Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Sárkány a jég létsíkjáról
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ha létezik elbűvölő fenevad, akkor a hósárkány az: vakítóan fehér bundája nem csupán a hideg ellen tökéletes öltözék, hanem egyben olyan eleganciát sugároz, mely előtt mindenki kénytelen fejet hajtani. Persze a lényből áradó méltóság ellenére a hósárkány világnézete megegyezik a többi sárkányéval: pusztíts el mindent, ami mozog, mielőtt ők tennék veled ugyanezt." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | ...
Nézet:
"Persze, hogy van elméjük, hiszen ezek is csak emberek. Nem tudom, hogy van-e Gondolatolvasás ellen védelmük. Legkevesebb valamennyi természetes védelmük van."
Érkezett a válasz a Viharmágustól. Közben az egyik gyalogos felsegítette a még mindig fájdalmakkal kűzdő felderítőt és némi felszerelést magához véve elindult előre. A másik két gyalogos egy nagy vasládába szedett össze mindent ezalatt.
 
- Ne törd magad Vándor úgytűnik a munkaadónk csak néhány szolgát küldött értünk akik nem tudnak semmit. - próbálta nyugtatni a barbárt
Közben Fabiotnak küldött egy telepatikus üzenetet "Vajon lehetséges lenne gondlatolvasást használni ezeekel szemben? Mit gondolsz védve van az elmélyük? Elvégre mégcsak nem is hisznek a mágiában nem hiszem, hogy készülnek ellene"
 
-Erről én nem beszélhetek senkinek. Nincs felhatalmazásom rá. Gilithastól mindent meg fognak tudni. Már, ha egyáltalán épségben elérünk New Avalonig. Ha minden igaz erőltetett menetben fél óra az út.
A katona félrebillenti a fejét, láthatóan már csak félig-meddig figyel a közeledő barbárra. Inkább már a műszert bújja, ellenőrzi a távolságot és az irányt. Félvállról még így szól:
-Addig döntsék el maguk közt, hogy ki jön velünk és ki marad. Engem jelenleg csak az érdekel, hogy én és a társaim visszaérjünk.
 
-Cseppet sem érdekel, hogy neked mihez van kedved. Ti kértetek segítséget, s a tisztesség úgy kívánja hogy nem titkolózok a társaim elött. Főleg, ha a halál is lehetséges vég ebben a harcban. És még mindíg nem nyertétek el a bizalmamat, ez pedig végzetes lehet rátok és rám nézve is a csatában! Tőlem akár itt, vagy útközben is beszélhetsz! De mindenképp beszélned kell!
 
A megszólított és a másik két katona a barbár felé emelte karabélyát.
-Idefigyelj öreg! Nagyon nem volt kedvem lezuhanni ezen az istenverte helyen. De az ellenfél, mi ellen kűzdenünk s nektek is kűzdenetek kell már itt van. Körülöttünk. S nyílván nem akarja, hogy visszaérjünk a táborba. Ha itt esteledik ránk, akkor végünk. Választhatsz: vagy velünk jössz, vagy itt maradsz és értelmetlen lesz halálod!
Úgy néz ki ezeknek a furcsa embereknek is dobog indulat az ereikben.
 
A barbár morogva tért magához, csak arra emlékezett hogy a levegőbe emelkedett, majd nagyot koppant a feje a szembenlévő fémfalon. Amikor a vélhető seb felé kapott, kissé véres lett a keze. Még szerencse, hogy ilyen kemény feje van! A vért lenyalta a kezéről, majd a hangok felé fordult. Páran már kint voltak, és egyikük egy furcsa szerkezetet kezelt. Majd megszólalt:
-Meghatároztam a helyzetünket. Gyalog nagyjából fél órára vagyunk... arra -bökött egy irányba az ujjával. Vándor itt vesztette el béketürése utolsó csepjeit.
-Neked egy ilyen vasdobozra van szükséged ahoz, hogy rágyere, egy erdőben vagyunk?! És megmond merre menjünk, mikor az állatok és a látható nyomok alapján minden élő egy irányba tart?! Ez a valami is olyan megbízható, mint amin idejöttünk?! Ki az a Gilithas, és mifolyik itt?! Indult meg Vándor az értetlenül bámuló férfi felé kivont fegyverrel.
 
