Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A múlt törpe bányái
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Amikor még több feltáratlan hegység és dombság volt Ghalla magasabban fekvő vidékein, a bányászkodás is könnyebben ment. Azóta a legértékesebb ércekből már a föld alatt sem találni, vagy csupán nincs az a mai törpe, aki képes lenne azt felszínre hozni. Így csak a legenda maradt a hihetetlen szakértelemmel rendelkező törpe ősökről.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala - beszámoló
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Furán fog hangzani amit írok, de miért folyamatosan a mező gyengítésén van a hangsúly, ahelyett hogy az ilyen művészek céhe, indikátor és a többi elcseszett lap (elsődlegesen) nem kiadása lenne a cél?
Csak az új kieggel kapott 3 erőteljes ellenlapot a mező: céh követő, anbam, zoárd itala és ezen felül még az is tervben van, hogy lapszám és kivett lapszám növelés??
Mi lesz az epikusokkal, céh követővel, sokszínnel, molluszkkal?
Jaa, azokkal semmi probléma nincs mert kreatív dekkek és amint a mező elégségesen ellehetetlenül, majd lehet ezekkel nyerni minden versenyt (ugyanannak az 5 embernek ).
Félreértés ne essék, nem a mező védelme a célom, szimplán indokolatlannal tartom az ilyen mértékű nerfelést úgy h a másik oldal vígan lubickol a medencében, miközben ők is bőven sarasok
 
Rotáljanak a narancs lapok is és egyik ilyennel se lesz gond.
 
"A csatamezőt csak akkor lehet gyengiteni, ha az extrém, csak a csatamező által visszafogott paklik is gyengülnek." - ez így ebben a formában tévedés.

Az összes korlátozó szabálylap azért erős, mert olyan erőforrást / előnyt adó lapot használ, amit a szabálylapja nem büntet. (pl Keltető mellett minden passzív lény erős, bilincs mellett minden lap, ami gyűjtőt generál)

Ha korlátozó szabálylapból / követőből többet is használsz, azzal maximalizálni reméled az előnyt.

EZT bünteti fokozottan - az esetek egy részében - a mező. (kivétel pl a Bűvös erdő, Alanori lápvidék)

Amíg lesznek olyan lapok, amik adott szabálylap mellett előnyt adnak, ill lesznek olyan epikusok, amik miatt már a tervezésnél érvényesül egy-egy lap beépített, magasabb költsége, addig a mező ezek ellen mindig érvényes választás.

A mezőt nem kell gyengíteni, az nem egy rossz lap. Annyit tud, hogy mindenki húz 4 (?) lapot, és minden lap azt tudja, ami rá van írva. Ha innen megver, az azért van, mert te túlzottan építettél valamilyen korlátozásra - ami nem működik.
(Plusz szar a side-od, és nem készültél erre)

Azt kellene kiegyensúlyozni, hogy mezőbe ne lehessen berakni annyi manát nem igénylő erőforrást és countert - értsd: ne létezzen ilyen! Mert akkor a mező is ugyanolyan kockázatot vállal side után MINDEN kijátszott lapjával, mint az ellenfél egy okos side után.

A másik rész, hogy minél kevésbé építesz egy korlátozó szabálylap adta előnyökre, annál erősebb leszel mező ellen. De ez se rakéta tudomány.

A baj inkább az, hogy megjelenik évente - két évente egy olyan szabálylap, ami valamiért azt IS tudja, hogy side előtt fixen veri a mezőt ... mert csak.
Sokszínnél és Életenergiánál ez oké volt, immanens jellegük volt, hogy nem lehet/érdemes mit kezdeni velük a kezdő kéz felhúzása után.

A Korlátozás és a céhes főtitkár esetében viszont ezek a "javítások" semmi másra nem jók, minthogy felborítsák a játékegyensúlyt, és kb kezelhetetlen előnyt adjanak valamelyik játékosnak.

