Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Tilretas öröksége július 25.
Hatalom Kártyái - Résföld június 18.
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
A pillanat képe
Rico, a csapatvezér
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
2055-öt írunk; Newark túlnépesedett urbanizált rémálom. Milliók élnek siralmas nyomorban. Féktelen az erőszak. Brutális gengek és rosszindulatú bűnözők uralják feudális főurakként a város számos részét. Ezen a szívfájdító tájon gyűlik Rico csapata: Shank, Thorvin, Piper és a különc sámán, akit Banditaként ismernek.
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei akció - 2022.08.17. - 2022.08.28.
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló
Yaurri titkosírás verseny
HKK Legendás cél: Roxat céhei
XXXIX. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2022. augusztus 27., Kecskemét 8.
Hatalom Kártyái verseny - 2022. szeptember 3., Kecskemét 8.

A lista folytatása...
Yaurri titkosírás verseny (9)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3207)
Roxat céhei akció - 2022.08.17. - 2022.08.28. (4)
Beholderes HKK verseny augusztus 13. - Versenybeszámoló (2)
HKK kérdés? (46275)
Tilretas öröksége Zén bemutató, 1. rész (13)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Jogos a felvetés. A játékban különböző zónák vannak, a pakli, a gyűjtő, az asztal, a kéz, a Semmi. És van két "homályzóna" is, amikor a lapok a reakciósorban vannak, ill. amikor valamilyen célból félrerakjuk őket. Az így félrerakott lapok, bár a kripta alá rakod őket, valójában nincsenek játékban, azaz bár nem kerültek a gyűjtőbe, viszont a játékot elhagyták, ezért kisül a büntetés és a halálsikoly is. Köszönjük a korrekciót! Rakok a kripta alá FAQ-t erről.
 
"135.7. Halálsikoly: Ha az ilyen képességgel bíró permanens forrás hatására kikerül a játékból vagy kikerül tulajdonosa irányítása alól, akkor megtörténik a Halálsikoly után leírt hatás."

A "kikerül a tulajdonosa irányítása alól" nem teljesül amikor leszedi a lényt és ehelyett a kripta alá kerül?
 
A halálsikoly azért nem sül ki, mert ténylegesen nem kerül a lény a gyűjtőbe. Mindegy, hogy ki a gazdája a lénynek és a kriptának, és hogy ki szedi le a lényt.
 
Az hogy a saját kriptám mellett leszedett saját lényem halálsikolya nem sül ki az teljesen világos. De az ellenfélé sem? Nem a kripta gazdája az összes alatta lévő lap gazdája is?
 
Köszi a választ. Így, hogy konkrétan "módosító reakciónak" hívtad, már sokkal egyszerűbb a dolog.
Talán egy FAQ lehetne erről.

Az viszont még mindig nem tiszta, hogy az ellenfél körében tényleg nekem van-e jogosultságom eldönteni a sorrendet. Eddig úgy tudtam, hogy a kapcsolódó hatások sorrendjét az aktív játékos a kódexben lévő 22.1.1. általános szabály szerint dönti el. Nem lapkijátszásra gondolok, hanem olyan aktiválást kívánó hatásként kisütött legalább 3 lény egyszerre gyűjtőbe küldésére képes forrásra, mint pl a Tűzkullancs (2019) képessége az ellenfél körében 3db 1 ÉP-s lény ellen.
 
A kérdés pontosan az, hogy egy a játékból a semmibe kilőtt lényt rakhatom-e A Dungeon kriptái alá vagy sem?

4.7.10. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „Semmibe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezt a hatást asztalról való gyűjtőbe küldő hatásnak kell tekinteni.
Ha ez az "ehelyett" szó tényleg így működik, akkor ez milyen befolyással van a kapcsolódó hatásokra, amik a gyűjtőbe kerülés miatt sülnének ki? Pl büntetés.

Ez egy módosító reakció, ami a lényt a gyűjtő helyett a Dungeon kriptái alá rakja. A gyűjtőbe nem kerül, ezért a büntetés, halálsikoly nem sül ki.
Csak két lényt lehet alá hajítani egy körben. Ki, mikor és hogyan dönti el, hogy melyik kettő lény kerüljön A Dungeon kriptái alá, ha pl három lény lett leszedve egy forrással?

