Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A szelek ura
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Állítólag léteznek más létsíkok is, ahol olyan teremtmények uralkodnak, akikről még sosem hallottuk. Legendák szólnak a levegő síkjáról is, ahol egy ott keletkezett elementál az úr.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8140)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Alapvetően konzervatív vagyok, tehát az értékek, és tradíciók mentén szoktam érvelni. A változás viszont jó. Ha a lapok színe és az elemek elhelyezése megmarad, akkor jöhet új dizájn. Két nagykieggel ki is futna a HKK-ból a jelenlegi versenylapok többsége. Ugyanezzel a lendülettel kiadnám a nagyon régi lapokat is az új dizájnnal.

Összegezve: ha csak a keret és a háttér grafika változik, de minden más marad (elrendezés, felosztás, szín), akkor jöhet a változás. Kérdés viszont, hogy ilyen csekély változásért megéri-e újradizájnolni a lapokat.
 
Köszönöm szépen a válaszodat Balázs!

Elméletileg így tényleg nem lesz belőle új játék a szabályok szempontjából, de gyakorlatilag azzal hogy megváltozik a játék külalakja, gyűjteményépítési szempontból teljesen újnak számítanak majd a lapok.

A játék szempontjából pedig egymással keverednének a régi és új lapok, ami elég zavaró lenne, ráadásul ez az állapot akár 8-9 évig is elhúzódna - amit valószínűleg sokan nem tolerálnának. Ezt úgy tudnátok kivédeni, ha kitiltanátok az eddigi lapokat, ami gyakorlatilag megint azzal járna, hogy új játék jön létre.

Amúgy sok embert ismerek, akik korábban játszottak a HKK-val, többségük amatőr volt, de egyik sem amiatt hagyta abba, mert nem tetszett neki a dizájn...

Tényleg a dizájnváltás lenne a legjobb megoldása az eddig felmerül problémáknak (melyek egyáltalán nem ezzel függnek össze)?
Azok, akik aktívan erőltetnék ezt a dolgot, valószínűleg a jelenlegi (már 18 éves tradícionális) dizájn mellett is folytatnák a játékot, de az ellenzők már nem biztos.
 
szerintem ha a fekete szélből egy kevés hiányzik, az csak egymás mellé/mögé téve feltűnő (nyilván ezt se szeretnénk, mert akkor megmondjuk melyik lap új meg melyik régi), össze senkit nem zavarna.
Lehet hogy a változástól félünk, de szerintem jól néz ez így ki, az illusztrációkkal pl. sokkal nagyobb gondok vannak, nem a keretet, hanem azokat kéne rendbe tenni ha rendbe akarunk tenni valamit. a méret viszont valami megoldást vár, vagy átméretezést, vagy saját fóliákat, mert ez így...
 
A középső néz ki a legjobban, de én annak örülnék, ha minden maradna a régiben. Én szerettem a régi designt, az viszont nagyon jó ötlet, hogy készülhetne pár ilyen lap egyedi eseményekhez(pl. beholder találkozón járna, versenygyőzelemhez, nemzetin, stb.)
 
Az igaz Csak azokat a játékosokat nem értem akik azt mondják hogy jaj új kinézet teljesen összezavarna minden amatőrt meg új játékot teremtene, de aaz nem lenne baj, ha levágnának a lapok széléből... Mert 2 teljesen különböző nagyságú kártya kevésbé zavaró, mint 2 ugyan olyan alakú de szebb designú lap.... A változás rémisztő de szükséges a hkk mostani designja 20 éves ami szép dolog, de eljárt felette az idő... Plussz ugyanúgy lehet pénzérmék a fairlight lapokon, de mondjuk szebb pénzérmék
 
Igen, mert a rawen lényei azt tudják hogy mennek ütnek, míg egy lény a HKKban... :P
 
Hát, egyet kell értsek, hogy egy ekkora változás már új TCG-t jelent (kinézetre). Az új és a régi között annyi az összes hasonlóság, hogy az ikonok alakja (és még abból sem az összes), tehát elég nehézkes lesz egy újnak megérteni, hogy akkor most hogy is 'vonódik össze' a két koncepció. Az utólagos változtatás már a szárnyacskáknál is nagy ellenállásba ütközött.

Azon túl kb. az összes előnyös elem ki lett véve, ami megkülönböztette a HKK-t a külföldi a TCG-ktől. Ilyen például az, hogy az istenenként egyedi és kidolgozott (nagyrészt, itt inkább a Fairlightra gondolok) háttér helyett a plain semmi jött be (dörzspapír+deszkalappal csinálok ilyet) és arra valami szép keretet vasaltak rá. A régi lapok kerete (fekete bumszli) tényleg csak arra volt jó, hogy a nyomdagép megtalálja a vágás helyét és a játékos nehogy túl a szélére nyúljon.

