Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Mi a véleményed a megszüntethető követőkről? Szavazás előtt kérlek nézd meg a kapcsolódó fórumot!

1.) Szeretem őket, ellene is, meg vele is játszani.
2.) Nem játszom ilyennel, de ha szembe jön, nem zavar, csatamezőzök, lekánterelem stb.
3.) Nem szeretem őket, pénzfeldobás a játék.
4.) Nem HKKzom, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
A furfang temploma
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Itt-ott elszórva találni még néhány elhagyatott építményt, melyről nem tudni kik és mikor építették. A furfang temploma pont ilyen, bár vannak rajta ajtók és ablakok, a belsejébe jutni még soha senkinek nem sikerült.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás Július – Eredményhirdetés
Vácon jártam
Ajándéksorsolás Augusztus
Kérdezz-felelek 41.
Kristályláz (Túlélők Földje novella)

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2021. augusztus 15., Kecskemét 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2021. augusztus 15., Kecskemét 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2021. augusztus 8., Kaposvár 6.

A lista folytatása...
Vácon jártam (10)
Ajándéksorsolás Augusztus (2)
HKK kérdés? (45683)
Versenyhirdető (1763)
Kombók a HKK-ban (5951)
Kérdezz-felelek 41. (6)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
4.7.9. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „gyűjtőbe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezen a szókapcsolaton asztalról való gyűjtőbe kerülést kell érteni.
 
Ha apró morf úgy kerül gyüjtőbe, hogy:
a, lekánterlik
b, kidobatják a kezemből, vagy pakliból (vagy zsákmányvadásszal elégetem

Húzok rá lapot?

Köszönöm a válaszokat!
 
Kérdéseidre a válaszok:

1) Nincs különbség a régi P és a sárga hátterű P közt, mindössze egy kiemelés.

2) A te drakónod újabb. Mindkettő úgy működik, ahogy rá van írva. A másik különbség, hogy a régit nem lehet majd Új Nemzedék formátumon használni.

3) Jól írtad le. 4 lépésben tudsz 4 VP-ért 4-et sebezni.

4) A képesség célpontjának megjelölhető a játékos függetlenül az őrposztban lévő lényeitől.

5) Minden ellopott lapot abban az állapotban kapsz meg, ahogy elloptad (kivéve, ha a lopást elkövető kártya másképpen rendelkezik). Ha nem rendelkezik a csábító kártya a lopás idejéről, akkor az addig marad, ameddig ki nem kerül játékból, vagy vissza nem lopják.

6) Mivel átkerül az ellenfeledhez az ő lényei kapnak mínusz életpontot. Ha valamelyik lényének ezzel 0-ra, vagy az alá csökken az életpontja, akkor az a gyűjtőbe kerül.

7) Szirént egyszer használhatod (s csak lényre), a bűbáj az pedig vízió, tehát minden körben kijátszhatod. Ha elloptál valamit annak használhatod a képességeit és/vagy feláldozhatod zanszilánknak például, s ilyenkor nem kerül vissza az ellenfélhez.

A sólyomfőnix azonnali lapot fog, Leira pedig egy szörny. Szóval a Sólyomfőnix nem semlegesíti. Csak olyan lapok semlegesítik, amelyek olyan halmazt semlegesítenek, amelyikbe Leira belefér. (lény, lap, stb.)

9) Nem. Bármikor.

10) Nem igazán számít ez a lap erősnek. A lapok erejét sok minden befolyásolja. Az idézési költségétől fogva egészen az esetleges védelmekig minden. Ennél azért vannak sokkal erősebb képességek is a játékban.

11) Zarándoknál hasonlót tudok írni, mint az előző lapnál. Nem rossz egy frissen bontott versenyen, de alapból nem nagyon fog pakliba kerülni. Amúgy ennek a lénynek nem lesz több ép-je. Arról van szó, hogy 5-ször kell gyűjtőbe kerüljön sebzéstől, vagy leszedéstől, mire ez valóban megtörténik. (Kivéve, ha életkioltós leszedést használnak rá, mert az ellen nem számít az élet)

12) Ami az asztalon a tartalékban és az őrposztban van az számít játékban lévőnek. A gyűjtőben lévő lapok "kikerültek a játékból".

13) Amit kapsz - az függetlenül a pakliban lévő lapok számától - játékba kerül, hacsak az azt adó kártya másképpen nem rendelkezik. Szóval még csak nem is a kezedbe kapod. Kezeld úgy, hogy kívülről beraksz egy ilyen lapot a játékba, mintha a másik lap azt tudná, hogy egy ilyet kijátszottál ingyen.