Ettől az iránytól kéne eltérni, mert ez nagyon nem a sárga köves út.
 
"nem jelentős pontosítás" - díjra pályázva a 4szín helyett 3 az napra pontosan 2,5 éve lépett érvénybe.
Ettől még jogosnak érzem, hogy sokallod a változásokat így rota idején.
 
Alapvetően - mint ahogy a cikkben is írtam - nem vagyok ellene a változásoknak. Azonban ez a sok variálás mostanra kezd sok lenni. Olvasd vissza, hogy az elmúlt 1,5-2 évben mennyi szabály változott. Ez szerintem ebben a léptékben rengeteg.
- 4 színből lett 3 szín
- Változott a zanszilánk szabálya
- Védekezés
- Jött a rotáció.

Az a baj, hogy a változások folyamatosan újabb korlátokat raknak be. Múlt héten leírtad, hogy megváltoztatnád a VP rendszert (nem értek egyet vele, s ezt tartom is), most azt, hogy nerfelnétek egy csomó narancs lapot. (S ez a 2 hír egy héten belül jött ki.) Mi jön még? Mert úgy látom, hogy egy rebootolás van folyamatban. Kíváncsi leszek, hogy jövő héten mi lesz terítéken?

Egyébként nem hinném, hogy ez a vélemény csak bennem fogalmazódott meg. Ahogy olvasom ezzel a véleménnyel nem csak én vagyok így.
 
Ahogyan már írták előttem, a vadabb nerfeket és változtatásokat jobb lenne megvárni inkább a rota előtti lapkészlet teljes kikopásáig és 1-2 új kiegészítő megjelenéséig. Sok minden fog addig változni és lehet, hogy akkorra már nem is lesz ezekre szükség. Addig jó lesz ez a lapkészlet.
 
A kék céhhel mint sokan írták nem az a baj, hogy mennyi lapot kell tenni mellé.Ha ez nem irreálisan sok lesz(pl+10) akkor alapvetően vállalható kockázat.A baj vele az hogy aktívan jön játékban.Ez egy orbitális hiba.
Vagy jöjjön passzívan vagy legyen drágább a képessége.
 
Olvastam a cikkedet, és őszintén remélem, hogy ezt a passzív / agresszív hozzáállást kevesen osztják, és a többség nem értékeli támadásként azt, hogyha egy változás lehetőségéről beszélünk.

A csatamezőről iszonyú sokat beszéltünk egyébként, és sokszor hangzott el az az érv, hogy azért csatamezőzök, mert nem akarok ilyen első körben lepörgős pakli ellen játszani. Kevesen játszanak a Kragoruval, a fájdalom szépségével meg sok hasonló lappal, mert a csatamező garantáltan megveri. Viszont sok, normális koncepciót is kinyír a csatamező. A csatamezőt csak akkor lehet gyengiteni, ha az extrém, csak a csatamező által visszafogott paklik is gyengülnek. A járj egyébként sosem szorult a háttérbe, csak mindenki kitömi a kiegészítőjét ellenlapokkal.
 
Ez nem konkrétan az avatár pakliról szól, hanem azokról a narancs lapokról általánosságban, amelyek inkorrekt előnyt generálnak. Egyébként az avatár pakli létezik és létezni fog, a következő ciklusban nagy jó avatárok jönnek (és igen, ugyanúgy össze lehetett rakni a paklit 1-2. körös nyerésre a követőknek köszönetően, rota ide vagy oda).

A járjról is volt kérdés, mi a gond vele. A járj kiadása után került be a nekron szabály, amit a járj sosem kezelt, kvázi egy exploit lett, hogy drága lapok helyett ugyanúgy tudok bele 1-ért jövő lapokat belerakni, amik nem drágulnak... jó lenne, ha a járj ismét betöltené eredeti célját, és az olcsó pörgést akadályozná, ahelyett, hogy ő maga is ezt csinálja. De ez megérne egy külön cikket, és ahogy írtam, ebben a kérdésben a téma érzékenysége miatt különösen nehéz változtatni,
 
Én komolyan gondoltam mindazt, amit írtam az oldalamon. Nekem a VP regeneráció buherálása is túl sok már. Ennyi erővel dobjuk a kukába a játékot és tervezzetek helyette egy teljesen újat. Mert ennek így nem sok értelme van, hogy hetente jön hír egy-egy nagyobb változásról.

