Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ghalla Közös Tudatjai
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"A korlátozott telepatikus képesség Ghalla minden lakójának sajátja. Azonban a tudatok egyesítését, egymástól akár nagy távolságra levő kalandozók összehangolt mentális cselekvését csak a legtapasztaltabbak, az igazi veteránok tudják megvalósítani. Az ő vezetésükkel jönnek létre a Közös Tudatok." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
Legendák Viadala fontos tudnivalók

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 29., Excelsior
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
Srácok, ma kijátszottam egy BEHÓ MÁGUS-t és ISZONYAT VOLT!!!!!!!
 
Köszi Jufe és Gice!
Nagy grat az első 5-nek, meg persze a többieknek is!
 
THX kecifei :P
 
Kozmikus kapcsolat.......
 
Kratulálok, kecifei!
 
Upsz akkor felcseréltem a 4-5öt bocsi....
 
Telt házas verseny a Dbe!!!!! Iszonyat mezőnnyel!!!!

1. valami szerencse fia korlátozásos vizilóval
2. Elekes Úr 5 követő chd(tokozó,molli, chd, fattyas köv)
3. Mofe bilincsel
4. Krisz VH méreggel(nagy grat neki Amatőrként ilyen mezőnybe így helyt állni hatalmas gart!!!)
4 .Pásztor Szabolcs raia deck
 
1. Jufe, korlátozás
2. Elekes Gábor, legfőbb követő (chd-s)
3. Mofe, bilincs
4. Szabolcs, raia követő
5. Szabó Krisztián, villámháborús mérgező
 
Kérek infót a mai D-ről, pls!
Végeredmény, beszámoló jöhet bármi!
 
Na azért ;)
 
Volt ott egy második verseny is, ami egy hagyományos volt, új lapokat lehet használni. Ezen a morf decken sokat MORFondíroztam korábban már, hogy kötelékes lapokkal jól össze lehet rakni. De vhogy nehezen jött ki az optimalizálás. Gondolkodtam lépéselőnyben, de kockázatosnak is éreztem. Elenios követővel, legendás pegazussal, motyogó követővel attól féltem, mi lesz, ha nem kezdek. És megvolt még egy félelmem, hogy szerzem be a kék húzásokat...végülis ezek után fordult meg a fejemben, hogy mi lenne, ha egy Zarknod bilincsével kiiktatnám a pakli húzó vonalát? A deck faék egyszerűségű lenne, minden counterelős kötelékes lap, amit lehet megakadályozok az ellenfélnél, picit gyengítem és szép lassan felőrölöm. Végül tett követte a tervet, amiből ez lett:

Zarknod bilincse

3 Mágiamorfáló
3 Halálos morf
3 Domináns morf
3 Lomha morf
3 Idéző morf
3 Zinthurg börtönőr
3 Rohamozó ork
3 Quwarg inspirátor
3 Varkaudar preventor
3 Ganüid térharapó
3 Ganüid nihilum
3 Ragyogó manó
3 Batkamanó
3 Delga
2 Mnebolath
1 X1
1 Iszonykeltő


