Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Árnyékdémon
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Egy jottányit sötétebb helyre érkeztél, pedig a fáklyád fénye ugyanúgy világít? Kihegyezett füllel is alig hallható dühödt szuszogás nesze tölti be a teret? Két vörösen izzó szempár mered rád a labirintus távolabbi sötétjéből? A jelek arra utalnak, csak pillanatok kérdése, és rád ront az árnyak démona." - részlet az Encyclopedia Fantasia árnyékdémonokról szóló részéből
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
Jah, akkor mi mirroroztunk, amikor te nyertél, én kikaptam és fordítva .

Legközelebb inkább legyen egyikünknek 5 győzelme, másikunknak 5 veresége és a végén felezünk
 
Hello,

Bubu: csak 3 vereséget. :P
A végén Klujbert is elvertem 3:0-ra.
DK és Nagy Robi ellen, 1:1 után a topdeckelés döntött, (mindketten kétszer kezdtek). Egyedül Erdős Viktor vámpírjai ellen nem volt esélyem sem.

Üdv: Szabolcs
 
Akkor én is írok egy kis beszámolót a tegnapi draftról.
Az 4-es asztalhoz sikerült ülnöm, ami így nézett ki.
Tőlem balra: Bartus Gergely, Makó Gergely, Egyed Dávid, Jancsár János, Várnai Péter, Csík János, Pásztor Szablocs.
Rögtön az első pakliban jött egy Lélekgyűjtő pálca, ami miatt már bele is mentem egy színbe, amit eredtileg nem akartam szedni. Az első körben még kiszedtem 2 Jeanston-t, 3 Nekromanta csontbűvölőt feketéből valamint még elkezdtem a kéket és barnát szedni, majd miután láttam, hogy a rhatt eléggé körbejár kivettem 3 Eklektikus ganüidet, meg 2 Citrin fókuszkristályt is valamint nagy meglepetésre egy Ezer világ őre is hozzám jutott.
A világégésben eléggé gitt ritkák jöttek (Chara-din temploma és Gyémántgólem) így mondván, hogy az eredeti tervem vámpír deck volt kivettem egy Valdimart hátha jön még a vámpír srácokból... nem jöttek. Második lapnak már is Zinthurg börtönőrt kaptam, amivel a piros is bekerült a deckbe, főleg, hogy később jött egy Quwarg gyújtogató is. Világégésből még összeszorgoskodtam 1 Nyolcadik csapást és 2-2 Ganüid extrapolátort, Ganüid nihilumot és Ganüid terminátort... szóval eldöntöttem.. ganüid deckem lesz. Kiszedtem még 3 Zarándokot is amiből hihetetlen módon még az utolsó 3 vagy 4 lapból is jött egy.
A harmadik kiegben már is first pickeltem egy Vén Arfmát... majd kaptam egy Quwarg hangyabűvölőt. Összejött még itt 4 Sylvana, még 1-1 Citrin fóki és Eklektikus.

Végül így nézett ki az eredeti deck:

4 Eklektikus ganüid
2 Ganüid nihilum
2 Ganüid extrapolátor
2 Ganüid terminátor
1 Ganüid pszeudopacifikátor
3 Citrin fókuszkristály
1 Ametiszt fókuszkristály
1 Időörvény
1 Nyolcadik csapás
1 Ezer világ őre
1 Vén arfma

2 Jeanston, a hatodik
1 Valdimar
1 Lélekgyűjtő pálca
1 Kő alatt lapuló krabber
1 Áramló krabber

1 Zinthurg börtönőr
1 Quwarg hangyabűvölő
1 Quwarg gyújtogató

4 Sylvana
3 Zarándok

Amiket sideként berakosgattam:
3 Nekromanta csontbűvölő ( 2 később végleg bekerült a deckbe)
2 Lovas stratéga
1 Ébenfekete sárkány
1 Ősi tűz

Szóval ezzel a deckel vágtam neki a versenynek.

1. Csík János
Hordajellegű paklit szedett, amik ellen alapvetően viszonylag jónak éreztem magam. Az is segített, hogy kicsit szedett-vedett deckje volt mert nem figyelt oda rendesen és a válogatás sorrendje is bezavarta. ( A verseny végére azért kiforrott a paklija 5/3-at nyert) Nem voltak annyira nehéz meccsek... nem azért mert rossz játékos lenne.. hanem csak nagyon zavarta az Eklektikus ganüid meg hogy mindháromszor a második körben érkezett az EVŐ.
3-0

2. Várnai Péter
Extrém kb 50 lapos deckje volt sok-sok nekronos lappal.
Elsőt én kezdhettem. Miután hosszasan gondolkodtam átadjam-e a kezdést inkább kezdtem és leraktam egy Ganüid extrapolátort, hogy a háló kicsit akadályozza, majd passzoltam. Első kör Goblin berzerker + Okulüpaj robbanó gömbje. Nem éreztem, hogy jól állnék.
Második köröm abból állt, hogy kiraktam egy Zarándokot majd passzoltam. Ő is kirakott egy lényt ütött passzolt. És innentől már megfordíthatatlan lett a meccs számára, mert jött két Eklektikus, akik lezúzták a srácokat a posztban, majd a Zarándok mana termelése miatt érkezett EVŐ, a csontokból pedig 2 Citrin fókuszkristály, akik hosszú távon hatalmas előnyt termelnek.
A másodikban ő kezdett egy Goblin berzerkerrel, aminek hála a második körére egész szépen le is ütött, ám megint jött a Zarándok+ Eklektikus.
A harmadik is hasonlóan zajlott le.
3-0

