Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Orgling disznó
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Előbb ölelnék meg egy, a saját trágyájában fetrengő orgling disznót, mint téged." - érzelemdús szitkozódás egy galetki szájából
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Mi lett a mai Blogos vége?
 
ebben Bocs csak siettem.
 
Szia Bonyi!

Én örülnék ha találkoznánk a versenyen. És ebbe biztos vagyok .-)). Üdv. papa
 
don't be so sure, mr. <><
 
G, te amúgy sem indulsz
 
Sziasztok! Nem lehetne gyakorlatban kipróbálni a szánalmast a nerfelésével? Mondjuk június 30.-ig versenyek sokasága eldönti mi legyen vele ezek után. Szavazással dönthet aztán a csapat. Már csak azért is mert onnatól készülni kell a N.B.-ra. Szerintetek? Üdv: papa
 
Ahol legál a szánalmas, ott nem indulok el versenyen.
 
Bocsi, hogy ilyen butaságot kérdezek, de ez a "Versenybeszámolók" fórum?
 
Nekem sem volt kedvem-időm elmélyülni benne ezért mondottam, hogy megkell nézni úgy mit mutat. Ha a teszt azt mutatja(a lámpa kevés mert ott senki nem akarja leszedni megkánterelni ami máris zavart tud okozni az erőben) hogy így is ugyanaz a végeredmény akkor persze felesleg.
 
Fél évvel ezelőtt kellett volna kitiltani amikor minden versenykiírás úgy kezdődött, hogy : "Kiegészítés: a szokásosak mellett tiltott a Szánalmas teknős is." Most már korántsem ilyen vészes a hangulat (bár a fórum mást mutat). De ha tiltjátok akkor vesszen az összes problémás lap.

Amúgy meg keressetek másik teknősfikázó topicot.
 
Némi hoki? Teljesen ugyanazt a hokit le lehet vele mívelni. Azzal, hogy a barana dalt kétszer is ki tudom hozni, garantálom, hogy mindig eltűnjön időben a háló. Egy kicsit alaposabban kellene így számolni a dolgokat, de ugyanaz lenne. Csak egy plusz tényezőt adnánk a matekozáshoz, ami csak az idiótákat zavarná.
Ráadásul a gyűjtőből kihozott barna dal is olcsóbb lesz akkor, ha feláldozom neki feltételnek a dalnokot, tehát még manahátrányba sem kerülök azzal, hogy eltűnik az olcsóbbításom.
Csak a sárga dal + szekerce kombó lenne az, amit ez zavarna. A barna dalos hoki eljátszik egy ilyen könnyen kordában tartható háló mellett.
Egyedül a kezdeti manakészletből kell több egy kicsivel a biztosabb kivitelezésért, ha jól számolom, bár lehet, hogy még ez sem igaz. Ennyire azért most nem volt kedvem elmélyülni a dologban.
 
Azért mondom, hogy megkellene nézni, hogy úgy mit megy a lap.Esélyt én is megadtam neki, hogy lehet erős marad,de többet adnék rá hogy túl körülményessé válna a dalos hoki ez mellett már.
 
Sajna a háló nem megoldás, mert több dalnak is be lehet áldozni és ilyenkor "eltűnik" a háló.

Erő dala dalnok nélkül - ha tiltásra kerül - csak egy sima jó lap lesz.
 
Ja és persze a többivel egyetértek(életadón S2 legyen és ennyi.)
 
Ha tényleg sikerül kisírnotok a nerfet, akkor horgony helyett elég, ha egy külön faq-t kap a teki, hogy nem vetetheti vissza saját magát. Két tekivel vagy egy Kölyökteknőssel már bőven nem olyan durva a kombó.

(De inkább ne kapjon semmit )


Életadónál a K2 egyes esetekben még erősítene is a lapon. Remélem ez vicc volt.
 
Dalnokot egy hálóval kipróbálnám azért.Nem mondom, hogy tutira megoldás mert erő dallal még lehet esetleg némi hoki mehet vele,de ha nem jön ki vele úgy semmi beteg dolog(valszeg nem) még hálóval is egy játszható papír maradna pl egy erőforrás kontrol mezőbe.
 
Természetesen az életadóra/dalnokra/előnyös üzletre is mehet a bann vagy a nerf.

nerf javaslat:

teki: horgony

életadó: k2 vagy s2

dalnok: sima bann

üzlet: sikeres kijátszás után a semmibe kerül

Ezek közül a legégetőbb a szánalmas.