1. forduló: Véber Richárd, Átkozott követő - Lassan járj. A deckje kyorggal jobb lett volna, csak szerencsétlen módon senkinek sem volt . Első meccsen elég jó kezem volt, és szép lassan fölé tudtam nőni. Az elején 1 Nihilum adott nekem manaelőnyt, amire tudtam építkezni, igyekeztem szépen felépíteni a játékom, nem túl sokat kitenni egyszerre, nehogy egy glu glivarral sokat bukjak. Egy Glu-glivar jött, de így maradtak tartalékaim. a Delgák és Zinthurg börtönőrök meg közelharcban is felvették a versenyt az éjfattyakkal. Végül megnyertem a meccset. A második meccs elején kijött egy Eldüen...affene, Tf-et nem sideoltam Az elején a Nihilum miatt így sem volt nagy gáz, de azért elég lassan jöttek ki a lapjaim. Egyszer így is úgy tánt, a morf vonallal le tudom őt győzni, főleg a halálos morfnak és a ganüideknek köszönhetően, azonban egy leszedős éjfattyal fölém kerekedett. Ekkor mérlegeltem. Még nem szóltak egyszer sem, hogy mennyi idő van, biztosan van még. Most megpróbálhatok küzdeni, kirakhatok egy Torquant, húzhatom az időt, de kb. 0.1 %-ot adtam volna annak, hogy ezt innen lehozom. Ha meg elmegy az idő, akkor vége. Ha most bedobom, sideolok egyet, a Tf-ek után már nem lesz gond, gyorsan is tudok nyerni. Ok, bedobom, kezdjük a harmadikat...15 másodperccel később közlik, hogy lejárt az idő! Nagyon nagyon ki voltam bukva, ha csak egyszer szólnak közben, hogy menny idő van vissza, akkor megnyerem ezt a fordulót, mivel a 15 másodpercet már gond nélkül kivédekeztem volna. Ok, tudom, én is megkérdezhettem volna, mennyi az idő, de általában azért az bevett szokás, hogy valamennyivel az idő lejárta előtt szólnak, én erre mindig fokozottan ügyelek, meg a játékszituációban erről az ember hajlamos megfeledkezni. Próbáltam valamit kitalálni, mert azért nagyon nem éreztem méltányosnak a helyzetet, de hosszabbítani nem lehetett, az ellenfelem meg érthető módon nem adta vissza azt a meccset, amit egyszer már bedobtam.
1-1


2. forduló: Hartner Gergely, sokszínűség. Első meccset az elején bedobta, mert 5 húzó/kereső lapot húzott. Utána sideoltunk, a meccs elején átadtam neki a terepet, mivel Trafója volt, el is indult, de elég nyugodt voltam a kezemmben lévő Zinthurg börtönőr-Ganüid nihilum-2 Quwarg inspirátor-Halálos morf kézzel. El is indultű, de a veszélyes lapjait megoldottam, majd a következő körben jött a halálos morf a quwarg seregekkel és egy Rohamozó orkkal. Bármit tett ki, volt rá egy counterem, és ezeket kb. folyamatosan húztam. Néhány morf pedig a végén pontot tett a küzdelemre. A harmadik meccsen nagyon jól behúzható a lopós vonalát a Gergely, kb. az én lapjaimmal ölt meg, kezdetben countereltem, de a nyomi g és a tűnékeny csábítás megkötötte a kezem, főleg, mert kiiktatta a Ganüid térharapómat. Így ez végül az övé lett.
2-1


3. forduló: Szabó Dávid, Életenergiás, Suttogó végzet-Motyogó ősvégzet kombós vonal. Első meccs nagyon izgalmas és kemény volt, a suttogó végzet nem jött neki, de ősmotyi császár, alakváltó ősköd és sok counter igen, de counterelés terén az én deckemet sem kellett félteni. Én próbáltam inkább erre építeni, meg 1-2 lénnyel lassan ütni, ő Mer-Gathtal és élet és halál urával csépelt engem. A mer-gathot próbáltam én is valahogy megoldan, amikor jött a második kicsit neccesebb volt. A forduló pont az általa behúzott Lich élete volt, amikor szerencsétlen módon csak Zinthurg börtönőröm volt counterelni. A lényei visszajöttek, ennyivel nem tudtam mit kezdeni. A másik két meccs nagyon szerencsétlen volt a részemről, kb. a deckem fele counter, de a 2 meccs alatt kezdőkézben 1 db nem sok, annyi sem jött belőlük, neki viszont mindig megvolt az elején a kombója. Így nem volt esélyem.
0-3


