Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Mi legyen a szeptemberi versenyünk formátuma?

1.) Hagyományos (új nemzedék)
2.) Jellemek harca (új nemzedék)
3.) Páros verseny (új nemzedék)
4.) Veszélyes faj
5.) Draft (2 HD, 2 KL)
6.) Nem versenyzek.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
Quwarg ősmágus
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földjén a manaszint oly magas, hogy még a quwargok - ezek az apró bogarak - egyes egyedei is képesek a varázslásra. Közülök a tapaszaltabbak apró varrótűkből készítenek varázsbotot maguknak. Őket hívják a kalandozók quwarg ősmágusoknak.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi hagyományos verseny a Wekerlén
54. Beholder Találkozó 2021.06.19. – Beszámoló
Kristályláz lapelőzetes – 1. rész
Kristályláz beharangozó
Itt nem nyerni akarunk – tesztelés kontra verseny

A lista folytatása...
Hatalom Szövetsége
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái - Nemzeti bajnokság

A lista folytatása...
Kristályláz beharangozó (41)
Hétvégi hagyományos verseny a Wekerlén (3)
HKK kérdés? (45619)
Illusztrációk- illusztrátorok (43)
HKK pakliszerkesztő (86)
Versenyhirdető (1759)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Bocs a spamért, egy üzenetbe szerettem volna foglalni, de friss regisztrációval nem enged hosszú kommentet írni
 
17) Öntörvényű krabber http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29072, ha pl a tartalékomban tartom, minden egyes körömben és az ellenfél körében is tehetek rá egy életjelzőt 1 VP-ért? Tehát körönként plusz egy életet kap, 5 kör elteltével már 5 életjelző van rajta, tehát 10 életpontja lesz? (alapból 2 ÉPje van)

1 "Ellenfeled minden sebző forrása" - ez alá nem tartoznak a lények ütései és harci képességei (pl Tűzlehelet), igaz? Akkor mik a sebző források? Képességek, varázslatok, azonnali hatások?
 
15) Ha egy lapnak az idézési költsége 0 SZK, akkor... annak mi értelme? Miért 0? Ha már 0, akkor miért SZK, miért nem VP, nem teljesen mindegy, ha 0? Pl Fokhagymakoszorú http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8782

16) Szintén csak remélem, hogy jól értelmezem a lapot; Mindig teli kulacs http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9442, megint csak gyakori, olcsó is, és mégis 6 ÉP-t gyógyít, amikor kijátszom, és az ellenség minden egyes körében használhatom egyszer, és akkor 4-et gyógyít? Tehát lényekkel pl megsebez 5-el, de felhasználom a kulacsot, és simán csak gyógyulok 4-et? Ez is nagyon erősnek tűnik.
 
13) Ha "kapok" egy lap által egy másik lapot, pl Dobótőrt, de csak 1 Dobótőröm van a pakliban, és az az egy már alapból a kezemben van, akkor semmi nem történik?

14) A Jégdiszkoszt http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27771 mindegyik körömben használhatom egyszer? A köröm elején aktívvá válik a lap, és a fő fázisomban passzivizálom, és az ellenséges játékos sebződik 3-at? A következő körömben ugyanez, és így tovább akármeddig? Mit lehet tenni egy ilyen lap ellen? Erősnek tűnik nagyon gyakori lap ellenére, hiszen magát a játékost tudom vele támadni minden egyes körömben, és nem is sebez keveset annyira.
 
11) Jól értelmezen az "Élet: X" képességet?: A Zarándok http://www.beholder.hu/?cikk=20349 4 élettel kezd, tehát gyakorlatilag 8 életponttal? Alapból 2 van neki, de 4 élete van, tehát négyszer kell "legyőzni". Semmizni is tud, gyógyítani is, és még VP-t is kaphatunk áltata, mégis egy gyakori lapról van szó, mindössze 2 VP-ért kijátszható. Ez is nagyon erős lapnak tűnik, mégis olcsó és gyakori.

