Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Antimágikus csáp
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Sokszor csak az mentheti meg életünk, ha van egy ilyesféle antimágikus testrészünk, melyről csak úgy lepattannak az ellenfél varázslatai.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
A Sárkány nyakláncos eresztésből a többi is nagyon jó lett. Remélem az lesz a végleges, némi korrigálások után persze.
 
Normális szabályrendszer kell,nem új design.
 
Hello!

Bár én ebben a témakörben csak laikus vagyok, és csak mint "jómunkásember" szerepelek (én készítettem a design ötleteket), de szerintem a megújulás nem megy semmilyen hagyomány kárára.

Ahogy én láttam (amíg volt időm és játszottam ezzel a kártyajátékkal) hogy a HKK fundamentuma maga az állandó megújulás. Új lapok, új szabályok, új kombók.

Valaki írta és teljesen egyetértek vele, hogy a design nem persze önmagában nem elég, kellenek a szép illusztrációk, az áttekinthetőség, a külcsínen kívül az érdekes új mechanizmusok és kombinációk a játékba.

Nem kapcsolódok szervesen a HKK projecthez, de azt elmondhatom, hogy dolgoztam nem egyszer külföldi CCG-kbe, és le a kalappal Miklósék előtt, mert vagy egy fél tucat olyan játékban is közreműködtem ami nem élte meg a harmadik kiegészítőt.

Más.

Sokan hiányolták az egyéb isteneket a példakártyákon: ezek csak design ötletek, nincsenek még véglegesre elkészítve, sem az ikonok, sem a typo, csak a formák és a layout (de azon belül az arányok és méretek sem). A kártyák példáknak vannak kint kamu szövegekkel, hogy látszódjon mik voltak az elképzelések.

Gondolom Miklóséknak sem gond ha ugyanebben a méretben kirakok az elfogadott layoutok szín (isten)varációiból párat (volt más design is de ezek lettek jóváhagyva).

http://jmu.hu/ref/hkk-design.jpg

o/

LL
 
Szerintem teljesen jó a mostani kinézet. Ha változtatva lesz rajta az csak kicsit térjen el a mostanitól! Ezek közül egyik sem tetszik.
 
Nem érzem kardinális kérdésnek a design-váltást. A 3-ból nekem az angyal nagyon bejön, a nyaklánc nagyon nem, a piros lap közepes.
 
Nagyon komoly dolog ez, jól meg kell fontolni a design megváltoztatását, kiadói és a játékosok részéről egyaránt.

Többen írjátok, hogy nektek tökéletesen megfelel a jelenlegi immár 18 éves kinézet is. Azt is olvastam, hogy akik abbahagyták, azok nem a design miatt tették. Rendben, de:

Visszatérő problémánk, hogy keveselljük a játékosokat a HKK-ban. Ha új embereket szeretnénk megnyerni a játéknak, akkor vajon melyik kinézettel lesz könnyebb dolgunk a konkurenseket is figyelembe véve? Jelenleg, ha csak a ránézésre választ az újonc "kisfiú," akkor a HKK az utolsók közt kullog a sorban!
Tudjátok, a kereskedelemben elsőként a 'szemnek kell eladni' a terméket, mert egy rondának általában esélyt sem adsz.

Nagyon sok játékban volt már váltás a kinézetet illetően. A Magic-ben többször, a Magus-ban épp most zajlik, és a Trónok Harcá-ban is megtörtént. A közös, hogy mindegyiknél rendkívül pozitív dolgokat hozott magával a változás.

Az a véleményem, hogy a design-váltást mindenképpen meg kell lépni, ha megteheti a kiadó!
Már sokkal hamarabb is meg lehetett volna csinálni a vérfrissítést, de persze jobb később, mint soha.
 
Hirtelen amikor megláttam az új lapokat, illetve lap terveket, nekem az ugrott be, hogy egész jók. A boszi nem tetszik, de a tárgy, és az angyal nekem bejönnek, főleg az angyalos dolog.

Meg tudnám szokni a sárkányos témát is, de mégis.

