Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Tömegbájolás
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
Állítólag a torzszülöttek visszamaradott elméjére nem is olyan nehéz mentális módszerekkel hatni. Mindenesetre ez a varázslat működik! Elve pedig, hogy azt kell láttatni az áldozatokkal, ami a legnagyobb hatást produkálja primitív gondolataikban. Utána már azt teheted velük, amit csak akarsz.
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
-Nos akkor próbáljuk meg egy kővel-szól Gród,felvesz egy közepes méretű követ,és beljebbgurítja a rúnákra,várva a hatást...
 
Figyeli a trollt és tul okosnak találja egy trollhoz, és ugyan ezt gondolja a barbáról, de nála még elmegy a dolog.
Ő is legendák sürüjében kutakszik, egy két joslat is fel villan amit még valaha valahol halot, de ő egyelőre csendben figyeli a többieket.
 
-Egy régi legenda jut eszembe, a négy elemről meg valamilyen ötödikről. Szólal meg a barbár a messzeségbe révedve, majd visszazökkenvén folytatja mondandóját. -Jó ötletnek tartom , hogy bróbáljuk ki valamivel a lapok stabilitását. Bár ha csapdát rejtenek, akkor azt beindítva mások meghalhatják. Ugyanakkor, jobb ha most sül el, és nem akkor mikor rajta állunk! Ám mivel a föld alatt tartózkodunk, talán a földel kapcsolatos lapok rejtik a megoldást.
 
//Naaaa ha a lámpás 5 mana volt,egy egyszerű kis ugrás ne legyen már 10
Épp azért nem lebegést mondtam el,h kevés legyen :P//
-Ezek között mostmár biztos,hogy van sámán-okoskodja ki Gród a jelekből.
-Szerintetek van itt valami védelmi szerkezet?Esetleg próbáljunk meg beljebbdobni egy követ?
 
Vándor fölugrik a kötéllel. Odafönt a lámpás fényében felméri a terepet. Egy kőpadon áll egy hosszúkás teremben, melynek belmagassága csaknem nyolc lábnyi. Az egyik hosszanti oldal mögül monoton morajlást hall. Néhány lépcsőfok vezet a következő kihíváshoz. A helyiség ugyanis a lépcsők után nagy méretű, durván faragott kőlapokkal van burkolva. Ezekre különböző szimbólumok vannak vésve. Egyiket sem ismeri fel a barbár, de négy különböző szimbólumot különít el. A terem túlfelén a falba írás van róva, mely innen nem látszik. A kötélnek talál egy erős sztalagmitot, odaköti és szól a többieknek. Egyedül a harcosnak esik nehezére felmászni a vért miatt, de végül feljut.
Gród is tanulmányozza a járólapokat. Rúnákra emlékeztető alakokat vél felfedezni bennük. Az első földdel kapcsolatos, a második levegővel, a harmadik vízzel, az utolsó tűzzel. Ennyit sikerült kihámozni. Hogyan mentek tovább?


//Mullen -ép- mana: 100/75 //
 
Gród végigméri a trollt.
-Elnézésedet kérem,de inkább Vándor küldeném fel,őneki van a legnagyobb esélye,hogy biztonságosan megtartsa a kötelet.
-Vándor,spórolok vele.Nem lebegés lesz,hanem egy Szöcskeugrás nevű varázslat.Egy ugrásig hat.Azzal az egy ugrással simán felugrasz a hasadékhoz a kötéllel.
Aztán csak óvatosan-mosolyog még a mágus.
Varázslata előtt felküldi a lámpást,hogy megnézze nem e vár rájuk fent csapda.Ha nincs ott semmi,elkezd kántálni,majd int Vánornak,hogy ugorhat.

//Leírtam h akkormár úgyis észrevesznek
Jólesz az nemfogom eloltani...gondolom a barlangban élő dolgok nemkedvelik annyira a fényt ^^//
 
-Nekem teljesen mindegy, csak spóroljatok a mannával ha kérhetem! Még szükség lehet rá. Mondja a barbár, majd elgondolkodik azon, hogy miket is mondott. "Tisztára mint egy mágus, brrr."
 
- Nem tudom elbírja-e a mágus Wolio-t, talán egyszerűbb és gyorsabb lenne ha én fellebegnék a kötéllel és odaerősíteném. - Jegyzi meg a troll.
 
Felméri a helyzetett majd megszólal:
-Nem hangzik rossz ötletnek. Csak az a kérdés hogy elbírjuk e egymás súlyát.- többiekre néz-Jó tudom ti minden bizonnyal elbirtok minket. De egy varázshasználó nem biztos.
De szerintem úgy is megoldható, hogy a mágus fellebbeg és odaköti valamihez a kötelet, de az sok erejébe fog kerülni. Vagy simán a mászást támogatja mágiával, amit már kevesebb erőveszteségnek lehet venni szerintem. Esetleg mágia nélkül probáljuk meg, de ott meg felléphetnek az erő-problémák.- majd poénosan hozzá teszi- Esetleg hívhatunk egy óriást hogy rakjon fel minket.
 
