Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Jégoszlop
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A Jégoszlop varázslat a jégmágia csúcsa. Elmondásakor irtózatos hideg keletkezik a célpont körül, egy bizonyos sugarú környezetében szinte a szó szoros értelmében megfagy a levegő.
Nézz szét a galériában!
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
Legendák Viadala fontos tudnivalók

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (12)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ...
Nézet:
A Rochester olyan szempontból mindenképpen pozitív lenne, hogy vinne egy kis változatosságot a draft környezetbe (a régi kiegek miatt sajnos eléggé beszűkült a mozgástér, ami miatt már nem nagyon van "új" draft), de a Balázs által említett szempont sem elhanyagolható. Nehéz kérdés ez.
 
Balázs, bár kevesen voltunk azért számold bele kérlek azt is, hogy ez egy nagyon nehéz verseny, valamint drága is (van aki egy hónapban nem szán ennyit HKK-ra, mert csak havi 1 verseny fér bele), ráadásul -ahogy Galambdé is írta- javában benne vagyunk a vizsgaidőszakban. Úgy emlékszem, hogy maga a draftolás két óráig tartott körülbelül.
 
Engem pedig bizony rendkívül érdekelne, meddig tartott pontosan a draftolás, enélkül szerintem esélytelen (de amúgy sem adnék sok esélyt rá). Ráadásul itt 6 fős asztalok voltak, ami gyorsabb, mint a 8 fős.

Ugye a Nemzeti 3. napja jellemzően este 8 körül szokott véget érni ( +- 1-2 óra a megnövelt időkorlátos ill. az időkorlát nélküli fordulók kiszámíthatatlansága miatt), amikor a játékosok már amúgy is alig élnek.
Ezt tolná még szerintem legalább 1 órával arrébb a Rochester (ugye a 8 fős asztalnál nem 3, hanem 24 pakliból történő választást kell megvárni), plusz még nehezebb is.
Persze, a Nemzetin jöjjön ki a tudás. De az, amikor a játékos már számtalan hibát követ el pont a döntőben, mert annyira elfárad addigra, szerintem nem a megfelelő irány.

Jó kis formátum ez (bár ugye a létszám nem igazolta, hogy annyian szeretnék), de nem a Nemzeti 3. napra való, hacsak nem akarna valaki kevesebb fordulót, azt meg nem hiszem.

Szerintem
 
Tényleg skillesebb amúgy, bár most ez nem jött össze (tudom Barti, pont ezért!). Nagy élmény volt amúgy, baromi nehéz volt a formátum. Javaslat megtéve (+1), én még arra gondoltam anno, hogy mivel lehetne megfűszerezni...fantom-draft, vagyis előre nem, csak a Nemzeti második napján elárult kiegekből történjen ez.
 
Maga a draftolás lassabb volt valamivel(sztem kb 1-1,5 óra lehetett így,de Kriszt kellene megkérdezni ő tuti jobban képbe van,én másra koncentráltam:P),de ennek ellenére én is örülnék ha ilyen formátum lenne a nemzetin.Ez még 1 szinttel skillesebb téma mint a standard draft így pont a nemzetin jó helye lenne.
 
Mennyi ideig tartott maga a draft (a leglassabb asztalon)?
 
ISZONYAT verseny volt, bánhatja, aki nem jött el.

A nemzeti döntőjét is ilyen formátumban kellene megtartani, érdemes lenne erről egy szavazást is kiírni.
 
És annak, hogy vizsgaidőszak van
 
Engem egy ilyen Randy Marsh ne fishezzen le, a múltkor amikor itt aludtál nem akartam szólni, hogy Mofe mellett összeektoplazmáztad a takarót.

@Pit: de, 18-an voltunk, sajnos nem az igazi ez a létszám, tudjuk be a formátum specialitásának a dolgot.
 
Tényleg 18-an voltunk.
 
azt ne mondjátok, hogy 18 induló volt....
 