Lehet tényleg jobb ha nem lesz dizájnváltás. Belegondolva nekem teljesen megfelel a mostani dizájn, és tényleg fura lenne két lapot, illetve két különböző lapot fogni.

Annyi előnye lenne, hogy a beszerezhetőség (mint gyűjtő) nagyon könnyű lenne...

Amit lentebb Zsolti írt, a példalapok nagyon jó ötlet szerintem.

Pl ginyobra rálehetett volna tenni mi az a rezisztencia (legalábbis én ilyenre gondolok).

Ha ez nem kivitelezhető, én szívesen olvasnék még idézeteket a lapokon.

Mostanában egyre kevesebbel találkozok.

(Pl nagyon brutál volt nemzeti első vagy második napján, amikor Erdős Viktor lekánterelte ellenfelét, ezzel nyert egy meccset. És az utolsó kánter egy gyenge ereje volt. Ez miért is volt brutál?? A gyenge erejének a színesítő szövegét pár nappal előtte olvastam el, és emlékeztem rá. Abban a szituban ott, nekem nagyon tetszett, és mosolyogtam rajta ^^,).

Szóval összességében, ha dizájnváltás nem is (de ezt majd a sokaság eldönti), de a színesítő szöveg és a példalap fontolásra kerülhetne.
(Akár lehetne egy ilyen gyakori lap is, hogy pl 1 nekronért 3/3 rezisztencia, meg a szárnyacska rajta, és akkor a rezisztencia (vagy épp antimágia ha olyan a lap) szövege kerülne rá.
 
Nem te vagy az első, aki "buzogányként" hivatkozik a "régi" (?) sebzés ikonra ebben a topikban. Én mindig is azt hittem, hogy az egy vérpetty akart lenni, nem egy bizogány. Van erre "hivatalos" álláspont? Már kíváncsi lettem.
 
Nem támogatom az új designt!
 
Ps: Inkább egy jófajta ráncfelvarrásra lenne szerintem csak szükség, mintsem szó szerinti dizájnváltásra. A HKK szerencsére (ahogy többen is helyesen kifejtették) a mai napig teljesen korrektül mutat. Amíg minimális kétség is van a végső produktum minőségét illetően, addig nem szabad belevágni.
 
Én speciel támogatnám az új dizájnt (lásd a blogos cikkemet néhány héttel ezelőtt), de ezek egyelőre nem igazán nyerték el a tetszésemet. A funkció és az esztétikum szerintem nem igazán került összhangba.

Az elrendezésen egyébként szerintem sem szerencsés változtatni. Amit támogatnék, hogy a középen levő ikonok (KF, csont stb.) átkerülhetnének a szövegdoboz felső részébe. A bonyolultabbak mögé (rezisztencia, háló stb.) így magyarázatot is lehetne írni a rövidebb lapok esetében, egyfajta "példalapokat" teremtve.
 
Szerintem alapvetően nem kell nagy designváltás, legalábbis akkora amekkorát ez a három példa képvisel biztos, hogy nem. Ami elképzelhető lenne szerintem, anélkül, hogy olyan lenne mintha két kártyajáték lapjait kevernénk, az a mostani design kis modernizálása.

1.Hogy erre adjak egy példát:az angyalos designban ha az isten színe az egész lapra kiterjedne, és egyedisége megmaradna (azaz pl dornodon tűz, fairlight pénzémék, nem csak piros ill. Sárga sablon) továbbá a keretnél, illetve a betűtípusnál visszahelyezném a hangsúlyt a fekete színre, higy minél kevésbé üssön el az eredetitől. Továbbá a lapok alapbeosztását megtartanám, azaz nagyobb sáv kell az ikonoknak a kép alatt, valamint a buzogány-ikont is megtartanám.

Ha ezeket ráképzelitek az elsőre , akkor egy a maihoz hasonló de mégis modernebb dizájnt kaphatunk. Ha valaki nagyon unatkozik, akár megis photoshoppolhatja ezek alapján. Jó lenne ha a design alakulását a visszajelzések alapján folyamatosan nyomon követhetnénk itt vagy a blog hasábjain.