14) A jégdiszkoszt passzivizálni kell ahhoz, hogy használd. Ezt megteheted az ellenfél körében is. Azzal nem vitatkozom, hogy egy erősebb gyakoriról van szó, de azért ez sem a világ közepe. Tenni ellene? Megakadályozod, vagy leszeded, azaz semlegesítéssel rendelkező lap megakadályozza, hogy játékba kerüljön, vagy a gyűjtőbe küldő lap leszedi.

15) Nincs jelentősége. A fokhagymakoszorú egy tárgy, ezért van rajta csont ikon az IK-nál.

16) Igen, ahogy leírtad. Az erejéről ne vitatkozzunk, tapasztald ki. Hidd el van ennél sokkal-sokkal jobb lap is.

17) Nem lesz több ép-je, csak ha gyűjtőbe kerülne, akkor az élet jelző megmenti. [Kivéve, ha életkioltós leszedés (eltölt szív ikon) veszi le, mert az átlövi az összes életet.] Ha 5 élet rákerül a krabberra, akkor az ellenfélnek már nem nagyon lesz életpontja, hogy azon aggódjon, hogy miképpen szedi le.

18 ) Igen. a leheletek és az ütések kivételével kb minden, ami sebzést okoz egy lénynek, vagy egy játékosnak.
 
Válaszoltam mindre pmben
 
Bocs a spamért, egy üzenetbe szerettem volna foglalni, de friss regisztrációval nem enged hosszú kommentet írni
 
17) Öntörvényű krabber http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29072, ha pl a tartalékomban tartom, minden egyes körömben és az ellenfél körében is tehetek rá egy életjelzőt 1 VP-ért? Tehát körönként plusz egy életet kap, 5 kör elteltével már 5 életjelző van rajta, tehát 10 életpontja lesz? (alapból 2 ÉPje van)

1 "Ellenfeled minden sebző forrása" - ez alá nem tartoznak a lények ütései és harci képességei (pl Tűzlehelet), igaz? Akkor mik a sebző források? Képességek, varázslatok, azonnali hatások?
 
15) Ha egy lapnak az idézési költsége 0 SZK, akkor... annak mi értelme? Miért 0? Ha már 0, akkor miért SZK, miért nem VP, nem teljesen mindegy, ha 0? Pl Fokhagymakoszorú http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8782

16) Szintén csak remélem, hogy jól értelmezem a lapot; Mindig teli kulacs http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9442, megint csak gyakori, olcsó is, és mégis 6 ÉP-t gyógyít, amikor kijátszom, és az ellenség minden egyes körében használhatom egyszer, és akkor 4-et gyógyít? Tehát lényekkel pl megsebez 5-el, de felhasználom a kulacsot, és simán csak gyógyulok 4-et? Ez is nagyon erősnek tűnik.
 
13) Ha "kapok" egy lap által egy másik lapot, pl Dobótőrt, de csak 1 Dobótőröm van a pakliban, és az az egy már alapból a kezemben van, akkor semmi nem történik?

14) A Jégdiszkoszt http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27771 mindegyik körömben használhatom egyszer? A köröm elején aktívvá válik a lap, és a fő fázisomban passzivizálom, és az ellenséges játékos sebződik 3-at? A következő körömben ugyanez, és így tovább akármeddig? Mit lehet tenni egy ilyen lap ellen? Erősnek tűnik nagyon gyakori lap ellenére, hiszen magát a játékost tudom vele támadni minden egyes körömben, és nem is sebez keveset annyira.
 
11) Jól értelmezen az "Élet: X" képességet?: A Zarándok http://www.beholder.hu/?cikk=20349 4 élettel kezd, tehát gyakorlatilag 8 életponttal? Alapból 2 van neki, de 4 élete van, tehát négyszer kell "legyőzni". Semmizni is tud, gyógyítani is, és még VP-t is kaphatunk áltata, mégis egy gyakori lapról van szó, mindössze 2 VP-ért kijátszható. Ez is nagyon erős lapnak tűnik, mégis olcsó és gyakori.

12) "Játékban van" - ezt láttam pár helyen, ez mit jelent? Mely lapok vannak játékban? Úgy értelmezem, hogy ami a gyűjtőben, őrposztban vagy tartalékban van, mindegy, hogy aktív vagy passzív.
 
9) Azok a tárgyak, amelyeken az szerep, hogy "Áldozd fel", ezeket csak az előkészítő fázis 4. szakaszában tehetem meg? (pl Dobótőr https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=19329)

10) Az Esszenciavámpír http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27731 nem iszonyatos erős lap, annak ellenére, hogy csak nem gyakori? Ha az ellenfelem kezében van 5 lap, akkor maga a játékos azonnal sebződik 7-et én pedig gyógyulok 7-et. Akár rögtön a legelső körömben szinte a fél életét levehetem az ellenfelemnek. Nem teljesen tiszta számomra, hogy az erőegyensúly hogy lett kialakítva ennél a lapnál.
 