Minden egyes gyűjtőbe kerülő lénynél dönthetsz, hogy a kripta alá kerüljön, vagy sem, egy körben összesen 2x dönthetsz így.
A Dungeon kriptái alatt lévő lényekkel lehet semlegesíteni?

Persze, a semlegesítés is csak egy mód, ahogy kijátszhatod azt a lényt.
 
1) A Dungeon kriptái vs a játékból semmibe kerülés.

A kérdés pontosan az, hogy egy a játékból a semmibe kilőtt lényt rakhatom-e A Dungeon kriptái alá vagy sem?
Van egy FAQ a Duplacsavar alatt, de abba a FAQ-ba bele lehet magyarázni, hogy az konkrétan a sikeres létrejötte után dolgozik csak és csak azt a helyzetet tisztázza. A Dungeon kriptáin viszont az "ehelyett" szó szerepel, ami miatt itt akár az ellenkezője is működhet a másik ítéletnek. Nem az van rajta, hogy létrejön az a forrás, hanem az hogy "ehelyett" kerül a kripta alá.
A Kódex 108.1-et is felül kéne ennek írnia szerintem.

2) Ha ez az "ehelyett" szó tényleg így működik, akkor ez milyen befolyással van a kapcsolódó hatásokra, amik a gyűjtőbe kerülés miatt sülnének ki? Pl büntetés.

3) A Dungeon kriptái vs tömegleszedés a saját vagy az ellenfél körében.

Csak két lényt lehet alá hajítani egy körben. Ki, mikor és hogyan dönti el, hogy melyik kettő lény kerüljön A Dungeon kriptái alá, ha pl három lény lett leszedve egy forrással?

4) A Dungeon kriptái alatt lévő lényekkel lehet semlegesíteni?
 
Raadasul pont ezert van az "..._alap_ koltseget 2 epitovel fizeted" rajta. Az alap koltsege 2 epito, a modositott meg a kelteto miatt 2 epito + 1 vp.
 
Ha 2 építővel fizeted, nem jöhet passzívan. Erről nem kell (nem tudsz) dönteni.
 
Napi kérdésem:

Akadémia (új), vs Hegymélyi keltető:

Elsőnek megmondom, mit csinál a lap, aztán elköltöm az idézési költségét.
Ha azt mondom, passzívan jön, de közben 2 építővel fizetem majd a kötlségét, akkor utólag el kellene költenem 1 VP-t, vagy, hogyan oldaódik fel ez a csomó?

Köszi,
Fec
 
Persze.
 
Xenomorf repetítor célpontja lehet saját maga?
 
Ok, köszi a választ.
 
Irtam am, meg magan a lapon OTT VAN: "Amúgy rá van írva: kijátszásakor nézd át ellenfeled pakliját" tehat az aktuális PAKLIJAT

Ha 3 kék céhhel tolod, igy 56 lapos a decked, és mondjuk 4 lapot huzol kezdokezre, akkor meg jo ellened. Ha mar 1-et nekronoztal, akkor nem
 
Tehát akkor tisztázzuk: a kijátszása pillanatában a közvetlenül a pakliban található lapokat kell leszámolni Az istentelennek. Jesszus, félreértettem akkor az összes HSZ-t itt eddig.
Sorolja itt mindenki az alternatív pakliszámolási lehetőségeket, de közvetlen választ nem ad senki.
Akkor mégsem jó szimplán a céhekkel felálló paklik ellen a kezdőkéz felhúzása után.
 
Mert a mezo az elso 3 korebrn kizarolag a huzasi fazisaban huz/keres lapot...
 
Nem kötelező kivenni lapot a mezőből.
Ha meghagyod az 57 lapot, húz 4-et, harmadik körig
jó az istentelen.
Ha használ céheket, akkor még tovább.
 
Amit félreraktál, az nincs a pakliban. Az istentelennek csak akkor volt értelme a mező ellen, amikor a 80 lapos verziót tolták.
 
A mező által a játék elején félretett lapokat is meg kell számolni Az istentelennek? A mezőre az van írva, hogy azokat nem lehet piszkálni egyáltalán.
 
