Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Acélkolosszus
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Az acélkolosszusokat a Fairlight-ot követő főmágusok kreálták, különféle őrző és felderítő feladatok ellátására. Vagyis banki melóra alkalmazzák őket - adósságot behajtani még mindig őket küldik hírhedt kegyetlenségüknek és megvesztegethetetlenségüknek köszönhetően.
Nézz szét a galériában!
HKK a Board Game Expon
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly
Legendák Viadala 2024 videók
Varázsdimenzió lapbemutató 1. hét
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (30)
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (2)
Lapötletek (64970)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | ...
Nézet:
minek írtad le másodszor is ugyanazt? Nem kell olyan sok hozzászólást visszatekerni ahhoz, hogy lássuk, hogy pálcát törsz mindenki felett és a pórnép fölé helyezed magad
 
Ne nyomd már folyton ezt a "magyar hozzáállásos" szöveget.
Ez emberi dolog,azt hiszed,máshol az emberek nem keresnek kikspukat,csak itthon? Természetes,hogy szeretne mindenki versenyre menni,mert hiányzik neki. Mellesleg vicc volt a dartsverseny is...
 
Ha a budapestieket "elengedik", úgy tudom Budapest és Pest megye nem mozdulhat ki, csak indokolt esetben.

Örülnék nyilván, ha újra beindulna minden, de jelenleg, ha lesz kiemelt, akkor budapestiek nélkül - ha igaz, amit olvastam, és fenntartják...
 
Majd dobunk a kezdésért!
 
Bocsa klub, de igen. Az is sport.
 
Egyszerű pedig a dolog. A wekerlei klub darts klub, nem? Tartunk egy darts versenyt, ami sport. És aki megunta leül kártyázni...
Zseniális szerintem
 
Részemről elengedtem a kiemeltet idénre.
 
Ha lesz olyan hónap, amikor vidéki versenyek lehetnek, de behós nem, akkor szerintem is abszolút mehet a 2 kiemelt vidéki.
 
Jelen pillanatban biztos, hogy nem tartható HKK verseny Egyrészt, mert a rendezvény fogalmába egyértelműen beleillik, másrészt, mert a vendéglátó helységek nem is lehetnek nyitva, csak a szabadtér, de az meg nem jelent stabil megoldást.

Viszont én azt gondolom, hogy a vidéki versenyek onnantól kezdve, hogy az éttermek rendesen kinyithatnak, már tarthatóvá válnak majd. Meg egyébként kizártnak tartom, hogy be merjék vállalni a totál rendezvény nélküli nyarat, tehát előbb utóbb a 100 vagy 50 fő alatti eseményeket engedélyezni fogják, nekem ez szent meggyőződésem.

Egyébként ha továbbra is fennmarad ez a Pest-vidék különbség az intézkedésekben, akkor megfontolandó lenne, hogy a Beholder a többi hónapban is enged 2 kiemelt vidéki versenyt, nem csak júliusban. Így legalább lehetne pótolni az elmaradt kiemelteket, amit azért is tartanék nagyon fontosnak, mert eddig 2 olyan vidéki kiemelt verseny esett el, ahol ez lett volna az első ilyen rendezvény.
 
Legyen igazad, bár én szkeptikus vagyok. Egyszerűen nem hiszem, hogy egyszer csak - akár 2 hét múlva - mindent eltörölnek. Ennek a helyzetnek van politikai haszna, így én azt gondolom, hogy a fenntartása valószínű.

@Miklós:
A koronavirus.gov.hu-n jelenleg valóban ez a dátum szerepel.
 
Sajnos nem nagyon lehet tudni előre semmit, még az is előfordulhat, hogy júniusban már engedélyezik a rendezvényeket (a 11. kiadást ennek fényében próbáljuk gyártani). De ha a nagyvilágból jön egy hír, hogy XY országban engedélyezték a rendezvényeket, és rá két hétre megint lett 1000 beteg, akkor nyilván be fognak parázni. Én vhol hallottam egy aug 15-t amikortól lehet rendezvény de tudjuk ezek csak hasraütésszerű dátumok.

A szabadtéri helyszín nyilván sokkal biztonságosabb a járvány szempontjából, de én nem tudok olyan helyet, amit ki lehet bérelni és kint van 60-70 embernek elég asztal. És nemcsak az eső mosná ezt el, hanem egy komolyabb szél is

Arra mindenesetre fel kell készülni, hogy az első ilyen versenyen valószínűleg mindenki még maszkban lesz és be kell készíteni egy raklap kézfertőtlenítőt is.
 
