Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A Hóvihar időszakáról
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
"Vacogó érzés volt ma reggel tábort bontani, valami megváltozott. Az időjárás, mintha megbolondult volna, kifordult önmagából. Hó esik. Olyan dermesztően hideg van, hogy a leheleted minden szusszanásodkor meglátszik: valami megváltozott." - ébredés a Nagy Hóvihar beköszöntének reggelén
Nézz szét a galériában!
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 22., Szeged 11.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 13., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 6., Szeged - Barcraft

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (61)
HKK kérdés? (47110)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (143)
Versenyhirdető (1828)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
A reakciók előtt csak akkor jön létre egy kapcsolódó hatás, ha az "azonnal" kulcsszó szerepel a mondatban. Egyéb esetben megvárjuk a reakciók létrejöttét (sőt, ha az eredeti lapot / hatást nem akadályozták meg, annak sikeres létrejöttét is).
 
Hello

Reakciosorban mikor kapcsolnak be a kapcsolódó hatások amik pl lapdobasra vonatkoznak?
Reakciosorban egy különlegesség megcsufolasanak eldobok egy fagyoriast, mikor osztom ki a dermesztes jelzőket? A Reakciosor létrejötte után vagy közben?
 
Mind a facebook, mind a csere és eladás/új lap vásárlást is már lassan lassan kezdegetem.

Köszönöm az infót. Ahogy a lapokat tanulmányoztam ,1 kiegészítő legyűjtése nem feltétlen elégséges egy két érdekes pakli összerakásához ezért is megfogadom a tanácsaid.
 
Ahogyan én látom, az aktív játékosonak kb. a harmada szokta előbb-utóbb begyűjteni a teljes játékkészletet az összes kiegészítőből. Kiegészítőnként kb. 5-6 display kibontásával és sok cserélgetéssel ez összehozható. Ez egy nagyobb rajongói elkötelezettség, a többség nem is csinálja ezt.
Az a jellemzőbb inkább, hogy a jobb versenylapokból eltesz magának mindenki egy játékszettet, azokon felül pedig a játékosok kiválasztanak maguknak 1-2 olyan paklit, amikkel szeretnek játszani és azokhoz gyűjtik be a lapokat. Ez elsőre lehet, hogy nem hangzik egy nagy feladatnak, de ebbe is kell valamennyi pénzt és időt fektetni. Hosszú távon kiegészítőnként max. 2 display kibontásával egy stabil játékkészlet építhető fel úgy, hogyha sokat cserélgetsz.
De hogyha csak ismerkedni szeretnél a játékkal, akkor egy pénztárca barátabb megoldásnak tartom azt, hogy eleinte kezdő barátabb versenyekre járj el, ahol a többi játékos sem a full extrás paklikkal játszik és abba a környezetbe próbálj meg paklikat építeni. Ehhez jó cél lehet a teljes bronz és ezüst sorok begyűjtése néhány újabb kiegészítőből. De erre sincs feltétlenül szükség, hogyha a megtervezett olcsóbb paklidhoz a lapokat egyenként vásárolod meg vagy cserélgeted össze. A versenyekre aktívan járó játékosok szoktak segíteni a bronz és ezüst lapok beszerzésében előbb-utóbb; de van több olyan webshop, amik az olcsóbb lapokat is árulják darabonként. A Facebook csoportban is vannak eladó dolgok dögivel, de azok inkább a drágább dolgok szoktak lenni és tömeges rendelésre sem a legjobb az a felület.

Opció, mint a tenger.

A legjobb tanács, amit tudok adni az az, hogy versenyre járni jó móka és kezdeményezd bátran a cserélgetést.
 
Sziasztok!

Ti általában displayt bontotok, vagy ami tetszik a kiegészítőből, azt veszitek/cserélitek a játékos közösséggel?
 
2.: persze, de azért mindig szerencsésebb, ha a szabályok fedik a szitut. Gondolom, most hogy a kolléga rámutatott, hamar be is kerül(t) a kódexbe, ne felejtődjön el, és egy apró gonddal kevesebb.
 
A játék szabályai kellően komplexek, ezért még a Kódex sem feltétlenül fed le minden speciális esetet, de amikor előjön egy ilyen kérdés, természetesen megpróbáljuk beépíteni, hogy többet ez a kérdés ne jöjjön elő. Addig meg az ilyen esetekre a józan ész szabályai érvényesek.
 
