Ilyen lapok amik rota szellemiségébe nem illenek bele, biztos nem. Szóval a "változatlan formában" elég erős.
 
Ezek kapcsolódó hatások. A lény kijátszása aktiválja őket, és ezek egyetemlegesek (azaz nem konkurálnak egymással). Magyarra fordítva: mindegyik szopógödörnek dobsz, meghatározod, hogy mi fog történni a dobások eredményeként, majd a lapot kijátszó játékos eldönti, hogy ezek a hatások milyen sorrendben jönnek létre. De mindegyik hatás létrejön, mégpedig - elvben - egyszerre.
 
Azt szeretném megkérdezni, hogy több szopógödör esetén addig tudok csak dobni a képességre ameddig nem öli meg az épület a lényt, vagy pedig minden esetben dobnom kell?
Például van 3 gödör kint. Az ellenfél kirak egy lényt, majd 1. dobás gyüjtőbe kerül
2. dobás veszít 1 vp-t
3. dobás veszít 1 vp-t.
Ilyenkor mi történne?

Előre is köszi a választ!
 
Köszönöm a választ.
 
Lehetséges, hogy lesznek lapok újrakiadva, vagy csak minimális módosítással, de azért ezekkel óvatosak leszünk, megnézzük, mire van szüksége a metának. És igen, elképzelhető olyan is, hogy valami foil promóciós lapként kijön, hogy benntarthassuk a metában, de ez nyilván csak pár lapot jelent. Lapok tömeges újrakiadására egy új alapkiadás adna lehetőséget, de ez egyelőre még eléggé vitatott kérdés:
A kezdők bevezetésére, szabályok megismertetésére már régóta az alfa pakli sokkal alkalmasabb, a szabálykönyvet pedig bárki letöltheti a netről. A 10. és 11. kiadás célja már teljesen más volt, a korábbi elfogyott, már nem beszerezhető, de fontos lapokat akarta összegyűjteni. Viszont az Új Nemzedékkel ez a cél okafogyottá vált.

A konkrét lapokról:

De 0-s lapkánterek, isteni erősségű lapok, mint pl. az Erdőtűz már biztos nem lesznek.

Erőforrás lapok (húzás, vp termelés) lesznek. Mondjuk itt a kyorg tudás eléggé topnak számít, őt jó eséllyel nem látjuk viszont, de sok hozzá hasonló lap van, amivel helyettesíteni lehet most is (pl Hendiala trükkje). Egy Sötét mágia jellegű lapot inkább elképzelhetőnek tartok.

Plazmacsóva, Száll a pernye, Csuszpit, Hajnalperzselő ezekkel a lapokkal nem volt semmi gond, hasonló funkciójú lapok fognak megjelenni.

Amiről lehet szó még, hogy nem alapkiadásban, hanem a kiegészítőben kerülnek újrakiadásra "high demand" lapok változatlan formában, a ti kéréseitek alapján.
 
A FAQ a 25. Kérdezz-felelek-ben jelent meg 2015. júniusában.
 
Rotával kapcsolatban:
olyan lapokat, mint az

Erdőtűz,
Plazmacsóva,
Száll a pernye,
Hajnalperzselő,
Csuszpit,
Kyorg tudás,
Sötét mágia...

kész végük?
Január 1-el kirotálnak és kész? Számíthatok esetleg új kiegben történő megjelenésére? Foilra?
Vagy kész, ennyi volt?
 
A Fájdalom szépsége alatti FAQ:
Páros versenyen pár két tagjának szabálylapja mindenkire hat, de nem adódik össze, így pl. A fájdalom szépsége csak egyszer fog kisülni. Az ellenfél a célpont ellenfelet jelenti, vagyis a sebződő határozza meg, hogy ki kapja a VP-t.

Ez nem tudom, most került-e oda, de elég egyértelműen szabályozza a kérdést.
 
János, ezzel azért vitába szállnék!

Ha együtt vagyunk, és mindketten a fájdalom szépségével játszunk, te megnevezted az egyiket, én a másik játékost, és egyikünk elsüt egy plazmacsóvát (vagy bármit ami mindkét ellenfelet sebzi) akkor miért nem kapunk mindketten vpt?
Lehet én gondolom túl, de nekem evidens, hogy pároson (ha már a régi ellenfeled címszó alatt nem minden ellenfeledet értjük) akit megnevezek, és ha ő elszenvedi a dolgokat, akkor megkapom rá a jussom.

Vagy rosszul gondolom?
 
Pontosan.
 
Sajnos nem találtam semmit. A Kódex-ben általánosított szabályok szerepelnek. Olyan esetekből levezetett következtetések, amelyek többször, hasonlóképp előforduló szituációkban jelentek meg, és épp a hasonlóságuk miatt lehet általános szabályt alkotni rájuk. Ez azonban egy annyira speciális eset, hogy szerintem még nem is fordult elő a történelemben, szóval szabály sincsen rá.
A szabálylapok hatása itt konkurál egymással, de az erre vonatkozó szabályok egyike sem oldja fel ezt az ellentmondást. Szóval valamiféle salamoni döntésre lesz szükség, ha ez a szitu mégis előkerül. Pl. kockadobás. Nem tudom.
 
Biro gyorsan megkerdezi (hogy ne versenyen kelljen bogaraszni): Kodex mond errol ("Az is vicces...") valamit?
 
Koszonom.
Ehhez kapcsolodoan: ha pl a Tuzrakas kap egy tintajelzot, az "Aldozd fel: kapsz 1 Szikra lapot" kepessege sem mukodik (gondolom), mert a "felaldozas" is aktivalast kivano kepesseg?
 
Ok, akkor a páros verseny szempontjából tiszta a dolog, köszi.
Körjátékra meg jobb, hogyha nem viszek ilyet.
 
Ehhez nem kell se szabalykonyv se Kodex se faq. Ra van irva a lapra. Az egyszerre kiosztott sebzesek utan csak 1 Vp jar. Ha egy forrassal sebzel tobb jatekost az bizony egyszerre kiosztott sebzes. Itt az lesz a vicces, hogy ki kapja meg a Vp-t. Mert a megsebzett jatekos ellenfele (tobbszemelyes jatekban celpont ellenfele) kapja. Ehhez mar ott a faq. A megsebzett jatekos donti el. Namost ha tobb megsebzett jatekos van, akkor vicces lesz hogy hogyan dontik el, hogy ki kapja a Vp-t.

Az is vicces, ha tobb fajdalom szepsege van kint. Ezek ugyan nem adodnak ossze, de hogy melyiknek a hatasa ervenyesul az megint erdekes a "celpont ellenfel" kivalasztasanal.

Hivjatok birot...
 
nem
 
  ... | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.