12) "Játékban van" - ezt láttam pár helyen, ez mit jelent? Mely lapok vannak játékban? Úgy értelmezem, hogy ami a gyűjtőben, őrposztban vagy tartalékban van, mindegy, hogy aktív vagy passzív.
 
9) Azok a tárgyak, amelyeken az szerep, hogy "Áldozd fel", ezeket csak az előkészítő fázis 4. szakaszában tehetem meg? (pl Dobótőr https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=19329)

10) Az Esszenciavámpír http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27731 nem iszonyatos erős lap, annak ellenére, hogy csak nem gyakori? Ha az ellenfelem kezében van 5 lap, akkor maga a játékos azonnal sebződik 7-et én pedig gyógyulok 7-et. Akár rögtön a legelső körömben szinte a fél életét levehetem az ellenfelemnek. Nem teljesen tiszta számomra, hogy az erőegyensúly hogy lett kialakítva ennél a lapnál.
 
Ha Leira, a hangtolvaj http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8867 lappal szeretnék semlegesíteni egy kijátszáskori képességet, pl ki szeretném játszani a Zafír drakónt, amiért kapnék 3 ÉP-t, kör végén egy VP-t és egy lapot is húzhatok, viszont mindezt semlegesíti Leira, és Leira gazdája kapja meg mindezt. A Zafír drakón gazdája pedig a gyűjtőbe teszi a sárkányt, és ki is kell fizetnie az idézési költségét. Na de, Leira semlegesítése azonnali hatásnak minősül? Megtehetem azt, hogy kijátszom a Zafír drakónt, az ellenfél reagál Leirával, én viszont semlegesítem Leirát egy Sólyomfőnix-szel? http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29105
 
7) A Szirén lányka http://beholder.hu/?m=hkk&cikk=26416 gyakori lap. A Tűnékeny csábítás http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=16923 ritka. A Szirénnel igaz, hogy csak egy 1-es költségű lapot kapok, de azt "örökre" megkapom, és ÉP-t sem kell áldoznom érte. A Tűnékeny bűbáj 2 ÉP-mbe kerül, és igaz, hogy nem lényt, hanem lapot választhatok, de csak a kör végéig marad nálam, ez így mégis hogyan éri meg? A tartalékomba kerül a célpont lény, tehát használni nem tudom, mert nem aktív, és a kör végén vissza is kell adnom. Nem teljesen értem, hogy ez miért számít jó lapnak, miben jobb, mint a Szirén lányka.
 
6) Átoksárkány http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=16964: Ha kijátszom, minden aktív/passzív tartalékban és őrposztban álló lényem is 3-al kevesebb ÉP-t kap, ha jól értem. Mi történik, ha egy lénynek 1-3 ÉP-je van alapból? Az Átoksárkány hátránya miatt automatikusan a gyűjtőbe kerülnek?
 
3) Szintén a Hegymélyi drakónnal példálóznék, a képessége szerint egy körben négyszer sebezhetek lényt vagy játékost 1 VP-ért cserébe. Tehát ez egy azonnali képesség, amit a harci fázison kívül is használhatok?
Pl harci fázis után a fő fázisomban használom, megvárom, hogy az ellenfél cselekedjen, utána megint használom, megint várok, és összesen négyszer egymás után megtehetem ezt?

4) Ha egy (már megint Hegymélyi drakón) képességgel sebezhetek játékost vagy lényt, támadhatom a játékost annak ellenére, hogy esetleg az ellenség őrposztjában vannak lények?

5) Ha csábítással ellopok egy őrposztban lévő lényt, akkor az aktívan a tartalékomba kerül? Mennyi ideig marad ott egy elcsábított lény? A játék végéig én leszek az irányítója/gazdája? (ha csak vissza nem csábítják)
 
Sziasztok, most vettem először HKK paklit, és átolvastam a szabályzatot, valamint a kódexet is nézegettem, de még így sem tiszta pár dolog.

1) Vannak hatások, amiket a lap passzivizálásával érhetünk el (P ikon). Mi a különbség a sima P ikon és a sárga hátterű P ikon közt? Pl. Kurtz ereklyéje http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9489 lapon sárga hátterű P ikon van, és a hatása pedig: a gyűjtődből keverj vissza egy lapot a paklidba.