2.Más: a lapok kisebbé tétele az alapproblémát nem oldaná meg, mivel az eddigi lapjainkat továbbra se tudnánk betokozni. Ha lehetséges lenne Hkk-s tok készítése (akár csak egy-két designnal, amit meg lehetne szavaztatni itt a honlapon), biztosan szívesen venne belőle majd minden Hkks , amennyiben a minősége is jó lenne.

Remélem segített ez a kis pozív kritika/visszajelzés
 
Én addig támogatom a design váltást, amíg a HKK-ra jellemző színkavalkádot tudják tartani a különböző színek kinézeténél. Számomra fontos megkülönböztető szempont a többi TCG-től, hogy a HKK lapok első ránézésre nagyon rikítóak és színesek, míg pl a Magic kártyák első ránézésre nekem mind egyformán egy unalmas szürkés-barnás színűnek néznek ki, nem keltik fel az érdeklődésemet. Ez a HKK-nál viszont egyltalán nem így van, a HKK lapok rikítóak, figyelemfelkeltőek és ami a legfontosabb, az egyes színek egyértelműen megkülönböztethetőek egymástól.
Az Elenios angyalnál látható OCSMÁNY szürkeséget mindenképpen ellenzem, ha az lesz az új design, én csak emiatt az egy változtatás miatt biztosan abbahagynám a játékot.
A Dornodon boszinál lévő "a lap 1/6-án látszik csak a lap színe" és a fura "leszarós nagyív" megoldások sem lopták be magukat a szívembe.
Ha a három közül kellene választanom, akkor a középső "Sárkány nyakláncos" designra tenném le a voksomat, de legszívesebben azt is újradolgoztatnám. Pl a szövegdoboznak és az illusztrációnak túl sok helyet hagytott ki a művész, én nem piszkálnám a jelenlegi képkeret méretarányokat, legfeljebb újrarajzoltatnám a rajta lévő rajzokat.
És mindenképpen fontosnak tartom, hogy megmaradjanak az egyes istenekhez tartozó kis bisz-baszok a képkeret hátterében, ne ilyen ostoba semmitmondó tapétamintázatok legyenek, mint az Elenios angyalnál.

A színvilág mindenképpen a 2. ötleten a legközelebbi a mostani kinézethez, úgyhogy én erre szavazok. Nincs szükség fenekestül felforgatni a lapok designját, elég ha megújítjuk a meglévőt.
 
Azért a lapokon lévő régi ikonok maradnak? (KF,pajzs,buzogány stb.)
 
Nem kell változtatás, maradjon a régi!
 
Szerintem jöhet a 3-as, már akár a nagykieggel. Majd megszokjok úgyis.
 
A lapok minősége, tartóssága fontosabb, mint a kinézet, mert oké, hogy 1-2 évig jól néz ki, de a mostani lapok nagyon könnyen sérülnek, már egy egyszerű tokba rakáskor is.
Amúgy ránézésre a 3 kép nem egyforma méretű és az ikonok se mindenhol egyformák PL: az UR jel az Angyalon kisebb, mint a többin, de ez már csak részlet kérdés
 
Nekem nincs bajom a régi design-al, de az újak is tetszenek, na jó az angyalos meg a nyakláncos. Ezekben oly nagy átalakulást nem látok a fontosabb információk tekintetében, így nem is lenne nehéz megszokni.

Szívesen megnéztem volna viszont minden egyes színt az adott design-okhoz.

A lapok méretével sem volt eddig gondom, nem futottam össze eddig olyan tokkal, amibe ne fért volna bele a kártya.
 
RAJOTTEM:

HA RAKATTINTASZ AZ ANGYALOS KEPRE (hogy megnezd pl. nagyobban), AKKOR MAR RA IS SZAVAZTAL!

Ezt egyebkent tartalmazza a hir, csak nem figyeltem elegge, hanem elobb kattintottam.
 