A felderítő lassan kezd magához térni. Fabiotnak nem kellett segítség, elvégre pap. Az ilyesmihez ő értett a legjobban.
A három gyalogos sem kért a zárt térben robbantgatásból. Inkább maguk kifeszegették az ajtót. A rámpa nyikorogva adta meg magát és fémes hanggal döndült a földön. Odakint erdő volt. A hegyekben lehettek valahol. Az egyik gyalogos kivitt egy táskányi műszert és babrálni kezdett vele, a felderítő a hátán lévő eszközzel vette fel a kapcsolatot a bázissal. A második gyalogos körbejárta a hajót, hogy lássa mi történt. A géptest látszólag nem szenvedett komolyabb károkat, kivéve egy koncentrált területen, ahol szenes lyuk tátongott. Villámsújtás nyoma. A hajó mögötti húsz méteres sávban letarolt fák már nem úszták meg ennyire sértetlenül.
-A szemetek. Szétszedték a jobb oldali hajtóművet. A nyomok alapján elektromossággal. Bár nem vagyok műszerész, de valószínűleg javítható.
A harmadik gyalogos ezalatt a hajó eleje felé vezető ajtóban tűnt el. Kisvártatva csalódott ábrázattal tért vissza.
-A pilótánk halott. Ennek nem fog örülni Gilithas.
-És nincs is aki helyben megjavítsa a hajót.
A legelső férfi, aki eddig csendben nyomogatta a gombokat a kihozott műszeren, szólt most:
-Meghatároztam a helyzetünket. Gyalog nagyjából fél órára vagyunk... arra -bökött egy irányba az ujjával.
 
Engert csak az ügyessége mentette meg attól, hogy betörje a fejét. Karjáról leszakadt a ruhája és csúnyán fel is horzsolta, de ennyit még ő is megszokott. Fabiothoz szólt:
- Boldogulsz egyedül?
"Átkozott masina! Tényleg megbízhatatlan, hogy mértnem voltak képes portált nyitni!?"- morgot magában, közbe figyelte azokat a felpáncélozott alkokat.
- Szerintem tudnék ütni rajta egy embernyi lyukat vagy segíthetek leszedni ha gondolják. - szól oda hozzájuk bár annak is örülne ha tudná hol vannak. Az ablakhiány most őt is zavarta.
 
-Hát régebben a Keleti Blokk országai ellen harcoltunk. Azonban amikor megjelent az új ellenfél a két blokk együtt vette fel a harcot ellenük. De erről többet nem mondhatok kívülállóknak.
A kezével nemet int. Oldalba böki a mellette ülőt és a füle felé mutogat. A "megszólított" kivette az egyik szerkezetet a füléből, a másik gyalogos pedig átvette és a saját fülébe tette. Ő is elkezdett ütemesen bólogatni. Az utazás további részében csend telepedett a bent ülőkre. Bő húsz perc múlva velőt rázó robbanás rázta meg a gépszerkezetet. A csillapítómezők ellenére is érezni lehetett, ahogy a hajó veszít a magasságából. Egy egyre erősödő sípoló-búgó hangot igyekezett az egyik páncélos túlordítani, hogy valami őveket kellene becsatolni, de már későn. Egy hatalmas lökés kitaszította mindannyiukat a székből.
Ropogós fejfájásra ébredtetek mindannyian. Fabiot már elkezdte ellátni -mágiával- a felderítőt, a három páncélruhás pedig a hátsó rámpát feszegette épp le.
 
Akkor ez valami harci szerkezet, nagyjából ennyit tudott leszűrni abból amit az idegen mondott.
- Fél órás út? Egy térkapu akkor is gyorsabb lenne szerintem. Egyébként mi ellen szoktak hadakozni? A levegőben leginkább sárkányok az urak errefelé, meg persze egyéb lények szoktak repkedni, de gépek nem.
Hihetetlen figurák ezek, nagy távolságokról beszélnek, de még csak nem is hallotak mágiáról ami nagyon lerövidíti az utakat. Hogy lehet mágia nélküli világban élni? Elképzelhetetlen volt számára.
 
-Ablak? Nem nincs. Ez egy harctéri típus. Nem lehetnek rajta panoráma ablakok, mert akkor könnyen ki lehetne lőni a gépet -válaszol csípőssen a kérdezett páncélos. Eközben a másik kérdésre a mellette ülő felel.
-Térkapuk? Térhajtóműre gondolsz? Ez nem mélyűri modul. Bár alkalmas volna rendszeren belüli bolygóközi távolságok megtételére, de leginkább csak a légkörben történő bevetéseken használjuk. Egy nagyobb és gyorsabb hordozó kézbesíti ezeket a gépeket a fontos pontokra.
A válasz pontos volt, még ha nem is az Enger által beszélt nyelvek valamelyikén szólt.
-Hogy mikor érünk New Avalonba? Nagyjából még fél óra. Addig is szusszanjatok egyet.
 