2) Miért van az, hogy a Hegymélyi drakón http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=20609 ezen a linken más, mint az én lapom? Az enyém 2 VP-be kerül, és a leírása is kicsit más. Egyszerűen az enyém egy újabb kiadás, és kész? Lehet használni régi és új kiadású lapokat egy pakliban?


Egyelőre ennyi, köszönöm a választ, ha kapok
 
Szerintem így van, de itt egy olyan lapról beszélünk, ami fél évig még meg sem jelenik
 
Persze.Erre találták ki a ligás versenyeket...És még nyereményt is kapsz.
 
Ellenfelem sikeresen kijatszik egy Kristalytiszta dallamot. Kapok a kezembe egy lenyt.

Ha ezt barmilyen modon eldobom a kezembol, akkor nem ervenyes a lock-ja, amig nem huzok egy olyan lenyt?
 
Sziasztok!

1-2 éve játszom hkk-t (általában barátokkal) és van egy , a haveri
társaságban egész erősnek számító paklim. A kérdésem , pedig az lenne , hogy a vírushelyzet után érdemes -e neveznem egy
barátságos tét nélküli versenyre (ha egyáltalán van ilyen)?
 
Szia, gondolom a versenyekre vonatkozó kérdés ironikus volt, jelenleg maximum fű alatt lehet bármilyen versenyt tartani. Egyébként nyáron és kora ősszel, amikor lehetett még, elég sokan voltak Budapesten és országszerte versenyeken is, ha lazítanak a korlátozásokon, felpörög a dolog. Kezdő Liga péntekenként a Dungeonben lesz valószínűleg a legajánlottabb, olcsó versenyzési lehetőség, fix díjjal, három különböző tudásszinttú játékosközegben.

Ha nem maradt meg semmid, elsősorban az utolsó két nagykiegészítő (Homokdűnék és 11. Alapkiadás) ajánlott, illetve ha tetszik a témája, a két Alfa pakli, a sárkányos és a vérfarkasos. Utóbbiak alapból baráti játékra alkalmasak inkább, de pár lappal fel lehet húzni őket ligára.
 
Sziasztok!

Nyolc éve játszottam legutoljára a kártyajátékkal. Akkor csak kezdő szintig jutottam, két versenyen voltam összesen. Gondolkodom egy újrakezdésben. Érdeklődnék, hogy áll most a helyzet? Gyakoriak a versenyek? Sok a játékos úgy nagy átlagban? Hogyan fogjak hozzá a visszarázódáshoz, vegyek pár pakkot a legutóbbi kiegészítőkből?

Köszi előre is!
 
Sziasztok!


Van egy oldal amin a versenyek helyezettjeinek paklijai vannak bemásolva. Tud valaki linket küldeni erről?
 
Köszönöm.
 
172.2. Másolás. A másolat létrehozásának folyamata a másolás.

[Kiegészítés]
A másolás folyamata a lapok szövegében különböző módon kerülhet megfogalmazásra, de ha egy cselekvés játékba hoz egy olyan lapot vagy önálló jelzőt, amely részben vagy egészében egy másik lap vagy jelző alapján működik, ezt másolásnak tekintjük.
 
Arochos jelzőket nem lehet másolni.
Drakolder csapás-sal rakhatok még Arochos jelzőt a játékba (őrposztba)?
Másolásnak minősül?
Szerintem nem...
Valaki megerősítene/cáfolna?
Köszönöm.
 
Sziasztok! Nem tudjátok, esetleg nincs tervben a Kragoru familiárisa visszaengedése a Ligába? Vagy nem lehet csak konkrét követő+szabálylap kombókat tiltani, ha a Kragoru a Lassan járjjal való duója miatt került ki?
Köszi
 
Köszönöm.
 
Az analógia természetesen a Tomboló csatára is vonatkozik. A Változó mellett lehet követő, ezért akármelyik szabálylapot is teszed ki vele, a mellette használt követőt ez nem befolyásolja.
 
