Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Jégvilág szeptember 25.
HKK - Zén Legendái: Tábor július 24.
A pillanat képe
Árnyékdémon
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Egy jottányit sötétebb helyre érkeztél, pedig a fáklyád fénye ugyanúgy világít? Kihegyezett füllel is alig hallható dühödt szuszogás nesze tölti be a teret? Két vörösen izzó szempár mered rád a labirintus távolabbi sötétjéből? A jelek arra utalnak, csak pillanatok kérdése, és rád ront az árnyak démona." - részlet az Encyclopedia Fantasia árnyékdémonokról szóló részéből
Nézz szét a galériában!
Jégvilág - Lapelemzés
Őszi MondoCon 2017.10.07. – Eredményhirdetés
Őszi MondoCon 2017. október 07. szombat Budapest, Hungexpo
Októberi Veszélyes faj HKK verseny - Változások
Csapatverseny – 2017. szeptember 23. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Termékismertető - Hatalom Kártyái - HKK junior
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Kreátor műhelye
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Zarknod visszatér
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Alanori Olimpia

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (139811)
[HKK Piac] Lapokat keresek (27427)
HKK kérdés? (42771)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3039)
[HKK Piac] UR lapok (10148)
Lapötletek (63237)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Igazat kell adjak,ezekben anno lehet volt potenciál. De neked rémlik ezekkel kapcsolatban bármi? Létezett ilyen koncepció? Lehet anno ezt tisztázták a készítők. Érdemes lenne őket megkérdezni.
 
A szabálylap 2001-es. Abban az évben jelent meg a Kétségbeesett lépés és az előző hozzászólásomban leírt lapok közül mindegyik az elementál trió kivételével.

Ha jól emlékszem amikor az Alvilág ura megjelent, összesen 8 lap szövegében volt dobótőr. Utána jelent meg Gara-kish és a többi lap ami koncepcióssá tette a követőt.
 
Holnap kezdetét veszi az új kieg lapjainak bemutatása?
 
A szabálylapok elméletileg koncepcióteremtőek.Erre a lapra is rakhatnak össze paklit a játékosok színesítve a játékot.
(Vannak lapok ami akkor jó ha kevés életpontod van. Fanatikus harcos, Az erdő bosszúja, Vérsólyom, Elementál trió, Visszavágás stb.)
 
El lehet,pl. anno az Előny szabály bevezetésekor. Csak akkor az még nem létezett. Mikor máskor jön jól? Ellenfél ellopná a manámat,de inkább feláldozom? Szinte esélytelen,hogy erre alapozva bárki is használta volna ezt a szabálylapot. Ha még rajta lenne,hogy lapot is áldozhatsz(pl gondolok a Nyerő strat hátrányára v mondjuk az ellenfél ne juthasson csonthoz,ha leütné a lényem),akkor is az egyik leggitebb képességű szabálylap lenne.
 
Én bevallom, nem igazán értem, hogy ezt a lapot hogy lehetne nem úgy értelmezni, ahogy írtad (kivéve esetleg azt, hogy 0 ÉP-t áldozol – ez talán értelmezés kérdése, hogy ilyet lehet-e).
Hogy mi volt az elképzelés a szabálylappal (legalábbis a szabadon áldozós részével), azt nem tudom, de azért el lehet képzelni olyan helyzetet, ahol jól jön, ha épp kevesebb az ÉP-d vagy a manád, még ha nem is gyakori az ilyen.
 
Dénes,lehet így is értelmezni,de milyen szándékból adta volna ki a Behó ezt a lapot,ha így működne?
 
Én olvasatomban a Szabad áramlás:
Első mondat: Bármikor áldozhatok ÉP-t VP-t de max 3-at egy körben (csak úgy heccből) Van 1VP-om és 20 ÉP-om. Úgy döntök áldozok 1 ÉP-t Marad 19ÉP, kis gondolkozás után úgy döntök áldozok még kettőt. Marad 17 ÉP. Többet nem áldozhatok mert egy körben összesen hármat tudok. Ja... azt is mondhatom áldozok 0 ÉP-t.