4. forduló: Bogdán Erik, Legfőbb követő, Chd-Elenios-Molluszk-Tokozó. Első meccs elején nagyon keményen lehordázott, én a Zinthurg börtőnőreimmel tartottam magam. Aztán sikerült kihoznom egy Varkaudar previt, volt nálam még egy. Reménykedtem, 2 manám volt, ha egy 1-2-es lapot húz, onnantól sztem már a kezemben tartom a meccset...X1...kb. a legrosszabb. Aztán én is szerencsésen húztam, mert az X1-et megoldottam a körömben és egy Ganüid térharapóval elteppeltem. 5 Ép-m volt, de megint, ha egy max. kettes lapot húz, nincsen baj. Kettes lap...de Xeno élősködő, azt 4-éet lehet counterelni. A következő körben nem tudtam két deffenzív lapot feltolni, nyert. Második és harmadik meccsen a hadiszerencse megfordult, mindkétszer kezdőkézre ott volt a besideolt Korgó szikrám (bocs, Erik, ez direkt neked ment sideba), a balnkká váló Mágiamorfáló helyett pedig a védelemező morfok sokat tettek a lény-lény csatákban. 2. meccs simára sikerült, harmadik kicsit szorosabb volt, de a Szökőkút-Korgó szikra kettős stabilan tartotta őt.
2-1

Végül azonban csak 5. lettem, mert szerencsétlen módon a Gyula és az Isti X-elt és mindketten beelőztek buchholzba, köszönhetően annak, hogy első ellenfelem 1 pontot szerzett, azt is tőlem, a második meg hazament a 2. veresége után. Így csak 2 Zént kaptam, közepes bontással. De a deckel szerettem játszani, szerintem még fogok vele próbálkozni.
 
A tiéddel szemben nincs, az legalább trükkös . De ez tényleg 0 Iq-s deck volt.
 
Bubu,mi ez az ellenszenv a kalandozós-lépéselőnyös dekkekkel szemben?
 
Nos, múlt héten voltak kaposvári versenyek, jöjjön beszámoló!

Gyak-nemgyakkal kezdtünk, ahol vártam arra, hogy extrém gyors deckek jönnek majd. Erre direkt készülve úgy éreztem, hogy krabberek lesznek a jó ellenszer. Lépéselőnnyel játszottam, hogy tudjak kicsit jobban védekezni. Így nézett ki a deck.

Lépéselőny:

3 Kő alatt lapuló krabber
3 Krabber hullámtörő
3 Páncélos krabber
3 Gátbontó krabber
3 Krabber genetikus
3 Krabber csigaroppantó
3 Krabber kagylóvető
3 Alattomos krabber
3 Krabber patrióta
3 Fenéklakó krabber
3 Méonech fürkész
3 A halál nem válogat
3 Lassú víz
3 Hatalomkristály
3 Zajos léptek
1 Víz síkja
1 Huraggin taktikája


1. forduló: Sziva Csaba, Lépéselőny, orkok. A játék elején mindketten Zajos léptekkel kezdtünk, kicsit egymást belassítva ezáltal. Ment egy kisebbfajta lövöldözgetés, amiből kezdetben úgy tűnt, hogy Csiga jön ki jobban, de aztán sikerül topdeckelnem egy gátbontó krabbert, majd páncélost, ez felém billentette a mérleget. Végül lassú, de biztos győzelemmel megoldottam. Második meccsen az elején jónak éreztem magam, mert gátbontó-patrióta kettőssel kezdtem, de egy fürkész gyorsan megoldotta a patriótám, majd ő indult be, pár olcsó natimágiás ork és Fekete kos rituálé mellett, majd telepaklot egy orkot, amit nem tudtam megoldani. Harmadik meccs elején egy fürkésszel és egy másik lénnyel kezdtem, majd bíztam benne, hogy a kereső krabberem hasznos lesz, de sajnos kidobatta Fürkésszel, majd egy csigaroppantó egy páncélos krabberrel azért visszahozott, de szorosnak ígérkezett a csata. Szerencsére egy szökőkút a javamra billentette a lény-lény elleni csatákat, de sokáig nem tudtunk egymás fölé kerekedni, majd amikor a lépéselőnnyel kettőt húztam, akkor egy másik szökőkút és egy krabber segített, ahogy a nálam lévő hullámtörő is megadta az utolsó lépést, főleg, mert Csiga a 2 lapjára nem húzott lényt.
2-1