Egyed D, az tuti valami kezdő fish! Megtanult úszni, pont mint a hasonló kezdők, talán vissza kéne térni a fizikához, bár talán még az is nagy fogás neki!
 
Dungeon.hu-ról

1. Aranyi Ákos 15 30 24 15+2
2. Juhász Ferenc 12 26 18 14
3. Ádám Norbert 9 24 15 13
4. Gáspár Tamás 6 22 12 12
5. Kalugyer Roland 6 21 8 11
6. Bartus Gergely 6 18 10 10
7. Pásztor szabolcs 6 15 11 9
8. Csík János 6 13 14 8
9. Magosin Márk 3 21 9 7
10. Makó Gergely 3 18 8 6
11. Egyed Dávid 3 18 6 5
12. Várnai Péter 3 16 6 4
13. Váradi Paszkál 3 15 8 3
14. Klujber Balázs 3 15 8 2
15. Istók Zoltán 3 12 6 1
16. Szili Béla 1 19 5 0
17. Jobbágy Róbert 1 16 6 0
18. Mikulás Ádám 0 21 4 0
 
Sziasztok! Hányan indultak a versenyen? Dév hanyadik lett? Üdv: papa
 
Hát azért grat minden dobogósnak, ősi volt ez a draft, bánhatja, aki kihagyta. Bár a hangulatra így sem lehetett panasz. Nem nagyon volt két ugyanolyan koncepció, kiválóan draftolható ez a kieg is. Mély tisztelet Krisznek a szervezésért!
 
Ákos behúzta a döntőt(az mellet mert ISZONYAT volt a deckje azért mert egy fish volt az ellenfele..)
Grat neki mégeccet!!!
 
Ákos, itt is grat
 
Na ki lett a Rochester bajnoka? Ádám Norbi, JuFe, Gáspár Tomi vagy Ákos?

P.s.: a sárkánydekk iszonyat!

 
Nyíregyháza – Hagyományos formátum (2015-01-17)

(„Aki járt már a Pokolban…” - Tankcsapda)

Ismét Egérúttal készültem a mostani megmérettetésre, de egy jóval átdolgozottabb paklit sikerült összerakni. Próbáltam több „szív@tó” lapot belepréselni a deckbe. Legyen az Tehetetlen monstrum, (höhö) Kronobogár, Bufa kódexe, Ősi béklyó, Tiszta eső, Varkaudar merénylő.
Vagyis most inkább arra hajtottam, hogy valahogy (bárhogy) kihúzzam a 8-ik körig. Nem akartam ütni, csak időt húzni. Szkritter jótevőkkel tolni drágítás ellen (sehol egy drágítás…), Halászattal a tekik ellen (egy Sheran követője – róla később), dobatásra jobban készültem (ennyire nem kellett volna), a kontrolokra pedig ugye nem, mert a múltkor sem volt counter (Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa…!) – de hát ugye a tervek és a megvalósítás néha bizony köszönő viszonyban nincs egymással. Sőt, néha határozottan sok monoklival távoznak a valóság pástjáról.

Az első fordulóban Kutasi Pistikével játszhattam. Pityu a kezem alól került ki, de a játék iránti szenvedélyét bizony nem örökölte a mesternek („Ti ne hívassátok magatokat Mesternek…” – Máté evangéliuma 23, 8). Mert bár nagy elánnal indult neki a fordulónak, de azért lelomboztam hamar szegénykémet. Raia követője volt a pakli alapja, angyalkákkal tolta. De ugye a Tehetetlen monstrum megoldotta a keleti kérdést. Pistike próbálta leszedni, de ÉP-je sok van ennek a dögnek. Úgyhogy mindhárom parti pontkészlete 15 perc után hozzám vándorolt. Próbáltam vigasztalni a srácot, hogy „Ne aggódj, majd megvered Petit…”. De ahogy láttam, annyira nem lombozta le a bukó, mert már futott is egy adag pizzáért a Don Papába.
3-0 ide