Kragoru - Szökőévenként egy jön szembe, ez tényleg ennyire fájó lenne?
Avatár - Krag mellett játszották Kreátor követőivel. Nagyjából az ajándékozó kiszedésével a dekknek - ahogy Fec is írta - lőttek.
Lassan Járj - Évekig alig játszottak vele, mert annyira háttérbe szorult. Kicsit kezd erőre kapni, s rögtön nerfelnétek? Nem igazán értem, hogy mi a fejlesztés iránya.
 
Most épp arról van szó, hogy megosztjuk veletek azt, ami a tesztelésen történik, amiről ott beszélünk, a korábbiak alapján úgy éreztem, igényetek van erre az előzetes tájékoztatásra. Ezek még korántsem konkrét nerfek, és nem most élesednek. Egyébként sok embertől hallom, hogy "a Művészek céhével kezdeni kéne valamit" már csak ezért is le akartuk irni, hogy igen, foglalkozunk a dologgal. Egyébként ha teljesen mind1 lenne, hogy 50, 56 v 62 lapos paklival játszol, akkor nem törekedne mindenki a minimumra. Nagyon nem mind1, kérdés, hogy mennyit ér a mérlegben ez a hátrány a kapott előnnyel szemben.
 
Most került ki a rotáció miatt a gyűjteményünk egy része a cseremappába.
Szokjuk épp a céheket.
Lenyomjátok a torkunkon az új VP regenerálódás rendszerét,ami 25 évig ugyanaz volt,de most változik.
Most meg ezek....

Kicsik soknak érzem hirtelen...
 
Kreátoros krag avatár
1. ÚN-en nem létezik már a deck
2. a Mardakor ajándékozót is elvesszük mellőle
3. Nerfeljük mondjuk az avatárt , hogy ne pörögjön annyira
4. Inkább a kragot is , hogy ne is létezzen a pakli
5. Eladom a gyűjtit?
6. Helló, Pokemon XD
 
Na igen.
Ez a "kisebb eséllyel húzod be a kulcslapodat" gondolatmenet elég nagy kapufa, amikor már két éve a mezőről szól a játék. 2022-t írunk, nem nagyon építenek már kulcslapokra a paklik, a kiegyensúlyozottság a lényeg, annál meg kvázi mindegy, hogy 50 vagy 60 lapos a deck.
 
Imádom!

A kék céh gyengítésére az a remek megoldás hogy rakni kell még 9/12/16… lapot a deckbe!

Mert attól ugye gyengébb lesz a céh
 
A céhes főtitkárral önmagában szerintem nincs baj. Sőt. Tök jó ellensúly lehetne a mezőre.

A probléma szerintem inkább az, amit te is említesz, hogy a céhek reagálhatatlan források. Ha lehetne rájuk reagálni, akkor legalább létezne pár megoldás a sárga és kék céhre is - mondjuk egy jó Leira, ha már úgyis kékkel játszunk. Volt valami indoka, amiért ilyen kivételek lettek?

Azzal van a baj, hogy a korlatozo szabalylapok onmagukban kepesek eldonteni egy meccset, a jatekosok tobbsege meg nem szeret ugy leulni jatszani, hogy fix 0-1-rol indul a jatek.


Ez szerintem más káryajátékokban is így szokott lenni, pedig nincs se szabálylap, se követő. De jellemzően kialakul egy kő - papír - olló mechanizmus amikor az első meccset valaki viszonylag jelentős hátrányból kezdi, mert pont nem jó az ellen a dekk ellen. Aztán meg lehet próbálni javítani a második - harmadik meccsen.