Várom a fejleményeket...
 
Vagy menjen minden(szánalmas,dalnok,előnyös,életadó) vagy ne menjen semmi.
Ha megy minden,akkor mindenki elhallgat végre és új korszak kezdődik.
Ha nem,akkor továbbra is menni fog a rinya,amiből nekem személy szerint már nagyon elegem van.

A fürkészhez annyit: szerintem minden versenyjátékos fejből tudja mit tud a lap,tehát nem nagyon szoktuk olvasgatni az ilyen híres papírokat. Ha a teknős kap egy nerfet,ugyanúgy "oda fogjuk képzelni" a lapra,ahogy a fürinél is,ez már tényleg nem lehet gond.
 
Először is azt, hogy neked kellene kezdeni minden jellegű kommunikációt, és akkor kevesebb vita lenne

Másrészről azt, hogy ezt a felelősségteljes döntés egyszer meg kell hozni, mindenki érdeke az, ha egy határidőt kap a történet. Mehet róla a diskurzus, szavazás, szócséplés miegymás, de már minden érv ütköztetve volt, legalább kétszer.

A döntéshozóknak fel kell vállalni ezt a szerepet, leülni, megbeszélni, hozni egy döntést minden szempont figyelembevételével és utána azt nyíltan érvényesíteni. Lesz akinek nem tetszik, lesz aki háborog, de ha mindig csak a szőnyeg alá söpörjük a felháborodásra okot adó témákat, az sehova sem vezet.

Március 31 legyen a nemzetközi Nerfnap Derüljön ki addigra mi lesz a tekivel, a dalnokkal/dallal, az életadóval, a konzervvel, és amivel még probléma van. Ha az lesz velük, hogy a következő kiegig minden marad így, az is egy válasz. El tudja dönteni az ember, akar-e tovább részt venni így ebben a formában, vagy csak kevesebbet, vagy még többet. De nincs bizonytalanság, reménykedés és a látszólagos ötletelés.

Úgy érzem remek ötletek és észérvek + érzelmi oldalak hangoztak el többször is, legyen döntés az ügyben és kész. Amíg csak lebeg a dolog, mindenkinek véleménye lesz és frusztrálja őket, hogy semmi nem történik.
 
Nem kiforgatni kellet volna amit irtam hanem felfogni es normalisan vàlaszolni.Igen amugy valszinű ràjottél h feleslegesen ervelsz mert nem erre kivancsiak az emberek. Amit meg irtam arra irtam hogy aki kicsit is tud jatszani az felfogta a lap erejet es meg ugy is aztmondjak h nerfelni kellene hogy jatszanak vele!
 
Az azt hiszem mindenki (vagy legalábbis a többség) számára világos, hogy a Szánalmas teknős horgonyát aligha kell indokolni, többek között János is kifejtette lentebb, hogy miért.

A fő kérdés - ez a saját szubjektív véleményem - itt nem is feltétlenül az, hogy kell-e kezdeni valamit a teknőssel, sokkal inkább az, hogy ha megtesszük, mik lesznek a következmények a metagame szempontjából? Ez az, amit előzetesen nem nagyon láthat senki, és ezért kell ezt az egészet alaposan átgondolni, mert ha egy probléma megoldása egy másik problémát szül, akkor ugye nem feltétlenül haladtunk előre.

Vagyis: a Szánalmas teknős (egyelőre továbbra is csak feltételezett) nerfelésével párhuzamosan nem kizárt, hogy más nerfelésekre is szükség lenne, ha azt akarjuk, hogy a metagame-balansz a jövőben is fennálljon. Ti mit gondoltok erről?
 
Szerintem Szabolcsnak nagyon is igaza van. Lenne egy megoldás (a nerf), amivel szerintem mindkét oldal meg tudna békélni, hiszen magát a lapot továbbra is lehetne használni, de nem lenne iszonyat broken. Ezzel le lehetne zárni ezt a hónapok óta folyó vitát. És ez ellen az az érv, hogy nem szeretjük utólag változtatni a lapokat, mert szegény kezdő kisgyerekeknek nehéz lesz fejben tartani? Könyörgöm, aki nem jár versenyre, az vagy elolvassa a módosítást, vagy nem, és játszik ahogy akar, aki meg elmegy egy versenyre, annak alapvető kéne legyen, hogy felkészül. Ne kapaszkodjatok ennyire ebbe a szalmaszálba, nincs értelme.
 