Köszönöm a válaszokat!
Az elsővel egyetértek, csak a dallam alatti FAQ-ban kimaradt ez a szerintem logikus kérdés (rendben, hogy el lehet párbajozni, de a dallam ugye a lapkijátszást tiltja). "Amíg ez a kezében van és nem játszotta ki" - Az "ez" névmás a "lényre" utal vissza, de felteszem azzal, hogy ugyanannak a lapnak egy másik kijátszási lehetősége, nem játszom ki más lapot.
A második kapcsán (itt inkább Miklós kommentjére reagálva) én nem találok olyan szabályt, ami alapján ne lehetne visszavonni a kijátszást. 23.1 alatt lehetne kiegészítés ennek kapcsán. Pont ezért: Lidércharcos esetében a 23.5 a mérvadó?
 
Ha elkövette azt a hibát az ellenfél, hogy olyan lényt adott a kezedbe a paklidból, amit alternatív módon is fel lehet használni / ki lehet játszani nem lényként is, akkor így járt. Ez pont olyan, mint mikor az így odaadott lényt eláramlod (elkincsezed, elpárbajozod), vagy eldobod a saját képességének.

Az azonnali varázslatoknak nincs kijátszáskori képessége, és nem tudnak "átkerülni hozzá". Tehát ez a része a dallam szövegének nem értelmezhető, hogy a férget azonnaliként játszod ki.

A második kérdésed érdekes szabály-exploitnak, és egyúttal szándékos szabálytalanságnak tűnik. Ha ilyennel próbálkozik az ellenfél, hívjatok bírót. Mikor elfogynak, vagy hiányosak a szabályok, akkor lépnek elő az alapelvek. A bíró az egyensúly alapelvére hivatkozva simán megtilthatja, hogy a játékos egynél többször is próbálkozzon ezzel a manőverrel.
 
Persze, kijátszhatod azonnaliként, mint ahogy ha van áramlása, eláramolhatod, vagy akár eldobhatod egy Kertészek céhének. És varázslatnál nem értelmezhető az, hogy "átkerül hozzád" szóval ilyenkor az ellenfeled egyszerűen ráfaragott, hogy rossz lapot adott a kezedbe (mint ahogy már velem is történt, hogy az ellenfél odaadta a Rovarsámánt, aztán csodálkozott).

A káosz igazi arca: ha teljesítetted a kijátszási feltételt, ami valamilyen cselekvés végrehajtását igényelte, nem vonhatod vissza a lapkijátszási szándékot! Jól néznénk ki, ha Lidércharcosnál dobnál 5 lapot a gyűjtőbe, aztán mégse játszanád ki...
 
Sziasztok!

Ha Kristálytiszta dallammal kezembe az az ellenfelem egy Toxikus lárvát, kijátszhatom-e a lárvát azonnaliként? Ha kijátszhatom, kinél jön létre a varázslat képessége?

Bejelentem, hogy kijátszom egy A káosz igazi arcát. Dobok egy kockával a kijátszási feltételének. Ha minden igaz, egészen addig visszavonhatom a lap kijátszásának szándékát, amíg a költségét nem fizettem ki. Dobhatok tehát újra és újra a kockával addig, ameddig tetszőlegesen ötöt vagy hatot nem dobtam?

Előre is köszönöm a válaszokat!
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem az új kétszin szabállyal kapcsolatban. Az idei Drafton ( Ősi káosz, Varázsdimenzió) a kétszinü lapokat lehet már úgy használni ahogy jövőre? vagy ha ilyet draftolunk akkor még mindkét színét kell használni?
 
Az, hogy az ÉP-jével mi történik, csak egy lénynél értelmezhető, egy nem lény lapnál nem.

Hasonló kategória lenne a "ha a csere fázisban mozog" "ha az ütés fázisban sebzést okoz" "ha megnérgezik" stb stb. Bármi, ami az adott laptípuson nem értelmezhető.
 
És ennél a konkrét kérdésnél ez értelmetennek minősül (mert nincs ÉPje), vagy esetleg "hát a 0-ra csökkenős feltétel nem tud teljesülni, úgyhogy simán nem kerülhet gyűjtőbe" ?
 
Ha egy képesség cserénél egy lap értelmezhetetlen képességet kap, azt ignoráltuk eddig. Bár erre konkrét szabály nincs, csak precedenciák, de elég ésszerű értelmezés, ezért a szabályokba is be fogjuk emelni.
 
