Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Lidércláng
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A lidércláng nem igazi torzszülött, sokkal inkább egy mágikus manifesztáció, amelyet egy kísérletező kedvű galetki varázsló hozott létre a saját szórakozására, és persze a fiatal galetkik tesztelésére." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8140)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Szerintem, ha a egy rajzoló ráér kicsit az eredeti HKK lapok hátterét és "kereteket" átrajzolhatná kicsit modernebbre és színesebbre.
Amúgy a lapokon a fekete keret tényleg annyira létfontosságú, hogy annak ott kell lennie? Több szöveg férne el a "szöveg" részben és az illusztrációnak is kicsit több hely maradna.
 
A véleményeitek alapján csinálunk egy új verziót, és ott már csak 2 szavazási lehetőség lesz, új vagy régi.
 
A sakkos hasonlat persze santit, mert ezt akar az egesz kinezetre (illusztraciok, stb.) ki lehetne terjeszteni:
"mindegy, hogy nez ki, csak lassuk rajta, hogy mit csinal, oszt jonapot"

Ezzel azert itt joparan hevesen vitatkoznanak ;)

Amellett azzal is tisztaban vagyok, hogy joparan (akik tisztan strategiai jateknak fogjak fel a HKK-t) kb. igy gondolkodnak, es egy petakkal sem adnanak tobbet a jatekert, ha 100x ilyen jol nezne is ki (ez jol latszik a 'szenne szapult' Rejtett tartalek vs. tobbi uj UR piaci arabol is, meg abbol hogy nalunk mindig azt kerik eloszor)
 
Sziasztok!
+1: Maradjon a régi dizájn!
Már a legelső kiegészítők óta játszom (97óta), gyermekkorom egyik legkedvesebb kártyajátéka, amit azóta is szivesen játszok. Számomra fontos hogy ezaz akkori dizájn megmaradjon, a régi szép emlékek miatt.
Nekem személy szerint az új "szárnyak" sem tetszettek már, de még azzal megtudott barátkozni az ember.
Ettől egyedi ez a játék (minden játéknak van egy bevált dizájnja, és ez a HKK-nak a jelenlegi!) , akinek megtetszik (gondolok itt az új játékosokra), annak igy is megfog és magával fogja ragadni
üdv Pat
 
+1
 
Teljes mértékben egyetértek. Ez a jelenlegi eredmény teljesen hamis. A fórumban az emberek 90 százaléka a régit akarja, ezzel szemben teljesen mást tükröz a szavazás. Újra ki kellene írni.
 
Szerintem a szavazás végeredménye eröesen torz egyrészt mert a hírben nem szerpelt a maradjon a régi lehetöség másrészt ahogy lentebb volt szó rola sokan véletlenül szavaztak az angyalra. Vagyis ki kéne írni újra. Hozzátesze annak ellenére hogy a maradjon a régi lehetöségre csak körülményesebben lehetett szavazni mint a másik háromra még mindig az kapota a legtöbb szavazatot. Szerintem ez komoly érv a mellet hogy ne legyen váltás.
 
Köszönjük a rengeteg hozzászólást!

A design váltás ötlete azért merült fel, mert korábban egy hkk blogos topicban többen írták, hogy ennyi év után ráférne a HKK-ra egy kis modernizálás, és utána a tesztelésen a tesztelők is megerősítették, hogy támogatják ezt az ötletet. És természetesen azért raktunk ki egy szavazást, hogy lássuk, mi a ti véleményetek.

Ami, úgy látszik, erősen megoszlik. A szavazók 36%-a nem szeretne változást. Mondjuk ahogy itt a postokból kiderül, sokaknak az nem tetszik, hogy túl nagy a változás. A kérdésem a következő:

Mi lenne, ha maradna az Elenios angyal design (az kapta a legtöbb szavazatot) de a teljes kereten ugyanaz a szin maradna, mint az eredeti lapokon, és a háttérminta pedig az eredeti háttérminta, vagy ahhoz hasonló lenne minden istennél? És persze ügyelnénk arra is, hogy minden pont ugyanott legyen, mint a régi lapokon.

Az ikonok egyébként nem véletlenül nem változtak, addig ezzel nem akartunk foglalkozni, amíg maga a lapdesign sincs véglegesítve. De igen, talán azokra is ráfér a szépítés.

Az én egyéni véleményem a designról az, hogy egy játéknál a kinézet, a grafika az első néhány hétben számít. "Amig a termék eladja magát". Amikor már megkedvelted a játékot, attól kezdve ennek nincs akkora jelentősége. Tehát mindkét félnek igaza van. Krisztiánnak is, hogy szebb kártyával jobban lehet talán új játékosokat szerezni, és a veteránoknak is, hogy az új designtól nem fogják a HKKt jobban kedvelni.