A második forduló már komolyabb ellenfél ellen ment, aki az előzőben mellettem ült, de annyira lefoglalta Virág legyőzése (de inkább az ő segítése), hogy nem is tudta, mivel tolom a témát. Pedig Pistike de hányszor felszisszent, hogy „De hát… akkor most hogy fog nyerni, ha nem tud ütni? Ja, Egérút… és sehol egy sajt…” Úgyhogy Berei Krisztián lett az ellenfelem. Ő Ősi rúna segítségével szeretett volna boldogulni, de az Egérutamat nem bántotta. Ugyebár a Rúna nem kapcsol ki szintlépést… Na, kontrollal tolta, és bizony itt jött ki az első pontja a szerencsétlenség-faktornak. Ugyanis ami az előző versenyen fölösleges volt (Antimágikus rakshallion), az bizony itt bőven elég lett volna. Több emlékezetes pontja volt a partijainknak. Egyrészt az elsőben tolt egy Energizációt, de én kezemben tartottam már egy Időugrást (tessék csak rákeresni, úgysem ismeri senki!). De ugye Solisar ultras**r aurája bizony elrontotta a jókedvemet. Pedig micsoda élmény lett volna. Jött a side, én kezdtem a második fordulót. Ment a sideolás 1000-el, 15 lap lett cserélve. Rengeteg vízió figyelt be, laplopások. S az első felhúzott lapom (egy erőforrásokkal teli pakli ellen) egy Manaevő féreg lett. Jött, aztán ment a gyűjtőbe, nehogy nekem elcsábítsa, vagy valami. Mivel semmizése nem nagyon volt, hát jó volt visszafogásnak. A második parti jól alakult, hiszen többször is tudtam lopni tőle, bár a Techianaflux csak a harmadik próbálkozásomra vándorolt át, de aztán jött mellé egy Kasztroplanáris stigma, és valamivel őszintébb lett a mosolyom. Aztán előbb a flux fogta meg egy semlegesíteni akaró lényét, majd a stigma egy varit. Mert ugye rend a lelke mindennek. Később jött két merénylő, és a 2-ik alkalomra ellopott negátor leüttetésével (másik negátor harapta ketté a torkát az „árulónak”), és két Varkaudar merénylő őrposztba tolása után boldogan tettem fel a szabálylapomra a 8-ik töltényhüvelyt… (1-1) De a harmadik egyszerűen elúszott. Mindent megfogott, amit nem, arra rátaposott. Próbáltam a végén vastag gyűjtőmből különböző víziókkal, de mindre volt egy counter.
Így lett ez 2-1 oda.

A harmadik futam már Bege Gábor barátom ellen lett lejátszva. Itt teknősök vártak, pontosabban egy Villámháborús-Sheran követős anyaszomorítás. Nem jól van ez így. Itt (ki kell jelentenem fogcsikorgatva) én nem figyeltem, de hát ugye ki látja a pakli következő lapját? (jó, hagyjuk a poénokat… ). NEM szedtem le a Sheran követőt. Nála jött egy Mérges puffancs, és akkor kapcsoltam… mert ugye egybe dobtuk a két fordulót, és én kezdtem 2-t. S ez a forduló itt el is úszott, mert hiába jött a Kronobogár, várnom kellett bónusz egy kört arra, hogy a méregjelző megölje a pufit. Tudtam volna lapot kijátszani, de egyrészt megfogja, másrészt túlél és tovább terrorizál, ráadásul nála már ott tobzódott a háttérben a Zanpók és egy passzív Sheran oltára (most úgy őszintén, ez komoly? Ezek az oltárok bőven elég lenne, ha körönként egyszer… tesztelők pls!), kezében pedig (nálam Szem szimbólum – kösz tesztelők!) láttam az Idéző morfot. Amire nem lehet egy olyat, hogy nem lehet szkritter meg gólem? (tesztelők pls!) El is úszott ez a forduló. A második ott szállt el, hogy nem figyeltem. Ugyanis kezemben volt 2 Bufa kódexe, de csak 1-et raktam ki (!!4!!)… Úgyhogy ezen 3-0-s bukó után valahogy megsejtettem a mostani beszámoló flavortját… (lásd a cím alatt)

