Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sahran rák
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A sahran rákokat a galetkik kasztjából mintegy ötven évvel ezelőtt közösítették ki, és azóta száműzött torzszülöttek, elvesztették fejlődési képességüket. Mindezek ellenére nem szabad őket lebecsülni, továbbra is kiváló harcosok ezek az óriási, rákszerű lények, hiszen ollójukkal egyetlen mozdulattal képesek kettéroppantani egy alacsonyabbrendű torzszülöttet." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés
LXI. Alanori Olimpia
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (20)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8148)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (60)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés (4)
Lapötletek (64971)
Zarknod Börtönében (979)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | ...
Nézet:
Az eddigi trendek alapján tippeltem.
 
A Boldogság ünnepének képessége nem vár a kijátszott lap sikeres létrejöttére, sőt az esetleges reakciókra sem. Amint levonta a lap költségét, és így kijátszotta azt, a gyógyulás és max Ép növekedés megtörténik.
Az Isteni érzés sem vár semmire, mert a "bármikor" "azonnal" páros azt jelenti, hogy ha a feltétel bekövetkezik, azonnal vége a játszmának.

Tehát ha ez a két bűbáj az asztalon van, és 38 a max. Ép-d, akkor kb nyertél, mert az ellenfél nem tud úgy lapot kijátszani, hogy ne nyerj. Max. ha egy lapkijátszáshoz nem kötődő hatással oldja meg őket (pl. gyűjtőből jelenéssel, kézből eldobással, áramlással, mittudomén hogyan).

133.2. Azonnal létrejövő automatikus képességek: Ha egy automatikus képesség szövegében hangsúlyozottan szerepel, hogy azonnal létrejön valamely feltétel teljesülésekor, akkor az ilyen képesség nem vár sem az őt kiváltó cselekvés befejezésére, sem az esetleges többi kapcsolódó hatásra, sem a cselekvésre vonatkozó esetleges reakciókra. Mindezeket megelőzve a feltétel teljesülésekor azonnal végrehajtódik. Amíg az azonnal létrejövő automatikus képesség hatását végrehajtják, a játékosoknak az összes folyamatban lévő cselekvést, reakciót és kapcsolódó hatást fel kell függeszteniük.
 
Hol látsz te olyat, hogy egyik vagy másik irányban állást foglaltam? Annyit írtam, hogy lesz róla faq.
 
Ez a gyakorlatban csak egy nerfet jelent és a mezőt erősíti értelmes ok nélkül.
Így is szarba sincsenek nézve a normál követők. Látom, hogy folytatódik a trend itt is. -.-
 
Szerintem először jönnek létre a kijátszott lap képességei és csak utána a kapcsolódó hatások. Úgyhogy én arra szavazok, hogy leszedi. De majd valaki nálam jobban hozzáértő úgyis megadja a biztos választ.
 
Üdv!

Az Ép-m 38.
Kint van egy Boldogság ünnepe lapom, és az Isteni érzés.
Az ellen kijátszik egy NTI-t, célozva az Isteni érzés lapot.
Mindkét bűbájomon ott van az azonnal kifejezés.

Nyertem, vagy leszedte az Isteni érzést?
 
Mert felmerult a kerdes. Megvizsgaltuk. Kiderult h nincs ra faq, vagy mas szabalyozas (mondjuk nem is igazan kell), es az egysegesites erdekeben lesz.
 
Lesz? Mi alapján született ilyen döntés?
 
Régen nem volt rá faq, most lesz.
 
A legfőbb követő amiben van antiraksi ha letiltja pl a mező akkor 4 vagy 5 lappal kezd. Régen 5 lap volt, változott?
 
Király, köszi!
 
Kaphatsz mellé szabálylapot.
 
Sziasztok! Lenne még egy Düklopsz kérdésem ha epikussal jatszom, akkor tudok kirakni mellé szabalylapot ha azt ad valamilyen kártya, vagy soha, sehogyse lehet az epikus követőm mellett szabalylapom?
 
