Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ra'ronn
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
"Ra'ronn jól fel volt készülve az Ősök Városa legerősebb varázslatainak kivédésére. Arra azonban nem számított, hogy egy parányi energiatüske öli majd meg." - részlet Zoregblum professzor Hegymélyi Ki Kicsoda? c. művéből
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Szerintem gyönyörű mindhárom verzió, egyedül a sárkányos tetszik kevésbé abból a szempontból, hogy "érzetre" kicsit kevesebb hely jutott a képnek, pedig szerintem annak kéne uralnia a kártyát, mint legelső benyomás. A harmadik asszimetrikus elrendezése ugyan érdekes és újszerű, én mégis az első látom a továbblépés lehetőségét.

Még annyit jegyeznék meg, hogy lehetőség szerint a istenek színei (a konkrét, nyomdából kikerülő színárnyalatokra gondolok) semmiképpen se változzanak, mert az szerintem káoszt okozhatom a régi és az új kártyákkal való játék során, átláthatóság szempontjából.

Bármennyire is tetszik az Elenios angyal színátmenete, valahogy meg kéne maradnia az eredeti Elenios/Sheran/stb színeknek, játéktechnikai okokból.
 
Ne értsd félre, a munkásságodat szerintem valamennyien becsüljük, pl. az én gyűjteményem dísze egy általad dedikált Orzag bilincse.
Azonban ilyenféle dizájnváltás úgy néz ki sokunk szerint nem kell, tervezhette volna akár maga Picasso is...
 
"Szerintem sincs semmi szükség új designra, ilyenekre végképp nem... Nem kellene ezt a markáns védjegyét a HKK-nak szétbarmolni..."

Üdv: Kyb (Egy fél éve újrakezdett 0 pontos amatőr)


Megtisztelő a kommented. Ha ez a véleményed a munkámról, akkor tényleg érdemes volt az új verziókon dolgozni.



o7
LL
 
Én is a csapdába estem,mint sokan mások. Először kattintottam és csak utána olvastam. A poén pedig az,hogy a régire szavaznék..
 
Üdvözlet!

Szerintem maradnia kellene a régi designnak, sokkal hangulatosabb, mint hogyha más játékokra emlékeztető design lesz behozva, mert:
-régi játékosok abbahagyhatják ez miatt;
-kezdőkézen már rögtön megmutatkozik, hogy mi az új lap;
-nagyon hasonlít más tcg-kre(pl Dornodon boszi a Vs. Systemre nagyon emlékeztet.
 
+1
 
a másik kettőről. Tudtommal nincs "maradjon a régi" kinagyítandó kép.
 
Nem feltétlenül csak azért szavaztak sokan rá, de ettől függetlenül ugyanez elmondható a másik 3 válaszról is...
 
hali
indítunk új szavazást?... mert az 1. pont elenios angyala nem azért kapot annyi szavazatot mert sokaknak tetszet, henem mert tudatlanul rákattintottak a képére.

remélem figyelembe veszítek ezt a hibát.
 
Én nem támogatom az új kinézetet, amit el tudok képzelni újításnak, már régebben felhozták egyszer a keretből kilépő illusztrációkat, de ez esetben hatványozottan figyelni, hogy semmit se takarjon el!!!!!!
 
Razak, teljesen jó a kérdésed.

A vásárlók akik még nem ismerik egyik játékot sem, és ránézésre kell(ene) dönteniük, azok a lap egészét nézik.
Nem lehet szétválasztani a lapon szereplő képeket a lap design-étől, az összhatás a fontos. Hiába szép egy kép, ha trutyi a körülötte lévő keret és fordítva.

Értem, hogy mire akarsz kilyukadni, a design mellett a képek minőségén is javítani szükséges.
 
Nem kell új design.

