Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Ryuku szigetvilág március 24.
HKK - Zén Legendái: Vadászat január 27.
A pillanat képe
Egy beteljesült szerelem
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
Feltételes udvarlásnak indult... Hosszú fordulókig tartott, mire sikerült Őt megkörnyékezni... Aztán bevallotta, hogy Ő is hasonlóképp érez... Akkor teljesült be a mi Szerelmünk!
Nézz szét a galériában!
Ryuku szigetvilág – Előzetes
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Ryuku szigetvilág!
Veszélyes faj + Válogatós verseny - 2018. március 24.
Veszettség - véglegesítés
HKK versenye -2018. március 24.

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (140489)
Excelsior (854)
HKK kérdés? (43318)
Veszélyes faj + Válogatós verseny - 2018. március 24. (15)
Hörcher lapok (6)
Verseny előtt (6945)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Köszönöm.
 
94.6.1. A reakció sorban szereplő bármely cselekvésre lehet reakció cselekvéssel reagálni.
 
Persze. Miért ne reagálhatna.
 
Sziasztok!

Több játékos free for all játéka esetén. Ha kijátszok egy szerencsekerék lapot, amit meg akar fogni az 1-es játékos, akinek a lapját meg akarja fogni a 2-es játékos. Ezután a 3-as játékos reagálhat-e a szerencsekerekem kijátszására még?
Ti szoktatok ilyan módon játszani? Ha igen akkor hogy kezelitek ezt a helyzetet?
 
Ha a lap aktivalast kivano kepesseget hasznalod, igy aldozol fel lenyt, akkor ugy van mint tanult kollegam irta lentebb. Vagy az egyik ilyen kepesseget hasznalod vagy a masikat (remek pelda az automata), es a gaz lator ellenfel 3-at serul.
Ha azonban a lapod automatikus kepessege, ha ugy tetszik kapcsolodo hatasa az, hogy ha aldozol egy lapot az ellenfel serul 3-at, akkor az aldozasra mindket lap ilyen hatasa aut mukodni fog, azaz az ellenfel aldozasonkent 6-ot serul. (Mondjuk ilyen laprol nem tudok es ha lenne surgosen kitiltanak minden formatumrol. Szoval csak a teljesseg igenye es az osszezavarasod vegett irtam le.
 
Hello,

Van 1 200 Ft-osod. Ennyiért kapsz egy üdítőt egy automatából. Két automata van előtted. Hány üdítőd lesz, ha elhasználod a 200 Ft-osodat?

(Ha csak 1 képességre van elég erőforrásod, akkor csak 1-et tudsz használni. Továbbá mindkettő használata már 2 külön cselekvés is lenne.)

Üdv: Kyb
 
Sziasztok
Az lenne a kérdésem ha van a játékban két olyan lapom amelyik azt tudja,hogy ha feláldozol neki egy lényt akkor az ellenfél sebződik hármat, akkor a játékban lévő mindét lap képessége kisül egy feláldozott lapért?
 
A feltett kérdéseimből látható, hogy vannak azért még komoly hiányosságaim, amiket próbálok elsősorban a Kódex-ből pótolni. Itt valóban nem mélyedtem el benne eléggé. Köszönöm ismételten!
 
Dicséretes, hogy keresgélsz a Kódex-ben, és már nem kellett volna túl sokat keresgélni, hogy megtaláld a választ:

136.0. Aktiválást kívánó képességek azok a képességek, amelyek használata a játékos döntésétől függ. Azok a képességek, amelyeknek bármilyen költsége van, mindig aktiválást kívánó képességek.

133.0. Az automatikus képességek közös jellemzője, hogy a játékosok szándékától függetlenül aktiválódnak az őket kiváltó feltétel teljesülésekor. Az automatikus képességek aktiválódása mindig kapcsolódó hatás.

Szóval. A legkönnyebben úgy tudod eldönteni, hogy egy képesség aktiválást kívánó, vagy automatikus, hogy felteszed a kérdést: van költsége? Ha van, akkor mindig aktiválást kívánó képesség. Ha nincs költsége, akkor megnézed, hogy hogyan van megfogalmazva a szövege. Ha feltételes módban van, "használhatsz, sebezhetsz", stb., akkor mindig a te döntésedtől függ, hogy akarod-e használni, ezért ez is aktiválást kívánó képesség. Ha a szövege úgy szól, hogy ha akarod- ha nem, megtörténtik, pl.: "húzz egy lapot, gyűjtőbe kerül", azaz felszólító, vagy kijelentő módban van, akkor automatikus képességről, azaz kapcsolódó hatásról van szó.
 
Megint egy megerősítésre vagy cáfolásra lenne szükségem.
A gnómlak, alanori aréna K-s képessége az automatikus képesség az alábbi alapján?