Amit itt még említettek többen:
A kártya mérete. Amikor az eredeti kártyát csináltuk, sajnos még nem volt szempont ez a befér-e a tokba dolog. Utána pedig azért nem változtattunk, mert elég fura lett volna, hogy egyik lap más méretű, mint a másik. De ha úgy vélitek, nem lesz probléma abból, hogy 1 mm-rel kisebbek a lapok, mert úgyis mindenki tokba rakja, akkor ennek nincs akadálya. (azt hiszem legalábbis, de a nyomdával konzultálni kell még mennyire vannak kőbe vésve ezek a méretek.)
A másik megoldás, egyedi HKK tokok: ha bárki tud olyan vállalkozót, aki foglalkozna ilyen legyártásával, kérjük adja meg az elérhetőségét!
 
Ez az újrarajzolás szvsz egy vicc. Másolni szeretnétek a már meglévő egyéb tcg-k grafikai megvalósítását, vagy mi? Különben is,mi baj a régivel? Egyedi volt és az számít. Már a jelző lapokat sem értettem, mi a túrónak kellenek, de ez már tényleg túlzás. 1996 óta játszom, lett volna időm megunni a design-t, mégsem tettem...
+1 a "maradjon a régi" ponthoz.
 
Ez valóban egy jó kompromisszum lehetne.

És igen, a honlapot nem ártana felújítani. A legfontosabb hiányzó funkció a fórum hozzászólás törlése.
 
magam részéről is igen szükségesnek érzem a design váltást, a mostani már tényleg mosolyogtató
bár az új verziók kifejezetten igényes darabok, túl messze esnek a jelenlegi megjelenéstől; ugyanazt a tónust kellene megtartania az új keretnek (sőt talán az lenne a legjobb ha a jelenlegi textúrák visszaköszönnének)
emellett az illusztrációk és a szövegdoboz nyugodtan kimehetne a lap széléig (a funkciótlan üres tér minél kisebbre redukálása mehetne)

illusztráció ügyben is lehetne fejlődés, vagy inkább a korábbi jó színvonal tartása (ismét megjelentek a gyange minőségű 3Ds szoftverrel összedobott valamik)

a weboldalra meg nagyon ráférne egy újítás, megjelenésben nagyon elmaradott, funkcionalitásban is lehetne fejleszteni
 
Én nem értek egyet. Ez olyan, mint ha fognánk a magic lapokat és bekevernénk egy HKK pakliba. Legyenek egységesek a lapok.
 
Ki mondta, hogy a régi lapokat kivonják a forgalomból?
 
1. Nem
2. Nem
 
nekem is hiszen a régi lapokat kivon nyák a forgal ombol
és nem lehet velük versenyre menni hát ez ciki.
 
Teljesen egyet értek.
 
Nekem a régi design jobban tetszik.
 
Ammeddig az ikonok helye megmarad és az istenek szinvilága nem változik (a raia hátterre fehér marad stb.) addig nyugodtan jöhet az új dizájn.
 
Sziasztok!
Én a hírben nem láttam azt, hogy lehet szavazni a régi kinézetre. Ezért szavaztam az eleniosra. Azt hittem, hogy eldöntött tény a változás.Szívem szerint ezt most visszavonnám és maradnék a régi fajtájú lapoknál. Megszoktam mind a színeket, a formát az elrendezést.Ez a három lap pedig nem dobogtatta meg a szívem. Tehát jó lenne ha az energiát s a pénzt inkább a játékszabály egységesítésére áldozná a Behó. A többi kártyajáték amit láttam külsőre szépek, de nem fogtak meg különösebben. Maradjunk a réginél... jó? Üdv: István
 
Ha valaki nem vette volna észre és nem olvasná el a szöveget szavazás előtt, annak idézem:

"a bal oldali sávban, vagy a képre kattintva lehet szavazni"

Tudom, hogy nehéz észrevenni oldalt a szavazás sávot
 
Régi designra szavazok.(Esetleg egy régi lapot nem lehetett volna kitenni, hogy arra is lehessen, ne csak itt a fórumban?)
 
Mi ez, valami áprilisi tréfa? (nyáron? )
Már nincs forum téma ötlet?, esetleg "véletlen " nyomdahiba.....
 
(alapvetően válaszüzenet egy embernek, de a felhozott érvvel lehet, hogy mások is egyetértenek, így nyilvános lesz ez a komment. Remélem, nem gond.)

Kedves László!

Először is: gratulálok az illusztrációkhoz, beleértve a redesign terveket és a kártyaillusztrációkat a HKK-ban. Ezek a fonódó keretek, az ízléses női arcok (pl. Szem szimbólum, Lady Terilien, Morgan átkozott ajándéka)... kedvenceim között vannak, ráadásul a játékkal ismerkedő barátnőm is rögtön kiszúrja a Lipták-illusztrációkat.