Mi történik akkor ha egy lap számára értelmezhetetlen képességét kap?
Az új angyalnal merült fel a kérdés hogy mi történik ha egy tárgy vagy bubaj megkapja azt a képességet hogy csak akkor kerülhet ki a játékból ha eletpontja 0 rá csökken?
Ugye ez nem történhet meg hiszen nincs eletpontjuk.
De mi a helyzet az ilyesmi szituaciokkal? Hogy működik ez ilyenkor?
 
Köszönöm!
 
Ez is csak egy képesség letiltás. Ha a képességét nem veszítheti el, akkor a termik se veheti el. Ld. Kódex 99.1. kiegészítése.
 
Termikek jellemző alapképessége (kijátszáskori letiltás) hogy hat olyan lapokra amiknek nem lehet elvenni a képességét illetve nem veszíthetik el?

Ez elveszi a képességet vagy csak nem fejt ki hatást?
 
Az olyan lapoknál régen rá volt írva, hogy "különböző" célpontot kell választani.
 
nem, a lap szövege elég egyértelmű.

ha kétszer ugyanazt a célpontot választanád, akkor 1 célpont van, és amúgyis mindegyik célpont 2-t sebződik. szóval azzal a lappal nem lehet négyet sebezni.
 
A Cikázó villám (2023) lapnak választhatom kétszer ugyanazt a célpontot?
 
Paklit alapvetően mindig abból építünk, amink van, szóval kezdő kategóriában nyugodtan építkezhetsz akár csak 23-24-es lapokból is, vannak komplett koncepciók, amiket ezekből a lapokból is egész jól meg lehet építeni. Ilyen pl. a Thargodan pakli amelynek fele összerakható az Ősi Káoszból, a maradék is kiegészíthető 2023-ig visszamenőleg, bár nyilván picit hatékonyabb lesz, ha beszerzel még 1-2 lapot hozzá.

Versenyeken a paklit kártyavédő tokba szokták rakni, így ott egyértelmű, melyik lap kié. Otthon, baráti játékban is azért elég sok időt töltesz a pakliösszeállítással, tudod, mi volt a te paklidban, és mi nem, szóval a lapok akkor sem tudnak összekeveredni igazán.
 
Köszönöm a válaszokat. Két kérdés merült még fel időközben, csak nem akartam duplaposztolni. Az egyik, hogy mennyire jönne ki furcsán, ha csak 2023-24-es lapokkal mennék ÚN-re (Nyilván nagyon, hiszen céhes kártyám sem nagyon lenne, de így már tudom honnan szerezhetek be régebbi kiegészítőket.)

A másik, hogy egy játék során gazdát is cserélhetnek a lapok, gondolom bizonyos esetekben a jelzőkkel együtt. Mi történik, ha két (kezdő) játékos összekeveri két lapját, estleg a jelzőiket vagy kockáikat is? Lapokat lehet ellenőrizni a paklkszerkesztőnek köszönhetően, de engem azért zavarna, ha 5 jelzővel kevesebbel térnek haza minden versenyről (Persze ez kezdő hibának tűnik és bizonyára a legtöbben figyelnek is rá, de én alapból elég figyelmetlen vagyok - erre azért nyilván jobban ügyelnék versenyen)
 
Az összes lapot nem ismeri senki, alapvetően a szabályokkal kell tisztában lenni, a lapokat meg elolvasod, ha kijátsszák ellened. Egy profi kategóriában persze szokták tudni fejből a gyakran használt lapokat, de a kezdőknél erre nincs semmi szükség.

A versenyek listáját itt tudod megnézni:
https://pakliszerkeszto.hkk.hu/versenyek
A "Beholder Kft" versenyen mindig van kezdő kategória is! Más versenyeknél ez általában a fejlécben szerepel (kezdő és amatőr) vagy a kiírásban, ha van ilyen.

A cikkek közt rá tudsz keresni a versenybeszámolókra, ott rögtön megtalálod, hogy az adott versenyen milyen paklikat használt a legjobb 3 a különböző kategóriában, de a baloldali menüben, a megosztások alatt is van sok pakli.
 
Mit érdemes tudni a HKK (és a versenyek) jelenlegi állapotáról?


Ez komplex kérdés. Ha általánosságban kérdezed, akkor a játékkörnyezet a 15+ évvel ezelőttihez képest gyorsult, ami azt jelenti, hogy a lapok és a képességek olcsóbbak, tehát egy körön belül sokkal több döntési szituáció, és elágazás (és persze hibázási lehetőség) jön elő. A lapok erősebbek, és több mindent tudnak. Rengeteget változott a játékszabály is, sok új képességgel, ikonnal. Ha komolyan el akarsz ebben mélyedni, akkor kb semmit se jelent, hogy régen játszottál, az alapoktól kell kezdened. Javaslom, hogy ismételd meg a kérdéses a facebook-on, a HKK-sok topicokban, és fogsz majd kapni segítséget.