4-ik körben Dávidka ellen játszhattam.
Esélytelen volt szegénykém, kezdő srác (8 éves), de toltunk egy vidám partit. A játék legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor kijátszottam egy Varkaudar merénylőt, s eztán ez a beszélgetés zajlott le az asztaltársaság (Berei és Bege mesterek) legnagyobb derültségére:
- Ez mi?
- Olvasd el!
Ránéz a kártyára, aztán felnéz rám és visszatolja az asztalon át a lapot.
- Ezt nem olvasom el. Ez túl hosszú…
Úgyhogy legalább nevettünk egy jót, mutattam még pár trükköt Dávidkának, de a Tehetetlen monstrumot ő sem tudta megoldani.
3-0 ide.

Így lettem én 13-ból 8-ik. Egy kiskieg jutott, de odaadtam a sorban utánam következő tanítványomnak. Jó verseny volt, csak idegesítő. Nem baj, majd máskor. A végső konklúzió: ha ezzel a paklival megyek a legutóbbi debreceni versenyre, valószínűleg ott vagyok az 1-3 helyen, s ugyanez vice-versa mára is igaz, ha az akkori paklim hozom el ide.
Még kicsit csiszolni kell ezen a paklin, de van benne craft. Ki is ássuk belőle. Minecraft.
Jó játékot mindenkinek! Pax!

Egérút

5 Bufa kódexe
3 Ősi béklyó
3 Halászat
3 Időugrás
3 Kronobogár
3 Energiaital
3 Szem szimbólum
3 Szkritter jótevő
3 Elzárás
3 Tehetetlen monstrum
3 Varkaudar merénylő
3 Démoni bölcsesség
3 Tömeghisztéria
1 Tiszta eső
3 Szent kulacs
 
Én a VH-s mérgező pakliban side-ból a "Kő alatt lapuló krabber" nevű új GYAKORI iszonyattal készültem a hasonló paklik, és a 0. körös furmányaik ellen.
 
Nyugi. Amikor a döntőben az első körös winemet, egy trinigan konzervet lecounterelt védekezésből egy új nemgyak ÉBEN ÍJÁSSZAL elveszítettem énis a hitemet.
 
Klassz beszámoló ,jó volt olvasni.Köszi
Annak idején még mikor a régi Egérút volt párszor játszottam ellene.....Nagyon szerettem ellene játszani .
 
"s párszor megmerítettem borostás arcom a Szökőkutak tiszta vizében."
Elképzeltem, ahogy két kiabálás között a Szökőkutakhoz mész lenyugodni. xD

Minden esetre jó kis beszámoló volt. Gyere máskor is, és az Egérutat is szívesen látjuk! Üde színfolt a bugyuta sablon paklijaink között.
 
Még szerencse, hogy volt köteléke a Csigaroppnak Gabi ellen, így tényleg csak a tekin múlt.
 
Élménybeszámoló a mai debreceni 3 szín versenyről (2015-01-03)

(Avagy: Ember tervez, Isten mosolyog)