Amúgy rá van írva: kijátszásakor nézd át ellenfeled pakliját stb. Vagyis konkrétan megszámolod a paklit plusz látod a lapjait benne. Ebből kijön a mező elleni működés is. A céhek, ha csak nem 3 kék + kevéslapos kezdés, nehezen/nem sokáig intézik el, hogy >50 lap legyen a deckben.
 
Hát én most elgondolkoztam azon, hogy berakjam alapból kb mindenhova. Feltételezhetően fixen ott lesz a képessége sok pakli ellen.
Kár, hogy a mezőt úgy nézi.
 
Leginkább sehogy, sajnos. Kiveszed a 7 lapot, és onnantól nézi. Meglepődnék, ha a céhek miatt valaki sideolna Istentelent
 
Az első kettőt láttam versenyen azok közül csak az elmúlt néhány évben.
A sima 57 lapos mező ellen amúgy hogyan működik ez a lap? Ott az 50 vagy az 57 lapot kell nézni?
 
Jó lap lesz?
Eddig is jó volt, pega epikus, sokszín, rúdmező ellen is jó volt (már ha ilyen deck volt)
 
Köszi.
Akkor most lehet, hogy jó lap lesz egy ideig.
 
Ez úgy működött gyakorlatban amíg a meta része volt Az istentelen, hogy megkérdezted az ellenfelet hány lapos a paklija, amire köteles volt a tényleges pakliméretet megmondani. Onnan számolható volt az aktuális lapok száma, mert a kezét, asztalát, gyűjtőjét, stb látod.
 
Az istentelen pontosan hogyan működik? Sosem láttam élesben használva.
A kijátszása pillanatában meg kell számolni az ellenfél paklijában lévő lapok számát, vagy ellenőrizni kell azt a számot, ami a paklilistája végén szerepel?
Hogyha látok egy céhet, akkor feltételezhetően nem kell számolgatni egyáltalán?
 
Eldőlhet a játék elég hamar, igen. Legalábbis a körök számát tekintve, de még így is rengeteg meccs időlejárásig tart versenyen. Sok mindent tudnak a lapok, sok cselekvés van. A lapokat elég fontos ismerni versenyeken, de mindenki elég toleráns szokott lenni a kezdőkkel/újrakezdőkkel. Ez ne tántorítson el, ne próbáld előre megtanulni az összes meta lapot. Kezdetnek bőven elég, ha a saját lapjaid alaposan ismered. Van pár különböző kontroll amik stabilan jók szoktak lenni, de rengeteg játszható koncepció van, eredményeket is szoktak velük elérni. Javaslom a versenybeszámolókban a paklilisták böngészését itt, az eldüen.hu-n, ill. az excelsiorhkk.wordpress.com-on, ezekből elég jó képet kaphatsz arról, hogy mik mennek mostanában. Persze új kieg előtt vagyunk, ami boríthat mindent .
Javaslom az amatőr/kezdő ligákon való részvételt, az segít visszaszokni.
 
Szia!

Eldőlhet. Fontos. A meta a kontroll. Lépést tartani felkészüléssel. Ha azzal szeretsz játszani, érdemes, de nem kell tőle világmegváltást várni. A közösség ugyanaz, mint 10 éve, csak mindenki öregedett. Páran abbahagyták, jött pár másik.

Üdv. HortyM
 
Sziasztok.

Évek óta nem játszottam és szeretnék újra versenyekre járni, azonban lenne előtte néhány kérdésem.

Mintha valahol olvastam volna, hogy "ha kihúzod a megyedik körig". Tényleg annyira begyorsilt volna a játék, hogy a harmadik körben eldőlhet. Mennyire fontos ismerni a lapokat? Rengeteg kijött, mióta abbahagytam és nem is követtem figyelemmel a változásokat. Nem tudom, ez versenyen mennyire lenne probléma. Mi a jelenlegi "meta"? (Nem konkrét pakliösszeállításra, hanem koncepcióra gondolok) Hogyan lehet lépést tartani a metával? Régebben egy Timera paklival játszottam (nem azért, mert annyira erős lenne, hanem mert azt élveztem a legjobban) és azóta is ahhoz adogatom az új lapjaimat. Érdemes lehet ilyennel elindulni, vagy inkább dolgozzam át teljesen? Végül.. Milyen jelenleg a közösség?

Előre is köszönöm a válaszokat.
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.