2. forduló: Hartner Gergely ellen, orglingok, Lépéselőny. Első meccs a kezében volt, de elbukta. Szem szimbólummal kezdett, nem is értem, miért a Méonech fürkészek és Zajos léptek kidobással. Aztán jött a mágus, az ősanya...nálam meg a Patrióta. Innen eldőlt a meccs, és nem az ő javára. Második meccs elején én tudtam Szem szombólumozni, meg ő is, ő most már patriótákat, én meg az ősanyákat dobtam ki tőle. Volt a kezében haszonállat, asztalán mágus é szem szimbólum, nálam nem volt sok minden, viszont kézben egy hatalomkristály és egy huraggn taktika. Mivel a taktika kijátssza a hálót, gondoltam a passzolok, csak annyi a lényeg, ne húzzon be valami kézből dobatást/countert a következő körben, után 7 manából Huraggin taktiákval és a húzott lappal alighanem baromi jó leszek. Húz...Méonech fürkész...ó, hogy az a...Ezt követően ráadásul behúztam a 2. hatalomkristályomat, ami ennek a lapnak a nagy hátránya. A játék során lassan fölénybe került és nyert. Harmadik meccsen a kezdés kulcs volt, de szerencsés voltam. Onnantl genetikus, Kő alatt lapuló, Szem szimbólum, majd a következő körben jöt az őszinte víz síkja páncélos krabber kettős, A többit el lehet képzelni.
2-1


3. forduló: Kling József, kalandozók védőszentje-lépéselőny. Igazán kreatív deck, megy és üt, 0 iq-val. Első meccsen agyonvert, egyetlen varimat az elején kiantimágiázta, blank volt a húzásom. Második meccsen nem forgattam követőt, helyette egy lassabb, védekezőbb játékra álltam be, kagylóvetővel és hullámtörőkkel, amik szép lassan izmozták a kagylóvetőm. Józsi rájátszott arra, hogy nem üsse le azt a lényem, inkább a többire koncentrált, közben igyekezett Halafirral előnyt szerezni. Amikor kis előnybe került, akkor viszont meg tudtam oldani a krabberemet, és húzhattam jópár kellemes lapot, köztük gátbontó és páncélos krabbert, amikkel szépen kiépültem. Józsi próbált megújulni, de ez a deck nem nagyon képes rá. Egyesével szedtem le a lapjait, a krabbereim meg szép lassan leütötték. Harmadik meccsen kagylóvetővel és genetikussal kezdtem, ő meg benézte a hálót, elárulta pár lapját. Tudtam, védekeznem kell, amennyire lehet, jött még egy kagylóvető, a többi lényem kiment védekezni, miközben az ő körére hagytam a hullámtörőimet, Zajos lépteimet. Belementem az adok-kapokba, az izmok miatt itt csak én nyerhetek vele. Majd jött nálam a víz síkja, ami megmutatta, hogy az én deckem is tud ütni. Innen nem volt sansza.
2-1


4. forduló: Farkas Gyula, ez már lesorsolás volt. Manafamos mérgező deck első meccsen úgy beindult a here-zanpók hokija, hogy szinte azonnal be is dobtam. Második meccsen követőt forgattam és terültem, Gyula megpróbált egy Szirénnel lopni tőlem, és azzal védekezni, de ekkor jött a deckem aljassága, a víz síkja, ami mindent visszahozott. Majd ütöttem eleget. Harmadik meccsen is vállaltam a követő forgatást, mert Hatalomkristály-Gátbontó-páncélos hármassal kezdtem, majd jött a következő körben az alattomos krabber és a Patrióta. Biztosnak éreztem magam. Kicsi lények azonnal halnak, egy varit tudok fogni, egy lapot asztalról tudok lőni, egy lapot kézből tudok passziválni. Mi baj lehet? Áramolt egy robbanó gömböt, lelőtte az alattomost, majd eleven méreg...ez
1-2


Bár sokan azt számolgatták, hogyha kikapok, akár 4-es holtverseny is lehet, Hartner Gergő lesorsolt veresége, és Béres Gergőék X-e miatt csak Gyulával voltunk holtversenyben, azt minden szempontból ő nyerte. Így 'csak' második lettem, de kaptam érte egy Elözönlést, egy Világégést és 2 Mágusok alkonyát, utóbbiban közepes bontással, a régiekből viszont Qwuarg testépítő, Őrjöngő vérfarkas és Tl'urlang tojás is volt, erre nem panaszkodhatom.
 