3. Abbas Krisztián
Szirénes mágusiskola decket szedett ki.
Elsőben első körében kirakta a kezét... Mágusiskola 1.szint, Szirén lányka, Mágusiskola 3 as szint és egy Halálos morf...
Mivel én kezdtem így 3 manából leraktam egy Zarándokot és egy Eklektikust, hogy kicsit becsoffadjon az a 3 as szint, meg az a morf.
Következő körét elpasszolta.. jöttem és 4 manából letéptem az asztalát egy Nyolcadik csapással.
A második meccsen nagyon rosszul jöttek a lapok és a harmadik meccsen 1-1-es állásnál nagyot hibáztam, amikor nem áldoztam fel az Eklektikus ganüidemet Ametiszt fókuszkristálynak.. így ő egy szirén lánykával elvette. Itt lejárt az idő, valszeg nagyobb esély volt arra, hogy onnan már megfordítja a meccset, de még én is húzhattam volna leszedést az ellopott ganüidre ami eléggé zavarta a Zarándokot, meg a Citrin fókit. Szóval annyira nem búslakodtam az x miatt. Krisztiánnal, amúgy is mindig döntetlent játszunk.
1.5-1.5

4. Molnár Ferenc
Tűz deckje volt... kb 8-10 Shomori, 5 Aranyforrás, 3-4 Keresés lángja, 2-3 Főnix fióka, Energizáció, Tigrissárkány, Damarthil hercegnő... meleg deckje volt el kell ismerni.
Elsőben sansztalan voltam... jött 4 Aranyforrás és hiába volt 2 Zarándokom, 1 Lélekgyűjtő pálcám és 2 Citrin fókim gyógyulni, kilőtt.
Másodikban picit gyengébben húzott 2 Shomori és 2 Keresés lángja. Persze itt is meghaltam volna, de feljöttek a varikánterek.. KALK, Quwarg, Ébenfekete... szóval nehezen de sikerült hoznom.. Zarándok itt is sokat számított.
Harmadikban előállt az állóháború..ő mindig kilőtte a lényeimet én meg Citrinnel tartottam a lapelőnyt. Végül a Főnix fiókák miatt kifogyott a paklija... utolsó percben már csak 3 Aranyforrása volt az asztalon és se kéz se pakli. Nálam volt 2 Jeanston az asztalon, tehát megtudtam volna oldani a gyógyulását, de lejárt az idő. Viszont MoFe iszonyat rendes volt és odaadta.
2-1

5. Erdős Viktor
A döntőben Viktor vámpíros paklijával játszottam.
Az elsőben megsikerült csinálni a második körös Jeanston + Valdimar kombót, ami el is döntötte a meccset, de erről amúgy készült videó.
Másodikban elb..tam kicsit. Ő kezdett passzolt én kiraktam a körében egy Extrapolátort, majd az első körömben Vén Arfmát. nos, nem kellett volna... bánatomra egy manából leszedte az életét, majd ellopta egy szirén lánykával, majd kirakott egy Krabbert. Az Arfmát még visszatudtam menteni egy Időörvénnyel, de a következő körös Óriásvarány eldöntötte a meccset.
Jöhetett a döntő a döntőben.
Viktornál terültek a krabberek meg Jeanstonok, de ezek nem sokat érnek ha van az asztalon 2 Eklektikus ganüid, egy Quwarg gyújtogató és egy EVŐ (nem viszi a szirén császárnő) akik szépen csipegetik a lapokat lefele. Így sikerült felőrölnöm a kis gané srácokkal.
2-1

Második asztalon Ákos nyert így köztünk dőlt el a nyertes sorsa (mindketten 13-13 ponttal álltunk), végül a bucholtz nekem kedvezett.
Szóval kis szerencsével és remélhetőleg némi játéktudással sikerült megnyerni a versenyt, valamint kijutni a nemzetire.

Iszonyat verseny volt!
 
Nos, akkor egy beszámoló a tegnapi draftról.

32-en voltunk, ami elég szép létszám és pont kijött a 4 db nyolcfős asztal. Sok koncepció volt a fejemben, a pécsi tapasztalatokat alapul véve egy tárgyas vonalat nem éreztem olyan rossznak, de egy morfos-hordás vagy valamilyen etnikum-deck is számításba jöhetett. Bontottam az első kieget, abból rögtön kiszedtem egy Viharisten jelét, a következő 3 kiegben azonban nem nagyon volt ehhez a koncepcióhoz életképes lap, morfokat és 1-2 erősnek tűnő lapot szedtem ki, Citrin fókuszkristályokat ott hagytam, hogy vajon mennek-e egy kört. Később még egy Viharisten jelét kiszedtem, valamint egy Animált csapdát is. A Kristályok is benn maradtak, viszont más tárgyas lapok láttam, hogy kiesnek, tudtam, nem egyedül vagyok, aki érdeklődik a tárgyas vonal iránt. De most már nincs visszaút. A végefele Goblinokat és moa ellátmányozókat szedtem, kell a csont is. A Világégésben nem voltam rossz, mert sikerült egy Opál fókuszkristályt és egy Kristályőrt s kiszednem, valamint két ametiszt kristályt is, viszont pár kristályt kiszedtek előlem, még 2 Kristály volt, amit elengedtem, de már nem kaptam vissza. De azért nem volt rossz. A harmadik csomag nagyszerű volt, 5 Viharisten jelét szedtem ki, plusz még egy Animált csapdát, de volt Rughar varázskönyve is. Végülis így alakult a paklim