Az újak közül az angyalos addig tetszett amíg rá nem jöttem, hogy az elenios. Ezt így nem. Bár annak a felépítése van a legközelebb a jelenlegihez, ilyen színarányokkal semmiképpen se javasolnám (nem is értem miért szavaztak rá ennyien).
A második szerintem a legjobb. Látszanak a rendes színek, a belinkelt képeken látszik, hogy jól nézne ki. Persze itt meg valamennyire a mostani design-t is bele kéne vonni (amit már mondtak többen, pl dornodon tűz, tharr kő stb.).
A harmadik nagyon nagy változást hozna, semmiképpen se kéne a kártya felépítését megváltoztatni.

Egy szó mint száz: a kommenteket végigolvasva, meg a szavazást megnézve, egyelőre felejtős a design váltás.
 
"A minőségi illusztrációk, és a nyomdai ellenőrzés, esetleg a nyelvtani dolgok lektorálása nagyon jó lenne. Nem vagyok benne a nyomdai szakmában, de ha egy lapot kiadnak úgy, hogy a rajta levő dolgok tévesek, vagy hibásak, akkor nem lehet visszatéríteni az árat, vagy kinyomtatni újra? Akármilyen termék vásárlásánál 3 nap van arra hogy terméket visszavigyék, és ellenszolgáltatást nyújtsanak cserébe (legalábbis ha jól tudom a vásárlói törvényt )
"

Hülyeséget ne beszélj kérlek a korábbi félrenyomtatások nem a nyomda hibája hanem a Beholderé. A nyomda azzal dolgozik, amit leadnak neki, ergo ha szarul volt leadva, akkor ugy lett kinyomtatva.

Amenyniben teszem azt, hogy fekete tónus helyett a lapokon piros szín lett, annak elelnére, hogy a leadott minta fekte volt, na az a nyomda hibája.

Más: jók az új tervek sztem, de először azon kellene agyalni, hogy a régi lapok designával ez milyen folytonosságot fog alkotni? Teszem azt, a mostani lapok ilyenek, az újak olyanok, nem lesz ebből vmi probléma? Pl nekem nem tetszene az egyik lap ilyen, másik olyan.

Elsődleges a lapk lektorálása és szép grafikák kiadása, amin nem a régi grafikák többszöri kiadását értem.
 
Tyű. Na ha most itt lenne lájk gomb, erre tuti megnyomnám.

Ahogy lentebb írtam tetszik az angyalos, és a sárkányos forma. Az volt az első benyomásom, hogy tényleg tök jó váltás szándék, miegymás.

Aztán egy két órával később, ahogy utána írtam, megfontoltan belegondolva, az új mámortól nem megszédülve bele gondoltam, tényleg nem szükséges a dizájn váltása.

A minőségi illusztrációk, és a nyomdai ellenőrzés, esetleg a nyelvtani dolgok lektorálása nagyon jó lenne. Nem vagyok benne a nyomdai szakmában, de ha egy lapot kiadnak úgy, hogy a rajta levő dolgok tévesek, vagy hibásak, akkor nem lehet visszatéríteni az árat, vagy kinyomtatni újra? Akármilyen termék vásárlásánál 3 nap van arra hogy terméket visszavigyék, és ellenszolgáltatást nyújtsanak cserébe (legalábbis ha jól tudom a vásárlói törvényt )

Visszatérve:

Az oldal dizájnának változását tényleg megfontolhatnátok.

Egyrészt, mert a fórum motorban vannak hibák, másrészt lehetnének újítások.

A hibák (és itt jegyezném meg, hogy az üzenet rendszerének az újítása nekem nagyon bejött (ahogy írta Razak kolléga piros pont a cselekvésért ;))) pl hogy a fórumban a topicokat nem lehet törölni, vagy hmm hirtelen így kora reggel más nem jut eszembe
Lehetne - e ezeket úgy orvosolni, hogy pl javaslatot tehetnének az aktív fórumozók, vagy csak egy fél napot rászánni, és a régi, nem használt fórumokat letörölni.