Nagy reményekkel indultam neki a mai debreceni 3 szín versenynek (én balga), hiszen egyrészt versenyt is rendeztünk itt Geszteréden a srácoknak – legyen hol tesztelniük és kipróbálniuk a paklijaikat. Azt hittem, ez elég lesz a boldogsághoz. (HIBA 01)
A paklim egy Egérút pakli lett volna, de sok kontrolra számítottam (HIBA 02), mintha Pestre mentem volna játszani vagy nem tudom… úgyhogy az Átkozott követő helyett (!!!!!!!négy!!) (HIBA 03) Antimágikus rakshalliont használtam...
A pakli lényegében az időhúzásra épült. Aranyforrás, A sebek beforrnak, Zu’lit energiafüggönye, Szökőkút, Ősi béklyó volt az alap vonal, végül pedig némi tesztelés után a krabberek kaptak lényként helyet a pakliban. Egyrészt a Lassú krabber iszonyúan megdobta a drágító szekciót, az ellenfél lapjait passzívan hozó Fenéklakó krabber, illetve a minden nem krabbert szívató Krabber patrióta jó vonalnak tűnt, a hálózás még kellemesebben lassította a játékot. Aztán jött a DangerZone, és a nyolcadik kör.
Reggel még eszembe jutott, hogy „Mi van, ha valaki dobatóval jön?”, de aztán elhessegettem magamtól a megérzést (HIBA 04) azt gondolván, hogy majd megoldom. Sideban készültem horda ellen (lövések tömkelegei, színcserével Régi dallam), tárgyak ellen (A mágia méltósága) és a végére egy Túlélők földje is befért. Ki tudja… A versenyre 15-en jöttünk össze, aminek majdnem fele kezdő volt, akik a végén ugyebár egymás ellen játszottak, de ez már szinte mindegy.

1. kör – Bege Gábor (ork horda – Sötét manifesztáció)
Gabi hordázott. Az első körben az Ősi béklyó olyannyira megakasztotta, hogy szinte fájt nekem is. A krabberek drágították, passzivizálták, a Szökőkút feladatának megfelelően semmizte a lényeket szépen. Ő pedig hiába húzott lapdobással, anti-mágiázott erősen, de a végére csak bedarálta a szabálylap. A második partiban kiegyenlítettebb volt a küzdelem, de a sok gyógyulással nem tudott mit kezdeni. Egy jó időben dobatott A sebek beforrnak ráncokat varázsolt a homlokomra, de a végére csak megoldottam némi gyógyulással, s párszor megmerítettem borostás arcom a Szökőkutak tiszta vizében. A parti végén 3 ÉP-ben tengődtem, kezemben egy Fairlight bölcsessége volt, őrposztján átütni nem tudtam. Az a 2 ÉP bizony nem volt elég a kör végén, de jött még ugye a húzás fázis. Ősi béklyó… Stílusosan, ahogy illik – párbajjal zártuk a partit. A harmadik menetet behordázta erősen, szavam nem sok maradt a végére, egy pontot csak hozott neki a forduló így. 2-1 ide.

2. kör. – Bege Miklós (Átkozott követős lila xenó csoda)
Igen, az a bizonyos dobató szekció. Amit úgy elhessegettem magamtól, most itt volt. Szó szerint esélytelen voltam. Amit kijátszottam, Iszonykeltővel visszavetette. Amit nem játszottam ki, azt meg a sok nyomorult xenóval eldobatta. Ha több volt lenn, visszavetette kézbe. A Xenomorf harcosa egyszer a Szent kelyheimet oldotta meg, máskor pedig két Krabber patriótámat harapta ketté. Így nem lehet játszani. Nem sok hozzászólásom volt a játékhoz. Ő elterült, én meg húztam a szám. 3-0 oda…