7 Viharisten jele
2 Animált csapda
2 Citrin fókusztkristály
2 Ametiszt fókuszkristály
1 Opál fókuszkristály
1 Kristályőr
1 Rughar varázskönyve
3 Energiapréselés
1 Mágiapróba
1 Zinthurg börtönőr
3 Moa ellátmányozó
1 Moa agymosó
2 Goblin berzerker
1 Dharosz ideje
2 Hegyi góliát
1 Szökőkút
2 Altató köd
1 Köd gyermeke
1 Harci induló

1. forduló: Pásztor Szabolcs őshangyás-Sheran küldetésés deckje. Egész egyszerűen hihetetlen volt, ami produkált. Az első meccsen ugyan gyorsan kiterültem, de egy Végső pusztítással helyretett, majd Mágusiskolákkal és őshangyákkal egy olyan terülést produkált, hogy kb. egy kör alatt 8-9 lapot húzott innen totál sansztalan voltam ellene. Második meccsen az elején kristálypalota, végigpörgeti, Sheran küldetés, majd két szirén kurtizánnal kezdett el pörögni. Próbáltam letenni a Viharisten jeléket, de őshangya lékebúvárokkal rendre megállította őket. Harmadik meccsen a terülése után egy hegyi góliát azért rendesen helyre tette, de a topdeckelés megint neki kedvezett. Az egészben az számomra a döbbenetes, hogy Szabolcs ez a kör után tudtommal 4 vereséget produkált...ennyire jól jött volna ki ellenem a paklija?
0-3


2. forduló: Csernus Gábor, tüzes direktsebző pakli. Első mérkőzésen nem volt igazán jó húzásom, a Goblin berzerkeremet hamar megoldotta, jött a Főnix fióka, igaz egy köd gyermeke szépen eléállt. A küzdelem szoros volt, de egy végső pusztítással produkált egy tömegmészárlást, azt követően pedig szétlőtt kézből. Második meccsen az elején moa ellátmányozó és Animált csapda révén el tudtam indulni, Gábornak két körébe telt, mire megoldotta a csapdámat. Ezúttal egy lényesebb vonal jött ki nála is, ami viszont nekem segített, ugyanis egy Hegyi góliáttal szép asztalpucolást tudtam produkálni. Ezt követően a bedrágítás miatt már nem tudott eleget lőni. Harmadik meccsen mindketten hibáztunk egy kisebbet. Én az első körben kihoztam egy Köd gyermeke-Kristályőr-Citrin kristály triót, de a másodikban először csontot termeltem az őrrel és aztán kerestem...volna, de addigra már volt manája a leszedéshez. A Ctirin kristály ezzel együtt is komoly előnyt termelt nekem, miközben két goblin rendíthetlenül ütögetett, Gábor meg nem figyelt oda, hogy a goblinok 0/0-ásak, tehát keresés lángokkal megölhette volna őket. Végül megint jött a hegyi góliát, letakarította az asztalt, és befejezte a munkát.


3. forduló: Kecskeméthy Zsolt, kalandozó pakli, kalandozók védőszentje. Két terülő deck csatája és mindkettő elég szépen kiterült az elején,ő zarándokokkal és gnóm provokatőrökkel, meg Sylvanákkal, én Viharisten jelékre játszottam. Kijött nála egy Stratéga, ami után inkább harc inudlóztam, és jött a dilemma. Volt az asztalomon 1 Kristály és 2 jel, ezzel lövök 10-et. köv. körben még 10-et, de ezt még gond nélkül visszagyógyítja a Zarándokokkal. Viszont, ha nincs azonnalija és én behúzok egy kincses lapot, akkor köv. körben kirakom a kezemben lévő harmadik viharisten jelét is, és megölöm. Vagy inkább menjek rá a lényekre, amíg nem tud gyógyítani az induló miatta? Miután a stratégia kapott egy szivárványköpenyt, a kérdés eldőlt, nekimentem a Zsoltnak, húztam kincsen lapot, nyertem. Második körben extrém jó terülésem volt, hamar kijött 3 jel is, a zarándokát meg mágiapróbáztam. Harmadik meccsen az elején bepróbálkozott egy dharosszal, én a Kristályos vonalat húztam fel, pár körig állóháború zajlott, főleg, mert neki két aranyforrása volt, gondolkodtam, hogy öljem meg, aztán eszembe jutott, hogy nem is muszáj megölnöm, ha a viharisten jelékkel, a lényeire megyek, akkor a kb. 10 laposra csökkenő deckje hamar kimerül. Végülis ezt tettem, amiben Góliát megint sokat segített. Igazából meg is ölhettem volna, de nem figyeltem oda. De így is meglett.
3-0