Második közös képességek: -3 Ép+1 VP és/vagy -3 VP+1 ÉP. Ezt magyarázza az utolsó mondat, hogy nem költhetek 9 Vp-ot 3 ÉP-ért egy körben.
Példánál maradva a maradék 17 Ép-ből áldozok 3-at: Így marad 14 ÉP-om és 2 VP-om. ( Vérsólyomra elég is)

A Nyerő stratégiát nem lehet csak úgy feláldozni.A Szabad áramlásra viszont(nekem) egyértelműen rá van írva, hogy szabadon áldozhatok az Varázspontomból és az Életpontomból.
 
Anno ez a kérdés bennem is többször felmerült, de mivel a választól függetlenül nem használtam volna -nem éreztem a kívánt válasz esetén se elégségesnek- mellőztem.

Én pont nem értek veled egyet, mert igen nem lehet csak úgy áldozni mint szabály, de ez pont egy szabály lap, ami meg pont ezen általános szabályt írhatja felül, és azt mondja h akkor mégis lehet csak úgy áldozni, illetve van egy másik képessége, ami viszont korlátozottan konvertál át...

Pont azért lehet így is értelmezni, mert amúgy az a szabály amit mondasz, és ezért kell rá írni (amugy akkoriban is már meg volt az h rá írják körönként hányszor... pl. ezen is amugy ott van egy maximalizálás, tehát értelmetlen ez a kitétel ha csak nem mint szabály lap a szabályt definiálná újra...)

és pl. régen pár lap (jó 10 éves viszonylatba nézve) volt ami értelmet adott volna a spontán áldozásnak, pl. a régi fanatikus harcos
 
A Kiadó másként döntött.
 
Hát ha ebben tényleg benne van a válasz, akkor az elég implicit.
Azért játszom átkozott követővel, hogy megvédjem a másikat. Ha az ellenfél is átkozottazik, azoknak ki kellene oltania egymást, és a maradék követőimnek működnie kellene.
 
Olvasd el a Kreátor követői teljes szövegét, ott van a válasz.
 
Ha én Kreátor követői+Átkozott követő+XY követővel játszom, ellenfelem pedig Átkozott követővel, akkor nekem működik a Kreátor és az XY követőm?
 
Szerintem a Szabad áramlásnál azért viszonylag világos, hogy mit tud.

A hangsúly sajnos a "viszonylagon" van... Nem arról van szó, hogy mindenbe bele akarok kötni, és a kákán is csomót keresek, hanem arról, hogy ez tipikus példája a pongyola megfogalmazású lapoknak, amiket megszokásból játsszunk, azért, mert azt hisszük, hogy tudjuk mi van ráírva. Közbe meg nem...
 
Köszi szépen!
 
Szerintem a Szabad áramlásnál azért viszonylag világos, hogy mit tud.
A Közös képesség része az egyértelmű, mind a kettőt körönként egyszer-egyszer lehet használni.
Az első képessége pedig, hogy bárki bármikor szabadon áldozhat ill. költhet, szerintem azt jelenti, hogy bármikor elkölthetek/feláldozhatok 1 és 3 között bármennyi VP-t/ÉP-t "csak úgy", azonnali cselekvésként. A "de egy körben max. 3-at" erre a képességre vonatkozik, tehát a "szabadon" áldozásra, nem pedig általában az ÉP/VP áldozásra/költésre. (Ahogy írtad, az úgy nyilván teljesen értelmetlen lenne, de a szabálylap szövegéből se ez következik.)
 
A Kiadó nem tartotta fontosnak az áldozást külön kiemelni, mivel a metában nagyon kevés szimplán áldozós költségű lap van. Tán az egyetlen igazi ilyen versenylap a batyu. Szóval úgy van, ahogy írtad. Ha ez a sajnálatos konstelláció összejön a játékban, akkor az így járás esete van.
 
Kedves János, érdekelne a véleményed arról, hogy ha az ellenfelem Quwarg orákulummal Tirranda batyuját akar kijátszani a kezemből, akkor az áldozás idézési költséget fizetheti-e az én lapom feláldozásával vagy nem. A Quwarg orákulum szövegéből az következne, hogy zanszilánk áldozási költségén kívül mindent lehet az ellenfél erőforrásából fizetni. Üdv.: Marci
 
Nem egészen. A papnő csábítás képessége egy aktiválást kívánó képesség, ugyanis dönteni kell a használatáról. A szipolyozó képessége viszont automatikus képesség.