Én szívesen venném, ha egy piros meg egy zöld jelecske meg jelenne a kommentek alatt, és azt lehetne így éljenezni, vagy lehurrogni szavak nélkül (ha már törölni nem lehet az adott hozzászólást, ez legalább jelezné hogy mennyire volt rossz, vagy jó (és akkor nem is kéne a hozzászólás törlési lehetőség))

Apró dolgok, lehet fölöslegesek is.

Esetleg egy szavazást kiírni, a felmerülő igényekről. Vagy egy kérdőívet kitöltetni a népekkel, akár a versenyen, akár itt a fórumon ezekkel kapcsolatban ;)

Na ennyit a reggeli mámorban.

Razaknak egy + a hozzászólásáért ;)
 
Meggondoltam magam, mégse kell a dizájnváltás! Egyetértek az előttem szólókkal, a HKK éppen azért különleges, mert vidám színekkel dolgozik, és jól megkülönbözettethetőek a lapok. Amikor a kezembe veszek és végiglapozok egy magices mappát mindig a bánat és lehangoltság jut eszembe. Ilyen magices-depressziós szar dizájnra nincsen szükség
 
Szerintem maradjon a régi, már az az egynéhány esetlegesen fehér szélű lap a pakliban is túlzottan megtöri a dizájn egységességét az én ízlésemnek, nemhogy egy teljesen új kinézet...

De ha mégis muszáj lenne újítani, akkor az angyalos verzióra szavaznék, 2 változtatással: maradjon a régi támadóérték ikon, ne ez a röhejes kinézetű ököl, és legyen rendesen látható a szín, ne csak kb. a keret egynegyede legyen halványan beszínezve.
 
Maradjon a régi, már szavaztam is erre.

MrPunk írta le talán a legjobban, egy új játék esetén az angyalra szavaznék, de ekkora designváltás szerintem nem kell.

Viszont a lapok tényleg lehetnének kisebbek (1-2 mm szerintem szabad szemmel nem látható, hacsak nem direkt figyeled) és/vagy kellene egyedi fólia (bár nem tudom, megéri-e gyártatni), háttér gyanánt én mondjuk az Isteni igazságtétel képét simán el tudnám képzelni.
 
Kedves Mindenki,

Szerintem sincs semmi szükség új designra, ilyenekre végképp nem. Az, hogy más kártyajátékoknál mennyi design váltás volt, nem feltétlenül annak a jele, hogy azok jók. Milyen az a termék, amit csak újracsomagolva vesznek meg...? Én anno szintén a színes hátterek miatt kedveltem meg a HKK-t (A fairlight lapok máig ezért a kedvenceim.) Nem kellene ezt a markáns védjegyét a HKK-nak szétbarmolni. Lenne viszont ezer más dolog, amit lehetne javítani, a teljesség igénye nélkül: a nyomdai munkálatok ellenőrzése (! ne legyenek hibásan kiadott lapok !) a lapok papírjának minősége, mérete, a szabályrendszer ellentmondásainak kiküszöbölése, az illusztrációk újrahasznosításának megszüntetése és a használt illusztrációk minőségkontrollja, a honlap felhasználóbarátabbá tétele stb.
De hogy konstruktívan is bíráljam a kirakott képeket, az új designhoz új jelek dukálnak a régi jelek rátéve az új designra számomra borzasztó mértékben elütnek azoktól, mintha bele lennének vágva a lapba.
Szerintem a funkcionalitást a csillogás elé kéne helyezni, és a tereket okosan kihasználni, pl. egy olyan redesign-t szívesen vennék, ami az alábbi módon épül fel (fentről lefelé vízszintes "sávonként").