Enger csak nyugodtan ült és reménykedett, hogy baj esetén, kitud teleportálni.
- Mégis meddig tart az utazás? Teleportálni vagy valami portál kaput használni nem lenne gyorsabb? - bukott ki belőle a kérdés, hiába minden a mágia akkor is biztos gyorsabb.
 
Vádnor elborzadva figyelte azt az alakot, aki az imént drótokat dugott a saját fülébe. Ez biztos hogy nem ember! Morgott magában. Amolyan nekromata vagy mi, már hallott egy s mást az ilyen lényekről. Egy biztos, ha csak csúnyán néz rá azonnal kettészeli! Mindegy mi lessz a következménye.
 
Gród kíváncsian tekintett körbe,majd egy intéssel magára vonta egy tengerészgyalogos figyelmét és megszólal:
-Ööö...uram itt ablak...nincs?Tudniillik szeretnék kinézni.
Fura így,lebegés varázslatnál mindig látok...
 
//ha jól sejtem a nép felszállt a hajóra..? //

Odabent matt fekete fémből készült falak és padok fogadták a kíváncsi szemeket. Érdekes eszközök -huzalok, fogantyúk, karabinerek, hevederek- mindenütt felaggatva. Egyikről-másikról talán még egy gnóm mechanista sem tudta volna, hogy micsoda. Összesen három "tengerészgyalogosnak" nevezett fickó ült abban a fura, többmázsás csatapáncélban a kalandozókkal szemben. Az érdekesen csillanó üveg -plexi-, a sisak elülső részén most hátra volt húzva egy rejtett rekeszbe, így mindannyiójuk arca látszott. Fajra mindannyian emberek voltak. Fáradt, borostás húsz-harminc éves arcok panorámája. Az egyikük valami furcsa, kábelekkel ellátott dolgot csúsztatott finoman a fülébe, megnyomott egy gombot az alkarvédőjén és behunyta a szemét. Kintről a felbőgő lángok zaja, ám sokkal tompábban. Egész jól hangszigetelve van a helyiség. Az egyre erősödő rázkódás mindenkit leülni kényszerített a járműben, majd alábbhagyott. Egyiktek sem szívesen gondol bele abba, hogy most valószínűleg a levegőben vagytok.
 
Ám hirtelenjében arra ébred, hogy fémes kattogás kíséretében egy hatalmas tenyér rázza ki belőle a lelket: két hosszú fémcső mered felé, s míg nyel egyet, a két tengerészgyalogos szabályosan lehajítja a hajóról. Most jobbnak látja nem visszamenni, hisz aligha örülnének otthon, ha ólommal telepumpálva állítna haza.

// Elnézést kívánok, de a kocsmázáson kívül rendszerint minden Kalandok Városa - Fogadó a nyúvadthoz tevékenység 'zártkörű', hisz vagy kaland, vagy egy-az-egy elleni párviadal. Az előbbinél a kalandvezír gondosan tervezget, meg vitatja velünk tárgyainkat, karaktereinket, ezért nem lehet beállítani csak úgy, kedvtelésből. Az utóbbinál meg... hát elég bunkó dolog, ha belekontárkodsz két ember párbajába, szvsz :P

Minden jót, Koditrú //
 
Valahogy ő is feljut a hajóra, de kis híján lekési.
Megkönnyebült sóhaj után leül egy székre, és rögtön el is alszik.
 
Enger is felment már. Tengerészgyalogosok, kapitány, valamiféle hajóval jöttek ezek? Ez a fémdoboz belülről se tűnhet annak kívülről se. Ráadásul mit keres hajó egy hegyen?
- És még egyesek a mágusokat nevezik furcsának. - motyogja maga elé, de azért mindig is jól esett neki vitázni valakivel - És a szellemek, sárkányok meg hasonló lények létezését mivel magyarázza?
Ha mással nem beszélgetéssel elfoglalja magát.

// Sajna én nem tudok róla, így hirtelen, hogy ismerném ^^ //
 
A felderítő is elindult felfelé a rámpán, még fél úton visszafordult Enger felé.
-Nekem nincs szükségem magukra. És nem befolyásol semmit, hogy nem hiszek ebben a hókusz-pókuszban. Én csak egy beosztott vagyok. Gilithas kapitányhoz kell vinnem magukat. Hogy hová megyünk? Fel a hegyekbe, New Avalon táborközpontba.
Ezzel továbbhaladt a géptestbe, eltűnve a szemek elöl.