Na ezt nem sikerült megtalálni... Köszi.
 
Nem, mert:

27.4. A nem önálló jelzőknek nincs sem tulajdonosuk, sem gazdájuk, de ha egy szabály vagy lap szövege valamelyik játékos ilyen jelzőjét említi, akkor ez alatt az adott játékos permanensein lévő nem önálló jelzőket kell érteni.
 
A "Hol van az istened?" laphoz egy kérdés. A lap azt írja, hogy "Ellenfeled minden jelzője kikerül a játékból". Ez leszedi azokat a jelzőket is (dermesztés, álom stb.) amiket az én lapjaimra rakott? A következő kérdésem, pedig, hogy miért nem?
 
Amikor a lap készült, külön rá lett írva, hogy összeadódik. Ekkor még nem létezett a szabály, amit idézték. Aztán úgy döntöttünk (miután a lap már megjelent), hogy a szabályt általánosítjuk. Tehát nincs ellentmondás.
 
Hali!

Kódex 43.7.1. alapján összeadódik, de a lap szövegezése (büvös erdö összeadodása kiemelve) másra utal.

Engem is érdekel a válasz.
 
Sziasztok!

Ha Lassan járjjal játszom és Düklopsszal kirakok még egy jarj-t akkor a jarj hatásai duplán érvényesülnek, vagy csak a bűvös erdő hatásai adódnak össze?
 
Szia!

1. Oké köszi.
2. Már megszoktam, hogy oda van írva, így hiányoltam.
 
1) itt nem az a fontos, hogy az _(S) után vessző van, hanem az, hogy a konkrét hatás leírása előtt kettőspont.
Ez egy aktiválást kívánó képesség, éppen emiatt.

2) ha valami megakadályoz valamit, akkor az mindig reakció, nem kell odaírni.
 
Sziasztok! Nézegettem a HD gyngy lapokat és két kérdés merült fel bennem:

1. Az angyali torony tóken termelő képessége az automatikus képesség? Ha igen, akkor már előkészítő fázisban kisül?

(Ezt azért kérdem, mert úgy emlékszem volt egy ilyen íratan szabály, hogy ha az S, E, K, J, képességek után vessző van, akkor az a legtöbb esetben automatikus képesség)

2. A jeges szellőről lemaradt, hogy ha megakadályoz egy lapot, akkor reakció. De gondolom értelemszerűen ez használható reakcióként igaz?
 
Ez a kocsma ereje
 
Ezen a téren adok a véleményedre, van pár kérdésem.

Úgy tudom ez az oltás nem védő oltás, tehát nem jelent immunitást a betegség ellen és többek között ezért sem lehet kötelező.

Ha jól tudom nem véd meg 100%-ban az oltás és hiába adatom be ugyan úgy fertőzhetek, hordozhatom tünet mentesen és el is kaphatom(elvben enyhébb lefolyással)

Ez,ha igaz számomra több kérdést és problémát felvet amirért kíváncsi lennék a véleményedre:
Én személy szerint egyet értek a korlátozásokkal,addig amíg nincs ellene megfelelő védelem, mindazoknak akik veszélyeztetettek, vagy szeretnék. Most már, hogy kb. mindenki részére elérhető, mi értelme a korlátozásoknak, mi a különbség egy teraszos tömegnyomor vagy egy wekerlés teraszi hkk verseny között? Főleg úgy, hogy most már akinek van papírja bent is tartózkodhat (ha fenti rész a vírusról igaz), akkor ugyan olyan veszélyes leszek a társadalomra én is aki nincs beoltva, mint aki be van, csak bent szaladgál az étteremben, foci meccsen stb... Tehát ebben az esetben én csak önmagamra vagyok igazán veszélyes, ehhez pedig elvileg jogom is lenne.
 