4. forduló: Egyed Dávid, nemzeti visszavágó . Ő morfos-hordás-antmágiás deckel játszott, amennyire meg tudtam ítélni, hamar be is indult, meg kell hagyni, én pedig igyekeztem Viharisten jelékkel ritkítani a hordájának a sorait. Aranyforrással masszívan gyógyult, miközben két alkalommal is megsemmisítő csapást tett ki, de mindkettőt le tudtam counterelni a Rughar könyvvel és a Zinthurg börtönőrrel. Ugyanakkor nagyon kevés ép-m maradt, ő pedig fel tudott húzni egy manóodut, arra játszottam, hogy próbáltam leszedni a lapjait, és azonnal dobatni az Opál kristállyal, csakhogy egyedül volt a játékban. Végül eljutottunk oda, hogy volt nála egy áldozat, 4 ép-m vlt, ha 3-ból nem dobatom el, ő nyert, ez nyilván nem sikerült. Második meccsen énnekem volt jó húzásom, a tárgyaim és a Citrin kristályaim hamar megjelentek, ugyanakkor az animált csapdám egy szirén lányka áldozatául esett, amire egy altató köd volt a válaszom, később meg egy hegyi góliát, A háló, a góliát és a 2 Viharisten jel mellett már nem volt sansza. Harmadik meccsen elég jól indultam, Goblin berzerker, Viharisten jel, és aztán jött a nagy dlemma...rátett volna Dév egy szirvárányköpenyt a Goblinomra, mivel ha forrásimmunis, akkor a saját képessége után nem kapja meg az 5/2-t, így meghal, a csontból meg köv. körben lelövi a jelemet. De végül a bírói döntés az volt, hogy a lény saját magának Ép-t adó képessége nem forrás. Engedtem, hogy Dév visszacsinálja a körét az elejétől, de így is azt mondom, ezen dőlt el a meccs. Moa agymosót tettem ki a következő körében, majd ellátmányozót és még egy jelet, amiket ő Megsemmisítő csapással szedett le. Igyekeztem, az aranyforrása ellenére, minél többet ütni, nem volt már sok ép-je, mialatt a hálóra és a leszedéseimre építettem, felépített megint egy odút, de ekkor altató ködöztem egyet, majd a lényözöne Góliát áldozatává vált. Innentől bár sok lapja volt, Áldozata nem volt, a Háló és a Góliát együtt meg eldöntötte a meccset. Viszont itt most megjelent egy olyan szabálykérdés, amely tisztázása feltétlen szükséges a jövőre nézve.
2-1


5. forduló: Gáspár Tomi ellen, direktsebző pakli. Az első meccsen az elején sikerült egy Citrin kristályt kitennem, és pár tárgyat, de az aranyforrásai miatt ölésre kb. semmi esélyem nem volt. Ő viszont egy kör alatt lőtt baromi sokat. -1-re vitt le, de Altató köddel felgyógyítottam maga. Köv. körben citrin kristállyal gyógyítottam magamon, 4 ép-m volt, keresés lángjával hozott Ősi tüzet és lecounterelte, a Börtönőrömet, megint 0 Ép-m volt...még egy Altató köd. Volt még egy kineportja, amit kitett...Hegyi góliát...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Jó, ez persze inkább csak fájdalmas volt, mint extrém mák, hiszen a deckem kb. 40%-ával bevihette volna a 2 ép-s sebzést. Lényegét tekintve mindegy volt. Második meccsen talán egy picit én is hibáztam, mivel folyamatosan kértem a lapot a citrin kristályomra, és nem hagytam ott gyógyulásra, de nem hittem volna, hogy amikor nekem 13 ép-m van, countereltem egy lapját és neki 1 azaz egy manája van, akkor meg tud ölni. De a 3 Shomori tűzmágia (egyiket kereste Lánggal) picit mást gondolt a dologról. Harmadik meccsen mutattam egy szép terülést és nyertem is.
1-2


Összességében kicsit sajnáltam, hogy nem sikerült az 5-ből 4, de jól éreztem magam, nem voltak rossz meccseim, igazából a Szabi ellenieket sajnálom nagyon. Draftolni meg továbbra is imádok
 
Nagy gart srácok!!!
 
Behós amatőr faj végeredmény:

1. Sziklai Krisztián / Rox nekromanta
2. Kalugyer Roland / Semleges csatamező drakolder
3. Kállai Máté / Fókusz meglelése + Átkozott drakolder
4. Moldován Péter / A bőség zavara + Átkozott manó

Iszonyat verseny volt!
 
Playmatot sajna 8000-ért gyártanának Magyarországon, de ezt már kivesèztük a FB fórumban. Most másfajta megoldást keresek, csak előbb idöt kell valahonnan lopni...
Ui.: Időnyerőt keresek olcsón 5-ösével.
 
Nagyon dicséretes, hogy több gyerekkel is foglalkozol, és szeretik a HKK-t. Az a legfontosabb, hogy szívesen játszanak, örömüket lelik benne.
Sikerélmény és tapasztalatszerzés céljából mindenképp javaslom a kezdő versenyeket (gondolom, a pénteki nap nem túl jó, de talán egy-egy szombati Behós, esetleg mindjárt a márciusi...) ill. a helyi versenyek is jók lehetnek. Ti merrefelé is laktok?

ui. a playmat dologgal van valami fejlemény?

köszi mindent
Balázs
 
A személyeskedés irányába ne menjünk el pls, ha lehetséges.
 
Látom Nika van egy kis gond a szövegértéssel. Az atya nem azt írta, hogy senki nem szán időt a hobbijára, hanem hogy nem tudnak közös időpontot egyeztetni.
Egyébként meg, milyen alapon szólsz be arra, hogy a gyerekek szülei mire engednek nekik időt????
Szülő vagy talán te is, kompetens a témában?
Az, hogy te meg általánosban edzés mellett szántál időt a kártyára, úgy hogy a segged alá volt tolva minden, nem kellett idegeskedned egy csomó szaron, mert a szüleid oldották meg helyetted...hát gratula, nagy ember vagy.
 