Ha Leira, a hangtolvaj http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8867 lappal szeretnék semlegesíteni egy kijátszáskori képességet, pl ki szeretném játszani a Zafír drakónt, amiért kapnék 3 ÉP-t, kör végén egy VP-t és egy lapot is húzhatok, viszont mindezt semlegesíti Leira, és Leira gazdája kapja meg mindezt. A Zafír drakón gazdája pedig a gyűjtőbe teszi a sárkányt, és ki is kell fizetnie az idézési költségét. Na de, Leira semlegesítése azonnali hatásnak minősül? Megtehetem azt, hogy kijátszom a Zafír drakónt, az ellenfél reagál Leirával, én viszont semlegesítem Leirát egy Sólyomfőnix-szel? http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29105
 
7) A Szirén lányka http://beholder.hu/?m=hkk&cikk=26416 gyakori lap. A Tűnékeny csábítás http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=16923 ritka. A Szirénnel igaz, hogy csak egy 1-es költségű lapot kapok, de azt "örökre" megkapom, és ÉP-t sem kell áldoznom érte. A Tűnékeny bűbáj 2 ÉP-mbe kerül, és igaz, hogy nem lényt, hanem lapot választhatok, de csak a kör végéig marad nálam, ez így mégis hogyan éri meg? A tartalékomba kerül a célpont lény, tehát használni nem tudom, mert nem aktív, és a kör végén vissza is kell adnom. Nem teljesen értem, hogy ez miért számít jó lapnak, miben jobb, mint a Szirén lányka.
 
6) Átoksárkány http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=16964: Ha kijátszom, minden aktív/passzív tartalékban és őrposztban álló lényem is 3-al kevesebb ÉP-t kap, ha jól értem. Mi történik, ha egy lénynek 1-3 ÉP-je van alapból? Az Átoksárkány hátránya miatt automatikusan a gyűjtőbe kerülnek?
 
3) Szintén a Hegymélyi drakónnal példálóznék, a képessége szerint egy körben négyszer sebezhetek lényt vagy játékost 1 VP-ért cserébe. Tehát ez egy azonnali képesség, amit a harci fázison kívül is használhatok?
Pl harci fázis után a fő fázisomban használom, megvárom, hogy az ellenfél cselekedjen, utána megint használom, megint várok, és összesen négyszer egymás után megtehetem ezt?

4) Ha egy (már megint Hegymélyi drakón) képességgel sebezhetek játékost vagy lényt, támadhatom a játékost annak ellenére, hogy esetleg az ellenség őrposztjában vannak lények?

5) Ha csábítással ellopok egy őrposztban lévő lényt, akkor az aktívan a tartalékomba kerül? Mennyi ideig marad ott egy elcsábított lény? A játék végéig én leszek az irányítója/gazdája? (ha csak vissza nem csábítják)
 
Sziasztok, most vettem először HKK paklit, és átolvastam a szabályzatot, valamint a kódexet is nézegettem, de még így sem tiszta pár dolog.

1) Vannak hatások, amiket a lap passzivizálásával érhetünk el (P ikon). Mi a különbség a sima P ikon és a sárga hátterű P ikon közt? Pl. Kurtz ereklyéje http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9489 lapon sárga hátterű P ikon van, és a hatása pedig: a gyűjtődből keverj vissza egy lapot a paklidba.

2) Miért van az, hogy a Hegymélyi drakón http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=20609 ezen a linken más, mint az én lapom? Az enyém 2 VP-be kerül, és a leírása is kicsit más. Egyszerűen az enyém egy újabb kiadás, és kész? Lehet használni régi és új kiadású lapokat egy pakliban?


Egyelőre ennyi, köszönöm a választ, ha kapok
 
Szerintem így van, de itt egy olyan lapról beszélünk, ami fél évig még meg sem jelenik
 
Persze.Erre találták ki a ligás versenyeket...És még nyereményt is kapsz.
 
Ellenfelem sikeresen kijatszik egy Kristalytiszta dallamot. Kapok a kezembe egy lenyt.

Ha ezt barmilyen modon eldobom a kezembol, akkor nem ervenyes a lock-ja, amig nem huzok egy olyan lenyt?
 
Sziasztok!

1-2 éve játszom hkk-t (általában barátokkal) és van egy , a haveri
társaságban egész erősnek számító paklim. A kérdésem , pedig az lenne , hogy a vírushelyzet után érdemes -e neveznem egy
barátságos tét nélküli versenyre (ha egyáltalán van ilyen)?
 