Ket het, es jon a kovetkezo enyhites... szoval turelem. Vegso soron az az ertelme ezeknek az intezkedeseknek, hogy minel kevesebben betegedjenek meg. Es a lelektani ereje nagyobb, mint a gyakorlati haszna.
A kozlekedesi szabalyokat sem csupan azert kell betartani, h ne tortenjen baleset. Hanem azert is, h masok is betartsak.
 
Ezen szerintem teljesen kár vitatkozni. Hivatalosan vidéken sem lehet a vendéglátó hely belső helyisége nyitva, csak a szabadtéri rész. Ezzel az a baj, hogy hetekkel előre nem tudom megmondani, hogy mikor esik az eső, szóval szabadtéren nem igazán lehet tervezni. Azt meg kötve hiszem, hogy bármelyik étterem, kávézó fogja és lefoglal 6-8 asztalt fizetővendégek elől, azért, hogy versenyt lehessen tartani. Amúgy a verseny továbbra is rendezvénynek számít. Sporttevékenységnél pedig azt olvastam, hogy a "zártkapus" edzések mehetnek. Amúgy sport szerintem is az, amit hivatalosan annak ismernek el.
 
Az ott már Ázsia
 
Wekerle hivatalosan is vidék, a bejáratánál ki van téve a Bp vége tábla, de még a Pest megye vége is
 
Ja, de a srácok (esetleg lányok) itt most pont ezt tárgyalják,hogy mi a hivatalos (állami) álláspont jelenleg.
A sportos felvetés nem butaság, mert hasonlítunk egy sakk-, vagy bridzsversenyre. De attól tartok, sport csak az, amit hivatalosam annak ismernek el.
(ez nem "beho hivatalos" álláspont)
 
Folosleges itt is egymas torkanak ugrani.
Lesz egy pillanat, amikor megindul minden. Aki tovabbra is fel a fertozestol, otthon marad. Aki nem fel, elmegy versenyezni. A szervezo meg jol kitalalja azokat a garanciakat, amelyek menten minimalisra csokkentheto a kockazat.
Nyilvanvalo h innentol az idok vegezeteig nem tarthat ez a stadium. Az tehat a nagy kerdes, h mikor erkezik el ez a fent emlitett pillanat.
 
Nem kiskaput keresek nem kell egybol negativan felfogni!
Szabályok betartasaval gondoltam en is!
Azert itt videken eleg sok olyan pub van ahol van kerthelyiseg 40-50 fore is akar, hogy lehetne versenyt
Eszem agaban sincs a szabalyokat megserteni!
 
En ezt a jatekot sportnak neveznem, tehat adott (videken) hogy lehet versenyt szervezni! Amugy is zart koru rendezveny mindig mindenhol!
Azert Beho bacsi velemenyere is kivancsi vagyok!!!!
Szerintem videken mar lehetne versenyeket szervezni!
Persze ha van helyiseg!
 
Sajna igen... most néztem hogy pontosítottak a bejelentésen, hogy 500 fő alatt sem lehet rendezvényt tartani..
 
Budapesten még változatlanok a tiltások, nem?
 
Most hogy csak az 500 fő feletti rendezvények tiltottak, mennyire esélyes egy júniusi behós verseny?
 
Látom Miklós leírtad javarészt, ami nekem is eszembe jutott. Ha nem baj, hozzáteszem a saját szemszögem, csak mert mindkét oldalt láttam.

Régebben nem gyártottam videót/írtam cikkeket (csak elvétve), akkor meg mindig olyanról írtam, ami épp kikívánkozott belőlem, tehát nagy lendülettel és lelkesedéssel született meg 1-1 írás. Nem értettem mit szüttyögnek mások, hogy miért nem írnak cikket, mikor kvázi csak le kellene gépelni. Aztán ott a videós tartalom is. Az tök könnyű. Az ember csak felveszi, feltölti, mi ebben a nehéz? Ez sem nem munka, sem nem nehéz. Bárki nekiugrik egy telefonnal, aztán hajrá. Épp nem csináltam semmit, gondoltam szórakozásból kipróbálom a dolgot. Hisz volt mondanivalóm, megcsinálok mindent, aztán heti 7 tartalommal tök jó leszek.
El is kezdtem, s innen nézve nem is olyan könnyű. (Megjegyzem 11 évig filmeztem, szóval volt tapasztalatom sok mindenben, de ebben a részében nem volt tapasztalatom.)
Nem tartok meseórát, de lehet megírom cikkben.