90.7. A K, S vagy E önmagában még nem teszi a képességet aktiválást kívánó képességgé. Ha az ilyen képesség a szövegezése értelmében a játékos döntésétől függően aktivizálódik vagy lép működésbe, akkor aktivizálást kívánó képességről, ha a játékos döntésétől függetlenül aktiválódik, akkor automatikus képességről van szó.

Ezek a döntésemtől függetlenül aktiválódnak, ha kijátszok egy gnómot vagy kikerül egy kalandozó a játékból?

Ha nem, akkor kérlek írjatok egy példát, ahol automatikus képesség.
 
Köszi így tiszta.
 
Ez azért van mert ezt a kiegészítőt nem lektoráltam... Na de komolyra. Egyszeren lespórolták a "kezedből" szót, mert egyébként is sok a szöveg alapon, és úgy döntött a kiadó, hogy egyértelmű így is a lap. Amúgy pedig Mardakor nincs a paklidban, hiszen a játék elején vagytok, még ezután fogod megkeverni a paklidat... A Sárkényfészeknek kikészített sárkányokat sem a paklidból mutatod...
 
Ha az asztalról mutatás baromság is (mert a válasz alapján gondolom az), pakliból mutatható a királynő?
 
Csak azért kérdem, mert a Mardakor xy lapon is csak van egy feltétel (ha a paklidban van), és utána a "mutasd meg" (nincs ott, hogy a paklimból mutassam), de értelemszerűen nem a kezemből mutatom meg ezt sem, hanem a pakliból. Tehát itt direkt nincs rajta, hogy kézből. A királynőn csak véletlen?
 
De látok különbséget a "mutasd meg" és a "mutasd meg kézből" megfogalmazás között. Az utóbbi egyértelmű, hogy csak kézből működik, az előbbi viszont a megfogalmazása alapján akár engedhetné azt is, hogy kézből + asztalról is megmutassam. De ha jól értem vegyem úgy, hogy csak egy rövidebb megfogalmazása a "mutasd meg kézből" képességnek?
 
A játékban, vagy gyűjtőben lévő lapoknál nincs értelme a "mutasd meg" megfogalmazásnak. Ezeknél a képességeknél egyszerűen leírjuk a képességet, és máris vígan lehet használni.
 
Egyrészt a lustábbaknak ott a faq a lap alatt, másrészt a Kódex ezt a kérdést megfelelően szabályozza (ugyanis volt élet a K és S előtt is...)

93.4.3.
 
régi folrang értelemszerűen. de csak példa volt
 
ha már itt járunk, ahol nincs K a kézből mutatásnál ott akárhányszor meg lehet mutatni? (Folrang, Thauglorendon)
 
Sziasztok!

Az ilyen mutasd meg típusú képességek csak kézből működnek? A Csala-csíny csillára rá van írva például, hogy kézből mutassam meg, de a Varn Banett királynőn annyi áll, hogy "mutasd meg ezt a lapot".
Feltételezem, ha gyüjtőből, vagy pakliból lehetne mutatni az külön fel lenne tűntetve, de egy játékban lévő lapot is meg tudok mutatni...

A kérdés tehát annyi, hogy van különbség a két lap használata közt, vagy ez minden esetben kézből mutatást jelent, a megfogalmazástól függetlenül?
 
A célpont játékos bármelyik játékos lehet.
A célpont ellenfél többszemélyes játék esetén a pár másik tagján, és magán a játékoson kívül bármelyik másik játékos lehet.
Ha simán "ellenfél" áll a lapon, akkor az nem célzó forrás. De többszemélyes játék esetén annak kell tekinteni, hiszen választani kell a potenciális ellenfelek közül.

van egy szabálypont, ami kiterjeszti a célzás fogalmát, de kizárólag a permenensek vonatkozásában. A játékosok vonatkozásában nem.

21.5.0. Célzás. Célzásnak nevezzük, ha a forrás vagy hatás szöveges leírásában szerepel, hogy az egy vagy több célpontra vonatkozik; illetve célzás az is, ha a szöveges leírás a „célpont” szót ugyan nem tartalmazza, de a megfogalmazásából egyértelműen megállapítható, hogy a forrás vagy hatás egy vagy több pontosan meghatározott permanensre, nem pedig azok valamely csoportjára vonatkozik.

A szabálypont első fele az általános szabály, a második fele a kiegészítés permanensek kapcsán. Mivel a játékos nem "permanens" , ezért csak az első mondatrésszel tudunk foglalkozni.

Összegezve: nem, a Tükörgólemmel nem lehet olyan forrásokat továbblőni, ami az "ellenfélre" hat, kizárólag páros játékban, amikor ezek a források célzó forrásoknak minősülnek.
 
