Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Csapdák a labirintusban
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Hogy vinné el a kórság ennek a labirintusnak a tervezőjét! Remélem ez a végső akadály, és mögötte meglelem végre a kincseskamrát." - egy ember hölgy sóhajtása a 95. labirintusban
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendák Viadala (46)
HKK kérdés? (47087)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hali,, a falak erejés kérdés akart lenni csak lemaradt a kérdőjel.


valahogy igy :Biztos hogyez fogja feldobni az épületpaklit?
 
így szerintem is a helyére kerülnek a dolgok, ugyanis elég sok probléma volt vele, hogy mit fog egyáltalán és ha fog akkor mennyiért. Majdnem olyan problémás lap volt mint a sziránusz bűbáj.
 
Sziasztok lenne egy kérdésem Végzetúr alappakliba hány lap szerepel ? Mert nem látom hogy fel lenne tüntetve .
 
Viktor: teljesen igazad van. Eddig X-és megfogott a Zilakdin egy X-es lapot, ami majd kijátszása után adott manát/lapot. Az a gond, h megszoktuk, h a Zilkakdin nem azt csinálja ami rá van írva. Pl. eddig 8-éet lecounterelte a Mógot, 6-ért az asszonyt stb. Továbbá a rajta lévő "használ" kifejezés eddig azt jelentette, h "képességet aktivizál" (a móg, a gárdista, az ewgbert stb. nem aktiválósak).
A Zilakdin lényegében mostantól mást tud, mint eddig. Pl. mostantól nem countereli a lejtőt, sem semmilyen cantrip bűbájt (max. a cantripet ingyen), viszont ingyen countereli a gárdista, a móg, vagy bármi húzó/manaadó lap képességét, de nem magát a lapot.Mivel az új működés a lapon lévő "használ" szót nem értelmezi a korábbi módon, így logikusan az izmokat is countereli. (korábban nem)
A Faq még érinti az összes nagy lényt/bűbájt, ami kijátszása után erőforrásozik, ezeket a képességeket Kyorg mellett is lehet counterelni, ingyen. Ahogy pl. Kyorg mellett jövő Csápisten ellen is lehet testrészekkel védekezni. A kyorg a lapot védi a reakcióktól, nem a drága lapjaid képességeit védi.
Szerintem volt egy rossz gyakorlat, amivel most szakított a beholder, és helyére kerültek a dolgok, következetesebb lett a lapok működése.
 
Ha egy lap képességéről akarod eldönteni, hogy hátrány-e, akkor nem azt kell nézni hogy az adott helyzetben hátrányos-e, hanem általánosan, bármilyen helyzetre vonatkoztatva kell vizsgálni. És csak akkor hátrány, ha a kijátszójára nézve egyértelműen rosz dolog. Valamint idézve az Őrült parancsnok faq-jából: "Egy képesség részei nem választhatók szét, hogy az egyik fele képesség, a másik hátrány." Ez alapján kapsz manát ha idegmérgeled a Nasot az ellenfél körében.

Ugyanígy a Kreatív affinitás képessége nem hátrány, mert magadra is kijátszhatod, és abban az esetben nem hátrányos a húzás.
 
A jó épület dekkel mindig van legalább 5 manád első körben. ami persze nem jelenti hogy játszanék ezzel a fos falak erejével.

Keresek 2 tiltott mágiát. mert az most már jó.
 
Nem tiltott a Bahn szolgája????? Hú, de szép dolgokat fogok én még csinálni azzal a drága kis lappal...főként Fókusz mellett
 
Szerinted egy lény automatikus képessége az hogyha varázspontot kap az mi? hatás, azt meg meg tudja reakcíózni ingyen zilakdin, és sztem ugyan ez van a felhők asszonyánál is... mert a lap hatását reakcíiózza meg, nem magát a lapot... mivel te csak kiiktatod azt hogy húzzon vagy vp-t vagy szk-t kapjon az ellenfél...
 
Továbbra is arra a FAQ-ra hivatkoznék amiben azt írták hogy a zilakdin nem fog automatikus képességet (hanem magára a lapra kell reagálni). Ebből kifolyólag egyértelmű hogy nem 0-ért fogja a Móg képességét a lap...

Ui.: Orkok előre!!!!!!!! Lok thar!
 
ami azt illeti az épület deck első körben ki szokta pörgetni a kezét, akár 1 mana befektetése árán is
senki se fog addig hokizni h legyen 4 manája
 
Eee... de még mennyire hogy van. Kyorg ősmágus? Nem mindegy, hogy nyugodt vagyok és visszakapom az 5 manámat vagy elveszi az ellenfél Manaevővel, esetleg megfogja Zilak-dinnal.
Másrészt ezt a FAQ-t nem érzem következetesnek. Ewgbertet (a mágust), Felhők asszonyát 5-ért ill. 6-ért fogom. Akkor ezt miért is ingyen? Ugyanaz az eset. Kijátszás után csinál valamit automatikusan, ingyen a lény, ami manát ad.