Még mindig nem győztél meg...

1. Számszerűen több védekező lap valóban gyakoribb lehet, mégis azt mondom, hogy még mindig 2-3 lap van, ami parás e téren, a Kyorg, a Flux és a Torquan (utóbbit mondjuk tényleg jól kezeli ez a szabály, mert counterelhetővé vált), a többi lap annyira védekezve sem para önmagában.

2. Igen, de a Villámháború meg nem csak az első körben adja a pörgés parát. Egy komolyabban drágításra épülő deck esélye annyi a Vh. ellen, hogy megbuherálja a sorsolóprogramot.

Amúgy lehet, hogy vannak 2-3 vp-s deffenzív lapok, de legparásabbak közülük a Kyorg, a Flux, a ganüid paradox éppen az olcsóbb vonal. Talán torq az egyetlen kifejezetten drága parás védekező lap.

Lehet, hogy ez két független probléma, de ha az egyiket ennyire drasztikusan módosítjátok, a másikra meg gyakorlatilag meg gyakorlatilag semmilyen válasz nem érkezik, akkor erre azt mondom, hogy következetlen.

A hat lapos kezdés kapcsán meg azt gondolom, hogy ez tipikusan az a deck volt, amitől ha az ember tart, akkor sideból van 4-5 olyan lap, ami nevetségesen könnyen kezeli, ebből a legerősebb színtelen. A kezdés-átadás opciójárl nem is beszélve. A kezdés átadására meg van lehetőség. Ez a deck gyakorlatilag egy hagyományos versenyt nem tudott megnyerni, valószínűleg nem véletlenül. De ha ez akkora para, akkor meg tényleg legyen egy hálója a védekezésnek, és megvan oldva a szitu. És legalább nem lehetetlenül el egy deck.


3. Igen, emlékszem arra a ganüid deckre. Csak ahhoz minimum 4-5 spoiler-gyanús lap kell most, hogy ez kb. versenyerős legyen.


Úgyhogy ezek alapján én továbbra sem érzem ezt egy jó megoldásnak, jelenleg azt gondolom, hogy ez a 'káposzta eltűnt, de legalább a kecske is éhenhalt' történet. Persze, remélem, hogy tévedek.
 
Eleje: marmint az 1.-nel a 2 lap (vagy tobb) kirakasa.
 
Az 1. nem is olyan ritka opcio, egyre gyakoribb lehet, es eleg idegesito.

2.
A Villamhaboru kapcsan:
A VH-val csak valoban ingyen jovo lapokat rakhatsz ki a 0. korben, ill. esetleg 1 zsz, vagy ha huztal Sotetsegszellemet, akkor 1 VP-s lapot.
A vedekezeses lapok kozott viszont 2-3 VP-sek, akar tobb VP-sek is vannak, ergo itt erosebb lapok kiszorasarol van szo.

Masreszt ez fuggetlen problema, az nem jo erv, hogy ne rendezzunk 1 zavaro dolgot, mert esetleg masok is vannak.

Ha a 6 lapos kezdessel jatszol, es a paklid fele vedekezeses (ez egyre inkabb megoldhato korrekt ill. spoiler lapokkal), akkor a 3 vedekezeses lap teljesen standard, a 4 is eleg gyakori, 5 is kijon neha.

3.
A ganuidek jellegzetessege eredetileg a Ganuid ifjonc termeles/fogyasztas volt, a kovetoje is ebben jeleskedik. En ezt a vonalat erositenem a jovoben, amellett 1-1 ganuid tovabbra is vedekezne, de ez inkabb arra szolgalna, hogy ha az ellenfel kezd, bele tudj szolni. (nem rossz azert az, ha mellesleg valogathatsz, hogy melyik lapodat rakd ki ingyen ).
A 'sok vedekezeses lapot szorok ki' NEM szerencses irany, kicsit olyan, mint ha annak idejen nem hoztuk volna a nekron szabalyt, aztan azon kapnank magunkat, hogy 4-5 csak nekronos lap erkezik az elso korben, nem volna az se jo. A VP egy kis termeszetes korlat, vigyazni kell mindennel, ami 'eljatszik mellette'.
 