Szigorúan csak jogi szempontból értelmezve az új kormányrendeletben megjelent szabályokat:

"(7c) Az 5. § (1)-(3) bekezdésére figyelemmel a vendéglátó üzletben tilos zenés, táncos rendezvényt szervezni, illetve
tartani.
(7d) A 6. § (3) bekezdésére figyelemmel a vendéglátó üzletben családi esemény vagy magánrendezvény abban az
esetben szervezhető, illetve tartható, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.”


Szokás szerint a törvény csinált egy baromi nagy szürke zónát, mert a Hkk nem zenés-táncos rendezvény, de a magánrendezvény sem teljesen egyértelműen illik rá.

Ami biztos:

- Maximum 10 felnőtt ember jelenlétével legitimen tartható rendezvény bárhol. Ha ez beltéren történik, akkor kell a védettségi igazolvány, ha külterületen vagy nem nyilvános helyen, akkor nem.

- Ennél nagyobb események tekintetében a törvény nem egyértelmű. Jelenleg én azt mondom, hogy inkább nem, mint igen (persze lehet azt mondani, hogy csak egyszerre ment mindenki teázni, de egy ellenőrzésnél ez lehet nem lesz meggyőző érv).

Nyilván ez csak az én véleményem, azt a Behonak kell eldöntenie, hogy mire ad támogatást és mire nem.
 
Fontos reszlet mi nem 4d20-szal dobjuk, ha 80-an vagytok, az nem lenne tul jo...
 
Egyébként tényleg úgy néz ki, hogy az oltást lassan kb. mindenki megkapja, aki beregisztrált, már 20 éveseket is felhívnak, hogyha akar, mehet. Szóval én nagyon optimista vagyok, kezdjük szervezni a versenyt májusra és júniusra

Ennek semmi köze a szavazóbázishoz, tényleg kezd az oltottság egy megfelelő százalékot elérni. Aki meg nem kapta még meg valamiért, az maga dönt arról, hogy ki akarja-e tenni magát a kockázatnak.
 
Csak arra akarok kilyukadni hogy miután kiülsz egy emberel italozni amit ugye szted szabad mert óriási kulombsegek vannak addig meg szerintem előtted ültek a székbe kb 50en amit összefogdostak ugyan ugy. Tehát nem ertem az 1ember italozas vs 4emberel kartyazas logikadat.
 
Nika tényleg nem vitábol egyszer írom le csak a véleményem normalisan és nem is fogok válaszolni semmire de amikor egy ilyen átlag ember aki leül kwzni mint Te vagy Én. Mi a kulombség abba hogy meloba menet felulsz a buszra és X ember után összefogdosol mindent vagy X ember után ugyan ugy bemesz a boltba vasarolni? Vagy hány ezer példát mondjak hogy feleslegesen ne lovagoljunk ilyeneken. Igaza van Miklósnak mert Te lovagolsz ezen állandoan. Mert ha neked azt mondjak a tvbe hogy holnaptól bármit lehet csinalni akkor Te azt tényleg elhiszed hogy na ettől a pontol valóban megváltozott minden?? Kérlek ne legyél már ennyire ostoba már bocs a kifejezésért.
 
Szerintem ez a teraszra beültök párosával a kiskapukeresés és a szabályok "megerőszakolása", de nem az én tisztem ítélkezni, csak a véleményem írom le.


Na pontosan ez az ellenséges magatartás az, ami miatt pl. beültek emberek egy McDonaldsba játszani, és bár fogyasztottak, a biztonsági őr kiutálta őket... Ha ketten ülnek az asztalnál, és a telefonjukat nyomkodják vagy dumálnak 3 óráig egy kávé mellett az oké, ha játszanak, az nem? Mi a differencia? Ez a fajta kultúrális rasszizmus amit ha egy biztonsági őrnél látok, akkor szomorúan rálegyintek, de egy hozzád hasonló, iskolázott embertől többet várnék azért
 
  ... | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.