-Idézési költség - Kártya neve
-Kártya képe I Illusztrátor neve
-Fix sáv (kb. 2 ikon vastag), ahol az összes létező köztes jel szerepel (KF, Rezisztencia, Háló, Kincs, Tűz, Fa, Fém stb. és az aktuálisan működő x db van vastagon szedve a többi csak kontúr ide kerülhetne a repülés is, pici szárny ikonokkal)
-Kártya leírása, minden olyasmi, amit az ikonok nem fednek le.
-Kártya színesítő szövege (ezt kötelezővé tenném, szerintem az egyik leghangulatosabb része a HKK-nak)
-Támadás - Védekezés
-Kiadási adatok (itt az évszámon kívül valamiféle sorozatszám is kellene, hogy megkönnyítse a gyűjtést, pl. 2018. 23. alapcsomag 125. kártya)

A kártya egyes elemeit pedig lehet modernizálni, pl a sebzés ikont buzogány (?) helyett ökölre/kardra/nyílra cserélni vagy a szárnyacska ikont másfélére cserélni, esetleg az ikonokat is színezni, a betűtípust, méretet változtatni a leírásban, azaz szerintem senkinek sem lenne komoly kifogása az apróbb részletek javítása vagy cseréje ellen, elvégre egy autóra is ráfér néha a kerék, olaj, gyertya csere, no de motorblokkot meg kasznit nem cserélünk, mert akkor az már másik autó.

//Egyébként megmutattam a képeket a félig laikus Barátnőmnek, aki egy nagyon frappáns mondattal foglalta össze azt amit itt már sokaktól láttam különbözőképpen megfogalmazni:
"A sakkot sem azért játsszák, mert szépek a bábuk.".//

Üdv: Kyb (Egy fél éve újrakezdett 0 pontos amatőr)
 
Szerintem hosszú távon jobb lenne a design váltás,mind az új játékosoknak, mind a behónak...Fontosabb kérdés szerintem, amit már többen leírtak, hogy a képek minőségére kéne nagyobb hangsúlyt fektetni, és nem ezen spórolni...
 
Feltétlenül maradjon a jelenlegi kinézet!

Az új tervekhez hasonló kinézethez már volt szerencsém más CCG-knél, LCG-knél. Abba is hagytam a gyűjtésüket és meg is szabadultam tőlük időben. Visszagondolva semmit nem jelentettek nekem. Túl sterilek.

Én a HKK régi kinézetét szeretem, kövezzetek meg, a Hörcher rajzokkal együtt.
 
NEM KELL ÚJ DESIGN!
 
Nekem egy kérdésem lenne hozzád:
Szerinted az illusztrációk miatt döntenek más kártyajátékok mellett az újoncok vagy a dizájn miatt?
Ezzel kapcsolatban adnak visszajelzést, amikor döntenek? Tudom, hogy szorosan összefügg a kettő, de hátha megkülönböztetik.

A továbbiak a "többiekhez" szól:
Én véletlen az angyalos képre szavaztam, mert kiakartam nagyítani, erre rögtön szavazatnak vette. De látom nem csak én estem ebbe a hibába....

Én is amellett vagyok, hogy maradjon a régi dizájn. Lehet konzervatív vagyok és amiatt, de én is úgy gondolom, hogy jól kitalálták annak idején.

Ha esetleg mégis változtattok, akkor hogyan lesz például a repülés? Mivel nem rég jött be ez a szárnyacska ikon, de az angyalnál például már megint szöveggel van ott.
Azért egy kicsit esetlen lenne a dolog, hogy egyszer szöveggel van, utána ikonnal, legközelebb megint szöveggel lenne.
(Annak ellenére mondom, hogy nekem se nyerte el a tetszésemet teljesen a szárnyacska ikon), de akkor már következetesek legyünk, ha valamit elkezdtünk.

Amúgy nagyon örülök annak, hogy létrejöttek ezek a tervek, mert bennem azt a benyomást kelti, hogy komolyan foglalkoztok a játékkal (nem csak kieg kiadásra korlátozódik a törődésetek) és nekem, mint fogyasztónak ez hozzáállás tetszik. Még akkor is, ha esetleg nem változna semmi. A szándékért nagy piros pont.

U.i.: Félve merem megkérdezni, hogy esetleg az oldal dizájnját a jövőben nem lehetne "frissíteni"? Azt sokkal jobban támogatná a többség, persze akkor egy-két funkcióval már kibővíteni egyúttal.
 