Megnéztem a linkelt design-ötleteket (http://jmu.hu/ref/hkk-design.jpg), többek között én is hiányoltam, hogy hogyan néznének ki az istenek színei a különböző lapterveken. Tetszetős, azonban mind az "Elenios angyal", mind a "Dornodon boszi" design-nál sok a szürke rész. Az Elenios angyal esetén gondolom megoldható az egész keret színezése, esztétikus is maradna. A Dornodon boszi tervnél viszont lenne egy további lehetőség a színezésre. Itt ugye a bal sáv jelöli az isten színét, a lap többi része egyelőre szürke. Ezen a részen lehetne valamilyen színkóddal jelölni a lap típusát (pl. azonnali-sárga, általános-narancs, bűbáj-piros, kalandozó-hupilila, stb.). Vagy éppen fordítva, a lap nagyobbik fele az isten színét viselné, míg a bal oldali függőleges sáv a típus színét. Lehet, hogy más kártyajátékban ez már előjött. A "Sárkány nyaklánc" laptervek színezést tekintve jók, azonban számomra túl erősek az elválasztó keretek, nagyon széttagolt a kártyalap (lehet másnak éppen ez az előny ebben a designban).

MINDAZONÁLTAL, mint ahogy egy korábbi hozzászólásomban jeleztem, még mindig a redesign ellen vagyok. Először is fura lenne a régi és az új design egyszerre, de ez egyéni ízlés kérdése. A bővített terveket elnézve pedig amiatt, mivel egyhangúbbá válna a design. A mostani keretek eléggé változatosak: feltűnő, különböző színek, a képességdoboz mögötti szimbólumok, az istenre jellemző mintázat (örvény, pénz, tégla, levelek, stb.), de még a képességdoboz és az illusztráció kerete is eltér istenenként. A jelenlegi designhoz képest visszalépésnek és egyhangúbbá válásnak ítélném meg, ha az "Elenios angyal" design indáit kéne néznem (bármennyire is királyak) kilenc féle színárnyalatban.

Azt a véleményemet viszont tartom, hogy ha új játék lenne, akkor az Elenios angyal designja lenne a nyerő, nálam legalábbis.

Üdv és további sok jó (jó sok) illusztrációt (remélhetőleg a HKK-ban is)!
 
Sajnos ezért a fekete szél miatt HKK a HKK
 
Ez nem is volna rossz ötlet csak az a baj vele hogy a nyomda nem épp dicsérhetöen dolgozik és nem pontosak a kivágások a keretek nélkül rengeteg lenne a selejtes lap.
 
Egy HKK lapon a "felhasználói felület" az elég kicsi ha levesszük róla a fekete keretet, a keret eltörlésével lehetne elég sok helyet felszabadítani a lapokon, így nem is kellene új design, csak a régit kellene modernizálni
 
Lehet, hogy kicsit korai még összegezni, de úgy látom, hogy amiben mindenki egyetért:
- a lapok kellékei, elemei ugyanott maradjanak, és ne (nagyon) változzanak,
- a lapok színei, azok árnyalatai semmiképp se változzanak.

Ha ez a két kitétel megmarad, akkor kb bármilyen dizájn-váltást el tudna fogadni a többség. Erre írtam, hogy ok, de akkor mi marad még, ami változhat? Érdemes-e dizájn-váltást végrehajtani nüansznyi változtatások kedvéért?

Amúgy nekem nagyon tetszett a lentebbi sakk-bábus hasonlat, ezért kicsit továbbfejlesztettem:
Ha a tábla ugyanolyan és a bábuk is felismerhetők maradnak, akkor én bármilyen sakk-készlettel jót játszom. Lényeg, hogy ha egymás mellé teszem a régi és az új futót, egyértelmű legyen, hogy ugyanarról a báburól van szó.

Lipták mester illusztrációi pedig a mai napig a legszebbek közt vannak. Mindannyian meghajlunk: _Oo_
nagysága előtt, és egy rossz szó ne essék róluk!
 
Szerintem sokunknak nem magával az új tervezett kinézettel van a gondja hanem magával a változással. A jól megszokott színek helyett egy merőben más stílusú kártya nem jó ötlet. Ettől függetlenül a 3 lapot nem sokunk tudná megcsinálni. Csak azért nem mondom hogy egyikünk sem mert nem ismerek mindenkit.
Az elenios angyalnál leginkább a keret zavar.
Esetleg mi lenne ha a redesigne a keretekre összpontosulna. Eleniosnál az örvény újrarajzolása, vagy Sherannál hasonló színű de más levelek tervezése. Tharr kövei helyett más féle kövek, esetleg B30-as vagy porotherm téglák. Dornodonnál a lángok sárga/piros színét megtartva újra rajzolni a lángokat, akár kevesebb, de nagyobb lánggal, lehetne a keretnek kis égett széle.

Egyszóval a színek és annak tartalma megtartása mellett új háttér rajzolás.
 
Semmi gond ha nem tetszik, hiszen mindenkinek más az ízlése, csak nekem a szétbarmolás kifejezés talán kissé erős volt.
 
Kedves LL,

Sajnálom, ha megsértettelek, de az én ízlésvilágom alapján a két szélső tervezet fakó és élettelen. A középső sárkány nyakláncos pedig szerintem rossz helykihasználású, és nagyon kirínak belőle a régi ikonok, ettől függetlenül ez a verzió a legszebb a 3 közül, a régi típusú háttérrel és kontúrosabb -a háttérhez/kerethez jobban passzoló, nem csak rátett- ikonokkal akár még jó is lehet.

Üdv: Kyb
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.