Én nem mondtam senkire h jó vagy rossz ahogy Rád sem. Csak a suli egy "gyereknél" ne legyen kifogás,szerintem. Ha valakinek van egy hobbija,amit szeret,arra tud szánni időt. Én anno általánosban heti 5edzésre jártam,nem tanultam rosszul,mègis volt időm kártyázni. Az már más,h "felsőbb segítség" nélkül max 1-1 versenyen mertem elindulni anno,mert egyszerűen nem voltak olyan jó lapjaim
 
A suliidő hogy jön ide? Úgy, barátom, hogy a gyerekek h-p 0800-1600 iskolában vannak, aztán már se kedvük, se erejük nincs már gyakorolni. Hètvègèn meg kell küzdeni a családi programokkal èpp úgy, mint a plébániaiakkal, (mert ugye vannak azok is) a településiekkel és persze ha versenyre megyünk, akkor a távolsággal. Egyszerűen amikor én "ráérek" (ez vicces volt, mert az is ritkán van, általában 1900 után), akkor ők nem. Amikor pedig már ők ráérnek, akkor pedig én nem. Egyedül a vasárnap délutánok szabadabbak, de akkor már túl vagyunk ugye a versenyen... Úgyhogy meg kell várnom a nyarat ahhoz, hogy a csapat életképes legyen.
Ha rossz mentornak tartasz, akkor legyél jobb mentor...
 
A zsinórban 3.adik ingyenes blogosra (előző 2 best amatőr+ az eslő free miatt) YOLO barna lépéselőnyös deckel mentem. Elemzést nincs sok értelme írni, a koncepció lényege a második körös nyerés volt ami kb egyszer jött össze. Összeraktam gnómot (glion-gnómlak) de gondoltam győzelem vagy pofáraesés. Így is élveztem és egy kellemes szombati napot tudhattam be. a meta elég érdekes volt hoki hatalom korlát mellett, a zöld egyértelmű volt a méreg /teki miatt, a fókuszkristály engem személy szerint nem lepett meg, mivel az összes rhatt és 90%ban gyngy , egy lépéselőnnyel tud szép dolgokat művelni, személyes kedvencem az krabber gyűjtőgen volt, ami életadóval háló mellett szétterült. Kíváncsian várom milyen lesz a kövi blogos/Dungeonos.
 
A szombati blogos korlátozott egyszínűre Chara-din Lépéselőnyös, zanszilánkokra és thargodanokra épülő paklival mentem. A pakli lényege némi tokengenerálás melletti minél gyorsabb és nagyobb böszme thargodanok kihozása volt, amit zsz-os spoilerekkel támogattam meg. A 0. körös Neuroblaszt, vagy az első körös maxos A sötétség gyermeke, izmos Fekélyes thargodan, vagy akár Áldozat az ősi isteneknek mind reálisan kijöttek a Lépéselőnynek hála, és a drágításra is fel voltam készülve alapból 12 ősmágiás lappal. A side összeállításra kevesebb időm jutott, és túl későn estek le olyan apróságok, mint pl. hogy csak 1 Álomfalóval fogok játszani. BTW ezúton is köszönöm a kölcsönlapokat Nagy Balázsnak és Szolcsánszki Balázsnak.

1. forduló Abbas Krisztián (Fairlight Életenergia)

A 30 ÉP nem zavart, a laphátrány egy kicsit jobban. Krisztián good stuff összeállítással játszott némi villámszinergiával és Aranytigris kombókkal. Az első meccsen volt egy olyan pont, ahol már tudtam, hogy elég keresést tolt el ahhoz, hogy köv. körben megérkezhessen a végtelenes Alvó drakolder, úgyhogy a rushra helyeztem a hangsúlyt, ütöttem 13-at 3 lénnyel, akiken volt összesen 5 izom, gondoltam, még ha le is tépi az asztalomat, tudok megint ennyit ütni majd. Jött is a tigris, a következő lap pedig legnagyobb meglepetésemre az 1996-os Rius kacagása volt, amire eldobtam a paklimat, eztán jött az alvó, és sajnos az izomra már nem tudtam húzni, úgyhogy nem vollt kiút. Side után már jobbnak láttam az esélyeimet, egy jókor érkező Xenó lárva kánterelése és hálója is igencsak zavarta Kriszt, majd jött az Áldozat is, ami után a thargodan verőbrigád gyorsan lecsavarta a 30 ÉP-t. A harmadik meccs fordulatos volt, kánterekkel, leszedésekkel, erőforrásokkal és dobatásokkal tűzdelve, pont létrejött egy Áldozatom, amikor lejárt az idő, sajnos nem tudtuk befejezni, így x lett.

2. forduló Kakukk Róbert (Rhatt Felkészülés)

Felkészülésről először azt hittem, hogy orgling paklival állok szemben, ez viszont egy blokkolós összeállítás volt. Amikor kezdtem és az 1. körben tudtam volna 6-8-at ütni, akkor rá is jöttem, hogy zavar a szabálylap. Próbáltam leszedegetni meg dobatni, egy jókor érkező Okulüpaj is sokat segített, aztán Robi mégiscsak leblokkolt nullára. Gond egy szál se, kinek kell mana? Jött a Neuroblaszt, Áldozat, Fekélyes thargodan, és sikerült zanszilánkokból megnyernem a meccset. Második meccs elég hamar eldőlt, sikerült behúznom az 1 darab Álomfalót, ami után nem sok esélye volt a Rhatt decknek. Harmadikban pedig majdnem ugyanez történt, csak ott Ősi legendákkal kerestem ki a pakligyilkost, de Robi is keresett még előtte rá Bomtarral egy Kegyetlen napot, úgyhogy egy ideig ment a patthelyzet, aztán érkezett az öreg avatár, és onnantól nem volt gond.