Ami megváltozott ezen az oldalon:
- Rájöttem, ha felveszek a videót, az a kisebbik része a munkának. Azt vágni kell, effektelni kell, össze kell illeszteni képekkel, más videókkal, azokat el kell rendezni, stb. Ki kell találni a körítését, s ha minden megvan, akkor munka után órákon keresztül (akár tizenórákon keresztül is) renderelhet a gép (azaz elkészíti a végső változatot).
- Az újságírás (ezen belül a blog, vagy egyéb tartalomgyártás) is teljes embert kíván. Lehet munka után cikket írni olykor-olykor, de ha ez nem tud rendszeressé válni, csak ha ezzel foglalkozik az ember.
- Mindig nincs téma, s ha épp olyanról kellene írnod, ami nem csak úgy jön, máris nehezebb minden.

Nem sajnáltatni akarom magam, se senki mást (sőt teljesen megértem az olvasó álláspontját), csak el szerettem volna mondani, hogy innen nézve vált érthetővé nekem is, hogy egy blog/vlog/oldal miért nem rak ki cikket akár naponta.
Mivel egy cikket/elemzést írni nem 5 perc, de mégcsak nem is egy óra, ezért marad az a verzió, hogy vagy tartalmat gyárt az ember, vagy mással foglalkozik. Ilyenkor viszont csak akkor kerül fel tartalom, ha tud rá időt szakítani.
Bocs a hsz hosszáért!
 
Köszönöm szépen a visszajelzéseket! A vastagsággal kapcsolatban kirakunk akkor esetleg egy szavazást, jó így, vagy legyen vastagabb, mert látom itt megoszlanak a vélemények.

Cardmaster, köszönöm a listát, el is mentettem magamnak! A cikkekben eddig is nagyon támaszkodtunk a külsős, fanok által írt cikkekre, blogokra, szerencsére ebben most is nagy segítségünk van azért, de azt, hogy gyakrabban legyenek írások, egy módon tudnánk garantálni, ha én magam írnék több cikket. Ötletem van egyébként témákra, csak sajnos időnek nagyon szűkében állok, most is f9, és még itt vagyok az irodában
A lapkeresőnk egyébként szerintem elég jól sikerült, ha bármi tökéletlenséget vélsz felfedezni benne, írd meg nyugodtan, próbáljuk még jobbá tenni!
Ami nekem régi álmom egyébként, egy olyan weboldal, ahol a játékosok paklikat állíthatnak össze, azokat közölhetik leírással együtt, a többi játékos pontozhatja, kommentelheti, akár azt is be lehet állítani, milyen versenyeket nyertek. A legjobb tartalomgyártók ugyanis ti vagytok, egy ilyen oldalt nagyon jól meg tudnátok tölteni. Már régóta lobbizom a megvalósításán is, nálunk erre eddig nem volt kapacitás, de tárgyalok erről külsőssel most is.

D.K. lapméret: igen, elvben lehetséges, hogy a lapméret ne változzon! De ennek megvan az ára, és ez igen horribilis, ezzel kapcsolatban is kértünk árajánlatot, ez csak úgy lenne megoldható, ha jelentősen nőne a paklik ára, szerintem ez nem lenne most jó ötlet.
 
Azt stanca formának nevezik. Amit a vevő ha standard méretről is van szó először kifizeti. Ha a magic kártyát ugyanazzal a formával vágják mint az új hkk lapokat. Akkor annyi az egész, hogy kap egy plusz számot. Magic lesz pl a 1010 a hkk1011.A forma elhasználódása esetén természetesen a ravasz gyártó kiszámláz ugyan arra a formára mind 2 megrendelőnek egy ismétlést.
Ami már olcsóbb, fóleg ha van annyi szőr a hátsóján.
Viszont az első forma lehet 50k tól a bonyolultságától függően akár 3 millió forint is.
De ez egy egyszerű forma nem túl drága Max 4-5 display hkk lap ára.

 
Ez a lap méret már fix hogy ez lesz?? Nem szivesen dobálnék ki X fajta dragonshieldet itthonról mert konkrétan kitud esni belőle a lap olyan kicsi.
 
Nekem teljesen vegyes érzelmeim vannak. Megnéztem a pénztárcámat kedden, sajnos nem volt benne 30k, hogy a számomra kellő mennyiséget összerendeljem. Hó vége van, ennyi

Aztán gondolkoztam (halkan megjegyzem, csak ezért az extra lapért szerettem volna rendelni, mint gyűjtő egyet csak betáraznék ezekből,) de végül arra jutottam, hogy nem rendelem meg, mert valszeg nem marad.

Semmi sírás részemről, mérlegeltem, ennyi.

Lehetett volna jobban, de sokkal rosszabbul is.