Lehet új design, de akkor tényleg csak a hátrányos elemek kerüljenek ki. Az angyalos szél pl. eléggé jó lenne a régi fekete helyett, ezen túl jelezhetné a ritkaságot is (pl.: bronz a gyak, ezüst a nemgyak és arany lehetne a ritka). Így egy kicsit előnyösebb lenne a kiegek ikonjainak jelölése is, mert elég lenne 1 féle. Az új támadás jel maradhat is,a bunkó néha elég előnytelen volt, főleg a mágikus jellel magában. És a régi hátterek közül is fel lehetne újítani párat, ami már úgy elavultnak tűnik.
 
Fogjatok meg egy Rawen kártyát meg egy Hatalom kártyát egymás mellett, jó érzés?
 
Egy már meglévő designt lecserélni az nem drága dolog...újranyomni az elrontott UR-eket az. Tény, hogy a jelenlegi piac indokolttá teszi a szebb illusztrációkat, meg a jó designt, hogy a játék fenntarthassa a versenyképességét. A Rawen pl szebb. Ez van, jobban szeretem a HKK-t mert számomra etalon, és sokkal komplexebb szabályrendszerrel rendelkezik, de a Rawen szebb. Viszont nem tartom jó ötletnek a lapok újradesignolását, ha két design keveredik az nagyon csúnyán mutat.

Ha mindenképp új designban gondolkodtak akkor az itteni 3 közül kizárólag az első az, ami szóba jöhet. A második az nagyon darkos...feleslegesen, mert nem illik bele a Hkk világába. Az utolsó meg valami Lays chipses promokártya lehetne kb. Az első az kifejezetten tetszik amúgy, szép és igényes.
 
Persze, de a Magicben kirotálódtak a régi design-ú kártyák. itt azt várhatod, egy-két lap igen erősen kapaszkodik az életbe az újabbak mellett
 
Hoppá, néhány téma már előkerült.

A méretre visszatérve (mert ugye az a lényeg ) : nem hiszem hogy, összesen fél mm méretcsökkenés meglátszana a lapokon, 0,25 a bal, 0,25 a jobb margón. Persze ezt azért ellenőrizni kéne, hogy így befér-e egyáltalán, vagy még mindig akad a bugyiban.
Apropó: ha nem történt méretváltozás, régen miért lehetett egyszerűen betenni a kártyavédő fóliába a lapokat? Vagy sose volt így? Mert akkor tényleg próbálkozhatna a cég saját illusztrációjú bugyival (és playmattal! )
 
Én a mindegyik változatról hiányolok pár ikont, hogy pontosan hol is lesz/lenne a helyük, mert a 3.-on eléggé átrendeződtek a helyek.
 
Valamit akkor is kéne csinálni (bár ez nem tudom mennyire tartozik ide, de a lapokról van itt is szó...) mert az átlátszó fóliákkal IS látszik hogy régi/új-e a lap, más opciónk meg lassan nem lesz, az új fóliákba nem mennek bele a lapok, a régiek meg használódnak el lassan de biztosan...

Ahogy mondták sokan, a saját fólia megoldás lehet (fogalmam nincs, mennyibe kerülhet, lehet hogy többe, mint megérné) és egy ködsárkány pl. igen jól néz ki, ráférne egy ilyenre...
 
Én nem értem mi ilyen nagy baj a kinézet váltás. Magic is változtatott a kinézetén, ha jól tudom nem is egyszer, a pokemon tcg is és maga a játék semmit nem változott tőle. És ha a gyüjtői szempontot nézzük akkor most mi is olyan nagy baj? Hogy ugyan új érdekesebb kinézetű lapokat kell gyüjtögetned? Plusz maga a játék nem fog változni, ha a lapok hátulja és mérete nem változik.(a hátoldalt meg lehet oldani nem átlátszó fóliával, de tudom, az nincs mindenkinek és viszonylag drága is).
ÉÉÉÉS a legjobb dolog ami ebből következhet, az egy kis vérfrissítés. Nagyobb és lehetőleg szebb illusztrációk(igen Berényi Szabolcs rólad beszélek) valamint a szerepjátékos vonal is erősödhet így, jobban figyelnének arra, hogy ne jelenjen meg többet bufa galetki és hogy a felújított öv-s lapok maradjanak öv-sek lávacsepp, hidra, valamint ha már az ében íjász öv-s lap akkor az új íjászok is legyenek azok, pláne az AMIT MÁR EGYSZER KIADTAK AZ ÚJJÁSZÜLETÉSBEN...Bocsánat

Lényeg én örülök az új design ötletének és így már nem fogja mindenki azt mondani, hogy a rawen a legszebb, ami eddig sem volt igazDD
 
Nem tartom jó ötletnek a redesign-t.