3. forduló Sziklai Krisztián (Sheran zöld követővel)

A mérgező pakli ellen tudtam, hogy csak egy esélyem van, le kell gyorsulnom, és ehhez valószínűleg követő-törés szükséges. Itt hatalmas hibát követtem el rögtön kezdésből. Valamiért úgy gondoltam, hogy a követőlövés után elég kijátszanom a CHD oltárt, hogy megnézzem a kezét, ahol 1-1 Manaszövő, Eleven méreg, Mérges puffancs és Fetus volt. Ez még mindig nem volt 100% bukó, gyorsan kiraktam még 2 chd lapot és dobattam az oltárral... Timera sajnos nem állt mellém, úgyhogy ezt gyorsan be is buktam. Második meccset Krisztián kezdte, itt követőlövésre esélyem se volt, és le is pörgött úgy, ahogy ez egy formátumesélyes paklitól illik. Harmadikat kezdtem, és úgy voltam vele, hogy YOLO elég az a 6 ÉP! Be is jött a számításom, és sikerült jobban kipörögnöm, külön öröm volt, amikor a végső döfést a direkt ellene berakott Halálos kórral vittem be.

4. forduló Bartus Gergely (Leah 3 Erdő + Ákozott)

Nem volt túl nehéz kitalálni, hogy Barti köderdőt rejtett e 4 narancs lap mögé. Első meccsen egy jó darabig harcoltuk a Mhorg sereg megzavarodása és sokasodása a Ködben c. játékot, de Barti jobban bírta erőforrással, így itt ki is kaptam. A második játékban viszonylag hamar érkezett egy Dúvad. Aztán még egy. Az pedig bebizonyosodott, hogy a köderdő nagyon nem csípi a Dúvadot, mondhatni 1 lapként kiszedi a dekket. 1-1 után a harmadik meccset Barti kezdte, és jól is húzott a Ködmangóval, csakhogy nálam meg Dúvad volt kezdőkézre. Középjátékban érkezett még egy fullos Okulüpaj, az utolsó körben pedig Taraon védte be a csapatot. Hozzátenném még, hogy többször is figyelmetlen voltam, volt pár benézésem, és Barti nagyon higgadtan, jófej módon kezelte az egészet, úgyhogy ezt köszönöm még egyszer.

5. Elekes Gábor (Elenios 3 Erdő + Átkozott)

Elekes urat már sikerült kifigyelni, és tudtam, hogy kék szirénekkel állok szemben. A drágítás nem is annyira zavart, mint ellenfelem koncepciója, ugyanis csak lényekkel tudtam nyerni, és meg kellett indulni a paklival akkor is, ha tudtam, hogy vérszomjas thargodanjaim könnyen átcsábulnak az alulöltözött vízi népek láttán. Első meccsen sikerült elég tempósan kezdeni, mondhatni lehordáztam. A másodikon végig éreztem, hogy leküzdhetetlen tempóhátrányban vagyok, és ha ez így megy tovább, akkor nem lesz idő a 3. meccsre, ikszelni meg nem akartam, úgyhogy a meccs közepén be is dobtam. A harmadikban megintcsak sikerült kezdeni, ráadásul nem is rossz kezdőkézzel, húztam Kristálypalotát és Dúvadot is. Előszöt letettem a palotát, aztán elkezdtem vacillálni: mi van, ha pont behúzta kezdőkézből 1 lapra a Lélektranszportálást, azt mégse kéne, hogy védekezésből ellője. Aztán úgy voltam vele, ugyan, mi az esélye, hát meg is kaptam. Ezután amíg ellenfelem a Kristálypalotáim beáldozására kényszerített körönként, addig kifért nálam egy Sugárzó ősanyag, ami el is kezdte Gábor manáját csócsálni. Az ellopott Dúvadot le kellett tekerni egy ORG-gal, így megint lett csont manát buktatni. Már kezdtem megragadni a tempóelőnyt, és kiépülni amennyire tudtam, amikor egy gonosz Álomvilág érkezése lassította tovább a helyzetet. Erre én is húztam egy megváltó papírt, az Álomfaló ugyanis nem csak a lapjait kapcsolja ki, de az álmosodó thargodanokat is harckészebbé tudja tenni a jelzők lefújásával. Erre a túloldalról is érkezett egy iszonyat topdekk Deego személyében. A két monszter nem tudott mit kezdeni egymással, csak a paklim égett folyamatosan a jelzőszedés miatt, úgyhogy mire összegyűlt a manám egy pörgős körre, pont lejárt az idő. Ezt azért sajnálom, mert pont abban a körben jött nálam 2 CHD oltár, amikre már manát is kaphattam, Gá! + templom, még egy áldozat is kifért volna, sőt Deegot is leszedhettem volna, de abban a körben már nem tudtam nyerni. Így sajnos meglett a 2. döntetlenem.

6. forduló Dömény Balázs (Leah Zarknod börtönében)

Böriről xenókra tippeltem, de egy valószínűtlen krabber-lovas koalícióval kerültem szembe az Életadó vezetésével. Ez volt az egyetlen olyan forduló, amit az esélytelenek nyugalmával játszottam végig, a húzás letiltása zavart is, bár Balázs volt olyan korrekt, hogy megengedte, hogy döntsek arról, hogy Fertőzött szentélyre, vagy épp izomjelzőkre a Lépéselőny miatt ne kapjak manát, vagy a börtön miatt ne húzzak. Side után is csak a Sötét elf úrnővel volt egy halvány esélyem, de ezt sem sikerült időben felhúzni, meg hát 3-ból kétszer megkaptam a 2. körös Őrző lordot, ami mellett nem tudtam időben terminálni a játékot. Szimpi pakli volt egyébként, csak hát az Életadó ugye undorító, főleg a krabberek hálója melletti pörgéssel.