Kb olyan érzésem van mint amikor a védnöki program futott.

Nem lettem hátrébb mert nem adtam hozzá a nevem, de azért csak jó lett volna....

Lendüljünk tól ezen szerintem. A minőség már kép alapján is jó, ha meg valaki fogott már valaha magices lapot akkor tudja hogy mekkora a különbség.

A mérettel kapcsolatban nekem vannak aggályaim. Nem szimpi hogy két külön méret lesz a piacon egy azon időben. Ettől függetlenül meg lehet oldani különböző módszerekkel, hogy ne legyen zavaró versenyen.

A 11. kiadás fordulópont lesz. Hiszen a jól tudom abban már csak ilyen lapok lesznek. Nekem tetszik ez a radikális irány a játék érdekében.

Ettől függetlenül ahogy egy alábbi kommentelő is írta hallgassuk meg a kisebb embereket, mert az utóbbi időben nem egy játékostól hallottam azt, hogy a kiadó hozzáállása nem volt a legmegfelelőbb.

Én lassan 20 éve kitartok a játék mellett, szerintem nincs olyan intézkedés ami eltántorítana és pontosan tudom hogy nem lehet mindenkinek megfelelni (ráadásul nem is kell vélemnéyem szerint) ugyanakkor tessék figyelni-vagy próbáljon meg a vezetőség figyelni mindenkire!

Az irány amit felvett a cég egyébként tetszik, így tovább!

Az oldalhoz is szeretnék hozzá szólni ha már így belevágtam (és utólag is elnézést a hosszúra sikeredett bejegyzésért): egy ideje nézem az aktivitást itt is és a közösségi oldalakon is.

Valami ötlet, újítás akármi elférne szerintem, hogy ne csak a másik felületet, de ezt is használja a nagyérdemű.

Én szeretem bogarászni ezt az oldalt, de az édes kevés. Szívesen vennék az alábbiakból néhányat, amit szerintem mások is olvasnának, vagy motiválná őket, hogy itt is töltsék a munka, család vagy tanulás melletti időt.

Amit hiányolok, és szerintem javítana az oldalon:
-még több szavazás
-dicsőségpontok a lapszavazásnál (akár kép akár képesség)?
-paklielemzések, interjúk --> kapcsolat a nagyobb szervezőkkel oldalakkal (van - van, de jobban felépíve)
-statisztika: lapokról, paklikról, és versenyekről táblázatban, rajzban versben bármiben...
-random interjú random kártyásokkal
-lapkereső reform (minden kieg pontosan szerepeljen a keresőben).
-ötletdoboz: játéksok gondolatait meghallgatni - bár erre jó a beho bácsinak kérdések topic

Hirtelen ennyi, de szerintem sokat tudnának a játékosok írni ezekről a dolgokról.

Az irány tehát jó, finomítsunk csak

Üdvözlettel

Egy lelkes játékos
 
+1 az új nyomda mellett, nagyon szuperek lettek az új lapok. Nekem a tapintása tetszik a legjobban, de a színek és a vágás is tökéletes. Egyébként a szélessége és a magassága pontosan akkora mint egy magices lapé, így prímán passzol a standard MTG-s protectorba is.

A vastagságát viszont én pont hogy nagyobbnak érzem mint a magices lapoknál (nincs itthon mikrométer, de érezhetően kevésbé hajlik az Áldozati máglya mint egy MTG-s lap). Ennek okán lehet hogy én már nem vastagítanám még jobban a lapokat (de biztosan ennek a döntésnek is megvannak az okai kiadói oldalról).

Az akcióról pedig annyit, hogy én pl. kaptam lapot, pedig nem kisker mennyiségben rendeltem. Már hétfőn ki volt írva hogy jár az ajándék lap a rendeléshez, és csak pénteken fogyott ki a lapkészlet. Vannak egy 1 napos akciók is az élet más területein, úgy gondolom 4 nap alatt bele lehet botlani a hírbe, és átgondolni, leadni egy rendelést.
 
Szép a Cartamundis lap felülete, textúrája és a színek is. A papír a jelenlegi HKK lapoknál érezhetően vékonyabb, talán a MTG lapoknál is kicsivel. Ha tud majd vastagabb lenni, az nem baj

Köszönet illeti a kiadót, hogy volt kedves odaadni ezeket a próbalapokat a vásárlóknak, és nem tette el őket a vitrinbe.
 
Szépek a színek, sokkal "feketébb a fekete"...
És a hátlap is sokkal sötétebb mint a megszokott.
minden oldalról kb. 0,5mm kisebb a lap, nem sok de nagyon szembetűnő.
 
  ... | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.