//Akik ismerik Avalon legendáját, azok a későbbiekben rájönnek, hogy miért is olyan találó ez a név ;-) //
 
-Még hogy veszélyesebb idekint, mint odabent! Morog a barbár mostmár csak maga elé. Aztán a többiekhez intézi mondandóját, mintha a három idegen ott sem lenne. -Ez az alak még furcsább, mint amilyenek ti szoktatok lenni! Tengerészgyalogosok! Most tengerészek, vagy gyalogosok! Még a végén kiderül, hogy a vizen is képesek járni mágia nélkül! S ha igen, akkor minek ez a repülő alkalmatosság?! És milyen hadvezér az, aki ilyen páncélba kényszeríti a katonáit? Ezekben még mozogni is alig tudnak! Azt ajánlom tartsátok rajtuk a szemeteket! Azzal ő is csatlakozik a többiekhez, és bemasírozik a gépezet belsejébe.
 
Fuhurnak egyáltalán nem tetszik ez a gép.Nem nagyon akar beszállni,de hát ha mindenki megy,ő sem lóg ki a sorból.Kelletlenül beszáll,közben az idegenekröl és a gépröl morog pár oda nem illő mondatot.A kígyója ugyan utána akar csúszni,de mivel nem akarja,hogy baja essen,vagy megöljön valakit,inkább pár kézjellel elküldi.
 
// Neked is, a francba is. :P XD //

Enger még most sem hiszi, mivel működhet egy ekkora monstrum? De nem mond Orionnak semmit kicsit neheztel rá.
- Mégis hová megyünk? - kérdi az egyik idegent - És ha nem hisz a mágiában mi szüksége van ránk?
Azért nézegeti a gépezetet.
 
//1,5 hétig nem leszek...minden jót//
 
Csak csendben figyeli az eseményeket már a gépről, de figyelme nem lankad ha akármi gyanus lenne...
 
Orion gyakorlottan leplezi döbbenetét: pókerarccal, komótosan felkel eddigi kényelmes helyéről, majd kimért léptekkel indul a hatalmas monstrum felé.
- Ő nem hisz a mágiában, mi meg nem hittük, hogy valami ami ilyen nagy, tud repülni varázslat nélkül. Egál - mondja a többieknek, miközben maga sem táplál túl sok bizalmat új szállítóalkalmatosságuk felé.
 
Gród türelmetlen kikiált:
-Gyertek már,ha kalandozni akarunk el kell kezdeni valahol.
Semmi nem égetett szét nem tűntem el nem evett meg semmi,szóval első ránézésre biztonságos.Csak siessünk már!-sürgette a többieket Gród.

//nem zavart //
 
Érdekes helyzet, mágusok szoktak úgy beszélni hogy egyesek nemnagyon értik, de jelenleg úgy beszélt az a furcsa idegen, hogy a mágus egy szót se értett belőle szinte. Egyre gyanusabbak.
 
A felderítő a fenyegetően felé tornyosuló barbártól hátrébb szűköl és hadarva válaszol.
-Ohh.. a vértről el is felejtettem szólni. Attól sem kell félni. Ez egy CMC 300/400-as energikus harci egyenruha. Szabványos viselete a tengerészgyalogosoknak. Teljes NBK védelmet biztosít bármilyen ellenséges környezetben. No nem mintha a Kondor belsejében bármitől is tartani kellene. Nagyobb veszélyben vannak egy átlagos séta alkalmával, mint odabent. A fiuk csak azért viselik, mert ez amolyan "szolgálati viselet" nekik.
Igencsak reméli, hogy sikerült kielégítenie a barbár tudásszomját és az nem döngöli őt a földbe. Minden esetre elhangzott pár olyan kifejezés, melyet a csapat egy tagja sem hallott még.
 
Vándor hülledezve nézi a fém szerkezetet, és nem igazán érti hogy mi tartja a levegőben. S amikor a belsejéből két idegen lép elő, ráadásul nem e világba illő öltözékben, már biztos benne hogy itt valami nincs rendben.
-Ki ez a két alak, és mit viselnek? Érdeklődik az első idegentől. -Védekeznek valami ellen, ami a szerkezet belsejében van? Mert akkor az ránk is hatással lehet! Vagy esetleg a kinti világtól félnek? Mert láthatják hogy az nem ártalmas, akkor pedig nincs szükségük ilyesmire! És tudni akarom, hogy kik ezek! Förmed az idegenekre.
 
Zajra fel kapja a fejét és a közeledő dologra néz-ez egyre érdekesebb- mozyogja magában-száz hogy nem egy földrészen lakunk ezekkel,láttam már fejletebb gépezetett, de ennyire fejletet még nem, vajon honnan szalajtoták ezeket?-majd elindul a gép belseje felé.

//"láttam már fejletebb gépezetett" ez az ottani világra vonatkozó gépezetek utal//
 
  ... | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.