Talán az lehet a probléma, hogy mivel a narancs lapok nem rotálnak, ezért itt ezek rengeteg lehetőséget képviselnek, nem tudsz mindenre felkészülni. Kivéve, ha csatamező vagy, mert akkor kb. nem érdekel és a Hálócsapdán meg főtitkáron kívül más nem is nagyon büntet érte.

A narancs lapok rotációjával ez egy jóval kezelhetőbb folyamat lenne... DE szerintem élmény előszedni valami ezer éves szabálylapot, hogy erre most kitaláltam valamit. Mondjuk én elfogult vagyok Én továbbra sem támogatnám a rotálásukat.

Pl. A fájdalom szépségénél maradva... ha epikus követő vagy ÉS nem volt elég beleszólásod, akkor igen. Vélhetően első körben kikaptál. Cserébe a követő kb. semmit nem fog csinálni Bilincs, Járj, Erdő, Mező de lehet még Lápvidék ellen sem. És ha szembe jön egy hasonló kombó orientált dekk ami letolt gatyával megy ugyanezekre a matchupokra, akkor meg dobnak egy jót és imádkoznak, hogy ne húzzanak hígat. Ez egy ilyen kombó életérzés, nem egy nagy élmény nézni a pasziánszt, de legalább hamar vége és lehet kajálni két forduló között
 
Köszönjük a tájékoztatást!

Kék céh: ha plusz 10 lapot kéne pakliba tennem 1 céhért, akkor is játszanám. Egyszerűen azért, mert a kék céh MAGA A MEGOLDÁS az asztalon levő lapok ellen. Nem kell kulcs lapokat nezni melle, mert reagalhatatlan, dragithatatlan, es az ellenfel koreben is osztja a dermesztest/leszedest.

Semleges csatamezo: mar tobbszor irtam, hogy nem a mezovel van a baj. Azzal van a baj, hogy a korlatozo szabalylapok onmagukban kepesek eldonteni egy meccset, a jatekosok tobbsege meg nem szeret ugy leulni jatszani, hogy fix 0-1-rol indul a jatek.
Ahogy a mezonek side-olni kell 5 lapok ellen, ugy a tobbiek is nyugodtan side-olhatnak mezo ellen.
Ill a mezo szvsz tovabbra is azert eros, mert vannak 0 vagy minimalis manakoltseggel jaro, kockazat nelkuli eroforassok a jatekban, amik korlatozo szabalylap hianyaban jol porognek. (Bortjauk trefa, homokpiramis, varazsdoboz stb)
Mondjuk nem lett volna baj, ha a termomagikus indikator kepeben ez a halmaz nem kapott volna egy iszonyatosan inkorrekt erositest...
Ugyanilyen problemas halmaz voltak a 0-s counterek, de azokbol mar kevesebb van.

Jarj: ezt nem tudom, miert kene gyengiteni, a legjobb eszkoz, hogy terelgesse a jatekosokat az UN formatos, dragabb lapok fele. Ha van melle olcsobbitos koveto, akkor van komoly kockazata a mezo miatt, ugyanakkor minden mas ellen jol szolhat. (Lasd Beho amator)

A listarol nagyon hianyolom a Cehes fotitkar kovetot.
Amit csinal, az totalisan szembe megy a hkk azon szepsegevel, hogy mindenre lehet reagalni, nem automatizmusokra alapozott a jatek. (Igen, tudom, hogy letezik Terrgath nevu koveto is, de a regi kiadasa miatt ez korlatozottan hozzaferheto. A ceh passzivalast meg ne emlitsuk valos ellenszernek, mert a ceh passzivalo lapok donto tobbsege vp-ert jon, a titkar meg 1 vp-ert megint visszakapcsolja a cehet, igy csak hosszu tavu tempo hatranyba hozzuk magunkat ezzel az irannyal)
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.