3. kör. – Sallai Gábor (a kócos ) (Villámháború Sheran követővel)
Teknősök és társaik. A sajtolvasók csak híztak a sok izomtól, aztán ütöttek eleget. A követőjét a második fordulóban leszedtem, akkor valamivel erősebb voltam, már a 7-ik jelzőnél tartott a számláló, már csak az a köre volt. Őrposztomban egy Krabber patrióta és egy izmos Manifez, kezemben pedig egy Krabber csigaroppantó, aki ugye így kötelékesen az ellenfél körében is tud leszedni. Maradt két mana a lapkijátszás után, de ezt meghagytam. Mondom: „Következő körben jön ütni, én kijátszom, és 2 lénye lesz a sörposztban az én 2-mel szemben. Aztán nem tud leütni, én pedig nyerek…” De a felhúzott két lapból az egyik vajh melyik teknős volt? Tippek? Hagyjuk… szánalmas… szó szerint. Ez itt úszott el, azon a mázlista módon felhúzott teknőssel. Őrposztból lába kélt a lényemnek, és így már hiába lőttem le a felvánszorgó lényét, nem volt elég. A harmadik parti már csak a becsületért folyt, de a Kivárásokat mindig le tudta lőni, vagy visszavetetni. Aztán ütni-ütni-ütni… nem jól van ez így. 3-0 oda.

4. kör – Molnár Péter (Chara-din követője)
Petike kezdő, a kezeim alól került ki, de van még mit tanulni. Az Unaloműzővel rendszeresen elfelejtett sebezni vagy passzivizálni a lapjaimat, bár a fattyai rendületlenül ütöttek, de mindig tudtam eleget gyógyulni. Mindenesetre jót szórakoztunk a végén a „Pillanat… piiiilllanat! Ezt még kijátszuk.” „Passzívan jön be.” „Lusta banda…” - beszólásokon, vagy a „Ne tessék kisemmizni a Szentségtelen kapumat!” „Miért ne?” „Mert most az a kedvenc lapom.” Úgyhogy így lett ez 3-0 ide.

Bejött egy 5. hely a végére (1 zén, amit szétosztottam a srácok között) és jó pár tanulság.
Egyrészt nem rossz az Egérút, de tele van csapdákkal. Máshogy kell összerakni az egészet. Követőnek Átkozott követő jobb lett volna, vagy legalább Homályúr, Tokozó… Debrecen nem Budapest, csak nincs annyi kontroll. A 4 partiból így 3-at nyugodtabban tudtam volna hozni, az biztos. De ez van.
Másrészt: ELSŐ SZABÁLY: OLVASD EL A KÁRTYÁT!!! Hiába játssza ki az ember Riannandit, ha nem olvassa el az első sort. Úgyhogy ő a tartalékban passzívan csücsült, és vissza is lett vetetve a következő körben. Aztán kihoztam még egyszer, és ismét passzívan… a harmadik körben olvasom… úgyhogy tessék elolvasni a kártyákat!
Harmad részt tesztelni kell! Mázlival nem lehet fordulót nyerni! (Kivéve Zorall – neki lehet ).
Ennyi mára. Grat a győzteseknek. Pax!

Egérút – Antimágikus rakshallion

3 Aranyforrás
3 Szent kehely
3 A sebek beforrnak
3 A kapzsiság büntetése
3 Kivárás
3 Krabber patrióta
3 Lassú krabber
3 Fenéklakó krabber
3 Ősi béklyó
3 Kyorg tudás
3 Zu’lit energiafüggönye
3 Időugrás
3 A kígyó taktikája
3 Fairlight bölcsessége
3 Szökőkút
 
Tavalyról még adós vagyok a decemberi versenyünk beszámolóiról. Most egyiket megteszem.

Utolsó látókörünk volt, természetesen még Mágusok alkonya nélkül. Sokat hezitáltam, mit használjak, végül a Villámháborús méregdeck mellett döntöttem, szinte semmi nem volt addig tiltva belőle.

