Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Technikus
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A technikus egyfajta dekás, aki nem csupán a Mátrixon képes zsonglőrködni, de mindenfajta elektronikus berendezés nagymestere is.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
A termik követő csak más termikek (K) képességének használatát teszi lehetővé, nem bármely lapét. És csakis a (K) képességét, tehát (K2) (K3) meg hasonlókra ez nem vonatkozik.

A 7 kulcs őrző csak akkor kap kulcsjelzőt, ha egy MÁSIK lapnak használták sikeresen az aktiválást igénylő képességét, saját képességének használata után nem kap.
 
Sziasztok.
Termik követő mellett...
Hét kulcs örzője...
Ha egy másik asztalon lévő lap, k-s képességet sikeresen használja, mondjuk gyématnfésű... Akkor automatikusan rákerül 1 jelző a hét kulcsra és abban a körben a saját k képességét nem használatja?
Csak mert ez elég antikombó...
2.ik kérdés ha a 7 kulcs a saját képességét használja, hogy megakadályozása egy másik lap ks k-s képességét, akkor automatikusan rákerül a kulcs jelző?
 
Srácok, láttam, hogy a régi lapokat valaki berakta tabletop szimulátorba, hogy tudjon retrózni. Jó ha tudjátok, hogy a HKK lapokat és illusztrációkat bármiféle programban, weboldalon vagy egyéb helyen csak a mi engedélyünkkel lehet felhasználni.
Szóval ha bárki bármiféle online HKK programot akar csinálni, abszolút támogatjuk, de csak azután, hogy velünk megállapodott.
 
A Kódexben valóban ez van. De az ilyen versenyek kiírása alatt van +1 kikötés.
 
Köszi a választ Van rá tervem, szívesen foglalkoznék vele home projektként, ha van akit esetleg érdekelne vagy ismertek olyat akit érdekelhet/tudna segíteni akkor osszátok, keressetek itt vagy írjatok emailt erre a címre: tipicotest01@gmail.com
 
A Tabletop Simulator nevű programot próbálgatja jelenleg néhány játékos, de úgy tudom, hogy nem készítettek még el megosztandó verziót a HKK-hoz. Hogyha van kedved megelőzni őket és megcsinálni helyettük a mod-ot, annak csak örülne a közösség.
 
Sziasztok! Tud valaki meglévő/létező hkk applikációról ahol lehetne online játszani egymással? Vagy esetleg van folyamtban fejlesztés?
 
Szuper koszonom. Akkor a kedvezobb forgatokonyv az eletkepes
 
21.8.3. utan:
[Kiegészítés]
Amennyiben az idézési költséget módosító körülmények összesítése után a módosítás végeredménye 0, akkor a lap alap idézési költségét kell kifizetni, azaz ilyenkor az idézési költség nem módosul.
 
Szeretnek kerni egy korrekt "bírózást" mivel eddig 2 birot is megkerdeztem es mind a 2 mast mondott.

Van a törhető Motyogo kultivátor. Ugye ő 1 vp-vel olcaobbit minden motyogot de nem mehetnek igy 1 vp ala.

A kerdesa kovetkező

Az ellenfel haszbal keltetot vagy lassanjarjat. Lenyeg h drágitja mondjuk a kokadt motyogot ami alapbol 1 nekronert jon. Lassan jarj miatt 1 nekron 1 vp lesz a koltsege. A kultivator vissza tudja olcsobbitani 1 nekronra vagy nem? Kaptam mar olyan birozast hogy vissza tudja olcsobbitani es opyat is h nem tudja. Mind a 2 megoldas szamomra logikus de emiatt nem tudom melyik a jo megoldas.
 
RIP Viharkupola-Rovarsámán...
 
Ok, köszi. Egy kombóval kevesebb, de jó ez a hidra így is.
 
A Kódexben valóban ez van. De az ilyen versenyek kiírása alatt van +1 kikötés.
 
De miről?

166. Veszélyes faj

166.1. A Veszélyes faj versenyeken használt paklikban lennie kell legalább 33 egyazon lény altípusba tartozó lapnak.
 
Az X lehet 0 is, csak akkor az nem számít sebző hatásnak (a sebző varázslat analógiája alapján, amit korrektül megtaláltál, Kódex 111.1.0), hiszen definíció szerint legalább 1-et sebeznie kell. És ezért pl. a gyűjtőben levő Fagyorkán se tudja 0-ról 1-re felhúzni a sebzését.

Hasonlóképp, sebződni is csak akkor sebződik valami, ha legalább 1 sebzést szenved el, így 0-s X érték mellett nem fogsz Második fejet kapni.
 
Sebezhetek nullát a Fekete fellegekkel? A Hétfejű hidra (2022) hogyha sebződik a Fekete fellegektől, akkor ad tokent kézbe a nulla sebződés után?

A "111.1.0. Sebző varázslat" a legközelebbi kódex pont, amit találtam.
 
Rendben, kiraktam a szavazást.
 
Szerintem logikus egyszerűsítés lenne.
 
A célzással kapcsolatban tényleg ezernyi szabálykérdés volt régen (kb. mint most a Leirára), hogy mi céloz, mi nem, az életünk sokkal egyszerűbb lett, mióta a célpont kulcsszóra keresünk.

