Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Villámcsapás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földjének kalandozói előszeretettel használják ezt a kezdő varázslók számára is könnyen elsajátítható, mégis igen hatékony varázslatot.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (57)
Varázsdimenziók lapelemzés 1. rész (8)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (143)
Versenyhirdető (1828)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | ...
Nézet:
pörgősön nincs side
a pakliszerkesztő nem tudja, hogy te pörgősre fogod beküldeni a paklit, ezért engedi a side-ot
valószínűleg a pörgősre is érdemes lenne egy olyan checkbox, mint az új nemzedékre, és akkor leprogramozni, hogy ne engedjen side-ot

a másikat majd megválaszolja valaki nálam okosabb abban nagyjából biztos vagyok, hogy a paklidba nem kerülhet be
 
nem triviális a dolog számomra...

Pörgős versenyen, ugye egy forduló van, tehát nincs értelme side-olni. De a pörgős verseny pakliszerkesztője hagyja, hogy építsek side-ot.
Tehát pörgős versenyre hozhatok side-ot?
Ez az olyan lapok szempontjából lenne fontos, mint a sárkányporonty, törpe hős, univerzális megoldás...

Továbbá, ha törpe hőssel keresek side-ból egy elhagyott vizeskulacsot, amit eláramlok. A lapot ilyenkor a paklimba áramlom be, vagy a side-ba vissza?

Köszönöm a válaszokat!

Üdv,
Márk
 
Az előbbi. Pontosan ez a 2 színű lapok hátránya, cserébe gyakran kicsit erősebbek.
 
Sziasztok!
Adott egy kétszínű lap ami egyszerre tartozik Leah istenséghez és Raia istenséghez.


Kérdés:
Ha ezt a lapot egy olyan pakliba teszem amely egy Leah-Fairlight és Rhatt színű (3 szín) pakli, akkor a pakli már 4 színből álló paklinak számít, ergó a 3 szín korlátozás miatt nem használható vagy az említett lap ilyen esetben csupán simán Leah-nak tekintendő, mivel azt a színt is tartalmazza és nem szeg szabályt?

Köszönöm a választ!
 
Azt értem de ez már messzemenőleg túlzás. Nem tudom ki fog ezek után ezzel a lappal játszani de hogy én nem fogom nyomon követni hogy ez a lap mit is tud pontosan az fix mert nem kicsit fárasztó. Az meg hogy elhiggyek bárkinek bármit h ez pedig ezt csinálja a Faq keresgelésével fog eltelni. Ugy hogy aki ezzel játszani fog hát ,sok sikert hozzá. És akkor amatőr játékosok még szoba se kerültek
Jobb lett volna ki offolni azzal a lendülettel ahogy kijott.
 
Nem emlékszem, hogy írtunk volna ilyet, hogy ha egy forrás a Semmibe dobat, akkor Iustitia is oda fog, ez a lap szövegéből nem jön ki. De tény, hogy a Korlátozásra volt már egy FAQ-nk, és az nem tért ki erre külön, hogy a második 2 lap az a gyűjtőbe megy már, ezt odateszem a végére, az egyértelműség kedvéért.
 
Türelmes gyerek vagyok, leírom újra .
Amikor ez a lap készült, azzal voltunk legnagyobbrészt elfoglalva, hogy a lehető legminimálisabb, de mégis powercreep mellett eladható és érdekes lapok készüljenek. Ez számos esetben ellene megy az egyszerűségnek, kompromisszukra volt szükség egyik v másik oldalon. A rota megjelenésével ez a nagyon szűk mezsgyén egyensúlyozás megszűnik (persze helyette más nehézség jön be), így talán nagyobb szerepet kap az egyszerűsítés. De ezt már az új csapat tudja. Ahogy azt is, mennyire egyszerű ill. összetett játék végül a cél.
 
Nagyon sokféleképp tovább lehetne költeni ezt a lapot, hogy vajon még hogyan is működhetne... de álláspontom szerint ez van rajta, ezt lehet belőle levezetni. A "feltétel" tartalma okozhat némi bizonytalanságot, de épp itt kell nagyon határozottan meghúzni a vonalat. Ez a szabálylap egy szimpla húzó/dobó szabálylap. Kb úgy működik, mint a Manafonál a Vp-re. Ott se nézzük, hogy milyen egyéb effektek kapcsolódnak a Vp adásához/kapásához. Csak a puszta növekedést/csökkenést. Tekintsük úgy Iustitiát, mint a kézben lévő lapok számának csökkentését, növelését, a Manafonál mintájára.
 
Köszi a választ.
Röviden összefoglalva, akkor ha jól értem a Iustitia nem "másol" dobatást vagy húzást, hanem kisüt egy újabbat minden egyes fennálló esetnél. Ez így tényleg jobb és egyszerűbb. A feltétel része a lapnak összezavart engem egy kicsit.
 