A barbár néhány másodpercig hümmög magában, majd megszólal.
-Hagron, állj szembe velem és fogd meg a vállam. Mágusom, te kapaszkodj fel miránk. Hölgyem, reméljük így már eléri a nyílás szélét. És a magával vitt kötelet tudja valamihez erősíteni, amin mi már könnyedén felmászhatunk. Szerintem Hagron menjen másodiknak, én maradok utoljára. Bólogat lelkesen Vándor, majd ismét megszólal. -Egyéb ötlet?
 
A varázslónak még eszébe jut, hogy valószínűleg mire meglátnak valakit, már az is meglátja a Fantomlámpást. Nem érdemes eloltani, hiszen akkor a társai vaksötétben kényszerülnek harcolni. Minden esetre a varázslat jó befektetésnek bizonyult, mert így az óriások nem érzik meg a fáklya füstjének szagát. MInden esetre odabent minden bizonnyal vár rájuk még néhány meglepetés.
Belépnek a majd három embernyi széles barlang száján. Odabent nem uralkodik dögszag, pedig erre már felkészítette magát a csapat. A falon szerszámok nyomai látszanak, valószínűleg a sámánok saját kezűleg szélesítették ki a járatot. Hamarosan az első akadályhoz érkeztek: egy nagyobb terembe érkeztek, mely teljesen üres. Egyetlen tovább vezető út ígérkezik, méghozzá a plafonon tátongó hasadék. Igen valószínűleg egy óriás könnyedén felugrik és elkapva a peremet, fölmászik. Ám a kalandorok ennél lényegesen alacsonyabbak.
A terem negyven láb átmérőjű szabálytalan ovális. A fal durván megmunkált, ám a vízszintes plafonon a hasadékig elmászni önerőből még így is képtelenség.
Hogyan oldjátok meg a kihívást?

//Mullen -ép- mana: 100/85
Fantomlámpás: nagyjából egy fertály óráig ég//
 
-Nos rendben.Egy fénygömböt hozok létre,mely akaratom szerint erősödik vagy halványul,és mozog.A fejem fölött fog lebegni,így nem lesz túl elöl,de azért majd látunk valamit.
Vándor,szólj ha látsz valamit és tüstént eloltom,bár addigra valószínűleg úgyis észrevesznek.
Akkor induljunk,és mindenki próbáljon meg csendben mozogni!-fejezi be a monológját a mágus.
 
-Ha mágus fog világítani, akkor ajálatos hogy ő legyen a második.-végig néz csendben a töbieken- Már csak egy mágia kell és indulhatunk.
 
Ha Vándor megy elől, akkor én majd mögöttetek leszek - ajánlja fel a troll. - És akkor a többiek kettőnk között talán biztonságban lesznek. Ki tudja merről tör ránk itt valami.
 
-Mágusom, bár utálom a mágiát, de most jól jönne némi segítség. Ha esetleg tudsz valami trüköt, amivel láthatnánk a sötétben? A fáklya valóban felhívná magunkra a figyelmet! Amúgy a gumó nem mágikus, valami korompérnek hívják. De beszéljünk másról. Én vállalom, hogy előre megyek. és azt javallom, hogy te mágusom légy középen.
 
-Aki világít-szól kurtán a nő, majd oda megy a többiek mellé-na most mi lesz? be megyünk a vak sötétbe vagy fáklyával? de akkor tudni fogják a bent lévő dolgok hogy megyünk.
 
-Nagyon szépen köszönöm-intézi a mágus a nőhöz a szavait,miközben elveszi az ételt és mohón magába tömi.
-Vándor-szól a barbár után miután végzett-Az a gumó mágikus?
Meg sem várva a választ feláll és kérdőn a társaira néz:
-Ki megy elöl?
 
A barlang széles szája mélyen a hegy gyomrába torkollik. Itt csak fákjával lehet majd látni valamit. Bentről egy normális óriásbarlanggal ellentétben nem érződik dögszag. Nem-nem, ezt a barlangot látták a térképen, a barbár ezer közül is felismerné.
A troll érkezik meg másodszor. Bizony, most jól jönne egy tárgyba idézett Fantomlámpás, mert a fákja szaga így nem árulná el őket. De a sámán nem idézett egy tárgyába sem semmit. Sem pedig a fegyverébe. Pedig lett volna ideje visszanyernie varázserejét az éjjel. Ez bizony felelőtlenség volt.


//írjátok le mit tesztek, hogy haladtok előre, illetve egy sorrendet is kérnék egyvalakitől (aztán ha valakinek nem tetszik annak még lesz ideje szólni). //
 
Vándor még egy grimaszt megereszt, majd vállat vonva elteszi a gumót. Hátat fordít a többieknek, és elindul a barlang bejárata felé.
 