Nem kell új design. Jól van ez így.
 
Az én mérlegem mindenképpen az angyalkához billen, ez tény.
DE...
A 20 éves kinézet mellett ez bár megfelelően kreatív és külcsínre sem utolsó, de akkor már minden istenhez kellett volna egy "minta"... ugyanabból a fajtából - mert akkor a LEAH hasonlóan néz ki apró csontokból kirakva? Sherannál indák? Eleniosnál buborékok.... vagy mi? Vagy csak a szín más?
- Rengeteg hely van az illlusztrátornak - ez által más információktól elvéve... sok lapon bizony SOK ikon-jel-anyámtudjami van... hol fognak elférni a hangyafülnyi sávon a kép és a szövegdoboz között?
- Altípus hova megy? Ki fog férni az, hogy "Triklem drakolder"? (Vagy már nem is lesznek?)
- Elég nagyok lesznek a betűk - sokszor bizony sok szöveget kell átböngészni egy lap képességének megértéséhez... Aztán már bizony néha a nagyító igencsak elférne...
- Ez a kéz ikon nem rossz, ez tény... S akkor a tűzsebzésű lénynél a kéz lángokkal lenne övezve, a jégsebzésűnél jéggel? Design befigyel...
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de én is fogok készíteni pár tervet, aztán megosztom a nagyérdeművel...
 
Ugy ertem, a leendo jatekosoknak, akik viszont meg nem irnak es nem szavaznak...
 
Ez tortent velem is, nem tudod, hogy mit nyomtal? Mert en nem...
 
Amugy ez azert torzit kicsit, mert a meglevo jatekos gyakran konzervativ, az uj jatekosnak viszont jobban teszhet az uj...
 
Ha a designváltáshoz az is hozzájönne, hogy teszem azt, 3-5 év múlva egy hagyományos versenyen csak az új design lesz engedélyezve (ezzel gyakorlatilag megteremtve a lapok elévülését), akkor teljes szívemből üdvözlöm a dolgot. Csak tessenek átgondolni jól, hogyan és miként oldjátok meg a lapok erejének kalibrálását.
Elég szomorú a játékmenet pillanatnyi degeneráltsága, ez ellen kéne valamit tenni, nem a külalakkal foglalkozni.
 
Amúgy nem tudom hogy vagytok vele, de szerintem nem kellene elrontani ezt az alapból király játékot.
Vegyük például ezt a szárnyat... tök fölösleges volt ez a módosítás is, ez az új is fölösleges lenne.
 
Nem baj, maradhat XD
 
szavaztam de nem az angyalra akartam xd
 
szerintem is a régi varia teljesen jó nem kell módosítani rajta ez a jól bevált kinézet a tuti
az egyedi versenyen osztott új dizájnos spojlereket én is támogaton

ui: hogy kell szavazni?
 
Nem lehetne a kártyákon inkább olyan design-ot végrehajtani ami minimálisan változtatja meg a kinézetet?

Momentán Magic-ben sem az történt, hogy a komplett kinézetet megváltoztatták.
A típus/sebzés/költség/név mindennek a helye ugyan ott maradt, csak jobban elválasztották őket egymástól.


Mert ezek a kinézetek radikálisan eltérnek attól ami hkk-ban eddig van.

Régi:
http://magiccards.info/scans/en/bd/41.jpg[/ur l]

Új:
http://magiccards.info/scans/en/m11/149.jpg[/ url]

Szerintem ahogy láthatjátok inkább annyi különbség van hogy az új kinézet modernebb minthogy valami teljesen mást kapjunk.
Kellene valami olyan design ami visszaadja a régit ha már ennyire változtatni akarnak.

Mondjuk szerintem ha jobban el lennének különítve a lapok neve képessége és egyéb dolgai az sokat segítene a kezdőknek, nem telegyűrni minden vacakkal azt a szegény kártyát. (mint a szárnyak két oldalt, mert 5 betű aztán sokat foglal egy 2 soros képességű lapon)
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.