Így végül 2-2-2 lett a vége, egy kevésbé trehány side-dal és jobb odafigyeléssel azt hiszem a jobb eredmény is benne volt a pakliban, de egyébként hangulatos verseny volt, meg szeretek is ezzel a paklival játszani. A zanszilánkok összekukázása, a tempóelőny lapelőnyre váltása, az első körös pörgések, meg úgy egyáltalán a "mennek gyakni a nagydarab thargodanok előre" játékstílus élvezetes volt ebben a kevésbé reaktív metában. Szóval máskor is jöhet ez a format, csak a tiltólistát kell majd meghegeszteni.
 
A suliidő hogyan jön ide? Amúgy a meta-elemzéshez nem kell "nagyvárosban" lakni Meg kell nézni pl itt,h miket használtak egyszínűn,mi rakható erre össze,és kirajzolódik az a 6-7 pakli,ami többségében lesz
 
Lakj te is a világ végén, és majd máshogy látod te is a dolgokat talán, barátom. Amúgy pedig ugye suliidő van...
 
Bátor dolog a mentorálás, ha maga a mentor sem látja át, amit neki kéne megmutatni...
 
gyűjtőgen, rox, sárga arochos hoki, fekete vagy lila bilincs is vállalható a tokentermelős követők hiányában talán nem szedik úgy szét, kék követős szirének, ork horda.
ezek simán vállalhatóak szerintem ezen a formátumon és simán lehet, hogy kihagytam valamit.+ ott van még a teki, mérgező is.
a fókuszkristály meg meglepetés(?) dekknek tekinthető.
 
Mert, van meta a zöld decken kívül? Vagy csak én vagyok naiv ezek szerint? Nekem is van még mit tanulnom, de ha én is tudnék minden héten versenyre menni a legjobbak ellen, biztos jobban menne. Ha csak gyngy lett volna vagy hagyi, akkor lehetett volna egy normális metával számolni, de ez a 10+5 ritka megtaposott minden elgondolást a fejemben. Ki gondolta volna, hogy a fókik hoznak egy vesrenyt?
Amúgy jó verseny volt, csak ezt a mókafaktort gyűlölöm, amikor a véletlen odateszi magát.
Gratula mindenkinek, és persze még egyszer köszönet azoknak, akik (így vagy úgy) támogatták a kezdőket.
 
Az Arochostól nem elbúcsúzni akarok hanem megújulást várok tőle. És aki Arochossal ment annak jelzem jövök neki egy sörrel. .-)) Üdv: papa
 
Nem lehet mindenki kalóz!
 
Lehet, hogy az a gond , hogy meta volt, csak a meta elemzése maradt el.

 
Ezeket én se értem... Ez hogyan miért Zsolt atya?...
 
"No meta, mert az minek"

"de ugye a formátum egy szánalom..."

Grat.
 
Élménybeszámoló a 2015-03-14-i dungeon béli egyszín extráról.

Egyrészt a formátum maga egy vacak. No meta, mert az minek, a lapkészlet ugye számít (hol van a Sheran oltárom???), meg persze tesztelni nem árt.
Másrészt most inkább a srácok készítésére koncentrálnék. Mert ugye a mentoroltjaim mindhárman ott voltak, és lehetőségeikhez mérten állták a sarat. A végén inkább csak az élmény maradt ugyebár, de az örök.

Mészáros Máté - Fehér kalandozók Lépéselőnnyel és Kalandozók védőszentjével
(23/45)

Igazából csak felvetettem neki az ötletet, ő pedig rábólintott. Magunk elé vettük a fehér mappát és végiglapozgattuk. Shelma páternél felcsillant a szeme és azt mondta, hogy ez kell neki! Fehér legyen. Gondolkodtunk még a Rhatt kaller hordában, de az nem került kipróbálásra. (talán jobban pörgött volna a Halafir miatt, és gyorsabban ütött volna többet Nadine méreteinek köszönhetően) Hiszen a végén csak győzött a fehér sor. Zokneenho és Crimson, sok-sok lopás, és néhány első körös Shelma megmutatta, hogy lopni néha jó, hiába is van itt az a bizonyos parancs...
Máté végül is a legjobb kezdő díját vihette haza, ami egy nagykieget jelentett neki (Batkamanó-Jég bogyola). Meg volt elégedve magával, én is vele. Látszik, hogy kell még neki a tapasztalat, s bár jól pörgette a papírokat (4-ik asztal?? WTH???), de van még azért... "Much to learn you still have...!"
Esélyes gyerek, de ugye a formátum egy szánalom...

Radócz Bence - Motyogók és Préselés Motyogó kultivátorral és Manaáramlással
(34/45)

Próbából dobtam össze neki ezt a decket, mondom kamunak jó lesz. Aztán annyira megkedvelte, hogy javítottunk még rajta egy sort. Aztán még egyet, mert kiderült, hogy van új Motyogó ősvégzet (jó tudni...), ami lapot fog meg. Meg ugye amikor a pakli mellé került (Bence ötlete volt, alakul a gyerek) a Manaáramlás, akkor már határozottan mókás volt a pakli. Próbáltam figyelni a játékára, de ugye inkább a sajátomra kellett ott Pesten. Ő pedig nagy elánnal dobálta a paklikat, semmizett 1000-el, már akar Hívó kürtöt, s élménnyel mondta:
"A Motyogó harcos sebzett 16-ot... s jött kettő is!"
A végén persze nem sok esélye volt. Amúgy figyelmes gyerek, gondolkodik, határozottan fejlődésképes. A préselés pedig... LOOOOOOL.... egy-két ember szeme elkerekedett, amikor kijátszotta, és hamisíthatatlan Radócz mosolyával tudatta: kösz a játékot...

