Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (béta)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új, béta)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
A pillanat képe
A Hóvihar időszakáról
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
"Vacogó érzés volt ma reggel tábort bontani, valami megváltozott. Az időjárás, mintha megbolondult volna, kifordult önmagából. Hó esik. Olyan dermesztően hideg van, hogy a leheleted minden szusszanásodkor meglátszik: valami megváltozott." - ébredés a Nagy Hóvihar beköszöntének reggelén
Nézz szét a galériában!
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ
Hódítások lapok a versenyen
Beholderes HKK verseny január 21. - Versenybeszámoló
Résföld akció - 2023.01.23. - 2023.02.02.
HKK Legendás cél: Résföld

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Termékismertető - HKK - Zén 2. expedíciója: Éfaon meséje

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7777)
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ (25)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28426)
HKK kérdés? (46527)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (62)
[HKK Piac] Eladó lapok (141629)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Ha sideolsz, akkor is a 33 lapnak bent kell maradnia, ellenfeled a meccs végén ezt ellenőrizheti, és óvhat is, ha nem stimmel.

Ha mezőnél kivesznek, akkor nem gond, ha 33 alá megy (de az a sideolás után nem csökkenhet tovább).
 
Veszélyes fajon side után is meg kell maradnia 33 lénynek? Ha mezőből kivesznek 7 faj lapot, akkor be kell rakni helyette annyit sideból?
 
Igy van, Daes Moran nem felel meg (szerencsére csak lényből van 22 féle goblin még )

A feltételek bővitésével most készültünk el, elvileg a Goblin kulacs már oké.

Igen ha céhek miatt beraksz +3 lapot akkor 33 helyett 35 faj lappal kell játszanod (de elvileg a pakliszerkesztő ezt is tudja).

Az alakváltó ősködöt javítottam, megkapta a morf altípust a lapkeresőben is. A régi verzió is használható és beszámít Veszélyes fajon.
 
A pakliszerkesztő jelenleg az Alakváltó ősködöt sem ismeri fel, mint morfot. Ez hiba, vagy valóban nem számít bele az etnikum lapokba?
 
Köszönöm a választ!

Ha jól értettem, Daes M'oran varázsbotja nem lesz etnikum lap, mert az szerepel rajta, hogy 'goblint'. Annak ellenére sem, hogy a goblinok 'korábbi' avatárjához kötődik.
Pakliszerkesztő a Goblin kulacsot jelenleg, nem ismeri fel, mint fajhoz tartozót, ez a funkció van jelenleg fejlesztés alatt?

Amennyiben 3 céhet (nem művészek céhét) használok mező mellé, akkor a 60 lapos paklimban 33+2 goblint kell játszanom?
 
köszi holnap meglesz ez.
 
A versenyszabályokat elolvasva szerintem 33, ha a pakliszerkesztő is ezt mondja, akkor stimmel.
 
Sziasztok!

Veszélyes fajon Semleges csatamezőben (57 lap, céhek nélkül) hány etnikum lappal kell játszak? 33 v 36 v 38?
Jelenleg a pakliszerkesztő 33 lapot mutat.

Köszi szépen a választ!
 
Mivel januárban már nem lesznek versenyek, be kellene élesíteni a pakliszerkesztőben a február 01-től használható lapokat (BDV, Manaevő). Köszi.
 
Koszonom, ez a magyarazat teljesseggel elfogadhato.
 
Köszönöm szépen!
 
A főtitkárral isteni szövetségen nem lépheted túl a színkorlátot (de ez ott is van a FAQ-ban a lap mellett). A Legendás pegazus a 3 szín szabályt oldja fel, ha más szabály van a versenyen, akkor azt nem. (Ezeket a szabályokat a pakliszerkesztő is ismeri, ha kipróbálod.) A Sárkányfészek előre kikészített lapokat termel, azokra a színkorlátozás nem vonatkozik.
 
Újabb 2 kérdés az Isteni szövetség verseny formátumára:
A roxati főtanács titkárával bármilyen szinű céhet használhatok, illetve a Legendás pegazussal (a pegazus gondolom fixen nem működik mert 3 színről ír)?

A Sarkanyfeszek barmilyen színű lényt meg tud majd termleni?
 
Amikor a paklira pakliépítési szabályok szempontjából hivatkozunk (3 szín szabály, 3 lapos szabály, legális lapok, mardakor stb) akkor mindig arra hivatkozunk, ami a tényleges paklilistád.

Amikor játék közben egy lap képessége hivatkozik a paklira, akkor az a tényleges húzópaklira vonatkozik.

Fec: a hátrány is egy hatás, nem lehet vele forrásimmunis lapot ellopni.
 