Egyébként van, ahol a célpont szót tudatosan hagyjuk el, elsősorban amikor saját lapunkkal kezdünk valamit, pont azért, mert sok esetben a célzást igénylő lapok antikombók a célzástól védelmet adó hatásokkal (pl. egy "+1VP célozni" lapomat én se tudom igazán buffolni). Ilyen a Holdkő pálca is, azon direkt nem szerepel a "lényedre" előtt, de a Tüskés gigaféregre és Rymára kellett volna, ebben igazad van. De attól tartok, ezek a lapok maradnak így, a FAQ-k sorát sem szeretnénk szaporítani ezekkel, sokat nem befolyásolja az erősségüket.

De erre mindenképp extra hangsúlyt fektetünk akkor a jövőben, hogy a célpont szó szerepeljen mindenhol, ahol kell.

A gyűjtő célzása viszont már más tészta, ott túl sok értelme nem volt kiírkálni a célpont szót, ez csak egy felesleges bonyolítás volt, bőven elég akkor "célozni", ha az asztalról választok vmit (öh: pl a dobatás, húzás vagy lapokra való reagálás sem volt soha célzás, pedig ott is választok valamit).
 
Az adott altípúsú nem lény lapokat miért nem lehet a 33 lapba beleszámítani?

Nem tudom, ez mennyire fontos, ha akarjátok, ezt meg lehet változtatni, szívesen kirakok róla egy szavazást.

A pakliszerkesztőben azért ezt elég komplikált implementálni, és elég ritkák ezek a versenyek, ezért nem csináltuk meg eddig.

De ha egyre több ilyen kezdő verseny van, és kezd népszerű lenni a format, akkor igen, meg kell csinálni ezt is (ha eldőlt a fenti kérdés).
 
Itt jegyzem meg, a konkrét lap dobatása is lehetne célzó forrás és nem "általad" választott lap kifejezés.
 
Pár dologhoz szeretnék hozzá szólni:

Nem oly rég lett egyszerűsítve, hogy az olyan lapok a célzó források, amin a célpont lap szerepel. Nos pár lap a karakterspórolás jegyében ennek ádozatául esett a pár év alatt, ezek mindenképp javítás szükséges véleményem szerint: Ryma, Tüskés gigaféreg, Holdkő pálca
Illetve azt nonszensznek tartom, hogy míg régebben a semmizés és újrahasznosítás "célpont" gyűjtőből történt, addigra ma a kódexbe "egy" gyűjtőböl szerepel, miközben egyértelműen ki kell választanom honnan szeretnék semmizni, véleményem szerint ennek javítása is szükséges, mivel a Semmizés:X és az Újrahasznosítás:X egyértelműen célzó források.
(Tisztán emlékszem olyan megbeszélésekre, ahol a karakterspórolás jegyében voltak szóhasználatban cserék, ezek az egyszerűség jegyében kötelezően kerülendők lennének mostantól szerintem.)

Ha találok még ehhez hasonló lapot természetesen jelezni fogom.

Fec
 
Már csak azért is érdekes a kérdés, mert a tegnapi faj verseny amatőr kategóriájában az indulók negyedének illegális volt a paklija, amit a szerkesztő simán enged sajnos. És az, hogy a kódexben a veszélyes faj formátum leírásában ez a kikötés nem szerepel szintén kicsit zavaró.
 
Veszélyes faj versenyen mi szükség van erre a kikötésre?

"Válassz ki egy lény altípust! Minimum 33 olyan lapot kell használnod, amelynek nevében vagy szöveges leírásában szerepel ez a szó, vagy ilyen altípusú LÉNY."

Az adott altípúsú nem lény lapokat miért nem lehet a 33 lapba beleszámítani?

Ez ahogy hallottam okozott némi problémát a mai versenyen. És a pakliszerkesztő sem kezeli a veszélyes faj pakliépítés szabályait. :/
 
Ok, köszi.
 
A VAGY szo elott es utan szereplo reszek egyike jon letre. Tehat ha a 2 dobotort keted, akkor annak nincs feltetele, es ilyenkor mas hatas nem jon letre. Ha a masik felet valasztod, akkor lop. Ha lopott es van dupla koteleke, akkor eletkioltosan lop. ennyi.
 
A Tolvaj klántag (2021) mit csinál pontosan? Elég furcsán lett megfogalmazva az a mondat.
Mindenképpen lop egy lapot, majd lehet választani az életkioltás és a 2 Dobótőr termelése közül? Vagy a lopás és a Dobótőr közül kell választani? Utóbbi esetben az életkioltás mellékes, csak rossz helyre lett beszúrva? Akkor is ad dobótőrt, hogyha nincs köteléke?
 
Köszi, akkor így adja magának a köteléket.

Bár mondjuk itt vitatható ez, mivel a nevében amúgy is kicsi betűvel kéne írni a "quwarg" szót a helyesírás szabályai szerint.
 
51.1. utani kiegeszites:

"Ha egy lap szövegében nagy kezdőbetűvel szerepel ez a megnevezés, akkor az adott lapra, ha kis kezdőbetűvel, akkor az adott altípusra utal a szövegezés."
 
A Quwarg rekonstruktor (új) által adott jelzőnek quwarg az altípusa vagy a "quwarg" szó a nevének a része?
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.