Először is, egy teljesen szubjektív indok: többször volt már olyan álmom, melyben HKK-lapok más formában jelentek meg, nagyobbak voltak, máshol voltak az eddig megszokott tulajdonságok, stb. Ezek után az álmok után nem volt olyan kellemes az ébredés.

Másodszor: a jelenlegi kártyákon minden tulajdonságnak megvan a helye. Idézési költség a bal felső sarokban, név jobban, bal oldalon alul támadás, jobb oldalon alul védekezés. Rápillantok egy kártyára és tudom, hogy mit hol keressek. Egy új design esetén ez teljesen megváltozhat. Pl. az Elenios angyal lapterven elfér az altípus? Ha túl hosszú a név, kifér középre zártan? Sárkány nyaklánc lapterven: illusztrátor és kiadó helyét biztosan megcserélném; szintén nem látok helyet az altípusnak (hacsak nem a varázstárgy sorban lenne. Az biztos, hogy keveredéshez vezet). Dornodon boszi-terv: végképp rossz, teljesen felborítja az eddigi elhelyezkedését az információknak. Őszintén szólva egyik sem győzött meg, viszont azt el kell ismerni, hogy nagyon szépek a tervek, egy INDULÓ kártyajáték esetén én az Elenios angyal laptervre szavaznék.

Harmadszor: párhuzamosan lennének a kártyák designolva? Tehát pl. 2014-től új designú kártyákat adnátok ki, viszont mellette létezne a régi is? Azt nem hiszem, hogy régi kártyákat designolnátok újra, nem érné meg, ráadásul csak a hozzám hasonló kényszerbeteg emberek igényeit elégítenétek ki. Komolyra fordítva a szót: nem szerencsés, ha pl. az egyik lény védekezését a jobb alsó sarokban keresem, míg a másikét a bal alsóban (Dornodon boszi lapterv). Egy kezdő számára is furcsa, ha a régi lapok ilyenek, az újak meg olyanok.

Negyedszer: bár gondolom, hogy nem ez az összes lapterv, hanem csak egy-egy kiragadott design pl. egy istenhez/laptípushoz, és emiatt nem is tudok minden információ alapján ítélkezni, nekem személy szerint semmi bajom nincs a jelenlegi design-nal. Istenenként végignézve eléggé bejön a Chara-dint jelképező lila massza, Dornodonnál a piros tüzek, Elenios kék örvénye, Fairlight mögött a pénzek, Leah feketéje, Raia fehér fénye, Rhatt mocsara a világoszölddel, Sheran erdeje és Tharr kövei. A színtelen lapokon lévő rúnák pedig a kedvenceim.
A képességek leírása mögötti szimbólumok is teljesen rendben vannak, főleg Leahnál. Ha ezek megváltoznának, azt nagyon sajnálnám, számomra eléggé magával ragadó részletek voltak/ma is azok.

Mit lehetne akkor tenni?

Amennyiben lehetséges, csökkenteni egy kicsit a kártyák méretét. Több helyről hallottam, hogy nem igazán férnek bele a bugyikba a Hatalom Kártyák, míg más kártyajátéknál ilyen gond nincs. Nem hinném, hogy sokat kéne lemetszeni az egyes kártyákból, hacsak nincs ez rögzítve, akkor nagy könnyebbség lenne sok kártyás számára. Ezen kívül a minőségre is lehet figyelni (ne kopjanak fel a kártyák szélei egyhamar, színtónusok, világosság beállítása, szövegeke lektorálása és a nyomtatásra szánt lapok ÁTNÉZÉSe, ld. Rejtett tartalék), de nem erről szól ez a hír.
Hogy ne vesszenek el az új designkoncepciók, egyedi lapként, ultraritkaként, versenyeken osztogatott lapként el tudnám őket képzelni, mint ahogy a HKKBlogon is cikkeztek ma erről (talán nem véletlenül). De a teljes redesign-t nem tartom egy jó lépésnek.

Persze nyugodtan cáfoljatok meg, kíváncsi vagyok a véleményekre, elég nagy volumenűnek tűnik ez az ötlet a redesignról.
 
Ez is egy remek ötlet lenne!
 