A teknős úgy ment át a tesztelésen, hogy saját magát nem vetethette vissza.

Ez az akkori tesztelés hiányossága, de ettől ez még tény marad. Ha a tesztelők úgy tesztelték volna a tekit, ahogyan jelenleg működik, biztosan nem jött volna ki horgony nélkül.

Horgonnyal ugyanolyan hasznos lenne, ugyanúgy betöltené a funkcióját, és ugyanúgy hiánypótló remek side- (és saját koncepciójában alap-) lap lenne, de elveszítené a jelenlegi "amiben zöld van és lények, az a szánalmassal kezdődik" - jellegét.

Emlékeztetnék mindenkit a fürkész jelenségre. A fürkész egy hasonló kaliberű lap volt a maga idejében. Nem volt semmilyen más lappal helyettesíthető, olyan dolgot tudott, ami miatt minden sárgát használó deck vele kezdődött.

Elsőként kapott egy "horgonyt". (Azért tettem zárójelbe, mert a nerf, ami rákerült egy kicsit több ennél.) Aztán tiltólistára került. Most visszatért, de a "horgony" rajta van.

Félreértés ne essék, én szeretem a tekit, és használom is, ha úgy van (és általában úgy van), de a fentiek hozzátartoznak a teljesen tiszta képhez. Bár mások is leírták már előttem, hogy miért lenne indokolt tiltani/nerfelni, én ismét azt emelném ki: azért, mert ez a lap így lett tesztelve (ti. hogy saját magát nem tudja visszavenni).

"Véleményem szerint a hibákat nem mentegetni kell, hanem helyrehozni" - (ez egy Jani-féle szuper bölcsesség ).
 
Bocs, de így hogy mondod: mennyi ény van egy tűz ill. villám pakliban? ergó meg van a besorolása, nem gond ha azokat zavarja
 
Nem is érvelni kéne hanem betiltani végre azt a fost.
 
A teknős nem csak a sima kontrollt meg a gyüjtögent zavarja.
Hanem pl ezeket is:
bármijen tűz vagy villám pakli, köderdő vagy más ködpaklik,klaszikus járj, éjfattyas járj, Mindenféle nagylényes pakli ne feledjűk hogy 1 vp-s ősmágiás leszedés is.
sokal inkább kéne tiltani a teknőst mint a kétségbeesést kellet volna.
 
"csak azok szavazzanak, akik tudnak jatszani" na ez eleg LOL. Hany profi pont kene, hogy szavazati jogod legyen? Vagy hany megvasarolt pakli? Hany lejatszott meccs? Ha nem ersz ra felutazni nagy versenyekre, akkor nem vagy jo jatekos? Pfff...

Amugy most par hetig megint nem probalok ervelni ezugyben, ugysem lehet nyugodtan.
 
Hello,

Kezd egy kicsit elharapódzni ez a vita.
Én úgy érzem egész egyszerűen megoldaná a szánalmas teki és a többi elrontott lap problémáját is a nerfelés. Ezt ki lehetne írni a versenykiírásoknál a tiltott lapok sor alá. Pl.:

Nerfelt lapok: Szánalmas teknős: horgony. Életadó: képessége S2. Dalnok/barna dal: háló/ egy körben max. 2-szer játszható ki.
Aki jár versenyre az elolvassa. Otthon meg lehet elmerombolni is...

De ha ez nem tetszik, valami oknál fogva akkor még mindig lehetne (kellene) csinálni egy olyan szavazást, ahol csak a minimum x profi ponttal rendelkezők szavazhatnak az adott lap tiltásáról. (x ~ 2)

Üdv: Kyb
 
"Sok varázslatos kontroll" nemár esküszöm mintha galambot olvasnám... edra trinigan (raia kontrollhorda?) Fluxistigmabéklyós csoda (teljesség igenye nelkul) nehogymár egy kalap alá kerüljön


És van még akkor a soklényes dekk és köszönjük

Node teki: nem használtam kijövetele óta 1x sem és össz egyszer rakott el szóval talán sikeresen elkerültem, én egyáltalán nem érzem indokoltnak a tiltását de az, hogy ennyien és ennyire igen, elgondolkodtató...
 
Erről csak ennyi jut eszembe...

https://www.youtube.com/watch?v=clKi92j6eLE
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.