Szerintem a szavazást újra kéne inditani mert sokan olyanok is rányomtak a képekre akik nem is az adott képre szavaztak volna.
 
Egyik designe sem tetszik, túl egyszínűek, a nyakláncnak semmi Dornodonos kinézete nincs, Az angyalt inkább mondanám színtelennek mint Eleniosnak. Egyszóval semmi HKK nincs bennük. Sokkal jobb a mostani kinézet. Mert ha ránézek akkor látom, hogy HKK, látom hogy játék és nem egy sablonszerű többi játék kártyára hasonlító modernizált vackot látok. A jó öreg élénk Dornodonos lángok, vagy a Tharros kövek hiányoznának. Kit érdekel hogy a Magic mennyi alkalommal váltott designt? Mert engem egyáltalán nem. Mert a HKK sokkal jobb. A jelenlegi designe mellett inkább új illusztrációkat kellene készíteni, több színesítő szöveget kellene alkalmazni. A HKK legnagyobb előnye első ránézésre a szép illusztrációkban van. A magic vagy a rawen kártyák képei nekem nem igazán tetszenek. De ez legyen az én bajom. :-)
Az új designe lapok új kártya játékba valóak, teljesen más stílusúak.
 
Szerintem semmi baj a HKK jelenlegi Designjával inkább a lapok minöségén és az illusztráciok megjelenésen kellene javítani a makifej makifej marad mindegy hogy mi van körülötte ocsmány lesz. Ha a cég a megjelenést akarja javítani akkor inkább olyan lapokat kéne kiadni mint anno az ezüstszélűek.
 
Hörcher rajzokat KÖVETELEK a redesign-hoz!!!!!
 
Nem látom be, miért ne lehetne a HKK lapoknak új arculata! Persze a lentebb leírt "hagyományok" (pl. istenekre jellemző szín, motívum) megtartásával.
A linkben szereplő kártyavázlatok szerintem igen is minőséget képviselnek, csak talán kevés még a HKK-hoz való kapcsolódásuk.
Nekem a három kártyatervből az Elenios angyalos jött be a legjobban, bár kicsit több kékkel el tudnám képzelni!
Viszont a Káosz rúnakard képénél meg az tetszik nagyon, hogy kitőr a képből és enyhe 3D hatással szinte kényszerít a kard kirántására!
Szóval, szerintem nem biztos, hogy veszítenénk a lapok új designjával!
(Lipták László forever!) ;)
 
Abszolút egyetértek! Továbbá megnézve a többi kártyajáték dizájnját mind egy kaptafára készül az egész. Meg sem közelítik a jelenlegi HKK dizájnját.
 
Ps2: Vázlatokból és korai sablonokból nem érdemes kiindulni szerintem. Ha érdemi és értékes visszajelzéseket szeretnétek a játékosok vélekedéséről, akkor mindenképpen muszáj készíteni véglegesnek megfelelő minőségi színvonalat képviselő lapokat.
 
Mikor a szolnoki sárkánytűzben akartam HKK-t venni kb. 3 éve, a tulaj inkább a magicet akarta rámerőltetni azzal az indokkal, hogy mennyivel jobban néznek ki azok a lapok és mintegy szörnyű igazolásként elővett több Ashayante illusztrálta HKK lapot. Ott volt a barátnőm is akinek Ruzsinszki lapjai tetszenek, és vitába szállt az eladóval, mert szerinte meg a magic lapok egyhangúak.

Összességében nem a dizájnnal van baj, sőt szerintem sokkal jobb mint a magicé, de ezeknél az újabbaknál is; hanem azzal, hogy a Behó egyre kevesebbet költ az illusztrációkra, és egyre jelegtelenebb, teljesen háttér nélküli makifejes képek jelennek meg, ill. a régieket adják ki újra. Tök felesleges ez a dizájnváltás, az illusztrációk szépsége szabja meg a lap kinézetét.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.