A kettő közül az automatikus lép működésbe először, csak ezután következik az aktiválást kívánó. Azaz, mikor kijátssza az ellenfél a papnőt, akkor elszenvedi a szipolyozó képességének hatását, majd ezután ellophatja (ha akarja) azt.

Amúgy az "egyszerre" működésbe lépő automatikus kapcsolódó hatások végrehajtásának sorrendjéről az dönt, aki az azokat kiváltó önálló cselekvést végrehajtotta (pl. a lapot kijátszotta), de ezek hatása elvben megint "egyszerre" következik be.
 
Köszi a választ!
És akkor mi a helyzet, ha mondjuk egy csábító papnőt játszanak ki rá, akinek a csábítása szintén a lap sikeres kijátszása után következik?
Akkor a 2 hatás egyszerre lép életbe?
Tehát kisül a lélekszipolyozó képessége, és utána átkerül az ellenfélhez?
 
Vicces ez a szabálylap, máskor már én is töprengtem a szövegén...

Ugyanis értelmezhető úgy is, hogy a szabálylap korlátozza az egy adott körben feláldozható Ép-k és elkölthető Vp-k számát.

Namost azért ez így elég érdekes.

Az első fele azért, mert így kb. leszedhetetlenné válik a Szabad áramlás mellé használt (törhető) követő, hiszen a szabálylap megtiltja 3-nál több Ép áldozását.

A második felét nem is magyarázom. Egy körben nem költhető el 3-nál több Vp. Na ez elég vicces.

Nyilván nem ez volt a kiadó szándéka, de a lap szövege így szól, és nem kapott faq-t, vagy magyarázatot. Egyetlen érv szól a fentiek ellen, amiből a kiadó szándékára lehet következtetni. Az utolsó mondat. Ha valóban abszolút korlátot tartalmazna a szabálylap az áldozható Ép-re vonatkozóan, akkor az utolsó mondatra nem lenne szükség (megjegyzem: akkor is felesleges az utolsó mondat, ha nem így van).

Summa summarum: ez a lap úgy sz@r, ahogy van.
 
Az ősmágiás lapot csak akkor nem tudja drágítani, ha az ellenfélnek nincs érvényben IK-t módosító hatása/forrása
 
A lélekszipolyozó képessége egy kapcsolódó hatás, ami azt jelenti, hogy az adott lap kijátszása után közvetlenül lép hatályba. Tehát ez esetben a Purifikációra nem sül ki, mivel a Purifikáció létrejötte után a lélekszipolyozó már a gyűjtőben van.

Igen, a mithril gólem sehogy nem drágítja az ősmágiás lapokat. Reagálni és leszedni is eredeti költségen lehet ősmágiás lappal.
 
Ha játékban van egy lélekszipolyozóm, Kijátszanak rá mondjuk egy purifikációt, ami a gyűjtőbe küldi.
A kijátszott lapra, kisül még a képessége, hogy az ellenfél vp-t veszt, és sebzödik?

Ha ugyanerre a lapra egy nagytanácsot játszanak ki, ami ugye azt is csinálja, hogy a képességei nem működnek, akkor gondolom nem sül ki!

Ha játékban van 1 Mithril gólemem, amire minden forrás +2-be kerül, és kijátszanak rá egy ősmágiás lapot, annak a lapnak a költségét nem tudja drágítani?
 
Szerintem csak magyarázó. Ok nélkül nem lehet csak úgy költeni erőforrást. Vagy másik példa,egy Nyerő stratot sem áldozhatsz fel csak úgy,hiába kezdett el zavarni a hátránya.
 
Lenne egy kérdésem a Szabad áramlással kapcsolatban: Az első mondat magyarázó szöveg vagy képesség?!
Vagyis dönthetek-e úgy, hogy csak úgy feláldozok 1 VP-t vagy csak hármat tudok 1 ÉP-ért?!
 
Megfelelő anyagi ráfordítással, a megfelelő "neppereket" felkeresve biztos találni elfekvőben
 
Tleikan áruló(új), és A föld síkja(új) lapok hiánycikkek? nem nagyon lehet beszerezni őket?
 
Nos igen, de azért jobb lenne az adott pontot is pontosítani...
 
132.15. Nem lehet rá (valamivel) reagálni: ez a képesség azt jelenti, hogy a lap kijátszására, vagy az ilyen képességgel rendelkező permanens képességeire nem lehet (a megadott módon vagy formában) reakció cselekvéssel reagálni.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.