Hát, ez ugye nagyban függ attól is, hogy milyen varázslatról beszélünk.
Az azonnali és általános varázslatok közt rendkívül ritka az olyan lap, aminél a lap sikeres létrejötte UTÁN még valamilyen extra cselekvés kell a hatáshoz. De azért akad ilyen.
Nagyon nehéz ezeket a lapokat beilleszteni a játékszabályok rendszerébe, számos kérdés, és faq meg is találja ezeket a gyenge pontokat. Harcolok azért, hogy ilyen lapok lehetőleg ne jöjjenek ki többé.

Erre utaltam lentebb, hogy ezeket a kivétel varázslatokat mindig alaposan meg kell vizsgálni, hogy most akkor mi van.

Próbáltam becsempészni a Kódex-be egy erre a helyzetre vonatkozó szabály-segítséget:

91.5.3. Ha egy azonnali vagy általános varázslat sikeres kijátszása utáni hatásának egy része csak további döntés meghozatala vagy további költség elköltése után jön létre, úgy ez a döntés, illetve az ilyen további költség kifizetése nem minősül önálló cselekvésnek.

...de ez is csak részben ad feleletet a feltett kérdésre.

A bűbájok jellege azonban merőben más tészta.

Ha a bűbáj varázslat sikeresen létrejött, és kijátszáskori automatikus hatása van, akkor ugye egyszerű a helyzetünk, mert az automatikus képességeket egyáltalán nem lehet drágítani.
Ha viszont kijátszáskori aktiválást kívánó képessége van egy bűbájnak, akkor ez a forrás már elkülönül a bűbáj kijátszásától, mint forrástól, és ez a képesség már bizony tovább drágítható.
 
köszönöm a válaszokat, kissé összezavarodtam a forrás fogalmával ,így nem tudtam ,hogy ha kijátszok egy ősmágiával rendelkező varázslatot aminek létrejön a hatása akkor az idézési költség megfizetése mellett még el kell -e költeni plusz egy vp ahhoz ,h létrejöjjön a hatása
 
Én ezt értem. Elég jól elbeszélünk egymás mellett
Ezért is írtam, hogy ha idézési költséget módosító lapja van, akkor a lapjai drágíthatók.
Az nem egyértelmű számomra, hogy a nagytanácsot a kérdező szerint ki játszaná ki Erre írta, hogy lehet arra gondolt, hogy az ellenfelének van kragoruja, de a nagytanácsot Ő játszaná ki
 
Üdv!

Tükörgólemmel tudok olyan forrásoknak is új célpontot választani, ami megfogalmazás szerint az ellenfélre hat?

pl: Gormathion, a pokol lángja; Gyáva manó. Tükörgólemmel reagálva rá lehet, hogy így a kijátszó köv. előkészítő fázisa maradjon el, ő dobjon lapot stb?

169.2.14. Ha egy lap szövege ellenfelet említ, ezen páros játék esetén célpont ellenfelet kell érteni.

sima játék is a célpont ellenfél rövidítése az ellenfél?

Előre is köszi a válaszokat.
 
gondolkozz fordítva: ilyen egyszerű lenne elvenni az ellenfél ősmágiáját? kirakok egy követőt és kész? Szerencsére a HKK ennél kiegyensúlyozottabb

az ellenfeled egyelőre 1 olyan lappal tudja elvenni az ősmágiádat, amit manapság szoktak játszani: a Veszettség. Van még a Mahomi gólem, de az ultraritka. Más lapról nem tudok (attól még lehet hogy van, de én 2 éve nem láttam olyat kártyaasztalon)
 
Az meg se fordult a felemben, hogy a kérdés az, hogy ha az ellenfélnek van kragoruja, akkor az én ősmágiám is elveszik. Most visszaolvasva tényleg nem teljesen tiszta, hogy a kérdés mire vonatkozik..
 
az ellenfél forrása viszont nem rontja el a te ősmágiád, szóval hiába van kragoruja, az ellenfél mágikus védelmű lényére ugyanúgy 2 zanszilánk lesz a nagytanács. Kivéve persze ha te is játszol valamilyeyn idézési költséget módosító hatással.
 
A 33 lapon túl te döntöd el, mit raksz be!

Ha idézési költséget módosító lapja van, akkor nem működik az ősmágia, tehát minden lapja drágítható.
 
sziasztok!

veszélyes fajnál ,hogy van a 33 egy altípusból álló lapon túl belehet a maradék 17 ill 24 laphoz tenni más lényalpítus lapokat pl egy elf pakliba a 33 lapon túl mondjuk 2 sárkányt ?


Ha van egy olyan lap ami befolyálolja a források költségét pl kragaru familiárisa vagy álcázás nagymestere, akkor az kihat az ősmágiás varázslatokra is pl ellenfelen kragoruval játszik akkor 2be vagy 3ba kerül mondjuk egy nagytanács kvázi elkell-e költeni plusz egy vp-t a célzás miatt?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2018
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.