Néz barbár gyerekes grimaszait és megcsoválja fejét-férfiak-mondja magába.
-ugyan ezt a gumot rágta az ősöd?-kérdezi furcsálkodva-én nem venném a számba-majd mágusra néz-ha kérsz van gyümölcsöm és szárított húsom.
 
Hagron is némi élelmet kotor elő és falatozni kezd. Közben a barlangbejáratot figyeli és azon elmélkedik, vajon mi vár rájuk odabent. A korábbi találkozásuk a sassal nem volt túlságosan bíztató előjel. Csak remélni tudja, hogy a kalandjuk további része jobban alakul.
 
A barbár méterekre köpi ki a kavicsot, ami hangtalanul hull a mélybe. Majd a lány felé fordul, és grimaszokat vág. Nem törődve azzal, hogy bárki láthatja. Mindeközben a ruhája alatt kotorászik, és egy gumóféleséget varázsol elő. "Talán mégis ért a mágiához?" Amit a mágus felé nyújt.
-Parancsolj! Nállam csak ez van, de nagyon finom. Már a nagyapám is ezt eszegette, a kalandozásai alatt. Ami hihetőnek is hangzik a gumó állagát tekintve.
 
A mágus kinyitja a szemét és a tűz maradékára néz.
-Örülök,hogy nem hagytatok megfagyni.Majdnem teljesen regenerálódtam.
Ránéz a társaira.
-Valami ételt nem hoztatok?
 
-Te lököt, így nem értünk semmit-közben elő vesz kis élelmet bagyujából és a fél adagot megeszi egy szempillantás alat- na indulhatunk
 
A barbár lehajol, és egy apró kavicsot a szájába helyez. Majd lassan komótosan szopogatni kezdi. Közben társaihoz fordul, és beszélni próbál.
-Sz...ntem me..ünk tov.bb, m.r n..yon .ívánc.i v..yok, mi le..t a bbba...ngb.n. Azzal a nyílás felé fordul.
 
A lány talált tűzrevalónak pár kiszáradt bokrot. Ezeknek a gyökérzete elég nagy volt ahhoz, hogy egész éjjel meleget adjon. A tetemet közös erővel lehajították -ha csak valaki nem akart még elrakni belőle emlékbe- majd fekhelyeket alakítottak ki takarókból, köpenyekből. A nap lassan alábukott a fenyegetően magas hegycsúcsok mögött és meleg sugarait feketén fújó szél váltotta fel. Ezeken a láncokon ugyan nem látni havat, ám így is éppen elég dermesztőek voltak az éjszakák az évnek ebben a szakában. Az egymást váltó kalandorok éberen őrködtek, ám a leszálló köd miatt még a tábortűz gyenge fényében sem láttak messzire. Semmilyen meglepetés nem érte őket az éjszaka folyamán. Az első sugarakat Hagron pillanthatta meg először, ő volt az utolsó őr ugyanis. A nap egy olyan gerinc fölé emelkedett, mely mintha csak valami szörnyűségesen nagy hal uszonya lett volna valaha és most megkövesedve állna itt ezredévek óta. A ködnek nem akaródzott oszlani, s csak most a napfényben vehette észre a troll, hogy nem is látszik a lejjebb fekvő fenyőerdőből semmi. Mintha egy alkimista füstölgő folyadékkal töltötte volna félig a völgyet. A csípős hideg azonban máris enyhülni kezdett. Az őr felébreszti a többieket, legutoljára a varázslóval. Éhesek vagytok.


// Wolio -100/100-
Mullen -40/40- mana: 100/90 //
 
-Rendben-mondja picit csalodotan és lerakja a követ-akkor először örködök én, majd váltjuk egymást. Jó pihizést-Ezzel neki áll hogy egy kisebb tűzet rakjon, ha tud és ha van miből. Mert hát hidegek az éjszakák.
 
Én azt mondom pihenjünk le itt, ahol még megtehetük. - Szólal meg a troll. - Ki tudja, mi vár ránk odabent, lehet, hogy nem fogunk megint egyhamar olyan helyet találni, ahol lehajthatjuk a fejünket. A varázslónak sem árt a pihenés, sőt, talán a többiek sem. Azután holnap tisztább fejjel indulhatunk tovább.
 
//
Hátmivel senki sem reagál ezért én pihenek.
Remélem h gondoskodnak a fagy ellen.
végülis szegény mágus csak azt gondolja,hogy nem hagyják hlaálra fagyni. xD
A madarat meg le kell bökni a sziklafalról //

Gród meditál tovább,mint eddig.
 
//Akkor döntsétek el hogy mi legyen. Ha a kivárás mellett döntötök, akkor azt is írjátok meg hogyan védekeztek az esti fagy ellen.
Hint: a madártetem hamarosan bomlani kezd, én nem aludnék alatta :-x //
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.