Szia, gondolom a versenyekre vonatkozó kérdés ironikus volt, jelenleg maximum fű alatt lehet bármilyen versenyt tartani. Egyébként nyáron és kora ősszel, amikor lehetett még, elég sokan voltak Budapesten és országszerte versenyeken is, ha lazítanak a korlátozásokon, felpörög a dolog. Kezdő Liga péntekenként a Dungeonben lesz valószínűleg a legajánlottabb, olcsó versenyzési lehetőség, fix díjjal, három különböző tudásszinttú játékosközegben.

Ha nem maradt meg semmid, elsősorban az utolsó két nagykiegészítő (Homokdűnék és 11. Alapkiadás) ajánlott, illetve ha tetszik a témája, a két Alfa pakli, a sárkányos és a vérfarkasos. Utóbbiak alapból baráti játékra alkalmasak inkább, de pár lappal fel lehet húzni őket ligára.
 
Sziasztok!

Nyolc éve játszottam legutoljára a kártyajátékkal. Akkor csak kezdő szintig jutottam, két versenyen voltam összesen. Gondolkodom egy újrakezdésben. Érdeklődnék, hogy áll most a helyzet? Gyakoriak a versenyek? Sok a játékos úgy nagy átlagban? Hogyan fogjak hozzá a visszarázódáshoz, vegyek pár pakkot a legutóbbi kiegészítőkből?

Köszi előre is!
 
Sziasztok!


Van egy oldal amin a versenyek helyezettjeinek paklijai vannak bemásolva. Tud valaki linket küldeni erről?
 
Köszönöm.
 
172.2. Másolás. A másolat létrehozásának folyamata a másolás.

[Kiegészítés]
A másolás folyamata a lapok szövegében különböző módon kerülhet megfogalmazásra, de ha egy cselekvés játékba hoz egy olyan lapot vagy önálló jelzőt, amely részben vagy egészében egy másik lap vagy jelző alapján működik, ezt másolásnak tekintjük.
 
Arochos jelzőket nem lehet másolni.
Drakolder csapás-sal rakhatok még Arochos jelzőt a játékba (őrposztba)?
Másolásnak minősül?
Szerintem nem...
Valaki megerősítene/cáfolna?
Köszönöm.
 
Sziasztok! Nem tudjátok, esetleg nincs tervben a Kragoru familiárisa visszaengedése a Ligába? Vagy nem lehet csak konkrét követő+szabálylap kombókat tiltani, ha a Kragoru a Lassan járjjal való duója miatt került ki?
Köszi
 
Köszönöm.
 
Az analógia természetesen a Tomboló csatára is vonatkozik. A Változó mellett lehet követő, ezért akármelyik szabálylapot is teszed ki vele, a mellette használt követőt ez nem befolyásolja.
 
Üdv!
Változó környezet FAQ-ban le van írva, hogy

"Változó környezet mellett használhatok követőt, és ha használok, akkor is választhatok Zarknod bilincsét a Változó környezettel."

Ez a "Tomboló csata nem használhatsz követőt"- re is igaz?
A kérdés Tomboló csata választásakor lehet követőm?
Ha nem, akkor mi történik a követőmmel?
És a következő körben?
 
Köszönöm a választ!
Egyetértek hogy megszüntethető követőkre nincs szükség.
Viszont szabálylap melett használhatóra szerintem szükség lenne, mivel ezek egyből több pakli variánst eredményeznek.
Az erősség belövésük tényleg egy nehezebb kérdés. Én a következő követőket minden változtatás nélkül eltudnám képzelni törhetetlenként: raia, charadin, dornodon, tokozó, homályúr, halhatatlanok nagymestere, bestiák esetleg elenios de ezt nem tudom megitélni és goblin totemisten) . Követők amik kisebb változtatással átemelhetők: Alpa centauros, építő rakshalion (korlátozva hogy hánszor használható), fairlight (csak egyszer körönként), főparancsnok (csak sajátkörbe s csak az első lényre reakció drágítás), legendák völgye (ne olcsóbbítson). Illetve az egyértelműen tuúl erős mégis kellően érdekes egy átgondolásra: manafam (korlát + valamilyen hátrány mondjuk sebződés), harang (1ép gyógyulás), rox( ne olcsóbbitson de még így is erősnek tűnik) ,törpe gnóm glion (talán ha nem olcsóbbít az elég de ez is necces), toborzó (valamilyen korlát + sebzés elhagyása büntetés csökkentése), enkala (nehéz kérdés), sötét manifeszt (csak kézből dobásra, dez is csak talán), motyi (passz) anti raksi (csak az első lapra körönként)
Nyilván ezek csak példák amik eszembe jutottak ezeken kívül is lehetnek biztos olyanok amit valahova be lehet zenni. Ami viszont a továbbiakban fontos lenne hogy etnikum követők ne olcsóbbítsanak illetve a reqkció drágitást is max első lapra körönként.
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.