Kitagadott szirénnel el lehet lopni/ ki lehet jelölni Forrásra immunis lapot?

Fec
 
Én tudom hol van, a szabálylap alatt
 
Ezzel szemben a mező faq-ja azt írja:

Ha 4 színnel játszok, köztük Elenios-szal, és csak 7 Elenios lap van a pakliban, és az ellenfelem ezeket választja ki a Semleges csatamező hátránya során, a cserepakli használatával nem cserélhetem le az Elenios-t színt a pakliban, hiszen akkor 5 színű lesz paklim. A Semleges csatamezővel kivett lapok is a paklim részei, csak az adott játékban nem használhatom őket.


Én értem, hogy nem így kéne működnie az Istentelennek, de akkor ezt szerintem egyértelműsíteni kéne mert a jelenlegi faq-ok alapján nézi a félretett lapokat.
 
Ezzel volt annó áthidalva az hogy kiveszem a mardakort a deckedből és lendületből megóvlak Ez a döntés meg lett hozva, felőlem meg lehet változtatni, én továbbra is csak arra válaszoltam hogy jelenleg hogy működik
 
Én elfogadom ez így okés! Csak akkor a többi szabállyal van még néhány kérdés.
 
Én magam is sokat tépelődtem ezen a mechanikán, de végül a kulcs magán a semleges csatamezőn szerepel. Azt írja: "ezeket félre kell tenned".
Tehát nincsenek a pakliban.
Persze, hogy ha nincsenek a pakliban, akkor miért számít a színük, az isteni lapok száma, és színe, stb. az egy másik kérdés.
 
És az Istentelent ez hol érdekli? Ezzel gyönyörűen rávilágítottál te is, hogy az istentelennek az számít, ami ténylegesen a pakliban van.
 
Igy van. Amit tudunk arrol a het laprol, hogy a pakli resze, de sem kezben, sem asztalon, sem gyujtoben, sem a Semmiben van.
 
Azért ez egészen más. A gyujtoben, kézben, semmiben lévő lapoknak van egy meghatározott helyen hogy éppen hol vannak és nem a pakliban. A játék elején kiválasztott 7 laprol ilyen formaban nincs megmondva hogy hova kerülnek.
 
Nem nyavalygott senki, ha ez jott le az alabbiakbol, az azert baj. A nezd at a paklijat a mezo es az alatta levo faq alapjan ugy definialhato, hogy nezegetheted a nem hasznalhato het lapot is vele, csak minek ugye. De akkor befejeztem, nem lehet, nem mukodik, mert csak, es kesz.
 
Nyilván nem a te hatásköröd csak egyelőre te reagáltál. Miklós véleményére is kíváncsi vagyok.
Csak érdekes, hogy Isteni szábálynál vizsgálja a kivett lapok színét is, mint pakliban lévő lapok színét, de az istentelennél már nem nézi azokat a lapokat a pakli részének. Nem tűnik logikusnak.
 
Ha így működne, ahogy néhányan írjátok, akkor a játék bármely szakaszában működne az Istentelen egy megfelelő méretű pakli ellen.
Ugye a legtöbbször ha felhúzzuk a kezdőkéz+ néhány lapot, már nem szokott kisülni. A lap egyértelmű, át kell a játszma során nézni az ellenfél pakliját, és azt megszámolni. Ha beleszámolná ami már kiment, az hasonlóan életszerűtlen lenne, mintha a Smaragd pega az ellenfél gyűjtőjéből meg semmijéből is keresne, hiszen hivatalosan az a "pakli része", fel van írva a listádra az összes lap onnan is.
 
Mivel az istentelen úgy kezdődik hogy "nézd át az ellenfél pakliját" majd ha az a pakli valami akkor kisül, ezért azt nézieg hogy a kijáaszásának pillanatában mi az ami az ellenfél paklijában benne van. Ezt nem tudom máshogy magyarázni.
Ha a hogyan működik volt a kérdés, arra válaszoltam, így. Ha a nyavalygás megy hogy de ez így szar, működjön inkább máshogy az már nem az én hatóköröm
 
A kodexben nincs ilyen megfogalmazas, hogy “fizikailag”. Ha pedig fizikailag nincsenek benne, mi a helyzet az isteni lapokkal?
 
Trukkos dolog azert ez : "logikailag" a paklid resze, amde "fizikailag" meg nem. Csak arra kell rajonni, melyik lap/szabaly hivatkozik a "logikailag" reszre es melyik a "fizikailag"-ra.
 
A hét lap amit kivesznek benne van a paklidban fizikailag vagy nincs benne?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.