1. forduló: Schróth Dani Ősi rúnás paklija ellen. Az első meccsen nem igazán jöttem rá, hogy mire akar játszani, mert első körben Sötétségszellem, Méegdémon, liget, bedobtam a Démont, Borzalom, bedobta a meccset. Második meccs is gyors véget ért, de ezúttal ő tett ki Szkritter jótevőt, felhúzott belőle egy kárhozott bájolást, majd újjászületés könyvével körönként hozta vissza és dobatott ki. A harmadik meccsen mindketten totál blankul húztunk, de a 3. körben nálam jött egy Sheran ékköve, ami begyorsította a játékomat, és 2 Méregdémon megoldotta.
2-1


2. forduló: Farkas Gyula, majdnem mirror deck, azzal hogy ő Manafamot is használt. Első meccsen az elején nála jött a Here-Zanpók ettős, majd köv. kör borzalom, kb. nem álltam sehogy. Átsideoltm és ősmágiát kértem ezután a Hborúra, bár sokat nem számítot. Második meccsen forgattam a manafamot és gyorsan beindultam, amire nem volt válasza. Egy borzalom ugyan aggasztott Ép-ügyileg, de egy Földanya liget megoldotta a dolgot. A harmadik meccsen megint követőt forgattam, majd kemény deego csata alakult ki közöttünk, a végén sajns én hibáztam bele, akkor öltem meg a deegoját, amikor a következő körben ölni akartam, tehát már nem számított, az 1 vp visznt nagyon hiányzott, nem tudtam helyszínt és méregdémont keresni. Ráadásul tudtam, hogy van egy eleven mérge és nem ütök eleget és mivel hálója van, már csak egy lapot tehettem ki, hiába volt Sheran ékkövém. A menthetőt azért menteni kell, kitettem az ékkövet, és az ő körében kerestem egy eleven mérget, ezzel megöltem, de a saját mérgével ő is engem.
1-1


3. forduló: Béres Gergely, auto-deck, Átkozott-Életenergia. Anti-mágia 0-át kértem, bár kb. mindegy volt. Nagyon agresszívan indult meg a paklim folyamatosan kontroll alatt tartottam, az auto-bűbájai nagyon lassúak voltak hozzám képest. Elején álomvilággal próbált meg védekezni, de mivel az én paklimban is volt 2 helyszín, ezt is meg tudtam oldani. Második meccse az elején 2 Rothadó borzalom rövid úton megoldotta. A harmadik meccsen kezdetben agresszíven hordáztam, majd a borzalom is jött, neki szinte csak auto-bűbájai voltak.
3-0


4. forduló: Döntő, Bogdán Erik ellen. Leah horda, éreztük az aki kezd, nyer játékot, elsőt ö kezdte, viszont borzasztóan húzott, csak egy ősök szelleme volt, amit ki tudott tenni. Én viszont az ő körében egy kellemes sötétségszellem-Kóspalaki sajtolvasó-Megrontott lélek hármassal indítottam. lelke nem sokat élt, én meg zanpókkal folytattam a terrort, aminek bedobás lett a vége. A második meccsen picit én húztam lassabban, de a hangya-zanpók kettős nálam volt azért. az elején Erik korrektl megindult, én nem akartam megkoczátatni, hogy adok-kapok játékba megyek, inkább egy eleven méreggel oldottam meg a lapjait. Ezt követően főleg a 2 Fehér özvegy miatt egy nagyon komoly hokijátékba tudtam kezdeni, aminek győzelem lett a vége. A harmadikat neki adtam.

Végülis ez elég volt ahhoz, hogy a 2014-es évben az utolsó versenygyőzelmemet és hozzájussak egy UR-éjfattyhoz (mint utóbb kiderült, véletlen összecseréltem 2 UR-t, a másikat kellett volna kapnom, de mindegy) és volt egy MA-m is, igaz, feledhető bontással, Tigrissárkány és Sakita.
 
Statisztika miatt a blogosoknál van.
 
Krisz a paklilistákat merre találom?
 
A teljes végeredmény és a paklik:

http://dungeon.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=760:hatalom-kartyai-ka rtyajatek-hkk-a-decemberi-telt-hazas-verseny-vegeredmenye&catid=25:versenyek&Itemid=32
 
Holnap estig kiteszem a dungeon-hu-ra a teljes végeredményt a helyezettek paklijaival együtt.
 
  ... | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.