Ez pont szembemegy azokkal, amik korábban le lettek írva. Nevezetesen, hogyha valamit az ellenfél a semmibe dob, akkor Iustitia is oda dobat. Én logikusnak tartanám, ha mindent másolna. Tehát, ha mondjuk valaki a saját antimágiájának dob a semmibe egy varázslatot, azt a szabálylap vigye át a másik félre is, s dobjon ő is a semmibe. Eddig erről volt szó.

Hozzáteszem milyen vicces gondolatsor mondjuk Iustitia vs Korlátozás mellett a kezdőkezeket a semmibe dobni.
 
A kódex ismerete amúgy is szükséges a játékhoz, a kódexből pedig következik a lap működése, szóval a probléma ott van, hogy lusta vagy bemagolni a kódexet.

Off: teljesen felesleges letiltanod, így is látom, mit írsz
 
Kihagytam a kivételek közül a költségnek való dobást. (Elvben lehetne költségként való húzás is, de azt még nem találtuk fel. )
 
úgy gondoltuk, ideje megdönteni a zilak-din faq rekordját
vagy leiráét, ha az már megdöntötte
 
A szabálylap két dolgot tud másolni a dobást és a laphúzást (két kivételt tartalmaz a lap maga, a kezdőkéz felhúzását, és a saját dobató vagy húzó hatását nyilván nem fogja ismételni).

A dobás/húzás esetleges feltételeit ugyancsak átviszi a másolt effektre, illetve ha az késleltetve jön létre, akkor a másolt effekt is ugyanúgy késleltetve fog létrejönni.
Minden más csak továbbköltése a versnek.

A Iustitia egyszerűen dobat. Mindenféle további meghatározás nélkül. A dobás definíciója szerint ez kézből gyűjtőbe dobást jelent. Akárhova dobat az eredeti effekt, további instrukciók nélkül a szabálylap csak ennyit tud "lemásolni".

Ugyanez a helyzet a húzással is. Az Iustitia csak húzat. Ez definíció szerint a pakli tetejéről kézbe történik. Akárhonnan, akárhogyan húzatott az eredeti effekt és a felhúzott lapnak akármi lett volna a sorsa, a szabálylap csak arra ad utasítást, hogy mindenki más is húz ugyanennyi lapot. Tehát a szabálylappal felhúzott lap kézbe kerül és ott is marad.

A "feltétel" általában egy "ha"-val kezdődő meghatározást takar. Azaz nem következik be mindenképp a húzás/dobatás, csak ha ez a bizonyos feltétel teljesül.

A dobásnál ilyen feltétel pl. az anti-mágia definíciója szerinti varázslat eldobás. Mivel ez a speciális dobatás csak varázslatot tud eldobatni, ez egy olyan feltétel, amit a Iustitia is megőriz. Tehát a többi játékos is csak varázslatot fog dobni. (Ahogy már írtam, arra nem utasít a szabálylap, hogy a Semmibe dobj.)

Egyébiránt sejthető, hogy lesznek még kérdések, és emiatt szükség lesz egy teljesebb körű faq-ra a laphoz, szóval türelem.
 
Ha már Iustitia, felmerült a kérdés, hogy működik Alanori piaccal. FAQ-ban is benne lesz már, de leirom már most, hátha érdekes valakinek:

Az Alanori piac húzásnak tekintendő, tehát ilyenkor kvázi húzunk 2 lapot a saját paklinkból és az ellenféléből, és azt berakjuk a piac alá.
Ha van kint az Iustitia, ilyen esetben az ellenfél is húzni fog 4-et. (Tehát a piac nem igazán kombózik az Iustitiával, sőt).
 
Ha két képességet választasz neki, akkor az a két képesség lesz a lap szövege. A többi (nem választott) szöveg pedig "törlődik róla". A szövegben szereplő képességeket olyan sorrendben kell végrehajtani, ahogyan a lapon vannak. Tehát előbb leszed, aztán csábít.
 
Az új kérdezz-felelek után hogyan működik a Könyvmoly? Ha pl. a 2 képességnek a leszedést és a csábítást választom akkor kötött a sorrendjük, azaz először leszedek és utána csábítok?

Vagy választhatom 1. képességnek a csábítást és 2.-nak a leszedést?


Erről van véleménye valakinek?
 
Tisztában voltunk vele, hogy sok kérdést fog genetálni. Azonban egy új korlátozó jellegű szabálylap, amely akár egy új paklit hozhat be, úgy gondoltuk, megéri ezt. Sok szabálylapot elkaszáltunk már a tesztelésen, ez túlélt.
 