A probléma a ganékkal az, hogy egy eredetileg defenzív vonalat alakítanak át offenzívvá. Nem a védekezéses lények a parák, hanem, hogy ütnek is. Kegyetlenül bonyolult és sokrétegű a játék, ezért szeretjük, sajnos egyöntetű vélemény sose lesz, még a játék egy kis szegmensében se, sokan örülnek ennek, sokan nem, alkalmazkodni kell és tovább alázni az olyan gyenge játékosokat, mint pl Én!
 
Én nem érzem, hogy a problémát igazán megoldotta volna. A védekezés kapcsán 2 probléma merülhetett föl:

1. körben kapok egy Techifluxot, Kyorgot egy olyan decktől, ami alapvetően nem védekezésre épül: ezt semmiben nem oldotta meg (én inkább ebben látom a védekezés parát, hiszen ez ellen nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes sideból készülni, mert vagy bejön vagy nem). Ezt ugyanúgy csinálhatja az ellen, mint eddig, csak annyi változás, hogyha extrém módon bemákol kettő védekezéses lapot, akkor mindkettőt azért nem teheti ki. De ez nem gyakori opció.

2. Az általad említett eset, hogy valaki 15-20 védekezéses lappal játszik és kipakol kettőt-hármat az első körben. Ezzel azonban két problémám is van: a annyira zavaró a 0. körös extrém kipakolás, akkor mit keres még a Villámháború a versenyasztalokon? Vagy ha az nem zavaró, akkor ez miért zavaróbb? A msik, hogy a 15-20 lapos védekezéses paklik ellen meg fel lehet készülni sideból. Beteszünk 5 Bufa kódexet, 3 Ősi béklyót, 3 Bíborholdat, és mosolygunk. Vagy csak szimplán átadjuk a kezdést. Ha ennyire para a védekező lap, akkor sztem ez ellen nagyon könnyű lett volna lapokat tervezni, és célravezetőbb megoldás, mint egy olyan szabály bevezetése, ami tényleg, csak részben, méghozzá szerintem a kisebb részében, oldja meg a problémát:

"Ha most gyenge lenne, csinalunk hozza lapokat, amelyek nem a 0. korben kipakolassal segitik, hanem máskepp" - azt gondolom ez ennél összetettebb. Itt most egy új ganüd-decket kell megtervezni lapötletek szintjén, ami teljesen másra épül mint az eddigi. A deck méregfoga ki lett húzva, kb. olyan, mintha az orgling deck elvesztette volna az orgloing ősanyát és mágust együttvéve. Főleg úgy, hogy a most megjelent 3 lap közül az egyik kb. használhatatlan, a másik inkább side-lap, a harmadik meg az egyik ganüides pakliba jó, a másikba viszont használhatatlan. Tehát igazán nem váltották meg a világot.
 
Fajon 5 követővel azért még hasíthatnak a ganék, majd legközelebb kipróbálom

Korrekt lett az új védekezés szabály és személy szerint azt is el tudom viselni, hogy nincs többé védekezéses gané dekk.
 
Balázs félre ne értsd nem vagyok ellene a korlátozásnak.Én is a lehetőségek közül erre szavaztam inkább. Csak sajnálom azt, hogy az egyébként is gyenge rhatt egyetlen játszható etnikuma kiherélésre került ezzel mégjobban kiherélve az adott színt.Nem fogom megmondani én sem a tutit csak a kijött új ganékba nem látom a kellő potenciált,de remélem rám cáfolnak a papírok.
 
Azért mennyi versenyt is nyert a ganüid pakli?

Egyetlen hagyományos versenyen voltak csupán a Top 3-ban: A júliusi Beholder hagyin
És összesen kettő darab korlátozotton: A blogos Új nemzedék formátumon és a márciusi veszélyes fajon.

