Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Szellemidézés
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Shadowrun felébredt világának sámánjai megidézik a Farkas totem egyik szellemét.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendák Viadala (31)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (7)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8135)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ...
Nézet:
De miről?

166. Veszélyes faj

166.1. A Veszélyes faj versenyeken használt paklikban lennie kell legalább 33 egyazon lény altípusba tartozó lapnak.
 
Az X lehet 0 is, csak akkor az nem számít sebző hatásnak (a sebző varázslat analógiája alapján, amit korrektül megtaláltál, Kódex 111.1.0), hiszen definíció szerint legalább 1-et sebeznie kell. És ezért pl. a gyűjtőben levő Fagyorkán se tudja 0-ról 1-re felhúzni a sebzését.

Hasonlóképp, sebződni is csak akkor sebződik valami, ha legalább 1 sebzést szenved el, így 0-s X érték mellett nem fogsz Második fejet kapni.
 
Sebezhetek nullát a Fekete fellegekkel? A Hétfejű hidra (2022) hogyha sebződik a Fekete fellegektől, akkor ad tokent kézbe a nulla sebződés után?

A "111.1.0. Sebző varázslat" a legközelebbi kódex pont, amit találtam.
 
Rendben, kiraktam a szavazást.
 
Szerintem logikus egyszerűsítés lenne.
 
A célzással kapcsolatban tényleg ezernyi szabálykérdés volt régen (kb. mint most a Leirára), hogy mi céloz, mi nem, az életünk sokkal egyszerűbb lett, mióta a célpont kulcsszóra keresünk.

Egyébként van, ahol a célpont szót tudatosan hagyjuk el, elsősorban amikor saját lapunkkal kezdünk valamit, pont azért, mert sok esetben a célzást igénylő lapok antikombók a célzástól védelmet adó hatásokkal (pl. egy "+1VP célozni" lapomat én se tudom igazán buffolni). Ilyen a Holdkő pálca is, azon direkt nem szerepel a "lényedre" előtt, de a Tüskés gigaféregre és Rymára kellett volna, ebben igazad van. De attól tartok, ezek a lapok maradnak így, a FAQ-k sorát sem szeretnénk szaporítani ezekkel, sokat nem befolyásolja az erősségüket.

De erre mindenképp extra hangsúlyt fektetünk akkor a jövőben, hogy a célpont szó szerepeljen mindenhol, ahol kell.

A gyűjtő célzása viszont már más tészta, ott túl sok értelme nem volt kiírkálni a célpont szót, ez csak egy felesleges bonyolítás volt, bőven elég akkor "célozni", ha az asztalról választok vmit (öh: pl a dobatás, húzás vagy lapokra való reagálás sem volt soha célzás, pedig ott is választok valamit).
 
Az adott altípúsú nem lény lapokat miért nem lehet a 33 lapba beleszámítani?

Nem tudom, ez mennyire fontos, ha akarjátok, ezt meg lehet változtatni, szívesen kirakok róla egy szavazást.

A pakliszerkesztőben azért ezt elég komplikált implementálni, és elég ritkák ezek a versenyek, ezért nem csináltuk meg eddig.

De ha egyre több ilyen kezdő verseny van, és kezd népszerű lenni a format, akkor igen, meg kell csinálni ezt is (ha eldőlt a fenti kérdés).
 
Itt jegyzem meg, a konkrét lap dobatása is lehetne célzó forrás és nem "általad" választott lap kifejezés.
 
Pár dologhoz szeretnék hozzá szólni:

Nem oly rég lett egyszerűsítve, hogy az olyan lapok a célzó források, amin a célpont lap szerepel. Nos pár lap a karakterspórolás jegyében ennek ádozatául esett a pár év alatt, ezek mindenképp javítás szükséges véleményem szerint: Ryma, Tüskés gigaféreg, Holdkő pálca
Illetve azt nonszensznek tartom, hogy míg régebben a semmizés és újrahasznosítás "célpont" gyűjtőből történt, addigra ma a kódexbe "egy" gyűjtőböl szerepel, miközben egyértelműen ki kell választanom honnan szeretnék semmizni, véleményem szerint ennek javítása is szükséges, mivel a Semmizés:X és az Újrahasznosítás:X egyértelműen célzó források.
(Tisztán emlékszem olyan megbeszélésekre, ahol a karakterspórolás jegyében voltak szóhasználatban cserék, ezek az egyszerűség jegyében kötelezően kerülendők lennének mostantól szerintem.)

Ha találok még ehhez hasonló lapot természetesen jelezni fogom.

Fec
 
Már csak azért is érdekes a kérdés, mert a tegnapi faj verseny amatőr kategóriájában az indulók negyedének illegális volt a paklija, amit a szerkesztő simán enged sajnos. És az, hogy a kódexben a veszélyes faj formátum leírásában ez a kikötés nem szerepel szintén kicsit zavaró.
 
Veszélyes faj versenyen mi szükség van erre a kikötésre?

"Válassz ki egy lény altípust! Minimum 33 olyan lapot kell használnod, amelynek nevében vagy szöveges leírásában szerepel ez a szó, vagy ilyen altípusú LÉNY."

Az adott altípúsú nem lény lapokat miért nem lehet a 33 lapba beleszámítani?

Ez ahogy hallottam okozott némi problémát a mai versenyen. És a pakliszerkesztő sem kezeli a veszélyes faj pakliépítés szabályait. :/
 
Ok, köszi.
 
A VAGY szo elott es utan szereplo reszek egyike jon letre. Tehat ha a 2 dobotort keted, akkor annak nincs feltetele, es ilyenkor mas hatas nem jon letre. Ha a masik felet valasztod, akkor lop. Ha lopott es van dupla koteleke, akkor eletkioltosan lop. ennyi.
 