Ez a szabálylap ennyi kérdés után hogy lett le okézva? Ismét egy gyöngyszem született ugy látom. Nagy szukség volt erre is nem off csak nem ertem tényleg.
 
Igen, ott rá is van írva, hogy a költség kifizetése után ha annyi az ÉP-d, akkor blokkolást kap.
 
Aha, szóval akkor Rhatt robajló dühe a nulladik körben is blokkol ha ÉP-ből rakom ki epikus követő mellett. Mivel egyszerre történne a kettő nyilván azt választom hogy előbb blokk majd megkapom az epikus 2 ép-t
 
Igen. A lap akkor szamit kijatszottnak, ha levontad a koltsegeit. Es akkor szamit sikeresen kijatszottnak, ha nem akadalyoztak meg.
 
Azok a kapcsolódó hatások, amelyek "azonnal" (azaz a reakciók előtt) jönnek, sorban az idézési költség kifizetése után következnek.

Itt ennek egyébként nagy jelentősége nincs, mivel ez egy kötelező cselekvés, bármikor pótolhatod a kör végéig. Csak olyan szempontból lényeges az "azonnal", hogyha a lapot megakadályozzák, akkor is gyógyulni fogsz.
 
94.1. A reakciók közös jellemzője, hogy hatásuk mindig előbb jön létre, mint annak a cselekvésnek a hatása, amire velük reagáltak.

ez alapján közvetlenül a lap hatása előtt, azaz a költség kifizetése után ?
 
21.2. A lapkijátszás lépései

lépés: a lap kijátszásának bejelentése, és a lap megmutatása (felfedése)
lépés: a kijátszási feltétel teljesítése
lépés: a célpontválasztás, és a kijátszáshoz szükséges egyéb döntések meghozatala
lépés: az idézési költség kiszámítása
lépés: az idézési költség kifizetése
lépés: a lap saját képességeinek végrehajtása
lépés: a kijátszáshoz kapcsolódó hatások végrehajtása

48.7. Ha az epikus követőn szerepel a „Kedvelt lap” kifejezés, akkor a játék elején rakj rá 3 kedvelt lap jelzőt. Ha kijátszol egy, a megadott altípusba / csoportba tartozó lapot a kezedből, és van még ilyen jelző a követőn, végy le egyet, és azonnal, még a reakciók előtt nő 2-vel a max. ÉP-d és gyógyulsz 2-t.

PONTOSAN melyik lépésben nő meg a max ÉP-m? A költség kifizetése előtt vagy után?
 
Azaz minden játékos eldob összesen 1 varázslatot a Semmibe és 3-at a gyűjtőbe.

Ez egy jóval bonyolultabb kérdés, mint amilyennek tűnik. Hogyan másol az Iustitia? Hova dobja az ellenfél azt a lapot, amit egy olyan forrás vált ki, ami másképpen működik a különböző játékosoknál? Az anti-mágia forrás azt tudja, hogy a kijátszója a semmibe dobja a lapot, mindenki más pedig a gyűjtőbe.
Egy olyan ítéletet is el tudok erre képzelni, hogy az ellenfél ugyanúgy a gyűjtőbe dobja azt a lapot, amit az én semmibe dobásom vált ki nála. A kódexes anti-mágia definíció a "lap kijátszóját" nevezi meg, nem azt, hogy éppen kinél sül ki a képesség.
Például jöhet ki egy olyan lap is a jövőben, ami átkerül kijátszása után az ellenfélhez és az első kijátszott lapja után kisüt egy "[J], anti-mágia: 1" automatikus reakció képességet. Annak is a lap tényleges kijátszója (tulajdonosa) kéne, hogy dobjon lapot a semmibe, nem a gazdája (a jelenlegi anti-mágia definíció szerint).
 
Nem csak szerinted.
 
Pontosan így van.
 
Tovább pörgetve:

Ellenfél kijátszik egy anti-mágiás lapot, nálam van mondjuk egy Fairlight bölcsessége, amit ellenfél anti-mágiájának nem lehet eldobni. Más varázslat nincs nálam. Ellenfél viszont dob egy varázslatot a semmibe. Ekkor Iustitia-t követve nekem is kell dobnom egy varázslatot a semmibe. Tehát el kell dobjam azt, amit ellenfél anti-mágiája nem dobathat el, mert azt már nem az anti-mágia, hanem Iustitia dobatja el velem. Szerintem ez így logikus.
 
Az új kérdezz-felelek után hogyan működik a Könyvmoly? Ha pl. a 2 képességnek a leszedést és a csábítást választom akkor kötött a sorrendjük, azaz először leszedek és utána csábítok?

Vagy választhatom 1. képességnek a csábítást és 2.-nak a leszedést?
 
  ... | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.