Ha pedig az lenne a gond egy paklival, hogy élvezhetetlen ellene a játék, akkor fel lehetne sorolni néhány lapot, amit kitiltva jobban állnánk, mint a ganüidek tönkretételével (életadó, dalnok, stb.)

Természetesen nem az a fontos, hogy ne legyen több védekezéses lap, hanem hogy az új lapok tényleg védekezés funkciót töltsenek be és ne támadóak, vagy nyers erőforrások legyenek.
 
Azért a kezdés kiegyenlítésére ott van a kezdő játékos 1. körben nem húz lapot szabály.
A védekezéssel így kb. az a helyzet, hogy a kezdő játékos dupla laphátrányba kerül (kyorg), vagy első lapja auto nem jön létre (flux, földanya), stb.

De most komolyan, egy gyakori lap miatt vezetünk be egy olyan szabályt, ami semmilyen változást nem hoz a játékba, attól eltekintve, hogy egy középszerű decket tönkretesz?
 
" ha 1 körben kiderül mivel vagy tuti te kezdesz mindig"

persze ha tied a kezdes joga, akkor atadod, es nem te kezdesz. Hidd el, semmi gondunk nem volt szemely szerint a ganuidekkel, de nagyon sokfelol hallottuk, hogy iszonyat gyors a jatek, es abszurd, hogy a 0. korben fossak ram a lapokat. Ez az uj kieg vedekezeses lapjaival csak erosodott. A masik alternativa az volt, hogy nem csinalunk tobbe vedekezeses lapot.
Ja, es a jatekosok nagy tobbsege tamogatta, hogy korlatozzuk a vedekezest (gondolom, hamarosan megjelennek itt is tamogato hozzaszolasaikkal, ahogy az lenni szokott ), es ez volt a (sokkal) nepszerubb opcio.
 
De, a jatekosok felvetese volt ez is, megpedig az Elzaras es tarsai ellehetetlenulese miatt. Egyebkent sem az a gond, hogy kiraksz 1 db vedekezeses lapot (ezzel csak kompenzalod kicsit az ellenfel elonyet, a "kezdes tempoelonye ellen vedekezel"), hanem ha 3-at v. 4-et.
 
Jó helyen van a védekezéses gané deck. Hihetetlen skill kellett hozzá, hogy rád rakjon a 0. körben 1 torquant 1 paradoxont meg 1 interruptort.
 
Az új védekezéses szabály akkor lett volna jó, ha nincs benne a "de egy védekezéses lapot mindenképpen kijátszhatsz".
Ha az ellenfél nem játszik ki lapot, mi ellen védekezzek?
Ráadásul tudomásom szerint Szabolcs javaslata sem ez volt, vagyis a játékosok sem ezt támogatták pontosan.
 
Igen sajnos eléggé sérülékeny volt eddig is(főleg ha 1 körben kiderül mivel vagy tuti te kezdesz mindig vagy kódex pl ugyanúgy bekavar) és a szabály módosítás igen kiherélte a decket.A kijött új lapok meg első látásra gyengébbek is mint az előző szériák így nemhogy balanszolnák a szabály módosítást, konzerválják a helyzetet. De örülnék persze ha nem lenne igazam és létezne továbbra is gané deck!
 
A ganüid nem is volt erős. Most kifejezetten gyenge.
 
De, megoldotta azt a problemat (ami foleg ganuidekkel, de barmilyen mas vedekezeses nem-annyira-vedekezo lappal is sokszor elojott a tesztelesen): te kezdesz (akar passzolsz), en pedig kirakok 3-4 lapot (akar lenyt). Mire jovok, mar tobb VP-t kapok, es/vagy huztam a Kyorggal, kb. megnyertem a meccset ill. demoralizaloan sok lapot raktam ki a 0. korben.
Ertekelem, hogy partolod a ganuid paklit, de nem ez a jo iranya. Ha most gyenge lenne, csinalunk hozza lapokat, amelyek nem a 0. korben kipakolassal segitik, hanem maskepp.
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.