A Tolvaj klántag (2021) mit csinál pontosan? Elég furcsán lett megfogalmazva az a mondat.
Mindenképpen lop egy lapot, majd lehet választani az életkioltás és a 2 Dobótőr termelése közül? Vagy a lopás és a Dobótőr közül kell választani? Utóbbi esetben az életkioltás mellékes, csak rossz helyre lett beszúrva? Akkor is ad dobótőrt, hogyha nincs köteléke?
 
Köszi, akkor így adja magának a köteléket.

Bár mondjuk itt vitatható ez, mivel a nevében amúgy is kicsi betűvel kéne írni a "quwarg" szót a helyesírás szabályai szerint.
 
51.1. utani kiegeszites:

"Ha egy lap szövegében nagy kezdőbetűvel szerepel ez a megnevezés, akkor az adott lapra, ha kis kezdőbetűvel, akkor az adott altípusra utal a szövegezés."
 
A Quwarg rekonstruktor (új) által adott jelzőnek quwarg az altípusa vagy a "quwarg" szó a nevének a része?
 
Köszönöm szépen
 
Igaz, elirtam, 37 a helyes megoldás
 
Vagy mivel az 53 felletti rész csak 6db ezért:
33+4=37
 
Amit kiveszel a mezőből a játék elején az a pakli része marad. Ha mardakorral játszik és kiveszed nem óvhatsz, ha kiveszed egy színből minden lapját akkor se tehet be másik harmadik színt, ha kiveszel egy isteni lapot nem cserélhet istenit, satöbbi, szóval nyilván nem a válasz
 
A három művészek céhe miatti plusz 9 lapnak akárhogy is számolom 6 a kétharmada, szóval a matematika inkább 33+6=39
 
Ha ellenfelem Csatamezőzik 57 lappal kezd melyben min 33 azonos etnikumu.
Ha kiveszek a játék elején 7db-t az azonos etnikumból akkor 2. meccsre úgy kell cserélnie az ellenfelembek, hogy meglegyen a 33 azonos etnikumú lapja?
 
Nos, ez mindent megváltoztat, köszönöm szépen.
 
Itt a versenyszabályok az irányadók:
http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=504

Az egyszerűség kedvéért, hogy ne kelljen senkinek számolgatni, az van megadva, hogy a pakliméret 50 és 53 között kell, hogy legyen, és min. 33 etnikumot lapot kell, hogy tartalmazzon.

Amennyiben 53 fölé megy a pakliméret, ennek 2/3-a (felfelé kerekitve) szintén etnikum kell, hogy legyen (itt sajnos kell már számolgatni).

Tehát 3 művészek céhe és 59 lap esetén minimum 33 + 2 = 35.
 
Én nagyon örülnék (és szerintem úgy logikus ahogy leírtad) ha
céhek nélküli mező esetén 0,66*57 =38 etnikum kellene DE ezzel ellentétes volt multkor a döntés.(33 lap)
 
Én is picit kötözködésnek érzem ezt már, Balázs, de azért értékelem, hogy szeretnél a probléma mélyére jutni.

Egyrészt, a kezdők lelki üdvéért én nem aggódnék, ha bele is ütköznek a "gyógyító forrás" fogalomba a néhány lap egyikén, amin ez szerepel, biztos vagyok benne, hogy fel sem merül bennük, hogy egy +1/+1-et adó dolog gyógyítás lenne. Mint ahogy arra sem gondol senki, hogyha felvesz egy páncélt, az gyógyítás.

Ettől függetlenül, amikor valaki felhozta ezt annak idején, hogyha nő az ÉP akkor az gyógyulás, ugye? akkor rábólintottunk, ez is egy lehetséges logikai következtetés volt.

Ami viszont ellentmondáshoz vezetett, ezért ezt el kell felejteni. Szerencsére ez a Kódexben nem jelent meg tudomásom szerint, csak 1-2 FAQ-ban.
 
Nem szándékoztam gúnyolódni most, bocs ha úgy jött le.
 
Van az altalad hasznalt szonak egy kis negativ, gunyos, pejorativ felhangja, amit nem igazan ertek. En orulnek a legjobban, ha mindenki maradektalanul ismerne a szabalyokat, es en sem vagyok a bolcsek kovenek birtokaban. Nagyon szivesen atadnam ezt a terhet barkinek, aki hajlando es kepes orkodni a szabalyok konzisztenciaja felett. De amig kozfelkialtassal, erzesbol szeretnenek a jelenlevok minden egyes szabalytalansagot megitelni a lelatorol, a biro meg minden sipszo elott kenytelen az ugyet szavazasra bocsatani, addig nem tehetem.
Ugyanis mikor a jatekosok nyomasara kihuzunk egy sokadik rnd elemet a jenga toronybol, es osszedol az egesz, akkor senki nem fog odaallni kozuluk, hogy "Oke, en voltam, en akartam, es belatom, hogy nem volt jo dontes. Sajnalom, nem lattam at... Az en hibam"... Nem, ilyen nem lesz. Akkor a "tomeg" nem azt skandalja majd, hogy "valtoztassuk meg! tiltsuk ki! modositsuk! toroljuk el!", hanem azt, hogy a "ket potentat" a hibas az egeszert.
 
Látom, senki nem válaszolta ezt meg.

33/50 -> 0.66, tehát a paklid 2/3-át az adott etnikum lapjainak kellene kitennie.

Fontos, hogy ennek az aránynak meg kell lennie side után is.

3 kék céhnél:39/59 ->0.66
Céhek nélküli mező esetén 0.66x57 ->37,62, amit felfele kerekítünk, tehát 38.
 
  ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.