Talán én is maradi vagyok, de talán csak a tradíciók híve. A HKK az nekem úgy HKK, ahogy ~ 18 éve kinéz. A mérettel tényleg vannak problémák, jó lenne, ha passzolnának a tokokba, de a designal nekem semmi bajom nincs. Szó se róla, szépek az új tervek, főleg az első kettő tetszik nekem, és leginkább az elenios angyal, de nehezen tudom elképzelni, hogy a jól megszokott lapok helyett ilyeneket nézegessek. Tényleg, mintha két külön játék lenne, mintha egy új játékot kezdenék el gyűjteni. De ha az új design népszerűbbé tenné a játékot, akkor legyen.
 
Nem akarok újat !!!
Fóliát csináltassatok !!!
 
Megoldaható lenne, hogy a beho új, HKK-ra illeszkedő kártyfoliákat adjon ki? Átlátszó fóliákkal nem szeretek játszani, sokkal több opcióm viszont nincsen minek után a standard fóliáméret kisebb.

A témához kapcsolódóan én sem tartom jó ötletnek, nem lenne célravezető bármit is változtatni a már megszokotton, előttem már többen kifejtették miért.
 
Akinek ilyen egyszeru velemenye van (meg mindenki mas is), ne felejtsen el szavazni!
 
A velemenyedet tiszteletben tartva:

eros tulzas egy design-valtast 'uj kartyajateknak' nevezni. Az Alomfogo, az egy uj kartyajatek volt a HKK-hoz kepest.

Amugy nekem speciel az ikonok (beleertve a szarnyat is) 'plain'-sege nem tetszik annyira, de az ugyanaz most mind3 uj verzioban is.
 
Nem kell új design.
 
Miért van szükség dizájnváltásra? Mi a baj az eddigivel? A szárnyak megjelenéséig teljesen letisztult és átlátható volt minden.
Ahogy a Blogos hozzászólásokat olvastam, többen inkább az új illusztrációkat hiányoljuk a lapok megjelenésével kapcsolatban.


Tudom, hogy a kisebbséghez tartozom azzal, hogy gyűjtői szemmel is nézem a dolgokat (5-6 UR lapon kívül az összes megjelent HKK lap megvan), de szerintem nem csak engem zavarna az, hogy mekkora össze-visszaságot okozna a különböző kinézetű kártyák keveredése.

Azon felül, hogy semmi gyakorlati hátránya nincsen a jelenlegi dizájnnak, azt is figyelembe kellene venni, hogy egy lassan 20 éves tradícióról van szó. Ha most teljesen megváltoztatjátok a kártyákat, akkor ha elméletileg nem is, de gyakorlatilag teljesen úgy kártyajátékot indítotok el, aminek a "gyűjtésébe és játszásába" én speciel már nem fogok újonnan belekezdeni (de mondjuk ez legyen az én bajom).
 
Ja, es meg 1 sört is

Amugy a sarkany nyaklancoson nem latszik a tamadas-vedekezes, gondolom a 2 also sarokban lenne az is...
 
A méreten a legnehezebb változtatni, mert akkor érintésre azonnal megkülönböztethetők a pakliban a régi és új lapok.
 
Szerintem a sárkány nyaklánc a legjobb.

A másik kettő nagyon szürke már már jellegtelen.

Nekem tetszik a jelenlegi harsány szín kavalkád.

Illetve nem rég kezdtem újra és már akkor is zavart, hogy rengeteg lapot kell kukáznom a régi gyűjteményből.
De ha kijönnének az új lapok, akkor kéne egy lapcsere akció Beadod a régit és kapsz helyette újat.
 
Egyet kell értenem. Jó érzés sok-sok év után újra hasonló kinézetű lapokkal játszani. A méret kérdés sem elhanyagolható. Szidott már le nemzeti bajnok, mert "bezoliztam" a lapjait a sablon tokkal.
Ami viszont jó lenne újra, az a fehér és arany szélű lapok.
Akár díjazásként osztva. Pl. aki elindul az adott versenyen, az kap egy ezüst keretes Gyenge erejét, mint ahogy más TCG-knél is bevált ez a módszer.
 
Lehet hogy vaskalapos vagyok, de szerintem maradjon a régi. ha mindenképp változtatni akarunk, a lapok mérete legyen egy kicsit kisebb hogy beférjen a fóliákba (más TCGk egy árnyalatnyival kisebbek...)


Zsoltiék most kezdtek toborozni, egy rakat kezdő van, megismerték a lapok kinézetét, felépítését... ha jön egy új design mit mondanak rá? épphogy megismertek egyet, és tanuljanak meg egy újabbat?

+ hogy néz az ki hogyha az őrposztomban van egy régi meg egy redesignolt lap, mintha két külön játékot játszanék egyszerre...
 
Szerintem az angyalkás külalak sem elhanyagolható. Mindenképp a kettő közül kerüljön ki (szerintem )
 
messze a sárkány nyakláncos a legkorrektebb!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.