A Kreatív affinitás teljesen jó dolog, de szerintem abból is érdemes lenne általánosítani, mert ugyanez a probléma pl. Naso-thinnal is. Az ellenfélre nézve egyértelműen képesség, rám nézve egyértelműen hátrány. Szóval mi történik, ha az ellenfél körében idegmérgelem? Ezek szerint neki is el kell vesztenie a képességét és kapok manát, stimmt? Csak kérdem, ezzel a FAQ-val egyébként semmi bajom

Meg a teknős-dolog sem tetszik. Egyrészt mert nekem már ítélték pont az ellenkezőjét Behón (nem tiltakoztam, én voltam a legfőbb követővel), másrészt mert többszemélyes játékban (páros) amire nincs ráírva, hogy pl. 'minden játékos...' az csak egy célpontra hat. Vagy akkor a teknős átmegy ultrabrutálba és pároson egyszerűen mindkét ellenfél minden szabálylapját/követőjét lecsapja?

Villámhárító és szekerce kár, hogy nem fém, de ez egy ilyen döntés. A lángvető nem fegyver, minden tisztességes ork tűzrakásra használja

A Csontkovács pedig logikus, hogy nem tudja visszavenni, amit beáldozol költségnek. Amikor kifizeted a költséget, már lennie kell egy 'célpontnak.'

Szerintem.
 
Köszönjük Józsi!!! Bár, nem hiszem hogy használnák bármelyik lapot is.
 
Nagyon jok ezek a kérdezz felelek . Azépület paklik előre törnek ha a falak erejét használja. Bahn szolgáját vissza engedték több mint király!!!(nem azért de én javasoltam )Az ork lángvető meg nem fegyver rá lehet pakolni egy lényre alapbol 3 -at valami másolo lapokkal bármennyit.Szép az élet!!!!
 
Viktor nekem is tetszik a lapok feloldása bár ezt írtam elején valahol ..van egy olyan érzésem hogy epületes pakli ha kitesz egy falak erejét nagyon keményen darálni fog ezzel a sok nullás épületes..meg a többi finomsággal..xd sőt én lehet kipróbálom a követő nélküli rúnás épületeset ...szerintem van esélye..xd
amúgy bahn szolga nem is tudtam hogy hátrányára gyűjtőb dobat..xd amúgy aranymágussal szerintem elég kellemes lesz meg amúgy is a viziók +ez..xd áhhh eldobatok neki manaevőt vagy mittom én mit
 
Valóban nem lett volna akkora para belőle. Én pl sosem fémtárgyaztam fel se tűnt volna xD
 
Automatikus képességre nem lehet reagálni Zilak-dinnal és sztem a Manaevő féreg esetén is magára Móg-ra kell reagálni, nem a képességre, hogy kisüljön a hatása (bár ennek a gyakorlatban nincs jelentősége).
 
Szerintem jobb lett volna, ha a két tárgyat fémmé teszik...
Egy villámhárító biztos, hogy fém. A szekercék egyik felén meg van jel, másik felén nincs. A kereső pl. nemfémnek veszi.
 
Ennyi erővel a felhők asszonyát is ingyen fogja (márpedig azt 6-ért kell...), sztem ennek a faq-nak nincs értelme, de a többit helytállónak érzem. Örülök, hogy két lap tiltása is feloldódott.
 
Xednél leginkább lusták kevergetni az emberek... Ha van a paklidban ugyanolyan mint a tárgy, akkor a tényleges képessége valóban az, h aktivizálja.
A gyűjtőbe kerülés pedig általában a folyamatok vége...

Nekem van olyan Vlagyimir szekercém ami fém!

Azzal mi lesz?
 
Meghatározod mit veszel/raksz vissza, aztán vonod le a költségét, majd gyűjtőbe kerül a költségként áldozott és játékba rakod a kiválasztottat.
 
Sztem helyt álló Móg-ot Zilak-din 0-ért fogja meg, mivel: sikeresen kijátszod a lapot (8vp-ért) ---> utánna aktiválódik a lap saját képessége/hatása (VP-t kapsz) ---> és ezt állítja meg zilakdin --> tehát a lap egyik képességét/hatását állítja meg
 
De Jancsár János érvelése nagyon is helytálló.
 
Van benne valami.
 
Nem mondhatom azt hogy nem kérek manát...
 
Egybként nagyon kár a Magzat-Vezetőkészség kombóért.De az nem értem miért nem lehet visszavenni a Csontkováccsal bedobott lényt.
Pl.:
Xed, az artista ki tudja keresni azt a tárgyat is, amit a képességének költségeként visszakevertél a pakliba, pl. ha a tárgy már nincs a paklidban.
 
Ha valamiről nem dönthetek akkor az automatikus nem?
 
Zilak-din nem azt írja, hogy "használ egy aktivizálást kívánó képességet", hanem azt, hogy "használ egy hatást".
 
Ott hogy aktivizálást kívánó és itt a költség a sikeres létrejötte.
 
Volt 1 faq amiben azt írtátok a zilakdin kancellár vagy lapot fog, vagy aktiválást kívánó képességet....


A Móg a behemót képessége szerintem nem aktiválást kívánó képesség... Ebből az következne hogy zilakdinnal 8 vpért fogom az egész lapot.

Légyszi mondjátok meg hol bukik a gondolatmenetem!
 
ja hogy 3at véd...xD
mindegy,meg kell oldani
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.