Üdv!
Változó környezet FAQ-ban le van írva, hogy

"Változó környezet mellett használhatok követőt, és ha használok, akkor is választhatok Zarknod bilincsét a Változó környezettel."

Ez a "Tomboló csata nem használhatsz követőt"- re is igaz?
A kérdés Tomboló csata választásakor lehet követőm?
Ha nem, akkor mi történik a követőmmel?
És a következő körben?
 
Köszönöm a választ!
Egyetértek hogy megszüntethető követőkre nincs szükség.
Viszont szabálylap melett használhatóra szerintem szükség lenne, mivel ezek egyből több pakli variánst eredményeznek.
Az erősség belövésük tényleg egy nehezebb kérdés. Én a következő követőket minden változtatás nélkül eltudnám képzelni törhetetlenként: raia, charadin, dornodon, tokozó, homályúr, halhatatlanok nagymestere, bestiák esetleg elenios de ezt nem tudom megitélni és goblin totemisten) . Követők amik kisebb változtatással átemelhetők: Alpa centauros, építő rakshalion (korlátozva hogy hánszor használható), fairlight (csak egyszer körönként), főparancsnok (csak sajátkörbe s csak az első lényre reakció drágítás), legendák völgye (ne olcsóbbítson). Illetve az egyértelműen tuúl erős mégis kellően érdekes egy átgondolásra: manafam (korlát + valamilyen hátrány mondjuk sebződés), harang (1ép gyógyulás), rox( ne olcsóbbitson de még így is erősnek tűnik) ,törpe gnóm glion (talán ha nem olcsóbbít az elég de ez is necces), toborzó (valamilyen korlát + sebzés elhagyása büntetés csökkentése), enkala (nehéz kérdés), sötét manifeszt (csak kézből dobásra, dez is csak talán), motyi (passz) anti raksi (csak az első lapra körönként)
Nyilván ezek csak példák amik eszembe jutottak ezeken kívül is lehetnek biztos olyanok amit valahova be lehet zenni. Ami viszont a továbbiakban fontos lenne hogy etnikum követők ne olcsóbbítsanak illetve a reqkció drágitást is max első lapra körönként.
 
Erről több cikk is volt mostanában, röviden a lényeg, a megszüntethető követőkkel számos probléma volt, túl nagy buffot adtak, ha meg megszüntették, lutri volt, hogy behúzta az egyből ölő lövést, vagy kifeküdt és meghalt. Erre a problémára válaszként születtek az epikusok. Az eredeti problémákat megoldották, hoztak újakat.
Ettől függetlenül, soha nem mondd, hogy soha, akár 2021-ben is jön olyasmi, amit akár megszüntethető követőnek is hívhatunk.
De alapvetően nem tervezzük visszahozni ezeket a régi típusú coinflip követőket, lehet, hogy valami más lesz majd helyette.
 
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van-e tervbe véve sima követők készítése (jobban színesítik a metát mint az epikusok), illetve ehez kapcsolódóan van e bármi értelme a megszüntetés lehetőségének ezeken. Elvégre vagy akkor szüntetek meg egy követőt ha túl erős (Gólem), vagy ha tempót akarunk buktatni s ez x ép-ért megéri ( sok esetben sajnos az epikusok is adnak olcsóbbítást, ami a stackelhetősége miatt még erősebb is lehet esetenként, s még lapba se kerül az elején).
 
Elobb letrejon a foszakacs kepessege, mindenestul. Ezutan vizsgaljuk a lenyek eletpontjat, de addigra az mar nincs jatekban.
 
Sziasztok!

A minotaurusz főszakácshoz egy kérdés:
Tegyük fel, hogy egy lényem, rajta egy izom, és 1 ÉP-be sebzik. Én szeretném használni a szakács képességét, hogy a lényről levegyem azt az izmot és kézbe vissza vetessem. Mikor leveszem az izmot, akkor a lény 0 ÉP-re "sebződik". A kérdés tehát, hogy a sebződés miatt előbb kerül-e a gyüjtőbe, mint hogy visszavenném, vagy egyből visszakerül a kezembe és nem számít, hogy 0 ÉP-be sebződött?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.