A versenyek mennyire barátságosak kezdőknek?


Vannak kifejezetten kezdőknek (és amatőröknek) kiírt versenyek, és a hivatalos kiadói versenyeken is mindig van kezdő kategória. De azért ott is vannak erőkülönbségek, tehát lásd az előző pontot.

Alkalmi játékosként mennyire probléma, ha nem ismerem az összes kártyát? (Természetesen verseny előtt utánanéznék a lapoknak, meg játszanék pár próbakört, de ez nyilván nem fedne le mindent.)


Az nem baj, hogyha nem ismered az összes kártyát, de az igen, ha a szabályokat és azok aktuális verzióját nem ismered. Tehát megint csak lásd ez első pontot.

Be lehet még szerezni valahonnan laponként HKK-t? Az alanor.hu már nem árul szetteket, ahogy a Dungeon oldaláról is eltűntek az egyéni kártyák.TCG webshop, Sárkánykő webshop, Libartan webshop... de van még ezen kívül is pár hely, plusz nézz szét a facebook-on, és keress rá a HKK piac topic-ra. ha ott felteszel egy kérdést, kapni fogsz rá ajánlatot.

A retro kiadásban kiadott Árnyéksárkány-féle design lesz a jövőben az általános, vagy az csak ilyen gyűjtői dolog? Őszintén szólva nekem tetszik és valamivel hatásosabb, de kicsit idegen is (főleg hogy nehezebb megkülönböztetni a színeket.)


A fullart foil kártyáknak van nem fullart verziója is. Azok teljesen úgy néznek ki, mint az általad ismert, megszokott verziók. A fullart verziók a gyűjtőknek készültek, akik nem kifejezetten a versenyekre viszik ezeket, vagy ha igen, akkor csak rongyrázásként.
 
Sziasztok.

Rég nem játszottam, több kérdésem is lenne.

Mit érdemes tudni a HKK (és a versenyek) jelenlegi állapotáról? A versenyek mennyire barátságosak kezdőknek? Alkalmi játékosként mennyire probléma, ha nem ismerem az összes kártyát? (Természetesen verseny előtt utánanéznék a lapoknak, meg játszanék pár próbakört, de ez nyilván nem fedne le mindent.)

Be lehet még szerezni valahonnan laponként HKK-t? Az alanor.hu már nem árul szetteket, ahogy a Dungeon oldaláról is eltűntek az egyéni kártyák.

A retro kiadásban kiadott Árnyéksárkány-féle design lesz a jövőben az általános, vagy az csak ilyen gyűjtői dolog? Őszintén szólva nekem tetszik és valamivel hatásosabb, de kicsit idegen is (főleg hogy nehezebb megkülönböztetni a színeket.)
 
Ez is szép kérdés.
1. A dallam kijátszást ír, és nem sikeres kijátszást, tehát ha kijátszod azt a lapot, amit az ellenfél a kezedbe adod, azzal a dallam kifejtette a hatását, a további kijátszásaidra nincs befolyása.
2. A reakciódrágítás nem kijátszáskori képesség, tehát az ellenfélnek ebbe nincs beleszólása. Ha majd sikeresen létrejött a lap, azután majd beleszólhat a folyamatba, addig nem.
 
Ravasz kérdés. Azoknál a reakcióknál, amelyek idézési költségre hivatkoznak, ott ezen a módosított költséget értjük. A módosítás jellege közömbös. Tehát ha az alantas yeti +1 nekronos költségmódosítása bizony számít a reakcióknál is, azaz a lap költsége ilyenkor +1 nekron. Márpedig nincs különbség aközött, hogy a módosított költség miféle módosítást "tartalmaz".

Szóval szerintem igen, Alantas yeti mellett a Laudáló termik gyakorlatilag bármit megfog.
 
Ellenfelem Kristálytiszta dallammal kezembe adja a Binomiális szirént.
Kijátszom a Binomiális szirént és reagálnék rá Fagyorkánnal.
Kérdés:
1, Reagálhotok-e egyáltalán a saját lapokra amit a Kristálytiszta dallam miatt játszok ki?
2, Mennyiért reagálhatok rá Fagyorkánnal? Az ellenfelem dönt arról, hogy reakciódrágítást választ neki vagy én határozom még?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.