Jenei Virág - Kék kombó Antimágikus rakshallionnal
(41/45)

Virág mentségére legyen mondva, hogy sokszor kicsit gátlásos, és nehezen oldódik fel. Néha sok csatámba kerül, hogy akarjon játszani. Kell még neki a sikerélmény, de amikor kifelé jövet a kibontott zénjébe nézve így kiáltott fel egy boldog mosollyal arcán: "Háló! Képzelt háló!" - akkor kicsit megnyugodtam. Olyan nagy nem lehet a baj. Mentségére legyen mondva, hogy bár sárkányokat szeretett volna, de ez ugye nem ment, hát a deck összeállítás így nézett ki:
"Melyik a kedvenc színed?"
"Kék!"
Úgyhogy egy este alatt összedobtam egy "gyűjtsd a manát ameddig tudod, aztán lődd szét az ellenfeled arcát" paklit, ami elég kreatív volt, de nem elég egyszerű. Meg ugye egy 3,5 órás vonatút alatt nem tudja megtanulni egy pakli használatát egy 11 éves gyerek... Mindenesetre ahogy láttam élvezte a játékot, koncentrált, megszerette a Tehetetlen monstrumokat, és persze játszott egy jót. A hazaúton is vidáman csacsogott, Condottiere-ben övé lett az első harc. Gratula, jó lesz ez.

Kiss Petra - fekete horda Leah követőjével
(43/45)

Petra határozottan élvezi a játékot. Vett egy kezdő mappát, abból lett összevarázsolva a deckje. A játékba élménnyel veti magát, ami ugye látszott is. Egyik alkalommal (mellettem ült) ránézek az asztalukra, az ellenfélnél levő zöld mérgező pörög 1000-el, minden lapja asztalon, jár az agya. Petra meg ott ül vele szemben és böngészi a lapjait. Ránézek a manájára: 3. Ránézek a kezére: benne 1 Lomha morf... mondom:
- Petra! Miért nem játszottad ki a Lomha morfot? Hálója van! ellenfeled úgy nem tudna pörögni!
- Miért? Mert nem tetszik a képe... hogy néz már ki?
Általános röhögés az asztalnál, de legalább felvidított minket. Igazán jó arc, de azért még néhány szabályt nem árt tisztázni a következő verseny előtt.
Ráadásul rájött, hogy tud olcsón lapot szerezni. Hagyja magát megverni, aztán ránéz ellenfelére és azt mondja:
- Azért kapok néhány kártyát? (ajakbiggyesztés és esdeklő nagy cicaszemek...)
Elmondása szerint 6 fordulóból 3x bejött. Okos a csaj! Szerzett egy nagy csomó pónit (unikornisok rulez), néhány ingyen kockát, fóliát, stb. Megérte feljönni. Ráadásul a Condottiere közben folyamatosan repülni tanította az egységeimet. Jó volt, kösz, hogy jöttél!

Molnár Péter - Zarknod börtöne lila dobatásokkal és leszedésekkel
(32/45)

Petike tipikusan az a fajta gyerek, aki szintén élvezi a játékot. Nagy elánnal veti bele magát a játékba, és nem zavarja a legkevésbé sem, ha néha kikap. Mókás beszólások és rossz cserék - néha ezek jellemzik a gyereket. De hát ugye majdcsak megtanulja, hogy kérdezni ér! Küzdött becsülettel, épp, hogy el tudtam verni 2-1-re, amikor vele csaptam össze. Figyelmesen pakol, bár látszik még a rutintalanság a megoldásaiban. Meg ugye azért kell némi lapismeret az esélyek növeléséhez. A játékban kedvence lett a Káoszgyilkos, de még nem érti a Dögvészt. Hogy azzal bizony jól lehet feltölteni a kezed. Ügyesen használta a Káoszangyal+Macskapárduc kombót, de néha elfelejtett támadni a lényeivel. Kell még a gyakorlat, ennyi.

Mindent összevetve jó játék volt, csak nem tetsző formátum. S ha belegondolok arra, hogy a Fókuszkristályok az én agyamon is átfutottak egy pillanat erejéig....
Gratula a játékosoknak, ügyes csapat a szervező!
Viva Marci, legközelebb lágyabban verd el a kicsiket a
csocsóban!

Pax!

A nap végére ő is elfáradt, s volt is miben.
 
Igen indult egy, de mindenki átgázolt a megcsonkított meggyalázott holttestén. Volt aki élvezte is. Te is vegyél tőle búcsút és emlékezz rá úgy mint amilyen a soha nem volt dicső fénykorában volt
 
Sziasztok!
Volt valaki Arochossal? És ha igen, milyen eredményt ért el? Üdv:papa
 
Objektíven:

A versenyt Felizardo Dani nyerte fókuszkristályokkal.

Szubjektíven:

Vittem egy mérgezős dekket a Szánalmas-kombóval, mert meglepő módon még sose játszottam se ilyen ellen, se vele. Az eredmény sorrendben: Arató Zolit széthokiztam (Őshangya here, Eleven méreg, Eleven méreg, 20), aztán kikaptam Evarthtól (Most vagy soha, kikaptál, háromszor), egy sráctól, akinek nem volt side-ja és Edittől, aki széthokizott Életadóval háló mellett, miután csak háromszor tudtam beleszólni a körében. A végén két vidéki kisgyereknek elvettem a kedvét a játéktól, úgyhogy erre a versenyre is megérte elmenni.

Minden rohadtul balanszos ebben a metában.
 
Senki se ír ide, csak ha a tekiről van szó.
 
Fókik pls
 
  ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.